למדתי רפואה אלטרנטיבית במשך שנים, באחד הקורסים למדנו על חשיבות הקשר עם כל אחד מההורים.
אז מה החשיבות בעצם?
אני מכלילה, אז אתם עומדים להתעצבן. אני יודעת שכולנו אוהבים לחוש שהעבר שלנו לא השאיר עלינו שום צלקות ואנחנו ממש לא שרוטים, ושבימינו זה נורמלי ועוד.... אבל זה לא כך, מה לעשות.... אז תנשמו עמוק ואז תיקראו.
הקשר עם האבא האבא מעניק לילד זהות פנימית. אם דמות האב חיובית ונורמלית הילד יגדל עם זהות עצמית ברורה ויציבה. זאת אומרת שכל התפיסה שלנו את עצמינו, היעדים שלנו בחיים, השאיפות שלנו קשורים יותר לקשר עם אבא. אדם שאין לו קשר עם אביו עלול לחוש חסר זהות, לא יודע מי הוא ומה עניינו בעולם ועלול להפגע מכך מאוד ואפילו לחוש מיותר עד כדי..... במיוחד לבת חשוב הקשר עם האבא כי הוא גם נותן לה את הזהות שלה כאישה. קשר שבנוי על אהבה וחיבה ומגע נכון ומאוזן יצמיח יחס נכון של בת לנשיות שלה ולקשרים עם גברים. אם זה חסר עלולה להיווצר בעיה או בעיות בתחומים אלו, דבר שעלול לפגוע בה בהמשך חייה כשתנשא. הקשר עם האבא פחות מובן לנו ונראה על פניו שאפשר לוותר עליו אבל זו טעות איומה....כי בטווח הרחוק אדם יחוש נטול זהות ולא יבין למה.
הקשר עם האמא האמא מעניקה לילד חום ותחושת שייכות, תחושה שהוא אהוב ורצוי בעולם,האמא יוצרת אצלו ביטחון ורוגע לטווח המיידי. אני מאריכה בזה פחות כי הרי מקובל בעולם שהקשר עם אמא טבעי ופשוט יותר ומבינים בפשטות מה הוא מעניק לילד. אמא שלא מטפלת נכון בילדיה תיצור אצלם בעיה של חוסר אהבה שלהם לעצמם, הם יחושו דחויים וחסרי ביטחון. חסך של אהבה מאמא יכול להתמלא על ידי אדם אחר שמעניק חום ואהבה ותחושת שייכות. לכן אדם שאין לו קשר עם אימו ימשיך לחפש את הקשר הזה איתה כל ימיו ולא ישקוט ולא ינוח עד שירגיש שוב רצוי ואהוב, כי הוא חש את החסר הזה יום יום שעה שעה.
יוצא מהנ"ל שהקשר עם האבא חשוב יותר לבניין האישיות של הילד כי לא ניתן למלא אותו על ידי אדם אחר. כן, כן ממש הפוך ממה שטוענים בתי המשפט... טוב, זו לא הטעות היחידה שלהם....
אני ממליצה לא לוותר בשום אופן על קשר עם אף אחד מההורים!!!
עדיף להפגש ולריב מאשר להתנתק מהם. זו דעתי, אבל אני יודעת שזה עינוי לפעמים וצריך לחתוך אבל גם אז- לזמן קצוב ולנסות כל הזמן לחדש את הקשר,בצורה בריאה. אל תוותרו- זו בריאות הנפש שלכם קודם כל! כמובן שזה לא כולל הורה שמתעלל בילד שלו פיזית או מינית, אז עדיף כבר להיות מתוסבך!
והכי חשוב, לדעת שכן, יש לנו שריטות ואנחנו צריכים לטפל בהם ובעצמינו בהרבה אהבה כדי לא לשכפל את זה בנישואין שלנו. יש כל מיני שיטות טיפול אלטרנטיביות שעוזרות לנו למלא ולתקן את החסכים, לא להזניח!!!
אוהבת את כולכם!