ייום ראשון שבוע 40+5 באמצע קניות, ריצה לשירותים (כרגיל) כתם ורוד על התחתון. התרגשות, אולי זה בא...
טלפון לבעל, שאלה לרב, מותרים, מזל.![]()
מגיעה הביתה , שרותים והפקק מופיע במלוא הדרתו.
אוקי זה כבר בטוח קרוב. צירצורים מתחילים להופיע, לא סדירים , מידי פעם כואבים ומידי פעם פחות...
עובר יום, עוברים יומיים והתקדמות אין באופק. ממשיכה ללכת לעבודה וכל הזמן על קוצים....מתי זה כבר בא?![]()
כל ציר פותח תקווה חדשה שנגוזה עם סיומו...
יום חמישי מעקב הריון עודף, בבדיקת רופא מחיקה 50 אחוז, פתיחה שתיים וחצי..
נשברת ומבקשת סטריפינג. הרופא מבצע, (לא הרגשתי כלום...) ואומר לי תבואי שוב ביום ראשון...
אני: אתה מקלל אותי? לא ביצעת סטריפינג עכשיו? והוא: כן כן לא התכוונתי.... רק אם לא תלדי....
יום חמישי אין עבודה אין כלום. מחכים לצירים שמשום מה לא מחליטים לבוא....
יום ראשון שבוע 41+5 מעקב הריון עודף פתיחה 3 סנטימטרים, אין צירים. אני מבקשת סטריפינג נוסף, הרופא מבצע ואומר: אם לא תלדי עד יום רביעי....
יש לו מזל שלא הרבצתי לו.![]()
הולכת לעבודה ומודיעה לבעל שחבל על הזמן, אני לא מתכוונת ללדת בשנה הקרובה, אין מה להתקשר לשאול מה קורה איתי, אני כנראה עוד לא צריכה ללדת, אולי עוד כמה שנים
.
בשעה 2 בצהריים,אני קוראת לו הביתה ויוצאת מהעבודה כי אני לא מסוגלת כבר לשמוע מה מדברים איתי, לא קולטת כלום.
הוא: יש משהו? אני:" לא כלום".
באזור 4 אחרי הצהריים מתחילים שוב הצרצורים הידועים, מנסים לתזמן והם לא סדירים לא כואבים ומרוחקים מאוד אחד מהשני.
אני הולכת לישון, ומודיעה לו שכל עוד אני יכולה לישון...מסתבר שאני לא עומדת ללדת.
הוא משכנע לשתות שמן קיק וכל זה ואני מסרבת. אני עם הגועל נפש הזה גמרתי!![]()
איכשהו מעבירה את הערב בסידור הבית ובניקיונו, כולל שטיפה של המרצפות הזוהרות כבר מניקיון ובדיקה שיש הכל בתיקים הארוזים.
תוך כדי אני שמה לב שהצרצורים בעצם לא הפסיקו, מנסים לתזמן שוב, לא סדיר ומרווח של 15 דקות בערך בין הצירים.
אני נכנסת למקלחת, נמאס לי, אני יוצאת, יושבת על כדור פיזיו ומפטפטת עם חברה בטלפון, תוך כדי לפתע תוקף אותי ציר מכאיב. לא מאוד חזק אבל כבר מזכיר שלידה כואבת, בעלי מסתכל עלי ומסמן לי לסגור כבר את הטלפון.
אוקי מסיימת ושואלת מה יש? והוא עומד ארוז עם התיק: בואי, יוצאים.
ואני:.?????????????????
והוא: בואי מכפת לך?
אוקי יוצאים. בדרך לבית החולים מופיעים עוד כמה צירים נסבלים בהחלט. מגיעים למיון.
מוניטור מראה צירים, דווקא סדירים. מיילדת מגיעה: אוקי פתיחה 4 מחוק. הבייתנה את לא הולכת.
מתקבלים לחדר לידה, אך עקב מצבי העליז המיילדת מחליטה שאולי כדאי שכן נסתובב עוד קצת שעה או שעתיים ונחזור לבדוק התקדמות.
אוקי, אני רק מבקשת שכדאי שיקחו ספירת דם מייד, כך שכשיכאב אהיה מוכנה מייד לאפידורל.
במקום להסתובב החלטתי שעדיף להכנס למקלחת, בשתי כדור פיזיו וןישבתי עליו במקלחת ואז התחילו הצירים האמיתים
החזקים העוצמתייים, כשבכל ציר אני נושמת ומשתדלת להרפות. מלכתחילה התכוונתי להשאר במקלחת כל השעתיים, אך לאחר שלושת רבעי שעה הרגשתי שכלו כוחותי. יצאתי ואמרתי למיילדת בקבלה שאני מעונינת באפידורל, ועכשיו.
קבלה לחדר לידה, המיילדת המתוקה מבקשת להשכיב על מוניטור ואני מודיעה שאין מצב. קודם אפידורל ואז...
מקבלת אפידורל, בודקים פתיחה ו... פתיחה מלאה. תלחצי.
מחברים מוניטור, מצוקה עוברית חמורה, מביאים וואקום, צורחים עלי ללחוץ, כל הצוות של חדרי הלידה אצלי בחדר.
כולם לחוצים בטרוף, הרופא שובר את הוואקום מרוב הלחץ.
הם מתייעצים מה לעשות, ואני בנתיים מחליטה שאם אין אני לי מי לךי, אני לוחצת כמו מטרפת, לא מעניין אותי צירים כן או לא, רופאים כן או לא, 10 דקות והיא בחוץ.
אז זו היתה לידה רגילה בסוף מחייך אלי הרופא. א ני לא מחייכת חזרה.
העיקר הם רצו להביא וןואקום, לא יכלו לתת צאנס?
בשעה טובה נולדה הבחורונת.2700 בשבוע 41+5 בתוך שעה מאז שהגענו לבית החולים.
נס ששמעתי בקול בעלי ויצאנו....
רק נחת!!