כותבי הסיפור הקצר- שימו לב!שירה חדשה

בס"ד.

משפחת גולדברג שכלה לפני כשנה את בנה הבכור אביה יהושע ז"ל.  אביה נהרג בתאונת דרכים בשומרון והוא בן 19 בלבד.
משפחת גולדברג החליטה גם היא לתרום את חלקה במאמץ נגד הקטל בדרכים.
היוזמה שלהם היא תחרות נושאת פרסים, המעודדת לכתוב סיפור קצר בנושאים הבאים:
א. בטיחות בדרכים.
ב. ואהבת לרעך כמוך.
ג. אהבת התורה והארץ.

שלושת הסיפורים הטובים ביותר יזכו את כותביהם בפרסים כספיים.
(הפרסים נתרמו על ידי משפחת ארווין מוסקוביץ'.)

בתחרות שני מסלולים:
א. בוגרים- עד גיל 25.
ב. מבוגרים- מגיל 25.

הפרס הראשון הוא 3,000 שקלים.
הפרס השני הוא 2,000 שקלים.
הפרס השלישי הוא 1,000 שקלים.

המעוניינים להשתתף בתחרות מוזמנים לשלוח סיפור בן 2,500 מילים ומעלה עד כ"ט שבט התשס"ט (23.2.09 למניינם)
למייל itzik@pisrael.com .

                                                                                                     [הועתק מתוך מודעה בעולם קטן עם שינויים קלים]



*     *     *

מי שמעוניין- מומלץ כבר עכשיו (או לפחות- בעתיד הקרוב) לשבת ולכתוב את הסיפור.
חשוב שיהיה לכם טווח זמן כדי שתוכלו כל הזמן לשנות ולשפץ את הסיפור. (כן כן, ככל שעובר הזמן ועוברים על היצירה יותר אנחנו משתפרים)
אם אתם רוצים להתייעץ או סתם לקבל הערות וביקורות בונות אתם מוזמנים להעלות את הסיפור לפורום ואנשים פה ישמחו לעזור.



שאלה:נור
שאלה: (נלחץ בטעות..)נור
המסלול ל'בוגרים'- הוא לאנשים מגיל 18-25 או שגיל המינימום הוא נמוך יותר?
מצטרפת לשאלה^ ^ גייטל רייזל
את האמת? אין לי מושג.שירה חדשה

בס"ד.

אבל מן הסתם זה גם לגיל שלנו.
אתם יודעים, עולם קטן...

[ולמה כולם מפנים אלי את השאלות? אני לא נציגה של משפחת גולדברג. אני יודעת בדיוק כמוכם. |אומלל| ]

איך הולך לי טוב עכשיו, תחרות כזאת...בת שמש
נשלח?
תודה על העדכון!!
זה בטוח לגיל פחות מ-18??גייטל רייזל
שירה, איפה את?!??!
מן הסתם, אם שמו את זה כאן.בת שמש
כי הגיל השולט כאן הוא, אה, חמשושים?
אה, אני מבקשת...נור

לא חמשושים- נערים בכיתה ט' ( או י' או י"א או י"ב, העיקר לא בשפת המספרית הזאת!!!)

בתודה,

נציגת המיעוט הלא אולפניסטי\ישיבתי.

שישיסטים(או לפחות שישיזם שולט כאן)בת מלך
היה על זה כתבה בערוץ...ענת=)
בעזר ד'!

בשידור חי.
אם אניני טועה...(מקווה שלא)

יאלה חברה מוכשרים שפה!
תתחילול לכתוב!
הענין הוא בין השאר לעורר ולעלות את הכתיבה בקרב הציבור שלנו!
אז אם נותנים לכת את הבמה נצלו זאת!

ב"הצלחה למשתתפים
וישר כח להוגים!

אבל עוד לא קיבלתי תשובה ברורה!!נור

מה הוא גיל המינימום של התחרות הנ"ל????????????????

נור,הנשר

ולכל מי ששאל איזה גיל זה:

כתוב עד גיל 25, נכון? יופי, אז זה אומר שגם תינוק שהרגע נולד יכול לכתוב, יאללה באמת, הבנת הנקרא.

וגם תעזבו את שירה, סך הכל היא ראתה את המודעה וכתבה את התוכן (בערך) פה...

הנשר

סליחה, אבל...נור

רשום המסלול ל'בוגרים- עד גיל 25....'

מי אמר לך ש'בוגרים' זה 0-25? (יש הרבה תחרויות שבהם שמיועדות לאנשים שעברו את גיל 18, לא לבני-נוער וילדים...)

אם אתה הבנת את זה לבד מהשאלה- כל הכבוד, אבל יש כאלה שרצו הבהרה...

'בוגרים' =פרת משה רבינו

כאלה שהם מספיק בוגרים כדי לכתוב משהו ולהבין שזה מיועד עבור מטרת כתיבה רצינית... (גם נסיון כלול).

אז אין סיבה שלא!

אני חושבת שבינתייםפלספנית

בעזהי"ת

אני אשאיר את ההתמודדות לאנשים מוכשרים.

תודה רבה=]גייטל רייזל

חח. נקרעתי.בת שמש
מבירור שעשיתי עם איציקאנונימי (פותח)אחרונה

הבנתי שזה עד 2,500 מילים ולא ממנו והלאה.

ואין נושא מועדף מבין השלושה (כפי שמובן מתחילת הדברים).

 

יכול להיות שלא הבנתי נכון, אשמח שמישהו ישלח לו וישאל אותו באמת כמה מילים צריך.

 

בהצלחה לכולם!
גם לא למוכשרים.
כמוני...

נשמע שהיה שווה פה פעםאני הנני כאינני

עם המפגשים בארגון @פסיפס 

מי יכול לספר?

מי יקום ויעלה את הדברים באוב?

אולי אנחנו דור אחר?

CureTypes: Convenient Access to Quality Medicationdonaldjohn

CureTypes serves as your one-stop shop for all-encompassing health care answers. It offers a broad selection of pharmaceutical goods, and CureTypes aims to back your path to good health by supplying medicines designed to address various health requirements. CureTypes concentrates on providing top-notch dependable choices for patients ranging from antibiotics to antiviral drugs and treatments for long-term conditions. CureTypes has a user-friendly platform that makes ordering medicines simple and hassle-free guaranteeing prompt deliveries to meet all your healthcare demands.
 

האמת.אנונימי (פותח)

זה היה יום שבת קייצי, ואני, כהרגלי זה קצת יותר משנה, הלכתי לבקר את זקן בית הכנסת הבודד בביתו. בדרך הקצרה שהיתה לי הפשלתי את שרוולי חולצת השבת הארוכה, שקבלתי על עצמי לכבד בה את השבת כדמותו של אבי, תוך שאני מנסה לסדר את הרעיונות שאומר לר' מאיר הזקן, לפשטן קמעא מהעופפות המופשטת המאפיינת את דברי התורה של בחורי הישיבות הגבוהות בציבור.

כשהגעתי הוא כבר המתין לי בחוץ, רכון, בעל כורחו, על ספר התהילים הישן בתוך כסא הגלגלים שלו. "שבת שלום ר' מאיר! מה שלומך?" אמרתי סקול רם, בעודי כופף אליו את קומתי כדי שיוכל להביט בפני ולזהות אותי. "או! או! שבת שלום!" קרא בשמחה, "מה שלומך? בא שב.." 

"כן כן, מיד" השבתי ושלפתי כיסא מערמת הכסאות שניצבה ליד. "תקרא למטפל שיביא כמה עוגיות וקולה, יש במקרר" הוא אמר לי, מניח באיטיות את ספר התהילים על השולחן שלידו והחל לסובב את כסאו אל עבר כיסא הפלסטיק שהצבתי בסמיכות. "זה בסדר, אין צורך", השבתי לו, "אולי אתה רוצה שאביא לך קצת קולה? או סודה?" 

"לא, זה בסדר, לי יש מים", הוא הורה לי בידו הגרומה אל הבקבוק עם הקשית שניצב על השולחן לא רחוק ממנו. "מה שלומך?" הוא שב ושאל, "מה שלום ההורים? ב"ה אבא שלך אדם טוב, כל שבת  הוא אומר לי שבת שלום ושואל איך אני מרגיש.."

"ב"ה" אני משיב, "השבח לאל, הכל בסדר, כולם בריאים". הוא מהנהן קלות בראשו כאומר 'ב"ה'. "באו לבקר אותך השבת?" אני שואל, "אולי הבנות? או שלום?"

"כן, כולם הגיעו בערב שבת, היה יפה מאוד" הוא משיב בשמחה, "שרו, והיה אוכל טוב..."

"איזה יופי" אמרתי בהקלה, "כל הכבוד להם שהם כולם באים". "כן כן" אמר, ואז נזכר ושאל "איפה היית שבוע שעבר? בישיבה?"

"כן ר' מאיר, צריך ללמוד.." עניתי כמתנצל. "כמובן", אמר, "אבל זה בסדר, יש בחורה חכמה שבאה לבקר אותי, יעל. איזה חכמה היא, לומדת, משקיעה, וגם אומרת לי דברי תורה על פרשת השבוע..."

מעניין, אני חושב לעצמי, זה חדש... מי כבר מכיר את ר' מאיר בשכונה ובא לבקר אותו? בטח מדובר על מישהי מבוגרת שבאה לדבר איתו. כבר יצא לי, בזמן ששהיתי במחיצתו של ר' מאיר, להפגש עם אחת מן השכנות לשעבר שגרו לידו ובאה לשוחח עימו קצת ולהפיג את בדידותו.

"איזה יופי" אמרתי לו בקול מעודד, והתחלתי לדבר על מעלת החסד מן הדברים שלמדנו לאחרונה בנושא מן הגמרא במסכת שבת. במהלך הדברים, כהרגלו, ר' מאיר הפסיק אותי בסיפורים על העבר ועל משפחתו, כשהוא מידי פעם מזכיר את אותה 'יעל' שבאה לבקר אותו מידי פעם, ומאבד את ההקשר של דברי הקודמים.

ולפתע, מאחורי גבי נשמעת חריקת שער הברזל, ואז קול צעיר קורא "סבא מאיר! מה שלומך? התגעגעתי אליך!" וכבת בית, בחורה צעירה שנראית קרוב לגילי, שולפת כיסא פלסטיק נוסף וממקמת אותו מצידו הנוסף של ר' מאיר הזקן. "או! יעל! מה שלומך? מה שלום ההורים?" פתח ר' מאיר בשמחה ופנה אלי "זו יעל שסיפרתי לך עליה".

"נעים מאוד.." אני מסביר לה פנים, והפנים שהוסברו אלי חזרה מוכרות לי מאיזה שהוא מקום. "אתם מכירים?" שואל ר' מאיר. "כן," מיד משיבה יעל, "היינו יחד בסניף, אתה עומר נכון?"

ואני מתפלא. לא הייתי דמות שאמורים להכיר אותה משם. "אמת". "היית באמצע לומר כמה דברי תורה נכון? תמשיכו בבקשה" אמרה בנימה קצת מתנצלת. "ר' מאיר סיפר לי שאת גם אומרת לו דברים על הפרשה מידי שבוע, אז בכבוד", די מיציתי את מה שהיה לי להגיד, הרהרתי.

"לא לא, תמשיך, זה באמת לא משהו רציני, אני רק קוראת לסבא מאיר קצת מהחומש ומסבירה.." היא משיבה. דליתי עוד איזה רעיון במחשבתי והתחלתי לומר אותו, ולאחר כמה רגעים ר' מאיר הפסיק אותי ובאופן מפתיע אמר "אתה יודע, יש לה משפחה ממש טובה, אנשים טובים, וגם חכמה – אולי תצאו יחד?"

באותו רגע נאלמתי דומיה, ולפני שהספקתי להיות מובך כדבעי, היא הזדרזה ואמר "תודה סבא מאיר, אבל אני כבר נפגשת עם מישהו.." התעשתי וקצת שחקתי על הסיטואציה, מנסה לחזור אל הנושא הקודם עליו דברתי לפני רגע. בינתיים ר' מאיר מפשיל את שרוולו ומביט אל שעונו המיוחד, שסימניו באותיות עברית חילוף המספרים "כבר צריך לצאת לבית הכנסת" הוא אומר וקורא למטפל, תוך שהוא מגדף אותו קמעא.

ליווינו את ר' מאיר לבית הכנסת, ולפני שנכנסתי אחריו גם אני, פניתי אל יעל וחזקתי אותה על ההשתדלות לבוא לשוחח עם ר' מאיר, תוך שאני מתפלא איך ומניין היא מכירה אותו. היא סיפרה לי שלא מזמן סבתא נפטרה ממגפת הקורונה שפקדה את העולם, וכשעברה ליד ביתו כאשר באה לבקר חברה שגרה בשכנות, ראתה אותו כשישב בחוץ והחלה לשוחח עימו. כשסבתא היתה בחיים היא היתה דואגת לה ובאה לבקר ולשוחח בקביעות, ועתה השיח הזה חסר לה, כך שהיא שמחה שפגשה את 'סבא מאיר'.

הנהנתי ונפרדתי ממנה לשלום, נכנס לתפילת מנחה של שבת בבית הכנסת הספרדי, מהרהר בסיטואציה המוזרה. ומאז, על אף כל הבחורות שיצאתי איתן לפניה ואחריה – היא לא יוצאת לי מהראש.

העלה לי חיוך.כְּקֶדֶם

ובאמת מעורר השראה

תודה על זה

...אנונימי (פותח)אחרונה

היא התחתנה לפני שבועיים. מזל טוב.

היושעלמת חן

היה פורום של שירים נכון? אני לא טועה..

אממ מחפשת בלי קשר צילצול של השיר אם תבנה של בית ,של איתי דוד אם למישהו יש

תודה

את מכוונת אולי לפרוזה וכתיבה חופשית?אנונימי (2)
לאעלמת חן
היה פורום שנקרא שירים, אני כמעט בטוחה בזה
יש את זה:כי קרוב.
עבר עריכה על ידי כי קרוב. בתאריך י"א בשבט תשפ"ד 08:17

פורום שירים

הוא נטוש למדימבולבלת מאדדדדאחרונה

עדיף בפורום אחר (צלילים ומוזיקה, או גיטרה)

ואפילו בצמע הגיוני יותר שיענו לך על זה...

תמיד זוכרת אותך, לא צריך חודש או יוםסתוית סימה

בס"ד

 

חודש המודעות הגיע ככה אומרים,

לידות שקטות בלי קול, ככה באוקטובר פתאום,

אני רושמת לך תינוקות שלי, שככה תישארי לעד,

על חיים שהגיעו בשקט, בתוך סערה גועשת,

בחדר לידה במקום שבו יש כל הזמן חיים,

פתאום את המוות פוגשים,

עברו 5 שנים מאז,

רציתי להגיד לך שאני זוכרת אותך, בדיוק כמו שהיית,

יפת תואר שקשה לתאר,

זכיתי בך ל9 חודשים קסומים, להרגיש אותך עמוק בפנים,

בלב שלי תהיי תמיד, מחכה לך כבר שתחזרי,

אומרים שתקומו ראשונים בתחיית המתים, כי אתם טהורים,

לא חטאתם בכלל ככה אומרים,

אחרי קבורתך קברתי גם את אבי, את בטח יודעת הוא לידך,

הרי הוא סבך,

הרגשתי שהעצב גובר עליי, לקחתי את התהילים ביד,

והלכתי להדליק נרות לשבת,

אמרתי לחוקר ליבות וכליות שלח לי נחמה בקרוב,

ופתאום הם הגיעו בלי שהתכוונתי, אוליי ככה כיוונתי,

שתי נשמות חדשות הופיעו, תאומים מבלי שציפינו,

אמרתי תודה רבה לבורא עולם, תודה שהראת לי שאני יכולה,

לאסוף את השברים ולקום, להתמודד עם לב שבור,

לחבק את האמונה בבכי של שמחה,

את , את התיקון שלך סיימת, הוא היה שלם ומיוחד,

אנחנו פה למטה מנסים לתקן את עצמנו, לחבר את החלקים שנותרו בחיינו,

ולהאמין שאת שלמה, ומתפללת עלינו,

אני אוהבת אותך בדיוק כמו שהיית, זכיתי בך לעולמים,

מחכה לך שתחזרי , עד שיבוא משיח יקירי בקרוב,

תודה שלמרות הכל בחרת לרדת בשבילי,

ותודה אבא, תודה שבחרת בי .

...אילת השחראחרונה

כמה עוצמות יש בך.

נגעת בי ממש.

ואיתך בתפילות ובייחולים ובתודות לבורא עולם.

🤍

טוב, פה בטח אין אף אחד שמסתכל, ובכל זאת..אני הנני כאינני

אנחנו מנסים להקים לתחייה את פורום "צלילים ומוסיקה" - נגנים ויוצרי מוסיקה יקרים וחביבים! נשמח שתצטרפו אלינו!!

 

מוזמנים להתחיל בשרשור הכירות החדש שהכנו לכם, שם תתודעו לעוד כמה דברים אנחנו מכינים לכם!

 

🎵🎶 שרשור היכרות תשפ"ד + עדכון! 📢📣 - צלילים ומוסיקה

 

בברכת "הזורעים בדמעה ברינה יקצורו" - המנהלים החדשדשים!

ב"ה, בהשגחה אלקית, עכשיו כבר לא כ"כ מפריע לפרסם.אני הנני כאינני

האם את חושבת עליי כמו שאני חושב עלייך?

האם מה שאמרתי לך מסיח דעתך בתפילותייך?

 

האם את האחת? האם זו אהבה עיוורת? 

איך בכלל אדע, אם לא חוויתי מעולם אחרת?

 

איך אעבור את המסע הזה בלי שום חרטות?

איך אהיה שלם עם אלקים על אף ההסתרות?

 

תם, ועוד אשלים עם זה.

מה זה לדעתכם יוצר טוב?yaeli1989

מתעניינת איך לדעתכם נוצר יוצר מעולה?

 

אולי יעניין אותך