אני לא נכנסתי להריון לכן אני עדיין מניקה (ביתי בת שנה ו-10)
אבל, מאחר וראיתי כל מיני מקרים של אמהות שנאלצו להפסיק את ההנקה באופן פתאומי, רציתי להשאיר לי את האופציה הזו במקרה ואזדקק לה.
אז מה שעשיתי זה פשוט הצבת גבולות בהנקה.
עשיתי לי ולתינוקת שלי כמו "חוקים" בהנקה. כך מצד אחד אני מניקה אותה ומצד שני היא לא תלותית בהנקה ולכן אני בעצם יכולה להפסיק מתי שאני רוצה
"חוקים" בהנקה הכוונה לקבוע זמנים ברורים מתי התינוק יונק ומתי לא. ובנוסף, לקבוע מקומות ברורים איפה התינוק יונק ואיפה לא. כלומר עד גיל שנה - שנה ושלוש הנקתי אותה מתי שבא לה ואיפה שבא לה (בצניעות כמובן), ומהגיל הזה נתתי לה לינוק רק בבית, רק על המיטה שלי ורק בבוקר, בלילה ובשנת צהרים (אם היה יוצא לי להיות איתה בבית בצהרים).
אם היא היתה מבקשת במועד אחר או במקום אחר הייתי אומרת לה: "אבל עכשיו זה לא לילה, נכון? אמא תניק אותך אחרי מקלחת, לפני שנלך לישון, טוב?" ואז הייתי מעבירה נושא כדי שהיא לא תבכה. נגיד הייתי שמה מוזיקה או מוציאה אותה לשחק בחוץ או נותנת לה משהו טעים לאכול. העיקר ש"תשכח מההנקה". ככה היא לאט לאט התרגלה שהיא מבקשת לינוק רק בבית, ורק במיטה שלי (היא ממש היתה לוקחת אותי יד ביד למיטה שלי כדי להניק אותה שם) וכמובן רק בבוקר בלילה או בצהרים.
בדרך זו גם מניקים ומצד שני הילד רוכש את היכולת לוותר על ההנקה גם כשהוא מאוד רוצה.
ואז אם רוצים להפסיק להניק זה הרבה יותר קל כי הילד כבר יודע להתגבר. אפשר אחרי כן להוריד את ההנקה רק ללילה ועד לכלום.
וחוץ מזה, רק אומר לך שאם את מניקה אותו רק בלילה כמה דקות זה לא נראה לי יפגע לך בהריון. הנקה של 5 דקות לא נראית לי מזיקה להריון. בכל מקרה תתייעצי עם רופא ועם יועצת הנקה (לא עם טיפת חלב!)
בהצלחה רבה!