בנות יקרות ומתוקות!
אני אמא לשני ילדים קטנים. ורציתי לשמוע מה אתן אומרות על זה:
תשמעו סיפור: ביום שלפני הפינוי מבית השלום ביום חמישי, לפני שבוע וחצי, חזרתי בלילה מבית השלום וחיכיתי בטרמפיאדה ביציאה מקרית 4. עמדו עוד אנשים ובתחנה לי-ם חיכו גם בנות, כולם חיכו בשקט על המדרכה, עד ש... שתיים, ואח"כ רק אחת מהן, ירדה לאמצע הכביש, נפנפה למכוניות, קפצה, צעקה, כרעה וקדה קידות, התחננה, סימנה סימני טרמפ וכו' וכו', כל מגוון התנועות והקולות שיכולים למשוך תשומת לב, של הנהגים, כך היא קיוותה, ולגרום לתאונה ברמה גבוהה של סיכויים. היא לבשה חצאית עד הברך וחולצה ומכנסונים צמודים. החברות שלה צחקו במקרה הטוב ועודדו אותה במקרה הרע. היה לילה וחושך, כזכור. כל הדבר הזה נראה רע. רע מאוד. אני לא רוצה ולא יכולה להגיד כמו מה זה היה נראה, והמבין יבין. וכמובן שהנהגים לא עצרו לה אבל כן נאלצו לסטות שמאלה בפתאומיות כדי לא לפגוע בה. בשלב מסוים לא יכולתי יותר לשתוק, ניגשתי אליה ואמרתי לה: "תראי, אני מאוד מבינה שנורא לחוץ לך כבר לתפוס טרמפ, גם לי, אבל זה ממש מסוכן לעמוד ככה. הנהגים עלולים לפגוע בך בלי כוונה. אני גם יודעת שיש נהגים שעקרונית לא יעצרו לך, כי התנהגות כזאת מרגיזה ומסכנת אותך ואותם. שמעתי כמה וכמה נהגים שאמרו או כתבו את זה." אז היא התעצבנה: "מה ז'תומרת לא יעצרו לי? מה הבעיה? אם הם לא רוצים, שלא יעצרו, ואם הם רוצים, הם יעצרו בכל מקרה! וככה אפילו יותר!" אמרתי: "אבל יש נהגים שזה העיקרון שלהם. זה לשביל להרגיל טרמפיסטים לא לעמוד על הכביש ולסכן את כולם. חוץ מזה שזה מאוד לא צנוע לעצור ככה טרמפים." אז היא התעצבנה עוד יותר: "מה מה לא צנוע?! מה הבעיה שלך?!" ואני, לא ידעתי את נפשי. באמת שרק רציתי את טובתה של הנערה. אמרתי לה: "תראי, אני את שלי אמרתי. את בחורה חכמה. תחשבי טוב." וחזרתי למדרכה. היא המשיכה במעשיה כאילו כלום. ואז התערבו עוד מבוגרים, ואיש אחד עם זקן וכיפה קרא לעברה משהו. ואז היא השתכנעה ועלתה למדרכה. קצת אחרי זה הן גילו שהן עומדות בתחנה הלא נכונה... קטע לא ברור אבל לא חשוב.
אח"כ הגיע האוטובוס לי-ם, וגם הן עלו. הן ישבו כמובן בסוף האוטובוס, צרחו, צעקו, שרו בקולי קולות וכו', ממש טיול שנתי. מהשיחה ששמעתי בעל כורחי, הבנתי שהן הבריזו מהאולפנה שלהם, ועבדו על המדריכה בסלולארי. אח"כ אותה נערה, איזה צירוף מקרים, טיפסה על המושבים וקפצה ממושב למושב. דקה לפני שירדתי, הנהג קלט אותה וקרא לה: "את, כן את, בואי הנה מייד!" אני כבר ירדתי, אז אני לא יודעת מה קרה בהמשך. אני כ"כ מקווה בשבילה שהיא לא הסתבכה. למרות שלאור התנהגותה זה די מגיע לה להסתבך ולשלם את המחיר, בכל זאת אני מקווה שלא, כי זו בת ואצל בת צניעות קודמת לכל. לא מגיע לה להיות מושפלת, ולו רק בגלל שהיא בת.
אז בנות יקרות, מה אתן אומרות? האם בסביבתכן גם עושים ככה? (בנים ובנות ) איך יכול להיות שלא ברור לאותה נערה וחברותיה, אולפניסטיות כזכור, שאלה מעשים מסוכנים ולא צנועים, שגובלים בחילול השם? מה לעשות כדי לשכנע שלא לעשות ככה? איך להסביר, איך לשכנע? אולי גם אתן יכולות להשפיע אחת על השנייה לכיוון החיובי. "כל כבודה בת מלך פנימה" - גם ובמיוחד בטרמפים ואוטובוסים.

אני ממש אשמח לתשובה