קנו לי ליומולדת את כל סוגי העפרונות שיש(מHB דרך כל מיני סוגים כולל B 1 2 3 4 5 6)
מתי משתמשים בכל אחד מהם???
או שפשוט הם נועדו ליותר כהה\בהיר והצללות??
תודה רבה
קנו לי ליומולדת את כל סוגי העפרונות שיש(מHB דרך כל מיני סוגים כולל B 1 2 3 4 5 6)
מתי משתמשים בכל אחד מהם???
או שפשוט הם נועדו ליותר כהה\בהיר והצללות??
תודה רבה
כמו שכולנו יודעים קיימים כל מיני סוגי עיפרונות, יש את העיפרון הרגיל שכולנו כותבים איתו, יש עיפרון מכני, יש עיפרון לציור סקיצה, יש עיפרון להצללה ויש עוד המון סוגים! באשכול הזה אנסה להקל עליכם מעט ואתן כאן מידע בקשר לעפרונות הציור שלנו.
יש שלושה סוגי עפרונות ציור ורישום עיקריים:
*עפרונות B- עפרונות שחורים, B משמעותו Black מה שאומר שככל שהמספר עליו יותר גבוהה כך הוא היה יותר כהה, עפרונות אלה נוטים להמרח וללכלך וקשה יותר למחוק אותם נועד להצללות.
*עפרונות H- עפרונות עם גוונים של אפור בהיר, H משמעותו Hard מה שאומר שהגוון שלו יותר בהיר מאשר של עפרונות B, הוא כמעט ולא נמרח.
נועד לסקיצות ולקווים תוחמים.
*עפרון פחם- כמו עפרון B רק יותר שחור, נמרח הרבה יותר בקלות, מלכלך וקשה למחיקה,
שמו מרמז עליו שהוא נועד לציורי פחם, מאוד קשה למחוק אותו. מומלץ לציירים מתקדמים.
ויש עוד עיפרון שבד"כ עוזר למרוח את ההצללות.-
*עיפרון נייר דחוס:
בעצם, זה נייר דחוס בצורת עיפרון, שעוזר לך למרוח את ההצללות והעופרת של העיפרון בצורה מדוייקת מאוד.
עפרונות ה-B וה-H:
העיפרון השחור משמש לשרטוט ורישום ומיוצר בגוונים שונים בהתאם לשימוש. דרגת הקושי של תערובת הגרפיט - חרסית יוצרת את הבדלי גווני האפור. במידה שהתערובת מכילה יותר חרסית היא קשה יותר (ולכן גם פריכה יותר) , כך הגוון בהיר יותר ונמחק יותר בקלות. סימון הקושי המקובל בישראל הוא בהתאם לתקן האירופי:
9H 8H 7H 6H 5H 4H 3H 2H H F HB B 2B 3B 4B 5B 6B 7B 8B 9B
קשה → בינוני → רך
הדרגה הנוחה לכתיבה רגילה היא HB. בדרגות H השתמשו בעבר לשרטוט קווי עזר בשרטוטים הנדסיים. על קו זה היו עוברים בקו 2B או בטוש על מנת להבליטו, ומחקו את המיותר. כיום תהליך זה מיותר עם המעבר לתוכנות שרטוט בעזרת מחשב (דוגמת תוכנות Cad) והעפרון משמש לשרטוט בעיקר לצורכי הוראה ותהליכים מהירים וראשוניים של תכנון בסקיצה. עפרון בדרגות B משמש גם כיום ככלי מרכזי לרישום יחד עם הפחם והעט.
עכשיו הסבר קטן:
כמו שאתם רואים יש כמה שיותר המספר שליד הB גבוה, כך הצבע כהה יותר
וכך ההפך לגבי הH....
אם תשימו לב באמצע נמצא הHB... זה בעצם עיפרון הביניים הרגיל שכולנו מכירים, העיפרון הרגיל שאנו קונים כחלק מהציוד לבצפר (או שהיינו קונים פעם )
העפרונות שמסומנים בH, הם בעצם קשים יותר, ותוכלו לצבוע איתם את האיזורים הבהירים או לסרטט
דברים שתרצו למחוק לאחר מכן, אם ניקח נגיד את עיפרון 8H, לא משנה כמה חזק תלחצו איתו, הוא ישאר בהיר.
כנ"ל לגבי הB, הם רכים יותר וכך כהים יותר, הם בעצם מיועדים לאיזורים החזקים והבולטים, שימו לב כמה 9B כהה!
אין צורך בעפרונות האלה ללחוץ על העיפרון חזק מידי בישביל שהשחור שלכם ייצא כרצונכם, הם מיועדים לכך. אך לפי דעתי- העפרונות האידיאליים לציור ורישום הם: 2B 4B 6B ו-H 2H.
עיפרון פחם:
עיפרון פחם הוא למעשה עיפרון רגיל- רק שבמקום העופרת הרגילה, יש לו פחם.
אלו עפרונות שאני ממליצה להשתמש בהם רק לאחר שכבר צברתם המון ניסיון בציור ושאתם לא צריכים למחוק הרבה, כי אלו עפרונות שקשה מאוד למחוק אותם.
אם אתם רוצים לצייר ציור עם צבע מאוד חזק וכהה, תשמשו בזה למרות שאני הייתי מעדיפה להשתמש ב9B.
גם פחם שחור אי אפשר לחדד סתם במחדד, צריך לגלף אותו בסכין יפאני.
אבל הניגוד לפחם שחור, פחם לבן הוא ממש טוב.
לפעמים אי אפשר למחוק טעויות עם מחק, והפחם הלבן עושה עבודה מצויינת, רק אסור ללחוץ עליו כשמשתמשים בו, אחרת זה יהרוס את הציור.
פחם לבן גם טוב מאוד בשביל לדרג את ההצללות.
אני רוצה לעשות סדנה שיכינו בה שרשראות של בית המקדש. משהו יודע איפה ניתן להשיג תליונים בצורת בית מקדש (במחיר סביר)?
דרושים דרושות לעבודה מהבית בקלדנות, כתיבה, הזנת תוכן, הזנת נתונים, תמלול, ותרגום, לפרטים נא לפנות בוואטספ למספר 050-2322173
דרושים דרושות לעבודה מהבית בקלדנות, כתיבה, הזנת תוכן, הזנת נתונים, תמלול, ותרגום, לפרטים נא לפנות בוואטספ למספר 050-2322173