אני יודעת שהסיטואציה תראה מצחיקה לרובכם אבל זאת המציאות. אני ובעלי התחתנו לפני 8 חודשים ויש בעיה שחוזרת על עצמה עם ההורים מאז החתונה. בעלי בחור ירא שמים ב"ה, בחור ישיבה רציני כבר בשיעור ה' אבל הרקע המשפחתי שלו שונה. הוא בא מבית דתי אבל ההורים שלו הם מהסוג ה'נאור'. אמא שלו בלי כיסוי ראש, לפעמים מכנסיים...(בעיקר תרבותית הם בעולם אחר, עיסוקים, תחומי עיניין וכאלה). בעלי כבר מאז שהתחתנו נמנע מלהיות איתם בחגים ומעדיף תמיד להיות עם המשפחה שלי בגלל האווירה התורנית (אבא שלי רב ורוב האחים גם בני תורה..) בחגים כמו יו"כ וראש השנה אני יכולה להבין אבל עכשיו מגיע פורים ובגלל שבפסח אנחנו עם המשפחה שלי (מאותה סיבה) ההורים שלו מצפים שנגיע. בעלי נכנס מזה לדכאון ומרגיש שהם הורסים לו את החגים אז הוא החליט שנשאר בבית כדי שלא יגידו שהיינו אצל ההורים שלי שוב... ואלה הבעיות!!
1. אני שונאת את הישוב שאנחנו גרים בו, אני לא מכירה אף אחד פה וממש מדכא אותי לחשוב על כזה פורים עצוב לבד בבית בלי אף אחד שאני מכירה
2. בעלי זכה במשפחה מדהימה ב"ה, הורים טובים, תומכים, בריאים, מפרגנים, באמת כל מה שאפשר לבקש!! וארני מרגישה שהוא קצת עובר את הגבול! כאילו עם כל הכבוד לקדושת פורים שתהיה לו איתי בבית, זה באמת הדבר היחיד ששהורים שלו מבקשים ממנו! קצת יחס... שיהיה איתם... אז האם זה לא הפוך מרצון ה'?!?! האם לא עדיפה מצוות כיבוד הורים?? ואיך אני אומרת לו דברים כאלה? אני מפחדת לפגוע בו וגם יכול להיות שאני באמת לא מבינה והוא צודק.
מ ה ע ו ש י ם ? ? ?
נעלבת מאד מאד וכועסת ועוזבת את השיחה - או רק שותקת או הולכת ממש.