הריכוז שלי מטייל בעולם!!! אני לא מסוגל ללמודדדדצבי-ליזציה

גם עם ריטלין וגם בלי, אני פשוט לא מצליח לשבת. כשהתחילה תקופת בחינות ישבתי יפה יפה אבל עכשיו יש לי 2 מתכונות ו3 בגרויות בשבוע ואני אובד עצות - אני מבזבז כל כך הרבה זמן ואני לא מתקדם בחומר!!!!!!!! אני מתחרפן . נמאס ליייייייי אוף.

לפחות המתכונת בדינים ומבוא עברה. מחר בגרות בלשון(איזה מציק זה שהייתי שישיסט אידיוט עם מגן 56, ואני תקוע איתו עד סוף התיכון ). ואז להשלים מתכונת בלקט מצוות, ושתי בגרויות ביום אחד. אוף למהה?!!?!

מזדההשטות
אבל אפעם לא היית אדיוט!
והבגרות בלשון בעזה תעבור בקלי קלות. כנל לגבי לקט(שבאמת קלה) ודינים.
והמינון בטוח טוב?
שולחת כח!!
שרבוב
בהצחחה!!
ואל תגיד שאתה אדיוט!

ניסית לעשות ספורט?
מתי?צבי-ליזציה

כשאני בזמן ריטלין אני מרגיש מאוד חלש פיזית - ניסיתי לשחק כדורסל ביום שני, ואחרי המשחק הרגשתי חולשה מזעזעת.

דרך אגב חסדי ה' - קיבלתי 98 במתכונת דינים ומבוא ועכשיו צריך תפילות למגן טוב. על לקט מצוות אני לא יודע אבל גם מקווה לטוב. וכנראה שיפרתי לשון.

יאא איזה ציון כיפישטות

אם ידפקו אותך במגן..יש אפשרות לערער 

ורק לי יש מגן 60 בלקט. ילדה מיוחדת!!
אחרי פירגון מטורף מצד המורה!!
טעות של שישיסטים צבי-ליזציה

אני סוחב 60 בתנ"ך שבדיעבד לא אכפת לי מזה וסוחב 56 מלשון שאני מאוד מתוסכל מזה. פעם הבאה - אל תגשי על מגן כזה!!! יש לך מספיק מועדים עד סיום שמינית, אין סיבה שידפקו אותך.

גאונים שלי...יש המצאה שנקראת ערעור.שטות
מגן לא מוצדק? תגישו ערעור!
ואם הוא מוצדק? אז פשוט ניגשים במועד הבא!צבי-ליזציה
ובישיבה שלך אתה תקוע כל החיים עם המגן|כועס|שטות
רק אצלנו תקועים כל החיים עם אותו מגן??צעיף ורוד
לא. גם אצל צבי אני יטדעתשטות
ממרום גילי אני יכולה לומר, בתור אחת שהתקשתה גם כןאמנית יצרתית

ש:

א. תזונה מאוד עוזרת!

ב. שינה עוזרת שאין לי מילים איך לתאר! אל תטעו לישון פחות כדי ללמוד יותר! אם אני הייתי ישנה שמונה שעות בלילה, הייתי לומדת אחלה בחלה! בלי רטלין בלי נעליים.

ג. אם ריטלין לא עוזר, יתכן ומדובר במשהו אחר. לעיתים רבות אני נתקלת במטופלים ובסיפורים על אנשים שמשהו פשוט נפשית הטריד אותם , כמו הלחץ, חרדה ממשהו, מחלה של מישהו במשפחה לא עלינו, ואז טיפול רגשי עזר ולא היה צורך בריטלין או בשילוב.

ד. אם משהו סובל מחרדה, אז הרטלין לידעתכם מגביר את החרדות!!!!!!!!! ואז המצב נהיה יותר גרוע

ה. רטלין במינון לא נכון גם יכול לא להשפיע, חשוב למצוא מטפל מקצועי, נוירולוג או פסיכיאטר שיתאים לך את הריטלין ולא לקחת סתם,

ו. את האמת? אני חרקתי שיניים, התאמצתי , והיום יש לי אסטרטגיות למידה וכולי.

צריך הרבה כוח רצון, התמדה, יכולת להחליט מה אני רוצה כרגע,

ז. אסטרטגיות למידה, חשוב לקבל עזרה ממשהו.

כמו למשל: למרקר, לעשות סכום, לבדוק באיזו דרך הכי קל לך ללמוד: שמיעה, קריאה, אני למשל הייתי לומדת הכי טוב דרך הערוץ השמיעתי, דהיינו חברה היתה מלמדת ואני הייתי מקשיבה.

תגובותצבי-ליזציה

לפני הכל, אני מאוד בגישה של לקחת ריטלין במידה ואני מאוד נגד אלה שאומרים ש"הכל בראש" בלי לשמוע עובדות.

א. תפרטי. מה כוונתך?

ב. ידוע. שינה טובה יותר טובה מכל שעת לימוד נוספת. אבל זה לא מבטיח לימוד טוב.

ג. ריטלין כן עוזר. שמתי לב שהוא עוזר יותר בבחינה ולא בלימוד, וככה חסכתי ב"ה כמה עשרות מיליגרמים והרבה מאוד כוחות נפש.

ד. לכן התעכבתי המון בלקחת ריטלין. הייתי דכאוני מאוד (ועדיין.) ופחדתי שזה יחמיר. זה מחמיר ברמות מטורפות אבל הציונים שווים את זה.

ה. גם לזה אני מודע. אני כנראה לא לוקח מספיק אבל קופת חולים מאשרת לי רק את הכדורים הפשוטים(10 מ"ג ואני לוקח מנה כפולה כל פעם. מחזיק בקושי שעתיים).

ו. אסטרטגיית למידה לא אומרת שהריטלין מחוץ לתחום!!! בכלל לא.

ז. ^^^^^^

תגובה לתגובהאמנית יצרתית

קודם כל אם ענית על ראשון ראשון ואחרון אחרון לפי הסדר, בלי להתבלבל, כנראה שהרטלין עוזר יופי!

(שים לב שבכוונה תחילה כתבתי א', ב', כי ידעתי שקשה לנו לקרוא במחשב יותר......)

לגבי תזונה:

להפחית בסוכרים כמה שניתן, דהיינו : רק סוכר מפירות, אבל לא עוגות, וגם לא סוכר חום,

אתה יכול דרך הקופה לקבל ייעוץ יחסית בזול של נטורופת, או שתקרא באנטרנט

לא קמח לבן, לא סוכר, לא קפה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

הרבה ירקות, הרבה פירות, בעיקר בבוקר פרי! לשתות מיץ תפוזים סחוט, מיץ גזר סחוט, אנחנו קנינו מסחטה מיוחדת לכך, כמה שפחות עוגות, ממתקים, שוקולדים אבל כמובן- אני לא דיאטנית, אז לך לנטורופטית

לגבי הדכאון פה הבעיה, מי שנתן לך היה אמור לטפל קודם בדכאון כי זה ממש מסוכן ולא יעיל.

אחרון :

ספורט!!!!!!!!!!! עוזר בטירוף!

שינה: לעיתים הבעיית קשב נובעת מבעיית שינה לך למעבדת שינה קודם כל , ואז תראה אם אכן יש קשב או אין.

פשוט: קודם לשלול את כל השאר, אחר כך לקחת ריטלין.

יתכן שהדכאון נבע בעבר מחוסר ההצלחה, אבל אתה חייב טיפול פסיכולוגי לדעתי במקביל, גם את זה יש בקופת חולים במחיר כמעט אפסי או חנמי , תלוי באיזו קופה אתה.

תמשיך לשאול, אשמח לענות..........

ושחכתי: אני הייתי בדיוק כמוך!! מזדהה לגמרי ! איתך!אמנית יצרתיתאחרונה

במקום ריטליןשרבוב
כי אמרת שהוא לא עוזר..
מחפשת פסיכיאטר שיתן כדור להפרעת קשב וריכוזברכה אפל

אני די בטוחה שבעלי סובל מADHD.

הוא לא מצליח להתרכז ליותר מדי זמן, המחשבה שלו לעיתים מתפזרת לכמה כיוונים, ותפוקת העבודה שלו לא הכי גבוהה

הוא גאון, וזה מחפה מאוד על הכל, כי הוא מצליח להסתיר את זה, אבל מי שמכיר מקרןב שם לב (הוא ניסה לפתוח פם את הדלת עם השלט של הרכב..)

לאחרונה נהיה לו הרבה עומס בעבודה, והוא מרגיש שהוא לא מספיק ממצה את היכולות שלו

מחפשת בשבילו פסיכיאטר, אפשר גם פרטי, שיתן לו כדור שיוכל לתת לו קצת פוקוס בחיים

אשמח ממש להמלצות!!

תודה

מקפיצה שוב, יש מישהו שיש לו מידע בעניין?ברכה אפל
אולי תכתבי איזור בארץ? שיוכלו לתת רעיונות…מרגול

דבר שני, אם יש תור קרוב לנוירולוג של הקופה אפשר לבקש ממנו. הרבה פעמים נותנים בלי בעיה.

בעיקרון מי שמורשה לרשום כדורים לקשב וריכוז זה נוירולוג או פסיכיאטר, ולאחר שיש מרשם קבוע רופא המשפחה יכול לחדש לך אותו מדי חודש בחודשו. 

קודם כל תודה שהגבתברכה אפל

אנחנו מהמרכז, ובגלל שזה נהיה לנו דחוף אנחנו מוכנים גם לנסוע רחוק

התור הקרוב בקופה הוא לעוד 3 חודשים

מה שכן, חשוב לי ללכת למישהו שיתן לי מענה תרופתי, ולא ינפנף ב"זה שום דבר"

מספיק נוירולוגadvfb

אפשר לקבוע דרך כללית/מכבי/מאוחדת איפה שאתם

אין תורים קרובים גם לנוירולוגיםברכה אפל
אני יודע שבאתר של כללית יש לפעמים אופציות יחסיתadvfbאחרונה

קרובות באיזורים יותר פריפריאליים

..ADHD

שלום,

אני רוצה לפתוח פורום סגור לאנשים שמתמודדים עם הפרעות קשב וריכוז, יש לזה ביקוש? הייתם רוצים להצטרף?
אפשר גם במסר/ש"א.

הפרעות למידה והיכולת ללמוד בכל זאתאנונימי (פותח)
אוקי אני לא בטוחה עד כמה הפורום הזה פעיל בכלל ומי עשוי לקרוא את זה. אבל יש נקודה שחשוב לי להציף דווקא כאן. יש לי הפרעות למידה ( adhd דיסלקציה וגיסגרפיה ) ואם אתם בפורום הזה אז בטח גם לכם.
בזמן האחרון אני שומעת הרבה על כך ששופטים ילדים עם הפרעות למידה לא נכון כאשר מצפים מהם להיות טובים דווקא בלימודים טיפוסים. ההנחה היא שיש לילדים או מבוגרים עם הפרעות למידה יכולות ונקודות חוזק אחרות שלא קשורות ללמידה הקלאסית ושבכלל לא כל אחד חייב ללמוד. כל זה מאוד נחמד ואני באמת מאמינה שיש דרכים רבות להצליח בלי הלימודים ה"טיפוסיים". אבל זה לא אומר שאדם עם הפרעות למידה לא יכול להצליח בלימודים כאלה. לפעמים מרגיש שלי שבגלל שמזכירים לעיתים קורובות מקרים בהם אנשים עם הפרעות למידה הצליחו ממש במסלולים שלא כללו לימודים גבוהים יוצרים תחושה שרק ככה אדם עם הפרעות למידה יכול להצליח.
כשהתחלתי תואר ראשון מתתי מפחד ורק רציתי שמישהו יגיד לי שאני יכולה לעשות את זה .אבל כל מה ששמעתי הוא שאני לא חייבת להצליח ,או בכלל ללמוד . אבל אני כן רציתי ללמוד וכל הדיבורים האלה בכך שאנשים כמוני ( מה שזה לא אמור להיות ) לא *חייבים* ללמוד ולא מצפים מהם יותר מידי להצלחה רק הורידו לי את הבטחון .
ברוך ה בסוף כן למדתי ( וברוך ה עדיין לומדת ) ואת התואר הראשון סיימתי בהצטיינות. אז פשוט חשוב לי להגיד למי שכן רוצה ללמוד: זה לא חובה אבל זה מאוד מאוד אפשרי.
נ""ב
מצטערת על שגיאות הכתיב , אני דסלקטית ובדיוק התיקון האוטומטי החליט להתקלקל .
וואו.עפהאחרונה

וואלה.. מעורר מחשבה...

והפורום הזה באמת נראלי לא פעיל וחבל....

הפרעות קשב וריכוזענבר 2
איך מטפלים בהפרעות קשב וריכוז ללא ריטלין ?
יש תוספים טבעיים. אבל לא יודעת מה ואם זה מוכחאנונימי (2)
שמעתי שריצה מאוד עוזרת..והעיקר-לשמוח:)
תסתכלי באינטרנט בטוחה שיש להם מה להציע
חברה שלי הייתהוהעיקר-לשמוח:)
כל הזמן קמה מוקדם בבוקר (כמובן שישנה מוקדם) ורצה איזה שעה, לפי מה שראיתי זה מאוד עזר לה..
היא סיפרה שיש לה קשב וריכוז והריצה ממש עוזרת לה ואפילו מחליפה לגמרי את הכדור.. כי הריצה עוזרת לאזן את האדרנלין בגוף , לאנשים שהאדרנלין שלהם גבוה זה מאוד עוזר.. וגם גורם להם להיות שמחים לעומת הכדור, שהרבה פעמים גורם הפוך..
אכילה בריאה וספורט או תחביב אהוב, זה משחרר אנדרנליןHodaya11
אפשראנונימי (3)אחרונה
לנטרל רעשים מפריעים עם אוזניות עם מנגינות ללא מילים.
אפשר ללמוד למבחנים בקול ובתנועה למשל בהליכה בחדר.
אם רוצים טיפים ספציפיים שמתאים לך אםשר לפנות לפסיכולוג התנהגותי שמכיר את התחום של adhd
אשמח לעזרתכם למילוי שאלון לעבודה סמינריוניתנדיה
שלום, אנו עושות עבודה בנושא לקות למידה. נשמח לעזרתכם על מנת שנוכל לאסוף נתונים לצורך העבודה הסמינריונית מצורף קישור:
השפעת התמיכה החברתית על הדימוי העצמי
ריכוז בלימוד גמראyyl

הרגשתי שיש לי קושי מסויים בלימוד, בעיקר בלימוד גמרא, ורציתי לברר אם זה דבר נורמטיבי או שזה נובע מקו"ר, אז אשמח לשמוע (לקרוא..) חוות דעת...

כשאני לומד, בעיקר גמרא אבל גם לימודים אחרים, אני צריך ממש ממש להתאמץ כדי להתרכז! אפילו אם אין רעש ושום דבר, פשוט כדי להבין מה אני קורא! זה לא משהו חריף, פשוט מקשה...

ככה"נ אין לי קו"ר, אפילו עשיתי אבחון ויצאתי עם קשב טוב, ובכל זאת אני לא לגמרי בטוח.... לפעמים אני קורא ד"ה ברש"י ארבע פעמים ומגלה שלא שמתי לב למילה ממה שקראתי, לקח לי ללמוד דף גמרא רש"י אחרי שכבר למדתי אותו כמה פעמים, שעתיים וחצי! דף פשוט יחסית, וזה היה כמעט אך ורק לקרוא ולהבין, פשוט כל משפט כמה רגעים הייתי צריך "לתפוס את עצמי" שוב ולהתרכז. ואני לא ברמה של מתחיל...לומד הרבה זמן...

וזה ככה בכל דבר שאין בו סקרנות, אם זה משהו חדש ומעניין וקל להבנה אז הסקרנות עוזרת לי להתרכז ולרוץ, אפילו שעות רבות, אבל בחזרות וכאלה... ובגמרא גם לימוד ראשוני...

אני יודע שללמוד זה קשה ויש עמל תורה אבל התלבטתי אם זה נובע ממקום אחר, ונראה לי שכן... זה לא המאמץ להבין, זה מאמץ גדול לשים לב מה אני קורא, להתרכז... זה נשמע מוכר למישהו?

חשבתי אולי יש איזו נקודה מסויימת שלא בודקים באבחון רגיל ואולי זאת הבעיה...

התיאור מתאים לקו"ר אבל זה לא המצב היחידאצאצאחרונה

יש עוד הרבה דברים שיכולים לגרום לזה, אני ממליץ לעשות אבחון פסיכודידקטי, הוא הרבה יותר מקיף ומתייחס לכל קשיי הלמידה, הריכוז והחשיבה

יש כאן עוד מישהו שמרגישיהוקפץ

שהכדור מפריע לו לכוון בתפילה?

הייתה לי תקופה של כדור שגוי,שפרינצא בוזגלו

שהייתי צריכה להחזיק את עצמי שלא להירדם, 

אבל אם זו התחושה- כנראה שצריך להחליף כדור.

כדור אמור לעזור להתרכז, לא להפריע.

עוזר בשיעור ומפריעה בתפילהיהוקפץ

אז אני עכשיו על תרופה מאזנת.שפרינצא בוזגלו

היא ממש מגניבה- כאשר יש מחסור בדופמין והורמונים נוספים, היא מאיצה את ייצורם,

וכאשר יש עודף- היא מונעת מהם להיספג במוח.

אולי נעבור לפרטייהוקפץ

איזה כדור זה?עפה

יש לי פרטי, מוזמנת.שפרינצא בוזגלואחרונה

מישהו פה?אנונימי (פותח)

זה נראה שלא פעיל כאן..אנונימי (פותח)

אפשר להפעיל חוזרתאחרונה

אולי יעניין אותך