לא מבינה את פשר הכינוי: "גזרות".פייגליניזית

http://www.inn.co.il/News/News.aspx/269916

את העולם החרדי אני יכולה להבין בהתבטאויותיו "גזרות על העולם התורה", כי כל ההתייחסות כלפי הממסד והשלטון היא גלותית, משל באמת אנו ברוסיה. 

את רבני הציבור הדת"לי אני לא מבינה, בהתבטאות "גזרות קרי", לא מבינה את החוסר אונים הזה שנובע מהמילה הזו, ולמה בכלל הוא קיים, ולמה נותנים לו לגיטימציה.

תפילה בכותל על הדרדרות המוסר עד כדי רעיון למדינה פלשתינאית- אחלה.  גזרות?! לא הלכנו רחוק מידי?...מטורלל

משהו מוכן להאיר את עייני ולהסביר לי את פשר הנ"ל?

על אותו בסיס של גזרות המןמושיקו

דיבורים על מסירת שטחים כבר גורמים לנזקים..

יותר מהמסירה בפועל

איך לקרוא לזה? מתנת פרדה מאובמה יותר טוב?haim770

ב"ה

אני כלל לא מבין את העם הזה ומנהיגיו.

השמאל מפסיד בבחירות, יש רוב ימני מובהק.

ולבסוף מנהיגי הימין מבצעים פעולות יותר גרועות מהחלומות הכי ורודים של שמעון פרס בלי פוצה פה ומצפצף, להיפך בתמיכה רחבה משרי הליכוד ושותפיהם לקואליציה וכמובן בתמיכה רחבה של האופוזיציה.

אין לראות בכך אך ורק גזירה מן השמים כי הסבר שכלי אין ולא יהיה !!!

כי אנחנו בגלותhamedinai

הטעות של המפד"ל שהם חושבים שמדינת ישראל היא הגאולה.

אולי אתה בגלות! אני בארץ ישראלמרדכי
בס"ד

הארץ שקיבלנו בירושה מאבותינו שקיבלו אותה מהקב"ה (אם אתה רוצה לראות את השטר בעלות, אתה מוזמן לפתוח חומש בראשית ולאות בעצמך).

וכשיש אנשים שמתייחסים לא"י כגלות, אז אין פלא שקמים כל מיני אנשים עם רעיונות איך לזרוק אותנו מפה. כן, אתה בהודעה הזאת נתת כוח לבעל הקרי, ליבני ואבו מאזן. אתה ברגע זה נתת להם עוד תירוץ למה לזרוק אותנו ולמה אנחנו כובשים ואין לנו בעלות פה.

ולא, אני ממש לא מפד"לניק וגם מהמדינה אני לא חסיד שלה אבל אני לרגע אחד לא טוען שזאת לא הארץ שלי או הבית שלי ושאנחנו ח"ו בגלות.
^^^ozd
אנחנו בגלות בארץ ישראלמושיקו

ע"י שלטון שנמצא בגלות פנימית

מגוחךדתי לאומי

קראת מה שכתבת?

פפפייגליניזית

כמות האנשים שמשתמשים בסיסמא הזו גדולה מכדי לקרוא לה "מגוחך"

גם פינחס ולרשטיין טוען את זה - קראתי בבשבע השבתהאלמונימית

שפנחס ולרשטיין אומר שמה שכתוב בגמרא "כל הדר בחו"ל דומה כמי שאין לו אלוה" נאמר על דוד המלך שברח משאול - למרות שהיה בתוך השטח של ארץ ישראל אך בגלל שהיה בשלטון של גויים (אכיש מלך גת) זה נחשב כאילו דר בחו"ל

והשלטון של מדינת ישראל הוא לא שלטון של  יהודים למרות שבפועל רוב הנמצאים שם הם יהודים

מענין מאוד, זה מוסמך?מינימאוס2
ביקשתי מבעלי לבדוק....האלמונימית

וכך כתוב בגמרא:

תנו רבנן: לעולם ידור אדם בארץ ישראל, אפילו בעיר שרובה עובדי כוכבים, ואל ידור בחו"ל ואפילו בעיר שרובה ישראל, שכל הדר בארץ ישראל דומה כמי שיש לו אלוה וכל הדר בחוצה לארץ דומה כמי שאין לו אלוה, שנאמר (ויקרא כה, לח) לתת לכם את ארץ כנען להיות לכם לאלהים. וכל שאינו דר בארץ אין לו אלוה? אלא לומר לך: כל הדר בחו"ל כאילו עובד עבודת כוכבים, וכן בדוד הוא אומר (שמואל א כו, יט) "כי גרשוני היום מהסתפח בנחלת ה' לאמר לך עבוד אלהים אחרים" וכי מי אמר לו לדוד לך עבוד אלהים אחרים? אלא לומר לך - כל הדר בחו"ל כאילו עובד עבודת כוכבים

והפסוק הזה, דוד אומר אותו כשהוא ברח משאול, והיה בארץ ישראל

כל הדף הזה (כתובות קיא) מדבר על חשיבות א"ימרדכי
בס"ד

כך שלהוציא את הלימוד הזה שלך זה נראה לענ"ד (כמי שלמד את הדף הזה בפעם האחרונה אתמול) שזה עיוות של הכתוב
אדרבא, כמי שלמד את הדף רק אתמולמינימאוס2

תענה אתה איך אפשר להביא ראהי מהפסוק הזה שמדבר על מצב שדוד המלך היה בארץ

קראתי שוב את דברייך ומדובר בטעות שלי. מצטער!מרדכי
בס"ד

כמו כן, זאת גמרא בכתובות ק"י ע"א ולא קיא כפי שבטעות כתבתי.
השלטון הוא אכן צרה צרורהמשה

אבל זה לא מדוייק בכלל, בעיקר לאור העובדה שכמה טעויות אסטרטגיות בראשית המאה העשרים גרמו להופעתו של השלטון הזה על יתרונותיו וחסרונותיו.

הראשונה שבהם - אי עלייתם של יהודים דתיים ארצה, אז החילונים עלו ושלטו....

מה שהיה היהמושיקו

צריך לחיות עם הזמן ההווה.

גם אחרי מלחמת ששת הימים יכלו לשטח את הר הבית, ואז?

חכם לאחר מעשהמופים

כשאתה לא יכול לדעת מה היה קורה אם היו עושים כמו העצה שלך

ואתה גם לא חי את התקופה

רוב רובם של העולים הורידו כאן את הכיפה, ואז מה הועילו חכמים בתקנתם....

אז שיעלו כולם היום!מרדכי
מי שותולה את ה"הורדת הכיפה"פייגליניזית

בציונות... או שלא למד היסטוריה, או שמנסה להתכחש לה.

עזיבת התורה והצוות החלה עוד בהשכלה, ורוב רובם של העולים הציונים היו חברים בה.

וחוץ מזה, גם אם הציונות היא זו שגרמה ל"הורדת הכיפות" למה זה קשור לארץ ישראל המובטחת ולערך השלטון היהודי?

אם החילונים לפתע יצאו בפרויקט ענק של.. אנ'לאי'דעת מה... עריכת כל הספרי קודש, מחשבה ומוסר עלי אדמות לגרסת איפון- לא תשמש בה, כי חילונים העלו את הרעיון?.. (עזוב את סוגיית האיפון לרגע;)

בקיצור, הטענה בת השורה, האחרונה שלך לא ממש הגיונית.

מוזמנת לקראמשיח עכשיו!

את הספא: "מדינת ישראל- התחלתא  דגאולה או חופש כפול ומכופל?"

יש שם מסמכים שמעידים על ניסיונות לחלן את הדתיים.

דברים שלא האמנתי שקראתי כמו לתת אוכל לא כשר לילדים דתיים  , להכריח אותם לחלל שבת ולאכול ביום כיפור. הנחו את מדריכי תנועות הנוער להציג את ה' כדמיוני ומופרך וכו' וכו'.

לא אמרתי שלא.פייגליניזית

טענתי שזה החל עו בהסכלה. משמע הציונות לכשעצמה לא גרמה לזה. אלו שנמשכו אחריה, והוגיה, (הרצל למשל) היו משכילים.

גם היטלר לא המציא את הדרוויניזם החברתי.יזהר

הוא רק שיכלל אותו והוציא אותו לפועל בדרכים יותר יעילות.

*עוד בהשכלהפייגליניזית

טעות של שלוש בלילה. :-/

ממש לא הבנת אותימופים
עבר עריכה על ידי מופים בתאריך ב' באדר תשע"ד 08:32

אם החילונים יצאו בפרויקט לעריכת ספרים אין סיבה לא להשתמש בו

אבל אם החילונים יצאו בפרויקט לעבור לארץ אחרת, יש סיבה טובה מאד לא להשתמש בו.

אדם שהולך לגור בארץ אחרת, כשהרוב המכריע של היוזמים והאנשים הוא חילוני לגמרי, יש סיכוי גדול שהוא יושפע, וכך היה באמת במציאות

נכון שעזיבת התורה התחילה בהשכלה, אבל בפולין שלפני השואה היו 50% דתיים, מה שאי אפשר לומר על ארץ ישראל שהיתה מעוז הכופרים

מי שהלך לארץ ישראל (ולאמריקה) כמעט ישבו עליו שבעה, עד כדי כך הסכנה היתה גדולה.

כך שלומר שזאת היתה טעות אסטרטגית לא לשלוח את בנינו לארץ ישראל, לתוך רוב חילוני שפועל אידיאולוגית, שהמון אנשים נפלו ברישתו גם בארופה, זה ממש לא נכון.

והמשפט הזה "וחוץ מזה, גם אם הציונות היא זו שגרמה ל"הורדת הכיפות" למה זה קשור לארץ ישראל המובטחת ולערך השלטון היהודי?" לא ברור לי.

איפה אמרתי את זה כאן?

מה זה קשור לענין?

זה נושא נפרד, שאפשר לדון עליו בנפרד, אבל לפחות שיהיה ברור שזה לא מה שטענתי כאן.

אדמין בחר כאן לבקר את גדולי רבני ארופה המזרחית במאה ה19 שהחליטו על אסטרטגיה של מלחמה בהשכלה ולא הצטרפות אליה.

ואני טענתי שכאדם שחי מאה שנים אח"כ הוא לא יכול לראות את השיקולים נכון, והשיקולים שלהם היו כבדי משקל, והיה סכנה עצומה של עזיבת הדת כתוצאה מהציונות. 

המלחמה בציונות היתה חלק מתפיסה כללית של אסטרטגיה של היבדלות מהכפירה, ולא השתלבות בה, שממשיכה עד היום בשיטה החרדית. ומבוססת על מקורותינו שצריך לא להתחבר לרשעים

זה לא "לעבור לארץ אחרת"פייגליניזית

במחילה ממך, זו ארץ ישראל שכל גדולי היהדות שאפו להגיע אליה. 

נקודה שניה, זה שהטענה שלך אולי נכונה, באמ תהרב סלובייצ'יק משתמש בה, אבל למען השם, אם לפי הכלל הזה אתה הולך-אזי גם השיקולים של הרצל ובן גוריון היו כבדי משקל וכו' וכו'.

בקיצור הטענה שלך באמת במקומה, אם היא כלפי כל הצדדים. 

להמשך דבריך- שמעתי, מוכר, מוכר, מוכר, הטענו תהישנו תלא מספיקות במשקל שלהן בשביל להתייחס אליהן בצורה נורמאלית ע"ג הפורום כעת.

(בקשר לדבריי שהדגשת, הם הובאו כתגובה על המשפט הזה:רוב רובם של העולים הורידו כאן את הכיפה, ואז מה הועילו חכמים בתקנתם....)

זה ממש קטע!מופים

מה אמרתי? שזה "לעבור לארץ אחרת"

מה את אומרת? שהארץ הזאת היא ארץ ישראל שכל גדולי הדורות שאפו אליה.

יש סתירה בינינו?

זאת ארץ אחרת, וזאת ארץ ששאפנו להגיע אליה. מה זה סותר?!

זה קורה לי הרבה איתך. אני אומר משפט, ואת מתווכחת כאילו אמרתי משהו אחר, מתי אמרתי משהו אחר?

וכנראה התכוונת לומר שיש כאן שיקול שכיון שהארץ האחרת היא ארץ ששאפנו אליה בכל הדורות, זה שיקול כן לעודד ציונות, אז זה לא קשור למה שאמרתי!

אני אמרתי שיקול למה לא לעודד ציונות, את אומרת שיקול אחר? בסדר, לא עליו דיברנו. למה צריך כל הזמן לערבב הכל?

והתשובה למה שאמרת פשוטה, הרבה יותר חמור להיות חילוני מלהישאר בחו"ל, כך שבשקל של השיקולים, ברור שהפחד להתקלקל יכריע את הכף, אבל זה סטיה מהנושא, וחבל כי לא מגיעים כך לשום דבר ברור)

השלטון יכול להתחלף בקלותמרדכי
בס"ד

אם לדוגמה כל חסידות חב"ד עולה לארץ ועוד כמה חסידויות אז בתוך רגע העלת את מספר המצביעים למפלגות החרדיות וכך יהיה להם כוח הרבה יותר משמעותי לשנות דברים, במיוחד אם הם ילכו עם הציבור הדתי לאומי.

כיום, כפי שמשה כתב, המצב הוא שמי שהקים את המדינה הם חילונים ולהיות שומר תורה ומצוות היה קשה אז, אבל היום זה שונה (למרות הקיצוצים בקצבאות ילדים ובישיבות וכל הסיפור סביב הגיוס). זאת מדינה דמוקרטית (לכאורה) אז המצב הוא בר שינוי, השאלה אם רוצים לשנות או לחכות למשיח שיעשה את השינוי (תרתי משמע).
או שכל אחד יקרב 10 אנשים מסביבו לתורה ומצותמושיקו

דבר שאגב מתבצע כיום  ורואים את זה בפועל

זה לא סותר, אפשר גם וגם! מרדכי
ממה נפשך...הדתיים והחרדים שלא עלו - הם הבעיה.ותן טל

ה' חיכה, חיכה - ראה שעולים מעט דתיים וחרדים (אומנם העליות הראשונות היו דתיות, אבל רובן חזרו לגולה והן גם היו מעטות בכמות האנשים), והוא כבר רצה להתקדם שלב בגאולה - ובלית ברירה "נאלץ" לעשות זאת דרך החילונים (אני מאניש לרגע את ה', אבל ברור שזה הרבה יותר אלוקי ואני רק מדבר בהאנשה כי זה מה שאנחנו מבינים).

כלומר - החילונים דאז היו שלוחו של מקום. דווקא אלא שפרקו עולה של תורה מעליהם ממש, לא כמו היום שזה תינוקות שנשבו ייתכן - אלא אז זה ממש אלו שברחו מהישיבות כדי לעלות לארץ - אנשים אלו, הם היוו את הנדבך החוב בגאולה, של גאולה לאומית לעם ישראל בארצו.

זה לא שלטון שלמה המלך בשעתו, נכון, וגם לא שלטון שאול. אבל זה שלטון יהודי בארצו ומי שמאמין שאנחנו עדיין בגלות ושהשלטון הזה לא שווה כלום - כופר בטובה שה' שלח לו, ומסרב לראות בעיניים נכוחות את המציאות דהיום.

זה ממש כפיות טובה. סבא רבא של סבא רבא שלי בגרמניה, לפניה 200 ויותר שנים, רב חשוב וגדול, אם היו אומרים לו שבעוד 200 שנה צאצא מאוחר שלו יכתוב דברים בעברית בארץ הקודש, תחת שלטון יהודי אבל של יהודים עמי ארצות שלא שומרים תורה ומצוות - לא היה מאמין שיכוללקרות הפלא הגדול הזה של עם ששב לארצו לאחר כל כך הרבה זמן, ועוד מקים מדינה עצמאית ומשגשגת. 

אנחנו לא מסוגלים לתפוס מה זה מציאות של גלות - אם היינו יודעים מה זה גלות באמת, היינו ממררים בבכי על הגלות דאז, וממררים בבכי של אושר והקלה על מה שיש לנו היום, ומודים לה' על כל הטוב ששלח לנו, כ-ו-ל-ל השלטון של היום.

שיהיה ברור לכולם - שלטון יהודי לא שומר תורה ומצוות, על ארץ ישראל - שווה פי אלף ופי אינסוף בעצם, משלטון לא יהודי בארץ ישראל. גם כשבני ישראל בתקופת המלוכה עשו את החטאים הכי גדולים והיו ברמה הכי נמוכה, כל עוד הייתה מלוכה עצמאית לעם ישראל - עדיין לא היינו בגלות. ברגע שהשתלטו עלינו עמים זרים מבחוץ - גם אם רוב ישראל ישב עדיין בארצו, ואפילו היו צדיקים (רבי עקיבא. דור החורבן) - עדיין, זה היה גלות. ה' גולה יחד עם המלוכה, יחד עם המקדש, יחד עם עצמאות ישראל בארצו.

אין כוס מלאה, נכון - כוס מלאה תהיה רק כאשר יגיע המשיח באופן מלא - אך האם מישהו פה באמת מאמין שהמשיח זה נטו רגע אחד בלבד בהיסטוריה של התגלות פתאומית והפיכת המצב מ0 ל100 בבת אחת, בלי מאמץ? זה מחשבה של מוחין דקטנות, זה מחשבה של אדם שאינו מוכן לעבודה, למאמץ, לראש גדול למען ארצו. זה מחשבה של כפוי טובה שאינו מסוגל להודות באמת - במשך 2000 שנה ויותר, מאז ימי החשמונאים המוקדמים, לא הייתה תקופת זוהר כזאת לעם ישראל בארצו. מעולם לא היו כל כך הרבה מעם ישראל שלומדים תורה בנחת, גם אם לא כל היום.  שנים רבות כל כך היינו תחת עול אחרים וכעת אנחנו אדונים לעצמנו (יבואו הציניקנים ויגידו - ארה"ב שולטת בנו... - ובכן, לא, לא נכון. אנחנו ע-ד-י-י-ין אדונים לעצמנו, במובן רחב מאוד).

כואב  לי קודם כל על כפיות טובה של כל מיני אנשים שלא מסוגלים להגיד תודה אפילו על 89 הכוס המלאה. כן, חסר עוד - אבל התקדמנו כל כך הרבה! בלי להגיד קודם תודה - למה בכלל להקשיב לטענות שלכם על מה חסר? מי שלא יודע להגיד תודה על מה שיש - לא מגיע לו כלום, מצטער. זה כפירה בה' במובן הכי פשוט שניתן להבין. ה' נתן לך משהו ואתה מסרב לראות אותו כמתנה, רואה אותו כקללה.

כואב.

(לא כתבתי אישית אליך ולא אישית לאף אחד אחר- אלא רק כדעה שכואב לה לראות דעות של אנשים בכללי, שלא מכירים תודה...)

הפריע לי משהומופים

אנחנו יכולים לומר שאנחנו בגלות, ולהיות אסירי תודה להקב"ה שהגלות שלנו היא "מלכות של חסד", ותודה לה' על זה שאנחנו גרים בא"י, מקיימים את מצוותיה בגאון, הישיבות פורחות על אפם וחמתם של הציונים, ואנחנו נהנים מתחושת חופש יחסי.

למה לקרוא למצב בא"י "גלות" נראה לך כפיות טובה?

למה נראה לך שהחרדים לא מודים לה' על הטוב שיש כאן?

זה כפיות טובה.ותן טל

כי לגורבארץ הקודש תחת שלטון יהודי - זה לא גלות זה לא גלות זה לא גלות. לא גלות פיזית ולא גלות נפשית. גלות זה מצב בו עם ישראל לא נמצא על ארצו או נמצא אבל תחת שלטון זר שלא מאפשר לו עצמאות מדינית ודתית. זה לא קשור בכלל למצב הרוחני של העם, מושג ה"גלות" - גם כשהיינו בתקופת הגאונים, הראשונים - גדולי עולם שגרמו לחוסן הלכתי יוצא מין הכלל, וגם כאשר כל או רוב ככל העם שמר תורה ומצוות באדיקות - אבל היינו בחו"ל - זה היה גלות.

אנחנו בארץ ישראל, אנחנו תחת שלטון יהודי. משהו שאלפיים שנה התפללו עליו. אם היית שואל את סבא של סבא של סבא של סבא של סבא שלך החרדי מלפני מאות או אלף שנה, האם מצב כמו שאתה נמצא בו היוםזה גלות או תחילת הגאולה, ובוודאי לא גלות -נראה לי שהוא היה מכניס לך סטירה על עצם כך שאתה מעז לחשוב לנסות לדמות את המצב פה לגלות.

לעניות דעתי, גדולי הרבנים החרדים לא מגדירים את המצב כיום כגלות - אולי לא כגאולה מוחלטת ואולי לא מייחסים למדינה משקל כל כך כבד, אבל אחרי 66 שנות קיום כשברור לכולם שאנחנו כאן ולא נלך מכאן - לעניות דעתי גם הרבנים החרדים מבינים שזה כבר לא כמו מציאות של גלות בגולה. זה משהו אחר. גאולה שלמה - לא. גם אני לא טוען שזה שלם. אבל כן תחילת גאולה, וכן, בוודאי - יציאה מהגלות אל שלטון יהודי עצמאי. אני בספק אם רוב מוחלט של גדולי הרבנים החרדים מתייחס למדינה אך ורק כקרדום לחפור בו ואך ורק כמקור נוחות כלכלי. 

"הישיבות פורחות על אפם ועל חמתם של הציונים" - שוב, הסתכלות מוטעית ומעציבה. להזכירך, הממשלות "הציוניות" הן אלו שמממנות כיום חלק ארי ונכבד מהישיבות -בלי תמיכה ממשלתית "ציונית", זה לא היה מחזיק יומיים. האם לכל זה אחראיות אך ורק המפלגות החרדיות? בעבר כוחן היה הרבה יותר קטן, ובמיוחד לפני הקמת ש"ס - ובכל זאת היה תיקצוב לישיבות, היו קצבאות ילדים אפילו גדולות יותר מהיום, ולעיתים הרבה יותר גדולות - הציונים הבינו מאז ימי בן גוריון והחזון איש, שכן, צריך להשאיר גם לימוד תורה בארץ, ואפילו לתמוך בו ממשלתית. להסתכל על הישיבות כ"על אפם ועל חמתם" מוריד את הדיון לרמת התנצחות וקינטור. זה לא צריך להיות ככה.

אנחנו חיים פה כולנו ביחד וככאלה אנחנו צריכים ללמוד לחיות ב-י-ח-ד, כשכל אחד לעיתים מוותר קצת לשני, וכמובן - כשכל אחד יודע לכבד את השני, וכן, זה כולל לדעת שלעיתים השני לא רוצה שתיפול כעול על כתפיו, גם אם לא נעים להגיד את זה וזה לא "פוליטיקלי קורקט"...

כל טוב וחודש טוב ושמח

אין לי ענין להתווכח אתך אם זה גלותמופים

כבר אמרתי לך כמה פעמים שלדעתי זה לא משנה, ולא שווה להתעסק בזה

אבל גם לשיטתך שזה לא גלות - זה לא כפיות טובה!

גם אם אתה חושב שזה לא גלות, זה לא אומר שמי שאומר שכן הוא כופר בטובתו של מקום, הוא בסך הכל מגדיר את המילה גלות בצורה אחרת ממך, ולא מבטל את מה שהקב"ה עשה אתו

אנחנו חושבים שהמצב הנתון עדין נקרא גלות, אע"פ שהוא הרבה יותר טוב ממה שהיה בעבר בכמה בחינות, ותודה לה' על מה שנתן לנו

התמיכה בישיבות של הציונים נועדה בהתחלה כדי לשוות למדינה שלהם שם של מדינה "יהודית", אז הם תמכו בשמורת הטבע של הדת, כדי להיות מחובר איכשהו ליהדות

בזמנינו זה כבר לא חשוב לחלק נכבד מהציונים, (ביניהם גם דת"לים לצערינו), אז תומכים בישיבות רק מכח המפלגות החרדיות, וכשהם לא בקואליציה משתדלים לעקור את הכל

הציונים של קום המדינה היו אידאליסטיים בציונות שלהם, אבל היו עם שנאה עמוקה לתורה. היום גדל לנו דור של אדישים, שלא מבינים בכלל מה זה תורה

יש לי שאלה אליך:ותן טל

בתקופת המלוכה של אביה מלך יהודה, בני ישראל לשיטתך היו בגלות?

בתקופתו של אחאב, מלך ישראל - בני ישראל לשיטתך היו בגלות?

בבקשה - התכבד והגד לי איך אתה מגדיר גלות? כי אם אתה מגדיר גלות על פי מדינה שלא הולכת בדרכי ה' באופן מוחלט, ויותר מזה - יש בה שנאה לדת, הרי שאני חותם לך שבתקופתו של אביה ואחאב העם היה שטוף בעבודה זרה ובאי עבודת ה' הרבה יותר מאשר היום, שגם רוב החילונים הם לא באמת חילונים אלא מסורתיים מבולבלים שלא באמת יודעים מה הם רוצים מהחיים של עצמם בקשר לדת - אז, העם היה ר-ץ לעבודה זרה וכו' וכו', והתרחק מאוד מאוד מהדת, ולא צריך לפרט, למי שקרא תנ"ך ויודע תנ"ך. האם לשיטתך לפי זה, גם באותם תקופות עם ישראל היה בגלות?

האם מבחינתך, מצב של לא גלות, זה רק כאשר 90 אחוז מעם ישראל שומר תורה ומצוות ובפרט ההנהגה של העם הזה שומרת תורה ומצוות?

ושאלה אחרונה לי אליך, מופים - האם אתה, לשיטתך, הגלות תיגמר ברגע אחד, של ביאת משיח כדמות ולא כתקופה, ובאותו רגע תגמר הגלות בבום, כי השולט בעם יהיה שומר תורה ומצוות?

האם זוהי שיטתך? אם לא - אשמח שתסביר לי אותה, אני באמת סקרן להכיר אותה...

להתווכח בכח?מופים

באמת אין לי ענין להתוכח על זה.

התשובה האמיתית לשאלה שלך היא שאני לא יודע.

לא למדתי את הנושא, ואין לי מושג.

בזמנו לפני שנים ראיתי את מה שאמרתי לפני כן, שגם גלות בין יהודים נחשבת גלות.

אולי גם בזמן אחאב\אביה\ירבעם וכו' . אולי.

וכנראה כן, הגלות תיגמר בבום! ואולי לא.

מאי נפ"מ?

רק אל תקרא לי כפוי טובה, כי זה לא קשור. זהו!

גם במצב הקיים, כל המפלגות הדתיות והחרדיות יחדהמדינאי

הם יכולים להיות המפלגה הכי גדולה ולהרכיב את הממשלה. ובינתיים כבר עברה עוד שנה והמצב הוא שהחרדים והדתיים מתרבים, ויש עוד מנדא שניים.

החשש הוא שהחרדים עדיין לא בשלים לקחת את השלטון ולשמור עליו.

בשביל זה צריכים 2 דברים:

1. סדרי שלטון תקינים. לא לעגל פינות. לחלק את העוגה באופן שוויוני.

2. להבין את הכלל אחרי רבים להטות. במצב שטוענים שהרבנים קובעים, כל אחד לוקח לו רב, והיה כבר מצב שהיה יהודי יקר עוסק בצורכי ציבור וירא שמיים, ובגלל חשבונות קטנוניים הייתה קבוצה שדחו אותו ולא נתנו לו להיות ראש העיר של ירושלים, והטענה הייתה "הרב שלי הוא, האדמו" שלי הוא ורק הוא הקובע". צריכים איכשהו פורום שבו כל מי שהוא מעל גיל מסויים, ומבקר תדיר לבית הכנסת, שהם יחליטו לפי רוב קולות. כמובן שמי שמבקר בבית הכנסת ושומר מצוות, הוא גם עושה לפי רבנים. והטענה שהרבה שלי הוא הרשכבה"ג ולא אף אחד אחר, את זה אפשר יהיה לראות לפי רוב קולות.

לא דיברתי על מפלגה אחתמרדכי
בס"ד

אלא על הליכה משותפת של המפלגות אחרי הבחירות.
להתאחד עוד לפני הבחירות, כי המשקעים שבבחירות....המדינאי

לדוגמה: בנט התעצבן שכינו את המפלגה שלו "מפלגת גויים", והלך וכרת ברית עם עוטר ישראל.

בוא נהיה לשניה אחת ראלים-מרדכי
בס"ד

כיום, אין שום סיכוי שבעולם שש"ס, יהדות התורה והבית היהודי התאחדו למפלגה אחת. מה שכן יש סיכוי זה להקים אחרי הבחירות גוש דתי-תורני וגם אז צריך שכל מפלגה תשאר לייצג את הצד שלה.

ובמידה ויוקם באיזה סיטואציה דימיונית דבר כזה, אז אני אישית לא אתנגד שמפלגה כמו עוצמה לישראל תהיה שותפה למהלך שכזה (כמובן, תלוי בכמה דברים, אבל אני מדבר בכללי).
גם הליכוד וישראל ביתינו לא התאחדו למפלגה אחתהמדינאי

אבל הלכו לבחירות ביחד. וזו דוגמה מצויינת.

אם רוצים ללכת לבחירות יחד, כדאי מאוד לדעת מה גודלה היחסי של כל מפלגה שבפנים, בכדי למנוע מחלקות מיותרות.

מה שאולי נכון לעשות זה מעין מפקד או בחירות פנימיות של כל היהודים הדתיים והחרדים, רק בכדי לדעת מה גודלה היחסי של כל מפלגה: ש"ס, יהדות התורה, מפד"ל.

(בבחירות הפנימיות בכדי למנוע טענות האם נשים ישתתפו בזה כן או לא,  הייתי מציע שישתתפו בזה רק מי שהוא מעל גיל 50. זה יהיה מעין פורום של זקני ישראל שהיה בזמן הגאולה ממצרים, ומעל גיל 50 לא נורא אם ישתתפו בזה גם נשים).

ובמקרה שילכו כולם יחד רק בזמן הבחירות, גם עוצמה לישראל תוכל להיות חלק מזה, כי לא יהיה פחד שלא עוברים את אחוז החסימה, כי בין כה כולם הולכים לרשימה משותפת.

שני הדברים שאתה מעלהמופים

(סדרי שלטון תקינים וסמכות מרכזית) הם בעצם רעיון אחד

החרדים לא מתנהלים ברמה הציבורית בהסתכלות של ציבור, אלא כאוסף של פרטים. ממילא כל פרט חושב איך לעגל פינות, וכל פרט חושב לעצמו מי הרב שלו

מבחינה הסטורית זאת היתה צורת ההסתכלות של היהודים בגלות מאז ומעולם. בתור מיעוט נרדף לא יכלנו לחשוב על הציבור בכללותו. 

גם בחרדים התחילו כאן כמיעוט נרדף, והם עדין כך גם היום, והמעבר בין מיעוט לרוב מלווה בהמון שלבי ביניים, והציבור רגיל לחשוב בצורה מסוימת, וקשה מאד לשנות תפיסות שהושרשו במשך אלפי שנים.

אבל יש כאן עוד בעיה, צריך לדעת שגם אצל החרדים הכח של הרבנים מוגבל, והם יודעים את מגבלות הכח ולא מנסים לכפות דברים שלא יצליחו, ממילא הרבה דברים ציבוריים לא נעשים רק בגלל שאין סמכות לרבנים לאכוף אותם.

והשלטון המרכזי של המדינה לא נותן שיהיה לרבנים "שיניים", זה נחשב עפ"י חוקי המדינה "סחיטה באיומים", אז איש הישר בעיניו יעשה

לי אישית אין פיתרון!

בגלל שאתה משתמש בה כעתפייגליניזית

כמשהו תיאורטי, "באויר", ולא פרקטי, כמשמעות המילה הזו (כשעם ישראל גולה מארצו), אזי צריך שמשהו יגרום לה להיווצר. וזה או שלטון דיקטטורי, או העם, שחושב שהוא תחת שלטון כזה, ומנסה בכל כוחו לגרום לו להיות כזה, ע"י הסתה, ותחושה ואווירה וכו' וכו'.

מי שיש לו אגורות בודדות וחושב שהוא עשירהמדינאי

הוא לעולם לא יוכל להיות עשיר.

רק מי שמבין שאגורת בודדות זה לא כסף, רק הוא יוכל להתקדם.

לחשוב שממשלת ישראל זה חלק מהגאולה, מעקב את הגאולה, כי חושבים שזהו זה, זה כבר מספק.

אותו דבר, לחשוב שגם במצב שעל המקום הכי קדוש לעם ישראל מתנוסס לו מסגד, וליהודים אין רשות לעלות, וזה נחשב לעצמאות, שעוד אומרים על זה הלל, גם זה מעקב את הגאולה.

אחרי נס פורים לא אמרו הלל, כי הבינו ש"אכתי עבדי דאשחשורוש אנן" (אנחנו עדיין עבדים של אחשורוש).

להתשחרר - במקצת לפחות - מהגלות, יתאפשר רק אם נבין שאנחנו עדיין בגלות.

(כמובן שלא צריך להגיד את זה בשמחה, אלא בהתמרמרות. וזה אולי הייתה הטעות בהודעה שלי).

וודאי שלא "זהו זה" ו"מספיק"פייגליניזית

אבל חלק מהתהליך, וודאי. צריך להיות עיוור, עיוור ממש כדי לטעון אחרת.

כדי לא לחוש בדחף פנימי ועמוק ונכון (גם הלכתית, אין איסור לאמר הלל, הוא נמצא גם בתהלים) ולא לחזות בניסים האדרים שהיו כאן, שבאו ממקום אחד בלבד, מא-לוקים אחרי מלחמת ששת הימים, אתה צריך להיות מנותק, עיוור, חירש, דביל ומה לא.

גלות זה מצב גולה זה מקום.די"מ

אנחנו בגלות אבל לא בגולה.

הטעות של המפד"לפייגליניזית

היא שהם חושבים שתהליך הגאולה הוא על טיס אוטומטי: ברור שהמדינה לא היוותה גאולה מוחלטת. אף אחד לא מתיימר להציג את זה כך, אלא אם הוא ..אוטופי.

(אבל למה "המפד"ל"? הם לקחו בעלות על מישהו? חלק ענק מהישראלים חושבים את זה)

תהליך הגאולה הוא ארוך, כמובן, ובסופו בניית בית מקדש, לא ייתכן לאמר שאנו בגאולה כל עוד ביתו של השם חרב. לעומת זאת אנחנו לא בגלות, מכיוון שהשלטון כאן הוא דמוקרטי, או לפח' רוצה להיות כזה. לא ייתכן להתייחס לשלטון העם היהודי, כאל שלטון דיקטטורי- רוסי, לצורך העניין. לא יתכן ולא הגיוני. 

ומה שאני ניסתי להביא, זה שאני יכולה להבין את התוצאה של החשיבה הזו- של קריאת כל מהלך פוליטי-כלכלי כ"גזרות", אם מדובר בחרדים. אני לא יכולה הלבין את זה כשמדובר בדת"לים.

שלטון של היצר הרע הוא לא גאולההמדינאי

זה שיש ישיבות ובתי כנסת בארץ ישראל,  ובכל העולם, וכן כל מעשה טוב  - זה חלק מהגאולה.

הגאולה זה שחרור מהגלות הפנימית ולא הכניעה ליצרים חס וחלילה. ובטח שכפירה בבורא עולם ומנהיגו לא יכול להיות חלק מתהליך הגאולה.

שלטון ריבוני יהודי בארץ ישראל וקיבוץ גלויות מופלאדתי לאומי

זה גאולה. (בוודאי לא שלימה, בוודאי לא הסוף, תהליך)

אם בתוככי ארץ ישראל מטיפים להתבוללותהמדינאי
עבר עריכה על ידי המדינאי בתאריך ב' באדר תשע"ד 12:27

והם העומדים בראש היישוב היהודי, וראשי התקשורת, ואפילו הבן של ראש הממשלה, גם איתו...

על איזה קיבוץ גלויות מדובר פה?

מאז השואה הפסדנו בגלל ההתבוללות מיליוני יהודים נוספים. צריכים ניסי ניסים להחזיר אותם חזרה.

ובנוסף לזה, כשבראש אלו הטוענים שזה בכל זאת גאולה נמצא מישהו שמתבייש בכלל ביהדות, בלומדי תורה, ובחזות הפנים היהודית ובכיפה וכן הלאה, לא זוהי גאולה...

גאולה זה בראש ובראשונה עלייה וקפיצה רוחנית, ולא חומרית.

תמיד יהיו אלו שיטיפו לכך, הרוב לא.פייגליניזית

ההקצנות שלך לא יועילו. תמיד קל לקחת מיעוט ולהלביש עליו את הרוב.

אבסורד מצידך לטעון את טענותיך הנ"ל שעמ"י 'הפסיד' מהציונות מיליוני יהודים נוספים. תבדוק נתונים, איפה יש יותר התבוללות, בארץ או בחול, תבדוק היסטוריה, איפה מתו יותר, איפה נספו יותר, נו..

אני לא יודעת אם גאולה זה בראש ובראשונה עליה וקפיצה רוחנית. מנין לך? גם לא ידעתי שהפרידו בין ערך חייהם של היהודים וקראו להם "חומריים", בשבילי נצח ישראל חי וקיים זה רוחני...

גם מבחינה רוחנית עמ"י לא נמצא כיום בתחתית המדרגה, מאז ומעולם היו נושרים, ובסדר גודל ענק פי כמה ממה שיש כיום, בקיצור נמרץ צריך להיות מנותק מהמציאות לחלוטין ע"מ לטעון כזו טענה דמגוגית.

מאיפה להתחיל?דתי לאומי

יש לך ראייה כל כך מצומצמת, כל כך קצרה שזה משגע.

1)"כשבראש אלו הטוענים שזה בכל זאת גאולה נמצא מישהו שמתבייש בכלל ביהדות..", 

אם נתעלם לרגע מהוצאת השם הרע שזיכית אותנו לשמוע, קצת מזלזל שלדעתך מי שעומד בראשנו ובראש האידאולגיה הזאת הוא ח"כ חולף. תשמע טוב ותפנים: יש לנו גדולי תורה, ת"ח ענקיים, עם משנה תורנית מסודרת (אם תרצה אני אפנה אותך לספרים), והם אלו שעומדים בראש, ואחריהם כמובן כולם שמעמיקים ולומדים ולא רק מסתמכים על גדולי הדור שילמדו בשבילם את העניין. האם זה שייך שאני תוקף את העמדה שלך אני אומר ש"בראש כל אלה שמתעקשים לטמון את הראש בחול ולומר שזה בכל זאת לא גאולה עומד עבריין מורשע שבכיפה שלו מוציא שם רע לתורה ועליו נאמר "אוי לו לאביו שלימדו תורה" ? לא שייך, נכון? אחלה.

עם כל הכבוד לבנט, הגאולה התחילה לפניו ותמשיך גם אחריו. וכנ"ל יאיר נתניהו. כאילו לפני שני אלה היית מוכן להגיד שזה גאולה. ממש.

2)"על איזה קיבוץ גלויות מדובר פה?"

על מליוני יהודים ששבים לארץ ישראל אחרי אלפיים שנות גלות קשה. פשוט ככה. נס גלוי.

3)התבוללות.

אתה פשוט מרים להנחתה. מדינת ישראל היא המגן הגדול ביותר שהיה לעם ישראל בפרט בתקופה האחרונה מפני ההתבוללות. טוס לסיבוב קצר בעולם, תראה מה זה התבוללות,שואה שקטה, תחזור לכאן ותראה מה זה גן עדן, יהודים בין יהודים. גם רוב הרבנים יגידו לך שהם יעדיפו לשלוח יהודים לארץ ולא להשאיר אותם בחו"ל, מתוך דאגה להמשך קיומם היהודי, שלא יתבוללו. כמו שאמרו לפני, תבדוק נתונים, איפה יש יותר התבוללות ומתי. 

4) עלייה וקפיצה רוחנית.

עולם התורה, בשום תקופה של עם ישראל  לא פרח כמו היום. היהודי המסכן בגלות לא ידע תורה. היום ב"ה יהודי ממוצע יודע הרבה יותר. (דרך אגב: גאולה תלויה במצב רוחני? מה בא קודם? ואם הקב"ה החליט אחרת? עיין ביחזקאל) 

בוודאי שלא הכל מושלם, המצב רחוק מלהיות מושלם בכל התחומים שהוזכרו כאן. בסדר, אם רבי עקיבא היה מסוגל לשחוק מיד אחרי החורבן אחרי שראה שועל יוצא מבית קודשי הקודשים, אנחנו במצבנו, פשוט חייבים.

"דת"לים" ?!?! מה, את מגזרית? פויה.דתי לאומי
פפפייגליניזית

צוחק באמת פויה

תעזבו חבל כבר לשבור את הראשהמיואש

וחוץ מזה כן אנחנו במו ידינו הפכנו כל מחשבה שעוברת בראש של כל שר חוץ או נשיא אמריקאי לדבר שיש לחשוש ממנו כי המדינה כמדינה מתנהגת כמו היהודי הסמרטוט של הפריץ 

מקווה שזה לא כמו שכתבתפייגליניזית

אבל מיואש אתה בהחלט כן

לחלוטין כןשומרת סוד

אני בהחלט מיואש מהמדינה הזו פה ושם אני רואה סימני אור אבל הם בודדים במערכת שלמה אבסורדית לחלוטין שאני בהחלט מרגיש כמו יהודי בגלות שצריך להתחיל לחשוב מה יהיה ביום שאחרי ולאן ננדוד מחר

זכר/נקבה?פייגליניזית

שומרת ומיואש? או שומר ומיואשת? או שומרת ומיואשת? או שומר ומיואש? בחר/י אחד מן הארבעה.

מיואש מיואשהמיואש

בטעות נכנסתי תחת השם של אשתי

אז זה שומרת ומיואשפייגליניזית

תראה, יש לעיתים שאני חושבת בדיוק בנוסח שכתבת לעיל, אכן יש מסות גדולות מאוד של חוסר מוסריות, שקר, אנטי-דת, שמאלנות וכו' וכו', 

אני לא חושבת שזה קשור לייאוש, אנחנו במצב כיום, הרבה יותר טוב מאי פעם. זה אולי מעורר לתיקון עולם בצורה נלהבת יותר, לחלוטין לא מייאש. |משכנעת את עצמי| |משוכנעת|. 

כלומר אף אחד לא מתכחש לנקודות האפלות של המדינה שקל ככ לדבר בהם ולהשמיץ אותם, אך אם נדע להודות נכונה לא-לוהים, נדע להעריך את המדינה, ונדע שבאמת יש לאן לשאוף, והגאולה היא לא על טייס אוטומטי, ו"הדרך עוד מושכת... ארוכה"

נכון השומרת היא אשתו של המיואששומרת סוד

אך היא בהחלט לא מיואשת.....

לגבי היאוש שלי מהמדינה נהיה בסיפור פחות מפורסם מאשר אחרים גדולים: אחרי הפינוי במיגרון אהוד ברק הורה לקחת קראווילות ממפוני גוש קטיף בעין צורים ולהעביר אותם למיגרון והמפונים שם עמדו על גגות הקראווילות כדי שלא יעשו זאת ,,,, בנקודה הזו הגעתי למסקנה שאנשים במערכת הזו לא רק לא מוסריים שקר וכו' כל מה שכתבת אלא אנושיות בסיסית אין להם ..... לזרוק משפחות נשים וילדים באמצע הלילה בפינוי מקדים ואח"כ הפינוי של כולם ואח"כ לקחת שוב את הקופסא המסכנה ששיכנת בה את אלה שחבריך פינו כמה שנים קודם לכן לקחת אותה מהם שוב??????? ריבונו של עולם, מה אנחנו? אנחנו בני אדם? אנחנו חתולים? כלבים? מה אנחנו איפה הגבול???. ומאז העסק רק מחמיר איך שר ביטחון נוקם בוועד מתיישבי שומרון כי אמרו לו שהוא שפן? הורס למנכ"ל את הבית......  אולי אנחנו בגאולה אך אני התיאשתי מהמדינה הזו יש שם רוע איום שאני כבר לא יכול להכיל יותר שלא נדבר על הר הבית ומעשיות תג מחיר והסודנים ומערכת המשפט המרושעת שיש כאן וכו וכו' קצרה המסגרת כאן מלהכיל הכל אפשר לסבול אך כשאנשים בכירים שם מאבדים צלם אנוש על זה אי אפשר לומר תינוקות שנשבו לכן מאסתי במערכת הזו.      

ושוב התגובה לעיל היא שלי סליחההמיואשאחרונה
גם כיפת ברזל זה פיתוח של ארה"במרדכי
כמעט בגללך נכנסתי לאתר המתועב וואלה😅קעלעברימבאר
ברגע האחרון הצלחתי לצאת לפני שהוא עלה
כל התרברבות של טראמפ היא הרי אמת לאמיתה...הסטוריאחרונה
יום שאחרי. הרשות הפלסטינית או ביטול הסכמי אוסלו?hamedinai

אלו שכותבים בזהירות רבה את המשפט:  

"חמאס ממשיך לשלוט בעזה גם אחרי יותר משנתיים של מלחמה, כי נתניהו סירב להתכונן ליום שאחרי"  

– יודעים בדיוק למה הם מתכוונים ב"יום שאחרי", גם אם הם נמנעים מלכתוב את זה במפורש. הכוונה היא העברת השליטה ל**רשות הפלסטינית** (או למנגנון "מתון" כלשהו שייראה כמו הרשות).

אבל זה בדיוק מה שלא עובד – וזה כבר הוכח באופן הכי דרמטי שיש:

ב-2006–2007 חמאס עלה לשלטון בעזה **דווקא תחת** הרשות הפלסטינית של אבו מאזן. אחרי ניצחון בבחירות, הם פשוט השתלטו בכוח על כל המוסדות בעזה תוך ימים ספורים (יוני 2007), רצחו, גירשו והשפילו את אנשי פת"ח – והרשות לא הצליחה למנוע את זה. אז מה בדיוק מציעים? שהחיילים יילחמו, ימותו, יכבשו מחדש את עזה – ואז יעבירו את השלטון חזרה לאותה רשות שכבר הוכיחה שהיא לא מסוגלת לעצור את חמאס מלהשתלט?

וזה לא נגמר בעזה. גם ב**יהודה ושומרון**, שם הרשות "שולטת" לכאורה מאז אוסלו, המצב מדבר בעד עצמו:  

מאז 7 באוקטובר 2023 ועד 2025–2026, צה"ל נאלץ ללכוד **אלפי** מחבלים (בשיאים דווח על כ-4,000–7,000 ומעלה במצטבר, כולל מאות מחבלי חמאס), ולחסל מאות נוספים. הרשות הפלסטינית לא מנעה את ההתארגנות הזו, לא לכדה אותם ולא סיכלה אותם – את כל העבודה עשה צה"ל. הדבר היחיד שהרשות עושה באופן עקבי זה לשלם משכורות למחבלים ש**כן** נתפסים ונכלאים (תשלומי "דמי כלא").

אותו דבר בלבנון: יש שם "ממשלה" רשמית, אבל זה לא מונע מחיזבאללה לשלוט בפועל, להתחמש, לבנות מנהרות ולהפוך את המדינה כולה לבסיס טרור.

המסקנה היחידה ש**עבדה** בעבר היא חזרה למצב שלפני הסכמי אוסלו – שליטה ביטחונית ישראלית מלאה בשטח, ללא מסירת שליטה לגורם פלסטיני שתמיד מסיים כפלטפורמה להתחזקות טרור. זה לא פשוט היום – העולם התרגל למציאות אחרת, יש התחייבויות בינלאומיות, לחצים ותלות כלכלית – אבל זה אפשרי עם מאמץ נחוש, אילוצים דיפלומטיים ובעיקר עקביות.

ואולי דווקא השמאל – שרבים ממנו הביאו והגנו על הסכמי אוסלו – יכול לתרום כאן יותר מכולם. במקום להמשיך להגן על "הפתרון" שנכשל באופן מוחלט, אפשר להצטרף לתיקון הטעות ההיסטורית הזו. זה גם ישחרר אותם מהכתם המוסרי והפוליטי שהם נושאים מאז שנות ה-90. זה משתלם לכולם – גם להם.

מה דעתכם?

דעתינו שעד שלא יעברו להצבת המטרות של כיבוש מוחלטהסטוריאחרונה
גירוש כל מי שלא מעוניין לחיות כפרט נטול שאיפות לאומיות בכלל, תחת שלטונינו ותוך הזדהות מוחלטת עם מדינת ישראל.

והקמת התיישבות בכל הרצועה - לא נסיים את הסיפור שם.

נושא כואב שכדאי לשלוט בו:סביר11
מה הקשר לפורום?קפיץאחרונה
בנפול רשעים רינהאיתן גיל

נתניהו קורץ מחומר של מנהיגים נועזים, ואת זה לא יקחו ממנו. 

לצד זה יאמר שחיסול ראשי הטרור היא מכה קלה בכנף של הטרור.

נאסראללה חוסל וחיזבללה עדיין בועט.

סינוואר חוסל וחמאס עדיין בועט.

חמינאי חוסל ובתוך יום ימונה לו מחליף זמני צעיר יותר, וקיצוני יותר. 

ההערכה שההמונים יצאו לרחובות עם הוודע דבר חיסולו- לא התבדתה.

ואין לנו על מי לסמוך אלא על אבינו שבשמיים

לא חושב שאתה צודקconet

חמאס עדין פועל מכח האנרציה של המלחמה

חזבאללה לא מתקרב למה שהיה פעם

ובאיראן הכל יתפרק שם גם המחליף שלו לא יחזיק מעמד

די לחמיצות, חיזבאלה ממש לא בועטהסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך י"ב באדר תשפ"ו 9:54

כמעט חצי יובל אירן בנו אותו בשביל הרגע הזה. כל השנים שהתלבטו על תקיפה באירן, אחד החסמים היה שגם אם יש לנו מספיק מטוסים לגל ראשון, רגע אחרי כל המטוסים ישועבדו למלחמה שבהכרח תיפתח מלבנון.

כמעט שנה וחצי שחיזבאלה מפרפר, צה"ל תוקף אותו יום יום והוא לא מעז להגיב. בעם כלביא הם הסתפקו בהודעות לתקשורת וכעת חיסלנו את מנהיג אירן ונם שלחו כטב"מ אחד.

חיזבאללה פצוע קשה אבל לא מת, כמוהו חמאס.איתן גיל

לגבי אירן, העולם שותק, אבל בעוד שבוע אירופה תתהפך עלינו בהכוונת קפלן שר"י

תרגע. האינטרס של ארהב והסונים הוא למוטט את אירןקעלעברימבאר
האינטרס שלהם הוא להגיע להסדרה דיפלומטיתאיתן גיל
הוא לא בועט. ואנחנו ממשיכים להכות בו.הסטורי
מאז 'הפסקת האש' עם לבנון, אנחנו מכים בחיזבאלה יום יום והם לא מעיזים להגיב. בתקווה שהפעם נתניהו וטראמפ, שיצאו באמת למלחמה הירואית וראויים לכל שבח על כך, יחזיקו מעמד עד הניצחון על אירן, חיזבאלה ימות סופית. אין לו תקציב ולא הכוונה בלי אירן.

לגבי חמאס העניין יותר מורכב. ההחלטה האסטרטגית של ממשלת ישראל (בעקבות לחץ ציבורי כבד מאוד ובכל זאת מי שהוא הממשלה הסמכות והאריות אצלו) היתה להחזיר את החטופים, למרות שזה אמר להשאיר את חמאס כשאנחנו מסובכים בין-לאומית עם היכולת להפר זאת.

אני עדיין מתפלל ומקווה שנתניהו ינצל אחת מאין ספור ההפרות של חמאס ויכריז על חזרה ללחימה עד חיסול החמאס. בנתיים לא נראה שזה המהלך שהוא מתכנן. (הלוואי שזה עוד תרגיל הטעיה. מי יודע)

מול חמאס זו התשהconet

לפי מה שאני מבין יש המון הגירה של עזתים לחול מסיבות רפואיות וכל מיני

אבל זה לא מספיק אנחנו צריכים שיהגרו בכמויות מסחריות אחרת הם מולידים יותר מאלה שעוזבים

מקווה שיפולו עליהם איזה כמה טילים איראניים שם בחוץ שנמצאים בו כל הפליטים

אין ספק שבלי החמצן האירני הוא ימות סופיתאיתן גיל

לכל היותר יתנהל כתנועה רעיונית, שלא בדיוק מחובבי ציון...

לגבי חמאס, יותר משהוא פרוקסי של אירן, הוא פרוקסי של קטאר, החברה של משפחת טראמפ. נתניהו מבין את זה יותר טוב מכולנו, וידיו כבולות באמת.

בפגישתו האחרונה עם טראמפ הושגו הבנות לגבי האיום האירני, אבל באשר להמשך הטיפול בחאמס הוא יצא מהפגישה בלא כלום.

איזה כיף להאשים את טראמפ...הסטורי
נתניהו קיבל מטראמפ אור ירוק לפתוח על חמאס את שערי הגיהנום ולגרום לעזתים להגר - הוא העדיף עסקת חטופים שנותנת חמצן לחמאס ואחריה עוד אחת כזאת.

אני לא אומר זאת כרגע ממקום מאשים, היתה כאן בחירה קשה בין שתי חלופות שכל אחת מהם היא חשובה מצד עצמה, אך עם מחיר כבד בצידה.

לדעתי (וכנראה לדעת רוב חברי הפורום) זאת היתה האופציה הלא נכונה, אבל קשה להכחיש שהאווירה הציבורית נטתה אליה. אבל זו היתה הבחירה של נתניהו.

אני חושב שזה נכון...משה
קיבל אור ירוק לפעול נגד אירןאיתן גיל
אבל לא נגד חמאס- בטרם שיקום הרצועה. 
אתה מתחיל את ההסטוריה מהנקודה הנוחה לךהסטורי

עם כניסתו לתפקיד טראמפ הודיע לחמאס שאנחנו יכולים לפתוח עליהם את שערי הגיהנום, הוא גם דיבר על הגירת עזתים. אם היינו פותחים עליהם את שערי הגיהנום - טראמפ היה תומך לחלוטין.

נתניהו העדיף עסקת חטופים. גם כשחודשה הלחימה (מרכבות גדעון א וב) היא היתה כולה מכוונת ללחץ עד שחמאס יסכים לעסקה (ממליץ לחפש את הפרקים של עקיבא ביגמן על המבצעים).

טראמפ, שכפי שרואים שוב ושוב מתואם איתו בכל פסיק (וכל הטענות על 'פערים' הם רק הצגות לתקשורת שכל מיני קונים שוב ושוב את אותה 'סחורה'), נתן לנתניהו בדיוק את מה שהוא רצה.

מה לעשות שחמאס אינם טפשים ואפילו שהם נאלצו לוותר על רוב דרישותיהם, שבזמן ביידן הם לא העלו על דעתם, אבל בהחלט שמרו על הישרדותם. כעת זה ההסכם שנתניהו רצה וטראמפ ערב לו.

לבוא לערב שאתה גררת לסיפור בתלונות - זו עזות מצח.

(חשוב להדגיש, נתניהו עצמו לא בא בתלונות. אני משוכנע שהוא רוצה תיאורתית בהשמדת חמאס, אבל לא באמת רוצה בכיבוש וישוב הרצועה. רק חסידיו, שמנסים להאמין בו יותר ממה שהוא מאמין בעצמו - מספרים לעצמם שטראמפ הוא הבעיה).

זה לא פשטני כדבריך- עשית סלטאיתן גיל

עמדת נתניהו מהרגע הראשון היתה לפרק את חמאס ולהחליפו בממשל צבאי ישראל, אלא שהוא נתקל בשני מחסומים לא פשוטים:

א. היהודונים של טראמפ הוזהרו מפני ההשלכות הכלכליות שיהיו עליהם אם חמאס תחת הגדרת כיסוי חדשה: "ממשלת טכנוקרטים" יחדל מלהיות סוס טרויאני של קטאר בחצר האחורית של ישראל. טראמפ אכן מקשיב לנתניהו, אבל על היהודונים שלו הוא סומך יותר.  

ב. צמרת צה"ל, כאיש אחד, הטילה וטו על עצם הרעיון להחיל ממשל צבאי על עזה.

בנסיבות האמורות בחר נתניהו להשהות את הכרעת חמאס, וללכת בכל הכח על שחרור כל החטופים, וכך היה. וכמאמר השקלישאה: מוטב ציפור אחת ביד, וכו'

בתוך כך זימן את עצמו נתניהו לפגישה נוספת עם טראמפ שבה עלתה תכנית מגירה למוטט את משטר האייטולות, אולי כחלופה לפירוק חמאס שתקוע כאמור.

במאמר מוסגר יאמר שטראמפ נעתר, כי ליהודונים שלו אין אינטרסים כלכליים באירן- לכאורה.

סוף דבר, דוקטרינת נתניהו גורסת שאם משהו תקוע, זה הזמן ללכת על משהו גדול אחר. כך למשל הסכמי אברהם יצאו לדרך במקום תכנית המאה של טראמפ ש"חברים טובים" טרפדו.  

לא נכוןהסטורי
נתניהו לרגע לא נתן הוראה לכבוש את עזה ולהקים ממשל צבאי. גם באיזורים שכבר התישבנו ויושבים בהם שנתיים. נתניהו מאוד נזהר לא להכריז שנשאר לשלוט בהם ומאוד נזהר שמאף החלטת קבינט לא ישתמע כך.

אי אפשר להאשים את טראמפ, במה שלא הוכרז כמטרה רשמית ולא כהוראה לצבא, עוד בזמן ביידן.

טראמפ אפשר לפתוח על עזה את שערי הגיהנום ולתת לתושביה להגר. נתניהו המהם, אבל מנהלת ההגירה לא הוקמה עד רגע זה (זה עניין פנים ישראלי, לא תלוי באנשי טראמפ בכלל) ובמקום שערי הגיהנום, הפעילו לחצים כשכל הזמן היה ברור שהמטרה היא עסקת חטופים במחירים יחסית סבירים.

זה מה שנתניהו רצה וזה מה שהוא קיבל.

נו באמת.איתן גיל

הסדר הוא תמיד הפוך וטוב שכך.

גורמי הבטחון עוקבים אחרי פצצות מתקתקות, וכשסוגרים על מישהו, מבקשים אישור מראש הממשלה, שמאשר או לא מאשר לפי העניין, ולפי שיקול דעתו.

כך גם לגבי כיבוש עזה, ראש הממשלה הציע בחדרים סגורים להערך לביצוע, ושמע את ששמע, אז הוא נסוג.

טוב, אז חיזבאלה בכוחותיו האחרונים העז להתערבהסטורי
בעז"ה ובהשתדלותינו הביא על עצמו את קיצו.

כבר חוסל ראש סיעת חיזבאלה בפרלמנט. משום מה ל'מדיניים' מהפרלמנט נתנו חסינות בסיבוב של לפני שנה וחצי. אז כעת הסרנו את הכפפות גם בעניין הזה.

בדיוק כךאיתן גיל

פעם נרתעו מלפגוע בהנהגות פוליטיות של גופי טרור, אז לא עוד.

כולם בני מוות.

חיזבאללה עדיין בועט וגם חוטף. @הסטורי תתנצלאיתן גיל
הודתי כבר אתמולהסטורי
אמןאיתן גילאחרונה
ההבדל הוא שאצלם שליש מהעם לא רצה לעשות הפיכה.קעלעברימבאר
באיראן שליש רוצים הפיכה, ועוד שליש יזרמו לכאן או לכאן.   רק שליש נאמנים למשטר.

וגם נגד איראן יש קונצנזוס של ארהב אירופה והסונים למוטט את השלטון. ורוסיה וסין לא מתערבות כבר

התבדתה כמובןאיתן גיל
למה לחגוג את מות חמינאי???????אריק מהדרום

הייתם מתפללים עליו שיחזור בתשובה!!!

יתמו חטאים מן הארץ!  חטאים ולא חוטאים!!!!

🥳🥳🥳🥳🤠🤠🤠🤠

עוד חודש אפטר פארטי במצרים.

נו מתי ההפיכה באיראן? למה העם שם לא יוצא לרחובות?קעלעברימבאר
כבר בוקר או עוד לילה שם?
כי משמרות המהפכה עדיין חזקים מאודפ.א.

אנחנו רק ביום הראשון של מלחמה, שתימשך זמן.  לא רק כמה ימים אלא הרבה יותר

המנגנונים השלטוניים באירן לא קורסים בגלל סילוקו של המנהיג. צריך הרבה מעבר כדי לגרום לשלטון לקרוס. 

למה העם לא יוצא לרחובות?קעלעברימבאר

לפני חודש יצאו 40 אלף

מהידיעה כי משמרות המהפכה ישובו וירצחו בדם קרפ.א.

כמו בסבב הקודם.

כמות הנרצחים שהיו אז, עולה על 40,000.

ומפגינים היו הרבה יותר מהמספר הזה.  

פורסם עכשיו:

שליש מהאיראנים מתים מאושר על חיסול חמינאיקעלעברימבאר
אז חבל שלקח לטראמפ חודש לקבל את ההחלטה…רוני 1234
ועוד עודד אותם לצאת ונהרגו בהמוניהם סתם… בהנחה שהוא בא לעזור להם כל רגע
לא לקח חודש לקבל החלטההסטורי
לקח חודש לארגן את הכוחות, הגיוני.
סבלנותברגוע
אין לי סבלנות. אני רוצה ביד או טו לנוח מאויביהםקעלעברימבאר
גם אניברגוע

אבל אם הם יצאו עכשיו לרחובות יהרגו אותם.

איראן זאת מדינה מאוד גדולה ולוקח זמן להחליש את השלטון שם.

שום שלב בגאולה לא מתקדם בלי סבלנותהסטורי
הדרשה של ר' חיא על גאולה קמעה קמעה, מתבססת על מהלך מגילת אסתר. 
אבלנחלת

זה כבר המון זמן קמעה קמעה, אין כבר כוח, ומה עוד, שאנו הישראלים, לא מצטיינים במידת סבלנות יתירה...נו כמה זמן הקמעה קמעה הזה, עוד מעט יסתיימו ששת אלפי

שנה של העולם הזה, מתי המשיח בדיוק מתכוון לבוא, ביום האחרון? זה לא הוגן. גם אנחנו רוצים לקבל את פניו (נקנה בגדים חדשים, ננקה את הבית, נעשה סולחה עם

השכן ש....הכל! רק שיגיע כבר!). האמת, זה גם די מפחיד. לא כל כך מוכנה רוחנית עדיין ושמעתי שכשיגיע, האדם ישאר במדרגה שלו, ולא יכול להשתנות הרבה;

אוי לי מיוצרי אוי לי מיצרי....

זו המציאות, בניגוד לדמיונות של כל מיני אנשיםהסטורי

אין רגע שבו מגיע משום מקום משיח על חמור לבן. יש גאולת ישראל שנמשכת והולכת. אנחנו מקדמים אותה יותר ויותר במעשינו הגאוליים - עליה לארץ, התיישבות, חיזוק עם ישראל, חיזוק מדינת ישראל, עד שנגיע לשלב שבו נראה בעליל שהשיא של תחיית החול, הוא תחיית הקודש.

אבל יש רגע שבו ממליכים מלך מבית דוד,קעלעברימבאראחרונה
או הרגע הזה שאותו מלך נחה עליו רוח הקודש. או רגע בניין המקדש. או רגע תחיית המתים
כי טראמפ אמר להם שיחכו ויתכוננונקדימון
וגם נתניהו אמר להם שיכינו את עצמם.

קודם כל, צריך לתת לנו לעבוד. ורק כשהשטח יהיה מספיק פנוי וחלש, העם יוכל ויצטרך לצאת ותפוס את המדינה. כרגע זה סתם יהיה טבח המוני וחבל על החיים.

התפקיד שלהם יגיע בעיתו ובזמנו. בנתיים טראמפ אמר להם שדווקא יישארו בבתים. שלא יפריעו, לא יסכנו את עצמם, ולא חלילה יגרמו לשינוי תוכניות מבצעיות כדי למנוע פגיעה באזרחים תמימים באמת.

רק התחלנו. הם עוד יצאו לרחובות בעז"ה.

מעניין מה יקרה אם שבר טיל גדול ייפול בטעות על כיפתקעלעברימבאר
הסלע
מדינת ישראל תתקן על חשבונינו...הסטורי
השאלה אם איראן לא תטען שעשינו זאת בכוונה, ואזקעלעברימבאר
הם יקראו לכל ערביי הארץ להתקומם בשם אל אקצא, ואז הם ינסו להתקומם, ואז נוכל לגרש מכאן את כל הרשעים שנגד המדינה
בעז"ההסטורי
אמןןןרקאניאחרונה
וואלה אני כל הזמן שואלשלג דאשתקד
מה יקרה אם איזה טיל ענק יכסח את מכה או אל-מדינה...
הם לא נראה לי יכוונו בכלל לאזור מכה.קעלעברימבאר
באסלאם יש מסורת שמכה מחוץ לתחום המלחמתי
נכון, אבל השיעים מאוד מתוסכליםהסטורי
(והאמת שגם רוב הסונים) מזה שבית סעוד, אוכף על מכה את הגרסה ה'וואהבית' שזה תת זרם בסונה. עד מלחמת העולם הראשונה, זה לא היה ככה.

יום אחד (והיום שבו האייתולות יבינו שזה סופם עלול להיות היום הזה) זה עלול להתפרץ.

לא עד כדי פגיעה במכה.קעלעברימבאר
האם היה בהיסטוריה אחרי מוחמד אי פעם מלחמה במכה שהביאה לפגיעה בה?
השאלה כמה יש שליטה על זהשלג דאשתקד
הרי שאריות של טילים/יירוטים/מטוסים יכולים להגיע לכל מקום
הם פשוט לא יירו לחיגאז, אלא לריאדקעלעברימבאר
אני לא מבין גדולשלג דאשתקד

אבל לכאורה טיל עודה כברת דרך עד שהוא מגיע מאיראן לישראל. על הדרך מגיע מולו המיירט ומפיל אותו באיזשהו מקום.

אם הם יורים לכל שטח ישראל, זה יכול ליפול בכל מקום בטווח הזה, לכל אורך הדרך.

צריך לבדוק במפה אם מכה היא בדרך (עד כמה שזכור לי, אל-מדינה יותר דרומית מישראל).

בכל מקרה אם זה מעניין אולי אשאל בהזדמנות את ידידיי מומחי הטילים..

אל מדינה דרומית כמה מאות קילומטרים מישראלקעלעברימבאר
בדיוק הסתכלתי במפה...שלג דאשתקד

גם מכה וגם מדינה מאוד דרומיות.

לא נורא, מה שלא יעשו השיעים - יעשה המהדי שלנו, "כי יום נקם בליבי".

אסלאם הוא לא עבודה זרה, ואין ענייןקעלעברימבאר

להרוס את מוסדותיו, אלא לתקנם שיכירו בכך שהאמת היא רק אצל עם ישראל.

הרב קוק טוען שעם ישראל יעלה ויזכך את הדתות ולא בהכרח יגרום לכלייתם.

איך אומר הרב שרקי ? לעתיד לבוא מגיעים האומות אל המשיח,ומניחים על הדלפק את הדתות שלהם, והוא כבר יתקן אותם. יסיר מהדתות את החלקים הרעים , ישפץ וישאיר את החלקים הטובים

סבבהשלג דאשתקד
אנחנו מחכים לנקמה על האכזריות וההרג שהיו בסעודיה בראשית האסלאם. "גדולה נקמה".
זה לא מחייב פגיעה בכעבה.קעלעברימבאר
אגב, גם את כיפת הסלע אפשר להעביר בשלמותה מחוץ להר הבית, כדי שתהיה בית תפילה או התכנסות לגויים שיעלו בחג הסוכות לרגל לעבוד את ה אלוקי ישראל בעתיד
או על אל אקצה.משה

אבל זה נכון שהמדינה תתקן על חשבון מס רכוש.

"לפעמים צריך להוריד את הכיפה" (הסלע)קעלעברימבאר
מקווה שלא יעצרו אותי במחלקה היהודית😅
מי שברך אבותינו הוא יברך את הממשלה והעומד בראשהאיתן גיל
ואת חיילי צה"ל
ואת האזרחיםשלג דאשתקד
ואת ממשלת ארה"בנקדימון
והעומד בראשה, ואת חייליהם.

שמעתי בשם הרב שמואל אליהו שנכון בהחלט להכליל את צבא ארהב והעומד בראשם בתפילות שלנו להצלחה ולניצחון.

למה ארהב? אנחנו לא בגלות. אפשר לומר "ייתן ה'קעלעברימבאר

את ישראל ואת עוזריהם מהעמים מצליחים" אבל להתפלל בשלום מלכות גויית זה רק חידוש של ירמיהו מגלות החרש והמסגר "וישלח ירמיהו לאנשי הגולה לאמר התפללו לשלום העיר אשר הגלתי אתכם שמה כי בשלומה יהיה לכם שלום", עצם זה שירמיהו היה צריך לחדש זאת סימן שזה לא היה לפני, גם כשצבא מצרים עזר ליהודה. כשם שתפילה מתפללים "רופא חולי עמו ישראל" ובמילא זה כולל את כל החולים בעולם, למעט רשעים שמותם עדיף לעולם.

בארץ ישראל במדינה, לא מתפללים תפילה לשלום המלכות הגויית.

וצריך לזכור שעדיין ארהב מייצגת את מלכות רומי הרשעה שהגלתנו לבין האומות, ושרפה את היכלינו. ואת הפרוגרס. נכון שחצי ממנה טוב וטראמפ ידיד ישראל ונגד הפרוגרס, ולא במקרה ה' השתמש בו כשליח להגן על ישראל דווקא חצי שנה אחרי שחוקק חוק שיש רק 2 מגדרים, בעוד הפרוגרסיבים בארהב בעד איראן כמו קאמלה האריס. אבל "חסד לאומים חטאת" וכל מה שעושים הקולקטיבים הגויים, אינם עושים אלא לטובת עצמם, בסוף יש לארהבה אינטרס להשמדת איראן לא פחות מאיתנו, והיא עושה זאת במחיר מזערי כאשר אנחנו סופגים את רוב ההרס. ואל תבטחו בנדיבים. והנביאים מוכיחים אותנו על בטחוננו במצרים ויחזקאל רואה בזה ממש ניאוף ובגידה בה' לסמוך על האומות שיצילו את ישראל.

להיעזר ריאלית כן, לסמוך בקטע הנפשי, לא.

אני לא קורא מגילות של הבליםנקדימון
תחסוך ממני את הלהג הריק שלך. לפחות בפורים תקיים "ונהפוך הוא".
אשריך צדיק❤️🙂 תקרא דברי גדולי הדורקעלעברימבאר
לא דברים שלי❤️❤️❤️❤️
מוחה נמרצות!נחלתאחרונה

על לקרוא לדברי קעלע....... להג! אני על כל פנים מאוד אוהבת ומתעניינת

בתגובות שלו; ברור שכולם פה צדיקים ויראי שמים, אבל אצל קעלע......הוא מיוחד.

וגם ענוו! באמת!

אם על תגובות שלי היו אומרים "להג" - הייתי נעלבת או כועסת או משהו.

(למרות שאין לי ספק שלפעמים חושבים כאן כך ושותקים מתוך נימוס....)

ישר כוח!

(יש רק בעיה אחת: השם ....מילא. לא הכל מושלם).

ברוראיתן גיל

מישהו סיפר פעם על תחזית לבצורת בשנה הבאה, והנוכחים זלזלו, ואז הוא תיקן את עצמו לבצורת בשנה הבאה- בארצות הברית, וכולם נכנסו ללחץ.

ככה זה כשאנחנו תלויים בארצות הברית...

גם דוד ושלמה עשו בריתותנקדימון
לא צריך להיות לא טיפש ולא יהיר. כל מדינה צריכה חברים, ונגד כל קואליציה וציר רשע צריך קואליציה חזקה וציר של צדק.

גם נגד גרמניה הנאצית ומדינות הציר התאספו בעלות הברית לשתף פעולה ולהכריע.

החברים שלנו באו לעזור לנו, בוודאי שארצה בהצלחתם ואתפלל עליהם. מה גם שהם כיום מדינה של צדק ומוסר תחת טראמפ; כמדינה.

בריתות- כן, תלות- לאאיתן גיל
ברית עם מעצמת-עלנקדימון
כאשר אחרי הכל אתה רק ישראל, בהכרח יהיה בה גם אלמנט של תלות. ועדיין, כמלול מה שאנחנו רואים כרגע זה ברית ולא תלות. התמיכה של הממשל היא תמיכה שיש בה גם מהות אוונגליסטית, ולא רק אינטרסים רגילים.

ובאמת, אני לא מצליח להבין את מי שמסרבים לראות ברית בקשר הנוכחי בין ישראל לארהב. אם זה לא ברית, מה כן יהיה ברית? 

איזה חמוד אתה נקדימוס. סליחה שגרמתי לךקעלעברימבאר
לצחוק גם כשלא רצית❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂🙂
כדאי לדעת על ביביסביר11

א.מי שישמע את הראיון לנגוצקי צהל הכשיל- יראה שביבי  מנע את הפתרון הזמין והזול לגילוי המנהרות העצומות שאנחנו כל כך מאוימים מהן היום .

ב.מי שישמע את  הראיונות של חתן פרס ביטחון ישראל על פיתוח טילים- יראה שביבי שותף כנראה לסוד האפל של כיפת ברזל שלא עובדת..

ג. מי שיחפש יוסף לברן נתניהו סיוע -יראה את האידיאולוגיה של נתניהו נגד ניצחון על האויב אם אין לכך גושפנקה מראש מהעולם ה"נאור "

אולי יעניין אותך