הצד השני של המתרסgali

טוב, אני ממש לא נשואה טריה, אבל אולי תוכלו לעזור לי... (ובדרך תקבלו הצצה איך זה נראה מהצד השני של המתרס)

אני נשואה מעל 20 שנים, וכל השנים הבטחתי לעצמי (לאור החוויות שעברתי...) שכאשר ילדי יתחתנו אהיה חותנת טובה.

אהיה "המבוגר האחראי", אסתכל בעניין טובה על חתני וכלותי, אקבל אותם בשמחה ובאהבה, ולא משנה מי הם יהיו וכיצד יתנהגו.

אז זהו... שהחלטות לחוד וביצוע לחוד.

לפני כשנתיים ביתי התחתנה עם בחור נחמד וחביב ויש להם ילדה מתוקה. הבעיה היא שהרמה השיכלית שלו הרבה הרבה פחות משל ביתי.

ניסיתי להכחיש את זה הרבה זמן, אבל זו האמת.

המשפחה שהוא מגיע ממנה, בעייתית בלשון המעטה. כשאנחנו פוגשים במקרה מישהו מהשכונה שבה הם גרים, ואנחנו מספרים שהמחותנים שלנו הם משפחת X , אנחנו מקבלים מבטי תדהמה ושתיקה. אף פעם לא מילים טובות על המשפחה.

ביתי התחתנה בגיל צעיר, והוא היה אחד הבחורים הראשונים שיצאה איתו. במלוא האובייקטיביות האפשרית (בכל זאת אני האמא)-

ביתי היא ילדה מוצלחת מאוד בכל הפרמטרים. (מידות, חוכמה, יופי, בטחון עצמי, חברתיות) ואנחנו חושבים שהיתה יכולה למצוא מישהו הרבה יותר ברמה שלה.

ואנחנו (אני ובעלי, במיוחד אני) אוכלים כל יום את הלב, איך לא מנענו ממנה להתחתן איתו. איך נרדמנו בשמירה, איך לא בדקנו כמו שצריך.

ביתי נראית שמחה בחיי הנישואים שלה, אבל אנחנו פשוט לא מבינים מה היא עושה איתו??? האם היא באמת שמחה איתו או שהיא מנסה לשכנע אותנו ואותה שלא עשתה טעות פטאלית?

אין ספק שמבחינה ריגשית הוא טוב אליה ונותן לה את החיזוקים שהיא צריכה, אבל בכל זאת מאוד מאוד קשה לנו.

ביחס שלנו אל החתן אנחנו מאוד חיוביים, אוהבים ומפרגנים. מאוד משתדלים לא להראות מה אנחנו באמת חשים.

אבל ביננו לבין עצמינו- קשה לנו מאוד עצם העניין, וגם אנחנו חוששים שההרגשות האמיתיות שלנו יתגלו כלפי חוץ, ונפגע חלילה בזוגיות שלהם.

אנחנו אומרים לעצמינו שזה הנסיון שהקב"ה זימן לנו, הוא מנהל את העולם וזה מה שהיה צריך לקרות, זה הזמן לעבוד על עצמינו, להיות יותר ענווים, להבין שהילדים המדהימים שקיבלנו הם חסד מהקב"ה ולא בזכותינו- אבל עדיין קשה.

בצעירותי אף פעם לא הבנתי הורים שהתנגדו לבני זוג שהביאו ילדיהם, וכעסתי עליהם על ההתנהגות שלהם, היום אני אוכלת את עצמי שלא התנהגתי כמותם.  כנראה מה שרואים משם לא רואים מכאן...

אודה לתובנותיכם.

כתבת יפה, באמת לא קל להיכנס לנעליים שלךלשם שבו ואחלמה
עבר עריכה על ידי לשם שבו ואחלמה בתאריך י"ז באדר תשע"ד 08:09
את מנתחת את המצב יפה והתשובות נמצאות בגוף דברייך.
כתבת: "אנחנו אומרים לעצמינו שזה הנסיון שהקב"ה זימן לנו, הוא מנהל את העולם וזה מה שהיה צריך לקרות, זה הזמן לעבוד על עצמינו, להיות יותר ענווים, להבין שהילדים המדהימים שקיבלנו הם חסד מהקב"ה ולא בזכותינו- אבל עדיין קשה".
אם את באמת מעריכה את הבת שלך תסמכי עליה שהיא בחרה באדם שעושה אותה מאושרת, האם יש לך משהו אחר מלבד אושר שהיית מאחלת לבת שלך?
ויותר מזה, בוודאי ידוע לך שלפעמים יש קשיים בזוגיות ולא תמיד היא תהיה מאושרת, אבל התפקיד שלכם ההורים זה לתמוך ולאהוב, לא להיות מבקרי הזוגיות שלה.
ומכיוון שאת מבינה שהשם הביא אותך לנסיון, את צריכה לעשות עבודה על עצמך, וזו לא עבודה מסובכת.
כל יום תמצאי משהו אחד טוב בחתן. אם תעשי ככה במשך תקופה, לאט לאט המבט שלך עליו ישתה, ואם תעשי את זה מספיק זמן לא תוכלי לראות בו שום רע.
וכמובן הרבה תפילות. יש לך ההתמודדות לא קלה, בהצלחה
אם היית מתנגדת והם היו מתחתנים בכלl666

לאמא שלי יש חברות שלא התחתנו בכלל כתוצאה מהתנגדות הורים וגם בת דודה של סבתא שלי.מבחיתי עדיף כבר להיות גרושה. חוץ מזה אם היית מתנגדת והם היו מתחתנים בכל זאת אז מה הרווח?

אז ב"ה שהוא התחתן איתה ולא איתך.אלעד

אני מעתיק שני משפטי מפתח, בהם את מודה בפירוש שה"בעיה" עם החתן הינה נחלתכם בלבד, ואילו בתכם מאושרת:

"ביתי נראית שמחה בחיי הנישואים שלה, אבל אנחנו פשוט לא מבינים מה היא עושה איתו???"

"אין ספק שמבחינה ריגשית הוא טוב אליה ונותן לה את החיזוקים שהיא צריכה, אבל בכל זאת מאוד מאוד קשה לנו."

הלוואי על כולנו שהבנות שלנו יהיו מאושרות ושמחות בבעליהן, ושנתחיל לחדוב על טובתן במקום על טובתינו!

אם היא שמחה איתו מה העניין שלכם להצטער כ"כ??מה אני ומה חיי

הרי חלום חייו של כל הורה הוא לראות בשמחת ילדיו, מה הקטע??

לדעתיאורית**

פחות משנה מה הייתם אמורים לעשות. זה שלא עשיתם, זה אומר שככה ה' רצה שיקרה, גם אם זה הכי לא מובן בעולם למה.

כל אותם מחשבות שגרמו לכם "להירדם בשמירה" מישהו, אבא אוהב שלכם ושל הבת שלכם, הכניס לכם לראש. הם לא באו סתם.

צריך להתחזק ולהאמין בזה.

ודווקא מתוך כך, יכול להיות שיש משהו במה שאתם אומרים, שביתך יותר מבעלה בכמה תחומים. אבל הוא כרגע בעלה, וב"ה שטוב לה, ואתם כהורים צריכים כל יום להתפלל על הבית שלהם, על הזוגיות שלהם.

ולעשות הכל שימשיך להיות להם טוב.

יש את השאלה התיאורתית, האם הורים צריכים להתערב בבחירת בן זוג. עכשיו אתם לא שם, אתם אחריה וחבל להתעסק בה. זה לא יהיה נכון לדעתי, ויכול רק להחליש אותכם, ומתוך כך גם את הבת שתראה את רגשותיכם, (אי אפשר להסתיר לגמרי לאורך זמן)

חפשו בחתן נקודות טובות, תגדילו את אורו בעיניכם, תתחזקו באמונה ותפילה...

וזה יעבור גם לביתכם.

לכל זוג יש את הנסיון שלו, אולי זה מה שה' בחר לה? מאחלת לכם רק טוב!

נראה לי -אחרת

נראה לי שהטעות העיקרית בחשיבה זה המשפט "ואנחנו חושבים שהיתה יכולה למצוא מישהו הרבה יותר ברמה שלה."

הרי בסופו של דבר, אנחנו מאמינים שהזיווג של האדם נקבע 40 יום לפני יצירתו. זה נכון שלפני שמתחתנים אי אפשר לדעת מי זה אותו אחד שנקבע לנו, אבל ברגע שכבר היתה חתונה, אז הגישה צריכה להשתנות לגמרי- זה האדם שנקבע לה מראש, הוא הזיווג שלה, ולא אף אחד אחר!

[נכון שיש גם מצבים של נישואין קשים מאוד, שבהם אפשר לשקול גירושין. ואז יש דרכים שונות להסביר את מאמר חז"ל הנ"ל, אבל פה זה לגמרי לא רלוונטי כי היא כן שמחה בו, אז אין מה לדון בכיוון הזה].

ומניסיון אישי (מאוד שונה מהמצב אצלכם אבל בכל זאת יש מן המשותף):

אמא שלי תמיד חשבה שאני צריכה להתחתן עם מישהו גאון במיוחד. לא כי היא לא מעריכה אנשים שלא גאונים, אבל כיוון שאני תמיד הייתי מאוד מוצלחת בלימודים, והייתה לי תפיסה מהירה במיוחד, היא חשבה שלא יהיה מתאים להתחתן עם אדם שלא כזה, כי בנישואין מאוד חשוב שהאישה תעריך את הבעל, ואם אני אבין הכל יותר מהר ממנו זה לא יהיה לנו בריא.

בסופו של דבר- בעלי מאוד שונה מהדמות שהיא ציירה לעצמה. הוא למד הרבה מאוד שנים בישיבה, ויודע הרבה מאוד בתחומי התורה, וגם אוהב ללמוד ולהרחיב את דעתו בנושאים שונים, אבל בתחומים אחרים אני יודעת יותר, ואת כל החישובים המתמטיים שצריך אני עושה.. ובפועל, למרות שזה מאוד שונה ממי שאמא שלי דמיינה שאני אתחתן איתו- הוא האדם הכי מתאים לי מכל הבחינות, ואני מעריכה ומעריצה אותו על מה שהוא ועל מי שהוא. (דווקא כשנפגשתי לפניו עם מישהו שכבר היה בדרך לפוסט-דוקטורט, הרגשתי כל כך כלום לעומתו שזה היה בכלל לא מתאים).

אצלנו זה שונה, כי אמא שלי אמנם הייתה לחוצה מאוד לפני שהתחתנתי איתו, ומאוד פחדה שאני עושה טעות, אבל אחרי החתונה כשהיא למדה להכיר אותו יותר ולראות את החכמה שבהחלט קיימת בו, רק בצורה שונה ממה שהיא חשבה, וכשהיא ראתה כמה שאנחנו מאושרים ביחד- היא כל כך שמחה בשבילנו, ומאוד מאוד מעריכה את בעלי.

בכל מקרה, אם ביתך שמחה, והוא גורם לה להיות מאושר, אז זה האדם שמתאים לה, ואף אחד אחר לא היה יכול להיות במקומו. אתם לא צריכים להעריך אותו אולי על חכמה שאין בו, אבל אם הוא גורם לבת שלכם להיות שמחה, זו כבר סיבה מספיק טובה להעריך אותו ולשמוח בו..

^^ (על הקטע הראשון)מופים
היא שמחה בו הוא מכבד אותהבטוב

הבעיה שהוא לא מוסיף לכם כבוד, לא הרמה שלו ולא המשפחה שלו. תסתכלו על האמת שהבת שלכם שמחה, הוא מספק אותה במקום שהיא צריכה מגבר. יכול להיות שבעיניכם זוגיות זה הרבה שיתוף אינטלקטואלי ותחומי עניין וכ' אבל יש כאלה שמחפשים בעיקר את הצד הרגשי, אינטימי מיני ונראה שהיא שמחה ומסופקת. אז לפי קריטריוני הזוגיות שלה, טוב לה. והיא לא נמצאת באיזה מצב סיכון שצריך לפקוח את עיניה. אז תשמחו בכך שהיא קיבלה את מה שהיא רוצה. אם הייתה מתחתנת עם משהו ברמה שלה אבל היחס שלו לא היה מספיק טוב בעיניה, זה הרבה יותר פספוס...

צריך עבודה עצמית לשמוח במה שיש...זה אכן קשה...

ואים מה להרגיש אשמים כי טוב לה...יכול להיות שאם הייתם מתנגדים אז היא הייתה מקשיבה ועד היום הייתה רווקה מתוסכלת...וזה לא חבל?

אצלנו המצב דומהזאב זאב

הבן שלנו מוצלח במיוחד ויש לו תעודות על כך (בלי לפרט). התאהב בבחורה מבית בעייתי (האבא מכה, ולא רק את הילדים. עד כדי כך שהבחורה חשבה שכך נוהגים כולם וגם עליה להשלים עם העובדה שהיא תחטוף מדי פעם אחרי החתונה. היא התפלאה לשמוע שהבחור לא מתכנן כך) וכדי לגונן עליה הוא נענה לכל בקשה ודרישה, לא רק שלה אלא גם של האבא, וכיון שהבחורה מפחדת מכל מה שנמצא בעולם הרחב וכדי לשמור עליה הם נמנעים מלבקר אצלינו, למרות שהם מבקרים תדיר בבית הוריה. כמובן שבחתונה ההחלטות התקבלו לפי רצון הצד שלה וכמעט שלא התחשבו ברצוננו (כל בקשה שלנו פורשה כנסיון לתקוע מקל בגלגלי החתונה). הבחור ניתק מגע מכל החברים שלו (היו לו הרבה, הוא טיפוס חברותי מאד) ולא עונה להם לטלפונים, למרות שהיא שומרת על קשר רציף עם חברותיה והן גם מתארחות אצליהם בבית.

אין לנו ספק שהוא פועל לא נכון אבל איננו יכולים לעשות דבר. אולי הזמן יעשה את שלו ואולי לא. מבחינה פסיכולוגית, רגשות רחמים וחמלה על מישהו יכולים להוביל לרגשות אהבה ומשיכה.

אנו מתנחמים בכך שיש צרות גדולות יותר (בנים שלא מתחתנים למשל) ושהבחור ימשיך בעז"ה את שושלת הדורות עם המשפחה שהוא בחר להקים. אנו מאושרים שלפחות הוא הולך בדרך התורה וכאן בארץ.

תסלח לי אם אני נשמעת בוטה...מתעלה אליו

אבל הבן שלך נשמע כמו אישה מוכה-ניתוק מהמישפחה והחברים כשחייו נשלטים על ידי משפחת אישתו כי איזו הגנה זו המשך הקשר עם האב האלים וכניעה לתכתיביו בשונה לחלוטין מהמיקרה של פותחת השירשור

תיזהרי מאמירות כאלוגמד טרוט עינים

אני מכירה משפחה שההורים המציאו על האשה את כל הסיפורים

וכשהבן ניתק קשר לאחר נסיונות של להרגיע את ההורים מהגישה המגעילה לאישה

אז ההורים המציאו שהוא ניתק כי האשה בעיתית

מאווד צריך לקבל סיפורים כאלה בעירבון מוגבלללל

אז בבקשהמתעלה אליו

ברר איתו את הענין ותידע אותנו על אמינותו

לגמרי לא (בלי קש לבוטות את לא מקשיבה לנאמר)ender13

נראה שמדובר בבחור שמנסה להתמודד עם מצב לא פשוט.

הוא מנסה לגונן על אשתו לא רק פיזית אלא גם רגשית, מנסה לעזור לה לשמור על כל הקשרים מבלי לאבד את השפיות.

מנסה לא לאבד כלום.

צריך להסביר לו שלמרות שזה מאמץ חיובי, המאמץ העקרי לא צריך בלהאבק על על פינה אלא בהשפעה חיובית.

השאלה הנשאלת היא מה חלקם של ההורים שלו בסיפור, האם הם פתוחים ותומכים או מבקרים ולא מקבלים.

יתכן שהוא מתנתק מההורים כחלק מההגנה על אשתו.

בקשר לעזרה לאשתו, ככלל, עדיף להרבות חוויות חיוביות מאשר להאבק בכדי לתפוס את כל מה ש"היה".

אז תקרא עוד פעם את הודעת האב לאט לאטמתעלה אליו

אבל ממש לאט

איך זה דומה??? הזוג הראשון מאושר ושלכם בבעיות!טריהחדשה
הבחור טוען שהוא מאושר!זאב זאב

הבחור לא רוצה עצות מאיתנו, הוא טוען שטוב לו ככה. והבחורה? היא וודאי מאושרת. בעננים.

שיהיה ברור. האבא שלה לא שולט בבחור בכח הזרוע אלא בזה שהבחורה עדיין כרוכה אחריו והבחור מנסה לתת לה את כל רצונותיה.

מדובר בשני התרחשויות שונות - כי אצלכם המצב לא בריאאלירז

ואילו אצל הפותחת המצב סתם לא נחמד ולא נעים להורים..

כמו שכתבתי למעלהמתעלה אליו

כדאי שתלכו ליעוץ

אם טוב לה תניחי להפרח-בר
את לא יכולה לחיות את חייה עם כל הצער שבדבר, זה לא משחק - יש להם ילדה משותפת וחיים משותפים אין שום דבר שאת יכולה לעשות כרגע - להפך ! אם תתערבי ותגידי את דעתך היא עלולה להתרחק... אני מציעה לא לחשוב ״מה יגידו השכנים״ לנסות לקבל אותו בלב שלם ולראות את מה שטוב בו
זה דווקא מעניין...אושר

לא קראתי את כל התגובות הקודמות אבל...

אני נשואה עדיין פחות משנה...

ב"ה שמחה ומאושרת בוודאי שתמיד יש עבודה!

בטוחה שגם לבת שלך יש עבודה...

תחשבי רגע לפני שהבת שלך  התחילה להיפגש.. מה את אמרת לה שהכי חשוב? על מה צריך לשים לב?

(על השכל? או על היחס שלו אליה?...) איך מישהי פעם אמרה לי? "אם הוא  לא יידע כל מיני דברים... או שתלמדי אותו או שתלמדו יחד"...

תשמחי!! תשמחי, ב"ה זכית בחתן עם מידות טובות (זה מזכיר לי את כל הסיפורים האלה על הנסיכות הגדולות בארמון שבוחרות להתחתן דווקא עם אחד מפשוטי העם כי שם היא מוצאת את ה- מידות... חח ;) בהצלחה!

מידות מידות מידותגלעיני

יפה אמרת.  אנשים יקרים לדורותיכם- השכל וההצלחה החיצונית יש להם חשי בות אבל בלי מידות טובות הכל לא מחזיק מעמד!

יש לכם חתן עם מידות טובות! הללויה! שווה לשמוע קצת מאנשים שהתחתנו או חיתנו עם אדם מקולקל במידות - אין גרוע מזה. הקושי שלכם הוא במידות של עצמכם- ההורים, שחולמים על "יותר" ולא יודעים להבחין בטוב שקיים. תתפללו שהמחשבות הלא טובות שלכם לגבי נישואי הבת יחלפו כלא היו- אלו מחשבות שמקורן ביצר הרע. בהצלחה רבה

קודם כל - אתם מתמודדים יפה!! וכל הכבוד לכם!אלירז
עבר עריכה על ידי אלירז בתאריך י"ח באדר תשע"ד 13:19

זאת אומרת - לא בחרתם לפגוע בבחור או במישהו, בגלל שהדברים לא מצאו חן בעיניכם.

בעלי הוא אדם מדהים! לפעמים נדמה לי שהתחתנתי עם מלאך! ואני ממש לא צוחקת..

מבחינת אבא שלי, הקריטריונים לבחור מוצלח עבורי -
עמדו בעיקר על הזמן שלמד בישיבה, הבית שממנו הגיע, מאיפה ינק את ערכיו..

(יש בזה הרבה, אבל לבעלי אין את הרקע הספציפי הזה, הוא לא הגיע מבית דוס במיוחד..)

היה לי ברור שגם אם אביא את הרב מרדכי אליהו הבא! -

הוא לא ימצא חן בעיני אבא שלי על ההתחלה, ויקח לו המון זמן לקבל את זה..

כי הוא פשוט חושב שהבת שלו מושלמת, ובאמת קשה לו לשחרר, ולאפשר לקב"ה לתת לי את בן זוגי שהוא רואה לנכון..

(מה גם שאני רחוקה מלהיות מושלמת)

גם תפיסות ה"הצלחה"  - של אבא שלי ובעלי - יוצאות מנקודת ראות אחרת לחלוטין!!

אני בטוחה שבהתחלה הוא חשב (ואולי הוא חושב עד היום אבל לא אומר? כמוכם?)
שהתחתנתי עם בחור פשוט מדי עבורי..

אני באופן אישי בטוחה! - שכל אישה שתתחתן עם בחור שיש בו חצי מהמעלות שבבעלי - תהיה מאושרת עד אינסוף!

ושקיבלתי מתנה עצומה מה' בכל הקשור לזיווג שלי!

(ואם מישהו דאג - הוא יודע למנות היום הרבה מאוד מעלות של החתן שלו..)

זיווג הוא שמימי. תרצו או לא תרצו - זה מי שהקב"ה ייעד לבת שלכם.

וכל עוד היחסים שלהם תקינים וטובים, ואין פה משהו לא בריא, נראה שתצטרכו לקבל את זה.

ולהשליך את המחשבות העגומות האלו - על מה שיכולתם והייתם צריכים לעשות עבורה.. - לפח!

אגב - גם אני מתפללת מאוד!! שאזכה להיות חותנת טובה

על אף שאני כבר יודעת, שאני דומה מאוד לאבא שלי..
ושיהיה לי קשה מאוד לקבל אפילו גיסות (גם אם הן יהיו כלילות המעלות..)

במסגרת העבודה האישית שלי בתחום, נדמה לי על עצמי - 

שבמקור זה נובע מהמחשבה שאני יודעת הכי טוב.. אולי אפילו יותר מהקב"ה, מה נכון למי ומה, ומי שווה את מי..

האמנם? 

משתדלת ללמוד מחמותי המדהימה, שהיא ממש כמו אמא שניה שלי לכל דבר!!
שאזכה להיות בענווה לכל מה שה' בוחר לקחת או לתת לי - ולקבל כמוה את הכלות והחתנים שלי..
ההורים שלי..א"ם
שנמע ממש אותו מצב,‏ התחתנו בגיל צעיר,‏ היא חכמה ,‏ משכילה וכו' הוא נמןך ממנה,‏ יתום,אבא ‏ שיכור וחולה,‏ חסר השכלה תיכונית.‏ ב"ה הם מאושרים יחד הביאו ילדים מןצלחים .‏ מזל שאמא שלי לא הקשיבה להורים שלה !
גלי יקרהחבצלת השרון~
נשמע כמו מן מאבק פנימי כזה לא קל...האמת שלפי הכותרת של השרשור חששתי לשמוע סיפור קשה ומצער. לשמחתי ולרווחתי מדובר בסיפור פשוט ואפילו חמוד. איזה כיף לך שזכית לחתן עם מידות טובות שחפץ בשמחת אשתו...כל כך חשוב וחיוני ולא מובן מאליו. איזה חסד ה עשה אתכם. אז נכון הייתם רוצים שגם הקליפה החיצונית תהיה יפה ומרשימה...אבל בטוחה שאתם בתוך תוככם יודעים מה חשוב. כל הורה בטוח שהילד שלו מושלם ולפעמים לא רואה את צרכיו של הילד יתכן מאוד שהבת שלכם מצאה בבעלה דברים מיוחדים שאתם לא רואים...התפקיד שלכם עכשיו זה רק ללוות ולתמוך בשמחה ולהנות מהנחת מהיחד הפשוט והטוב. אל לכם לצער אותה במיוחד שנשמע שאין שום ביסוס אמיתי. זה לא יכול יוסיף לכם כלום. שלא נדבר לה... על הקליפות תתגברו. ותשמחו שהיא שמחה.
צביעות! תגידי תודה שלא בא מישהו שיעשה לה תמוותאורel
יש גברים חכמים ולצערי רעים ומאמללים את האשה שלהם.
לדעתי את צבועה ומלאת גאווה ,תחשבי היו אומרים הפוך . איך היית מגיבה ?אולי הוא היה צריך לזרוק אותה ?
זאת התשובה. להגיד תודה
אני אביא תובנה חשובה מהרבנית אסתר לבנוןחיל'ה

לפני מספר שנים, הייתי בשיעור של הרבנית אסתר לבנון בבנין שלם, בנושא הילדים שמתחתנים, כלות חתנים וכו'

והיא סיפרה על אישה שבאה אליה והתלוננה על החתן, ובסוף השיחה סיפרה שלבת ולחתן יש 5 ילדים..

והרבנית אמרה לה- ולנו-

עד האירוסין- זה הזמן שאפשר לחשוב "האם זה מתאים, אולי לנסות להפריד, להסביר לבת/בן על צדדים נוספים שאנו רואים בחתן או בכלה והם לא רואים.

אחרי האירוסין- זה כבר החלטת שמים, ובשום אופן לא לחשוב על "זה לא הנכון, זה לא מתאים" אלא רק לחזק ולקבל, וכמו שאמרו לך אחרים- לחפש - ממש לחפש בנרות- את הצדדים הטובים, וכל הזמן לחשוב עליהם.

אם תרצי, אני אחפש לך את השם המדויק של השיעור, ויכול להיות שאפשר לקנות הקלטה שלו מבנין שלם.

בהצלחה רבה!

אני הייתי מדייק ואומר שעד החתונה אפשר לנסות...רוני60

ולא עד האירוסין...

כי היום הרבה מהזוגות מביאים את המיועד/ת רק לאחר החלטה,

ואז להורים אין מספיק זמן להיכרות עם המיועד/ת עד לאירוסין.

אני מכיר מקרים של ממש כמה שעות...

וגם החתונה זו ממש התחייבות הלכתית!

בשונה מאירוסין של היום, שחוץ מהוצאות כלכליות, אין בהן ממש.

זו אחת התוצאות של שיטת הדייטיםחלב ודבש

אילו היו האנשים נפגשים באופן טבעי בתנועה, בלימודים, בעבודה, בצבא וכו' רוב הסיכויים שהם היו פוגשים ומכירים בני זוג שדומים להם יותר ואולי אף מתאימים יותר ברקע, בתכונות ובאישיות.

בשיטת הדייטים פוגשים גם אנשים שבחיים הרגילים לא היינו מגיעים אליהם כלל. (גם לטוב)

לדעתי בדיוק להפךהריון שני=)

כשמציעים הצעות תמיד אפשר "לברור" ולומר- המשפחה לא מתאימה לי וכד'...

אבל כשמכירים באופן ספונטני מכירים קודם אתהבנאדם ולא את הרקע. ולכן יכולים להכנס למקומות שמלכתחילה לא היו רצויים.

כתבו פה דברים יפיםמאמע צאדיקה

אני רוצה להזכיר נק' אחת, בקצת יותר עומק-

יש תורה של רבי נחמן על עין טובה (אל תשאלו אותי איזה בדיוק, אני לא מבינה בזה... לקחתי לי את העיקרון לחיים, לא את הספר הכתוב...) 

עין טובה היא דבר שיוצר מציאות

אם יש מציאות שמסתכלים עליה- הצורה של המבט- יוצרת את המציאות להיות יותר בצורה הזו

אם יש מציאות שיש בה גם רע וגם טוב- ומסתכלים עליה במבט של טוב- אז המציאות נהיית באמת יותר טוב! 

תסתכלי בעין טובה על החתן שלך

באמת, בכנות עם עצמך, לא בהצגות מבחוץ 

איזה דברים טובים את יכולה לומר עליו?

את תראי- את יכולה ליצור טוב, להביא טוב 

את חמות נהדרת  

לאהוב...כי הם של ילדינו.אמא זוכרת

אמא יקרה.

לפני שנים, טרום תקופת נישואי ילדינו, שמעתי מאשה חכמה: "אני אוהבת את חתניי וכלותי עוד לפני שאני מכירה אותם... בהם/ן בחרו ילדיי." 

זהו מסר שמלווה אותי בכל התקופה הנפלאה הזו: הרי אותם/ן לא אנחנו גידלנו, ותמיד אדם קרוב לעצמו ולילדיו יותר. באופן טבעי נמצא חסרונות, ואם לא פחות מ, אז באופי או ביופי וכו'. אם ניקח את הדברים כעבודת המידות שלנו ללוות את בחירות ילדינו בקבלה פנימית ואוהבת של בני/ות זוגם- נצא אנו וכמובן המשפחות הנוצרות, נשכרות. ובע"ה המשך הדורות יעיד על כך.

והכל בעין טובה ולב אוהב!       בהצלחה!

חתן הוא כמו בןגלעיני

ואם הוא היה בנך היית רוצה בשבילו את הטוב ביותר גם אם הוא "לא כל כך מוצלח" כהגדרתך. הוא שלך! ואם הורי אשתו היו מביטים בו בצורה לא טובה, בצרות עיין והתנשאות- תחשבי כמה זה היה כואב לך. אז "מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך".

תודה... ועוד כמה דברים...gali
עבר עריכה על ידי gali בתאריך י"ט באדר תשע"ד 06:28
עבר עריכה על ידי gali בתאריך י"ט באדר תשע"ד 06:08

זו הפעם הראשונה שאני כותבת פה, ואני רוצה להגיד תודה לכם, אנשים טובים, (כמעט) על כל התגובות בכללי ובפרטי (א' - תודה!)

תודה שעצרתם את מרוץ החיים, והקדשתם זמן לנסות לעזור לי מנסיונכם ומחוכמתכם, על אף שאתם לא מכירים אותי.

זה סוג של גמילות חסדים בסתר

רובכם נגעתם בנקודות נכונות, ועזרתם לי לראות את הדברים מנקודת מבט אחרת. בהמשך לדברים שחלקכם כתבתם בצורה כזו או אחרת, אני חושבת שהמסקנה צריכה להיות שהמחשבה יוצרת מציאות ולא להיפך.

כאשר מגיעות מחשבות שליליות בעקבות מציאות מסוימת, מותר להיות עצובים, מתוסכלים, אפילו לעבור תקופת אבל על החלומות שהיו לנו, וכנראה לא יתגשמו, אבל כאשר רואים שהמחשבות האלו לא מקדמות אותנו לשום מקום טוב, צריך לעצור אותן בכח, ולחשוב במודע מחשבות חיוביות שבסופו של דבר יגרמו למציאות להיות חיובית יותר.

זה חלק מהעבודה שלנו בעולם הזה.

ולאלה מבינכם שלא הצליחו להתחבר למה שכתבתי, והאמת שעד שהגעתי למצב הזה, גם אני לא יכולתי להבין.

במצוקתינו דיברנו עם זוגות חברים שלנו. (אתם יודעים, זקנים שכמונו עוד מדברים ומרכלים אחד עם השני, ולא רק בפורומים אנונימיים באינטרנט....). התברר לנו שיש הרבה מיקרים כאלו, כמובן בעוצמות כאלו ואחרות, שמתוסכלים מאוד מהבחירות של הילדים שלהם. הסיבות רבות ומגוונות. 

אלו אנשים נורמטיבים לחלוטין, אנשים טובים וערכיים- ובכל זאת כשהגיעו להתנסות הזו- "חטפו בוקס בפרצוף".

לכן- יש סיכויים גדולים שגם לכם זה יקרה.

עצה קטנה ממני- תעשו, העתק הדבק לשרשור הזה, ובבוא היום, תוציאו אותו, תקראו ותפנימו. תגלו כאן הרבה עצות טובות.

תודה אלעד

אכן, נגזור ונשמור

אז הרבה הורים חושבים שאין מישהו מספיק טוב לילד חחחטריהחדשה
תורה רפ"במטבחון
נשמע שיש לך חתן מדהים!לב אדום.
אני לא מוצא סיבה לפסילה.

טוב לבתך, היא מוגנת ומחוזקת וזה באמת מה שחשוב.

הסטיגמות ועיקומי האף הרסו בתים, וחבל.
רק חייבת להוסיף נק' קטנה-יעל...

כתבת שאת נשואה 20 שנה.

אז מי כמוך יודע שהדבר שהכי חשוב בזוגיות זה המידות הטובות.

נשמע שביתך זכתה בכך... ב"ה!!!

(ולגבי משפחת המוצא- זה נחמד שהוא יבוא ממשפחה טובה, אך המשפחה אינה מורה על האדם.

לטוב ולמוטב...)

היי.. מנסיון קצת אחרכמו מים
אני חוויתי מקרה מאוד דומה, אבל מכיוון אחר.
אני ברוך ד נשואה לבעל מדהים! אך אני זו לא הנקודה. אלא חברה שלי...
לאחר שיצאה זמן מה עם בחורים ודי התייאשה, מצאה לה בחור שמצא חן בעיניה. אך מאותן סיבות שהזכרת את, ואוסיף גם את עניין העדה, ההורים ממש לא התלהבו. והאם הגדילה ועשתה בכך שיצרה איתי קשר מכיוון שלה ולביתה אין קשר ככ טוב. היא ציפתה שאני אשכנע אותה לרדת מהרעיון. התייעצתי עם גדולים ממני, והם אמרו שאם הוא טוב לה, וטוב לה איתו- לא להתערב!
לומר שהיום הם נחים על זרי הדפנה? לא, ממש לא. יש להם המון עבודה זוגית. את העבודה הזו צריך להשאיר לזוג. כאחת שהוריה נתנו לה את מרחב הבחירה בעניין זה, וכאשר מצאתי את שאהבה נפשי, רק הסבו את ליבי למספר נקודות, אך מעולם לא אמרו לי לא להתחתן איתו! וטוב שכך! אולי ההורים שלי והוא לא אותו סגנון, מנטליות שונה וכו.. אבל אין מאושרת ממני! אני חושבת שכדאי ומומלץ לתת להם הילדים גדולים להתמודד. כמו שאתם הזוג צעיר הייתן מצפים שיתייחסו אליכם.
אם לא יהיה להם טוב ביחד, גם את זה הם יפתרו בינם לבין עצמם.
המון הצלחה והתמודדות בריאה קלה וטובה
קראתי רק את ההודעה הפותחתציליגילימימי

ולא את שאר התגובות.

סליחה, אבל אני פשוט לא מבינה אותך (אתכם), הבת של שמחה בחיי הנישואין שלה. מה את צריכה יותר מזה??

מבחינה ריגשית הוא טוב אליה? הוא בעל מידות טובות? הוא נחמד?

טוב להם ביחד??

מההודעה שלך נשמע שלגמרי כן, אז מה מפריע לך?

אולי זה בדיוק מה שהבת שלך צריכה, אולי היא לא צריכה מישהו עם רמה שיכלית כמו שלה או גבוהה משלה, אלא אדם רגיש שיבין ויכיל.

וזה מה שהיא קיבלה, וזה הכי הכי חשוב.

מהצד השני של הצד השני...ggg

את יודעת, נראה לי שחמותי הייתה כותבת עלי אותו דבר אם הייית שואלת אותה.

כשהגעתי למשפחתם לפני הרבה שנים, הם היו בשוק מהבחירה של הבן שלהם, גם מהמהירות שבה התגלגלו העניינים, גם מהמש'

המתוסבכת שממנה הגעתי, מהרמה הדתית שלי שהייתה נראית להם מוגזמת ואולי גם ממני, הייתי מאוד סגורה והם לא הבינו מה הוא מוצא בי.

הם ניסו להגיד לו שייקח את הזמן כדי לחשוב, אבל ב"ה הוא לא רצה לקחת את הזמן. (והוא היה כבר רווק הרבה שנים.)

אולי עד היום הם חושבים שהוא היה יכול להשיג משהו יותר טוב. הם לא אומרים כלום בנושא מרגע שהתחתנו, אך לפעמים מתחת לפני השטח אני מרגישה בדברים. אני מנסה להתעלם, מה גם שכשלמדו להכיר אותי, היחסים יותר התחממו(לטובה) .

לפעמים אני מנסה להזכיר לעצמי שהם בסך הכל דואגים מאוד לילד שלהם שהם מאוד אוהבים, אבל אני לא בטוחה שהם תמיד יודעים באמת מה הכי טוב בשביל הילד שלהם. הוא כבר לא הילד הקטן שהם מכירים, מרגע שהוא התבגר הוא בנה לעצמו חיים עצמאיים שהם לא תמיד מכירים היטב,  לכן הבחירות שלו לא תמיד מובנות להם.

וחוץ מזה צריך לתת מקום לאמונה שאם הקב"ה הועיד אותם לבנות את הבית הזה, כנראה כך צריך להיות וכך יהיה גם טוב.

(כמובן שצריך להיות עם יד על הדופק, אם יש חשש שמא בן הזוג מתעלל בצורה זו או אחרת בבת שלכם, אך נשמע שזה ממש לא העניין.)

מקווה שבבא העת אוכל גם אני להשלים עם הבחירות של הילדים שלי...

ועוד משהו- כדאי בכל מקרה לחפש את הטוב אצל כל אדם, במיוחד אם הוא הצטרף למשפחה. כמו שהילדים שלנו אינם מושלמים ואנחנו אוהבים אותם כמו שהם כך כדאי להתייחס אל בני זוגם. למרות שזה וודאי לא פשוט.

לא קראתי את התגובות אבל מנסה להביא את ביתך...שומרת סוד

אולי בתך אוהבת אותו דווקא כי הוא נותן לה את המקום של המוצלחת? אולי טוב לה איתו כי הוא אוהב אותה באמת בפשוט ובלי כל מיני שטויות מסביב?

ובמה בכלל מתבטא מוצלחות? דווקא בחכמה? אני בטוחה שאם היא בחרה בו וטוב לה איתו כנראה מידויות עולות על הכל.

האמת שאני מאוד מקווה שחמותי לא חושבת עלי ככה כי זה פוגע ממש. 

...איש השקים
עבר עריכה על ידי איש השקים בתאריך י"ט באדר תשע"ד 20:52
הבחור טוב, היא מאושרת, הבעיה בהסתכלות שלכם.
נקודה למחשבהמוריה בשמחה

אני לא מכירה אותכם וברור לי שאתם רוצים רק בטובת ביתכם,

עלתה לי מחשבה ואולי יש בה נקודת אמת,

ממה שכתבת הרגשתי ששכל ואינטליגנציה זה משהוא שאתם מחשיבים מאוד (ואני מניחה שזו הסיבה שהפער כל כך קשה לכם),

אולי ביתכם החכמה הרגישה שאינטליגנציה זה חשוב אבל לא הכי חשוב, ולכן היא בחרה לעצמה את מה שחשוב לדעתה- חוכמת הלב,ויותר מזה אולי היא בחרה דווקא את הבחור הנפלא שלה שלא ימדוד אותה במדדים שכליים אלא יאהב אותה אהבה אחרת משלכם, ואולי לכן היא שמחה בו ומי שהוא, דווקא כמו שהוא. 

מקווה שהובנתי ולא פגעתי, ומאחלת לכם שתלמדו לאהוב אותו מהמקומות שטובים בו.

נ.ב: הייתי מציעה לכם לשבת ביחד את ובעלך ולעשות "אזמרה" על הבחור- להאיר בו רשימת של תכונות טובות, מעשים טובים שיש בו וכך לפתוח את הלב אליו.

משמייםzmil
"מה' אישה לאיש"....אור77

מכירים את הסיפור על המלך שלמה ובתו????

לשלמה המלך הייתה בת ושמה קציעה
הנערה הייתה יפת תואר חכמה וטובת לב.
כשגדלה הנערה רצה אביה לדעת מי יהיה החתן שלה וקרא לכהן הגדול שישאל באורים ותומים מי הנער שישא את בת המלך לאשה?

הכהן שאל באורים ותומים והשיב כי בחור עני וללא שם תואר יהיה בעלה.

לשמע הדברים החליט המלך למנוע את נישואי בתו לאותו בחור.

לעבדיו ציווה ללכת לאחד מאיי הים אל אי רחוק ושומם ולבנות עליו מגדל גבוה וחומות סביבו ללא מדרגות בתוכו ולא לספר לאיש על פקודתו.

אותם עבדים שטו בספינה ובנו מגדל מוקף חומה ובו הניחו מיטה שולחן וכיסא למגורי אדם אחד בלבד

לאחר שסיימו את מלאכתם שבו לארמון המלך והוא ציווה עליהם לשוב בעוד שבועיים

בינתיים פנה המלך לביתו והורה לה להכין בגדים לתקופה ארוכה עד שהמלך יקרא לה.
הבת עשתה את רצון אביה ללא כעס כי חפצה לכבד אותו

לאחר שבועיים הובילו העבדים את הבת למגדל אשר על האי הבודד

בעזרת סולמות טיפסה הבת לראש המגדל ונשארה לבדה בחדרה.

הסולמות הורחקו מהמגדל והיא נותרה לבדה.

לאחר מכן קרא המלך לנשר גדול וחזק וציווה עליו לקחת בכל יום ממטבח המלך אוכל ולהביא לביתו שבראש המגדל את ארוחותיה.

באותם ימים חי בעיר עכו איש עני אביים שמו ולבנו אשר נולד קרא ראובן.
הילד גדל והיה ליפה תואר נבון ומוכשר, אך בשל המצב הכלכלי הקשה בבית ביקש לשוטט בארץ אולי ימצא תעסוקה ויביא מעט כסף לפרנסת הבית

הנער נפרד מהוריו ויצא לחפש את מזלו.
כל היום הלך ללא אוכל ומשקה רעב ועייף היה לעת ערב ופחד נפל עליו.
התחנן לה' שימצא עבורו איזה מסתור וה' זימן לו נבילת שור מונחת על הארץ.

נכנס הנער לתוך בטנו הפתוחה של השור ונרדם.
בשנתו לא חש בנשר גדול שנעץ ציפורניו בנבלת השור הרים אותה יחד עם הישן בתוכה ונשאה אל ראש המגדל שבו שכבה בת המלך
לאחר ששבע הנשר מבשר השור עף לדרכו והנער נשאר במגדל

בבוקר יצאה בת המלך למרפסת המגדל ומצאה את הנער הישן
העירה אותו והוא לא ידע לספר לה כיצד הגיע אליה.

הנערה שמעה את סיפור הנער היא כיבדה אותו מהמאכל הרב שהיה בחדרה והציעה לו להישאר איתה במגדל הבודד.
אין לך דרך כיצד לרדת מהמגדל וגם אם תצליח לרדת תמצא עצמך מרוחק ממקום ישוב.
תישאר איתי, הזמינה הנערה את הנער להישאר איתה ומעתה והלאה הנשר היה מביא בכל יום שתי ארוחות בכל פעם והשביע אותם

עברו ימים ושני הצעירים מצאו חן אחד בעיני השניה והבינו כי מאת ה' יצא הדבר והסכימה להינשא לבחור.
בדם שיצא מאצבעו הדקורה טבל נוצה וכתב לה כתובה.

חיו בני הזוג בשלוה ונולד להם בנם הבכור ושמו "זכור"
הנשר הבחין בילד ומעתה הביא שלושה ארוחות בכל יום אל המגדל

זמן רב עבר והמלך התגעגע לביתו ושאל את הנשר מה שלומה?
והנשר השיב כי שלום לה ולבעלה ולבנה הקטן ולא חסר להם דבר.

המלך סירב להאמין למשמע אוזניו
הוא החליט לצאת עם עבדיו אל עבר האי. שם הלך למגדל. ציווה להרוס את החומה סביבו ולהעמיד סולם גבוה.

המלך ראה את בתו ואת משפחתה ונפלו בבכי והתרגשות אחד על צווארו של השניה

לאחר שנרגעו אמרה קציעה לאביה כי הנה הבחור שכאן הוא בעלה וזה הבן שבורא עולם הועיד לה.

כיצד הגיע הבחור לכאן שאל המלך את בתו?
והבת השיבה כי צפור ענקית הובילה אותו למגדל עטוף בתוך נבלת שור.

זמן מה שוחח המלך עם הבחור וגילה כי הוא נבון מאוד יודע ללמוד ומתמיד.

יחד עם בתו חתנו ונכדו ירד מהמגדל והפליג איתם ועבדיו חזרה למקום ממנו בא.

המלך ציווה לערוך סעודת הודיה משתה לעמו ולכולם סיפר את שנעשה במגדל.

עתה נוכחתי פעם נוספת כי אין אדם יכול להימלט מגזירת הקב"ה.

שלחתי את בתי למקום שומם שרגל אדם לא דרכה בו ובמקום גבוה ובכל זאת לא הצלחתי לחלץ אותה מגורלה אשר ה' גזר עליה.
יהי שם ה' מבורך!

תנו להם לחיותכבשה מתולתלת

טוב לה, טוב לו?

אל תתערבו להם.

אני מכירה משפחה עם שם מאוד רע בשכונה שהיא גרה בה בעיר כלשהי, 

מטופלים ברווחה ולא מתנהגים בצורה מקובלת.

אבל... הגדולים שלהם, כרגע בצבא במשהו איכותי, בש"ל ובישיבות/אולפנות טובות, 

הם צעירים איכותיים, חכמים, ילדים טובים, מעבר לטובים, מדהימים.

לא מגיע להם חתן/כלה טובים? 

לי לא הייתה שום בעיה לחתן את הבן/בת שלי עם מישהו/י איכותיים ממשפחה פחות איכותית.

(אלא אם מדובר על אנשים אלימים, שליליים או מסוכנים שעלולים להזיק לה)

גם על ההורים של בעלי, שהם לא רהוטים ומשכילים, ויש להם בין השאר גם ילדים גאונים-על, 

יש אנשים רכלניים שמסתכלים בעין עקומה. מזל שההורים שלי לא.

והם אנשים טובים יותר מרוב רובם של האנשים שאני מכירה. אני אוהבת אותם ומעריכה אותם מאוד.

היא התחתנה איתו, טוב לה , טוב לו ,

לא טוב לכם? אז מה? רק אל תפגעו להם בזוגיות.

יש "בעייה" כללית שהבנות יותר משכילות מהבניםhamedinai

יש המון בחורים לא כל כך איכותיים (בצעירותם, אחר כך הם משתפרים), וזה עושה בעייה קשה לבנות שיש להם פחות מה לבחור.

ובכל זאת עדיף שהבת תתחתן ותהיה מאושרת מאשר שתישאר חס וחלילה רווקה.

שנה אחרי חתונהl666

אמא שלי אמרה לי בכנות מה היא מרגישה. היא גידלה ילדה במשך 20 שנה, השקיעה את כל כולה ואחרי 20 שנה הגיע איזה בחור ולקח. וכמובן היא ציפתה ליותר למרות בעצמה לא הצליחה למצוא שום חסרון מהותי

ומקרה שהיה לנו שנתיים אחרי חתונה עם חמי וחמותי. הם הגיעו אלינו לשבת ובעלי הלך לעשות קניות איתם. הוא חזר עם כמות בלתי מתוארת של ממתקים כשחצי מהרשימה שנתתי לו חסר. כששאלתי אותו למה הוא קנה כל כך הרבה ממתקים ולמי בעצם? הוא ענה לי שהורים שלו קנו כי רצו לפנק אותו. אז שאלתי למה הוא לא קנה חיתולים ועוד כמה דברים שביקשתי- הייתי בתדהמה כי בדרך כלל הוא לא התנהג ככה אז הוא אמר שהוא היה עם חמי  וחמותי. קשה להורים לקבל שבן שלהם גדל ולא צריך ממתקים, האמת הוא מעדיף בשר הרבה יותר, שזהו ילד התחתן והפסיק להיות ילד

זה שורש הבעייה 

תגובה מניסיון אישינורה

אני נשואה באושר ברוך ה' כבר למעלה מ-22 שנים...

כשנפגשנו, בעלי היה בחור ישיבה תמים שלא יודע כלום (אבל באמת כלום) מחיי העולם הזה, ואילו אני הייתי 'אשת העולם הגדול' - עובדת בהייטק, בעלת רכב משלי, עוזרת בניהול בית הורי ועוד. ואילו הוא 'אשרי יושבי ישיבתך' - ממש לא הבין כלום בחיי העולם, אפילו לא היה לו חשבון בנק.

גם ההבדל בין המשפחות היה אדיר: אני ממשפחה אשכנזית מבוססת והוא ממשפחה מעדות המזרח שעלו מארץ מוצאם כשבעלי היה ילד, בנוסף על כך הוריו אנאלפבתים, גם בעברית וגם בשפת המקור, והפרנסה אצלם בדוחק גדול מאוד - כלומר לסיכום, גם ההבדל בין המשפחות היה שמים וארץ.

תמיד צריך לעבוד על זוגיות, כי גם אחים מאותה משפחה הם שונים ולו רק בגלל שבנים ובנות במהותם שונים וגם אין שני בני אדם שווים.

לומר שלא היו עליות וירידות בזוגיות? אי אפשר לומר זאת. אבל עבדנו, ואנחנו עובדים ונמשיך לעבוד בעזרת ה' עד 120.

היום, לאחר כל כך הרבה שנים מאושרות, בעלי הוא זה שאחראי על נושאי הכספים בבית (בנק, ביטוח וכו') ואני זזתי הצידה. גם משאר הבחינות הוא כבר לא 'אחד שלא יודע כלום מהעולם'.

העולם הוא דינאמי וכן בני האדם.

אני ממש מבקשת ממך, תני להם צ'אנס. ותאמרי לביתך שאת אוהבת אותה ולכן גם אוהבת את בעלה. והכי הכי חשוב, תבקשי ממנה שכאשר יש לה בעיות עם בעלה, שתיגש להתייעץ עם אנשים נייטרליים, ולו רק בכדי שאת תמיד תוכלי לחשוב עליו דברים חיוביים - כי הם יתפייסו, ולכם זה יהיה הרבה יותר קשה להשלים.

בהצלחה!

נפלא ממש השדכן הראשי עושה עבודה נפלאההלוי מאאחרונה

המלצות לצימרחושבת בקופסא

מקווה שזה מתאים לשאול פה ויהיו מספיק תשובות.

יכול להיות שעדיף לשאול בהו"ל.

אנחנו רוצים לצאת לצימר זוגי מהתקציב שנשאר לנו מהמילואים וכנראה נוסיף קצת.

מחפשים צימר חדר אחד לזוג, עם ברכה פרטית (באמת פרטית, שלא רואים אותנו ואנחנו לא רואים אחרים)

עם ארוחת בוקר יהיה נחמד אבל לא חובה.

תקציב של סביבות 1,000 שקל לילה, (נחמד אם יהיה בפחות) שני לילות בסוף אוגוסט כנראה (אני מקווה שלא יהיה עמוס או יקר מידי בזמן הזה, אין לנו כל כך אפשרות אחרת)

אזור בארץ: לא ירושלים או המרכז ממש, ולא צפון רחוק ודרום רחוק. אולי בשולי המרכז?

אנחנו מתניידים באוטובוסים.

עדיפות אם יש אטרקציות, מסלולים ודברים מעניינים לעשות באזור שאפשר להגיע אליהם באוטובוס.

אשמח לעזרה כי ממש לא מבינה בזה.

מומלץ ממש ממשכנפי נשריםאחרונה

צימר במחסיה, עלה לנו 1000 לסופש

כל המתחם מגודר ורק שלכם יש בריכה וגקוזי פרטיים ומטבחון נוח.

אפשר להוסיף 200 ולהישאר גם מוצש עד ראשון בבוקר

מישהו מבין טוב בליסינג?חזקה בעורף

אנחנו מתניידים בשני רכבים. בעלי מקבל מהעבודה רכב+דלקן של 7 מקומות, שלרוב נמצא אצלו. ויש לנו רכב פרטי שלנו (5 מקומות שלרוב נמצא אצלי) עד עכשיו הרכב הפרטי שלנו היו רכבים זולים ודי מתפרקים, לא כ"כ השקענו ברכב כי הוא שימוש בעיקר אותי לעבודה (ממש קרוב לבית) ובהקפצות של הילדים (שוב, לרוב נסיעות ממש קצרות)

עכשיו ב"ה כבר תקופה שהרכב 7 מקומות לא מספיק לנו❤️ אז הרכב הפרטי הופך להיות גם להרבה נסיעות (לשבתות ולטיולים) הרכב הנוכחי כבר מתפרק וכבר תקופה שאנחנו מחפשים רכב ממש טוב שיחזיק מעמד לאורך זמן. הקצבנו עד 50,000 אבל לא מוצאים משהו שמספק אותנו מבחינת הנתונים של הרכב😬

התחלנו קצת להתלבט אולי כדאי לנו להשקיע בליסינג. מצד אחד מרגיש לי קצת כמו לזרוק כל חודש כסף לפח. מצד שני, נותן לנו שקט נפשי עם הרכב (קצת זקוקים לזה)

אבל בסופו של דבר, לא באמת מבינים בליסינג עד הסוף…

נשמח לשמוע איך זה עובד. יתרונות וחסרונות.

למה צריך להתייחס כשרוצים להתחיל? על מה לשים דגש? מאמינה שאנשי מכירות של הליסינג יידעו ל"סובב" אותנו טוב, כדי להרוויח, אז רוצים לבוא כמה שיותר מוכנים מראש.

תודה לעוזרים🙏🏻

לא בדיוק מה ששאלתפשוט אני..

אבל אני מכיר אדם שהקים עסק למציאת רכבים יד 2, לפי תקציב וצרכים. הוא בעצמו מחפש את הרכב, בודק אותו, עושה משא ומתן עבורך על המחיר וכו'.

נעזרתי בו כבר פעמיים, וזה אחרי שהגעתי אליו דרך אח שלי שרכש דרכו. השירות עולה 3,300 ש''ח.

לדעתי, רק על מציאת תקלות שבאף מכון מורשה לא בודקים, הוא לגמרי שווה את המחיר. במיוחד אם אתם כמוני לא מבינים ברכבים .. והוא גם מילואימניק אז בכלל כיף. 

אני לא מכיר אותו אישית ואין לי שום אינטרס...

גם אנחנו נעזרנו במישהו כזהבארץ אהבתי

לנו זה עלה 2000 אם אני זוכרת נכון (אבל היה לפני כמה שנים, אולי העלה את המחיר מאז).

ממליץ גם על ארי ויילר1223334444
זה בדיוק הבנאדם 🤩פשוט אני..
גם אני ממליץ עליו, בחום רבדוד100
+972 54-532-0036
תודה! נחשוב גם על זה.חזקה בעורף
נשמע שזה לא נכון לכם ליסינגזיויק
תודה על התגובה. יכול לפרט למה?חזקה בעורף
כי הרצון שלכם זה ברכב טובזיויק
זו לא סיבה מספיקה לליסינג עם כל הכבוד..
ליסינג אף פעם לא יהיה משתלם לאדם הפרטינפשי תערוג

עלות של ליסנג פרטי הבסיסי יהיה כ2000 שח לחודש בהתחייבות ל3 שנים.

עם סכום כסף כניסה ויציאה

כך שתשלמו כמעט 60-70% מערך של רכב חדש

אבל בסוף התקופה לא תשארו עם רכב

בליסנג תפעולי זה יעלה כמעט פי 2 כל חודש

כן, חברות הליסינג תמיד מצחיקות אותיפשוט אני..אחרונה
''ירידת הערך - עלינו''.

נו בטח עליכם, רק שאני צריך לשלם פי 2 מירידת הערך בשביל שזה יהיה עליכם... 

מישהי חייבת לי כסף ולא נעים לי להזכיר להפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך כ"ב בסיוון תשפ"ו 19:59

אבל עם חוסר נעימות לא הולכים למכולת, לכן הזכרתי למדינת ישראל בכל זאת...

כן חברים,

לפעמים מומלץ למלא דוחות להחזר מס 😀

לא המצב ... אבל תודה!לאחדשה
חיבוקחדווית

יש לי חברה סופר סופר קרובה,

חברת נפש כמו שאומרים..עברנו הכללל ביחד..

ברגיל היינו מתחבקות חיבוק ארוך (יכול להיות כמה דקות) מלא משמעות ,צורה לבטא את האהבה ואת הקשר העמוק ומשמעותי, מתוך אהבה נקיה.

עכשיו אני מתחתנת עם הבחור שלי.

ואני לא יודעת מה לעשות.

האם זה סבבה שאני ככה מתחבקת איתה באמת מתוך אהבה כנה ואמיתי? האם זה משהו שאוכל לעשות גם אחרי החתונה. הרי למרות שיש לי את האיש שלי אני עדיין רוצה את החיבוק דווקה שלה, כמו שאני עדיין רוצה תחיבוק של אמא
מה אתם אומרים על זה

פשוט לעדכן את האיש שלי ואז זה סבבה??

מה אתם ממליצים, הכל זה יכול פשוט להמשך כרגיל?
וגם בכללי איך מנהלים חברות כלכך קרובה אחרי החתונה 

משהו לא מסתדרפשוט אני..

לפני שבוע העלית פוסט על כך שחברה טובה שלך מתחתנת, ולך זה קשה כי את עדיין רווקה.

ועכשיו תוך מספר ימים את כבר מתחתנת בעצמך...? 

היא לא כתבה שהיא מתחתנתזיויק
אלא שאלה מה יהיה אחרי שתתחתן מתישהו
''עכשיו אני מתחתנת''פשוט אני..
שאלה טובהמחפש אהבה
ואלה יפה שאתם עוקבים ושמים לבחדווית

תכלס השאלה הקודמת היתה לחברה שלי שרצתה לשאול... (חסום לה משום מה)

אם לא היית מתייחסת לזה כעניין זה לא היה חייב להיותפתית שלג

אבל אם באמת את מתייחסת לזה כמשהו גדול שיכול להשפיע על הזוגיות שלך- אז כנראה זה באמת עניין שצריך לפתור. קודם מול עצמך, ואח"כ מולו.

בגדול בעיה בהגדרה זה לאSevenאחרונה

הרי זה לא אסור..

אבל כן נשמע לי מוזר שאת זקוקה לחיבוק ארוך מחברה כדי להרגיש את האהבה המיוחדת והנקייה בינכן...

בד"כ נשים מבטאות רגש באמפתיה בלהכיל אחת את השניה פחות יצא לי לחבק חברה שעות ברגיל (לא מדברת על מקרה קיצון נניח שמישהי מאבדת אדם יקר ואז נותנים לה חיבוק ארוך אלא כהרגל בינכן של חיבוקים ארוכים)

כן נשמע לי יותר נכון לשמור כאלה דברים לבעלך ובהמשך לילדים...בהצלחה

מכירים את די סיטי במישור אדומים?ברגוע

האם יש שם חנויות במחירים טובים?

מחפשים בעיקר ספה ומיטת ילדים, אולי גם שולחן אוכל ותנורים

הייתי שם לפני שנה, זה היה בעיקר בית קברות לעסקיםפשוט אני..

אבל במג'יק קאס העברנו הרבה שעות מאוד מהנות

תודהברגוע
ואולם שמחות של ארועים חרדייםמשה

זה חור עולם. חוץ מברכב אין דרך להגיע לשם וגם אין סיבה.

אם אתם מהאיזורנפשי תערוג

שווה אולי לקפוץ

לנסוע ספיישל אני חושב שבירושלים יהיה יותר מבחר ובמנעד מחירים גדול יותר

תודה, יש לך המלצה על חנות מסויימת בירושלים?ברגוע
לא.נפשי תערוגאחרונה

אבל לפני שרצים לחנויות

90% מהחנויות ממציגות את הדברים שלהם באינטרנט

מציע לעשות את השוואת המחירים באינטרנט ורק אחרי שנסגרים על משהו ספציפי לנסוע לראות אותו פיזית

מודעות לאתגרים בקדושת הזוגיות במרחב הזוגימחפש אהבה

נראה לי שהשאלה מורכבת משתי חלקים, אחד מופנה לגברים שבינינו ואחד לנשים:

לגברים: האם אתם משתפים את האישה שלכם באתגרים שאתם חווים מול נשים אחרות?...

לנשים: האם אתם מעוניינות שהבעל שלכם ישתף אתכם בנושא הזה? שיהיה פתוח עד הסוף?

האם קרה לכם שהוא שיתף אותכם, ומה היתה תגובתכם [המודעת והלא מודעת..]?

לא בדיוק אבל בערךפשוט אני..

אני משתף בצורה קיצונית.

זה העלה את הזוגיות שלנו עשרות מונים למעלה,

פתר הרבה מאוד בעיות שהיו לנו (בעיקר לי),

ושחרר הרבה מתח וחרדה.

גם אצלנו יש שיח פתוח בתחום הזהנעמי28

אבל זה הגיע עם השנים, לא חושבת שהיינו בנויים לזה בשנים הראשונות.

צריך ביטחון עמוק אחד בשני ובמקום שלנו, חוסר שיפוטיות וקבלה, לא רק בתחום הזה.

צריך המון נפרדות והבנה שלא כל מעשה שהשני עושה קשור אלי. 

למה הניסוח פה שזה תמיד מהצד הגברי?ירושלמית במקור
מה הכוונהזיויק
למה הוא שואל אם הגבר משתף ולא אם האשה משתפתפשוט אני..
אין סימטריה אבל שאלה טובהזיויק
נו, אשמח לשמועמחפש אהבה
(הוא לא אמר על השאלה שלך שהיא טובה אלא על שלי)ירושלמית במקור
זה מה שהתכוונתי. מוזמנת לשתף מהצד השנימחפש אהבהאחרונה
מה זה אומר אם קשה לי ממש?נגמרו לי השמות

ומה זה אומר עלינו כזוג?

ומה אם פשוט נמאס לי מכל הריבים האלה?

או מכל הריחוק הזה?

או מכל הקושי הזה?

יצא לי להתבונן בחג השבועות האחרון במגילת רות,

ובקריאה הזו קפצו לי לעין המילים "ודבקה בה".

לפני הרי מתואר שגם עורפה וגם רות הלכו עם נעמי

אבל נתקלו שוב ושוב באתגר או סירוב או שימת המציאות כפי שהיא על כל קשייה ומורכבויותיה שהציבה בפניהן נעמי - ובעוד עורפה בחרה לחזור אחורה, על רות כתוב: "ודבקה בה".

ובעצם התבוננות על זה הביאה אותי לחשוב שדבקות מובילה לחיים, דבקות יוצרת חיים.

הרי בזכות אותה הדבקות נוצר אפילו המשיח שלנו! חיים. גאולה. בזכות הדבקות הזו. בזכות הלא לוותר הזה.

וגם במקום אחר בספר בראשית ששם נאמר "ודבק באשתו והיו לבשר אחד" - ורש"י מפרש בילדים, ופירושים אחרים מפרשים גם באחד ממש באיחוד הנשמתי והגופני והכולל כולו. כלומר יש כאן עוד דבקות שמובילה לחיים. גם להמשך החיים (ילדים) וגם לאיכות החיים עצמם ושמחת החיים שזה הביחד והאחדות של הזוג.

וגם בתפילה ששם נאמר: "ודבקנו במצוותיך" ואנו לומדים על התורה הקדושה ש"עץ *חיים* היא למחזיקים בה ותומכיה מאושר". וגם אם העץ מתנדנד ברוח - אנחנו מחזיקים. דבקים. בתורה. במצוות. באתגרים שהחיים מזמנים לנו.

ועוד מקור שעלה לי בהקשר הזה הוא "ואתם הדבקים בה' אלוקיכם *חיים* כולכם היום" - שוב דבקות שמובילה לחיים!

זה פשוט מדהים.

כמה הדבקות מובילה לחיים

כמה להמשיך, לדבוק, להתמיד, לא לוותר יכול להוביל אותנו לחיים.

לדבוק בטוב כמובן.

* ודבקה בה - לדבוק בטוב. רות ראתה בנעמי את הטוב ודבקה בטוב הזה. "באשר תלכי אלך ובאשר תליני אלין עמך עמי ואלוקייך אלוקיי" - זה הטוב. ה' אלוקי ישראל ולהיות חלק מעם ישראל ולהיות עם חמותי הטובה - זה הטוב עבורי ובו אני דבקה.

* ודבק באשתו - לדבוק בטוב שבאשתי. לדבוק בטוב שבבעלי. לדבוק באשתי עצמה. לא לוותר עליה. לדבוק באישי עצמו. לא לוותר עליו. 

לדבוק ולהתכוונן אליה ולהשקיע בה כמה שאני רק יכול. לדבוק ולהתכוונן אליו ולהשקיע בו כל מה שאני יכולה.

* ואתם הדבקים בה' אלוקיכם - לדבוק כמובן בקב"ה שבידו הכל וממנו הכל ומקור כל החיים וכל הטובה וכל הברכה.

* ודבקנו במצוותיך - לדבוק בטוב שבמצוות ובתורה. יש טוב ויש רע ובחרת בחיים - לבחור בטוב.

ואפשר ללמוד מזה גם על הזוגיות שלנו ועל ההורות שלנו - ולזכור שמעבר לזה שכל דבר בעולם הזה צריך אנרגיה כדי להתקיים, צריך עבודה כדי להתקיים ולקרות,

יש עוד משהו מאוד מאוד חשוב:

הטוב הגדול יותר, השלם יותר, האמיתי יותר והשורשי והעמוק יותר – כל אלה באים *רק* אחרי ההשקעה. רק אחרי הדבקות. רק אחרי שעובר זמן של השקעה מתמשכת ומרוכזת.

למשל,

לא דומה אהבה לתינוק בן יום

לאהבה לילד בן שנתיים

לאהבה לאותו הילד בן 10

ככל שהילד גדל,

ככל שנשקיע בו יותר - יותר נאהב אותו.

כמובן שמהתחלה אנו אוהבים אותו.

אבל אי אפשר להשוות את האהבה שהייתה לנו בלב כשרק ראינו אותו לראשונה, לאהבה שיש לנו בלב כשהוא פתאום קורא "אמא", "אבא", לאהבה שיש לנו בלב שהוא כבר משחק עם האח הקטן, מחבק אותנו וכותב לנו ברכה ואנחנו משחנשי"ם איתו ומגלים בו עולם שלם ואישיות שלמה שלא הכרנו! ואז האהבה מתעצמת אפילו עוד יותר!

אותו רעיון גם עם בני זוג,

בהתחלה יכולה להיות אהבה, חיבה, התרגשות וכו'

ופוטנציאל הצמיחה של האהבה עצמה הוא עצום

אחרי שנה עוד יותר

אחרי 10 שנים עוד יותר

ואחרי 20 ו30 שנים עוד יותר.

וגם אם קשה לנו עכשיו -

הרי אם נלך אחורה למקומות שחווינו קשיים בחיים הרבה פעמים נוכל לראות שאם לא היינו חווים את כל הקשיים האלה, את כל המשברים והרע שעברנו - לא היינו באותו מקום שאנחנו עכשיו. וכל אחד ואחת ומה שזה אומר עבורם.

כך גם אם אנו עוברים עכשיו קשיים בזוגיות שלנו - נוכל להגיע דווקא מהם ומתוכם גם לכמויות של *טוב* גדול אפילו עוד יותר בינינו. 

כמה שזה נשמע מופרך, לפעמים רק מהמשברים אפשר לצמוח ולהעמיק בעוצמה הכי חזקה שיש,

לפעמים דווקא מהרע אפשר לחוות את הטוב יותר בשלמות ויותר בחוזקה ועוצמה.

וזה נכון לכל תחום בחיים - אדם שעובר ומתגבר על מכשולים וקשיים - לרוב יכול לצאת הרבה יותר מחוזק, עם הרבה יותר כוחות ותעצומות נפש שגילה על עצמו, הרבה יותר לעזור גם לאחרים, הרבה יותר לפתח את השריר של הנתינה וגם של הקבלה, לפתח ולהרחיב עוד את כוחות הנפש שלו, וגם לחוות את הטוב הרבה יותר בעוצמה כאשר הוא מגיע.

אז דווקא אחרי ריב או אתגר או קושי זוגי - אם נצליח לעבור דרכו, בתוכו וממנו נכון -

או אז נוכל גם לגלות את הטוב העמוק יותר, הגדול יותר,

מה שלא היינו זוכים לו אם היינו נשברים באמצע!

מה שלא היינו זוכים לו אם היינו מרימים ידיים בקושי הראשון או השני או השלישי.

אז אם יש קשיים ואנחנו חושבים אולי להרים ידיים?

רגע!

לומר לעצמנו - רגע, בעצם עדיין אין לנו מושג עוד כמה טוב נוכל לקבל מהקשר הזה ואחד מהשנייה עוד יום, עוד חודש, עוד שנה ועוד 20 שנים.  

אז ננסה לאפשר לעצמנו את אותה השקעה והתמדה, את אותה דבקות, את אותו לימוד, וב"ה לזכות לטוב עמוק וחזק עוד יותר.

ובעצם אם חושבים על זה אז גם בהורות, גם בזוגיות, גם במיניות, גם בכל מערכת יחסים עם המשפחה, גם בעבודה, וגם בהכל - המתמיד זוכה! לגמרי זוכה ❤️

וזה הזכיר לי גםנגמרו לי השמות

קטע שכתבתי בעבר שמדבר בדיוק על המקום הזה, של כל הטוב שמגיע דווקא אחרי שדבקים, דווקא אחרי שעוברים אתגרים בחיים, אז רוצה לצרף גם אותו לכאן:

אשתי, תודה שחיכית.

היום חגגתי איתך ועם המשפחה המדהימה שבנינו יום הולדת 80.

זה משהו לחגוג יום הולדת 80.

לא בא ברגל...

וחשבתי קצת. או בעצם הרבה.

ומתוך כל המחשבות שלי על חיי, את יודעת איזו מחשבה קפצה כל הזמן בראש ועלתה על כולנה?

המחשבה עלייך.

המחשבה על כך שחיכית לי.

את חיכית.

חשבתי על כל אותם הצמתים בחיים שלנו, מגיל 20+ ועד היום.

וואו, 60 שנים, זה פשוט לא להאמין!

חשבתי על איך בכל צומת יכולת לבחור - להאמין בי, להאמין בנו

או לא להאמין.

לבחור

אם להישאר

או להיפרד

אם לקחת את עסקת החבילה, הלא פשוטה בכלל לפעמים, שקוראים לה "אני",

או פשוט לוותר על הכל, לקום וללכת.

ואת, אשתי היקרה, תמיד בחרת, וחזרת ובחרת בי.

את בחרת בנו.

כל פעם מחדש.

את בחרת לחכות.

את ידעת והיית כל כך חכמה כבר אז,

את ידעת מבפנים, שזה יגיע,

שאנחנו נעבור את זה.

וגם את זה, וגם את המכשול ההוא שחשבנו שזהו הגענו לסוף ולעולם לא נצליח להתגבר? גם אז היה בתוכך את הקול הפנימי שאמר לך לא לוותר,

שאמר לך להילחם

שאמר לך לחכות.

זמן.

כמה כמה שהוא משאב חשוב.

ומי כמוני בגיל 80 יודע זאת

כמה הזמן הוא המרפא הכי גדול

כמה הזמן הוא הקוסם הכי גדול 

כמה הזמן הוא המאפשר הכי גדול

כמובן שהקב"ה! אבל בורא העולם שברא את הזמן וגילם בתוכו כ"כ הרבה אוצרות,

שמי היה חולם לאן הם יובילו אותי, אותנו?

ומה היה קורה אם לא היית מחכה לי?

ומה היה קורה אם לא היית, היינו, נותנים לזמן לעזור לנו ולרפא בנו דברים?

ומה היה קורה אם לא היינו בוחרים לעבוד?

ומה היה קורה אם היינו נפרדים?

בצומת ההיא? וההיא? ובמשבר הגדול ההוא?

אני אפילו לא רוצה לחשוב על זה.

על מה הייתי יכול לפספס

על חיים שלמים ומתוקים וטובים איתך יקרה שלי

על המשפחה המדהימה שבנינו

על כל האוצרות הללו שעכשיו מביטים בנו בעיניים נוצצות

ושרים לנו שירים

ומחברים לנו ברכות

וכולם חוזרים על דבר אחד - אתם הדוגמא שלנו לזוגיות טובה סבא וסבתא!

אתם!

אנחנו יקרה שלי! אנחנו! שמעת?

אנחנו, הזוג שעבר והתמודד ונילחם וקם ונפל

ושוב נפל

ושוב קם

ושוב 

ושוב

אנחנו מודל להערצה!

ממנו שואבים!

והאמת? אני מבין אותם.

תראי יקרה שלי מה יצא מאיתנו!

תראי כמה אהבה יש בינינו

כמה עוצמות

כמה חוויות

כמה טוב. טוב צרוף. טוב שלם. חיים שלמים.

כמה נהיינו אחד, במלוא מובן המילה.

ואיזה מזל שחיכית לי

ואיזה מזל שהאמנת בי

ואיזה מזל שלא וויתרת

ואיזה מזל שגרמת גם לי לא לוותר

ואיזה מזל שלקחת את כל הפניות הנכונות בדרך

ואיזה מזל שהשכלת להבין שזו *דרך*,

ושגם כשאנחנו למטה, הכי הכי למטה -

אנחנו עדיין בדרך!

וכמה בהמשכה השמים צלולים

והשמש מאירה

והחיים מחייכים

וכמה טוב ואור ושפע וברכה יש מעבר לפינה, 

במורד הגבעה,

בהמשך הדרך הזו.

ואת, שחיכית,

וידעת

והאמנת

ובחרת

ואהבת

ללא תנאים 

לך אני עומד היום ומוקיר תודה ונושק לראשך על שהבאת לי את החיים המתוקים והנפלאים הללו לצידך ויחד איתך.

תודה.

את לא יודעת עד כמה תודה.

תודה שחיכית.

(רציתי לכתוב ישר ולא הספקתינגמרו לי השמות

בעקבות בלת"ם שמיד צץ,

אז חוזרת עכשיו רק לציין הבהרה:

@oo היקרה רק למען הסר ספק היה חשוב לי לכתוב שאת הקטע הנ"ל רציתי לכתוב כבר מחג השבועות שאז חשבתי על הדברים ופשוט חיכיתי לזמן פנוי לנסח ולכתוב אותו.

וכמובן שאין באמור שום התייחסות ספציפית למקרה ספציפי כזה או אחר או שום ביטול חלילה לדברים שנאמרו בשרשור אחר.

אלא רק התבוננות אישית שעלתה לי מקריאה במגילה וכל מה שפירטתי כאן. 

ואם יש מקרים שיתחברו וזה יהיה מתאים להם - מצוין, ואם יש מקרים אחרים שלא יתחברו או שלא יהיה שייך אליהם - זה גם כמובן בסדר גמור ואין הדברים מתיימרים להתאים לכל המצבים ולכל האנשים ולכל המקרים באשר הם כמובן, אלא רק לאלה שכן ).

ובכלל רוצה להודות לך גם כאן על הדיון המכבד, המפרה, המדייק והמחכים שם 🙏❤

כבר זמן רב כאן בפורומים אפשר ללמוד ממך המון מתוך המודעות הגדולה שלך, העבודה העצמית מעוררת ההערכה שלך, הגמישות המחשבתית שלך, החתירה למען מיקסום האושר בכל התחומים בחיים ועוד

🔴 מצב מלחמה 🔴 - תוספת קטנה לעכשיונגמרו לי השמותאחרונה

יש משפט חשוב של דוקטור ויקטור פרנקל (ועוד רבים וטובים) שחשוב רגע להנכיח לעצמנו עכשיו:

כל התנהגות/תגובה בלתי נורמלית במצב/במציאות בלתי נורמלית - היא נורמלית.

אז מצאת את עצמך / את אשתך / את אישך / את הילד ברגרסיה בתחום מסוים?

אתם נורמליים.

זו המציאות שלא נורמלית.

אז לוקח לך שוב שנה לעשות פעולה פשוטה?

הכל עמום, מבולבל, לא מרוכז?

את נורמלית. אתה נורמלי.

פתאום בוכה כאילו בלי סיבה הנראית לעין?

כל פעולה הכי קטנה נראית כמו הר?

התחלת דיאטה בדיוק לאחרונה ומאתמול מחפשת רק מתוק ומנחם?

הסבלנות מתקצרת לפתיל קצרצר או אפילו בלתי נראה?

לא מבינה את עצמך?

שואל מה נסגר איתי?!

תוהה לעצמך או אפילו מבקרת את עצמך: מה זה מה קורה איתי?!

את נורמלית. אתה נורמלי.

ומה יעזור גם לנו וגם לזוגיות שלנו עכשיו?

בעיקר חמלה.

הבנה.

לגיטימציה לאנושיות שלנו.

המון חמלה ואהבה.

לעצמי. לאשתי. לאישי.

לקחת נשימה עמוקה

ועוד אחת

להוריד סטנדרטים כרגע במה שאפשר

ובעיקר לזכור שגם אני וגם בעלי/אשתי - אנושיים.

ועוברים, שוב, בתוך מציאות מוטרפת.

ולנסות למצוא עוגנים גם כעת

ולנסות לחזק את עצמינו ולהתמלא ממה שעוזר

לנו, ולזוגיות שלנו.

בשורות טובות ב"ה 🩵🙏

שאלה יותר לגבריםבוריס

אשמח להמלצות על תחתונים.

אני לא מוצא משהו שהוא באמת נח ואני סובל מזה מאוד

תודה

מאצ'טונים דלתא - יש גזרות שונותפ.א.
אני אוהב בוקסר קצר 
גזרה?חתול זמני

אני אישית אוהב את הבוקסרים הארוכים של פוקס (יש לי מבנה גוף רזה־בינוני בערך L)

לגזרה רחבה הרבה אוהבים רפויים

א. גזרה רחבההסטורי
ב. שתי מידות יותר משאר הבגדים...
כעיקרוןשפויאחרונה

אין נוסחא מנצחת, לכל אחד נח משהו אחר,

זה פשוט לקנות אחד ולבדוק.

אולי יעניין אותך