עבר עריכה על ידי מופים בתאריך ו' בשבט תשע"ד 08:10
לרמב"ם בהלכות יסודי התורה חשוב מאד ללמוד מהו הקב"ה, וגם חשוב ללמוד פיזיקה כי לדעתו זאת הדרך להגיע לאהבת ה'.
זה לא אומר שהמדע הפך לקדוש או לערך, אלא שההתבוננות בפיזיקה הידועה היא אחד מהדברים שצריך לעשות כדי לקיים מצוה מאד חששובה.
בשביל זה לא צריך להיות מדעו, ואפי לא לגמור בגרות בפיזיקה, צריך "להתבונן" בחכמה הנפלה שבטבע, לקרוא קצת על פיזיקה, ןבעיקר להתבונן (כי ממה שראיתי, בד"כ מלימוד פיזיקה כשלעצמו לא מגיעים לאהבת ה', ואין יותר אהבת ה' בלומדי פיזיקה...)
מלבד מה שהרמב"ם הוא שיה אחת. בספרי כתב שהדרך לאהבת ה' היא לימוד תורה והתבוננות בה.
לגבי רפואה - הרמב"ם למד רפואה כמקצוע, והוא כותב על זה שעיקר לימודו הוא התורה, ושאר חכמות שהוא למד הם כ"רקחות וטבחות" דהיינו כמשרתות לתורה.
הוא אשר אני אומר - לפעמים צריך ללמוד מדע, זה כלי חשוב, אבל לא ערך.
לגבי אם הקב"ה ברא את העולם כדי שנלמד תורה - אין רק לימוד תורה בעולם! יש עוד מצוות, והקב"ה ברא את העולם לכבוד שמים של לימוד תורה, תפילה, חסד וכו'
המצוה שאת כותבת "לעבוד ולשמור, למשול ולרדות" כתובה כברכה! בכל הראשונים לא התייחסו לזה כמצוה. ורק בחובות הלבבות מצאתי שהוא אומר שיש מצוה בהשתדלות ללכת לעבודה חמת הפסוק הזה.
זה לא הופך בגלל זה לעיקר התורה.
לגבי זה שזה לא המטרה היחידה - אני מביא משנה - כל מה שברא הקב"ה לא ברא אלא לכבודו שהאמר כל הנברא בשמי ולכבודי בראתיו יצרתיו אף עשיתיו.
את אומרת שיש עוד מטרה - תוכיחי! במשנה זה לא משמע.
ולגבי ניטרול הרע לא הבנתי איך השגת האלוקים מנטרלת את הרע. אמנם זה דרך לאהבת ה', אבל זה לא קשור לרע.
וחשוב לי להדגיש - את עובדת במדע (לא פיזיקה כך שלא שייך כל מה שהבאת) ואין לי רצון להוריד לך את העניין בעבודה. תהני, תתענייני, זה נורמלי. אני רק אומר שזה לא מטרה בפני עצמה, וכמו בכל עבודה, צריך לחשוב "אני עובד כדי שיהיה לי כסף, כדי שיהיה לי כח לעבוד את ה'" כמבואר בשו"ע או"ח סי רל"א