למה זה מרגיש כל כך רע לשמוע אותו צורח?אנונימי (פותח)

ילד בן שנתיים ואברעה חודשים.

בחיים לא חשבתי שאפשר לבכות כל כך הרבה מכל כך הרבה דברים.

בחיים לא חשבתי שאפשר להתנגד בכזאת נחרצות על כל מרכיב בסיסי של החיים.

הוא לא רוצה כלום. הוא בוכה מהכל.

לישון. לאכול. להתקלח. להחליף חיתול. ללכת לגן- אה סליחה על זה הוא לא בוכה הוא צורח.

לקנח את האף. לעשות קוקו. לצאת החוצה. להיכנס הביתה. כל דבר. כל דבר הוא סיבה מספיק טובה לבכות , לצרוח, להשתטח על הרצפה, שעות ימים שבועות ...

כמה אפשר לשמוע את זה? איך כל פעולה בחיים שלי פתאום מלווה בכל כך הרבה בכי. זה לא מכניס אותכם לדיכדוך? איך נשארים שפויים?

מחפשת עצות, עידוד ובעיקר תשובה לשאלה הגדולה- מתי למען ה' זה נגמר???

לא נעים,אנונימי (פותח)

אבל מהנסיון שלי אם מחכים בקוצר רוח שזה ייגמר, זה לא נגמר...(בגיל ההתבגרות זה מקבל צורה אחרת, אבל גם לא נעימה)

נראה לי שכדאי איכשהו לקבל את זה ולהתרגל לזה ולא לרצות שזה ייגמר כבר. אני לא יודעת איך, בברסלב יש שיטות ללמוד להרגיע את עצמך ולקבל דברים שקשים לך (כמו צרחות של תינוק) בשלווה.

הרעיון הוא לא להתעלם, אלא לטפל בבעיה כאילו הוא לא צורח, אלא רק מתלונן. אני לא אומרת שזה קל!!!

גיל שנתיים- ידוע ומוכראמא לשניים

מה שאני עשיתי עם בני (כיום הוא בן שנתיים ו-8):

1. השתדלתי להשאר רגועה ככל האפשר בכל זמן נתון, ובמיוחד כשהוא היה בהתקף בכי כזה או אחר.
2. הבנתי אותו- הוא מלא בכוחות חיים אדירים שמתפרצים בגיל הזה ברמה מטורפת וזה קשה גם לו! לימדתי אותו איך לנתב את הכוחות האלה לצורה נכונה.

א. כשנכנס להתקף לא התיחסתי בצורה מופרזת, אלא להפך- בקור רוח ובטון סמכותי ורגוע אמרתי לו שאם הוא רוצה משהו הוא צריך לבקש יפה. בהתחלה הסברתי לו: "אם אתה רוצה משהו- תבקש יפה: אמא, אני רוצה בבקשה..." אם הוא היה ממשיך לצרוח לא הייתי מתיחסת, אלא רק אומרת בטון רגוע "אתה לא מבקש יפה, אני לא אתן לך". כשהיה נרגע הייתי אומרת איתו ביחד (עד שלמד להגיד לבד) "אמא, אני רוצה בבקשה..."
כך הוא למד לשלוט בעצמו, להירגע ולבקש יפה.

ב. אם הוא היה מביע סירוב למשהו מסוים (להתלבש למשל) פשוט הייתי אומרת "טוב, אז לא" ויוצאת מהחדר. תוך שניה הוא רץ אלי ואמר לי כן, אני רוצה... (צריך להיות רציניים עם ההצגה, לא ללכת בכאילו, אלא ממש להכנס לזה כדי שהוא יאמין לך שבאמת לא אכפת לך.) זה נותן לו את המקום שלו. הוא מחפש עכשיו את השליטה והוא רוצה להחליט החלטות. בצורה הזאת אני מנתבת אותו להחלטות הנכונות. (כי הוא תמיד ירצה ההיפך ממה שאת רוצה,  הוא מחפש עצמאות)

וכמובן- כל פעם שהוא עושה משהו חיובי-אמא לשניים

לתת לו נשיקה גדולה ולהגיד לו "ל הכבוד שעשית..." / "איזה יופי שהתלבשת כ"כ יפה" וכו

חיזוקים חיוביים לדברים ספציפים וקטנים. זה פשוט עושה את זה!!

בהצלחה

חיזוק חיוביאנונימי (פותח)
אני עושה חיזוק חיובי בעזרת מדבקות שעונים או שאני אומרת איזה יופי שאתה מראה בגרות ולא רב עם אחותך ושמגיע לו פרס ישראל על התנהגות ולפעמים אנחנו הולכים ביחד ל ספא במרכז בתור מתנה
הרבה סבלנות וחיזוקים חיובייםאופה.
להתעלם ממה שאפשר, להגיב רק על מה שממש, אבל ממש, חייבים להגיב.
למניעה- להרבות בחיזוקים חיוביים על מעשים טובים וגילויי אהבה שאינם תלויים בהתנהגותו. תתפסי אותו ברגע שקט או לפני שאת עומדת לבקש ממנו משהו ותגידי לו מילה טובה, תלטפי, תני נשיקה, סתם כך. 
תבדקי שהכל בסדר מבחינה גופנית- שהוא אוכל וישן כמו שצריך ושזה לא נובע מכאבים כלשהם.
זה באמת יכול להוציא משפיות, אז תמצאי זמן לעצמך למלא מצברים ולהוריד לחץ, ותקלי על עצמך בחודש הקרוב או עד שתרגישי יותר שפויה.
ב''הצלחה!!!!!!!!!!

בתקופה כזו באמת חשוב "לבחור את המלחמות"יוקטנה

נתת רשימה מאוד ארוכה של דברים שגורמים לו בכי. איפה ניתן לוותר ולאוורר (גם אתכם, וגם אותו? נשמע שגם לו בכלל לא קל!). אורי, השלישי שלי, היה ילד קשה במיוחד מהבחינה הזו (ובמידה רבה הוא עדיין קשה יותר, גם בגיל 4). במקרים רבים העדפתי לשחרר את הרסן, ולהוסיף שלווה (לי, לו, לאווירה בבית). אני חושבת שרצוי וראוי להתאים דרישות ליכולת של הילד. אם לגדולים שלי היה יותר קל, היו לי מהם דרישות יותר גבוהות. אם לבחור במשל קצת קשה, אם אחד הילדים נכה, חלילה, הרי לא הגיוני לדרוש ממנו לרוץ, נכון?

כתבת מספר דרישות שגורמים ל"ארוע": לישון. לאכול. להתקלח. להחליף חיתול. ללכת לגן... לקנח את האף. לעשות קוקו. לצאת החוצה. להיכנס הביתה."

נראה אחד-אחד:

לישון: הכוונה לשעת שינה? האם יש טקס? האם ניתן לשנות או להאריך אותו? להפוך אותו להדרגתי יותר? למשל, להודיע: "בעוד חמש דקות נתחיל ללכת לישון!" בשלב ראשון לכבות אור במסדרון, אחר כך עוד אור בסלון, אחר כך לקרוא סיפור בישיבה על המיטה, אחר כך עוד סיפור בשכיבה... מה שיכול להתאים למשפחה שלכם! 

לאכול: טוב, זה הכי קל. לא רוצה- לא צריך! "עכשיו זמן הארוחה. יש אורז/חביתה. אחרי שהארוחה תסתיים, אם תהיה רעב, תוכל לקחת לך רק פרי או ירק (זה מצויין, כי באמת עדיף פרי או ירק אפילו על אורז או חביתה, ובסופו של דבר הוא הרי כן יהיה רעב ).

להתקלח: בסוד בסוד אני אגלה לך - בדקתי ומצאתי - לא חייבים לחפוף (ואפילו לא להתקלח) בכל יום! שששש!!!  אפשר לעשות עסקה: "היום נוותר על מקלחת, אבל רק אם אתה מבטיח מחר להיכנס למקלחת יפה".חשוב גם להסבירף "היום אנחנו חייבים לחפוף כי זרקתם חול בגן השעשועים. אתה רוצה גם לשפוך מים על הראש? קצת אתה וקצת אני!" אבל כמובן שגם זה לא מתאים לכל המשפחות, ואולי לכם כן שווה להתעקש כאן ו"לחטוף ארוע.

להחליף חיתול: הגיע זמן הגמילה? שווה לנסות!

ללכת לגן - אם חייבים (כי אמא עובדת/לומדת וכדומה) אז חייבים. אבל אולי בכל זאת שווה לבדוק אם הכל בסדר בגן, וביחס שהילד מקבל. כמובן, אתם מכירים את הילד יותר טוב מכולם, ואם ההרגשה שלכם היא שהצרחות והקושי הם פשוט חלק מהקושי הכללי איתו, אז ניתן לסמוך על ההרגשה.

ממליצה על הספר "ילד פיצוץ". הוא מדבר על ילדים עם קשיים באמת גדולים, אבל נותן כלים שמתאימים גם להתמודדות עם ילד שהוא "סתם" קצת יותר קשה...

לקנח את האף. לעשות קוקו. לצאת החוצה. להיכנס הביתה.

ראיתי עכשיו ששכחתי אחד:יוקטנה
לקנח את האף: אני בגישת "מי שלא נעים לו, שלא יסתכל".אני מקנחת רק במקרים מאוד קשים. אם להיות צבעונית ולתאר, המדובר בחבל עבה במיוחד, שמגיע באורכו עד מעבר לפה,וצבעו לפחות צהוב, אם לא ירוק פשוט לא שווה לי את המאבק (ואני גם באמת לא מוצאת בו הגיון).
זה הגיל, ממש לפי הספראנונימי (פותח)
הילד שלי אמנם עוד לא בן שנתיים (כמעט...) אבל יש לו כבר את הקטעים האלה. אנחנו מסבירים לו שמי שבוכה לא שומעים אותו, אלא רק מי שמבקש יפה. כששום דבר לא עוזר אני אומרת לו "טוב, אז תבכה". בד"כ זה עובד בהפוך על הפוך והוא מפסיק לצרוח. בהצלחה, בכל מקרה, זה יעבור עם הגיל אז אל תתרגשי יותר מידי.
רק מזדההשלה שוב
גם הבת שלי, היום כבר בת שלוש , מהצרחנים,יש ילדים עם אופי כזה, ודציבלים מופלאים שכל השכונה שומעת (מזל שאנחנו גרים בצ'חונה וכולם צועקים פה אחד על השני) ויש לציין שגם אחותה הגדולה (4 ) ואחיה הקטן (2) בהחלט למדו ממנה שיטות פעולה להשגת דברים כרצונם ובכלל לצווח על כל דבר מנוגד לרוחם.
למרות שאני כמובן משתדלת לשמור על גבולות וכו' וכו'
בקיצור אנחנו משפחה די צרחנית.
בהתחלה זה הוציא אותי מדעתי. הייתי כועסת כל הזמן בטירוף, מענישה אותם ומגלה שזה בכלל לא עוזר, לפעמים עוזר רק להגברת הטונים של הצריחות. ואז באו גם רגשות האשם...
התחלתי לעבוד על עצמי, כי זה כל מה שיכולתי לעשות, על נושא הכעס.
ואז, פתאום, אחרי כמה זמן, אתה מרגיש שאתה כבר לא יוצא מכליך כמו פעם.
פתאום למדתי לסנן את הבכי ולא לקחת ללב ולעצבים.
למדתי שיש רגעים שאני לא מסוגלת, ואז אני מעבירה את החבילה לבעלי (לפעמים הוא מעביר גם לי)
למדתי להסיח את דעתם בדברים אחרים, ואצל ילדים זה עובד כמו פלא (יו! תראה ג'ירפה!). בעלי עושה את זה יותר טוב, הוא מתחיל להצחיק אותם. לי עוד קשה המעבר מהבכי לעליצות כללית. לילדים אין שום בעיה עם זה. אם שמעת פעם את ד"ר מיכאל אבולעפיה, פסיכיאטר ילדים שמעביר שיעורים נפלאים בחינוך, הוא תמיד טוען שמה שמביא להכי הרבה משמעת וסדר בבית זו השמחה. ואם רואים שיוצאים קצת מהכלים בבית, אז להתחיל לרקוד...
והיום אני יכולה לומר שהמצב הרבה יותר שפוי. הן הרבה פחות בוכות.
ועדיין...עוד יש לנו עבודה בעולם...
בהצלחה. שתגלי כוחות..
נראה כי הוא יודע לבטא את עצמו ואתיהודית פוגל
רצונותיו רק דרך בכי. צריך ללמד אותו כי בכי לא יביא לו את התוצאות שהוא מעוניין בהן ואז ינקוט בדרך יותר מקובלת.

הפואנטה היא איך לשנות את סגנון ההתבטאות שלו ולא כמה אפשר לשמוע את זה.
יש לי שאלה בנושא..קיווי
לבן שלי (קרוב לשנתיים) גם היו התקפות בכי שהתעלמתי עד שזה מאוד פחת.
אבל מה עושים עכשיו - שנולד תינוק חדש בדיוק בגיל המרי שלו?? הוא מאוד מאוד מקנא!! במיחד כשאני מניקה הוא ממש מאבד עשתונות ומרביץ לי ולתינוק בכלל - הוא מגיב לכל דבר פצפון בהתפרצות אדירה של בכי.. היום מצאתי את עצמי פשוט יושבת ובוכה יחד עם שניהם מחוסר אונים.. מה עושים??? אשמח לכל רעיון כי אני מרגישה שבמצב כזה של נון סטופ צרחות והתפרצויות אני כבר לא יכולה לעמוד...
 יש לציין: 1. אני נותת המון תצומת לב חיובית לגדול והרבה אהבה אני יושבת איתו משחקת רוקדת  ...
2. אני לא מראה לו שאני מתרגשת מהבכי שלו
3. נסיתי בהנקה להצטייד בספרים ואמצעי תעסוקה .. כלום לא עוזר הוא פשוט "הורג אותנו"
אצלי הדבא היחיד שעזרבלה
והדבר..בלה
בפשטות-צומת לב.
ככל שהייתי יותר סבלנית לגבי ההתעקשויות הספצפיות ופחות מאפשרת לילד {במקרה שלי ילדה} לערער לי את שלוות הנפש ולגרור אותי לעצבים-ככה ההתנהגות שלהם משתפרת בהדרגה.
צריך כל יום להתחיל מחדש .ותני למצוא זמן רגוע כל יום לפחות חצי שעה ולשחק ולדבר-זה מאוד ירגיע אותו.
בהצלחה!
אפשר לספר לו על דובי לא-לאדבוריאחרונה
לבן שלי סיפרתי על הדובי שאמר לא על כל דבר, ובכה וצעק וצרח והיה אומלל כל היום, עד שאמא דובה גילתה שהוא פשוט שכח את המילה "כן", ולימדה אותו שלפעמים אפשר להגיד כן, ומאז הוא דובי כן-לא, כי אפשר לומר כן ואפשר לומר לא...
בהתחלה הוא לא היה מקשיב לסיפור מרוב הצרחות, אבל עשיתי כזו הצגה מהחלק שהוא בכה, וצעק, וצרח, כאילו בכיתי בצורה מוגזמת, עם המון פרצופיםם מצחיקים, וזה תמיד גרם לו לצחוק ולהקשיב.
אחרי כמה שבועות זה הפך לבדיחה - מה, הפכת לדובי לא-לא? ואז הוא אומר כמובן - לא!... והצחוק מתחיל להחליף את הבכי.
דבר נוסף זה שבעלי (הסמכותי של הבית) הודיע לו שאם הוא רוצה לבכות, אז אפשר לבכות בחדר. לא בסלון, לא במטבח, אלא רק בחדר. אם קשה לו והוא רוצה להיות עם כולנו - הוא יכול להירגע ולשבת בכיף.
כשראיתי שממש קשה לו להיות "מגורש" לבד בחדר עם הבכי, היית מצטרפת אליו כדי לא לשבור את המילה של בעלי מחד, ולעזור לבן מאידך. זה תמיד עזר.

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך