היה ב"ה טוב.
נראה לישעליתי.
היו שאלות קצת מוזרות, במיוחד על יוסף. נקווה שלא יהיה ככה במחוזי...(זה לא פשט...)
שרשרו חוויות? אולי...
יום טוב ובהצלחה לכל מי שממשיך.
היה ב"ה טוב.
נראה לישעליתי.
היו שאלות קצת מוזרות, במיוחד על יוסף. נקווה שלא יהיה ככה במחוזי...(זה לא פשט...)
שרשרו חוויות? אולי...
יום טוב ובהצלחה לכל מי שממשיך.
מה לא היה מהפשט ?
היה לי 2 טעויות , טעות אחת לא שמתי לב לשאלה ... בשאלה עם השבטים והחיות
והטעות השניה אצל גדעון בה' שלום התבלבלתי עם יעקב
סך הכל 92
גם אני קיבלתי 92
היה טוב.גם אני עליתי אבל אני לא יודעת מה היה הציון.
המנהל הזמין יותר שאלונים ממה שהיה צריך אז הוא נתן לי אחר כך עוד טופס.להעלות את השאלות??
רבקה קרמר
שאלות קצת מוזרות..קוקומןמתי הם יבינו שלא נותנים לנחתיסטים לחבר שאלות מתי?????
נחתיסטים כשרוניים בהכל חוץ מבלכתוב שאלות לחידון!!!
לא הבינו משנה שעברה שהיה קשה !!
ממש הוציא לי את כל החשק להמשיך להתמודד (ב"ה אני עולה למחוזי)
חבל שהפכו את החידון לכזה..יש הבדל תהומי בין נחת לחידון אל תערבבו את שניהם ביחד!!!!!!!!!!!!!!!
ומה הקשר?
המחבר לפי מה שאני יודע התמודד בעבר...
זה לא שהוא מנותק לגמרי...
וזה הסגנון החדש..צריך ללמוד להתרגל
גם לי יש כמה טענות על חלק מהשאלות, אבל אני לא חושב שקשור כאן התלונות על נח"ת
ואם זה מה שגורם לך להוצאת חשק, זה באסה רק בשבילך אחרי הכל...
בהצלחה לכל הלומדים למחוזי, וגם לאלה שלא עלו.
"חזקו ואמצו"...למי נאמר הכי הרבה...![]()
חברה אני לא יודעת מי זה אבל כן. אני כותבת את השאלות ואני כותבת אותן פה.
יש לנו 2 מחשבים בבית ואתמול התחלתי לכתוב באחד הוא קצת נתקע אז לקח לי הרבה זמן לכתוב אבל הצלחתי לכתוב קצת. אני עכשיו ממשיכה לכתוב והיום הוא עובד יותר טוב אז אני כותבת מהר יותר. את התגובה הזאת כתבתי מהמחשב השני כי אם אני הייתי כותבת פה את השאלות הייתי צריכה לכתוב הכול מהתחלה.
עכשיו כשאני חושבת על זה אם אני ארשום את השאלות פה זה לא תיהיה הפרעה של זכויות יוצרים???? תענו מהר לפני שאני אמשיך לכתוב.
אתם בטוחים שאני יכולה לכתוב??? כי אני עוד מעט מסיימת ואני לא יודעת מה לעשות...
כי יעלו את זה בסוף שנה למקראנט, אז זה בכל מקרה יפורסם..
תודה בכל מקרה
האילתית!!אני מצטערת. אני חושבת שזה הפרעה של זכויות יוצרים, אני לא יעלה את השאלות. מחקתי את כל מה שכתבתי. סליחה.
זה יתפרסם רק בסוף שנה ולא עכשיו. יש סיבה למה. וגם אם אני יפרסם וירצו להשתמש בשאלות שוב זה יהיה בעיה... ואם זו לא בעיה אז בכל מקרה אני צריכה לשאול את מי שכתב את השאלון.
בס"ד
אם למישהו אכפת זה למשרד החינוך, והם ממילא באמת מעלים...
פה הפרה של זכויות..
וזה לא נראלי בעייתי למדי..
יש מצב אעלה גם את השאלות מחר, אם תצטרכו..
תנ"ךטוב,תעשו מה שבא לכם. עוגיית מפלצת אם אתה רוצה לעלות את השאלות תעלה, אני החלטתי שאני לא מעלה.
חוץ ממני וקוקי מנסטר לעוד מישהו יש את השאלות?
כל בית ספר שכן שולח תלמידים (לא בכל בתי הספר התלמידים רוצים/ההנהלה מרשה) יכול לשלוח עד 3 תלמידים. או את המצטיינים שבהם או השלושה היחידים הבית הספר שרוצים.אם נגיד יש 3 או פחות מאותו בית ספר כולם יעלו למחוזי.
את הניקוד הגבוה ביותר במבחן המחוזי בכתב. למי שעולה לפומבי הנק' בפומבי מתווספות לנק' שבחידון בכתב...
מקווה שקיבלת תשובה.אם לא עניתי לך על השאלה אשמח אם תפרט..
ותגידו להם שצריכים לעלות 3 מבי"ס. אם יש כמה במקום ה3 הם יכולים לחבר לכם מבחן נוסף שיכריע..
שלב ראשון:
בבוקר, מגיעים כל נציגים הבית ספריים, ויושבים בכיתה, ופותרים מבחן אמריקאי [ולפעמים גם קצת השלמת פסוקים].
שלב שני:
אחר הצהריים. [לפני הצהריים השופטים מכריזים מי עלו מהשלב הראשון בכתב]. חידון פומבי, אליו עולים עד 20 אנשים. לחידון זה מגיעים מעודדים, וזה החידון שכולל בתוכו שאלות אישיות, סרטונים וכאלה.

לא העפלתי לשלב פומבי, כמו רוב המתמודדים. כמעט כולכם לא תהיו חתני תנ"ך עולמיים. וגם מי שכן יצטרך לקרוע את עצמו בשביל זה. בכל זאת, לא מתחרט על הדרך שלי בחידון. למה? לפני כשלוש שנים התחילה מהפכה בקרב מתמודדי החידון, ו... הם התחילו להכיר אחד את השני! ומה יש לומר, מתמודדי חידון התנ"ך הם נוער איכותי ביותר שאני גאה להיות חלק ממנו. אני ממליץ להשתתף בחידון ולו בשביל להתחבר לאנשים המדהימים האלה.
בקבוצה הזאת רוב האקשן קורה. כאן תוכלו להתעדכן לגבי החומר לחידון, תוכלו להכיר חידוניסטים אחרים, ואפילו להגיע לאירועים פיזיים עם חברים מהחידון!
אני ממליץ במיוחד (מי שמזהה מי אני, תתעלמו משם המשתמש. הוא מלפני כמעט עשור)
למישהו יש טבלה של ביטויים תנכיים דומים ושיטות לזכור אותם?
תודה נהרה(שם בדוי)
האם השתתפות במחנה לפני החידון העולמי היא חובה?
הבן שלי מתלבט אם להתחיל ללמוד בגלל שלא מתאים לנו מחנה מעורב...
יש תקדים למישהו שלא השתתף במחנה?
בפועל יש תקדים שנתנו לצאת באמצע המחנה אחרי הפעלת לחצים כבדים של ההורים
אבל לא הייתי בונה על זה
מי אמר למי:תנו לה את הילוד החי והמת אל תמיתהו
מי אמרה: "אל תראי כי גם זה לך בן?"
לעבור ולהכות את בני עמון, אבל אני לא בטוח...
מי מצטט בדבריו נבואת נביא לכם ישראל עם שמו, "...היה ניבא בימי... לכן..." ?
(נדמה לי שזו אחת הפעמים הבודדות בתנ"ך, אם לא היחידה, שיש ציטוט ישיר עם שם הנביא...)
למי שלא מכיר את הפורמט:
אחד שואל שאלה, ואז הבא בתור עונה את התשובה (לא בכותרת! למניעת ספויילרים) וכותב שאלה משלו, הבא אחריו גם עונה, ושולח שאלה חדשה.
וכן הלאה וכן הלאה.
אתחיל:
מי כונה "לוטש כל חורש נחושת וברזל"?
תובלקין
מי ביקש סליחה על חטא עתידי?
(שאלה ששאלו אותי בזמנו)
מי כונה איש האדמה?
נוח
מי מצא את היֵמים במדבר והיכן מצאם?
ומי הזכיר בדבריו "זרע חומר"?
באיזה ספר לא נזכרת המילה ׳אמונה׳: ישעיהו, יחזקאל, דברים, שמות?
מי שעונה על השאלה שואל שאלה חדשה ~
מתחילה במשהו יחסית קל
מי היכה בבזק עשרת אלפים איש?