האם חייבים לשים שם תרופה או אפשר לתת במקום זה תה/ תמצית תה ?
תודה למגיבים!!
על תה לא שמעתי. אם זה עבורך אולי כדאי להתנסות בזהירות.
אם מדובר בתינוק או פעוט לא הייתי מסתכנת.
מסוימת - אם היא לא תקבל אותה, היא יכולה להיפגע. (וחמור מזה).
לא יודע מה מצב הילדה שלך ועד כמה הוא חמור, אבל מציע לך לשאול את הרופא שאמר לך לעשות לה אינהלציה.
אם אף רופא לא אמר לך לעשות לה אינהלציה, אז שימי שם מה שאת רוצה (חוץ מחומרים רעילים כמובן).
- למקרה קל מאד- לשים באינהלציה רק מי מלח. ואז (נראה לי) את יכולה להשתמש "חופשי"
-אם זה חמור יותר- אז צריך (מה שהרופאה נתנה לבן שלי):
בוקר וערב- חצי מ"ל ונטולין/טרבולין ו2 מל בודיקורט
לפני ואחרי צהריים- חצי מ,ל ונטולין/טרבולין ו1 מל בודיקורט
4 שעות בין כל אינהלציה
אבל את צריכה לגשת בדחיפות לרופא. את לא יכולה לעשות את על דעת עצמך...
במקרים שונים של הצרות קנה הנשימה או הסימפונות או דלקת ריאות, למשל.
החומרים שהרופאים רושמים הם מיועדים להיכנס למערכת הנשימה ולעשות שם מה שצריך כדי להקל על הנשימה ולמנוע מצב מסכן חיים.
לא נראה לי שתה מסוג כלשהוא יעשה את העבודה בצורת אינהלציה.
מה שכן, יש סוגי תה עם חומרים פעילים שיכולים לעזור, אבל מומלץ לשתות אותם בצורה הרגילה- דרך מערכת העיכול, משם הם יגיעו לדם ויעשו מה שצריך... למשל, תה טימין מרוכז, כמה פעמים ביום יכול להקל על שיעול ולכייח ליחה. גם תה לחך ועוד כמה סוגים.
בכל מקרה, אינהלציה עם מי מלח (אפשר לקנות בלי מרשם בכל בית מרקחת) לא מזיקה ויכולה גם לעזור קצת , אם מדובר בשיעול וליחה.
ששותים אותם.
לבעיות במערכת העיכול- גזים, כאבי בטן, שלשול והקאות וכד'- הכי יעיל זה תה אזוב מרוכז. יותר עדינים תה נענע, תה מנטה, תה קמומיל, תה מרווה (לא למיניקות).
כמובן שאני לא מתכוונת לבעיות כמו אולקוס, כיס מרה וכד'.
זה בדר"כ נמצא עם עשבי התיבול. וההכשר- כמו שאר הירוקים.
אגב, גם מה שקוטפים זה לא כ"כ נורא. אפשר לשטוף היטב מאבק, ואחרי ההרתחה פשוט מסננים דרך חיתול בד נקי. ואז גם אם יש ג'וקים הם לא עוברים את הבד.
אפשר גם לכתוש את הטימין וערבב עם כפית דבש ופשוט לאכול ככה. זה די טעים
שלוש הבנות שלי מצוננות ומשתעלות, ושמתי לב שהמצב הוטב קצת אחרי כמה בקבוקי תה קורנית. (קורנית זה טימין).
על טימין- מספיק להריח אותם לזהות. אז אפשר לקנות סירופ לילדים על בסיס טימין. הבה נקרא לטימין בשמו העברי- קורנית. הרבה יותר יפה.
כמו שבת 30 כתבה זה נקרא בעברית קורנית
אפשר גם לקנות את זה מיובש (נמצא עם התבלינים) ולהכין תה
קחי בחשבון שזה צמח מכייח - כלומר - אם יש הרבה ליחה כבדה הוא עוזר להוציא אותה החוצה ע"י שהוא מגביר את השיעול.
אם מדובר בילדה עם ברונכיטיס\חשש לאסטמה וכד' - זה יגביר את השיעול ועלול להגביר את קוצר הנשימה (כי יותר מדי שיעול גורם להתכווצות הסימפונות במצבים מסויימים).
לקוצר נשימה עדיף מסאז'ים חמים עם שמן וחומץ, קומפרס מיץ לימון, בצל ליד המיטה
יש שמן שנקרא קמפור שמאוד עוזר (במסאז') אבל אני לא יודעת אם מותר מתחת לגיל שנה, צריך לברר אצל מישהו שמבין יותר בארומתרפיה.
מה שעוד עוזר מאוד מאד (לאלרגיות, ליחה, אסטמה) זה מנורת מלח.
מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי
עד היום לבש ארוך בקיץ,
מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.
אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…
עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה
מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)
לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך
בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…
לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.
ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.
אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.
אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.
לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...
,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?
שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.
אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.
באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו.
בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי.
שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)
לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.
בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו
שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.
אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)
בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!
זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול
ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל
בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.
מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?
שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?
אולי פשוט לדבר איתו על זה
בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.
אחר כך אפשר לאזן מחדש.
היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/
הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה
אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו
או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי
ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.
בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...
אבלאם אפשר בכל זאת מספר...
את ד''ר ליעד רוטשטיין
ד''ר מאיה אליעזר
במרכז, פרטיות