מה עושים עם התהליך המדיני הנפשע?אאלעד

חבר'ה, אומנם לא כל אחד יכול לארגן הפגנות ענק....

אבל - להתפלל לה' - תאאאאמיד עוזר!

ביום חמישי הזה, בשעה 15:30 נתכנס כולנו בכותל המערבי שממנו לא זזה השכינה, ונצעק אל ה'!!

שפיצים באמת? תארגנו קבוצה רצינית מהאולפנה/ישיבה/יישוב, ויסדרו לכם אוטובוס הלוך חזור בחינם! לפי השעות שתבקשו...

זה באמת לא מסובך! ויש המון אוטובוסים בשבילכם...פשוט תארגנו ותפנו ל-02-9974424 (קוממיות)

20140126225820.pdf

הקיר המערבי של הר הבית?משה

(זה שבינו לבין הר הבית יש קברים של ערבים)

מתי יביאו לשם את ישראל כץ שיבנה שם תחנת רכבת או לפחות מסוף אוטובוסים מכובד?

^^^^פייגליניזית

איזה רעיון אחלה

לא שייך טוטאלית,ד.

לדבר כך על המקום שדורות של יהודים מתייחסים אליו בחרדת קדש.

וחז"ל אמרו: מעולם לא זזה שכינה מכותל המערבי.

והאופן הרגיל לפרש את זה - הוא על "הכותל" הזה, שנשאר אחר החורבן - לא על כותל המקדש.

וכן פירש הרצי"ה זצ"ל בספרו לנתיבות ישראל מאמר "כותלנו" שכולו קנאת המקום הזה, כנגד רשמים של איזה "סופר" שראה בו "עליבות"..

זה לא "הקיר המערבי" עם הקברים..

ולהגיד על זה שיבנו שם וכו' - זה ביזיון גדול.

ואיך נתבע מאחרים לכבד את קדשינו?..

המדרש הזה מדבר על הכותל של בית המקדשאש קודש.
לכותל המערבי אין שום חשיבות מיוחדת
בזמן בית המקדש הוא היה כלום ושום דבר
לא נכון, הוא היה השוק.כתר הרימון
את הכותל המערבי של היום הורדוס בנה כקיר תמךאש קודש.
להר הבית!!
בתקופה בית ראשון ושני ההר היה ממש קטן ומה שהרדוס עשה זה להקים קירות מכל הצדדים למלא אותם חול ובכך הוא הרחיב את ההר לגודל שיש היום באיזור הכותל עבר בכלל גשר מעל שחיבר בין בית המקדש לעיר
לא סותר את מה שאמרתי.כתר הרימון

תבדוק, יש שם את שרידי החנויות ומקוואות.

נא לא לזלזל בכותל המערביבן של מלך
עבר עריכה על ידי בן של מלך בתאריך כ"ו בשבט תשע"ד 01:39
ב"ה
יותר מידי.. בכלזאת אחלה שטיבלך
קיר תמך של רחבת הר הבית מימי בית שני, המקום אבל המקום שבו היו קונים את הקורבנות של העולים לרגל,
תחשבו על זה רגע איזה קדושה - טוב בואו נפסיק כאן,
הכל היה מלא צואה של פרות, עיזים ועוד! איזה כייף!
מתי בפעם האחרונה מישהו פה שם לב למילים ב18??
מתי??
הכותל? כולה קיר, אז אנשים קצת פרופורציות.
מי פה כשהוא מתפלל בכותל פונה טיפה שמאלה, ולמה? בגלל שאנחנו מתפללים למקום קודש הקודשים ולא למסגד.
ובכלל, למה לא בכותל הצפוני או המזרחי או הדרומי??
למה באמת? ולא זה לא שבור כל הכתלים עומדים.
אלא שבעצם הכותל המערבי הוא המקום שבאופן זמני ביותר הוא קרוב בצורה אווירית למקום קודש הקודשים.
חשיבות בפני עצמו? אולי בתור בית כנסת לא יותר.
ול - ד. אולי במקום למחות ולכעוס ולהתלונן על זה שאנשים מזלזלים בכותל תתחיל למחות לכעוס ולהתלונן על זה שליהודים אסור לעלות להר הבית לדרוש את ה' יתברך שמו!
אולי באמת צריך לשים בכותל המערבי או המזרחי תחנת רכבת כדי שעם ישראל יוכל לעלות למקום המקדש.
אולי תתחיל להתלונן על זה שכשאני עליתי להר הבית ועל החולצה שלי היה צורה של מנורה אמרו חי להפוך את החולצה, ושלא נדבר על תפילה! גיוועלד צו הרחקה במקום.
אז אנשים יקרים בכלל וד. בפרט קצת פורפורציות לא יזיקו.
ולמי שלא יודע על מה אני מדבר הגיע הזמן שיפתח ספר ויתחיח ללמוד על בית המקדש ובמקביל ללכת גם למכון המקדש אוחי ככה אנשים יתחילו להבין מה זה בית המקדש ומה זה הכותל.
הגיע הזמן שאנשים יפסיקו להתפשר על בינוניות וידרשו את ה'.
רציתי לבקש סליחה עם מישהו נפגע הניסוח שלי, לא זאת הייתה כוונתי.
דע..ד.

(כיוון שפנית גם אלי..), שמי שאומר על הכותל "כולה קיר" - לא יתפלא על מי שיאמרו על הרב הבית, ר"ל, "כולה הר".. ועל ספר תורה, "כולה יריעה" ח"ו. וכן אל ארץ ישראל. ממתי מודדים הופעת קדושה לפי החיצוניות?  אז "קיר" זה לא טענה.

לגבי ה"בהמות" אם היו שם; בהר הבית, בביהמ"ק, היה בית מטבחיים (ובאמת היה פעם איזה איש צבא נחמד, אבל בור, שהביע משהו דומה לדבריך על מקום המקדש. כשמתחילים לבזות - לא גומרים. ואין לגיטימציה לתבוע זאת מהשני כשאינך מכבד בעצמך מה שאחרים..)

"מתפללים לכיוון המקדש" - אכן. כמו בכל בית כנסת. ועדיין זה לא משנה אפילו לגבי קדושת בית כנסת רגיל.

ומי שמזלזל "לשים תחנת רכבת בכותל", ר"ל, שלא יתפלא שערבים משחקים כדורגל בהר הבית.  זלזול לא מסתיים היכן שאתה רוצה.

ומי שמזלזל בכל גדולי ישראל, לדורותיהם, שעמדו ועומדים בחרדת-קודש מול הכותל המערבי (בוודאי מתוך קדושת מקום המקדש, ולא במנותק ממנה), ובדברי חז"ל על שכינה שלא זזה ממנו, ובפירוש גדולי עולם שאמרו שזה "הכותל", שלנו - 

שלא יתפלא איך מזלזלים גם, ר"ל, בקדושת מקום המקדש. גם תלמידי חכמים הם "מקדש". ו"דרישת ה' יתברך" מתחילה מהם.

בווודאי צריך למחות על קדושת מקום המקדש (ולאו דווקא על ה"עליה" - אם כי לא יעלה על הדעת שהוואקף יקבע זאת, וגם לא כל החרפה ששם היום, כולל תפילה, והחולצה שאמרת וכו'.. אך לגבי עצם העליה, הרה"ר פסקה שלא - ולא שינתה - ויש גדולים שאומרים שכן. דומני שהן עדיין במיעוט. ושום "קנאות" אינה יכולה לשנות את העובדה הזאת) -

אך כאשר מדברים בביזיון על הכותל המערבי, אז צריך למחות על זה. כל דבר במקומו ובזמנו.

ה"פרופורציות" הנכונות הן, לא לרמוס כל יקר וקדוש, בגלל שהלב כואב על עוד יותר יקר וקדוש.

והרעיון "לפתוח ספר וללמוד" הוא מצוין. גם על קדושת המקדש, גם על הכותל ( הנה, כבר הצעתי לעיל "מראה מקום" מדברי הרצי"ה זצ"ל שבוודאי היה "בקיא בספרים" יותר מכולנו), גם דברי הראי"ה קוק זצ"ל בזמנו על קדושת מקום הכותל המערבי, ועל קדושת מקום המקדש והזהירות בה. גם על כבוד תלמידי חכמים שכתבו על הנושא הזה של הכותל בסגנון הפוך לחלוטין ממה שנכתב פה.

ניתי ספר ונחזי...

דןבן של מלך
ב"ה
לכותל המערבי אין חשיבות בפני עצמה,
ומי שלא מסוגל לעשות את ההפרדה בין הכותל להר הבית צר לי עליו. הסיבה היחידה שאנחנו מתפללים בכותל היא משום שאומות העולם אסרו עלינו להתפלל בהר הבית.
ומעשה שהיה כך היה.
איש אחד היה גר בבית מאוד מכובד, ויבוא היום והאויב גירשו מביתו. אותו איש נחמד עמד מחוץ לבית שנים ארוכות וצעק ''זה הבית שלי'' ''גזלנים'' וכעבור עוד כמה שנים האיש הזה מצא כוחות נפש ופרץ לביתו וגירש את בן האמה, האיש נכנס לבית עשה סיבוב ראה מה המצב ואותו איש שהתרגל לעמוד מבחוץ ולצעוק חזר החוצה נעמד מבחוץ (כמובן רק לאחר שהחזיר את בן הראמה לבית) והמשיך לצעוק ולצעוק.
אנחנו חוטאים בזה שבמקום להקים צעקה ולהביא כל יום עשרות אלפי אנשים להר הבית אנחנו מתפשרים על הכותל.
אז סלח לי איש יקר, אבל את דעתך אני לא מקבל כלל וכלל.
אשריךד.

על הסיפור...

וכמובן שאין צורך לקבל את "דעתי"...

אבל זו לא "דעתי" - אני הבאתי בשם גדולים ממני וממך. מה נעשה, בכל נושא יש מומחים לו. זה חכמינו אמרו.

אבל אתה צודק שבוודאי כשנזכה בעז"ה, אז יחזור בית המקדש למקומו, ואז גם לכותל, ואפילו איפה שמותר היום לעלות לדעת המ"מתירים" בהר הבית - נזכור חסד נעורים, שעוררונו על כיסופי המקדש; ועיקר תפילתנו וקורבנותינו יהיו בו עמו, בקדושה ובטהרה.

דןבן של מלך
ב"ה
את דברי הבאתי בשם גדולים ועצומים הרבה יותר ממני וממך.
דעתי כעפר הארץ לעומתם.
אין לי בעיה שאתה רוצה להתפלל בכותל.
מפריע לי החשיבות היתירה שאתה נותן לו.
במחשבה שניה,
כן מפריע לי שאתה רוצה להתפלל בכותל.
מפריע לי שאנשים מרגישים קרובים אל ה' יתברך כשהם כל כך רחוקים ממנו.
אז בבקשה תתקרבו יותר!
שונאת את הויכוח הזהארוון

[זהו רגע נדיר של דוסיות שלי שיוצא החוצה].

כשאני רוצה לדבר עם הקב"ה במקום הקרוב ביותר שאני יכולה, חוץ מבית הכנסת אני כנראה אלך לכותל.

להרבה יהודים הכותל מסמן מקום כזה ולא רק לי.

אז תגיד לי שזה רק קיר?  ושבאותה מידה תעשי התבודדות ביער והקב"ה ישמע אותו דבר? יכול מאוד להיות.

אבל ההבדל הוא מבחינתי, זה המקום הכי קרוב למה שחלמו עליו אבותינו בגלות.

אז תגיד שהאידיאל והשאיפה לעלות להר הבית, זה לא בר ביצוע כעת ואתה גם לא יכול לבטל בהינף יד את מי שאוסר.

אתה רוצה לכבוש את הרב הבית? לעודד עלייה להר הבית? אוקי...

אבל אל תזלזל במקום שהמהווה והיווה לי ליהודים רבים מקום של חיבור להקב"ה.

אם זה לא מספיק חשוב אז אני כבר לא יודעת מה להגיד...

^^ אהבתי ממשנועם ה
וכתבת (גם) מהלב... וזה מהמם.
זה עצוב.הקולה טובה

זה עצוב שהכותל הוא סמל בלי ההקשר.

בלי החיבור להר הבית ולמקדש.

כשאני מגיעה לכותל- אני לרוב אלך למרפסת, למקום ממנו משקיפים על קודש הקודשים, ממנו רואים את החוסר ואת הכיפה הצורמת. 

הכותל אינו מקום שמחליף את המקדש. 

כי אז אנחנו שוכחים שצריך להיות שם משהו אחר.

וכן, לפעמים צריך לזלזל במשהו שנותנים לו ערך יותר מכפי שהוא, כדי שיבינו שזה מה זה- קיר תמך. 

הכותל מסמל כיסופים- לא את המקום עצמו.

(להבדיל- זה כמו שאנשי גוש קטיף נוסעים למחסום כיסופים, המחסום עצמו לא מסמל להם כלום בפני עצמו- הוא מסמל קרבה לגוש, לבית שלהם, זה מה שבאמת חשוב להם)

אנחנו צריכים להרגיש שהכותל הוא רק דרך, הוא רק קרוב אבל לא הדבר עצמו.

הגגות כבודם במקומםי. נחמיה
גם אני הרבה פעמים אעבור גם להתפלל ממקומות שצופים לרצפת העזרה - אבל בלי שום זלזול בכותל.

(ערך נוסף אולי כלי יקר אני לא בטוח, אומר שראית המקום כמו עליה לרגל- וירא את המקום מרחוק)
ארווןבן של מלך
ב"ה
נתחיל מזה שהכותל המערבי הוא לא המקום הכי קרוב למקום המקדש.
אם את מחפשת מקום קרוב את מוזמנת לבוא לשער הכותנה או שער הברזל.
אבות אבותינו (או לפחות אבות אבותי) מתהפכים בקברם למראה החוסר דרישה של בית המקדש.
סבתא שלי לא הייתה מסוגלת לבוא לכותל בכלל.
ממש כואב לי לקרוא את מה שכתבת.
אין לי מושג איפה המקומות שהזכרת האמת...ארוון

ואני מחפשת מקום קרוב להקב"ה... לא דווקא את הר הבית.

חבלבן של מלך
ב"ה
שאדם שיכול להתקשר בעלות של שיחה מקומית מעדיף את העלות של שיחה בין לאומית.
(וזה לפני שגולן טלקום וכו' שברו את השוק)
ואם לא יודעים משהו אז הפיתרון הוא ללמוד.
אתה מוזמן להרחיב את הידעארוון

אמרו כברי. נחמיה
שצריך לעשות מפגש פורום סיור בעיר העתיקה.
משל יפה מאוד! והנה אחד נוסף:שיר ידידת

היה איש אחד שכל זמן מסוים ביקר אצל אביו. הוא הקפיד מאוד לפני כל ביקור להתקלח, להתלבש בבגדים מכובדים ודאג מאוד להופיע לפני אביו רק בצורה מכובדת וראויה.

יום אחד הוא עבר ליד הבית של אבא שלו ושמע מבפנים צעקות וקולות נפץ ואת אבא שלו זועק לעזרה.

אז מה הוא עשה?

האם הוא טרח ללכת לבית שלו להתרחץ, להתלבש ורק אז להופיע לפני אביו כדי להציל אותו מהגנבים?

המשל הזה ממחיש לדעתי די יפה את המצב היום בהר הבית- יש פה מלחמת ריבונות . ומה אנחנו עושים??

יפה..ד.

אבל לא בדיוק קשור לנושא שדובר..

ובאמת "מה עושים" למען הריבונות - זה נושא שצריך לשקול בכל הרצינות. זה באמת ענין חשוב מאד.

חח נכון. זה קשור לעניין עליה להר הביתשיר ידידתאחרונה

ולא לכותל.

(ראיתי שבהמשך השרשור דיברו על עליה להר הבית  והמשל של בן של הזכיר לי את המשל הזה...)

חשיבה אסוציאטיביתחצי חיוך

נכון, אבל מי שנותן לכותל את מירב הקדושה והעליונותכתר הרימון

(סליחה שלא הצלחתי לנסח את זה אחרת) - 

שלא יתפלא למה אנחנו עדיין לא בהר הבית.

בוודאיד.

שאף אחד לא העלה בדעתו מעולם לתת לכותל את "מירב הקדושה והעליונות". מיר בהקדושה והלעיונות זה להר הבית, למקום המקדש, לקדש הקדשים (שלשם לכולי עלמא אסור לעלות כיום).

וזה שאנחנו לא בהר הבית - במובן ה"פיזי", של ההתהלכות שם, זה כי רוב גדולי ישראל סברו וסוברים שזה אסור מחשש כרת. וזה לא מ"חוסר החשבתו" חלילה. ההיפך - בגלל קדושתו היתרה על כל מה שסביבו.

וזה שאנחנו לא מספיק "שם" במובן השלטוני (וב"ה שלא לגמרי לא. אחרי הכל - השוטרים שעושים שם את הצרות הם בכל זאת מתקוף ריבונות שלנו) - זו חולשה מעליבה. לא כזו שהתחילה מהחשבת הכותל במעלתו, אלא כזו שבאה מחולשה בנושא של הכרת קדושת המקום וקדושת הארץ, וערך שלטוננו.

ובאמת צריך להרים קרן ישראל. זה מתבטא בנתינת סמכות כלשהו לאוייב שם, וגם במקומות נוספים ארץ. צריך לחזק.

דן.בן של מלך
ב"ה
רוב גדולי ישראל מעדיפים לצאת בצעקת ''כרת'' במקום לבדוק ולחקור את כל פרטי הדינים וההלכות השיכות להר הבית.
לכולי עלמא יש מקומות שמותר לעלות אליהם בלי שום בעיה!
אם רוב גדולי ישראל אומרים משהוי. נחמיה
אולי מצוה לשמוע?!

מאוד חרה לי איך שנסיחת.
(שלא נגיע לשומע ביזוי חכמים ושותק)
הרמב״ם כותב בפירוש בהלכות ביאת מקדשאש קודש.
שמותר לעלות בטהרה לחומרה!
הרב אליהו זצ״ל שלך מכתב לכמה רבנים לפני פטירתו שבו הוא כתב שצריך להורות לעלות להר גם מדין כיבוש!
בנוסף האיזורים שבהם נכנסים זה חצר הר הבית ולא בית המקדש וזה מקום שאין שום בעייה להיות בו לאחר טבילה.
האבה מהרבנים שאסרו זה או ממניעים פוליטיים או בגלל שפחדו להתיר בצורה גורפת ואנשים שלא בקיאים בדיני טהרה יעלו להר ללא טבילה!
עד רגע זה לא שמעתי על מכתבים אלוי. נחמיה
למי נשלחו?

רק שמעתי באוזני את הרב אליהו אומר כמו חמור העולים.
גם את ר' אברום כך שלא לעלות.

ולבן של- אני לא חושב שהרבנים שהזכרתי היתי מגדיר כמוך גם אם רבנים אחרים הגיעו למסכנות אחרות.
"ממניעים פוליטים" אני לא יכול לשמוע את הזילזול הזהלשם שבו ואחלמה

יכול להיות שהיו כאלה, אבל עדיין, ככה לדבר בפומבי על תמידי חכמים,

בית המקדש בטוח לא יבנה מזה

אנונימיבן של מלך
ב"ה
אם אדם שלא מבין בהנדסת מטוסים יגיד לך משהו על הנדסת מטוסים, מה תהיה התגובה שלך?
ישנם רבנים שהעדיפו שלא לפתוח את המקורות הרבים בנוגע למקומו של בית המקדש ולמקום העזרה, לאן מותר לעלות ולאן אסור לעלות, אלא פשוט העדיפו להגיד '' כרת''
יפה אמרת..ד.

אדם שאומר כך,

מראה שאינו מבין ב"רבנים" (עכ"פ מסדר הגודל של אלו שעליהם מדובר), ואיך הם פוסקים הלכה...

ולכן, כדבריך, אינו יכול להביע דעה לגביהם. גם מסתכן בביזוי ת"ח ש"אין רפואה למכתו". חבל..

אני שוב חוזר על סיבת האיסוראש קודש.
הרבה מגדולי הפוסקים חששו להורות על עלייה להר מחשש שמי שאינו בקיא בדיני טהרה יעלה ללא טבילה ומכיוון שקשה לאכוף את העניין על המוני בית ישראל רבים הפוסקים שבחרו לאסור כדי לא להוציא מכשול תחת ידם
ולדעתם זה סיבה טובה לאסור!!!י. נחמיה
בקשר למכתבים ראיתי עכשיו נטען לי רק הראשון- אין חולק שאם היה באפשרותנו למנוע משועלים להלך בו הינו עושים זאת.
הרב זלמן מלמד פרסם בעבר על זה שצריך לסגור את ההר לכולם ולבנות מגדלים סביב לראות את מקום המקדש בצפיה לבניה מחודשת.

(אני פורש כעת יש סדר בוקר מחר)
לי יצא לקרוא פעםמשה

שרבני הדור הקודם העדיפו לאסור עליה להר, מחשש פוליטי שהר הבית יהפוך למוזיאון. זו גם הסיבה שתלמידיהם ובניהם של חלק מהם, היום - כן מעודדים את העליה להר.

(יש מתלמידי "מרכז" שעולים ואין בישיבה פוצה פה ומצפצף)

זה נקרא חשש פוליטי?!מופים

יש מצוות מורא מקדש!

לעשות מהר הבית מוזיאון זה חילול הקודש נוראי, יותר גרוע מלעשות שם מסגד שמתפללים בו לה'.

מה הקשר פוליטיקה לכאן. זה שיקול רוחני!

הזדעזעתי ממש!

מוזיאון בהר הבית!!!!!

מת

אתה באמת,ד.

חושב שאתה "בדקת וחקרת" את כל פרטי הדינים וההלכות השייכות להר הבית?!

יותר מכל אלו שאומרים אחרת?!

כל חכמי הרה"ר שאמרו אחרת פשוט "התעצלו" לבדוק?!...

מובטחני במי שאומר כך - שלא למד את הנושא בעיון. אין מצב.. לא יתכן שמי שלמד בעיון יתבטא כך.

שאלה: התשובה הארוכה-ארוכה של הרב קוק זצ"ל ב"משפט כהן" על קדושתמקום המקדש למדת לכל" פרטיה ודיניה"?...

ואם לא - כיצד תגיד על גדולי ישראל "במקום לבדוק ולחקור"?.....

חס וחלילהבן של מלך
ב"ה
אני?!
הלוואי! (תברכו אותי שאזכה)
אבל אני חושב שהרב גורן, הרב דוב ליאור, והרב ישראל אריאל, הרב נחמן כהנא, הרב קרויזר ועוד רבנים שאני לא מצליח לחשוב עליהם בשעת לילה שכזו. כן חקרו ובדקו כי הם חיים פה, כאן. בארץ ישראל! הבית שלנו!
אכן,ד.

בוודאי שהם חקרו.

אבל ההתייחסות הרי לא היתה אליהם - אלא לדבריך כאילו אחרים "לא חקרו ובדקו". ואת זה אתה אמרת. לא הרבנים הללו..  אז כדי להגיד דבר כזה - אתה צריך להיות מי שכן במדרגה כזו לפחות..

אני אבדלחטו"א, הכרתי את הרב גורן זצ"ל, ומכיר גם את הרב ליאור שליט"א, וגם את הרב ישראל שליט"א - והם כולם התייחסו בחרדת קודש אל הרצי"ה זצ"ל, שסבר לא לעלות, למשל.

ואי אפשר להכחיש שהרה"ר  - שכולם חיו פה בארץ ישראל - הורתה כך מאז מלחמת ששת הימים. ורבנים גדולים לא פוסקים הלכה לפי "עצלנות".

חלק מהפסיקה לפי הפסקים המקובלים; וחלקה עפ"י קריאת מחקרים חדשים, והערכה עד כמה הם מכריעים להלכה וכו'. מחלוקות בין פוסקי הלכה היו מתמיד.  אבל לא זלזול כאילו אלו שאומרים אחרת - בפרט כשהם הרוב, וגדולים מאד - פשוט לא ידעו ו/או לא ידעו שצריך לבדוק ולחקור.. לא שייך. 

אתה שוב לא מדייקאש קודש.
מחר בלא נדר אביא מאמר שסותר את דבריך לגבי הרצי״ה
אני לא צריך "מאמר"..ד.

אני אבדלחטו"א, הייתי אצלו ושמעתי מפיו.

וראיתי במו-עיני שכאשר ניגש לכותל, היתה אבן בולטת שהיה ניגש אליה, כדי לא להכניס יד אפילו בין אבני הכותל..

ומכל מקום, זה לא עיקר הנושא.

עיקר הנושא היה יחס של יראה וקדושה למקום הכותל המערבי - בהמשך מקדושת מקום המקדש.

ולזה ברור לגמרי יחסו זצ"ל. ועיין מאמרו ב"לנתיבות ישראל" חלק א' - "כותלנו".

הרה"ר לא מדד לשום דברמשה

מכיוון שלא שאלו אותה את "השאלות" הנכונות.

הגוף הפוליטי נאחז באיסור  לעלות כטובע הנאחז בקש, שהרי אילו היו שואלים את הרה"ר האם לערבים מותר לעלות לשם... מעניין מה הם היו אומרים?

לערבים ודאי אסורי. נחמיה
ולמה שלא יענה כך- לצערנו הם לא אלו שקובעים לערבים בארצנו מה הם יכולים ולא יכולים( למשל שגם אם היה דין גר תושב אסור שלוש ביחד)
לא נכוןד.

הרה"ר החליטה ותלתה ביוזמתה הודעה, עוד אחרי מלחמת ששת הימים. וזה בגלל חשש-כרת, לא משום סיבה אחרת.

לא חיכתה לאף אחד שיבוא "לשאול".

ובוודאי שאם היה תלוי בה - גם הערבים לא היו עולים.

אף אחד אינו בא כאן "להגן" על התנהגות "הגוף הפוליטי" בנושא. מה שהם עושים - חמור מאד; ווברור שהם מגלים חולשה באחיזתנו שם שלא לצורך, מבהילים את עצמם. ולא מטעמים "הלכתיים"..

גם לי קשה עם הדעה של גדולי ישראללשם שבו ואחלמה

אבל אני מכבד אותם ובטח לא מאשים אותם ובטח ובטח לא בפומבי.

הרב שלי אומר שעקרונית מותר לעלות להר הבית

ובכל זאת, תן כבוד למי שחולק עליך

ואם הוא מגדולי ישראל, אז תכבד אותו אפילו אם אתה חושב שהוא חולק עליך מהסיבות הלא נכונות וגורם בכך נזק. 

איך אתה יכול לדרוש כבוד לבית ה'לשם שבו ואחלמה

אם אתה לא מכבד את אלו שזכו ל"ושכנתי בתוכם" ששכינה מדברת מתוך גרונם?!

"לצאת בצעקות במקום לבדוק"?!?!?!?!?!?!?!

תסלח לי אבל כבוד ה' זה בוודאי הדבר האחרון שמעניין אותך, אולי לספק את ההורמונים שלך 

חס וחלילהבן של מלך
ב"ה
קטונתי מלזלזל בגדולי עולם.
הרב שלמה גורן כתב אמר שבגלל שיהודים לא עולים להר הבית המוסלמים קיבלו אותו בחזרה,
קטונתי מחדרוש את הכותל המערבי כשהר הבית נותר זרוק ועזוב.
ולספק הורמונים? חשבתי שעברתי את הגיל שבו היו משמיצים אחד את השני בפורומים השכנים.
אבל ''שויין'' אם אתה מרגיש טוב עם עצמך וחושב שזה מוסיף משהו לדיון אז תרגיש חופשי. כל כך רדוד וכל כך קטן.
אין אדם מדבר אלא מהרהורי ליבו. המון בריאות
אם קטונת מלזלזל ואם גדלת מלהשמיץלשם שבו ואחלמה
אז איך זה שאתה מאשים את גדולי הדור שפסקו בעניין בית מקדשינו מתוך עצלות?!?!
להאשים?בן של מלך
ב"ה
לא מאשים אלא מצטער,
ישנם רבנים שהעדיפו שלא לפתוח את הנושא הזה כמו הרב גורן בספרו ובעומק החקירה
מאידך ישנם רבנים שבגלל שאין שליטה על מי עולה להר הבית העדיפו להגדיר את העליה להר הבית כאסורה.
^^^י. נחמיה
אני לא מהמנסחים אבל ממש הוצאת לי אתה המילים מהפה.

אפשר להוסיף (אישית אני מתפלל בזוית למקום המקדש- כמו רבותי) לשאלתי לרב נבנצל למה הוא מתפלל בכותל ישר רמר לי- שכינה מולי אני לא יכול.(אני לא מאה אחוז על הניסוח)
האם שאלת אותו על כוונתו הרי כשהוא אמראש קודש.
שכינה מולי יכול מסתמא הוא התכוון למקום הקודש ולא לקיר אז אל תצא בהצהרות כאלה ועוד בשמו של רב כזה גדול כי זה סתם מעוות את דבריו
הוא אמר לי את זהי. נחמיה
ביחס לפניה למקום המשוער של בית המקדש לפי רוב הדעות שיוצא צפונית לרחבת הכותל. וזה מתאים למה שהרבה גדולים התיחסו לכותל אז זה לא כזה מפתיע- אלא למי שלא מקבל את היחס לכותל.
אתה טועה ומטעהאש קודש.
שמעתי לא רב וחא שניים שאמרו את מה שבן של מלך אמר והוא צודק ותבדוק שוב את המקורות ותראה שאתה טועה בקשר לכותל המערבי!
הכותל אליו מכוון המדרש הוא לא הכותל שבו מתפללים כיום!
הכותל הזה הוא סה״כ קיר חיצוני של ההר והוא קיבל את חשיבותו בדיעבד מכיוון שלא ניתן במשך אלפי שנים להיכנס להר שהיה כבוש תחת שלטון הגויים!
אבל יש הרבה יותר מאחד שנים שאמרו כמו דןי. נחמיה
אם היתי ליד מחשב היתי משקיע להקליד את "מאחר כותלנו" שדן ציטט ממנו.
לא...ד.

(ולמה להגיד "טועה ומטעה".. לא צריך להגזים..)

א. גם אני שמעתי... זה נחשב ל"אטרקציה" כי הפירוש המקובל הוא הכותל, "הרגיל".

ב. הרי הבאתי מהרצי"ה זצ"ל, על הכותל המערבי ה"מקובל". עיין בדבריו הנפלאים. והוא היה בכותל ביום שחרורו. ואני עצמי זכיתי לראותו אבדלטו"א כמה פעמים ליד הכותל, בחרדת קודש, נזהר אפילו לא להכניס יד בין אבניו.

ג. הכותל הוא לא "סה"כ"... בוודאי שהתפללו לידו כי היינו מנועים מלהתפלל בהר הבית. בין מסיבות הלכתיות, בין מסיבות שלטוניות. ומכל מקום, זה לא גורע מקדושתו. המשך מקדושת הבית הגדול והקדוש. מדרגות בקדושה. הרי אף אחד לא טען שזה אותה מדרגה. הראיה  -שלכותל אין מי שאומר שאסור לעלות מחמת קדושתו. מדרגות.

ו..ציטוט קטן..ד.

רבי ישראל משקלוב, תלמיד הגאון מוילנא, אשר חיבר ספר הלכות ארץ ישראל, אוהב ארץ ישראל הגדול, שעמד בראש הישוב היהודי בצפת ואח"כ בירושלים, כותב לגולה:

"ואנחנו פה, בארץ הקדושה, פורשים כפינו בתפילתנו נוכח שער השמים, מקום מקדשנו כותל המערבי, אשר לא זזה שכינה משם".

אם כן, גם הוא הבין "הכותל המערבי" כפשוטו דהיום..

וכן מקובל,

ועכשיו שיעור בהבנת הנקראאש קודש.
שים לב איך זה מפוסק-מקום מקדשנו כותל המערבי! אם לשיטתך הוא מדבר לכותל של היום משמע שהוא מתייחס לכותל כאל מקום המקדש שזה חמור ביותר
אלא שההבנה שלך מוטעית וכוונתו היא שמקום מקדשינו בכותל המערבי של בית המקדש
הבנת הנקרא...ד.

רבי ישראל משקלוב כתב שהם "פורשים כפיהם" - דהיינו מתפללים שם. הם התפללו ליד בכותל דהיום.. לא נכנסו פנימה..

אז לא "ההבנה שלי" מוטעית - אלא שהרצון "לפרש" כך, על אף שמה נעשה, זו לא הדעה המקובלת, גורם לאדם "לקרוא" אחרת...

[ו"מקום מקדשנו" - הכוונה על יד..]

עזוב, דןחרדי מקורי
הוא לא רוצה להקשיב או לשמוע את מה שאתה אומר, הוא מתעלם בעיקביות ממה שאתה אומר!
לא שוה להתווכח עם אדם כזה שמזלזל בכל רב שלא מסכים איתו (כן איתו, לא אם רבותיו, הם מסתדרים מצוין עם החולקים עליהם.)
הכי קל להאשים את האחר בזלזולאש קודש.
עבר עריכה על ידי אש קודש. בתאריך כ"ו בשבט תשע"ד 09:57
במקום להתייחס בצורה עניינית לעובדות
מה שכתבתי למעלה זה מציאות וזה שטתה בוחר להתעלם ממנה זאת בעייה שלך אני לא הולך אחרי טף רב בעיניים עצומות כי לצערי נכוויתי בזה
הרב מזוז אמר מאז פטירת הבבא סאלי פסק מעשה דבי רב אין היום ת״ח שאפשר ללכת אחריות בעיננים עצומות ואין היום כמעט רב שהוא לא פוליטיקאי אתה יכול להכחיש את זה עד מחר וזאת בדיוק הבעייה של חלק מהדתיים. שהופכים רבנים לעבודה זרה ומאלילים אותם אז אם אתה עובד עבודה זרה שיבושם לך אני עובד רק את ה׳!!
סליחהחרדי מקורי
עבר עריכה על ידי חרדי מקורי בתאריך כ"ו בשבט תשע"ד 10:33
אבל
א. הוא ענה לכל אחד מהטענות שלך ואתה לא ענית לטענות שלו

ב. זה שאני מקשיב לרב הופך אותי לעובד ע"ז? מי לא מתיחס בצורה לא עניינית?
סליחה אני מפורום אחר אבל הצלחתם להקפיץשחר26

אותי.

נתחיל מהסוף - קודם כל לחרדי מקורי - הייתי ממליצה לא להיכנס להגדרות גורפות (כגון: הוא לא רוצה להקשיב או לשמוע את מה שאתה אומר)

כידוע בפורמט כזה של כתיבה בפורום אין "הקשבה" ו"שמיעה" יש כתיבה ומענה, ואם לא נוח לך הסגון אתה מוזמן לעבור לפורמט אחר בו מדברים ומקשיבים.

דבר שני - לגבי מהות העניין:

בתור אחת שעשתה שירות לאומי במכון המקדש, מאוד מאוד צורם לי כאן הדיון.

כאשר היו מגיעות קבוצות למכון ואמרנו להם שכאן עובדים במרץ  כדי לקיים מה שניתן כרגע במצוות בניין המקדש

שזה בניית הכלים ע"פ כל החומרים הנכונים והמידות הנכונות וכו', היו כאלה שהיו סקפטיים

ואף שאלו אותי - "למה את אומרת שהכלים האלה יוכלו להיות בבית המקדש?"

שאלתי - "למה לא?" אותה אישה קצת התפתלה ולבסוף אמרה "לא יודעת, בעלי יוכל אולי לענות"

מה שאני מנסה לומר שהבנתי לאורך ההדרכות שאנשים רוצים משהו גרנדיוזי, על טבעי, ניסי.

ולכן לא מוכנים לקבל שזה פה קרוב.

מאותה סיבה אנשים לא רוצים לוותר על הכותל שבליבם. הם מעדיפים להמשיך כי כך הם רגילים,

אבל אין חולק שהר הבית הוא המטרה העיקרית. ועל זה אף רב לא יחלוק אני בטוחה.

ולכן גם אנשים פה כמו דן וכו' שמנסים להגיד שרבנים אמרו וכו' זה מובן. אבל זה שהרב גורן

בעצמו הצטער שלא לחם מספיק כמו בקבר רחל, כדי שהר הבית יהיה בשליטתנו (עיינו בספר הביוגרפיה עליו)

והעובדה שבימים הראשונים שהר הבית שוחרר היה שם כולל של תלמידים שישבו ולמדו

כל אלה רק מראים שבוודאי שעלינו להמקד בעיקר - והוא הר הבית.

סתם רעיון שחשבתי עליו שהיה את כל הקטע עם הנשים הרפורמיות שרצו להתפלל בכותל

אמר להם משה פייגלין -"אין בעיה אני אצביע שאתן תתפלנה בכותל, אבל אתן תצביעו בעד שייתנו לי להתפלל בהר הבית." עד כאן, לזה הן לא היו מוכנות. מי יודע אולי ניסו לעורר אותנו משמים שעלינו להתקדם מדרגה אחת למעלה ולא להתמקד במה שהיינו רגילים אלא להתחיל לשאת עינינו לדבר האמיתי....

בקיצור, אני מביאה כאן כמה רעיונות יחד, אבל העובדה נותרת בעינה - הר הבית הוא העיקר,

וגם הרבנים שהזכרתם שכביכול אוסרים, התירו כאשר פנו אליהם יחידים וגם על הרב צבי יהודה אני מציעה לשאול את הרב אריאל מה הרב צבי יהודה באמת אמר.

בכל אופן אשרינו שאלו הדיונים בינינו ולא על דברי הרחוב הרגיל...

אה ועוד דבר קטן , ייתכן שזה כבר נאמר אבל לא קראתי הכול -

שכינה לא זזה מכותל מערבי של קודש הקודשים. בדוק. לא (בל' רבתי) של הר הבית (והרי זה מה שהכותל המערבי הוא קיר התוחם את הר הבית)

שנזכה לבנות את בית המקדש השלישי במהרה בימינו. אמן.

סליחה על כך שאני משתמש בלשון מושאלחרדי מקורי
באמת סליחה.
לשמוע/להקשיב זה מל' לשמוע למה יש לו להגיד (לאו דוקא ע"י האוזניים) ולהקשיב זה מלשון לקבל את מה שהשני אומר (או הפוך, עברית קשה שפה)

ועכשיו לתוכן:
אין לאף אחד בעיה עם זה שיש כאילה שעולים! (כל עוד שזה בהוראת רבותייהם) הבעיה זה שלדעתם כל שאר הרבנים טועים, אך ורק בגלל שהם חולקים על הרב שלהם!
והבעיה שלי ושל רבים אחרים (דן, מופים וכ'ו) זה שיש דרך לדבר על רבנים! לא בצורה שהם עושים זאת!!
א"א להגיד על רוב (כן הם עדיין הרוב היום) הרבנים שהם מושפעים מהפוליטיקה (במיוחד שיש כאילה רבנים שלא יודעים מה זה פוליטיקה, עי' הרב קנייבסקי)
ו/או לומר עליהם שהם " לא למדו את הסוגיה מספיק לעומק" כלשונו, זה חוצפה ממדרגה ראשונה לדבר כך על רב!!!!!!!

זה דורש..סורי על ההתערבותנקודה טובה

"אהבת אחים-

לא בשמים היא כי אם בפנים.

לאדם יש לב אחד -

אם בו נשנא ,באיזה לב נאהב?

אז ,בלי המחלוקות וכל הויכוחים -

כי לא בשביל זה באנו

לכאן אחרי כל השנים..."

בחייאת, זה נותן לכם משו להתווכח? זה ירד כבר לפסים לא נורמאליים..

סכמו שיש דעות שיש דעות שונות, ויאללה, סגרו עניין.

האמת שזה נותן משהולשם שבו ואחלמה
בעיקר לגברים
אכתוב לך מה זה נותן במקום אחר
בחייאת צודקת..ירון
אני בעדחרדי מקורי
אבל מה נעשה שיש הלכה שאסור לשתוק על ביזוי ת"ח????
זאת הבעייה בציבור החרדיאש קודש.
סותמים פיות בחסות ההלכה
אדם מעביר ביקורת זה לשון הרע
אדם מבקר ת״ח זה ביזוי
הכל אתם קוברים מתחת השטיח בחסות ההלכה והעיקר להיראות צדיקים זאת הצביעות הכי גדולה
אני מכבד ת״ח לא פחות ממך אבל יחד עם זה אני יודע שגם גדולי עולם יכולים לטעות ולא ללכת כמו עיוור אחרי רב שזה הדבר הכי מסוכן שיש
איזה כיף זה להשתלח בציבור שלםחרדי מקורי
ולהגיד שאתה חלק מהציבור הד"ל שחרט על דגלו "אהבת ישראל".

לא כיף??

ושוב:
אין לאף אחד בעיה עם זה שיש כאילה שעולים! (כל עוד שזה בהוראת רבותייהם) הבעיה זה שלדעתכם כל שאר הרבנים טועים, אך ורק בגלל שהם חולקים על הרב שלכם!
 והבעיה שלי ושל רבים אחרים (דן, מופים וכ'ו) זה שיש דרך לדבר על רבנים! לא בצורה שאתה עושים זאת!!
א"א להגיד על רוב (כן הם עדיין הרוב היום) הרבנים שהם מושפעים מהפוליטיקה (במיוחד שיש כאילה רבנים שלא יודעים מה זה פוליטיקה, עי' הרב קנייבסקי)
ו/או לומר עליהם שהם " לא למדו את הסוגיה מספיק לעומק" כלשונו, זה חוצפה ממדרגה ראשונה לדבר כך על רב!!!!!!!

אני לא חלק מהציבור הד״לאש קודש.
וסיימתי איתך את הדיון!
אין פה דיון, יש פה מחאה בלבד!חרדי מקורי
יום טוב גם לך
פחות סימני קריאה יעשו לטקסט פלאים. כדאי לנסות.שחר26
אתה מכבד ת"ח?מופים

כשאתה כותב שרבנים אסרו בגלל "שיקולים פוליטיים" זה זילזול!

כבוד לת"ח זה אומר להעריך אותו, נכון שיש דבר כזה שת"ח יטעה, אבל צריך גאווה גדולה כדי לחשוב שאני יודע יותר טוב ממנו, ואם לי נראה אחרת ממנו כנראה הוא טועה ולא אני...

מה עדיף? שתלך כמו עיוור אחרי רב, או שתלך כמו עיוור אחרי עצמך?

אתה עצמך לא יכול לטעות?

והמשפט הזה 

"הכל אתם קוברים מתחת השטיח בחסות ההלכה והעיקר להיראות צדיקים זאת הצביעות הכי גדולה"

הוא שנאה פשוטה. וחבל!

אנחנו לא "קוברים", אנחנו נזהרים בהלכות לשה"ר כמו שנצטוו בתורה. אתה לא נזהר בזה? חבל מאד, יש אלוקים בשמים והוא יפרע ממי שמדבר לשה"ר! זה איסור ככל האיסורים, ואתה לא יכול לומר לרשב"ע "לא בא לי לעשות את המצוות שלך, אני לא רוצה לקבור את העבירות מתחת לשטיח". אתה יודע מה? תנסה!

ולא מנסים להיראות צדיקים, בכלל לא חושבים על איך אנחנו נראים, זה פשוט לא נכון.

מסכימה שחר26
אתה מוזמן לראות פהאש קודש.
http://upload.kipa.co.il/media-upload/temple/49.doc
יש פה המון מקורות שמראים ההיפך ממה שאתה כותב
הרי ציינתי מקודם,ד.

שיש כאלה שאומרים אחרת..

התשובה היתה כנגד מי שטען כאילו זה המקובל... וזו כביכול "המצאה" לייחס אמרה זו לכותל המערבי.

וגם פשטות דברי המקובל האלוקי בעל ה"לשם שבו ואחלמה" היא שהמדובר על הכותל המערבי כפשוטו.

לא אותו דבר.הקולה טובה

הכותל הוא בי"כ. לא מעבר.

אני לא מזלזלת בבתי כנסת, ההפך, אני מקפידה על מורא מקדש מעט- לא להכנס סתם, בלי קלות ראש וכו'.

אבל להשוות את הכותל להר הבית????

עיקר הקדושה של הכותל היא ברחבה בה מתפללים. לא בקיר הסימבולי.

ואותו כותל ששכינה לא זזה ממנו- נאמר על הקיר המערבי של בית המקדש. לא על קיר התמך.

כשהצנחנים רצו דרך הר הבית כדי לשחרר את הכותל- זה אומר שמשהו התפספס ובגדול.

כשתמונה של כותל מרגשת אנשים ואילו תמונה של בית המקדש באותו הקשר היא "לא פוליטיקלי קורקט" ו"לא קשורה" זה מקומם אותי. 

ישנם רבנים גדולים שתומכים בעליה להר הבית, וגם אלו שלא- אומרים זאת מפני מורא מקדש והדינים הקשורים. וברור לכולם שהכותל אינו הר הבית ואין שום קשר בכלל מעבר להקשר הגיאוגרפי.

תשאל כל רב, כולם יגידו שיש קדושה בכותל- אבל זו לא הקדושה שיש בהר הבית.

דן, תחנת רכבת זה לא ביזוי המקוםמשה

אם אנחנו מאמינים שמאות אלפי יהודים צריכים לעבור בהר הבית בזמן קצר, הרי שצריכה להיות שם תחנת רכבת גדולה לפחות כמו תל אביב מרכז/צפון/סבידור/ארלוזורוב/מסוף 2000 או איך שקוראים למקום הזה.

ממתי זה בזיון המקום?

בכל בית כנסת אחר היית מציע לפתוח תחנת רכבת?מינימאוס2

גם אם אתה לא מסכים עם הדעה הרווחת שהכותל המערבי הוא הרבה יותר מזה

בכל מקרה מדין בית כנסת ודאי הוא לא פקע

מינימאוסבן של מלך
ב"ה
בסדר, אז אתה מעדיף שהתחנת רכבת תהיה ברחבת הכותל?
הצבעה? מי בעד? מי נגד?
לא הבנתימינימאוס2

ADMIN לא הציע לשים את התחנה ברחבת הכותל?

כשיש בית מקדש גם תחנה אליו זה קדושי. נחמיה
"ביום ההו יהיה על מצילות הסוס קודש להשם"

ככול שהקדושה יותר מופיע יותר משפיע גם על חולין.

אבל בנתים זה המקום תפילה העיקרי בסמיכות למקום מקדשנו.

כן לתפילות אישיות אני מעדיף מקומות שרואים את רצפת העזרה- וחבל לי שהרבה מהציבור לא מכירים את האזור.

היום...ד.

זה ביזיון המקום לגמרי..

וגם הסגנון שבו זה נכתב לעיל, לצערנו..

כשיבנה ביהמ"ק - ויהיו צריכים לעלות מאות אלפי יהודים בזמן קצר, אז בוודאי יהיה צריך לארגן תחנות גדולות וכו'. הערכתי היא שגם אז לא יעשו את זה שם.  מקום כזה - שאלפי שנים יהודים שפכו בו את ליבם, לא ייהפך כנראה אפילו אז לאתר כזה.  יהיה לו גם אז לפחות דין של בית הכנסת, שעומד בקדושתו. וק"ו עם כל מה שהוא ייצג גם אז על כמיהת כל הדורות למקום קדשנו.

אבל בוודאי כל האיזור יעבור אז פיתוח גדול [ליהודה עציון יש כבר תכניות הנדסיות מדוייקות..]

טוב, אז אותי הקפצתמופים

לומר שהר עובדיה למשל לא ברר את הנושא בזמן שהוא כתב על זה תשובה ארוכה עם אולי עשרה עמודים מלאה במקורות, ולבסוף הוא אוסר, לומר שהמנחת יצחק לא ברר, כשגם הוא כותב תשובה ארוכה ומנומקת עם המון טענות.

זה פשוט זילזול עצום.

אתה יודע שיש דעות שטבול יום אסור לעלות להר הבית?

אתה יודע שיש דעות שמי שהלך לשרותים צריך שוב לטבול לפני עליה להר הבית?

אתה יודע שיש חוששים לזיבה שצריכה מעיין?

אתה אומר שחוששים שמא יפרצו את הגדרות וייכנסו למקום שאסור - נו, וזה באמת חשש גדול!

אני אישית הייתי ממש רוצה לעלות לשם, ואני מנוע מלעלות לשם בגלל החשש הזה בדיוק

וכואב ומייסר המצב הזה שהר ציון שמם שועלים הילכו בו.

ובוא נדבר בסיגנון שלך - מה זה בכלל הר הבית, סתם מחנה לויה, זה סך הכל החצר החיצונית של המקדש. אני רוצה ללכת לעזרת ישראל, לא להר מבחוץ!

וזה כרת ממש!

אולי גם נלך לקודש הקודשים?

מופים, באמתחרדי מקורי
דברים כדורבנות!!!!!!!!!!
לילה טוב לכולם!בן של מלך
ב"ה
לילה קצר לפנינו ויום עוד יותר ארוך לפנינו..
חלומות חסידיים!
ובעז"ה שנזכה לבנות את בית המקדש!
לנצלש לשירשור את החיים.י. נחמיה
ככה קוראים למה שהלך פה!!!

דרך אגב כשהרב אליהו ור' אברום קבעו תפילות לא נראה לי שהיו כאלו שרשורים
לא זוכרת מי כתב על זה בשרשור, אבל -פיגא

יש שתי דרכים לעלות להר הבית.

יש משום מצוות ראיון - "יראת כל זכורך"  ויש משום מצוות כיבוש.  לצערי העצום, מצוות כיבוש חלה עלינו כיום, כי הר הבית  אינו נמצא בריבונות ישראלית, ולא משנה כמה נשקר לעצמינו.  הרב ישראל אריאל שליט"א מספר שכשהיה חייל בזמן מלחמת ששת הימים, והיחידה שלו השתתפה בקרבות בעיר העתיקה והוא אף זכה להיות במסגרת יחידתו על הר הבית, הגיע הרב הראשי לישראל, הרב אונטרמן זצ"ל להר הבית והלך על ההר.  אחד החיילים הדתיים שאל את הרב מדוע כבודו על ההר עם נעלי עור ועם מקל ההליכה שלו (ידוע האיסור לעלות להר עם נעלי עור ומקל הליכה ...), ותשובת הרב היתה "כיבוש!  כיבוש"" תוך שהוא מכה בקרקע עם מקלו לחיזוק דבריו.  הרב רצה להיות שותף עם החיילים במצוות כיבוש הר הבית.

מה כל זה שייך לדיון כאן?

הוואקף המוסלמי שולט היום בהר הבית.  נקודה.  נכון, מדי פעם שוטרינו הגיבורים (סליחה על הציניות ) פורצים להר, עוצרים מישהו, מונעים זריקת אבנים וכו', אבל השליט הכל יכול הוא הוואקף.  יעיד על כך כל יהודי שעלה או ניסה לעלות להר.  גם ראש ממשלת קנדה יכול להעיד על הדבר (הוואקף לא אישר לו לעלות להר, למרות היותו נוצרי, כי מאבטחיו היו יהודים).

ואם הוואקף שולט בהר הבית, אז כל עליה, עם או בלי מקווה (סליחה על הדיעה שאולי אינה פוליטיקאלי קורקט) מותרת ליהודי, בתנאי שכאשר הוא עולה, הוא עושה משהו שמפריע לשליט הזר.  במקרה שלנו, אפשר להתפלל, להשתחוות וכו'  כי למצוות כיבוש יש שיעור, כמו שיש שיעור לגודל הכלי לנטילת ידיים או לגודל גביע לקידוש וכמו שיש שיעור למצוות רבות אחרות.

לו המצב בהר הבית היה באמת מפריע לכל גדולי ישראל באשר הם, כמו שארגנו הפגנות של חצי מליון ויותר אנשים וכמו שהלכו ברצון לכלא על עקרונות מקודשים - אי גיוס בחורי ישיבה או אי שליחת הבנות לבית ספר מסוים, היו מארגנים מחאה \ הפגנה סביב הר הבית ומונעים בגופם את כניסת הגוי להר.  במקום חצי מליון שחסמו כל רחוב מרכזי בירושלים, אפשר להעמיד חצי מליון איש סביב הר הבית, מצפון, ממזרח, מדרום וממערב כך שאף גוי לא יוכל להתקרב להר ובוודאי לא לעלות להר.

מדוע לא שמעתם על דבר כזה?  כי הראש היהודי עדיין בגלות, עדיין מתפלל בכותל שבית המקדש יפול משמיים.

מי קבע שניתן לדחות את מצוות בנין בית המקדש???  צר לי, אבל כמו שיש קבוצות שאומרים שארץ ישראל אינה עקרונית ויש מהמחדשים שאומרים ששבת כבר אינה חשובה וגם כשרות אינה ברומו של עולם, העיקר שאני מרגיש את עצמי יהודי, אפילו שרק סבי זקני היה יהודי ולכן אני יהודי כשר למהדרין.  זאת אומרת שאני האדם החשוב והחושב מחליט איזו מצווה אני חושב לנכון לקיים ועל איזו מצווה רצוי לוותר, ומבזה את השבת או את המילה או כל מצווה אחרת, יש אנשים שאומרים שמצוות העליה להר הבית והמצווה לבנות את מקדש  (שתי מצוות שונות, אגב) אינן מספיק חשובות לי ואני בוחר להתעלם מהן.  מדוע לא אומרים שרק המשיח יודע לכתוב פרשיות נכונות לתפילין ועד אז אסור להניח תפילין???  הסיבה היא שבגלות יכלו להניח תפילין, אבל לא יכלו לבנות את בית המקדש, ולכן המצוות שאינן קשורות מהותית לארץ ישראל נדחקו בזכרון היהודי הקולקטיבי ל"ימות המשיח" והמשיכו לקיים רק את המצוות שאינן תלויות בארץ.  אגב, לפני מספר שנים יצאה קריאה של רבני מונסי שבניו יורק שאסור באיסור חמור לרכוש ולאכול פירות מתוצרת הארץ, כי עניני תרומות ומעשרות כל כך מסובך, שאי אפשר להצליח להיות בקי בהן ולכן ברור שניכשל בהן, ולכן אסור לאכול מגידולי הארץ.  נשמע הזוי, נכון?  אבל כך דיווחו לי קרובי משפחה שגרים שם, שרבני המקום אסרו על המרכולים למכור מתוצרת הארץ.  אירוע זה קרה לפני כחמש שנים, אם אני זוכרת נכון, ולא היה קשור לשנת שמיטה.

התורה עם כל מצוותיה ניתנה לעם ישראל לקיים, לא למשיח.  אין לו"ז למצוות, שמצווה מסויימת מותר לקיים רק אחרי תאריך מסוים.

ועד עניין שרבים לא יודעים או שוכחים - השטח המקודש של הר הבית אינו כל התחום שנמצא בתוך ארבעת הכתלים.  כתלים אלו נבנו על ידי הורדוס כקירות תמך למשטח הגדול שהכין כדי לבנות בית גדול ומפואר ולכפר על עוונותיו.  השטח המקודש הוא כמחצית משטח הר הבית הנראה לעין.  יתר השטח קדוש בקדושת ירושלים בלבד.  אמנם ירושלים קדושה, אך אין צורך בטבילה לקולה או לחומרה להכנס אליה.  וידוע למי שמתעניין בנושא, אילו שטחים הורדוס הוסיף ואלו שלא ואלו שלא ברור לגמרי.  אבל בהחלט ניתן לתחם את האיזור שלדעת "כולם" הוא חלק מהתוספת ההרודיאנית ולאפשר ליהודים לעלות אליו ללא שום הכנה מיוחדת.  מדוע כבוד הרבנים אינם מתיחסים לכך?  לי יש את ההשערות שלי, כל אחד יכול החשוב על אפשרויות שונות לעצמו.  הסיבה שהשטח שהורדוס הכליל בתוך כותלי הר הבית אינו כולו קדוש בקדושת הר הבית כי הוא לא היה מלך יהודי ולא היה לו נביא ולא היה לו סנהדרין, כל אלה מחוייבים להימצא על מנת לקדש שטח בקדושת הר הבית.  עם כל הכבוד להורדוס ולמפעלי הבניה שלו, שלושת אלה לא היו לו, ולכן כמחצית מהשטח שהיום נקרא "הר הבית" אינו אלא שטח משטחי ירושלים.  ולמי שמתקשה להבין, המשל הוא חצר שלי ושל שכני.  גם אם אני מזיז את הגדר בין שתי החצרות ומכליל את שטח החצר של שכני בתוך הגדר שמקיף את החצר שלי, השטח של שכני נשאר ברשות שכני, גם אם אני מתנהג באופן לא ראוי וחצוף.  הזזת הגדר אינה נותנת לי בעלות.

אולי הקב"ה ייענה לתפילותינו בשמחה רבה יותר לו היינו מתפללים על ההר ולא למרגלותיו, יהיו המרגלות חשובות ונאות ככל שיהיו.

כל הכבוד לך שאת יותר "נאורה" מהרבנים ה"גלותיים"מינימאוס2
עבר עריכה על ידי מינימאוס2 בתאריך כ"ו בשבט תשע"ד 12:56

יש מחלוקת על הנושא בין גדולי עולם

האם המקדש יפול משמים או שאנחנו צריכים לבנות אותו עכשיו, או כשהמשיח יבוא נבנה אותו

יש מחלוקת בין גדולי עולם האם אנחנו בתחילת הגאולה או בסוף הגלות

יש מחלוקת האם זו התגרות באומות או לא 

כל אחד שיעשה כמו שהרבנים שלו אומרים וזו זכותו וחובתו

אבל חבל להכניס את עצמינו בין הרים גבוהים ולהכוות בגחלתם. חבל ומסוכן

על ידי שלושה נביאים שעלו עמהםי. נחמיה
אני יודע שיש רבנים שכותבים אחרת-

רבותי מביאים(בלי לזלזל באחרים)
את זה שכשעלו מבבל- היו כאלה שזכרו את בית ראשון - מקום המזבח , שהוא מחויב להיות במקומו נקבע על ידי נביאים (שאין לנו לצערנו היום) וכן מביא הרמב"ם.
(זבחים סב. בית הבחירה פרק ב ד)

כך שלא קשור לדחית המצוה כשאין יכולת לקימה.
אבל לשיטתך איפה שתהיה הואי. נחמיה
קדושת ירושלים אז כמו שכתב אלעד בהמשך- מקום תפילה.

(אפשר להוסיף את הצל"ח על הקובע מקום לתפילתו - נקרא עניו בגלל שלא רק סומך על תפילתו הפרטית אלא משתמש בזה שהמקום שכבר התפלל בו 'צובר' קדושה. )
נניח ואין קדושה מיוחדת בכותל המערבי...אאלעד

(למרות שאני לא מסכים...)

יש גמרא מפורשת שמקום שהתפללו בו הרבה - יש לו קדושה מיוחדת. בכותל התפללו המון! אז רק הקדושה הזאת מספיקה בשביל לבוא להתפלל שם... זו גם תפילת רבים, דבר גדול בפני עצמו...

כמובן - שנזכה לראות בבניין ביהמ"ק במהרה בימינו ממש! ולא רק ה"עצים ואבנים"..גם ברוחניות..!

בהצלחה...

רכבמחפש שם

אשמח לשמוע מכם הכוונות יתרונות וחסרונות בהחזקת רכב לבחור בן 21 עם עבודה קטנה שמכניסה 3-4 אלף בחודש. בעיקר מהצד הכספי והנפשי.

תלוי בעיקר באיפה אתה גראריק מהדרום
בירושלים ובמרכז אין הצדקה.
יתרון: שופוניחתול זמני

חיסרון: יכניס אותך לחובות

אני לא יודע איזה רכב אתה מתכנן לקנות והאמת אני גם לא כזה מעודכן בטווחים אבל אם אינני טועה רכבים חדשים הם בערך 70K צפונה יכול להיות יותר, משומשים במצב טוב 25K+ (זול), וכמובן אפשר לקנות גם גרוטאות שמתפרקות תוך כמה חודשים בפחות מזה.

כאמור אני לא בקי במחירים אז אני מצטט מזיכרון מעורפל ומגוגל אבל זה מאוד משתנה למטה זה הערכה גסה מינימום

זה אומר שתצטרך לעבוד בערך שנה או שנתיים רק כדי לקנות את הרכב במזומן. אם במימון אז מתווסף הרבה.

תוסיף דלק לפי הנסיעות (דלק כזה זול) אם אתה נוסע הלוך ושוב לעבודה ולעוד כל־מיני מקומות אני מניח שנע בין 1000₪-2000₪

תוסיף טסט שנתי 150₪~ בהנחה והכל תקין

תוסיף אגרת רישוי סביבות ה־1000₪ בשנה

תוסיף טיפול לרכב 500₪~ פר טיפול

תוסיף ביטוח חובה יקר פיצוצים לנהג צעיר (כמה אלפי ש"ח בשנה) לא כולל ביטוח מקיף (מניח שאם זה רכב זול אז גם לא יבטחו אותו)

כמובן בהנחה וזה רכב משומש זול יש סיכוי גדול יותר שיהיה צורך בהחלפת צמיגים / רכיבים / כיו"ב כל הדברים האלה יקרים פיצוצים. אם נגיד הלך לך המנוע ואתה רוצה לתקן ואין לך כסף בינתיים אתה מושבת וממשיך לשלם על הרכב.

או לחילופין אתה יכול לשלם חופשי חודשי ארצי שנתי 3780₪ ואם יש לך הנחות אז אפילו חצי מזה + הבוס שלך אמור לממן לך את זה

ואתה יכול לטחון את כל הארץ הלוך ושוב כמה שתרצה ולישון תוך־כדי נסיעה.

תודה רבה על הפירוטמחפש שם

אני לא עומד להכניס אותי לחובות. אם אני קונה זה רק בתנאי שיש לי את היכולת להחזיק אותו לבד. יש בהחלט רכבים זולים יותר מהמחיר שכתבת שהם בסדר גמור לשימוש שלי, אבל אתה צודק מבחינת ההוצאות.

למה אתה מתכוון שהיתרון הוא שופוני?

25K זה עבור טויטה קורולה עתיקה במצב מדהיםחתול זמני

מניח שיש יותר זול מזה

האם וואו? זה איני יודע

ואם לא וואו אז צריך לקחת בחשבון שצריך להחליף א' ב' ג' ד' ה' ו'

ובשלב מסוים הרכב "מתעייף" ואין מה לעשות כל־כך חוץ מלהחליף

לעניות דעתי ביחס למשכורת שאתה מדבר עליה (בהנחה שאין לך שום הוצאות אחרות) זה נתח ענקי שנותן יתרון מועט מאוד על־פני תחבורה ציבורית ומוניות

זה לא בהכרח יכניס אותך לחובות אבל בשלב מסוים קלטתי שהרבה אנשים מסביבי מרוויחים כמוני או יותר (לרוב יותר) אבל המצב הכלכלי שלהם גרוע משמעותית ובסוף ה־פקטור תמיד היה הרכב

לגבי שופוני גם אין הכוונה כפשוטו כן יש לזה קצת יתרונות של ניידות אבל מעשית היתרון הוא זניח זה יותר פסיכולוגי

מעשית צריך לעמוד בפקקים, לחפש חנייה, לפעמים יש דו"חות (קורה לטובים ביותר), יש סיכוי נמוך אבל קורה לכולם בשלב מסוים להיתקע באמצע הדרך וגרר ובלגן

צא וחשב כמה יעלה לך להחליף את כל הנסיעות המיוחדות במוניות

נניח נסיעות רגילות כמו עבודה וחזור / נסיעות ארוכות בתחבורה ציבורית

אבל כל־מיני דברים של להסיע בחורה / לסחוב רהיטים / סתם לנסוע בעיר מונית יכולה לסגור את הפינה בקלות

נניח 10 נסיעות במונית בחודש 300₪-400₪ וכמה כבר בן־אדם יכול לנסוע במונית

אם אתה גר בפריפריה קיצונית (נניח לא יודע, איזה כפר ערבי נידח בצפון) יכול להיות שיש בזה משהו אבל גם אז איני יודע

הגזמתאני:)))))
זה אחוז גבוה מההכנסהארץ השוקולד
למה לא להסתמך על תחבורה ציבורית?
זה פשוט תלויל המשוגע היחידי

אם אתה מרגיש ששוה לך להוציא על זה בסביבות 2000 ש"ח, זה תלוי ברמת חיים שאליה אתה מתרגל...

ואפשר למצוא גם רכב סבבה שנוסע טוב באזור 10/15Kל המשוגע היחידי
נכוןארץ השוקולד
אבל האם לא עדיף לחסוך משהו כשזה אחוז כה גבוה מההכנסה?
כל עוד אפשר להסתייע בתחבצ ברור שעדיףאריק מהדרום
אם אתה גר בחור ביו"ש מה תעשה?
לאו דווקא עדיףנפשי תערוג

זמן זה פרמטר חשוב בחיים

בדיוק כמו שאנחנו מחזיקים מכונת כביסה. מייבש ומדיח.

גם רכב זה על אותו בסיס

שילוב של נוחות+חיסכון זמן

אתה לא מוציא כסף על מכונית כמו כל השאראריק מהדרום

על מכונת כביסה מייבש ומדיח אתה לא עושה טסט, דלק, ביטוחים, חניונים, מוסכים, אחזקה, ריביות, לא דומה ולא קרוב.

בירושלים ובמרכז ובערים חרדיות לרוב עדיף לחיות בלי רכב, ביו"ש לרוב אין לך ברירה.

👍מחפש שםאחרונה
מעניינת הנקודה שאתה מעלה על רמת החיים
רכב הכי פשוט עולה כ1000 שח בחודשנפשי תערוג

השאלה האם אתה חושב שזה מוצדק

יתרונות: נוחות

חסרונות: עלות

זה בגדול

מתחילים עם שעון קיץ..נועה.

מה זה הדבר הזוועה הזה. אין לילה, ושבת נמתחת כ'כ...

לא מבינה למה בכלל עוברים לשעון קיץ 

יום שישי ארוךךךךך - אפשר להספיק הרבה דבריםפ.א.
השבת נמתחת … זו באמת בעיה 
הפוךפצל"פ
אפשר להספיק גם שנצ וגם ללמוד וגם לשחק עם המשפחה
בכיף מוכן לישון פחות היום בישביל שבתות ארוכותכְּקֶדֶם
מת על זה
מה זה מדהיםחתול זמניאחרונה

חוזרים מהעבודה יש זמן להסתובב בחוץ בשמש

מלא זמן להכנות שבת ומנוחה לפני

ים זמן לשיעורי תורה בשבת

ולעייפים סוף זמן ק"ש זז שעה קדימה

בעלי מחפש לוח גרפי להרצאותמתואמת

הרצאות בפיזיקה שכעת הוא מעביר בזום, אז אין לו לוח של כיתה כדי לכתוב עליו.

יש לכם המלצה למשהו טוב ולא יקר שאפשר להשיג לאחרי פסח?

שמעתי שהמוצרים של חברת אפל טובים לזהאריק מהדרום
לא ניסיתי למרות שאולי כדאי לי לנסות להשקיע בזה גם כמורה פרטי למתמטיקה
תודה!מתואמת
אם יש מחשב נייד עם מסך מגעמשה
אולי יספיק עט
תודה! מחשב עם מסך רגיל...מתואמת
האמת שיש לי עט כזה שקניתי פעם. אולי אפשר איכשהו לעשות את זה כשמחברים את הסמרטפון למחשב? (למרות שזה לא מסך גדול מספיק...)
אפשרי להשתמש בסמארטפון כלוח ציורמשה

פעם הייתה לי אפליקציה שמשתמשת בסמארטפון כעכבר. אולי זה יהיה נחמד.

אפשרות שניה תוכנה כמו TEAMVIEWER/ANYDESK שתשלוט על המחשב מהטלפון ואז אפשר לצייר.

תודה! אעביר לבעלי, ומקווה שהוא יבין מה לעשותמתואמת
צריך שיהיה סים בסמרטפון בשביל זה? (יש לו סמרטפון שהוא משתמש בו רק במקרי צורך נדירים. לרוב הוא עם טלפון פשוט)
לא צריך סים. צריך רק אינטרנט (WIFI)משה
מתואמתאחרונה
אני משתמשת בwacom intuosריבוזום

אבל האמת היא שלא חושבת שעשיתי סקר שוק ממש מקיף

עוד משהוריבוזום
היה לי לוח גרפי עוד לפני שהייתי צריכה להוראה, וכשאחד התקלקל בכל מקרה רציתי שיהיה לי משלי לעוד צרכים. אם לא זה היה המצב - אני חושבת שהייתי משיגה דרך האוניברסיטה. בקיצור, כדאי לבדוק עם המוסד שדרכו הוא מלמד אם הוא יכול לקבל דרכם. 
גם לנו יש משהו דומהחילזון 123
תודה! אני מכירה את וואקום כלוחות לאיורמתואמת

יש כאלה פשוטים לכתיבה רגילה?

ורעיון באמת לשאול את הנהלת המוסד אם הוא יכול לקבל מהם כזה.

למה לא טאבלט?מבולבלת מאדדדד
עם עט, והוא מתחבר ממנו לזום ועושה שיתוף מסך. והוא פשוט כותב עליו. אפשר כמובן להזיז, למחוק, לשכפל כיתובים..
זה גם משהו שהוא חשב עליומתואמת

למרות שלא רצה עוד משהו שמתחבר לאינטרנט...

אבל איך אפשר לעשות זום במקביל? בשביל זום המכשיר צריך לעמוד ובשביל כתיבה נוח יותר שהוא ישכב...

אפשר במקבילפ.א.

שתי אפשרויות:

הוא מנהל את השיעור ב zoom מהמחשב האישי, בשביל המצלמה והקול.  וגם מתחבר לאותו שיעור zoom גם דרך ה tablet.

מהטאבלט, מבצע Share Screen. כך כולם יראו את מה שהוא כותב, בזמן שהם ממשיכים לראות אותו דרך המחשב.

ואם רק דרך ה tablet:

• לחיצה על כפתור Share (שיתוף).

•לבחור ב-Whiteboard כדי לפתוח לוח חלק לכתיבה.

• או לבחור ב-Screen כדי לשתף את כל מסך הטאבלט

תודה רבה!מתואמת
טאבלט זה מן הסתם יקר יותר מלוח גרפי... אז זו גם התלבטות.
יש פה עוד מישהו שקרוע בין שתי עולמות??מפחד מאוד!

אני צעיר, רוצה לעשות מה שבאלי אבל המצפון לא נותן..

תנו לי עצה!!!!

אני מרגיש קרוע!!!

השכל תמיד שולטאני:)))))
כולנו באותה סירהל המשוגע היחידי

תנסה לערבב את השכל והלב, אולי זה יעזור

זה בעיקר תלוי במה בא לך לעשות.אריק מהדרום
דווקא הכי חשוב לא להקשיב רק למה בא לךל המשוגע היחידי

אלא להבין מה אתה רוצה שיצא ממך

לפעמים צריך לעשות מה שבא לךאריק מהדרום
תלוי בסיטואציה
כל אדם קרוע בין שני עולמותזיויק
השאלה היא מה הצומת עליה הוא עומד ומה הבחירות שלו
אני אין לי מושג על מה אתה מדבראריק מהדרום
תלוי במה מדוברנעמי28
הלב איתך אחי היקר❤️מחפש שם

זה באמת מורכב.

חשוב בעיני לברר את המצפון, מאיפה הוא מגיע? מאיזה הקשרים ובאיזה סיטואציות או בחירות הוא עולה? כשאתה מתנהל על פיו אילו רגשות עולים לך? מצפון יכל לנבוע מהמון מקומות, חיצוניים מאוד עד פנימיים מאוד, חשוב לשים לב מאיפה הוא נובע.

ושאלה שעוזרת לי לברר את הדרך-

מה מהרצונות פונה החוצה ומחפש את המילוי מדברים חיצוניים ומה מהרצונות נובע מתוכך ונוגע לבחירה שלך? לרוב רצון שמחפש את המילוי בדבר חיצוני (כשיהיה לי, כשאטוס, כשאשיג משו) הוא דמיוני ולא באמת ימלא אותך, אבל רצון שנובע מתוכך, שלרוב גם יתלווה בעמל ובגבורה מסויימת הוא זה שתרגיש איתו שלם.

זהו וכמובן שהדרך היא שלך אז התשובה היא רק אצלך🫵🫵 בהצלחה אהוב!

חושבתנחלת

שצריך לזרוק משהו ליצר הרע (אם זו הכוונה ל"מה שבא לי";

לא משהו שהוא ממש נגד התורה ושעלול להזיק לך בהמשך

אלא למשהו שהוא לא נורא - לא כל כך תורני, לא כל כך

כמו שהמשפחה או מישהו קרוב מתנהלים לפיו, משהו

שאתה רוצה אבל לא בלי גבולות לגמרי. 

לא יודעת למה אתה מתכוון ב"מה שבא לי",

אבל אביא דוגמא מעצמי:

שמעתי וראיתי פעם אחת ביוטיוב מוסיקה

שממש לא משלנו. קובנית. חושנית.

(כמו אצל כל ההיספנים); האזנתי

שוב ושוב ושוב- וממש התמכרתי.

הרגשתי קצת רגשי אשמה - זו מוסיקה

ומילים כל כך לא יהודים. אבל אחרי כמה

זמן, זה עבר לי. כלומר, אני יכולה להאזין

ולהינות, אבל לא כמו האובססיה הראשונה

שהיתה לי.

אם לא הייתי מרשה לעצמי להאזין,

הייתי אולי מרגישה נורא צדיקה אבל

גם מרמור וכעס והרגשת חנק.

אותו דבר לגבי ספרים;

ספריה ציבורית - יש אנשים

שהיא טאבו לגביהם. ובאמתא

רוב הספרים המודרנים הם

זבל. ממש. גסים לשמה....

אבל אוהבת לקרוא אז אני

כן הולכת ונזהרת; אם זה

מהסוג הזבלי, אני לא נוגעת

משתדלת ספר שאם יש

בו דבר מה לא צנוע, זה

לא יהיה לשמה...  מבין?

אותו דבר לגבי ספר שכותב

על נושא שאני אוהבת.למשל,

טבע, צמחים, חיים של מישהו

בטבע.... אבל אם יש שם 

אפיקורסות וליצנות מהסוג

הגרוע, אוותר. 

זה הקרבן שלנו לקב"ה.

לא פשוט ללכת על גשר צר...

ואם נופלים לעתים לאחד הצדדים,

להשתדל להיזהר שזו לא תהיה 

נחיתה קשה מדי, שאחר כך,

עלולים לשלם עליה ביוקר....

אז זורקים משהו לכלב התאב הזה

איזו עצם קטנה. ולבקש מהשם

שנסתפק בזה ונרגע מזה.

בהצלחה!

ניסיתכְּקֶדֶםאחרונה
לכבות ולהדליק?
מרעה צאןאשר ברא
מחפשת מקום למרעה (שבנות בלי נסיון יכולות להגיע.. להתנסות), אשמח להמלצות!
היה פה פעם ניקמשה
😉לא היכרתי, לא הייתי אז כאן בפורומים…פ.א.
מותרמשה
עזב לפני איזה 10 שנים לדעתי.
הערה כלליתהסטורי
(אין לי נסיון בעצמי, רק שמעתי מאנשי חוות)

רעיה דורשת לימוד ונסיון. מתנדבים שבאים לזמן קצר, יכולים להועיל מאוד בעזרה בשוטף - נקיון, שמירה, גידור, בניה ועוד. בשביל להכנס לרעיה, צריך להגיע ולהתחייב לזמנים משמעותיים.

לא נכון. רעייה היא דבר פשוט, לומדים את זה תוך כדיחסום לשעבר
יש עונות שבהם הרעייה קשה יותר, בתחילת החורף, אבל עכשיו זו עונה מצויינת שהעשב גבוה והעדרים לא זזים כל הזמן. כדאי בפעם הראשונה לצאת עם מישהו, אבל אם זה עדר קטן של 20-30 ראש זה ממש קל
אור אהוביה מן הסתםפתית שלג

גבעת אור אהוביה יש שם פרטים ליצירת קשר

באיזה אזור את מחפשת?חסום לשעבר
הר חברון? גוש עציון? בנימין? בקעה? שומרון?
תציע לה - לפי איפה יש יותר סיכוי להכיר בן זוגפ.א.
כמו אמותינו הקדושות - רחל ולאה, ציפורה, שנפגשו ליד הבאר עם הצאן 
העדפה לאזור בנימין/גולןאשר ברא
אבל דיי זורמות
אם את רוצהצאצא

אני יכול לשלוח לך מספר של בעל חווה ליד גוש טלמונים מעל צומת הדואר, עדר פרות, ולא צריך כזה נסיון הכל טוב...

מתאים לבנות?אשר ברא
בעיקרוןצאצאאחרונה

הוציאה כמה פעמים בת מרעה

חלום!זיויק
מה עם גבעת הנערות במעוז אסתר
זה כבר הפך ליישובל המשוגע היחידי
אין שם צאןאשר ברא
נראה שמחלקת החדשות כאן נפלו בסרטון AIמבקש אמונה

הבריח את אנשי הבסיג' - באמצעות הקלטה

האיש שבורח לצד הרחוק פתאום מתפצל לשנים 😅

מזל. התחלתי לדאוג לו מה עושים לו כרגע במרפתי הבסיגקעלעברימבאר
העיתונות הופכת לבדיחה עצובהנקדימון
אפס ביקורתיות, אפס מקצועיות. עצוב.
זה מזכיר ליחתול זמני
CDN media
😂מבקש אמונה

כמה רומזים עליו שהוא משלנו חחח

עוד יוציאו אותו להורג בגללנו... 

האיש שלנו בטהרןחתול זמני
אחות לנו בבית המלךשלג דאשתקד
למרות שכבר הורידו את הבית על המלך 🤕
חחח גוגל לנס מזהה אותו כמיכאל בן ארי🤭פתית שלג
לא טעיתי חבריםחתול זמני
דווקא מזכיר לי יותר את מרדכי קידר.מבקש אמונהאחרונה
מחקו את הכתבה.. קלטו את הפאדיחהמבקש אמונה
בעקבות השרשורמשה
רבי שמואל לניאדו לפני כחמש מאות שנה....כדאי לקרואנחלת

בספרו "כלי יקר".

ישנה דיעה האומרת שמשיח יגיע בשנות השין: תש......

זה בזמננו. הלוואי.

נשארו 13.5 שנהאריק מהדרום
ואם לא?
אז בשנת ו'תשפ''דפשוט אני..
זה כבר האלף השביעינושאת עינייםאחרונה
הרי הוא צריך לבוא מתי שהוא.לא?נחלת
למה שלא יבוא היום, מחר, בפסח השנה? למה לא?!נחלת
למה לא בא אתמול, שלשום, פסח שעבר? למה לא?!אריק מהדרום
הוא לא בא אולי כי אנו לא כל כך מאמינים שיבוא....נחלת

לא מחכים לו באמת. לא ככה? עסוקים עסוקים, נגרפים

בזרם השוטף של החיים ושוכחים להרים קצת את הראש

למעלה, מן הגלים - להביט בשמים....לקוות, להאמין

שתהיה גאולה. אולי עוד מעט? למה לא בעצם?

למה לא בעצם?אריק מהדרום

כדי להתכונן לעליהנלרגל של כל היהודים יחד, כרגע נדבר רק על היהודים, לא על כל העולם, צריך כמה דברים.

דבר ראשון בערך להכפיל את קיבולת החשמל, המים והביוב בירושלים פי עשרות.

לפתח את תחום המלונאות והתיירות בירושלים באלפים.

לייצר כבישים, חניות, מסילות רכבת דרכים לעליה לרגל בצורה משוכללת הרבה יותר.

להכפיל פי כמה אלפים את מספר הבהמות להקרבה.

זה רק רק על עליה לרגל לירושלים בשביל היהודים מתוך הנחה שהעולם ירשה לנו בכלל לבנות את בית המקדש בלי להלחם בנו עד טיפת הדם האחרונה.

אחרת צריך להעמיד צבא ענק שכולם ישרתו בו כולל כולם ויצטרכו להקדים את העולם טכנולוגית הרבה יותר ממה שיש לנו עכשיו, צריך להכפיל פי 3 את שעות לימודי המתמטיקה והמדעים בבתי הספר לפחות.

צריך גם לוחמים כמובן, צריך לחנך מגיל אפס את ההילדים לקראת המלחמה הגדולה על ירושלים והמקדש.

כל זה לא יספיק כי במלחמת ששת הימים כבר היה הר הבית בידינו אבל ההנהגה מסרה אותו לוואקף, צריך לגדל דור של מנהיגים בעלי עמוד שדרה שמבינים את גודל השעה ואת גודל המשימה.

כרבי שלמה זלמן אוייערבאך נשאל על בניין בית המקדש הוא ענה "יש היום מספיק מחלוקות בשביל להחריב מקדש בנוי" זה היה עוד לפני הרפורמה המשפטית, הביביזם, הקפלניזם, הפרוגרסיבים, הטוויטר והפייסבוק.

את תפקידי הכהן הגדול, הסגן וראש לויה וכל התפקידים הנצרכים בשביל לתפקד במקדש ינסו להשתלט עליו בצורה פוליטית, איך אני יודע? ניחוש מושכל בהתבוננות על הרבנות הראשית ועל משרד הדתות ועל בתי הדין הרבניים, אין סיבה שלא יקרה אחרת.

מי שרוצה להחזיר את בני עלי הכהן שיסתכל על איך עובדי המדינה במשרדים האלו נראים.

הרפורמים והקונסרבטיבים בארה"ב הם בקטע? לא בקטע? אנחנו רוצים אותם בגאולה? לא רוצים אותם? מה נסגר איתם?

אני יכול להמשיך עוד ועוד למה אנחנו עדיין לא מוכנים לקבל פני משיח אבל אני מניח שהרעיון הובן.

לא הבנתינעמי28
אתה מאמין בתחיית המתים, שגופות יצאו מהקברים שלהם, אבל משיח לא יגיע בגלל קשיים לוגיסטיים בעליה לרגל?

רעיון מיסטי ברובו שלא מתאפשר בגלל בעיות טכניות? או שאתה ציני🤷🏼‍♀️

אני לא ציני בכללאריק מהדרום

להקת הנח"ל שרה "אל תגידו יום יבוא, הביאו את היום".

כדי להביא את המשיח צריך להזיז דברים במדינה הזו, הגאולה האחרונה היא בדרך הטבע, זה לא קשיים לוגיסטיים ובעיות טכניות זה הרבה יותר מזה.

לא נראה לי הגיוני שמשיח צריך עזרהנעמי28

טכנית בבנית תשתיות לבית המקדש, וגם אם נגיד שכן, בטח שזו לא הסיבה  שהוא לא מגיע "כי טכנית זה לא אפשרי"

הרבה חלקים מביאת המשיח טכנית לא אפשריים ועדיין יהודים מאמינים.

הרבה יותר הגיוני שההשתדלות תהיה רוחנית ולא גשמית.

גם לפי הרמב"ם שהגישה שלו היא  טבעית ופחות ניסית, המשיח הוא זה שיקבץ גלויות ויבנה את המקדש וכל המערכת הפעלה היא עליו והביאה שלו קודמת לפעולות האלה ולא תנאי לזה.

קצת לא מובנת לי האמונה הזאת, שהגבלה פיזית תמנע את ביאת המשיח.

לא נראה לי הגיוני שמדובר בחלוקה לסנטימטרים כשמשיח בונה עד אזור ספציפי בעיר העתיקה ,ומשם, אם אנחנו לא הכנו את השטח הוא לא יגיע.

בוא נגיד שאם הוא מחכה שנכין תשתיות מגורים בארץ לכל היהודים בעולם, הוא כנראה לא יגיע בקרוב.

נכוןאריק מהדרום
אני לא חושב שהוא יגיע בקרוב.
כנ"לנעמי28
אבל אם הוא קיים, לא נראה לי שזאת הגישה, פחות מתחברת.
יש שני "מסלולים" עקרוניים, ושניהם בחז"לנוגע, לא נוגע

מסלול אחד כמו מה שאת מתארת, שיבוא המשיח ע"יי השתדלות רוחנית, והוא יסדר הכל.

מסלול שני, כמו שאומר התלמוד הירושלמי לדוג', שבניין בית המקדש קודם למלכות בית דוד. וכמובן המדרש המוכר בזכות השיר- "בשעה שמלך המשיח בא עומד על גג ביהמ"ק...". גם הרמב"ם כמובן מתייחס למסלול הזה, כשהוא כותב שיש מצווה בנות את ביהמ"ק ולא מזכיר שצריך משיח בשביל זה.

ויש גם וריאציות של שילובים ביניהם (מתי נגמר הטבע ומתחילים הניסים), ומחלוקות איזה מסלול הוא בדרגה גבוהה יותר.

כמה נקודות חשובות:

1. בדברים האלה, צריך לזרום עם המציאות ולא להכחיש אותה. אם עמ"י חזר לארץ בדרך הטבע ורואים נבואות שמתגשמות, צריך לפעול בכיוון הזה של גאולה בדרך הטבע (המסלול השני), שחלק מזה זה עניין בניין המקדש וההכנה ההלכתית והמעשית אליו.

2. מצד שני, צריך גם להיות פתוח ולרצות שיהיה משהו פתאומי ניסי.

3. הנקודה של גאולה בדרך הטבע היא מהותית, כי היא מראה שהעולם יכול להיגאל "מתוכו" ולא מתוך משהו חיצוני שבא ומשנה אותו בעל כורחו. ממילא, צריך להסביר את כל ייעודי התורה גם בדרך טבעית (לדוג' שהמדע מוצא דרך לבטל את הזקנה ואת המוות).

4. מאידך, לזכור שזו לא הדרך היחידה, ולא לחשוב שרק ככה זה יקרה ויקח הרבה זמן.

5. מצוות תכלת מדגימה היטב את הבעייתיות שיש ביחס לעניינים האלו- אפשר לראות עד כמה אצל רבים, צדיקים וחסידים, הדיון הוא לא באמת הלכתי אלא מושפע מאוד מענייני מחשבה. שמתי לב (כמובן שיש יוצאי דופן) שככל שהרב יותר קיצוני ביחס למדינה, ככה הוא יותר "נגד" התכלת (בכל מיני טיעונים דחוקים).

וזה תמוה מאוד- יש לך פה ספק עשה דאורייתא, ואתה מסתכן בביטול עשה כשאתה הולך בבגד ארבע כנפות עם לבן בלי תכלת, וזה מדי יום וכל היום- אז איך אתה לפחות לא שם תכלת מצד החומרא, הרי אתה מחמיר בכל מיני פרטי פרטים ודקדוקי דקדוקים במצוות דרבנן?  אז ברור שיש פה בעיה שורשית, ויהיה קשה מאוד להתקדם למקדש דרך כללות ציבור שומרי התומ"צ כרגע. אני רק מקווה שאם נניח טראמפ יתן אישור לבניית המקדש, מי שנגד זה לפחות לא יפריע יותר מדי.

הציטוט"נחלת

הרב שמואל לניאדו זצ"ל בספרו "כלי פז"

מלפני כחמש מאות שנה!

"מדינה יש רחוק מבבל ושמה בוצרה;

בין גבול אשור ופרס ובין גבול ארץ אדום,

והוא  הורמוז  . והוא נמצא תחת ממשלת

הישמעאלים. אולי...יהיה דרך שם המלחמה

האחרונה באחרית הימים".

על הפסוק בישעיהו:

"כי זבח השם בבוצרה וטבח גדול

בארץ אדום".

שמעתי זאת בשני שיעורים שונים.

מאוד מפחיד ו...הלואי ונזכה.

אני יש לי זיכרון מה11.9.2001אריק מהדרום

הייתי אז בכתה ח.

גם אז אמרו משיח

גם אז אמרו המלחמה האחרונה

גם אז שלפו מקובלים מהבוידעם

לא הגיע, לא נורא.

רש"י עונה:הסטורי

"נפשי לה' משומרים לבקר" - הריני מן המצפים לגאולה

"שומרים לבקר" - מצפין וחוזרין ומצפין קץ אחר קץ (מצאתי).

חזק מאודארץ השוקולד
כן נורא. נורא מאוד. אם נחכה לו, ייתכן שיגיע מהר...נחלת
גמרא סנהדרין צ"ז עמוד באריק מהדרום
א"ר שמואל בר נחמני אמר ר' יונתן תיפח עצמן של מחשבי קיצין שהיו אומרים כיון שהגיע את הקץ ולא בא שוב אינו בא אלא חכה לו שנאמר אם יתמהמה חכה לו שמא תאמר אנו מחכין והוא אינו מחכה ת"ל (ישעיהו ל, יח) לכן יחכה ה' לחננכם ולכן ירום לרחמכם וכי מאחר שאנו מחכים והוא מחכה מי מעכב מדת הדין מעכבת וכי מאחר שמדת הדין מעכבת אנו למה מחכין לקבל שכר שנאמר (ישעיהו ל, יח) אשרי כל חוכי לו 
יש תשובה יפה של הרב חיים דוד הלוי בנושאארץ השוקולד
בשו"ת עשה לך רב
צריך לעשות רשימה של תאריכיםאריק מהדרום
שגדולי ישראל ניבאו לימות המשיח, להדפיס את זה על גלילי נייר טואלט ולהמשיך בחיים.
נדמה לי שאתה טועה בלקחארץ השוקולד

הלקח הוא שגדולי ישראל רבים חשבו שנכון להעריך שהגאולה תהיה בימיהם על סמך המציאות שהם ראו, לא הסתייע אמנם, אבל התקווה וחזון המשיחיות לא נזנח.

ישנן שתי משפחות מעליית תלמידי הגר"אאריק מהדרום

שהתנצרו בגלל שהמשיח לא הגיע בשנת הת"ר

.

דיבורים חסרי אחריות על משיח מתוך כתבי אי אילו מקובלים ואניסת הכתובים על המציאות גורמת לאנשים חכמים לעשות דברים אידיוטיים כל כך מתוך יאוש.

אבל הקליר לא מרשהטיפות של אור

ככה אנחנו אומרים בפיוט לפרשת זכור...

'וכל המונה וחושב/ קץ הפלאות להבין ולחשב/

נשתה גבורתו מִמְחַשב/ ולא ימצא מענה להשב

ויחשה דומיה מהקשב/ ובאמונה כסליו יְיַשב/

וזאת על לבו יָשב/ ויאמר עד ישקיף וירא ויקשב'...

מי ער?זיויק
אתה אולי חי באמריקה 🇺🇸? מה זה השעות האלו?פ.א.
יפןזיויק
👹
מכיר את האימרה בתקופת האימפריה הבריטית?פ.א.

אמרת יפן - הזכרת לי

"האימפריה שהשמש אינה שוקעת בה לעולם"

(The empire on which the sun never sets)

בשיא כוחה של האימפריה הבריטית (סוף המאה ה-19 ותחילת המאה ה-20), היא חלשה על שטחים בכל יבשת אפשרית ובכל אזורי הזמן.

בכל רגע נתון, השמש זרחה לפחות על אחד מהטריטוריות הבריטיות (מאוסטרליה וניו זילנד, דרך הודו ואפריקה, ועד קנדה והאיים הקריביים).

חלפה לה מאה, וכעת היא בדרך להפוך לממלכה מוסלמית..נוגע, לא נוגע
ועתה הם, המוסלמים, בהדרגה מתפרשים בכל קצווי תבלפ.א.אחרונה

אולי יעניין אותך