לי?
נגיד סתם,אני בנ"א ממש חרשן אני אצליח לממש אתזה בפנימייה?
או,אני ממש מסודרת,נקיה... אצליח לשרוד בפנימייה?
מקווה שהבנתם את שאלתי.
תודה,ערב טוב
זה תלוי בחברות,משפחה,סביבה ועוד
תשני על זה![]()
סווריי שאני מתקנת אותך אבל כותבים מתלבטת...![]()
זה תלוי מה הסינון של הבנות. תילכי יום אחד ותיבדקי את רמת הניקיון .
ולגבי הלימודים אם את מצליחה ללמוד כש4 בנות יושבות לך על הראש ומשגעות אותך. תצליחי ללמוד .
למרות שבפנימיה יש הרבה פעילויות ערב , (חלקן רשות וחלקן חובה) .
אז תעשי את הבחירה שלך ומה שאת חושבת שמתאים לאישיות שלך
לא בכל חדר יש 5 בנות
הבנות בחדר לא נמצאות שם 24 שעות ביממה, לעפמים הן יוצאות ויש שקט בחדר
אפשר ללכת ללמוד בשקט בכיתה/ספריה/על הדשא בחוץ/בחדר של המדריכה ועוד
קיצור אם באמת רוצים ללמוד - מצליחים!! אבל צריך כוח רצון כי לפעמים יש לך אפשרות לבחור בין ללמוד למבחן או לדבר עם חברות, ואז זה לפעמים מבזבז זמן ולא מחליטים נכון...
אבל לימודים זה לא הכל בחיים!
וכמו שאומר המשפט:
"אל יאוש חמשוש תשוש, הלימודים הם סתם קישקוש! בגרויות אפשר להשלים, לימודים - לא!"
בס"ד
ב"ה לא חסרות המון אולפנות אקסטרניות ללא פנימיה
אולפנות ברמה לימודית, חברתית ודתית גבוהה ואיכותית
בע"ה יהיו לך עוד הרבה הזדמנויות לעזוב את הבית אם זה בשירות הלאומי, בלימודים שאח"כ ובע"ה גם בחתונה
בינתיים כל עוד זה אפשרי אני ממליצה להישאר בבית שם תוכלי ללמוד טוב ובשקט
שם גם תוכלי להישאר מסודרת ונקיה כמו שאת רגילה ואוהבת
אני אחת מהן ![]()
ב"ה מאז שיצאתי מהבית אני הרבה יותר אחראית ומסודרת.. וגם הקשר עם ההורים והאחים יותר טוב ![]()
ללא ספק אם הייתי נשארת הייתי בורחת לאיזה מקלט בת"א.. (ולא, אני לא נוער בסיכון
)
אין סיבה שלא... בד"כ ביום-יומיים לפני מבחן ממש מתחשבים במי שלומדת וגם לומדים הרבה ביחד ![]()
קודם כל, האפשרויות של ה"מה צריך בשביל פנימיה" הם הרבה יותר רחבות מהתכונה הזאת או הזאת. את לא צריכה להיות עם תכונה מסוימת ואם יש לך אותה תסתדרי ואם אין לך אז לא. זה ענין של מכלול התכונות.
אפשר לתת כיוונים. :
* את חייבת את השקט שלך? את הפינה שלך? זה לא שבפנימיה אין, אבל יותר קשה (בעיקר בשעות הלילה - ביום החדרים די ריקים), ובד"כ המקום השקט לא יהיה החדר שלך אלא מקום אחר.
* להתגמש - נניח ומישהי רוצה מדף מסוים בחדר, או מיטה. מה את עושה? או בסתם דברים יומיומים של מקלחת או אור.
אגב - כל אילו שפוחדות מ"לא נצליח לישון באור ורעש" - זה נכון שכשיש רעש ובלגן בחדר יותר קשה להירדם, אבל אם 2 בנות מדברות להם בשקט בינהם - זה לא אמור להפריע לך במיוחד וכדאי להתגמש עם העניין. אור - שמים שמיכה על העיניים והכל מסתדר. זה קצת מציק לפעמים אולי בהתחלה אבל מתרגלים מהר מאוד.
+בנושא של להתגמש כדאי לזכור משהו חשוב - זה נחמד לקבוע איזשהו כלל ("אני לא ישנה באור") אבל כדאי לדון כל סיטואציה לפי עניינה. אין טעם להיות נקץ רק בגלל שזה הכלל, וצריך לזכור שסה"כ זה גם החדר שלהם.
*לימוד למבחנים - בשעות אחצ"ה הפנימיות בד"כ די ריקות. אם יש מבחן אז בד"כ רב הבנות לומדות אליו ואחרות סתם עושות להם דברים בינם לבין עצמם... אפשר לומר שלרוב יש שקט יחסי בבנין ואפשר ללמוד בנחת. וגם אם לא - תמיד אפשר למצוא איזה כיתה או סתם חדר שקט... זה לא אמורה להיות בעיה לרוב. הבעיה העיקרית היא הלהתישב ללמוד - כולם יושבות, מדברות, צוחקות. קצת קשה לצאת ולהתישב ללמוד. הפיתרון בד"כ הוא לקבוע זמן ואפשר גם ללכת ללמוד עם חברה, זה עוזר גם בקביעת זמן וגם הופך את הלימוד לנחמד יותר... אבל אם את לומדת לבד זו גם לא בעיה. קצת משמעת עצמית וכל הבעיה נפתרה.
יש אצלנו מלא בנות חרשניות, וזה ממש לא הבעיה. אין שום בעיה להיות חרשן בפנימיה!! אם רוצים באמת אז זה אפילו לא קשה במיוחד.
ושאלת השאלות - האם ללכת לפנימיה או לא? שאלת השאלות. בכלאופן אין ספק שיש חסרונות ויש יתרונות ואין שום תשובה ברורה וגורפת לכולם. כל אחת ומה שמתאים לה... אבל מה שבטוח זה שפנימיה ואקסטרני זה ממש לא אותו דבר. זה לחלוטין הוואי אחר... לטוב ולרע.
בהצלחה!
להבה=)אחרונהבוקר טוב, האם משהי יכולה לספר לי על החוויה שלה באחת מהאולפנות האלה? (חברתית, איך הבנות, רמה לימודית ודתית…) בכללי מה ההבדלים ביניהן?
אם יש המלצות לאולפנות בסגנון, אשמח לשמוע
הכנתי טופס על מלא אולפנות ויש עליהם פירוש (מה שבכתב יד כזה זה מישהי שלומדת או מכירה כתבה ומה שבכתב רגיל זה מה שהאולפנה פירסמה או מאתר האולפנות) ויש גם תמונה של הבנות משם ותמונה של הקמפוס או הפנימיות
מוזמנות להינות אולפנות ארצי
כל הכבוד על ההשקעה, נראה ממש טוב ומסכם. הייתי מוסיפה בירושלים פרטים גם על תהילה, עטרת רחל ותאיר ציון. (שלושתן מאד מאד דוסיות)
הודיה לה':)אחרונהמישהו יכול להגיד לי בבקשה אם מותר סמארטפון או חצי טאצ' באולפנת שבות?
או על אולפנות דוסיות (או אם שם דוס) שמותר בהן
תודה מראש
היי, צריכה בדחיפות מידע על אולפנת רננה
מה הסגנון באופן כללי, למי מיועד, איך האווירה
ומבחינה תורנית-דתית- מה הסגנון? האם מותר שם פלאפונים?
האם יש אולפנה אחרת מקבילה בסגנון כדי שאוכל להשוות?
כל מידע יעזור לי
תודה רבה!
נחשבת אולפנה תורנית בעיקרון, לא בקצה הכי תורני של הסקאלה. למיטב ידיעתי מותר שם סמרטפונים, אולי צריך סינון.
אולפנות נוספות שאולי אפשר לבדוק: שיראל, עטרת רחל, ראשית.
(אני מכירה את הנושא ממקום של אמא לבת באולפנה, אז לא יודעת מקרוב מאוד...)
כולן עם נוקיות, גם הצוות וגם התלמידות.
אולפנה דתית תורנית באוירה חלוצית.
הבנות שלי לומדות שם.
שווה לבדוק
אני רוצה ללכת לאולפנת קומי אורי ואני צריכה לשכנע את ההורים שלי ואני לא יודעת איך מישהי יכולה לעזור לי בבקשה?
ההורים שלי מאוד דוסים אבא שלי רב וכו..
הם מסכימים לי ללכת לתפארת, ראשית, רעיה ובהרן אפילו לכפר פינס הם לא מסכימים.
מישהי יכולה לעזור?
למה את רוצה ללמוד שם?
מה הדברים שחשובים לך?
אני ממש אשמח לתשובהעלה קטןלא בשבילי -
אולפנה בסגנון של אולפנת בית-אל
מישהי מכירה אולי?
תודה מראש!
היייייי לכולןןן
מחפשת אולפנה לשנת לימודים תשפ"ו עולה (עולה לי"ב)
אני יודעת שזה ממש מאוחר אבל תמיד עדיף לנסות
בקיצור סגנון ברסלב כזה מתנחל
חצאיות ארוכות, טלפונים כשרים, עם בגרויות
לא כ"כ משנה איפה עדיפות לירושלים אפשר עם פנימייה
בנות טובות וכפיות זורמות סגנון דוד המלך כזה..
מקום שיהיה חיבור לה מתוך אהבה
וצוות טוב
חחח זהו בעיקרון
אשמח להמלצות וגם לטלפונים או מייל של המקום 
מפוצלשת(:אחרונהיש את אולפנת ראשית ואולפנת נביעה שהם בירושלים
ויש את אולפנת טהר ביד בנימין ואולפנת תפארת במגדל העמק
יש פרטים בגוגל תחפשי..
בהצלחה 😇
לצערי עם כל הפוליטקלי קורקט אין אימוג'י נסקל או סוקל
אז תסתפק באימוג'י של בית הסקילה
חסום לשעבראחרונה