לפעמים, צריך להודות ביושר, נערי הגבעות צודקים בטענותיהם על קיפוח ואפליה.
הערב פרסם שר הבטחון הודעה על סיכום תחקיר הריסת הבית של שגיא קייזלר לפני שלושה שבועות. מסתבר שהרמטכ״ל עצמו (!) ערך תחקיר על נסיבות הריסת הבית ודן בשאלה הרת הגורל האם הבית היה מאוכלס או לא.
אבל באותו בוקר, לפני שבאו לקייזלר, הרסו חמשה מבנים אחרים מרחק כמה מאות מטרים משם. מאוכלסים לכולי עלמא. אבל במקרה הזה לא עשו תחקיר רמטכ״ל ושר הבטחון לא הוציא הודעה ובערוץ 7 לא עשו כלום ועולם קטן שם *** ולאף אחד לא איכפת.
הרי זה בניה לא חוקית וזה בניה לא חוקית. אבל בניה אחת היא של כמה נערי גבעות מדובללים שלאיש לא איכפת מהם. הם מנוצלים על ידי הממסד כדי להראות שיש מישהו ״קיצוני״ מהם והם ״הנורמלים״ שצריך לשתף איתם פעולה. הבית של קייזלר הוא של קייזלר. מנכל ועד מתיישבי שומרון.
לכאורה, במערכת אכיפת חוק נורמלית, זהות התושב לא מעניינת, אלא זהות מבצע העבירה. אבל זה השטחים. בדיחה על חשבוננו, ועל חשבון כמה ילדים עם דעות שצריך לעקור מהשורש.










החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל