על טרמפים ואוטובוסיםנחשונית
עבר עריכה על ידי פלספנית בתאריך כ"ד כסלו תשס"ט 15:50

בנות יקרות ומתוקות! 

אני אמא לשני ילדים קטנים. ורציתי לשמוע מה אתן אומרות על זה:

תשמעו סיפור: ביום שלפני הפינוי מבית השלום ביום חמישי, לפני שבוע וחצי, חזרתי בלילה מבית השלום וחיכיתי בטרמפיאדה ביציאה מקרית 4. עמדו עוד אנשים ובתחנה לי-ם חיכו גם בנות, כולם חיכו בשקט על המדרכה, עד ש...  שתיים, ואח"כ רק אחת מהן, ירדה לאמצע הכביש, נפנפה למכוניות, קפצה, צעקה, כרעה וקדה קידות, התחננה, סימנה סימני טרמפ וכו' וכו', כל מגוון התנועות והקולות שיכולים למשוך תשומת לב, של הנהגים, כך היא קיוותה, ולגרום לתאונה ברמה גבוהה של סיכויים. היא לבשה חצאית עד הברך וחולצה ומכנסונים צמודים. החברות שלה צחקו במקרה הטוב ועודדו אותה במקרה הרע. היה לילה וחושך, כזכור. כל הדבר הזה  נראה רע. רע מאוד. אני לא רוצה ולא יכולה להגיד כמו מה זה היה נראה, והמבין יבין. וכמובן שהנהגים לא עצרו לה אבל כן נאלצו לסטות שמאלה בפתאומיות כדי לא לפגוע בה. בשלב מסוים לא יכולתי יותר לשתוק, ניגשתי אליה ואמרתי לה: "תראי, אני מאוד מבינה שנורא לחוץ לך כבר לתפוס טרמפ, גם לי, אבל זה ממש מסוכן לעמוד ככה. הנהגים עלולים לפגוע בך בלי כוונה. אני גם יודעת שיש נהגים שעקרונית לא יעצרו לך, כי התנהגות כזאת מרגיזה ומסכנת אותך ואותם. שמעתי כמה וכמה נהגים שאמרו או כתבו את זה." אז היא התעצבנה: "מה ז'תומרת לא יעצרו לי? מה הבעיה? אם הם לא רוצים, שלא יעצרו, ואם הם רוצים, הם יעצרו בכל מקרה! וככה אפילו יותר!" אמרתי: "אבל יש נהגים שזה העיקרון שלהם. זה לשביל להרגיל טרמפיסטים לא לעמוד על הכביש ולסכן את כולם. חוץ מזה שזה מאוד לא צנוע לעצור ככה טרמפים." אז היא התעצבנה עוד יותר: "מה מה לא צנוע?! מה הבעיה שלך?!"  ואני, לא ידעתי את נפשי. באמת שרק רציתי את טובתה של הנערה. אמרתי לה: "תראי, אני את שלי אמרתי. את בחורה חכמה. תחשבי טוב." וחזרתי למדרכה. היא המשיכה במעשיה כאילו כלום. ואז התערבו עוד מבוגרים, ואיש אחד עם זקן וכיפה קרא לעברה משהו. ואז היא השתכנעה ועלתה למדרכה. קצת אחרי זה הן גילו שהן עומדות בתחנה הלא נכונה...  קטע לא ברור אבל לא חשוב. 

אח"כ הגיע האוטובוס לי-ם, וגם הן עלו. הן ישבו כמובן בסוף האוטובוס, צרחו, צעקו, שרו בקולי קולות וכו', ממש טיול שנתי. מהשיחה ששמעתי בעל כורחי, הבנתי שהן הבריזו מהאולפנה שלהם, ועבדו על המדריכה בסלולארי. אח"כ אותה נערה, איזה צירוף מקרים, טיפסה על המושבים וקפצה ממושב למושב. דקה לפני שירדתי, הנהג קלט אותה וקרא לה: "את, כן את, בואי הנה מייד!" אני כבר ירדתי, אז אני לא יודעת מה קרה בהמשך. אני כ"כ מקווה בשבילה שהיא לא הסתבכה. למרות שלאור התנהגותה זה די מגיע לה להסתבך ולשלם את המחיר, בכל זאת אני מקווה שלא, כי זו בת ואצל בת צניעות קודמת לכל. לא מגיע לה להיות מושפלת, ולו רק בגלל שהיא בת.

אז בנות יקרות, מה אתן אומרות? האם בסביבתכן גם עושים ככה? (בנים ובנות ) איך יכול להיות שלא ברור לאותה נערה וחברותיה, אולפניסטיות כזכור, שאלה מעשים מסוכנים ולא צנועים, שגובלים בחילול השם? מה לעשות כדי לשכנע שלא לעשות ככה? איך להסביר, איך לשכנע? אולי גם אתן יכולות להשפיע אחת על השנייה לכיוון החיובי. "כל כבודה בת מלך פנימה" - גם ובמיוחד בטרמפים ואוטובוסים.

הממ..Michal1

דבראשון- ממש כל הכבוד על איך שהתנהגת!! ככה צריך.. לא לכל אחד יש ת'אומץ הזה!!

ו.. אני בטוחה שזה כן קצת לפחות חדר לה ללב, אולי לא רואים את זה אבל.. בטוח!

אז- בהצלחה ובאמת ישר כוח..

אמא'להאנונימי (פותח)
עבר עריכה על ידי פלספנית בתאריך כ"ד כסלו תשס"ט 17:53

התנהגות מממש מממש ממש גרועה..... מתחת לכל ביקורת..

ככה  אולפניסטית מתנהגת ה' ישמור ויציל

התנהגות כזאת באמת עוברת כל ביקורת.אנונימי (פותח)

התנהגות כזאת ממש לא מתאימה לבת אולפנא וממש עוברת גבולות .

אני לא מתארת לעצמי בת אולפנא ככה מתנהגת ! ואם יש כאלה , ה' יעזור , ממש בושה !

באמת לא צנועה ככה להתנהגת, בשביל בת ישראל ! בת של מלך !

לפעמים בגלל החברה השפעה בנות יורדות מהרמה ומהפסים ומתנגות לא בהתהם! אם [כמו שסיפרת] הן הבריזו מהאולפנא ברוור שהן במצב רוח טוב , ועברו ת'גבול.

עוד שתי נקודות חשובות בסיפור:נחשונית

זה נכון, ואני חוזרת ומדגישה, אני באמת לא יודעת מאיזה אולפנה הן. אני אפילו לא יודעת אם הן באמת היו בבית השלום. אבל מה שבטוח זה, שהן החליטו ביניהן שיעבדו על המדריכה ששוטרים עצרו אותן בבית השלום ועכשיו הן עצורות בתחנת משטרה, וככה ינצלו מעונש על ההברזה. ובאמת שמעתי אחת מהן מדברת בנייד ומייללת: "כן, עצרו אותנו וזה..." 

דבר כזה מאוד מקלקל למי שבאמת נעצר, נפצע או נפגע בכל דרך בבית השלום ובמקרים דומים. זה גורם ומראה על זילזול בכל המאבק על א"י. וגם להן עצמן, אם זה באמת יקרה בפעם הבאה. אתן יודעות איך זה, אם צועקים "זאב זאב! " אחרי כמה פעמים כבר אף אחד לא יאמין ולא יבוא לעזרה...

אני רוצה לענות לך!על זה 1?!!יקירה
עבר עריכה על ידי פלספנית בתאריך כ"ד כסלו תשס"ט 17:55
קודם כל!!
אני חושבת..שאת לא היית צריכה להגיד לה שזה לא צנוע.
אני מבטיחה לך שהיא יודעת את זה ולדעתי שאת מעירה זה עוד יותר עושה לה מעצבן!
אין לי כ"כ מה להגיד לך על זה!
זה אנשים עם בעיה!!
זה ברור חילול השם!!!...
בעזרתו שה' יתברך!יחזיר את כולם !!בתשובה שלמה!!
את לא חושבת שאיך שאת מדברת לאדם מבוגר זו חוצפה?ארגמן
לא התכוונתי לפגוע!!!ותרגעי!יקירה
עבר עריכה על ידי פלספנית בתאריך כ"ד כסלו תשס"ט 17:56
וזה עצבן אותי איך שהיא אמרה את זה!!!
חחח יקירה! אנשים תמיד חושבים שאת מתעצבנתרגב
בגלל הסמני קריאה שלך..
היא כותבת עם המון סמני קריאה.רגב

יש אנשים כאלו. היא לא מתכוונת ח"ו לצעוק או לפגוע. ואני מרששה לעצמי לדבר בשמה כי אני מכירה אותה, והיא באמת אחלה בחורה רק שהיא כותבת בסגנון קצת צעקני... מה לעשות?

ויה"ר שנלמד לקבל את כולם כמו שהם!

רגב יקרה, אני לא חושבת שאנחנו מכירות.נחשונית
נחשונית- רגב כתבה ל'רבנו הקדוש' ולא לךתשובה

לא דברתי אלייך...רגב

אל יקירה (רבינו הקדוש)

לא נורא... אולי פעם אני אכיר גם אותך...

לכולן: טעיתי סליחה.נחשונית
עבר עריכה על ידי פלספנית בתאריך כ"ה כסלו תשס"ט 10:29

כבר כתבתי ואכתוב שוב: אין לי אין לי אין לי מושג מאיזה אולפנה הבנות האלה. ובכל מקרה הן רק טעו, לא רצחו.

יש פה תגובות אחדות ממש לא ראויות, שלא מוסיפות לכותבות שלהן כבוד.  חיכיתי להתייחסות עניינית למקרה ולנושא, אבל כנראה שיש פה כמה בנות שעדיין צעירות מדי לזה. אולי זה נגע להן בנקודה רגישה. חבל. שימו לב: הביקורת שלי היא ביחס לתגובות ולא למגיבות, ובלי ניבולי פה. 

טוב, עדיף שאני אחזור לכלים ולכביסות. הם לא נעלבים, הם רק נערמים...

תגובתי:רחלקה

הוצאת שם רע. הכללות. גועל נפש.

הכל קבוצה יש קצה. ובד"כ הקצה הזה לא משו. לא צריך להכליל כ"כ!!
מה גם שרובן לא כאלה- ואני אומרת את זה מהכירות אישית.

פשוט שירשור מגעיל!!!

אל תדברי במושגים של חילול ה', את מוזילה את המושג.תירא-אל

ולשאלתך,

קודכם כל, ולפני הכל, "כל כבודה בת מלך", בת מלך, ביחידה, כל אחת צריכה לדאוג ל'פנימה' שלה. אני מבינה שזה צורם, (שזה דופק את הטרמפים), זהש גורם לך לרחם ולחמול על אותה נערה. אבל היי, למרות הרגישות המופלאה שלך לכבודה של כל בת ישראל באשר היא, זה לא עניינך. כן, זה לא העסק שלך, זה לא החיים שלך, ומותר לילדה הזאת לעשות מה שהיא רוצה. את יכולה להעיר לה על הדפיקת טרמפים, ממש אין לך זכות להעיר לה על צניעות. נכון שאת לא תוחבת את האף שלך, אלא היא זו שמתנגשת איתו, אבל אז מה, זה לא עניינך. נכון, ההתנהגות שלה היא לא ראויה, נכון ההתנהגות שלך מן הסתם הייתה נכונה יותר, אבל לא, עדיין לך הזכות להעיר לה (ואגב, היכולת להשפיע). צריך ענווה בדברים האלה. ממש אין לך הזכות לרצות בכלל לנסות להשפיע עליה. מי את בכלל? מי את ביחס לנערה הזאת, שאת כל כך שופטת אותה, וכל כך בטוחה שאת זאת שצריכה להשפיע עליה? היי, פרופורציות, נכון, ההתנהגות שלה היא לא מאה אחוז, אבל, את רואה אותה כעת בפעם הראשונה- איזו זכות יש לך לשפוט אותה? ויותר מיזה, מי את שתוכלי להעיר לה, אם הדברים לא נוגעים אליך ישירות?

אני לא מתקיפה אותך באופן אישי, אני מתקיפה את תופעת ה: אוי, פגשתי בת מלך (ועוד נקודה, למה תמיד, אבל תמיד, נרשה לעצמינו להעיר לאולפניסטיות, כשהתנהגות כזאת מצד חילוייניות הייתה מתקבלת מצידנו בשתיקה? נכון, אז לחילויינית מן הסתם פחות חשוב ה'פנימה' שלה. אבל איך, רק מתוך זה שהנערה היא אולפניסטית, זה גורם לך ולה להיות באותה דרגה, כך שאת תוכלי להעיר לה? באק אפ, את לא יודעת מי היא, אז מה שיש לך חברה מהאולפנה שלה, זה לא אומר שאת מספיק מכירה אותה כדי לעמוד את מצבה.), דתייה, אולפניסטית אפילו!! שהתנהגה לא בסדר, אין, גוועלד.

אין אני, אין את, אין לנו הזכות לשפוט.

את שרשמת לפני זה במיוחד בשבילך:אנונימי (פותח)

האשה הזו צודקת ואני אגיד לך גם למה, היא לא התקיפה את אותה ילדה היא דיברה אליה יפה ועוד משהו תגידי אם רע לך ועומד לך משהו על הלב או שעבר עלייך משהו את תלכי להשתגע?

להתפרץ לכבישים?!? להתנהג כמו אחת שברח ממנה השכל? מצטערת אם כל הכבוד היית רוצה לראות תאונה במו ענייך? למה שלא יאירו לבן אדם שלא שומר על עצמו אגב יש פסוק שאומר:"הוכח תוכח את עמיתך". אז אל תגידי לאשה הזאת "את לא צודקת ומה אכפת לך" כי היא הכי צודקת ואומרים "איזהו החכם הלומד מכל אדם" אני חושבת שהיא יותר גדולה ומבינה בזה יותר ממני וממך והיא רק רצתה שהילדה בפזיזותה קודם כל לא תאבד תחיים שלה בטיפשות של שניה,ואז היא דיברה על חילול ה' וזה כון סתכלים על בת צנועה שמתנהגת מוזר מה יגידו?! אח"כ תדברי על לא להאיר לאחרים!

חחח רוני אני פשוט חולה על סימני שאלה!תמיד אני עושהיקירה
תגובה-גלוק17אחרונה

לק"י.

אני חושבת שפני'ה לנערה היתה הכרחית... שתתפוס קצת דברים שכנראה טיפה מעלי'ה.
אם ח"ו היתה תאונה והנערה הזאת היתה נפגעת כולנו הי'ינו מצדיקות את גברת "נחשונית" וחושבות שהנערה טיפשה שלא הקשיבה. ב"ה שלא קרה שום דבר לנערה, אבל לא צריך לצפות לנס.

יש שני עני'ינים שהי'ה צריך לומר לנערה-עצם זה שהיא עומדת באמצע כביש בחושך שהסיכוי הסביר שהנהגים לא יראו אותה מרחוק. ועצם הכרכור למכוניות דבר שלא מוסיף קדושה וצניעות ולאותה בת.
אם היא לא רוצה להקשיב ולהפנים זו כבר בעי'ה שלה ואחריות מלאה שלה.
האנשים שמסביב נושאים באחריות אם הי'ה ח"ו קורה לנערה הזאת משהו. התנ"ך מלא באזהרות לא להתעלם מאחיך לעם ישראל וכולל גם את מצות "הוכח תוכיח". אם אתה לא עושה דבר כזה האחריות היא עליך שראית ולא עשית משהו עם זה למרות שידעת שזה לא בסדר.
מה גם שצריך להפיל את הדברים על אזניי'ים שומעות ולא על אזני'ים אטומות... מנערה דתי'יה [ואולפנסטית] אני מצפה שהיא תקלוט ותקבל את זה.
[וזה לא אומר שאי אפשר להגיד דבר כזה גם לנערה חילוני'יה.. אם אכפת לך גם ממנה..]

חנוכה שמח!!!

בירור על אולפנה במרכזTootit

אשמח להמלצות על אולפנה טובה באזור המרכז(פתח תקווה) לבת מוכשרת ומצטיינת בלימודים.

חשוב שיהיה שילוב של רמה תורנית גבוהה, אווירה ערכית וחינוך רציני, יחד עם מצוינות לימודית ורמה גבוהה במקצועות החול.

אשמח לשמוע מניסיון אישי על אולפנות מומלצות, האווירה, הצוות והרמה הלימודית.

צביה בני ברק זה בול!מדרשיסטית20אחרונה

אולפנה וואו!

יש בה בול את כל הדברים שציינת ברמה הכי גבוהה שיש. והיא ממוקמת במרחק הליכה מצומת גהה ככה שזה לא רחוק מפתח תקווה.

מוזמנת לפרטי אם יש לך שאלות ספציפיות.

אני יודע שאולי לא ראוי שאשאל את זה פהאביעד מילוא

מכיוון שיש כאן בעלות ניסיון יותר גדול ממני אשמח קצת לעזרה ב"ה אני בקשרי שידוכים ושומע הצעות. ואשמח לעזרה כאן בפנייה לקהל יעד מסוים. אם אני רוצה להכיר מסגנון מסוים של בנות שלומדות באולפנות מסוימות. איך שואלית את ראשת האולפנה על הבוגרות? מה שואלים איך שואלים? האם באולפנות החרד"ליות מאוד זה מקובל? אשמח לתשובות כדי שאדע איך נכון לעשות את הצעד הזה (כמובן שאני לא אדבר עם ראשות האולפנה בעצמי ואת החלק הזה ההורים יעשו)

דבר ראשון אין דבר כזה ראשהחושבת בקופסא

אי אפשר להטות לנקבה את המילה ראש, זה שם עצם. זה כמו להגיד שנשים ישנות על "כריתה" במקום כרית, או שותות מ"בקבוקה" במקום מבקבוק.

דבר שני בנות כמה הבנות שאתה רוצה לצאת איתן? רוב הבנות בגיל של דייטים, אחרי השירות לאומי בגיל לפחות 20+, לא נמצאות בקשר רציף עם האולפנא שלהן, ככה שאני בספק אם הם יהיו מודעים לכך שבנות מסוימות רוצות לצאת לדייטים. אולי יש מאגרי דייטים לבוגרות אולפנות מסוימות? אני לא מכירה משהו כזה בתור בוגרת אולפנא בעצמי. אפשר כנראה לפנות לאולפנות מסוימות ולברר. אבל אין סיבה שראש האולפנא תתעסק בזה, תפנה למזכירות. או יותר טוב, תחפש מדרשות בסגנון שלך, לא מסגרות שמיועדות לקטינות.

ולמה שההורים שלך יתעסקו בזה?

שוב, בן כמה אתה? מי שמספיק בוגר להקים בית לבד אמור להסתדר בלי אמא שעושה לו את כל הטלפונים.

מחילה על שגיאת הכתיבאביעד מילוא

שמעי ביררתי עם חברים נשואים ואברכים בישיבה. יש מקומות שמאוד מקובל לשאול על בוגרות של אולפנה מסוימת (ושם רוב הבוגרות לא בהכרח הולכות למדרשה) ויש אולפנות שיש בהן אנשי צוות שמתעסקים עם לשדך בצורה כזו או אחרת אמרו לי שזה משהו שעושים אותו. אמרו לי לברר דרך ראש האולפנה, או מדריכות שהן מכירות את הבנות.

יש דברים שנכון יותר שאדם שהוא מבוגר מגיל 20 יברר. מה לעשות זה עניינים של ניואנסים חברתיים, מי פונה ומברר. בחלק מהמקומות ובעיקר כשמדובר במגזר מסוים.

לחדד - אתה מחפש להשתדך לבת 18 שסיימה ממש לאחרונהפ.א.

את האולפנה?

אחרת מה רלוונטי לברר לצורך השידוכים על בת 20+ איך היא הייתה בעבר, בנעוריה, כתלמידה באולפנה?

כאשר היא נמצאת במקום אחר לחלוטין בחייה, עם ניסיון חיים שצברה, הרבה יותר בוגרת, כנראה גם משכילה ובעלת מקצוע או בדרך לרכישת מקצוע?

אם אתה יודע בדיוק מה האולפנות שבהן פרוייקטכזה קייםחושבת בקופסא

אז מה השאלה?

תחפש "אולפנת ראשית פרוייקט שידוכים מספר טלפון" בגוגל ותתקדם משם. או תבקש מספר מהחברים שהמליצו לך.

ושוב, אם אדם לא בוגר מספיק לנהל שיחת טלפון, אני בספק אם הוא בוגר מספיק לצאת לדייטים.

אם אתה בחור פחות מבן 20, למה לך בכלל להתחיל לצאת? במיוחד אם אתה מצהיר שיש לך קושי לברר על הבחורה שאתה רוצה לצאת איתה וצריך עזרה של ההורים.

לא כדאי להפיל קשיים חברתיים על המגזר שבו אתה חי. הרוב המוחלט של חרד"לניקים יכולים לנהל שיחה עניינית יפה מאוד עם בעלי תפקידים בלי עזרת ההורים.

זכריה ד זצופה אנונימי

"מִי-אַתָּה הַר-הַגָּדוֹל לִפְנֵי זְרֻבָּבֶל, לְמִישֹׁר; וְהוֹצִיא, אֶת-הָאֶבֶן הָרֹאשָׁה--תְּשֻׁאוֹת, חֵן חֵן לָהּ"

כתוב רֹאשָׁה ולא רָאשַׁתחושבת בקופסא

והאם לדעתך ההטיות של העברית התנ"כית תקפות לעברית מודרנית? כללי הדקדוק השתנו מעט במשך 2,000 השנים האחרונות. (לא כמו שפות שהיו בשימוש תדיר ויומיומי במשך כל הזמן הזה, אבל בהחלט יש שינוי.)

האם תקרא לשמש בלשון זכר, או תשתמש בפעלים בצורת ו' ההיפוך?

וחוץ מזה שזה "חידוש" שמקודם ע"י אנשים בעלי אג'נדה פמיניסטית שמרגישים צורך להדגיש שמי שמחזיק בתפקיד זו אישה. אני חושבת שראשי עיר וראשי אולפנא נשים מכובדות מספיק בלי לדחוף את היותן נשים לכל משפט בכוח תוך שבירת כללי השפה המקובלים.

טוב אין לי כוח לויכוח ארוךצופה אנונימי

אבל גם היום יש את הביטוי "אבן הראשה"

בסמיכות ראשת

אבל בכנות לא הבנתי

אם את מקבלת את כללי התנך אזי הנה לך ראשה

ואם את כללי העברית המודרנית, אז כמובן שראשה נפוץ בדיבור היום

כך או כך הנה לך ראשה

מה שנפוץ בדיבור לא הופך לתקין מבחינה דקדוקיתחושבת בקופסא

אחרת כל השגיאות הקיימות יחשבו תקינות.

אני בעיקר חושבת שזה נשמע מוזר ומאולץ. אפשר לדבר למשל על עליזה בלוך ראש העיר לשעבר של בית שמש, וזה נשמע יותר זורם מאשר להגיד "ראשת עיר".

לא רציתי שזה יהפוך להיות שיעור לשון פהאביעד מילוא

סך הכל ניסיתי לשאול שאלה. איך חזרנו לשיעורי לשון?

ברור לכל מעיין שהאבן הראשה מצלצל נחמדפתית שלג
עבר עריכה על ידי פתית שלג בתאריך כ"ז באב תשפ"ו 21:20

אבל לא קשור בשום אופן לסמיכות ראשת-עיר.

זה תיאור של אבן שהיא ראשית, וזה שם עצם.

עיוות פרוגרסיבי שאושר על ידי ה"בית דין הגדול של העברית"

מוסיף לך עוד רעיונות מופרעים (מג'מיני)- היא עמודת התווך של המקום, היא ידת ימינה, היא הלבה הפועמת של העיר, היא המוחה החריפה מאחורי המהלך, וכו'

סליחה @אביעד מילוא קשה לעמוד מנגד

אהבתי את הדוגמות הנוספותעיונית

אענה לך לעניין ששאלת עליואריק מהדרום

לא ברור לי מה אתה רוצה לשאול את ראש/ת האולפנה.

לרוב אצל בחורות חרד"ליות אתה פונה לשדכנית ואומר לה שנראה לך שמתאימה לך בחורה בסגנון אולפנה מסוים.

או שאתה פונה דרך חברים/ זוג נשוי/ אח של מישהי ואומר להם שנראה לך שמתאים לך סגנון מסוים.

זה מקובל וזה ממקד.

לא נראה לי כזה רעיון הזויעיונית

החלום של כל ראש אולפנה זה לראות את כל הבוגרות שלה מתחתנות.

גם אם אין שדכנית רשמית, כמעט בכל אולפנה לפחות מורה אחת עוסקת בשדכנות, וככל שהאולפנה יותר דוסית, בהתאמה הגיל שהבנות יוצאות לשידוכין יורד ואז זה גם יותר רלוונטי (כי המורות עדיין מכירות את הבנות באמת)

נשמע שאתה צעיר יחסית ומחפש בנות 18-20, סגנון כזה של תהילה, עטרת רחל..

לדעתי לגיטימי ממש שאמא שלך תתקשר למזכירות ותשאל האם יש שדכנית לבוגרות האולפנה, 97% שידעו למי להפנות אתכם הלאה.

אבל למה אמא שלו?חושבת בקופסא

פעם אחת הציעו לי בחור, לפני פגישה ראשונה (אני חושבת שזה אחרי שאני בררתי ואישרתי וגם הבחור). התקשרה אליי אמא שלו, שהתחילה לתחקר אותי.

אין לי איך להסביר כמה זה מוריד. קיוותי שאני לא מצאתי חן בעיני האמא הזו כדי לא להצטרך לפסול בחור עוד לפני הפגישה הראשונה (ואז עוד להתמודד שוב עם האימ'לה שלו). ברוך ה' זה מה שקרה ונחסך ממני.

גם אחרי החתונה בחור שנותן לאמא שלו לנהל לו את הקשר הזוגי זה מתכון לצרות. רק תראו כמה מתחים ומריבות יש בין כלות וחמיות, ועוד יותר כשהבחור לפלף ולא הפנים שהוא צריך לעזוב את אביו ואת אימו ולדבוק באשתו.

מי שצריך שההורים שלו ינהלו לו את העסק ולא יכול להתמודד אפילו עם שיחה עניינית עם שדכנית בלי עזרה מאמא, עוד לא בשל לחתונה.

וגם למה ראש האולפנא? אולי גם נפנה גם לראשי ישיבות תיכונית בשביל פרוייקט שידוכים? יש להן כמה מאות בוגרות וכמה עשרות או מאות תלמידות פעילות לנהל, נראה לי שגם אם יש פרוייקט שידוכים לבוגרות, אין סיבה שדווקא ראש האולפנא תנהל אותו.

וכמו שאמרת, מי שאולי יכיר את הבנות אלו המורות, זה הולך ויורד ככל שעברו יותר שנים מאז סיום האולפנא.

מעורבות ההורים קשורה לניסיון איך לשוחחאביעד מילוא

וגם זה מה שאמרו לי האברכים בישיבה. שראוי שלא אני אתקשר לנהל את השיחה הזו אלא אדם מבוגר זה לא ניהול של הקשר הזוגי. (אגב יש ציבורים שלמים שבהם ההורים מנהלים את כל נושא השידוכים מא' ועד ת' ולבחור עצמו אין הרבה התערבות שם אז זה לא כזה חריג )

לכן אמרתי להתקשר למזכירותעיוניתאחרונה

והן יפנו אותו לגורם הרלוונטי.

יש הרבה אנשים שאת שיחת הבירור עושה מישהו אחר בשבילם, זה לא אומר כלום על הבגרות או על המשך הקשר

מאד הגיוני שהבחור סומך על ההורים לא קשור לכישוריונפש חיה.

בעולם הזה, בכלל.

אני מכירה אנשים שיש מי שמברר עבורם, והכל בסדר. זה לא אומר כלום על היכולות שלהם.

באמת,חבל שאת ככה דופטת אותו בתורה לא הוגנת ומבין השורות מעבירה עליו ביקורת.

מידע על אולפנת מיים חייםםם דחוף סגנום מיקום וכונתן סייה
ישלי חברות שם.. אז קצת מכירהניגון🌿

זה בהר נוף נראלי, הבנות סגנון מתנחל קצת 

והצוות ממש חמוד הם בעיקר לומדות נטו לבגרויות- שזה כיף למי שלא אוהבת ללמוד(:

מקווה שעזרתי❤️

וואיי תודההנתן סייה

עוד שאלה אלייך " ניגון" או כל מי שיכול לעזורנתן סייה

זה סגנון תורני חזק? איזה רמה?חסידי? מאיפה בנות באות ?

אגב אני בת "נתן סייה" זה שם משתמש של אבא שלינתן סייה

אז מישהי יודעת לגבי מה ששאלתי על מיים חיים

וואלה לא ממש יודעת...ניגון🌿

איזה סגנון את מחפשת?

אני מחפשת...נתן סייה

משהו ממש חזק דוסי עם טלפונים כשרים בנות דוסות וזורמות סגנון קצת גבעוני וחסידי עם צוות חם ופעילויות...

אבל בירושלים או אזור מעלה אדומיםנתן סייה

את יכולה להביא לי מספר של בת משם?תודההנתן סייה

אממ מעדיפה לא להעביר מספרים... סורי!!ניגון🌿

אבל אני ינסה לברר עוד בעה

לא ידעת אם זה נקרא ממשש דוסיניגון🌿

אבל מה שכתבת ממש מתאים לאולפנת טל תחיה בפסגות, מכירה? הצוות שם מהמםם ממש ממש ויש מלא פעיליות וגם דוס חזק טלפונים כשרים...(:

או את אולפנת טוהר שביד בנימין שהיא גם מהממת

את רוצה בלי פנימייה?

גם ראשית כזה בירושליםתודה ל-ה' יתברך

כן בלי פנימייהרותי סייהאחרונה

אשמח אם משהי יכולה לברר יותר על אולפנת מיים חיים אין לי מאיפה לברר

מחפשת לבן שלימתנסה

אפליקציה ללימודי תיאוריה

יודעות להמליץ לי?

היי אפליקציית נוהג ממש טובהניגון🌿אחרונה

אבל כדאי מאודד גם לעבור על החומר באתר לילך

בהצלחהה

אולפנת תהילהלא בטוחה ב100%

אני עולה לי' ואני רוצה אולפנה שדומה לראשית אבל בלי פנימיה (או אפשרות של גם וגם) שמעתי שתהילה זה טוב מישהי יכולה אולילתת ליל פרטים יותר עליה 
על איך זה באמת מבפנים?
תודה רבה 😊 

מקום ממש חמודאמונה :)אחרונה

מחנך לתורה ועבודת ה' בשמחה, כולל קיום הלכה ברצינות

הרב של האולפנה הוא הרב שלמה אבינר וזה הקו החינוכי בגדול אבל הבנות כן מסגנונות מגוונים, כן תורניות מאוד

אסור סמארטפונים, מבחינת צניעות דורשים ללכת עם גרביים ושיער אסוף

זו אולפנה כן קשוחה יחסית מבחינת כללים ודוסיות, תחליטי אם מתאים לך. מצד שני ממש כיף שם, אווירה של שמחה וחיים, וגם לימודים ברמה גבוהה. יש הרבה קשר אישי עם הצוות.

עוד אולפנות בסגנון הזה בירושלים: עטרת רחל, תאיר ציון והדר

מחפשת עזרה במציאת אולפנהbula

הבת שלי מחפשת אולפנה תורנית מאוד אבל לא חונקת

עם פנימיה

גרים בצפון אבל היא מוכנה לסוע גם רחוק

אשמח להמלצות

באולפנת תפארת היא לא התקבלה אבל זה הסגנון בגדול

אולי רעיה?אשר ברא
רעיונותאמונה :)

אולפנת טוהר ביד בנימין בסגנון דומה לדעתי. אבל קצת קשה להתקבל. כנ"ל רעיה בבית אל

אולפנת ראשית בהר נוף- יש כאלה שיאמרו שחונק אבל לאחרות ממש טוב אז שתבדוק..

יש עוד אחת ששמעתי עליה דברים טובים בבית שמש, שבות אולי?

ושמעתי שפותחים אולפנה חדשה בעכו שאמורה להיות תורנית ועם פנימיה

יש גם את אולפנת חלוצה בנווה שהיא נהדרת אבל זה באמת סופרר רחוק

שבות קצת יותר פתוח אבל שמעתי דברים טוביםתודה ל-ה' יתברך
שמעתי גם על אולפנת צומחת בחרישאשר ברא
היא נסגרת. המנהלת עוברת לעכו ושם פותחיםיעל...
ממליצה לך לבדוק, נשמע שהולך להיות מקום טוב
אולפנת טהרעיניים טובותאחרונה

יד בנימין סגנון חסידי

בנות מהממות

משהי מכירה אולפנת מים חיים ואורי בציוןנתן סייה

מה הסגנון בשתיהם כללים ,סגור ,פתוח 

משהי יש פרטים על אולפנת אורי בציונתן סייה

מה הסגנון

??נתן סייהאחרונה

??

אולי יעניין אותך