ותכתבו אם עזר לכם או לא..
ממש חשוב לי!! תודה
התכנסות חוסר תיאבון מטורף מפריע לישון בחילות חשק להקיא חוסר יכולת להתרכז בכמה דברים, לעופף (להתרכז במשהו אחד ולא באמת חשוב) אם אני אזכר בעוד אני אכתוב.
וכן עזר לי ממש וגם התופעות לוואי עוברות עם הזמן (שנים) וזה משתלם
שטותוגם הקביעות כל יום... שחלק מהימים לוקחים וחלק לא - זה מבלבל את הגוףף והתופעות יותר חזקות.
וגם לא להיכנע להם נלחמתי עם עצמי על כל ביס לאכול למרות שאין לי חשק לשחק שיחקתי עם חברים הכרחתי את עצמי ללמוד וכו אחריכמה זמן שנלחמים (חודש חודשיים) זה כבר לא כלכך קשה (לפחות לי)
נפתלי הדגחוסר תיאבון- גרם לי להרזות מאוד...
טעם מגעיל בפה- שותים קצת מים וזה עובר. אוכלים מסטיק.
קור- גרם לי לשמור על עצמי בחורף 
הולך לשירותים בדחיפות הרבה יותר גבוהה.
שירים שנתקעים בראש מציקים.
אפשר לדעת מה המינון שאתה לוקח?
]נדנדה כתומה.60 LA
(שזה המון ואין לי מושג למה)
ואז נגמר ה20 
אז אני על 40 וזה הרבה יותר טוב..
נפתלי הדגמה שלך?
(האמת שאני ממש לא סומך על הנוירולוגית שרשמה לי..היינו שם בערך 5 דקות והיא רק שאלה איך אני מרגיש עם ובלי ובלי ורשמה גובה ומשקל)
זה לא נגמר, בעיקרון.
בחילות-עוזר לא לשכוח לאכול ולשתות.. אבל לא תמיד ולא לגמריי
כאב ראש מטורף- בד"כ אם לא שתיתי מספיק. אבל לפעמים גם אם כן שתיתי.
סחרחורות- כנ"ל
עצבנות- להתרחק מבני אנוש(?)
עייפות
קושי בהירדמות [וזה בא ביחד וזה מתסכל
]
אדישות ואפאתיות
א"א לעשות 2 דברים במקביל[אבל זאת המטרה בעיקרון
]
יובש בפה, וטעם מגעיל-מסטיק/משו מנטה אחר
יובש בעיניים.
ריחוק, אל תתקרבו אלי ואני לא אתקרב אליכם..
צמורמורות של קור וחום. ובאמת היה לי קריר. וזה מוזר כי אני אחת שחםםם לה.
הקאות.אבל אין מה להקיא כי לא אוכלים כלוםם. אבל אם אוכלים אז מקיאים פחות..
להתחרפן מדברים שאני עושה אוטומאטית. למצוא ת'צמי מתרכזת בעט שאני פותחת וסוגרת או ברעש של המזגן או משו כזה..
ויש עוד.אבל נגמר לי הסבלנות לכתוב.
ניראלי ניצחתי. ישלי הכי הרבה תופעות לוואי מכולם
אבל אני ממשיכה לקחת רטלין. כי אני צכה תעודת בגרות. וכי ככה. וכי אולי התופעות לוואי נהיות יותר חלשות ככל שעובר הזמן.. או שסתם אני מתרגלת לאיכות חיים דפוקה.
)שטות
[ראיה מטושטשת רק פעם במלאמלא זמן.. אבל קיים.]
אולי פשוט אפשר לשים במקום הרשימה שלי את החוברת של התופעות לוואי
חחח...מקופלת ונפתחת ונפתחת ונפתחת...
(ויש שם גם מוות פתאומי ועוד כמה דברים מזעזעים לא פחות..)
)
**]נדנדה כתומה.למה אני כן לוקחת רטלין?
כי אני צריכה תעודת בגרות.
ובלעדיו אני לא מצליחה להושיב ת'צמי ללמוד רצוף.
וב"ה, לאטלאט אני כבר פחות ברוגז איתו, אפילו שהוא עושה אווצ', כי הוא עושה גם המון טוב.
ובערך פעם ראשונה בחיי שאני מצליחה לשבת ולהקשיב בשיעור, בלי להתעסק בדברים אחרים.
או לפתור תרגיל שלם.רצוף. בלי לאבד ת'ריכוז כל חמש שניות ולקפוץ משורה לשורה.
וזה מלמד אותי להקשיב לגוף שלי.
ולהבין מתי אני צריכה לדאוג לו.
ומתי אני צריכה לאכול, או צריכה להתרחק מאנשים, או צריכה להירגע, או לעשות משו שעושה לי טוב.
וכי זה מחזק את הביטחון עצמי. ועוזר לי להתמודד עם הלקויות שלי, ולתת להן את המקום הנכון והכבוד הראוי.
וכן, זה קשה נורא, ומתסכל. ויש לי המווווון תופעות לוואי,ראיתם.
ובכ"ז אני לוקחת רטלין. כי זה חשוב לי.
ועוד משו חשוב- הגוף מתרגל לרטלין. ובעיקרון עכשיו התופעות כבר פחות חזקות ממה שהן היו בהתחלה..וגם לומדים להסתדר איתן, וזה פחות נורא..
[אגב, אני לוקחת כרגע SR20, והוא הכי התאים לי.. אחרי שניסיתי קונצרטה 18 שהיה זוועה, ורטלין 10 שרק עשה מליון תופעות לוואי ובקוי השפיע. אבל כל אחד ומה שטוב לו!]
צבי-ליזציה
דיכאון, עצבנות, חוסר חשק להעסיק את עצמך, חוסר תיאבון, כאבי ראש, פעימות לב מואצות,
סחרחורות, עייפות כללית, קושי להירדם, והכי גרוע- ריכוז ל"ע! [בצחוק, כן? שלא יקפצו עליי כל האוהבי ריטלין.
]
ו... למה אני הפסקתי לקחת?!
לקחתי שנה וחצי, והגעתי ב"ה למסקנה שזה פשוט לא שווה את זה.
אמרתי לעצמי שאני אעשה את ההשתדלות בלי הריטלין, והכי גרוע לא יהיה לי תעודת בגרות.
שאני מעדיפה שלא יהיה לי מלקחת... וקרעתי את עצמי. והוצאתי תעודה בחסדי ה'.
בגדול אני חושבת שזה נורא נקודתי ושכל אחד יעשה את החשיבה שלו עם עצמו אם הוא רוצה או לא.
אבל היד של המורים והמאבחנים יותר מדי קלה עם הריטלין.. שינסו להתמודד עם הילד לפני שהם דוחפים לו סמים.
) ועוד כל מיני תופעות שלא כתובות..
(עכשיו רק תבינו מה מצבי) 
תופעות לוואי-
ממש חוסר תאבון ובמקרא שאני אוכלת אני מקיאה,עצבנית,שינוי מצבי רוח, בוהה כל הזמן,ומתרכזת בדברים קטנים(כמו למשל מה המורה לובשת היום וכו..
)
למה אני לוקחת-
בעקרון אני ממש נגד,אבל אמרו שחייבים אז לקחתי..ואז הפסקתי כי זה ממש לא עשה לי טוב
אבל אז האולפנה אמרה שאי אפשר ככה, אז חזרתי לקחת פשוט ברמה אחרת..וב"ה מאוד עוזר לי למרות הכל
אני די בטוחה שבעלי סובל מADHD.
הוא לא מצליח להתרכז ליותר מדי זמן, המחשבה שלו לעיתים מתפזרת לכמה כיוונים, ותפוקת העבודה שלו לא הכי גבוהה
הוא גאון, וזה מחפה מאוד על הכל, כי הוא מצליח להסתיר את זה, אבל מי שמכיר מקרןב שם לב (הוא ניסה לפתוח פם את הדלת עם השלט של הרכב..)
לאחרונה נהיה לו הרבה עומס בעבודה, והוא מרגיש שהוא לא מספיק ממצה את היכולות שלו
מחפשת בשבילו פסיכיאטר, אפשר גם פרטי, שיתן לו כדור שיוכל לתת לו קצת פוקוס בחיים
אשמח ממש להמלצות!!
תודה
דבר שני, אם יש תור קרוב לנוירולוג של הקופה אפשר לבקש ממנו. הרבה פעמים נותנים בלי בעיה.
בעיקרון מי שמורשה לרשום כדורים לקשב וריכוז זה נוירולוג או פסיכיאטר, ולאחר שיש מרשם קבוע רופא המשפחה יכול לחדש לך אותו מדי חודש בחודשו.
אנחנו מהמרכז, ובגלל שזה נהיה לנו דחוף אנחנו מוכנים גם לנסוע רחוק
התור הקרוב בקופה הוא לעוד 3 חודשים
מה שכן, חשוב לי ללכת למישהו שיתן לי מענה תרופתי, ולא ינפנף ב"זה שום דבר"
אפשר לקבוע דרך כללית/מכבי/מאוחדת איפה שאתם
קרובות באיזורים יותר פריפריאליים
שלום,
אני רוצה לפתוח פורום סגור לאנשים שמתמודדים עם הפרעות קשב וריכוז, יש לזה ביקוש? הייתם רוצים להצטרף?
אפשר גם במסר/ש"א.
וואלה.. מעורר מחשבה...
והפורום הזה באמת נראלי לא פעיל וחבל....
הרגשתי שיש לי קושי מסויים בלימוד, בעיקר בלימוד גמרא, ורציתי לברר אם זה דבר נורמטיבי או שזה נובע מקו"ר, אז אשמח לשמוע (לקרוא..) חוות דעת...
כשאני לומד, בעיקר גמרא אבל גם לימודים אחרים, אני צריך ממש ממש להתאמץ כדי להתרכז! אפילו אם אין רעש ושום דבר, פשוט כדי להבין מה אני קורא! זה לא משהו חריף, פשוט מקשה...
ככה"נ אין לי קו"ר, אפילו עשיתי אבחון ויצאתי עם קשב טוב, ובכל זאת אני לא לגמרי בטוח.... לפעמים אני קורא ד"ה ברש"י ארבע פעמים ומגלה שלא שמתי לב למילה ממה שקראתי, לקח לי ללמוד דף גמרא רש"י אחרי שכבר למדתי אותו כמה פעמים, שעתיים וחצי! דף פשוט יחסית, וזה היה כמעט אך ורק לקרוא ולהבין, פשוט כל משפט כמה רגעים הייתי צריך "לתפוס את עצמי" שוב ולהתרכז. ואני לא ברמה של מתחיל...לומד הרבה זמן...
וזה ככה בכל דבר שאין בו סקרנות, אם זה משהו חדש ומעניין וקל להבנה אז הסקרנות עוזרת לי להתרכז ולרוץ, אפילו שעות רבות, אבל בחזרות וכאלה... ובגמרא גם לימוד ראשוני...
אני יודע שללמוד זה קשה ויש עמל תורה אבל התלבטתי אם זה נובע ממקום אחר, ונראה לי שכן... זה לא המאמץ להבין, זה מאמץ גדול לשים לב מה אני קורא, להתרכז... זה נשמע מוכר למישהו?
חשבתי אולי יש איזו נקודה מסויימת שלא בודקים באבחון רגיל ואולי זאת הבעיה...
יש עוד הרבה דברים שיכולים לגרום לזה, אני ממליץ לעשות אבחון פסיכודידקטי, הוא הרבה יותר מקיף ומתייחס לכל קשיי הלמידה, הריכוז והחשיבה
שהכדור מפריע לו לכוון בתפילה?
שהייתי צריכה להחזיק את עצמי שלא להירדם,
אבל אם זו התחושה- כנראה שצריך להחליף כדור.
כדור אמור לעזור להתרכז, לא להפריע.
היא ממש מגניבה- כאשר יש מחסור בדופמין והורמונים נוספים, היא מאיצה את ייצורם,
וכאשר יש עודף- היא מונעת מהם להיספג במוח.