בעקבות השירשורים הפוליטיים למינהים..וזכני לגדל
לפני כשנתיים עשיתי סטאז באחד הבתי חולים..
קראו לי לבוא לעזור בבדיקה, ומסתבר שהמטופל הוא..
"אחד המחבלים (ימח שמם) שיצאו לחופשי בשחרור שליט"
המפגר,ניסה לברוח וירו בו בעצם הזנב..
ואני שואלת,למה לעזעזל משחררים אותם ועוד נותנים להם טיפול פה בארץ??
איך הגענו לזה שממש מכריחים אותנו לעזור להם!
ועוד רצו שאטפל בו יפה! ממש טיפול V.i.P
הייתי בהלם!שוק! סירבתי..
אבל בבדיקה הייתי,זאת הייתה בדיקה פולשנית,רציתי שהוא יהיה מפודח ,חסר אונים..
את השנאה שלי הוא ראה, ואת כמות הקללות שאני יודעת בערבית הוא שמע!
מקווה שגרמתי לו להיות כזה קטן!
ושיבין שאנחנו אלה שבסוף שולטים פה!

תודה יקרה עשית עבודת קודש!!770מ

וחבל שלא שמת רעל כמו בספרים שימות ממנו !!חבל מאד! המדינה היגיעה למצב שנקרא מדינה שפלה !! כן כן הם

מתאכזרים לרחמנים ומרחמים לאכזרים עצוב וכואב נורא!!

תדעי לך שכמעט שמתי!!!וזכני לגדל
אפילו קפה הכינו לו...
המצב במדינה עגום!!
הכי לא רוצה לצאת יפת נפש.rivka501

אבל מה שעשית עומד בניגוד מוחלט לקוד האתי שאנחנו מחויבים לפעול לפיו.

אני חושבת שזה עצוב מאוד שהמדינה משחררת מחבלים,

אבל אני חושבת שגם זה עצוב שמטפל מתנהג בצורה כזו.

כן, גם אם המטופל הוא רוצח.

יש לי עוד הרבה מה להגיד,

אבל אני תוהה אם זה שווה לי-

במילא אני הולכת לקבל עכשיו מטח של תגובות ....

מת

מחזק את ידייך רבקהאריק מהדרום
מטופל הוא מטופל, יש אנשים שראויים למות אך זה לא תפקיד המטפל לעשות זאת.
לפני מטח התגובות..a-a-a

את מסכימה שהמדינה צריכה להרוג את המחבל הזה?

ואם היא מסכימה?שלום ש

זה לא רלוונטי לכך שהיא מחוייבת לטפל בו.

אם היא מסכימה אז אני יכול להבין את דעתה..a-a-a
אני מסכים. לא מבין מה ההוא אמינא שאיזה קוד אתימישהו10

גובר על התורה.

התורה לא מחייבת אותה להרוג את המחבלשלום ש

המדינה מחוייבת.

אין שלום אמר אלוקי לרשעיםמישהו10

באמת? לא מחייבת? עיון במקורות מגלה, שהתורה מתייחסת בחומרה למצבים שבהם מגלים רחמנות כלפי רשעים הראויים למיתה. שאול הפסיד בגלל זה את המלכות, והנה עוד דוגמא לכך:

א ובן-הדד מלך-ארם, קבץ את-כל-חילו, ושלושים ושניים מלך איתו, וסוס ורכב; ויעל, ויצר על-שומרון, ויילחם, בה. ב וישלח מלאכים אל-אחאב מלך-ישראל, העירה. ג ויאמר לו, כה אמר בן-הדד, כספך וזהבך, לי-הוא; ונשיך ובניך הטובים, לי-הם. ד ויען מלך-ישראל ויאמר, כדברך אדוני המלך: לך אני, וכל-אשר-לי. ה וישובו, המלאכים, ויאמרו, כה-אמר בן-הדד לאמור: כי-שלחתי אליך לאמור, כספך וזהבך ונשיך ובניך לי תיתן. ו כי אם-כעת מחר, אשלח את-עבדיי אליך, וחיפשו את-ביתך, ואת בתי עבדיך; והיה כל-מחמד עיניך, ישימו בידם ולקחו. ז ויקרא מלך-ישראל, לכל-זקני הארץ, ויאמר דעו-נא וראו, כי רעה זה מבקש: כי-שלח אליי לנשיי ולבניי, ולכספי ולזהבי, ולא מנעתי, ממנו. ח ויאמרו אליו כל-הזקנים, וכל-העם: אל-תשמע, ולא תאבה. ט ויאמר למלאכי בן-הדד, אמרו לאדוני המלך כול אשר-שלחת אל-עבדך בראשונה אעשה, והדבר הזה, לא אוכל לעשות; וילכו, המלאכים, וישיבוהו, דבר. י וישלח אליו, בן-הדד, ויאמר, כה-יעשון לי אלוהים וכה יוסיפו: אם-ישפוק, עפר שומרון, לשעלים, לכל-העם אשר ברגליי. יא ויען מלך-ישראל ויאמר דברו, אל-יתהלל חוגר כמפתח. יב ויהי, כשמוע את-הדבר הזה, והוא שותה הוא והמלכים, בסוכות; ויאמר אל-עבדיו שימו, וישימו על-העיר. יג והנה נביא אחד, ניגש אל-אחאב מלך-ישראל, ויאמר כה אמר יהוה, הראית את כל-ההמון הגדול הזה; הנני נותנו בידך היום, וידעת כי-אני יהוה. יד ויאמר אחאב, במי, ויאמר כה-אמר יהוה, בנערי שרי המדינות; ויאמר מי-יאסור המלחמה, ויאמר אתה. טו ויפקוד, את-נערי שרי המדינות, ויהיו, מאתיים שניים ושלושים; ואחריהם, פקד את-כל-העם כל-בני ישראל--שבעת אלפים. טז וייצאו, בצוהריים; ובן-הדד שותה שיכור בסוכות, הוא והמלכים שלושים-ושניים מלך--עוזר אותו. יז וייצאו, נערי שרי המדינות--בראשונה; וישלח בן-הדד, ויגידו לו לאמור, אנשים, יצאו משומרון. יח ויאמר אם-לשלום יצאו, תפשום חיים; ואם למלחמה יצאו, חיים תפשום. יט ואלה יצאו מן-העיר, נערי שרי המדינות, והחיל, אשר אחריהם. כ ויכו, איש אישו, וינוסו ארם, וירדפם ישראל; ויימלט, בן-הדד מלך ארם, על-סוס, ופרשים. כא וייצא מלך ישראל, ויך את-הסוס ואת-הרכב, והכה בארם, מכה גדולה. כב וייגש הנביא, אל-מלך ישראל, ויאמר לו לך התחזק, ודע וראה את אשר-תעשה: כי לתשובת השנה, מלך ארם עולה עליך. {פ}

כג ועבדי מלך-ארם אמרו אליו, אלוהי הרים אלוהיהם, על-כן, חזקו ממנו; ואולם, נילחם איתם במישור--אם-לא נחזק, מהם. כד ואת-הדבר הזה, עשה: הסר המלכים איש ממקומו, ושים פחות תחתיהם. כה ואתה תמנה-לך חיל כחיל הנופל מאותך וסוס כסוס ורכב כרכב, ונילחמה אותם במישור--אם-לא נחזק, מהם; וישמע לקולם, ויעש כן. {פ}

כו ויהי לתשובת השנה, ויפקוד בן-הדד את-ארם; ויעל אפקה, למלחמה עם-ישראל. כז ובני ישראל, הותפקדו וכולכלו, וילכו, לקראתם; ויחנו בני-ישראל נגדם, כשני חשיפי עיזים, וארם, מילאו את-הארץ. כח וייגש איש האלוהים, ויאמר אל-מלך ישראל, ויאמר כה-אמר יהוה יען אשר אמרו ארם אלוהי הרים יהוה, ולא-אלוהי עמקים הוא--ונתתי את-כל-ההמון הגדול הזה, בידך, וידעתם, כי-אני יהוה. כט ויחנו אלה נוכח-אלה, שבעת ימים; ויהי ביום השביעי, ותקרב המלחמה, ויכו בני-ישראל את-ארם מאה-אלף רגלי, ביום אחד. ל וינוסו הנותרים אפקה, אל-העיר, ותיפול החומה, על-עשרים ושבעה אלף איש הנותרים; ובן-הדד נס, ויבוא אל-העיר חדר בחדר. לא ויאמרו אליו, עבדיו, הנה-נא שמענו, כי מלכי בית ישראל כי-מלכי חסד הם; נשימה נא שקים במותנינו וחבלים בראשנו, ונצא אל-מלך ישראל--אוליי, יחייה את-נפשך. לב ויחגרו שקים במותניהם וחבלים בראשיהם, ויבואו אל-מלך ישראל, ויאמרו, עבדך בן-הדד אמר תחי-נא נפשי; ויאמר העודנו חי, אחי הוא. לג והאנשים ינחשו וימהרו ויחלטו הממנו, ויאמרו אחיך בן-הדד, ויאמר, בואו קחוהו; וייצא אליו בן-הדד, ויעלהו על-המרכבה. לד ויאמר אליו הערים אשר-לקח-אבי מאת אביך אשיב, וחוצות תשים לך בדמשק כאשר-שם אבי בשומרון, ואני, בברית אשלחך; ויכרות-לו ברית, וישלחהו. {ס}

לה ואיש אחד מבני הנביאים, אמר אל-ריעהו בדבר יהוה--הכיני נא; וימאן האיש, להכותו. לו ויאמר לו, יען אשר לא-שמעת בקול יהוה, הנך הולך מאיתי, והכך האריה; וילך, מאצלו, וימצאהו האריה, ויכהו. לז וימצא איש אחר, ויאמר הכיני נא; ויכהו האיש, הכה ופצוע. לח וילך, הנביא, ויעמוד למלך, על-הדרך; ויתחפש באפר, על-עיניו. לט ויהי המלך עובר, והוא צעק אל-המלך; ויאמר עבדך יצא בקרב-המלחמה, והנה-איש סר ויבא אליי איש ויאמר שמור את-האיש הזה--אם-היפקד ייפקד, והייתה נפשך תחת נפשו או כיכר-כסף תשקול. מ ויהי עבדך, עושה הנה והנה--והוא איננו; ויאמר אליו מלך-ישראל כן משפטך, אתה חרצת. מא וימהר--ויסר את-האפר, מעלי עיניו; ויכר אותו מלך ישראל, כי מהנביאים הוא. מב ויאמר אליו, כה אמר יהוה, יען שילחת את-איש-חרמי, מיד--והייתה נפשך תחת נפשו, ועמך תחת עמו. מג וילך מלך-ישראל על-ביתו, סר וזעף; ויבוא, שומרונה. {פ}

זה בדיוק ההבדל בין מלך לאחות בבי"חשלום ש

עם זה אני מסכים, לא טענתי שהיא צריכה למסור עצמהמישהו10

על מיתתו. אבל להחיות אותו?

הסיבה היחידה לעשות מעשה כזה היא תועלתנית, שהיא לא תפגע בגלל זה. אבל קוד אתי מאן דכר שמיה?

הקוד האתי הוא בסיס לחוקשלום ש

והיא צריכה ללכת על פי החוק.

מי שחושב שלא צריך להישמע לחוק שנחקק במדינת ישראל -

זה דיון ארוך אחר.

(אגב, אנשים כאלה מעיזים לומר את זה רק בישראל. כשהם נמצאים במדינות אחרות הם ילדים טובים וושינגטון)

נכון שלא תמיד צריך להישמע לחוק,

אך מכיוון שהחיוב לא מוטל עליה,

אין סיבה שלא להישמע לו.

ושוב אנחנו חוזרים לנקודה שאתה הסטתמישהו10

למה שהקוד האתי הזה יגבר על מערכת הערכים של התורה?

מבחינה פרקטית, אני מבין. אבל לא מבחינה פרקטית?

שלום ש התכוון להבדיל בין אחות למלךריבוזום

מבחינת האחריות והחיוב שמוטלים עליהם, לא מבחינת העונש שיקבלו או לא יקבלו על מעשיהם, לפי מה שהבנתי.

הבנת נכוןשלום ש

לא מדובר על פרקטיקה של חשש מעונש,

אלא מינימום על מושג "דינא דמלכותא".

מעבר לזה,

יש כאן גם הכרה בכך שזכינו למצב שבו מדינת היהודים מחוקקת חוקים,

ולכן אנחנו רוצים לקיים אותם.

כמובן,

עדיין המדינה לא מתוקנת לגמרי ולכן לפעמים יש אילוצים,

וישנה ביקורת רבה על חלק מהחוקים של המדינה,

אבל עדיין צריך להיות קיים בנו הרצון לקיים את החוקים.

ואם מדובר על דברים שהם לא בסמכותי או בסמכות האחות -

גם אם יש לי עליהם ביקורת רבה -

אני אקיים את החוק.

מי שלא מאמין במדינת ישראל,

יכול להסתפק ב"דינא דמלכותא".

אבל שיעשה גם חשבון נפש ויחזור על זה בתשובה.

אתה לא מסכים עם זה..?היכנשהו..
|סקרן|הרועה
יש מישהו שלא היית נוהגת כלפיו ככה?
לדעתי נהגה כשורהאיש השקים

רבקה - מסכימהמאמע צאדיקה

ויותר מזה- לפעמים יש אינטרס בטחוני שיהיה גורם בסביבת המחבל שיהיה "גזר"- שיהיה הדמות מסבירת פנים- שיכולה לחלוב ממנו מידע חשוב... 

גם אם אח"כ רשויות המדינה יחליטו לזרוק אותו לעזאזל 

ולו מפני "דרכי שלום" בינלאומיות- רופאים ישראלים חייבים לפעול בלי שום שיקול פוליטי, רק לראות את המוטפל למולם 

לא נראה לי שישחרדי מקורי
"דרכי שלום" עם מישהוא שמקדיש את חייו לרצוח כמה שיותר יהודים
(אני מתכון אליו ספציפיות ולא לכל הערבים)
ממש אבל ממשחרדי מקורי
לא נכון!!!
"דרכי שלום" זה במילים אחרות "שלא יגידו"
ופיקוח נפש שייך אך ורק ביהודי!!
הוא התכוון פיקוח נפש של יהודים אם לאריבוזום

יהיו דרכי שלום

מדובר על מי שבכל מקרה ינסה לרצוח יהודיםחרדי מקורי

כך שאין פה משום דרכי שלום

(אז הוא רק ענה לך באותה צורה שענית לי כאןריבוזום

http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t605504#6717962

שם דיברתי רק על העיקרון של "קוד אתי", שנראה לי שיש לו משמעות הלכתית מסוימת, בלי קשר לנושא המסוים הנידון)

זה נכון כמו שאמרת: בגוי, לא במחבל. אבל פה מדוברחרדי מקורי

במחבל

לא ברורמופים

מה זה "קוד אתי"?

זה מדאורייתא או מדרבנן?

אם את חושבת שתורנית זה לא בסדר - תסבירי למה!

אבל סתם להיתלות באיזה שהוא "קוד אתי" שהגויים המציאו? למה שתצטרך להתייחס אליו?

(אני יותר מדבר על מקור הערכים, ולא על הנושא לגופו, כי יש לדון הרבה בזה מבחינה תורנית אם ראוי לא לטפל במחבלים, וכדברי צאדיקה)

לגבי היחס לקוד אתי של מקצועריבוזום

נראה לי שרופא מצהיר שמתחייב לכל מיני דברים, ויש צד תורני בקיום דברים שהתחייבת אליהם, במיוחד כשכיר.

מסתבר שזה די חלש הלכתיתמופים

כשכיר אפשר להחליט לא לעבוד היום, או פשוט להעביר כרטיס כשצריך לטפל בו.

ו"הצהרה" כזאת שאדם מצהיר לאוויר, שאין בה שבועה או נדר, והוא לא מדבר עם מישהו, לא נשמע שתחייב.

רופאים אינם יכולים לשבותאריק מהדרום
מקסימום לעבוד במתכונת שבת וגם זה עם אישור בית הדין לעבודה וזה לא המקרה כאן.
מה זאת אומרת "לא יכןלים"?מופים

זה לא חל?

יש איסור כזה, ובית הדין לעבודה (שאסור ללכת אליו משום ערכאות) יכול להתיר אותו?

בגמ' כתוב שפועל יכול לחזור בו אפילו בחצי היום, מאיפה למדת את זה שזה לא שייך ברופא?

לא יכולים על פי חוק מדינת ישראלאריק מהדרום
בדומה לרוב המקצועות שעוסקים בחי אדם.
נו, ואני חוזר ושואל (כמו ששאלתי למטה) מנה"מ שצריךמופים

להקשיב לחוק?

לא התכוונתי להתייחס למקרה הספציפיריבוזום

רק לציין \לתהות באופן כללי לגבי יחס לקוד אתי של מקצוע. שזה לא נראה לי כמו משהו שצריך לזלזל בו מיד, כי "רק התורה מחייבת ולא שום קוד אתי אנושי"

לגבי המקרה הספציפי, אם היה מדובר בטיפול במישהו שרצה לבצע פיגוע ועצרו אותו, והוא בדרך לכלא - אז נראה לי שצריך לטפל בו. (למרות שה"נראה לי" לא מבוסס. וברור שלא לפי "נראה לי" יש להחליט למעשה)

כשמדובר על מישהו בדרך להשתחרר,  וברור לך שהוא יפעל נגד יהודים אחר-כך, זה מצב שונה. אני לא יודעת מה דעתי. (לא שדעתי היא המכריעה, ואין לי את הידע והכלים המספקים לדון בזה).

נכון אבל זה לא תפקיד המחבלאריק מהדרום
למרות שאני מכירה רק את חוקי האתיקהארוון

שלי[כן, כבר עיגנו אותם לחוק ולא רק לקוד- שאתיקה אתה יכול להחליף בהתאם לערכים שאתה מאמץ ולכן זה מעוגן לחוק].

אז נכון שחוק הוא חוק התורה ולפעמים יש התנגשויות אבל שאתה בוחר מקצוע אתה מחייב לפחות לנהוג בהתאם לכללים בסיסיים, אם הם לא מתאימים לך? תבחרי מקצוע אחר מלכתחילה.

ובכל מקרה צריך לתת יחס סביר ולא מעבר, ואם זה לא משהו שעומדים אפשר להעביר למישהו אחר לטפל, לא מתאים לך? כנראה המקצוע לא בשבילך, היא יכלה לבחור אחר מראש או לשנות עכשיו למקום שלא תתמודד עם מחבלים.

נכון, מותר להעביר טיפול לאחר....ארוון

שכן מסוגל לנתק על רגשותיו נגיד.

ה'אמת?! אין לי בעיה להיות לא אתית במקרים מסויימים.יעל מהדרום

לק"י

לא צריך להיות צדיקים כלפי רשעים..

ואני לא מדברת על כל אחד שאני לא מסכימה איתו או אפילו שהוא עלול להזיק, אני מדברת על סדר גודל של "רוצחים".

וב"ה שהמקצוע שלי לא דורש טיפול במחבלים, ונקווה שגם לא בילדים שלהם או בסתם ילדים שקשורים אליהם.

למרות שעדיף אותן בתור חינוך מיוחד- שלא יזיקו!

זה די עצוב שבחורה דתיה שלומדת מקצוע כל כך נעלהמישהו10

מרגישה מחויבת ל"קוד אתי" ולא לתורה.

את יכולה לומר שמפני מוראה של מלכות, כלומר מפני החשש לעבודתך, היית מטפלת בו, ניחא. אבל ברמה הערכית האידאלית, הוא בן מוות. הסיבה היחידה שבן אדם אמור להשאיר אותו חי, כי לא שווה לו להסתבך עם השלטונות בגלל הערבי המסריח הזה, אבל אלמלא כן, להרוג אותו בלי למצמץ.

מילים כדורבנותהיכנשהו..
חבר'ה..היכנשהו..

מטופל מטופל אבל רוצח.. שימשיך לטוות תוכניות רציחה גם אחרי שיבריא.. לכן אני לא רואה שום סיבה לשתף פעולה עם טיפול במטופל שכזה.. זו לא עבירה או אי עמידה בקוד אתי.. המרחם על אכזרים סופו שיתאכזר על רחמנים.. צריך לדעת היכן להיות אנושיים באמת רגישים ואולי גם יפי נפש.. (לדוג' בתגובה לסקר שירי קודש מזרחיים..חצי חיוך)

אבל אף אחד לא שואל אותך מה את רואהאריק מהדרום
הוא לא בא לטיפול פרטי אצלה, רוצח רוצח אבל מטופל.
למה זה מעניין שהוא מטופל?איש השקים

ואם הוא היה צריך נגר הייתי מביא לו כיסא?

היא לא עובדת פרטית.ותן טל

היא רופאה/אחות וכו' - והיא מחוייבת לשבועת הרופאים, וכמטפלת היא לא צריכה לעשות את השיקולים האלו.

אפילו אם היא רוצה לעשות שיקולים כאלו - שתטפל בו, ואחרי שיסתיים הטיפול ושתפשוט את מדי הרופאה - שתהרוג אותו. (הקצנתי, כן? אני לא קרא לעשות ככה...אלא מסביר את העניין).

את תמיד יכולה להגיד שאת מתפטרת או שאת נפשית לא מסוגלת לטפל בו ושיביאו אחרת...

אם היא "נשבעה"מופים

זה משהו אחר.

אבל אני אתפלא אם באמת נשבעים

אויש נו...אתם נטפלים למילה...ותן טל

שבועת הרופאים זה סך הכל הקוד האתי עליו כל מי שעוסק במקצוע הרפואה, נדרש לצהיר לפני שגומר את לימודיו בבית הספר לרפואה - אני לא יודע אם באמת משתמשים במילים "אני נשבע" או לא - אבל זה לא העסק.

בנוסף לכך ישנו גם הקוד האתי המחייב גם משפטית בכל בית חולים באשר הוא.

את התקנות בישראל קובע משרד הבריאות.

אתה יכול לבחור לעמוד בהם - ולהיות רופא, ויכול לבחור להתעלם מהם - אבל אז בהכרח ישללו ממך אולי בשלב כלשהו את רשיון הרפואה.

(וזה לא נוגע בהכרח לשבועת הרופאים...)

והתורה גם מגדירה (התורה שבעל פה) שישנו דבר כזה תקנות הקהל - וזה חלק מהם - תקנות ארציות (וכן, גם עולמיות), להסדרת נושאים מסויימים ועיגונם בחוק. כל עוד זה לא סותר במפורש חוק בתורה, אין עניין בכוח להתעקש...

ולגבי האם זה עבירה או לא - את זה שכבר תשאל את הרב שלה. ובכל מקרה, אם לא יכולה לטפל בו אבל מחייבים אותה - היא תמיד יכולה להתפטר. אף אחד לא מכריח אותה להיות רופאה - היא בחרה, היא צריכה לעמוד בכללים של אותו מקום ואותו מקצוע.

ואתה חושב שכופרים יכולים להיות חלקמופים

ממתקני "תקנות הקהל"?!

היא לא מחוייבת להיות רופאה.ותן טל

היא רוצה להיות רופאה  -היא מחוייבת לכללים של משרד הבריאות. אם היא מרגישה שהיא לא מחוייבת לכללים של משרד הבריאות - בבקשה, שלא תהיה רופאה. אם היא בכל זאת תחליט שהיא רופאה ולא מחוייבת לכללים של משרד הבריאות, במהרה ישלל רישיונה. אם היא תמשיך בכל זאת גם בלי רישיון לעסוק ברפואה פיראטית - ובכן, זה כבר יכול להגיע לבית כלא.

אף אדם בישראל לא מחוייב לעבוד בשום עבודה שהוא מרגיש שהוא לא יכול לעבוד בה. גם אני לא מסוגל לעבוד בספא שמטפלים בו בנשים  - זה לא אומר שאני יכול לקבוע לספא הזה שרק גברים יטופלו בו. אם לא מתאים לי לטפל בנשים בספא - אני יכול לעזוב או לא להגיע לעבודה הזאת מלכתחילה. או לעזוב ברגע שנוצרת התנגשות.

אי אפשר לרקוד על כל החתונות.

אתה עזבת את הערכים והלכת לפרקטיקהמופים

ברור שאם יש לה שכל, היא צריכה להקפיד על החוק, או להיזהר לא להיתפס...

כי מדובר בקוד אתי מעוגן בחוקאריק מהדרום
וגם מה שצאדיקה כתבה
נו, ומה האיסור לעבור על החוק?מופים

רוצה בית כלא? רוצה קנס?ותן טל

בבקשה... אם זה מה שמתאים לך - בכבוד, תתכבד.

אני לא רוצה לא קנס ולא כליאה, לכן, נראה לי שאני אוותר על זה

לא צריך להתנהג בצורה לא מוסרית.ותן טל

את/ה לא חייב להיות רופא. וגם יש דרכים אחרות כמו לבקש להעביר את הטיפול למישהו אחר.

למה להטות דברים שאומרים? אני לרגע לא אמרתי שהיא מחוייבת לעשות את זה ואם לא יירו לה בראש.

זאת מדינה חופשית - אף אחד לא כופה אותה לעשות דבר כזה, מצד שני כשהיא נמצאת בתוך מסגרת היא צריכה לעמוד בכללים שלה, ואם היא לא עומדת בהם, היא יכולה למצוא עצמה בחוץ. זה הכל. היא לא חייבת לנהוג בצורה לא מוסרית...

מה הקשר? הוא שאל מה מחייב לשמוע בקול החוקריבוזום

לא מפני אילו סיבות תועלתניות היית מעדיף להימנע מכך

אה, סבבה, אז:ותן טל

היותנו חלק מאזרחיה של מדינת ישראל שמתנהלת על פי חוק, מחייבת אותנו להישמע לחוק. אנחנו אזרחים, בכך אנחנו מצהירים שאנחנו מקבלים עלינו את חוקיה של מדינת ישראל. אנחנו לא חייבים לגור ו/או להיות אזרחים במדינה - אבל כל עוד אנחנו גרים בה ו/או אזרחיה - אנחנו מחוייבים לחוק.

מה עוד יכול לחייב להישמע לחוק?

לדוגמה, בישראל אני לא מחוייב להישמע לחוק הגרמני. גם גוגל שבסיס פעילותה נמצא בארה"ב, לא מחוייבת להישמע לחוק הישראלי גם אם אזרחים ישראלים משתמשים בשירותיה. כנ"ל פייסבוק.

אתה, שגר ופועל בישראל - מחוייב.

זה הכל.

דע לך יונתןמופים

שאני אפילו יותר קיצוני ממך.

גם אין "דינא דמלכותא דינא"

הר"ן מסביר שדינא דמלכותא דינא כי הארץ של המלך, וזכותו לבקש שכירות כמה שיחפוץ, ולכן חייבים לשלם מיסים, 

אבל אין שום סיבה שהמשכיר שלי יוכל ומר לי מה לעשות בדברים שלא קשורים לכסף.

(ובראשונים מבואר שגם בכסף מדובר רק על דברים שנוגעים למדינה, ולא על דברים שבין אדם לחבירו, שאם לא כן בטלו דיני ישראל)

מלבד מה שיש מחלוקת גדולה אם שייך דינא דמלכותא בא"H

הבנתי! אתה מגדיר מאד ברורמופים

אבל אתה מדבר על אקסיומות!

ואני יאמר שלא צריך להקשיב!

זה מה ששאלתי מנה"מ?

מה פתאום החלטת שצריך להקשיב לחוק במדינה

אתה לא רוצה להקשיב?ותן טל

סבבה, אל תקשיב. אבל אתה גם תישא בתוצאות - זה הכל.

אני לא מבין למה אתה ממשיך לדוש בזה...

מי שמקשיב, סבבה, לא עובר על החוק ולא יעשו לו כלום במדינה.

מי שלא מקשיב לחוק - במקרה שנתפס, יישא בתוצאות של מעשיו.

זה הכל.

וראה אתה את מה שטוב בעיניך, ועשה אותו.

אני בוחר להישמע לחוק. זה הכל.

(אגב - זה לא- א-נ-י החלטתי. אתה דמגוג. השאלה היא הפוכה - מה פתאום אתה, מחליט שאתה יכול לא לעמוד בחוקים של מדינה שאתה בחרת להיות אזרח בה. לא נוח לך חוקים של מדינה? תלחם לשנות אותם, ואם זה לא הולך - תתכבד ותעיף את עצמך מהמדינה. אף אחד לא מחייב אותך להישאר במדינה הזאת ולו רגע אחד נוסף. אני קצת חריף אבל זה לא מכוון חלילה אישית נגדך - אני לא יודע מה אתה סובר, אני רק אומר שעצם שאלתך הופכת את המציאות. אתה יכול לבחור לחיות במדינה כלשהי כרצונך ולבקש בה אזרחות ולא לחיות במדינה. אתה נכנס לכאן - אתה מחוייב לחוק. אם כבר השאלה, היא עלייך...)

חזרת לפרקטיקה! אל תדאג גם אני נזהר לא לעבור עלמופים

החוק כדי שלא יתפסו אותי. (למה אתה כל הזמן מערבב ביניהם?)

ולמה זה א-נ-י החלטתי?

אני יוצא מנקודת הנחה שכל דבר הוא מותר, עד שיוכח איסורו.

אתה אומר שיש איסור, איזה שהוא "חוב מוסרי", שהאדם הוא עבד למדינה שבה הוא חי, וחייב להקשיב לחוקים הזויים שכל מיני אנשים החליטו, ואם הוא לא רוצה - שילך משם!

אתה ברור, אבל אתה לא מביא מקור!

למה אני זה שצריך להוכיח?

הפרקטיקה זה העניין בסופו של דבר...ותן טל

עזוב, אין לי עניין להמשיך לדוש בזה. אתה רוצה, תעשה, אתה לא רוצה, אל תעשה.

אין עניין סתם לחזור שוב ושוב לאותה נקודה. אתה מסרב להבין ו/או אאני לא מספיק מוצלח בלהסביר - ובכן, שויין, שיהיה

העיקר שלא נריב

אין בעיה!מופים

לא כל כך שייך "לסרב" להבין!

או שאני מבין, או שלא!

אולי אני מבין ולא מסכים?

לגבי הסוגריים, על כגון זה ענה רבן גמליאלמישהו10

"אני לא באתי בגבולה היא באה בגבולי", אנחנו פה בגלל שזאת הארץ של אבותינו המובטחת לנו עפ"י התורה, לא בגלל השלטון שמכונה "מדינת ישראל".

אז אל תשתמש בשירות אחד שהמדינה מציעה לך.ותן טל

אני לא קולט לפעמים צביעות שכזאת...

היא באה בגבולך? סבבה. אל תיסע בכבישים שהיא סללה, אל תשתמש במערכת הרפואה שלה בכלל, גם לא במערכת החינך, גם לא במערכת הביוב, השתייה, הרחצה, אל תיקח כספים מביטוח לאומי לקצבת זקנה בעת זקנתך, ועוד ועוד.

תחייה בלי להשתמש בשירות אחד שהמדינה מציעה לך ואז אולי תוכל להתחיל לטעון שהיא באה בגבולך ואתה לא רוצה להיות מחוייב לה.

אתה רוצה בלי חובות בכלל? בבקשה - גם אין זכויות אזרח.

מתאים?

מה עם המיסים שהיא לוקחתמופים

מהיכי תיתי שיבואו, יקחו לי מיסים, ואח"כ יאמרו לי לא לשתמש במה שבנו עם הכסף שלי כי אני לא מוכן להיות עבד של 120 אנשים שחושבים את עצמם?

אני אדם חופשי "עבדי הם ולא עבדים לעבדים" ואין סיבה שאקשיב להוראות של אדם אחר סתם כי בא לו

התכוונתי - כאשר אתה מרגיש שאתה לא מחוייב לחוקותן טל

אז ממילא הגיוני שאתה גם מסרב לשלם מיסים - כי זה הרי חלק מהחוקים, אז אתה לא מחוייב לו וכו' וכו'...

וככלל - אתה מקבל זכויות, יש לך גם חובות. כלל בסיסי...

לדבריך אתה לא מחוייב לחוק...ותן טל

אל תשלם מיסים אם אתה מרגיש שאתה לא מחוייב לחוקים של המדינה...

כן, אבל גם אני פרקטימופים

ולמעשה אני לא יכול לא לשלם מיסים.

אני מתייחס למדינה (בהקצנה) כמו מאפיה שהתלטה על השכונה, למעשה צריך להקשיב להם כדי לא לחטוף, אבל אין צורך מוסרי.

אתם סתם הולך לקיצוניותמישהו10

אין כאן עניין של לשבור את הכלים, אתה פשוט דרשת סוג של מחויבות טוטאלית לחוק, ועל זה אמרתי לך את מה שאמרתי.

ותן טלוזכני לגדל
סתם,רק משרשורים שלך,יכלתי לראות כמה אהבת ארץ ישראל יש בך..
אז אם היו אומרים לך לגרש יהודים מביתם? אז היית מגרש? לדעתי היית עובר פה על החוק!
ואולי אני טועה..
לא הייתי מגרש.ותן טל

והייתי נושא בשמחה ובחפץ לב את התוצאות שאולי כוללות העפה משירות צבאי ו/או כלא צבאי.

אבל לפחות הייתי יודע שאני מפר הוראות שניתנו לי ונושא בתוצאות - דבר שאתם מסרבים להכיר בו, אתם רוצים לרקוד על כל החתונות - גם להפר את החוק וגם לא לשלם על כך.

אם אני נוסע במהירות 200 קמ"ש ועוצר אותי שוטר - אני לא מתלונן למה שללו לי את הרישיון...

חוץ מזה שבמקרה של גירוש כבר מצאנו שניתן באופן יחידני ללכת למפקד שלך שיפטור אותך אישית מלהשתתף בגירוש וישלח אותך באותו פרק זמן לקטוף בננות במטעים יחד עם הנח"ל...

מי אמר שלא היינו מקבלים בשמחה כלא על כך?לבי ובשרי
עוד פעם הפרקטיקהמופים

אז אתה מסכים שאין ערך לולי הסכנה להיתפס?

אני הייתי עונה במקומך שחוקי התורה יותר חשובים מהערך הזה, ולכן כשיש בתירה ביניהם אתה מקשיב לתורה, ורק כשאין לתורה התנגדות אתה סובר שיש חיוב להקשיב לחוקים.

מקובל עליך?

ככה:ותן טל

אם החוק היה מחייב אותי כל יום ראשון לאכול חזיר, או שהייתי עובר למדינה אחרת, או שהייתי מסתכן, לא אוכל את החזיר, ואם היו תופסים אותי, הייתי נושא בתוצאות.

ברור שאנחנו מחוייבים לחוקי התורה - על זה אין שאלה בכלל. אבל זה לא סותר את זה שככלל צריך להישמע לחוקי המדינה. וב99 אחוז מהמקרים זה לא סותר את חוקי התורה. אולי אפילו באחוז יותר גבוה.

ובמקרה הספציפי של הרופאה - שוב, החוק גם לא מונע ממך לא לעבוד ברפואה...זה כבר לא עניין של חוק אלא של עסק ושל מועסק. שום מועסק לא מחוייב לשום עסק - לא מתאים לך העיסוק, אתה לא צריך לעסוק בו ולא מחוייב.

מה מסובך מידי?

בקיצור אתה מסיכם עם מה שאמרתי בשמךמופים

פשוט זה לא מה שאמרת בהתחלה.

(ולא כל דבר הוא ויכוח, סתם ניסיתי להבהיר את דעתך )

לא עברתי שום חוק בתכלס..וזכני לגדל
תחילת סטאז..עוד היה אפשר לוותר עלי במקרה הזה..
לשלם על כך? רצית שאתן לו רובה? סכין? שהיה "מטפל" בי כי לא טיפלתי בו?
מצידי הייתי נכנסת לכלא במקרה כזה!
אין בעיה...ותן טל

לא באתי לדון אותך באופן אישי. רק להגיד שרופא שלא רוצה לטפל בחולה מסויים, צריך להעביר את הטיפול לאחר - אסור לו לבצע את הטיפול במטרה להזיק...

זה הכל. ואם להיכנס לכלא - אז סבבה, אני לא קובע בשביל אנשים מה הם רוצים לעשות ומה הם מוכנים לשאת על זה...

זה הכל. כל טוב ותן טל
וואו..פייגליניזית

:-/

לא יודעת מה לאמר..

אם את לא יכולה לטפל בצורה נקייה ממניעיםארוון

ולתת טיפול סביר את מחויבת להעביר את הטיפול לאחר.

לא גאווה גדולה מה שעשית.

איפה כתוב בתורה לא לתת טיפול לרוצחאריק מהדרום
אתה לא מדבר מהתורה אלא מהבטן
מכיר את הרמבם?אריק מהדרום
יונתן? זה אתה?ארוון

עכשיו ראיתי בכרטיס שזה אתהארוון

איך עוד לא חסמו לך את הניק הזה?

שווה לך לשקול טיפולהרועה
לא בריא האובססיה הגרמנית שלך.
הרבה רחמי שמייםהרועה
עצוב שאתה צריך לחיות עם עצמך כל הזמן, אנחנו סובלים אותך רק מדי פעם.
אסביר לכם..וזכני לגדל
אז ככה.קודם כל אני לא רופאה.(בעז"ה בכיוון לאחיות..) הייתי בסטאז'.והייתה לי זכות בחירה אם לעזור או לא!
מה שמעצבן פה בסיפור, שבגלל שהוא היה קשור באזיקים עם סוהר,והוא הרי מחבל.."הוא נהיה סוג של סלב".
אין אצלי בעבודה שום אפליות לערבים כלשהם..אני לומדת עם ערבים,עובדת,ומטפלת..
אבל שזה מגיע למחבל- לא חשבתי שאגיע למצב כזה..זה די הלם..
היה אפשר לראות עליו את הגאווה הזו,שמטפלים בו ומתייחסים אליו יפה..למרות מה שעשה.
זה גועל!
הטיפול נעשה,לא זנחו אותו..
ואני מאוד מקוה שמקרי טרור שנעשו בשנתיים האחרונות לא היו על ידיו!
את צודקת לחלוטין ולא צריכה להתנצל..היכנשהו..
עכשיו עוד יותר עצבנת אותיארוון

ממש בא לי לדעת איפה את לומדת....

תגידי, לא עברו איתך על זה בלימודים???

אז לך תשתה מים קרים..היכנשהו..
על זה שהיא תצטרך לטפל במחבלים?יעל מהדרום

לק"י

שאחר כך יוכלו לשחרר אותם, כדי שיוכלו להמשיך לפגוע בנו?!

למה עוד יותר?מופים

היא לא אמרה שום דבר יותר חריף עכשיו.

לטפל במחבל? לא ממש לא!וזכני לגדל
שוב.אני לא רופאה!! והייתה לי זכות!
סוף פסוק!
מצטרף.מישהו10
אם תהיה לי סטודנטית שתתנהג כמוךארוון

כבר אדאג שהיא לא תהיה יותר סטודנטית לסיעוד.

וזאת תעודת עניות לאונ' שלך שלא דאגה להסביר לך שבמקרה שאתה לא מסוגל לתת טיפול סביר אז אתה מבקש ממישהו אחר שייקח את המטופל במקומך.

אני לא מצליחה להבין אותךלבי ובשרי

איך את היית מתנהגת במקרה כזה? כרגיל?

^^ אני גם לא מבינהריבוזום

ארוון, כשיש לך בחירה מלאה אם לטפל במחבל או לא, היית בוחרת לטפל בו?!

גם אם המקצוע מחייב זה צריך לעורר שאלה (מניחה שהייתי שואלת רב בעל שיעור קומה), אבל אם מבחינת הגדרות התפקיד את חופשיה לבחור, האם הבחירה אינה ברורה?

טיפלתי, בצורה מקצועיתארוון

בלי חביבות מיותרת, עשיתי מה שצריך.

מחבל בדרך לשחרור?ריבוזום

במשפט איכמן השופט התייחס אל הנאשם בצורה שאת מתארת?לבי ובשרי

אני בטוחה שגם להם יש לא פחות חוקים אתים.

תרגיעי..וזכני לגדל
תשימי לך מול העיניים את המחבל ממרכז,שלהבת פס, משפחת פוגל...
ויגידו לך לטפל בו..
אם תתטפלי ותתיחסי אליו כאל מטופל,אז אין לי מה להגיד לך!
שה' ירחם עליך!
לא שאלתי מה עשה אותו מחבל,כדי ממש לא לצאת משפיות
משום מה זה קופץ לי..וזכני לגדל
כל מה שכתבתי- מוקדש לארווין.
שעדיין לא הבנתי בן? בת?
בת, רואים בכרטיס אישי.לבי ובשרי

ואגב, רואים שזה מיועד אליה.

ראיתי..אבל מהתגובות התבלבלתי..וזכני לגדל
אני הייתי עושה בדיוק מה שמלמדים אתכןארוון

מה עושה אחות סבירה שיש לה קושי כלשהו לטפל?

מעבירה טיפול לאח אחר.

הכי עצוב שדג' המחבל ניתנת תמידית בלימודים כדג' למקרה שאחות מרגישה שאינה יכולה לנהל טיפול- ודווקא את זה לא יישמתץ

כעיקרון את לא צריכה להיות חמודה מאוד, אבל כן להתנהג בצורה מכובדת בלי להיות מושפעת ולעשות ניהול טיפול מקצועי.

כשלא מסוגלים- מעבירים את המטופל לאחריות של מישהו אחר.

אין הרבה מקרים שאני מצדיקה כישלון לסטודנט- בד"כ אני ממש נגד...אפילו בחלוקת תרופות צריך לדעתי בירור.

כשסטודנטית מתנהגת ככה? אני מתביישת.

מקווה שלא אדריך סטודנטיות כאלה... שמקללות מטופל.

ברכותיי, כרגע את לא מוגדרת כאחות סבירה רשמית.

מאחלת לך (ולנו כמדינה) שנפסיק לטפל במחבלים..יעל מהדרום

לק"י

אחר כך אנחנו בוכים- שפוגעים בנו..מעניין למה |תמימה|

צריך להבדיל בין אדם שיש לך נגיעה אישיתלבי ובשרי

כלפיו, לבין אדם שלכל העם יש נגיעה אישית כלפיו!

אם זה היה אדם שפרץ לי לבית וגנב לי את כל התכשיטים, אני מסכימה. אפילו אם הוא היה ערבי או סודני.

אבל אם זה מישהו שדורש את רעתם של כלל ישראל-אפילו אם הוא היה יהודי.. תמשיכו לבד.

הוא טופל! לא נגרם לו שום נזק..וזכני לגדל
אל תדאגי.כן חשוב לי לציין שאם הייתי ממש בתפקיד..אז אולי,איכשהוא, אך רק בשביל לא לפגוע בעבודה שלי.הייתי מטפלת..בכאב!
גם אם ממש עלית לי על העצבים, לא מאחלת לך להגיע למצב כזה!
גם בתפקיד את לא חייבת לטפל...ארוון

ארוון לא אמר/ה לך לטפל באותו אחד...ותן טל

אלא רק אמר/ה לך שהאוניברסיטה שלך הייתה צריכה ללמד אותך שבמקרה שבאופן אישי את לא מסוגלת לטפל במישהו - את צריכה ליידע בזה את הממונים עלייך ולבקש ממישהו אחר שיטפל בו.

להבדיל, גם אני לא הייתי מסוגל נפשית נגיד לטפל באדם פצוע שאני יודע שאנס את אחותי (ח"ו בלי עין הרע). אז הייתי מעביר את הטיפול (במקרה שהייתי רופא/אח) למישהו אחר.

העובדת בבית חולים זה עניין אישי.ותן טל

שלא תעשה בבקשה את השיקולים של כלל המטפלים בעולם. היא לא רוצה לטפל - שתעביר הלאה, נקודה. אם מישהו אחר יעשה את זה זה החלטה שלו - לא שלה.

סןף סוף..היכנשהו..

מישהו אומר את הדברים כמו שצריך.. מאוד יפה לאן הביאו אותנו "הקודים האתיים" של המדינה.. בזכותם אנחנו במצבינו הנפלא! הלא כן...?

לכל הפחות אני לא מצטרף לאלה שמגנים.מישהו10
אני ממש מסכימה עם מה שעשית!לבי ובשרי

ואני מה זה לא פנאטית!

הערבים האלה צריכים לקלוט שהם לא יסובבו אותנו על האצבע הקטנה!

מבחינתך את צריכה לחשוב-אנחנו מרפאים אותם רק כדי שנוכל להשתמש בהם כדי לחשוף סודות צבאיים!

אנחנו לא מפחדים מהם ולא שפוטים שלהם ולא ננהג לפי התכתיבים שלהם!

ואם זו אינה כוונת המדינה, זאת תהיה כוונתנו! שירגישו שמבחינת התושבים-אנחנו לא רואים אותם ממטר, אנחנו מתנכרים אליהם ואם הם יעצבנו אותנו אנחנו נביא עליהם שוב עמוד ענן!

לא חייבים לנקוט באמצעים חמורים. מספיק שהיחס שמשדרים יהיה כזה.

הרב כהנא גאה בך12tc21

ברוכה הבאה לכהנא חי  

אז עכשיו שנרגעו קצת הרוחות..וזכני לגדל
כמה הבהרות:
קודם כל אני לא רופאה,ולא אחות (עדיין,בעז"ה) למדתי מקצוע רפואי אחר..והייתי בתחילת הסטאז.
אני יכולה להבין את התגובות הזועמות,ברור לי שמבחינה חוקית אני חייבת לטפל בכל אדם באשר הוא..
אבל,החלטתי במקרה הזה לא לעזור.הייתי בורג ממש קטן במערכת, היה רופא שטיפל ועוד אחיות.הוא לא הופקר..
" אל תדון את חברך עד שתגיע למקומו"
מי שמכיר אותי יודע שאין אצלי את המילים גזענות ואפליות על רקע עדתי..
אבל כשזה מגיע למחבל,שרצח בדם קר יהודים יקרים!
רק המוסר והלב עובדים פה..פשוט לא הייתי מסוגלת.
אולי הייתי עדיין קטנה ורק מתחילה.
וארווין- אולי בזכותך אדע להפריד בין השכל לרגש במקרים כאלה..
הבנתי אותך,למרות שלא הסכמתי איתך..
אך אם היה עומד מולך מחבל שרצח אדם שיקר לך מכל, אני מאמינה שלא היית עומדת בזה.
למזלנו נולדנו לעם רחמן..אנחנו רחמנים בני רחמנים.אז במקום להרוג את אותו מחבל, היינו מוותרות על המטופל והולכות,לבכות,להתפלל..
אין בי חרטה על מה שעשיתי.לא הפקרתי מטופל,הוא לא גסס ולא הייתה לו סכנה.
והיו רבים וטובים אחרים שטיפלו בו.
פשוט החלטתי במקרה כזה להתרחק..
ב"ה אני יודעת כמה אני עוזרת לאנשים בעבודה שלי כיום..הקב"ה זיכה אותי..
אבל יש אנשים שפשוט קשה לעזור להם..
יש לי מלא מה לכתוב..אבל עייפתי!
אשריכם ישראל..תודה על התגובות המחממות וגם על הפחות..
כל דעה פה חשובה!!
זה לא מה שכתבת בהתחלהשלום ש

כתבת שטיפלת בו,

תוך כדי שאת מכאיבה לו ומקללת אותו.

אם בסך הכל לא טיפלת, הוויכוח כאן היה הרבה פחות משמעותי.

רשמתי שהייתי בבדיקה, לא שטיפלתי.וזכני לגדל
מי הכאיב לו???וזכני לגדל
וואווו תקרא שוב בבקשה, לאט.
אני יכולה להגיד לך משהו-rivka501

לי בכלל לא הפריע שלא רצית לטפל במחבל.

להיפך, זה לגיטימי מבחינתי.

יש לזה אפילו סעיף בקוד האתי של הרופאים- אם המטפל מרגיש שאין ביכולתו לטפל במטופל מסוים (מסיבה כזו או אחרת), ויש מטפלים אחרים בסביבה - הוא אינו חייב לטפל בו (אלא אם כן הוא במצב של סכנת חיים ויש חשיבות דווקא לפעילות)

הפריע לי החלק השני של מה שכתבת - לזה ש"הוא שמע את כל הקללות בערבית שידעתי", לזה של "רציתי שהוא יושפל".
זאת לא דרך שמטפל צריך להתייחס למטופל.

אף מטפל,

לאף מטופל.

אף אחד לא הכריח אותך לטפל בו - אבל ברגע שהכנסת את עצמך לסיטואציה הזו, את חייבת לעמוד בכללי האתיקה.

שיהיה לך הרבה בהצלחה בלימודי האחיות.

מקובל..וזכני לגדל
זה היה אולי קללה,שאני אפילו לא יודעת מה פרושה..
וזה רק כי הוא ניסה לדבר איתי,להרגיש יותר נח.וזה עצבן אותי!
הבדיקה עצמה לא נעימה..ובגלל שבחרתי שלא לעזור,לא הייתי חייבת להיות בחדר.
אבל, הרגשתי שאני צריכה להכנס לראות איזה נזק הוא גרם לעצמו.כי ניסה לברוח.ואז נפגע מירי של צה"ל.
וחבל שלא נהרג!
בחיי, שלא הייתי מתייחסת כך לאף אדם אחר ולא אתייחס בעז"ה.
אבל כנראה ממש הייתי באטרף רציני..
הוא הרגיש כמו מלך, נתנו לו קפה ועוגה..אני לא זוכרת מקרה של מטופל אחר שקיבל כזאת התייחסות.
על מה ולמה?!
אז רציתי להוכיח לו שאני לא כמו השאר.זה הכל.

תפסייקי להתנצל.מישהו10
קראתי כעת את הודעת הפתיחה שלך,ד.

ונכנסתי להגיב על אף שאינני נוהג בד"כ:

כל הכבוד לך! 

יישר כח. ותודה רבה.

נקמה קטנה ברשעים הללו. מחבל. ימ"ש.

קצת "תיקון" לרחמנות והכבוד המעוותים שקיבל שם.

כל המרחם על אכזרים....  ר"ל.

^^^^^ כל מילהאדם ישר
בדיקה פולשנית...אברי
היית משבשת אותה... בכל זאת בנדוד.. חבל.. לא יפה.. ככה לתת לו להישאר פה? למה לא לתת את הדרך המהירה לגהינום?
חח אברי..וזכני לגדל

ויתרתי תודה !חיוך

יש מצב גדול שהטיפש לא יכול עוד ללכת...

שיהנה בגיהנום שהוא ברא לעצמו!

מרגישה צורך להגיב. כנסי בבקשהמקרוני בשמנת
בתור מטופלת בלא מעט טיפוליפ פולשניים ובתי חולים וכדומה.. היה לי קשה לקרוא את מה שכתבת.
זה גרם לי לפחד גדול, לחשוב שאנשי מקצוע בתחום רגיש כזה מרשים לעצמם להתנהג בצורה פוגענית ומשפילה כלפי מטופלים. ומה אם אני אפול על רופא נוצרי שמאמין בטפשותו שרצחתי את אלוהיו..? האם זה מתיר לו לקלל אותי ולנהוג בי בצורה משפילה?

אני מטופלת שנים בטיפולים גניקולוגים, ואין טיפולים פולשניים יותר, תהיי בטוחה. המחשבה שרופא עלול לנצל את חוסר האונים דלי באותם רגעים מחלחלת אותי. אני שונאת מחבלים, ומגיע לו למות ביריה. אבל בתור מטפלת, את מטפלת. איך אפשר אחרת???
נקודה נוספת, מהצד שלי כמגישת טיפול רפואימקרוני בשמנת
יוצא לי לא מעט להיקרא לעזרתם של ערבים פצועים, ואני באה.
יש לכך כמה סיבות:
*בשניה שאני מתחילה לעשות אבחנות בין מטופלים, אין לדבר סוף. כל מטופל הוא מטופל. אני לא אוהבת אותו ולא מחבקת אותו, אבל טיפול רפואי הוא יקבל.

*אם אני אסרב לטפל בערבי ישללו ממני את היכולת לטפל גם ביהודים, כי אלה חוקי המדינה. כלומרד בזה שאני מטפלת בערבי, אני שומרת את עצמי כשירה לסייע לאחיי היהודים בבוא הצורך.

*אני מעדיפה לטפל בערבים, כך אני צוברת נסיון על חשבונם. ומה רע? כשאני מגיעה באמבולנס לתאונה, מובן שהוקל לי אם מתברר שרק ערבים נפגעו. למרות שאני מעדיפה לעזור למי שזה מגיע לו.

*אני גם אומרת לעצמי שכמה שאהיה יותר מנוסה ומקצועית בערבים, זה ישפר את הביצועים והיכולת שלי ואם חלילה יהודיפם נזקקים לי, אני מנוסה יותר ויכולה לעזור להם אחרי שאת כל הטעויות אני כבר עשיתי על בני הדודים..
מקרוני- עונה לך!וזכני לגדל
קודם כל בהחלט מבינה את מה שכתבת..
יש בי את כל החמלה והרגישות לתת למטופל.לא משנה מי הוא.
מה שכתבתי הוא שסירבתי לעזור אבל בכל זאת נכנסתי(סטאזרית חייבת לצבור נסיון גם בהסתכלות..)
יודעת מה? אני לא יכולה להסביר את המצב..הוא התנהג כאילו "ניצח" וכנראה שקלט שאני "ציונית" אז התגרה בי עוד יותר.
ח"ו אין בי שום זלזול! באף חולה! מסכימה איתי שזה מקרה קצת מיוחד??
אחד הדברים שהכי קשים לי,זה להגיד דברים שטובים על עצמי..אבל אני יודעת,שכשאני נכנסת למרפאה,מטופל הוא מטופל.אין אחד שמרגיש קיפוח כלשהו..
בחיים לא עשיתי אפליות! אני נגד זה ממש!
חורה לי ממש שבכתיבה דברים יוצאים אחרת לגמרי..
שוב חשוב לי להבהיר- בטיפולים רגישים כאלה אני הכי מתחשבת שיש!
אין לי בעיה שתוציאו אותי לא בסדר בסיפור הזה,אבל בעבודה שלי אני בטוחה בעצמי!
אין קשר בין טיפול במחבל ימ"שד.אחרונה

ביחוד בסיטואציה זו כפי שתוארה,

למה שמקרוני כתבה.

אין לדבר סוף - לא כל דבר אפשר "לדמות" למשהו אחר.

זה רוצח אכזרי, אין להם שום מוסר. יוצאים בלינץ' ברמאללה עם דם על ידיהם, לא בני אדם.

"מכבדים" אותו במקום ההיפך.

טוב מאד שתהיה שם מישהי שתקלל אותו, שתוריד אותו לאדמה.

אין כל דימיון ל"מה אני הייתי מרגיש". 

ולפי מה שהיא מסבירה את התנהלות שם, כנראה עוד הגיבה רך מידי....

מה שמתחשק לאסא כשר לא חשוב ממה שמתחשק לאביב גפןגדעון ארליך
עבר עריכה על ידי גדעון ארליך בתאריך ו' בשבט תשע"ד 11:37
עבר עריכה על ידי גדעון ארליך בתאריך ו' בשבט תשע"ד 11:36

מה זה בכלל "קוד אתי "?

קוד אתי אלו כללים שכותב אסא כשר,  אולי בעזרת מישהו כמוהו .

מה הבסיס לקוד אתי ?  - כלום !  רק מה שמתחשק לאלה שכותבים אותו ושהם מקצוענים בניסוחים שעושים רושם.

לזה כשלעצמו אין ערך יותר ממה שחושב איזה זמר שעוטף את מחשבותיו בקול יפה.  זה לא חשוב יותר מקשקושים של נשיא של איזו מדינה שעוטף את שטויותיו בהילת הכבוד שסובבת אותו.

מה שברור מהתאור של נתינת קפה וכבוד , זה שיש אצלנו סמרטוטים שעוטפים את הסמרטוטיות שלהם במוסר !

מעניין אם בבית החולים היו נוהגים כך  במפגין חרד  שנפצע,  או נניח  ברומן זדורוב  או יגאל עמיר.

וכדאי לעיין בזה  מחמוד חמדאן ימ"ש יליד 82 תושב טבקה סמוך לדורה נעצר ב 26/6/02 כשהלך לפוצץ יהודים בשליחות ארגון הפתח - לא הרגו אותו אלא לקחו אותו לבית משפט , הורשע ונגזר עליו 13 חודש בלבד שוחרר  ואחראי חודש הלך לישוב היהודי נגוהות ורצח שם  בליל ראש השנה את שקד אברהם בת חצי שנה ואת אייל יברבוים  היהודים.

נניח שבכלא היה מחמוד חמדן מקבל התקף חנק , ואתה יודע שאם תציל אותו , אתה רוצח בזה  אץ היהודיה שקד בת חצי שנה ואת היהודי אייל שהתחתן רק לפני 9 חודשים.

אסא כשר אומר לך : אני אומר לך בקוד האתי שלי שתמהר ותציל את הרוצח הזה.

התורה אומר לך:  לא תרצח !

מה טוב לעשות ?

בעיה שבנות הולכות עם חצאיות שסע. זה מכשיל את הבניםנ א

באיסור "ולא תתורו אחרי לבבכם ואחרי עיניכם"

מגמת התורה במצוות בין אדם לחברו וכו'הכלכלן המשני

שלום!

אני כותב עבודה שעוסקת בשוויון כלכלי ותנאים סוציאליים ע"פ התורה. 

עד עתה הרושם שעלה לי לאחר מעבר על רוב המצוות הקשורות בנושא בספר החינוך ובעוד מפרשים הוא שהתורה כלל לא באה ליצור שוויון כלכלי או לדאוג לרווחת הפרט.

מצוות כמו שבת, שמיטה וכו' עניינם הוא רוחני ואמוני וכמעט ולא קשור כלל למנוחה של פועל.

באופן דומה, כמעט כל המצוות בין אדם לחברו שקשורות בדאגה לחלש טעמן הן לתקן את מידותיו של האדם הנותן, ולא לדאוג לעני.

לאחר מחשבה מסוימת בנושא אני חושב שזה קשור לכך שהקב"ה מפרנס כל בריה, לכן מצד העני הוא יקבל את מה שה' רוצה שהוא יקבל, אך ע"י המצווה הקב"ה הופך אותנו לשותפים במעשה.

מכירים שיעור תורה בערב בירושלים לבנים וגם לבנות?פופניק2

לא משנה באיזה יום… שיעור שאפשר ללכת עם בן הזוג

בסגנון צעיר

תודה🙏

שיעור מעורב? או עזרת נשים ועזרת גברים בנפרד?מבולבלת מאדדדד
יש שיעור בזום של נתנאל אלינסוןארץ השוקולדאחרונה
אם תרצו לראות יחד מהבית
עובדים ערבים- מה אתם הייתם עושים🫵יפה ותמה

רקע:

סופר בירושלים של רשת מוכרת, אני קונה שם בקביעות, מההתחלה רוב העובדים היו ערבים, היו תקופות של יותר יהודים, יש תקופות של עובדים זרים, לאחרונה שוב יש רוב ערבי, ו-וואלה קודם כל זה מעצבן. זה לא שאני *שונאת* ערבים, ואני לא רוצה שכולם ימותו או משהו בסגנון, אבל אני לא רוצה לפרנס אותם ובטח לא להרגיש זרה בתוך העיר שלי, בשכונה שלי.

אני רואה התרחשות מתחילה: הקופאית הראשית (דתייה) ניגשת יחד עם עובדת ערבייה ללקוח חרדי שהיה בקופה העצמאית, שואלת אותו- 'זה אתה?', הוא נראה נבוך, חצי חיוך, מתנהל שיח של כמה דקות אני הייתי רחוקה ולא ממש שמעתי גם לא התעניינתי. כנראה הוא אמר משהו מזלזל או לא נעים לעובדת, לא היה נראה שהקופאית מתרגשת אז מאמינה שלא היה שם משהו נוראי, היא רק ביקשה ממנו להתנצל. אני מתחילה להעביר את המוצרים שלי לידם ושומעת את העובדת הערבייה אומרת בטון מגעיל וארסי 'אז תצא מהחנות..! תסיים את הקנייה ותצא מהחנות!.." כאילו בקטע של לעצבן כאילו זו החנות שלה. 

פה כבר התחממתי, התערבתי ושאלתי את הקופאית הראשית 'תגידי זה נראה לך הגיוני שעובדת ערבייה מדברת ככה ללקוח יהודי?' 

באמת עיצבן אותי, אשכרה היא איכשהו מתייחסת לעצמה כמו בעלת הבית במקום, זה מזעזע!

העובדת מיד מתחילה לצרוח עלי 'את תסתמי אל תתערבי! את לא קשורה!' בצרחות מבהילות. תוך חצי דקה מתאספים 4-5 עובדים ערבים מסביב -ואני אגיד ביושר- הם ממש לא עמדו בצורה שמשדרת איום, כאילו להיפך כדי להרגיע את העניינים, אבל בסוף זה מפחיד ואי אפשר לדעת. 

אני ממש לא מפחדת מערבים אבל האמת שההתרחשות המהירה הזו הבהילה אותי, די השתתקתי וחזרתי לעניינים שלי.

הראשית הרגיעה מחדש את הרוחות, ביקשה מהלקוח שוב להתנצל, הוא אמר לה- תסתכלי במצלמות לא עשיתי לה כלום, היא אמרה- אני מבינה אבל היא הרגישה שפגעת בה אז בבקשה תבקש סליחה, הוא ביקש סליחה והכל נגמר. 

אני יצאתי עצבנית מהאירוע!
מטריף אותי שעובדת ערביה בטוחה שהיא בעלת הבית פה, שהיא חושבת שהיא יכולה לדבר ככה ללקוחות יהודים, לצרוח בקולי קולות, שהגענו למצב אבסורדי שתוך כמה שניות יש התאספות של עובדים ערבים מסביב. ובכלל- אם הסיטואציה הייתה מתפתחת לויכוח רציני- אי אפשר לדעת איך זה היה מסתיים.

פעלת בצורה פרובוקטיבית ולא חכמהפשוט אני..

יש לך בעיה עם צורה שבה עובד מדבר ללקוח?

סבבה, אז תדברי על זה עם האחראי.

לציין את הדת/לאום של הצדדים פשוט לא רלוונטי.

אם חרדי יירק על ערבי בסופר, את מצפה שהערבי לא יבקש להוציאו? את תתמכי אוטומטית ביהודי?

זה פשוט לא רלוונטי.

ובגלל שאין לך מושג איך זה התחיל, כמו שאת בעצמך כתבת, באמת לא היית צריכה להתערב.

אם כבר בחרת להתערב, את היית צריכה לנסות ולהרגיע את האווירה, ולא לחמם את האווירה עם דיבור גזעני.

הכי מצחיק / עצוב:

את חיממת את האווירה.

העובדים הערבים, לדברייך, באו להרגיע והיו בסדר גמור. ועדיין את מתלוננת עליהם, ולא על עצמך, בגלל עצם זה שהם ערבים...

אז יהודי יכול להתנהג מגעיל בחנות אם המוכרת ערביה?מרגול

ואז היא לא יכולה להגיד לו כלום כי היא ערביה?

נשמה. אפשר לדון על העסקת ערבים בעסקים יהודיים.

דיון לגיטימי.

אבל את מודה שאת לא יודעת מה היה שם, ושהיה נראה שהחרדי עשה משהו לא בסדר לעובדת הערבייה. והיא ביקשה ממנו לצאת מהחנות. נכון, יכול להיות שלא היה שם כלום והוא היה באמת בסדר ולא עשה כלום.

אבל הטענה שלך היא- היא ערביה אז היא לא יכולה להגיד לו לצאת לא משנה מה קרה ?

הזיה. 

עונה פה לשניכםיפה ותמה
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך י"ז בטבת תשפ"ו 22:41

אני ממש לא חושבת שיהודי יכול לעשות מה שהוא רוצה ואתמוך בו אוטומטית.

רק לשם השוואה- לפני כמה שנים נסעתי באוטובוס, זוג חרדי היה עם תינוק צורח המון זמן והיה נראה שלא ממש מטריד אותם, באיזשהו שלב הנהג הערבי פנה אליהם ואמר שהוא לא יכול להמשיך ככה שיטפלו בזה, חרדי מבוגר שישב ליד התחיל לקרוא לו בזלזול - "אל תגיד להם מה לעשות!" וכו, ואני מיד התערבתי ולא זוכרת מה בדיוק אמרתי אבל בקטע של- הנהג דיבר ממש בכבוד, אל תדבר אליו ככה, וכו.

כמו שציינתי- היה אפשר לראות שהקופאית הראשית ממש לא מתרגשת ממה שהעובדת אמרה, היא ותיקה והיא מאד הגונה וזה מלמד אותי שלא קרה משהו מסעיר. החרדי גם התעקש- תסתכלי במצלמות תראי שלא היה כלום והיא אמרה שאין לה מי שיסתכל במצלמות אז פשוט שיתנצל והוא אמר- אז ביקשתי, ואני מבקש שוב- סליחה. 

לשמוע מהצד עדיין את הערבייה ממשיכה להגיד לו - "אז תצא מהחנות!" בכזה טון של בעלת בית, בכזו חוצפה ויהירות נשמע לכם תקין? בלי קשר אפילו לפוליטיקה- זה לא תקין שעובד מדבר ככה. ולא תקין שהקופאית לא מעמידה אותה במקום. אז התערבתי, והצרחות המוגזמות שלה זה תקין? 

להגיד שאני 'חיממתי' את האוירה זה בדיחה. נכון שלא ניסיתי להרגיע, אבל אני עומדת מאחורי מה שאמרתי. לא תקין שעובדת תדבר ככה. ועוד יותר לא תקין שעובדת ערבייה תדבר ככה, כי היא לא בעלת בית פה, ועוד יותר לא תקין שאם נזרק אליה משפט מעליב נוסף היא תפתח בצרחות נוראיות.

הסיפור מובןנעמי28

אבל לא מובן איך זה קשור שהיא ערביה?

איך את יודעת מה הלך שם? ואם הוא הטריד אותה והיא הגנה עליה?

כי היא ערביה אז היא בטוח אשמה וטועה?

קרה לינחלת

בס"ד

דיברתי עם מוקדנית כדי לקבוע תור איזשהו, וביקשתי  לא עם רופא ערבי,

היא קבעה לי תור עם רופא יהודי ואני (באנחת רווחה), שמחתי ב ק ו ל

שתודה ושלפי השם הוא יהודי.

לפתע, הבזיקה מחשבה בראשי, ושאלתי אותה לשמה.

בקיצור, שם ערבי מובהק והיה לי   מ   א   ד  לא נעים.

התנצלתי ווביקשתי סליחה. היא ענתה שהכל טוב

ושהיא בוגרת ושאין צורך להתנצל.

אולי זו היתה חנופה כי אמרתי לה שיש צורך דווקא

וגמגמתי משהו על בגלל המצב וכו'....

אבל היא היתה מאוד נעימה וסבלנית. זה לא אותו

נסיון שהיה לך.

רובם ורובן שונאי ישראל. אין ספק בכך, אבל לדבר

לא יפה, להעליב, לדרוך להם על הרצפה הרטובה

כשהם מנקים ללא התחשבות (חברה סיפרה לי) -

לזרוק אשפה על הרצפה כי  ה  ם   ינקו הגויים

האלה....לא נראה לי שזה יפה וראוי (ואין ספק

שזה מיטיב עם המידות שלנו...).

התכוונתינחלתאחרונה

שזה   ל  א   מיטיב עם המידות שלנו.

אני נמנעת מלהיכנסרקאני

לחנויות כאלה שמעסיקים ערבים

וגם נמנעת מלהעסיק אותם או לקנות מהם

בחירת מתנה להוריםffffff
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך י"ז בטבת תשפ"ו 6:26

להורים שלי יש היום יום נישואים וכולנו שכחנו אשמח לרעיונות לקניית מתנה עד 90 ש"ח בתקציב - בני 56 ו 54 גר בלוד - אין לי רכב כרגע...

ארוחת בוקר זוגיתנפשי תערוג
שובר כלשהורקאני

אולי ביי מי

למרות ש90 זה לא הרבה לשובר

אפשר סתם להכין אוכל מפנק שיראו שזוכרים אותם...

סע לשוק רמלה ביום רביעישלג דאשתקד
אתה יכול לקנות שם חצי שוק ב86 ₪, וב4 שח הנותרים תקנה לך שם מיץ טבעי (יש שם בשוק הסגור, חבלז!).
הייתי שם בשבוע שעברנפשי תערוג

לא הייתי אומר שאפשר לקנות חצי שוק ב86 ש"ח

אולי 2 בורקס בבא + לימודה

היית בשוק של יום רביעי?שלג דאשתקד

בכל שאר השבוע רק הסגור המקורה פתוח, והוא קטן ויקר יותר.

תכלס, אולי תקנו להם בורקס

האמת הייתי בחמישינפשי תערוג

לא היו יותר מדי אנשים ותנועה

ברורררשלג דאשתקד
כי אשתי היה ברביעי, אז לא נשאר לך כלום
ועכשיו ברצינותשלג דאשתקד

אם אתה רוצה להגיע אליהם, סע דרך בארות יצחק, יש שם קניון פתוח של עודפים. או שתעבור דרך צומת בילו. (תלוי מאיזה כיוון אתה מגיע) תמצא שם בטח איזה כלי או משהו ב90 שח שייראה יפה.

אם אתם יותר בעניין של יציאה  אז יש כמה אטרקציות לגיל 50+ ברמלה (אם תרצה אפרט לך), וכן מסעדות (אולי יש גם בלוד, את לוד אני פחות מכיר)

אני כנראה לא אגיע לשם בזמן הקרובנפשי תערוג

הייתי במקרה שם

בית מזוזה יפהארץ השוקולדאחרונה

מגש לחלות יפה או עם תמונה של המשפחה,

כרית עם תמונה עם המשפחה,

שלט כניסה לבית מעוצב או עם תמונה של המשפחה

שאלות אחרונות על תחב"צצע

אם אני משלם פעם בעזרת מוביט ופעם בעזרת אפליקציה אחרת אני עלול להיות מופסד מכך?

ואני מתחיל לנסוע כל יום ממקום למקום,(למשל מת"א לירושלים) איך זה יוצא לי הכי זול? עדיין יש צורך לשלם מראש על הסדר חופשי חודשי?

לשאלה השניההודיה לה':)
אני חושבת שמוביט מחשב אוטומטית את ההסדר נסיעה הכי זול
כן, אתה תפסיד בגדול אם תשתמש באמצעי תשלום שוניםפ.א.

כל האפליקציות לתשלום בתחבורה ציבורית - Moovit, הופ-און, Egg, מחשבות את התשלום באותו אופן.

אבל אין קשר בינהם, ואף אפליקציה לא יודעת על חיובים שבוצעו באפליקציה מקבילה.  

סדר היררכי:

- חישוב חיוב נסיעה בודדת ראשונה ביום.

- חישוב חיוב נסיעה נוספת באותו יום. עד לתקרת חודשי יומי.

- חישוב נסיעה נוספת באותו חודש, עד לתקרת חופשי חודשי של כלל הנסיעות באותה קבוצת מרחק נסיעה.

אם יש נסיעה שחורגת בטווח נסיעה משאר הנסיעות, היא (ושאר הנסיעות באותו יום) לא נכנס לחישוב החופשי חודשי.  

לכן כל עוד נוסעים נסיעות מרובות באותה קטגוריה של מרחק, חשוב להשתמש באותו אמצעי חיוב.  

אם יש נסיעה בודדת (והדגש על בודדת, לא צבר נסיעות שמגיעות לחופשי יומי) ביום מסויים שחורגת במרחק משאר הנסיעות בחודש - כאן דווקא יותר משתלם לחייב באמצעי תשלום נפרד.

זה המינוס והמגרעה בחוקי החיוב של משרד התחבורה.  אם חורגים אפילו רק פעם אחת במרחק, כל היום הזה מוחרג מהחופשי חודשי ולא רק נסיעה בודדת.    

משהאחרונה
לנוסעים בתחבצ, עדיף לעבור ממוביט לegg?צע
שני צדדיםפצל"פ

למוביט יש ממשק יותר נוח לתכנון נסיעות

אבל לegg באמת אין פרסומות

אז אם אין לך חוסם פרסומות אולי עדיף

עברתי מ Moovit ל egg לפני כחודש וחצי. אנחת רווחהזמירות

מהפרסומת המעצבנות (אני עם אייפון) והממשק המעצבן.  

ב egg ממשק מאוד נקי ומאוד נוח.  

גם התצוגה יותר מרוכזת ויעילה, בהצגת אלטרנטיבות- כי לא נדחפות פרסומות באמצע האלטרנטיבות.  

שווה לנסות להשוות בין האפליקציות בביצוע חיפוש נסיעות מזדמנות לפי הצורך. 

כןןןןמשה
פחות ..ביינישנון

אני עברתי לegg,הוא הרבה פחות מדוייק, ומציג מסלולים יותר מסורבלים

פעם אחת הוא גם כתב על אוטובוס שמגיע, בשעה מאוחרת שאיןכבר את האוטובוס הזה

קיצר חזרתי למוביט

אנחת רווחה

בשביל אוטובוסים וזמניםמשה
איפה בוס.

הוא לא מתכנן מסלולים אבל עוזר למי שכבר יודע לאן ואיך.

אני מרוצה ממוביט ממשנקדימון
לפני שנה בערך הצטרפתי ל"ללא פרסומות" שהיה במבצע שהם עשו, ועכשיו אני ממש מרוצה מהאפליקציה. הוא מדוייק ככל שזה תלוי בשידור gps של האוטובוסים, והוא מציע מסלולים מעולים.
כמו להביע שביעות רצון מהסוויטה הנשיאותית בבית מלוןזמירות
שקיבלת בחינם ולא נדרשת לשלם …

אי אפשר להשוות את השימוש ב Moovit כאשר אתה לא מופצץ בפרסומות - הרי זו כל ההצדקה לעבור ל egg, בעיית הפרסומות 

לא זוכר כמה אני משלםנקדימון

אבל תפסתי את זה כשהם הציעו את זה ממש בגרושים. המחיר הוא כמעט חינם.

והאפליקציה טובה, מה לעשות.

נוחה, מאורגנת טוב, מדויקת.

הורדתי עכשיו כדי לבדוקטיפות של אור

זה נראה כמעט לגמרי כמו הופאון

(בהופאון יש אפשרות לתכנן מסלולי נסיעה, רק שאנשים לא יודעים..)

הופאון עובד לנו מעולה. בהתחלה אשתי הייתה גם משווה למוביט, כי היא השתמשה במוביט שנים, אבל עכשיו אנחנו לגמרי משתמשים רק בהופאון

זה לא רק נראה😅פצל"פאחרונה
אגד שילמו להופאון כדי לשכפל את האפליקציה שלהם ואז הוסיפו על זה כמה דברים קטנים
גבריםםמגובלת-

משתמשים במוצרי טיפוח?

סבון פנים?

קרם פנים?

קרם לחות?

יש המלצות?

טנקס

את רוצה לקנות מתנה לאבא שלך?פשוט אני..
יש מוצרי טיפוח (אני לא מתמצא), אבל טבעי שצריךפ.א.

להתאים לסוג העור, האם מתגלח או זיפים או זקן

(כמו אצל נשים.   התאמה אישית והעדפה אישית של מוצרי טיפוח) 

99.99% מהגברים שאני מכיר לא משתמשיםנפשי תערוג

הכי הרבה זה קרם לידיים בגלל יובש

ולכן, אם את רוצה לקנות את זה למישהו

תוודאי טוב טוב אם הוא משתמש בזה

בעלי משתמשרקאני

בדיאודורנט

ושמפו 

🤭

אם כבר אז בושםנקדימון
אבל גם זה אני לא יודע כמה פופולרי
בושם - אני אוהב להשתמשפ.א.
The One (dolce & gabbana)
שמפו 2 ב 1 נחשב מוצר אחד או שניים?פתית שלג

ברצינות- אם המטרה היא לקנות מתנה למישהו, נדמה לי שגבר קלאסי לא מתפנק ממוצרי טיפוח. בדרך כלל משתמשים רק במוצרים הבסיסיים. שמפו-דאודורנט.

אם זה גבר שמשתמש בבשמים אז זאת אחלה אופציה. אבל בבשמים לא תמיד קל לקלוע לטעם שלו..

בדרך כלל לא מעבר לשמפו ודאודורנטחושבת בקופסאאחרונה

אולי יעניין אותך