מסקנה:לב אדום.

ככל שעוברים הימים, ישנן פחות ופחות קבלות נסיעה של הרכבת הקלה על הרצפה..

אנשים לומדים משהו..

או שאולי ילדים אוספים אותן במקום קלפים.שייטת
ראיתי כמה כאלה ברכבת רבות למי יש הכי הרבה.
עוברים לרב קו או לומדים להעביר הלאה כדי לדפוק אותםמשה

סגור על זה שזה לא גזל?a-a-a
אני לא בטוח. ולכן אני גם לא מעביר.ותן טל

(תכל'ס עכשיו זה לא חוכמה, כי יש חופשי חודשי...). 

ובאמת הייתי שמח אם מישהו יביא תגובה רשמית של חברת סיטיפס על העניין הזה של להעביר, האם מבחינתם זה בסדר או לא בסדר...

(ובכל מקרה גם כאשר אני כבר נוסע עם כרטיס, אני שומר אותו למקרה שב90 דקות הקרובות אסע עדיין באוטובוס או ברכבת...)

ברור שהם יגידו שאי אפשרנפשי תערוג

יש להם אינטרס ברור שיקנו עוד כרטיסים

אבל זה בדיוק כמו שחברה סלולרית תגיד לך שאסור לך לתת לחבר שלך להתקשר מהמכשיר הנייד שלך, למרות שרכשת שיחות ללא הגבלה.

אם יש אינטרס כספי מאחורי זה

ברור מה תהיה התשובה.

אם בהסכם עם החברה הסלולרית היה כתוב שאסורa-a-a

לתת לאחרים שיחות, אז זה אכן היה  גזל.

ול"ש מחופשי חודשי.

גזל של פרוטות קשה יותרהרועה

במיוחד כשהפרוטות לובשות צורה אחרת מכסף

אז בבקשה, ענית...ותן טל

אני לא זוכר איפה ומאיזה רב קראתי, אבל קראתי שבדברים כדגון אלו חייבים באמת לשאול את בעל העסק, ואם הוא לא מאשר- אז גם אם אין פיקוח וגם אם אין אפשרות לדעת שזה באמת קרה וגם אם כולם עושיים את זה - לך א-ס-ו-ר לעשות את זה.

וד"ל.

מעניינת ההקבלה שלךפייגליניזית
^^^^^b.n
ולמעשה, אם נחשוב על זה בצורה הלכתית:ותן טל

זה תלוי האם הכרטיס הוא תלוי אדם או תלוי חפץ. גברא או חפצא... אם זה תלוי אדם, כלומר - הכרטיס אין לו משמעות משל עצמו ויש לו משמעות רק מכוח האדם שקנה אותו, והוא בלבד - הרי שאסור לאדם להעביר את הכרטיס הזה לאדם אחר, כי הכרטיס הזה "רשום" עליו בלבד. הרי אם היה קונה את הכרטיס דרך רב קו - לא היה יכול להעביר את זכות השימוש בו לאדם אחר, ולכן גם ברור שגם בכרטיס נייר, עדיין הוא אמור להיות שייך לאדם אחד בלבד.

אם, נניח, הכוח של הכרטיס היה מצד החפצא, שהכרטיס עומד בכוחות עצמו, אז אכן הוא לא היה קשור למי שקנה אותו והשתמש בו שימוש ראשון (הבהרה - ברור שאדם יכול לקנות כרטיס ולהעביר לאדם אחר לפני שעשה בו שימוש - הכוונה שלי היא כמובן לאדם שכבר עשה שימוש ראשון בכרטיס). - ואז כל אחד היה יכול להשתמש בו.

לעניות דעתי באמת השכל אומר שחברת הרכבת הקלה והאוטובוסים, התכוונה לאפשרות הראשונה שהצעתי...

הכרטיס הזה לא מוגבל לשימוש אדם מסוים.כתר הרימון

רב-קו, לעומת זאת, כן.

עליו כתוב במפורש: 

לידיעתכם, השימוש בכרטיס הרב קו ברכבת הקלה הינו אישי.

כך גם כרטיס חופשי חודשי, כתוב: כרטיס זה הינו אישי ואינו ניתן להעברה...

לעומת זאת:

בכרטיסייה רגילה ברב-קו, לא פעם הנהגים נותנים לאדם "לנקב" על אדם אחר (והוא מחזיר לבעל הכרטיס).

אלא אם הרב-קו מכיל הנחה מיוחדת כגון סטודנט.

כך שבכרטיס חד פעמי אין בעיה - 

הוא אינו אישי!

אי אפשר להשוות כרטוס נוסף בכרטיסיהa-a-a

לשימוש בזכות המעבר למי שכבר קנה כרטיס.

ראיתי בשו"ת אסאמאס שהרב אבינר אמר שאסור להעביר.

והאמת, שגם מסברא שלי,לא נראה לי הגיוני שמותר.

השוויתי כך כי הביאו פה השוואה אליו.כתר הרימון

בכל מקרה - לא מוכרז בשום מקום (בשונה מכרטיסים אחרים) שהכרטיס הוא אישי ואינו ניתן להעברה.

קודם כל - מה ש a-a-a אמר, ודבר נוסף:ותן טל

דבר ראשון, גם לגבי הכרטיסייה ברב קו- למיטב הבנתי, ולפי מה שאני רואה באוטובוס, במקרה שכבר עולה מבקר - אכלת אותה, וגם הנהג אכל אותה (הידעתם שאם יש אדם באוטובוס שלא שילם, גם הנהג נדפק מזה?) - כי המבקר לא מאשר ניקוב בכרטיס רב קו אישי, גם אם זה כרטיסייה, לשני אנשים שונים. (אם זה רב קו אנונימי, ייתכן - את זה אף פעם לא ראיתי, אבל הבנתי שלמשל בקניית כרטיסיית שתי נסיעות שכיום ניתן לעשות רק בכרטיס רב קו - ואפשר לנקב בה על שני אנשים שונים - את זה ניתן לעשות ברב קו אנונימי. אולי גם באישי, לא יודע).

נתקלתי גם במקרים עוד יותר הזויים שבסוף המבקר וויתר כשאישה בטבעיות הגישה לו כרטיס רב קו לבדיקה, והסתבר שהוא של בעלה - שהוא ל-א על האוטובוס מסתבר. אני לא יודע אם מה שהיה שם זה ניקוב או חופשי חודשי - אבל המבקר נזף בה ואמר לה פעם הבאה לא לעשות את זה, אבל ויתר לה ולא רשם לה קנס.

בנוגע לכרטיסים המודפסים - ההיגיון הישר אומר שהחברה לא רוצה שהכרטיס יעבור מיד ליד במשך כל ה90 דקות - אלא, החברות נתנו אפשרות "המשך" בכרטיס שכבר משומש, כדי להעניק בזה, אולי, שירות טוב יותר לאזרח וכו'... אבל נראה שממש לא בשביל שיעקצו אותם בזה אנשים נוספים שהתכוונו בכל מקרה לנסוע ואם לא היו מביאים להם כרטיס משומש בתוקף, היו קונים בעצמם.

אולי אטרח ואפנה שאלה בעצמי לחברה, נראה. אם אעשה זאת ואקבל תשובה - אני אשתדל בלי נדר לפרסם...

90 דקות זה בכלל לא אקסטרהשורש וגרביים
כרטיס ב6.60 נותן לך זכות (לא אישית) ליסוע כאוות נפשך בכל התחבורה העירונית. למה שתהיה בעייה להעביר את הזכות הזאת?

תשאיר לאחרים את הדאגה לרווחים של אגד וסיטיפס...
זה אקסטרה.ותן טל

כי בעבר כרטיס אומנם עלה מעט פחות, אבל היה ללא אפשרות של 90 דקות, ובחברות (אולי בשיתוף משרד התחבורה, לא הצלחתי עדיין בשיטוט באינטרנט למצוא מקור לזה). החליטו אומנם להעלות את המחירים (בעצם זה חייב להיות בתיאום עם משרד התחבורה, עליית מחירים, אבל אני צריך את המקור המדוייק) - ובמקביל, לאפשר מעבר בין רכבת לאוטובוס, ולאפשר נסיעה של 90 דקות בתחבורה הציבורית.

למה שתהיה בעייה להעביר את הזכות? שוב, כמו שכתבתי - תלוי מה החברה חושבת על כך. לא מה אני או אתה חושבים. אם מבחינת החברה זה אסור,בדיוק כמו ברב קו - הרי שזה אסור הלכתית, וזהו. בדיוק כמו שרב קו מיועד לשימוש של אדם אחד בלבד  - למרות שהתשלום בו הוא ב-ד-י-ו-ק כמו בכרטיס מנייר (למעט כרטיסי רב קו עם הנחות מיוחדות) - ניתן לשער שגם מצב של העברת הזכות,  בכרטיס מנייר, לא מקובלת על החברות.

ו"תשאיר לאחרים את הדאגה" - האם זה אומר שההלכה לא בדיוק מעניינת אותך, חבר? אשמח לדעת באופן כללי אם אתה בחור שומר תורה ומצוות או שלא. כיוון שאמירה כזאת היא אמירה שממש לא מגיעה ממקור דתי או מראייה אמונית-הלכתית. ענייני כספים ו"דיני ממונות" נוגעים לכל אדם יהודי - ושומרי התורה והמצוות צריכים להיות ראשי החלוץ בעניין, וכאשר יש אפילו ספק קטן בנוגע לדיני ממונות - צריכים להיות ראש גדול ולברר את העניין עם החברה, או לכל הפחות לא להיכנס לספק, ולהחמיר.

ה' מחמיר בדיני בין אדם לחברו - שדיני ממונות הוא אחד התחומים החזקים בעניין - יותר מאשר בדינים בין אדם למקום ודוגמה הכי מפורסמת זה המבול מול מגדל בבל... 

אז באמת, תסלח לי על כך שזה לא קשור לרווחים של אגד וסיטיפס - זה קשור להלכה ולאלה הלכתית טהורה שאני מעוניין לבדוק. ואכן, בעקבות שרשור זה התעוררתי לעשות מעשה ושלחתי הודעה לחברת סיטיפס - וכאשר בעזרת ה' אקבל תשובה, אפרסם אותה ובמקביל אציג אותה בפני רב, שיחווה דעתו...

אנינקודה טובה
עדיין לא הבנתי למה ברבקו באוטובוס אפשר לשלם על כמה אנשים וברכבת לא.. מה הקטע? אם אסור אז שיהיה אסור בשתיהם וכנל לגבי מותר..
אני דווקא לא ראיתי שניתן לשלם על כמה אנשים ברב קוותן טל

באוטובוס. ראיתי אחרת, שהרב קו הוא אישי ולא ניתן להעברה או לשימוש פעמיים. אבל אולי יש הבדל בין רב קו אנונימי ורב קו עם תמונה? בקיצור - צריך בירור.

ולגבי רב קו ברכבת - זה פשוט מוגדר במכונות שלהם, שלא מאפשר שימוש כפול בנסיעה אחת - ולמען האמת זה גם הרבה מאוד לטובת הלקוח עצמו, טכנית - כי יש פעמים שאתה מעביר את הכרטיס לתיקוף ולא שם לב שהוא תוקף, ואז מעביר שוב. אם היה ניתן להשתמש בכרטיס פעמיים, הוא היה מתקף אותו כפול ואתה היית מתחייב בשתי ניקובים (בהנחה שזה כרטיסייה). ברגע שהגדירו במכשיר שהוא חוסם שימוש כפול - זה מונע טעויות מסוג זה (שאף אחד לא היה מחזיר לך עליהם כסף...). ואם זה כבר ניקובים - אז אני לא מבין למה שלא כל אחד יוציא רב קו? זה לא עולה כסף, זה עניין של כמה דקות בתקווה שאין יותר מידי תור בדיוק כשאתה בא, וזה חד פעמי - ואז יש לך כרטיס שאתה יכול למלא מתי שבא לך...

כל הזמן שילמנו על כמהנקודה טובה
באוטובוס ברבקו אחד ואז עלינו לרכבת כמעבר..ככה בתמימות ששילמנו כבר על כולם..עד שקיבלנו קנס ברכבת כי השתמשנו כמה אנשים בכרטיס אחד...אז לא הבנתי למה הנהגים באוטובוס מאפשרים את זה..מה הם לא יודעים??
מוזר לי. וזה היה רב קו אחד לא אנונימי?ותן טל

ובכל מקרה אם אני לא טועה אם קנית ברב קו נסיעה באוטובוס, את צרכה אחרי זה בכל מקרה לתקף אותה שוב במכשיר בתוך הרכבת - ותיקוף כזה ניתן לעשות רק פעם אחת במכשיר - אז היית אמורה להבין את זה מהפעם הראשונה כבר, לא? או שחשבת שהתיקוף שם הוא על כל הניקובים באותה עם, בפעם אחת?

ובכל מקרה - גם אם באוטובוסים זה אפשרי וברכבת לא - ייתכן, כי ייתכן שהנהגים לא מרגישים צורך לדווח לך שאם תקני ככה כרטיס באוטובוס, לכמה אנשים, ברכבת עצמה זה לא ייתן לך לעשות את זה... אבל זה לא אומר שהם הבעייתיים כאן...

אגב - נראה לי שאם קונים ניקוב בכרטיס רב קו באוטובוס, הוא מוציא גם כרטיס מנייר, לא? (או שזה רק בחלק מהאפשרויות? אני פשוט תמיד קונה חופשי חודשי אז אני פחות מבין בסוגים האחרים...). כי אם יוצא כרטיס נייר זה הכי פשוט, גם אם את משלמת על כמה בכרטיס רב קו אחד - הרי שכל אחד מקבל כרטיס מנייר משלו...

לא?

אוקינקודה טובה
א. בחיים לא תיקפתי את הרבקו ואף מבקר לא העיר לי על זה..
ב. ייתכן, אבל אם שואלים אותם אם זה גם מעבר הם אמורים לדעת..
ג. בטח שיוצאים אבל זה לא עניין את המבקר...
בכולופן כעת כל אחד מאיתנו משלם ברבקו משלו..
אשאל את דוד שלי בקשר לרבקו באוטובוס..שכחתי שהוא נהג...
אשמח אם תפרסמי את התשובה של דוד שלך כאןותן טל

אני עצמי הפנתי שאלה בנושא לסיטיפס, מקווה לקבל תשובה בהקדם. 

ובאמת, הכי טוב, כשכל אחד יש לו רב-קו משלו. הכי פשוט, הכי יעיל.

בשמחה בעז"הנקודה טובה
תודה לך לילה טוב וחודש שמח!!!ותן טל
כל המוסיף גורעשורש וגרביים
אתה מפלפל בסברות כרס כאילו אתה מינימום בשיעור גמרא בעיון.

אין סיבה לחפש איסורים. החברות לא אסרו את זה בשום מקום.
קנית כרטיס והוא שלך וזכותך לעשות איתו עפיפון או להעביר למי שבא לך.

אני מבין שזה סותר את חוש המוסר התורני הנעלה שלך ואת הרצון לתיקון עולם, אך במקומך הייתי ממליץ על דברים טריוויאליים יותר.
פנה אלי באישי לפרטים
לי נראה שזה לא תלוי בתשובה שלהםמופים

אם אדם מוכר שירות לציבור, והוא מדבר בסתם, צריך לנסות להבין את המכירה לפי לשונה, ולא לשאול אותו באופן פרטי, זה לא ישנה את המכירה לרבים, שהרי הם לא פירסמו את זה לרבים, והו"ל דברים שבלב.

ויותר מסתבר לי שבסתמא הכרטיס ניתן להעברה, שכל שלא הגבילו אותו - האדם יכול לעשות מה שירצה בו, והוא כמכירת חפץ רגילה שאין סברא לומר שעשו בו תנאי שלא יעבירנו לאחרים.

מהיכי תיתי להמציא תנאים חדשים שלא נכתבו על הפתק ולא נאמרו לציבור?

א. איך שייך דברים שבלב אם שואלים אותם והם עונים?פיבו

מקסימום לא צריך לשאול אבל אחרי ששואלים?

ונ"ל שאם תשאל אדם סביר ברחוב האם הם מרשים להעביר הוא יגיד שלא

ולכן זה בלב כל אדם

והסברא היא שלא ניתן להעביר כי הרעיון של כרטיס מעבר הוא

שאזור שמרושת בקווים יהפוך בעצם לקו אחד

(זה מאפשר לחברות לתכנן שמסלולים יורכבו מכמה קוים

ובכ"ז אדם לא יצטרך לשלם שלוש פעמים עדי להגיע מקצה אחד לקצה שני של העיר)

וזה ממש לא רלוונטי לגבי העברה של כרטיס מאדם לאדם

והלב יודע אם לעקל אם לעקלקלות

הם לא ענו לכולםמופים

הם ענו רק למי ששאל, ואין לאחרים איך לדעת

מה שאתה אומר בשם ה"אדם הסביר" הוא רק כי אתה עצמך סובר שיותר מסתבר שבסתמא התכוונו שאין להעביר

אתה בעצם אומר סברא של ההגיון שעומד מאחרי הסיבה שהחליטו להמציא את הכרטיס מעבר

אולי

מסכים שזה שאלה

נראה לי שגם בשרשור מי שהתייחס למה החברהפיבו

תאמר נטה שהיא תאסור.

לעניות דעתי מעצם שמו של הכרטיס נלמדת מהותו...ותן טל

הכרטיס בפי העם וגם בפי החברות, נקרא "כרטיס מעבר" - כלומר, כרטיס איתו ניתן לעבור מאוטובוס לאוטובוס ומרכבת לרכבת ומרכבת לאוטובוס ולהיפך, ללא הגבלה, במשך כ90 דקות. כעת, נדייק במינוח - "מ-ע-ב-ר". ניתן ל-ע-ב-ו-ר איתו בין הקווים. וברגע שאתה נותן אותו לאדם אחר, מתברר שהוא לא "עובר" איתו מקו לקו, אלא מתחיל נסיעה חדשה לגמרי כיוון שלא נסע איתו קודם.

ההיגיון הפשוט אומר שהמינוח "כרטיס מעבר" אין כוונתו שזה כרטיס שעניינו מעבר מיד ליד...

וצריך באמת להיות ישרים בשביל להודות בזה... קל להגיד שזה לא ככה - היצר מאוד רוצה בזה - אבל ההיגיון הפשוט אומר שהחברות רוצות להרוויח ושמטרת כרטיס המעבר מלכתחילה היא רק בשביל אותו אדם שקנה אותו.

ואם באמת יענו לי שמבחינתם אסור - אמליץ להם לפרסם את זה לכל הפחות בעיתונים לציבור הדתי אם לא גם בעיתונים לציבור הכללי ואסביר להם שבכך יכול להיות שיגרמו לרבים בציבור הדתי להימנע מלעשות כן, ולמעשה ירוויחו בכך כסף, לעניות דתי, יותר מאשר בהוצאה על הפרסומת בעיתון...

ואם זה מפורסם, גם אם אתה לא ראית בעצמך את זה, זה לא פותר אותך מהדין לא החוקי ולא ההלכתי - כי חובתך היא לבדוק את זה ולהסתכל.

זה כמו שאני את רוב חוקי מדינת ישראל לא קראתי בספר החוקים - ובכל זאת אני מחוייב ג-ם לחוקים שאני לא יודע עליהם ולא מכיר אותם.

חיזוק לדעתי:ותן טל

נראה לי אפשר לפתוח מועדון למי שסובלת מבחילות כל ההיריוןחיוך

מסכימה...כתר הרימון
חבריקו, שיעור גמרא בעיון - המציאות קודמת.ותן טל

ואיזה שוק זה פתאום לגלות שכל מה שלומדים בשיעור גמרא, כל סברות הכרס האלה שאתה מדבר עליהם - מגיעים לכדי מעשה ולכדי מחשבה בעולם שלנו? ולא רק דיינים ורבנים צריכים לחשוב ל זה - כל אחד צריך לחשוב על זה.

בתור אחד שאחד מרבותיו הוא דיין בבית דין רבני פרטי לדיני ממונות, קיבלתי ממנו הרבה על החשיבות שבהורדת עולם ההלכה מעולם של מושגים תאירוטיים אל עולם המעשה. כן, גם במקרה כמו כרטיס נסיעה.

וזה בכלל לא פשוט כמו שאתה אומר - אבל בגלל שנראה לי שאתה לא מגיע מתוך מחשבה תורנית-דתית, אין לי עניין להתדיין איתך בנשא. נראה שאת כל התסכולים שלך על הממסד הדתי ועל הדת בכלל אתה מנסה לשפוך בכל מקום שאתה רק יכול, שייערב לך. בוודאי שלא אפנה אליך באישי כדי ש"תמליץ" לי איפה להשקיע את זמני ומרצי - לא אל אידיאולוגיה כשלך אני מתחבר, באמת, סלח לי... >צ>.

אני נתקלתי בשאלה הזאת, ועד שלא גמרתי לברר אני מחמיר על עצמי, וכאשר אקבל תשובה רשמית מהחברות, גם איישם בעצמי, וגם אעלה לכאן כדי להחכים את קוראי הפורום. למרות שיש לי חשד די מבוסס שגם אם הם יגידו שכוונתם לאסור את זה, וגם רבנים יסכימו שאם החברה לא מסכימה, אז זה אסור - אתה לא ממש "תתרשם" מפסיקה זאת ותשליך אותה כלאחר יד, שכן "זה מתאים רק לשיעור גמרא עיון, אל תהיה כבד...".

ובכן - צר לי, אבל אתה ממש לא בר סמכא בשבילי ולא נראה לי שבשביל מישהו. כשאני נתקל בשאלה הלכתית או אפילו ספק הלכתית - אני לא לוקח סיכון, אני מברר. 

כואב לך לברר? הרי אם זה מותר - אז לא יקרה כלום, תמשיך כהרגלך, עולם כמנהגו נוהג.. ואם זה אסור - תדע שאסור....

מצויןשורש וגרביים

"שבעה דברים בגולם, ושבעה בחכם:  חכם אינו מדבר לפני מי שהוא גדול ממנו בחכמה, ואינו נכנס לתוך דברי חברו, ואינו נבהל להשיב, שואל כהלכה ומשיב כעניין, ואומר על ראשון ראשון ועל אחרון אחרון, ועל מה שלא שמע אומר לא שמעתי, ומודה על האמת; וחילופיהן בגולם." (מסכת אבות)

אני במקומך הייתי לוקח דווקא את העניין של "סייג לחכמה שתיקה" לחומרא

אכן, תודה שהראת לי שאני חכם.ותן טל

עניתי כהלכה לטענות שלך. טענת שאני מתפלפל כמו בשיעור גמרא עיון - עניתי לך שהפילפול באמת צריך להיות במציאות, לא להשאיר את זה רק בשיעור הגמרא (תיכנס לשיעור של הרב שלי בדיני ממונות במציאות - ותבין. וזה להלכה. לא לגמרא). ככה שהפילפול שלי ממש במקום.

אמרת שלא צריך לחפש איסורים - אמרתי לך שכאשר יש ספק הלכתי, במיוחד בדיני ממונות הרגישים - צריך לבדוק את זה הלכתית, בין אם לבד ובין אם בעזרת רב (עדיף בעזרת רב).

אמרת שזכותי לעשות מה שברצוני עם הכרטיס - שוב, הוכחתי לך בכמה וכמה סיבות למה זה בכלל לא בטוח - ולכן, צריך לשאול את החברה. מוזמן להסתכל בעוד חיזוקים שלי כאן בשרשור.

אמרת שאתה הייתה ממליץ לי לי ולחוש המוסר התורני הנעלה שלי לתיקון עולם, להתמקד בדברים אחרים - ועניתי לך כהלכה שאתה כלל לא בר סמכא בשבילי שאקשיב בכלל לאי זו המלצה שלך.

מצטער - אתה בא מתוך קינטור, אתה בא מתוך רצון "לדפוק" את הדת - וזה ברור מכל כך הרבה מקומות שאתה כותב כאן, אני יודע שתיתמם, אבל זאת האמת. גם אם לכאורה יש "אינטליגנציה, בדבריך - מקורם הוא מקור של רצון לניגוח, לא של בירור האמת. זה מה שניסית לעשות איתי כאן - להתנגח. כי אם היה חשוב לך לברר את האמת היית בודק  את זה הלכתית. במקום זה מפריח הצהרות באוויר, ומביא קטעים מחז"ל על גולם וחכם. מצטער - זה לא קונה אותי וכמוני, עוד רבים באתר הזה.

אם היית בא כדי לנהל דיון אמיתי על ההלכה - מילא. אתה בא רק בשביל להתנגח, ותמיד קופץ איפה שניתן להתנגח בדיוק בנושאים מסויימים. מעניין למה. 

אז אכן - עניתי לעניין על דבריך - אז תודה שהראית עכשיו לכולם שאני חכם (רק חסרה לי קצת צניעות אבל זה נאמר בעיקר בציניות כלפי דבריך, אז זה בסדר).

אם כבר סייג לחוכמה שתיקה - זה מומלץ בעיקר למיש רוצה אך ורק להתנגח, גם אם נראה לו שדבריו אינטלקטואלים. עדיף שתשתוק - ככה תצבור יותר נקודות זכות בשמיים עם אי ניסיון לקעקע את ההלכה , את הדת ואת הרבנים.

ואם חשובה לך הדת - בבקשה, אל תגיב ככה, תבדוק, תיתן מקור תורני והלכתי לדבריך. אני פועל עכשיו ככה, כדי לחפש מקור להאם זה מותר או אסור. אתה לא עושה זאת, כי זה לא מעניין אותך- לא באת בשם היהדות או ההלכה.

מקווה שיהיה לך טוב.

הי, הי, הי, הי! כתר הרימון
עד כאן.
אני במקומך הייתי בודק שובשורש וגרביים

אם השמש זורחת לך מהמקום שנהוג לשבת עליו

היא לא זורחת משם. ודמגוגיה זולה לא עובדת עלי.ותן טל

אבל כתר לא רוצה את זה כאן אז אני אמנע מלהמשיך.

רק אגיד ככה - באמת שמיום ליום אני לומד יותר שאין באמת עניין להגיב להודעות שלך. הטימטום שלי אולי הוא בקטע הזה שכל פעם מחדש אני נותן צ'אנס וחושב שאולי זה בכל זאת יעבוד. מססתבר שלא.

חיים טובים.

הרק"ל עובדים בניגוד לנוהל של משרד התחבורהשמואלג

(אא"כ הם קיבלו אישור חריג)
הנה הנוהל:

1. חוזה מסוג כרטיסיה:
    1. בעת מימוש זכות נסיעה, יופחת מספר אחד במונה.
    2. במקרים בהם מבקש הנוסע לממש זכות נסיעה עבור מספר נוסעים, יאפשר זאת הנהג, או לחילופין תתאפשר מימוש זכות הנסיעה באמצעות מכשיר כרטוס מתאים כגון עמדת מכירה אוטומטית או מאמת מצויד בכפתורים.
    3. ניתן לממש את חוזה הנסיעה עבור מספר נוסעים באותה נסיעה במקרים הבאים בלבד:
      1. נוסע "רגיל".
      2. נוער - עד גיל 12 בלבד.
    4. במקרים בהם מבקש הנוסע לממש זכות נסיעה עבור מספר נוסעים בעלי הנחה יעודית, יוודאו הנהג או המבקר שכל נוסע המתלווה לבעל הכרטיס עומד בקריטריון המתאים למימוש זכות הנסיעה על פי ההנחיות שקבע משרד התחבורה.
    5.  
אמממ...ומה עם זה...:ותן טל

מתוך הציטוט שאתה עצמך הבאת:

או לחילופין תתאפשר מימוש זכות הנסיעה באמצעות מכשיר כרטוס מתאים כגון עמדת מכירה אוטומטית

איך אתה מסביר משפט זה? האם עמדות המכירה בתחנת הרכבת הקלה שמאפשרות לכל אחד לקנות כרטיס לא מקיימות את הנוהל הזה? ואז לכאורה הנהג - או המכשיר במקרה הזה, לא חייבים לאפשר מימוש של כמה נוסעים ברב קו אחד...

ובכלל - העובדה היא שלא ניתן לחייב רב קו בודד פעמיים באותה נסיעה ברכבת, וזה גם יכול להיות מאוד לטובת הלקוח למנוע איבוד מיותר של "ניקובים" - אז איך אתה מציע שזה ייעשה בכל זאת?

נראה לי שאם הרכבת הייתה עד כדי כך מפירה את ההנחיות באמת, אז מישהו כבר מזמן היה שם לב ומגיש תביעה ייצוגית בעניין וזוכה בה ואז היו משנים את הנהלים. בנתיים למיטב ידיעתי זה לא קרה, נכון?

המשפט הזה פשוט בא לומר שלא חייבים נהגשמואלג

מדובר על אותה זכות של מימוש זכות נסיעה של מספר נוסעים

עמדות המכירה לא מאפשרים חיוב של כמה אנשים על אותו כרטיס וזה מה שהנוהל דורש

הסיבה  שלא ניתן לחייב ברכבת לכמה היא לטובת החברה, לחסוך צורך במכשיר מסובך יותר ככל הנראה.

הפתרון פשוט- כפתור אישור של חיוב כרטיס נוסף אם אני רוצה לנקב יותר מאחד (אגב זה הכוונה מאמת מצויד בכפתורים)

ייתכן שכמו בחברות ומקרם אחרים, שהרכבת קיבלה אישור מיוחד לא לעבוד ע"פ הנוהל הזה, אבל זה סיפור אחר...

לא יודע אם מישהו מפה שאל, או מישהו אחר,a-a-aאחרונה

אבל נתקלתי בתשובה במקרה:

מותר להעביר כרטיס של הרכבת הקלה.

(מה שמעניין, שהרב כן התייחס בשאלה אם מותר או אסור- למה החברה אומרת.)

שרשור ראשי תיבות תשפ"זאריק מהדרום

שתי נקודות לראשי תיבות שלא מתחילות ב"תהא שנת"

בכל זאת נותרו רק 12 שנה לזה.

תהא שנת פח זבלאריק מהדרום

למתכנתים ב Agile - תהא שנת פיתוח זריזפ.א.

לאומנים, פוליטיקאים ואחרים שרוצים לבלוט בתודעה: תהא שנת פריצה זוהרת

והכי חשוב, כנראה: תהא שנת פרנסה זמינה

וביקשת בלי "תהא שנת":

תשוקה, שייכות, פריחה זוהרת

תפילה, שירה, פתיחות זולת

תקופה של פרנסה זמינה

תהא שנה פחות זוועהאריק מהדרום

תהא שנת פחות זמבורותנקדימון

מהשנה של הבחירות הקודמות

תהא שנת פרקי זימרהנקדימון

תאמינו שיש פה זהבנקדימון

תדעו שהוא פחות זוכרנקדימון

תספורת שעושה פאדיחה זועקתפ.א.

תאכלו שוקולד פלוס זנגביל

תנין שבולע פטריה זוהרת

תוכי שאוכל פסטה זולה

תעלה שוב פסוקי דזמרהפצל"פ

תביאו שוקולד, פיצה, זיתים!אשר ברא

תדחה שוב פגישה זואשר ברא

תיזהר, שוב פלסטינאי זומםנקדימון

משהאחרונה

תתחיל שרשור פעיל, זריזנקדימון

תהא שנת פינוי זבליםנקדימון

תעיזי שאפי פעלי זכיoo

בלי תהא שנת!משה

ערב שנה טובה וכו'. שאלה שמעניינת אותיעשב לימון

אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה

אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם

איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ

אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?

אשמח לכל מידע או סיפור מקרה

בשורות טובות ושמחות

ממליץ מאוד להיזהר עם חשיפה אינטימית במקום ציבוריארץ השוקולד

רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.

ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.

כמובן. תודה על התזכורתעשב לימוןאחרונה

למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי

הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?

אמרתי לו אוקי מה…

אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.

קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה

חחח …בנות רבות עלי

עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄

מצווה שניה.

אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי

סתם שאלה שעלתה לי הרגע.

טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼‍♂️

חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …

בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה

🤡

חחח נראלי זה באמת ככהבנות רבות עלי

אשריך. באמת! שנה טובה!נחלת

תודה גם לך🙏🏻בנות רבות עליאחרונה

מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק

אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי

אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.

אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח

יש רק בעיה אחת, אני כבר שנים לא אוכל קטניות בפסח😂בנות רבות עלי

אם כך, אתה יכול להמשיך לישון 🛌 בשקטפ.א.

ישן טוב יותר בבית כנסת מבמיטה?ארץ השוקולד

ברור זה כמה צעדים מהמקרר אתה קם בלילה מנשנשבנות רבות עלי

ארץ השוקולדאחרונה

זה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?

לכבוד ראש השנהאוי טאטע!

ארץ אשר ד' אלהיך דרש אתה תמיד עיני ד' אלהיך בה מרשית השנה ועד אחרית שנה

לכבוד ראש השנה ראיתי משהו ממש יפה ומשמעותי

קבוצה של תמונות יפות מהארץ עם מקורות על שבח ומעלה ארץ ישראל

מוזמנים להצטרף

קמפיין 'טובה הארץ מאוד מאוד'

תודה רבה!נחלתאחרונה

ת

שנה טובה, ברוכה, שמחה, שלווה, לכולכם כולכם כולכם!!נחלת

אמן ואמן וגם לךארץ השוקולד

שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום

אמן. גם לךנפשי תערוגאחרונה

יש משהו מאוד מוזרפשוט אני..

כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,

למרות שהוא לא קרוב משפחה,

ולא חבר קרוב,

ולא בוס,

אלא ''רק'' מנחה ומנטור.

מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,

ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.

נוחי בשלום,

פרופסור עדה יונת.

וכן אני יודע שהיא הייתה שמאלנית קיצוניתפשוט אני..

אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...

למה מוזר?משה

היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.

מתוך 14 הזוכים הישראלים בפרס נובלאריק מהדרום

היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.

יהי זכרה ברוך.

איזו תקרת זכוכית?shaulreznik

לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית

נכון עקרוניתאריק מהדרום

בפועל היתה רק אחת

היה את רוזלינד פרנקלין שהיו נותנים לה אםקעלעברימבאראחרונה

לא היו גונבים ממנה את הגילוי

יש כאן אוהדי קבוצת כדורגל/כדורסל לשאלה בפרטי?צע

אולי יעניין אותך