עשרה שקלים הלכו לפח
-משה ר-
אוייש...אושר תמידי
אני באה לשלם למוכר בקיוסק והוא אומר לי: זה לא שקל.
אני מסתכלת וקולטת שבכלל כתוב על המטבע משהו בסינית...
לא בטוח שאתה אמור להפסיד את זהיוני
תבדוק בדואר אולי יקבלו את זה (כמו שמקבלים שטרות קרועים)
למה שיקבלו כסף מזוייף?-משה ר-
כדי לעודד אנשים להוריד את המטבע הזה מהכבישיוני
ולא להעביר לפראייר הבא.
כל מטבע מזויף שמסותבב מחליש את המטבע המקורי
לפצות את האזרח התמים שנפל בפח
המטבע הזה לא שווה כלום שהוא אבל אם הוא יעבור לידיים רעות הוא יהיה שווה לפחות את מחיר הייצור שלו (בטח 3 שקל)
להגביר את האמון במטבע
אני לא רואה איך זה מעודד זיופים, לא כל אחד יכול לזייף כסף
והמשטרה ממש חזקה בתחום הזה,
כפרת עוונות!!נקודה טובה
נכון..-משה ר-
תתחדש, יש לך מטבע לעגלות סופרבקצרה
אחי קיבל מאה דולר מזויפים.
משתתפים בחסרונך
לא חשבתי על זה
-משה ר-
קצת קשה לחשוב על זה - אבל - גם זו לטובה.ותן טל
ואם זה מנחם אותך אפילו מעט, לי קרה משהו מעצבן אפילו יותר בשבוע שעבר, בעיקר בגלל שהוא כרוך בחור אחריות רגעי שלי - 100 שקל שהיו לי בכיס החולצה נפלו בלי ששמתי לב, וכאשר שמתי לב והתחלתי לחפש אותם באיזור בו הם נפלו - כמובן שהם כבר היו בכיס של מישהו אחר, שלא היה שם כבר...
אז באותו רגע זה היה מבאס ברמות, אבל לשמחתי בתוך רגע קצר התגברתי ושיננתי לעצמי בנחישות שכל מה שה' עושה הכל לטובה, ושכנראה שהמאה שקלים האלו לא יועדו לי מראש...
אשריך
-משה ר-
אממצפורה
מתי זה היה? ואיפה?
מצאתי שבוע שעבר 100 ש"ח.
הסיכוי שזה שלך קלוש אבל מי יודע..
זה לא את מין הסתם. בן מצא אותו.ותן טל
ולמען האמת מישהו אחר אפילו ראה אותו מוצא אותו ושואל אם מישהו איבד כסף - וכאשר אף אחד לא ענה, הוא לקח את הכסף והלך. ואז הגעתי למקום לחפש את הכסף, ואדם ששמע את אותו מי שמצא את הכסף ראה אותי והבין שאני מחפש את הכסף, וסיפר לי מה קרה. הוא ניסה לעזור לי למצוא את אותו אחד אבל לא הצלחנו
אז עוד יותר הבנתי שאם אפילו כאשר מישהו שיודע מי מצא את הכסף לא הצליח לעזור לי למצוא אותו - זה בכלל אומר שהכסף לא היה מיועד לי. כפרת עוונות! גם זו לטובה!!!
אהמ... טעות הגוי מותרתבית שמאי
הייתי מציע לך לבדוק בכיוון הזה...
אאל"ט יש מחלוקת בפוסקים אם רק בדיעבד טעותו מותרת או שמותר להטעותו לכתחילה.
אם זה מותר, התענוג שבזה שווה יותר מ10 ש"ח 
חבל לסמוך על זהמופים
יש ספר חסידים שאין בזה ברכה
חוץ מזה שזה לא חוקי, וזה ירגיז את ותן טל שעוברים על החוק
חוץ מזה שזה לא הומני, וזה ירגיז את כל שונאי הגזענות כאן
להרגיז כל כך הרבה אנשים בשביל 10 שקל?!
![]()
זהו שזה לא טעות הגוי. זה טעות ישראל לגמרי.ותן טל
כיוון שהכסף לא שייך אך ורק לאדם שהוא מוחזק אצלו - אלא הכסף שייך ברמה העקרונית, לבנק ישראל. ולכן יש איסור חוקי להשמיד כסף, אפילו שאדם יכול לטעון "זה כסף שלי". זהו - שהכסף לא שלך באופן מוחלט, אלא הוא שטר שיש לך זכות עליו, אבל הכוח שמאחורי השטר - נמצא אצל המדינה.
ולכן - אתה לא גוזל בכך את הגוי שאתה נותן לו את הכסף בלבד - אלא אתה גוזל בכך את מדינת ישראל, שהיא, כידוע - מדינה יהודית.
אבל זה כסף מזוייףיוני
הוא בעצם שילם 10 שקל על מטבע שלא שיחך לבנק ישראל
נכון, אבל מציעים לו "להכניס" את המטבע למחזורותן טל
של בנק ישראל - כלומר, לגזול את בנק ישראל...
זה שמישהו אחר גזל אותי באופן פרטי, לא אומר שלי מותר לגזול את בנק ישראל...
לעניות דעתי אין הבדל בין אם אני בעצמי מזייף כסף ומכניס אותו למחזור הכסף של בנק ישראל, ובין אם אני מקבל כסף שאני יודע שהוא מזויף, ומעביר אותו בכל זאת לתוך מחזור הכסף של הבנק, במקום להשמיד אותו...
זה בסך הכל גורם לשחיקה של ערך הכסףבית שמאי
וכל אחד מהניזוקים מהשחיקה אינו ניזוק יותר מפרוטה.
גם לא ברור לי עד כמה המטבע הספציפי הזה משפיע בכלל על ערך הכסף. צריך להכיר את המערכת מבפנים ולראות איך משקללים את הכסף המזויף בערך המטבע (מישהו?).
שורה תחתונה, מבחינה הלכתית טהורה אני לא חושב שאפשר לאסור את זה. לא נראה לי שיש חיוב הלכתי כלשהו בהשמדת המטבע. לגבי הבעיה של גזלת האדם הפרטי לו ניתן המטבע, אפשר להשתמש בפתרון שהצעתי.
דינא דמלכותא דינא, אחרי הכל...ותן טל
לדעתי אתה מאוד טועה גם עוד לפני הדינא דמלכותא בדרך הסקת המסקנות שלך - אבל בסופו של דבר, כאשר אתה יודע שזה מזויף ומעביר הלאה - זה אסור לכל הפחות מדין דינא דמלכותא.
אחרת לשיטתך - מותר לי לזייף כסף והעיקר שהתחנה הראשונה שיעבור ממני אליה תהיה לא יהודית???הישמע כדבר הזה???
במה שונה מי שמעביר כסף מזויף ביודעין, ממי שמזייף את הכסף בעצמו ומעביר מישהו אחר?
הנה ^ אמרתי לך לא לעצבן את ותן טל!מופים
אתה יוצא מנקודת הנחהבית שמאי
שיש לי אינטרס לא לעצבן אותו.. ![]()
ייצור הכסף המזויף יוצר את השחיקהבית שמאי
וזה אסור - כנראה מן הדין - גם בלי להעבירו לאחר. מי שגרם לנזק מחויב לשלם עליו - כלומר, או להשמיד את הכסף המזויף אם הוא בידו, או לפצות את הציבור (לשלם מכיסו לקופה הציבורית את הנזק שהוא גרם?).
ברגע שהכסף נוצר, הנזק קיים. החובה שאתה מטיל בעצם על אדם להשמיד את הכסף הוא חיוב לצמצם נזק של אחרים באמצעות הוצאת ממון מכיסו. ההלכה היא שאדם לא יכול להציל אפילו את גופו בממון חברו, קל וחומר את ממונו, כך שאי אפשר להטיל חיוב על הפרט להפסיד מממונו כדי להציל את הרבים מנזק. אני לא מוצא שום יסוד הלכתי לחייב אדם להפסיד מכיסו כדי להציל אחרים - ואפילו את הציבור - מנזק.
יש מקום לחייב את היחיד להוציא מרשותוחסדי הים
וכן פסק לי הגאון ר' ברוך כהנא.
העברה לגוי היא הוצאה מרשותו לכאורהבית שמאי
אבל נפסק שם בחו"מ,שגם אסור לתת לאדם שיוציא את הכסףחסדי הים
ברור שאסור לנכרי להטעות?בית שמאי
זה כלול במצוות גזל? לא ברור לי...
גם יתכן שגם לגוי מותר להטעות גוי אחר, ואז זה ספק לפני עיוור, כי לא ברור על מי הוא יוציא את הכסף. צריך לברר...
קודם כל לשון התוספות: "אסור למכרה לכל אדם"- משמעחסדי הים
עוד דבר, כאן הגוי גוזל כאשר הוא משתמש במטבע, כי הוא לא משלם כלום על הקנייה.
עוד דבר, שמסתבר במקום שהרוב יהודים, הולכים אחרי הרוב היהודי, ותולים שיקנה מיהודי. [הסברא הזאת אינני בטוח בה]
דיוק אפשריבית שמאי
אם כי לא מוכרח כמובן.
גזל ממש זה בכוח כידוע. זה עדיין לא ממש זהה.
אפשר בפשטות להשתמש במקום שהרוב אינם יהודים.
לא העמקתי ממש בנושא, אז אני רק מעלה השערות כרגע. כדאי ואפשר לבדוק את זה בצורה יותר מיושבת..
בפשטות אין בזה לפני עיוורטוביה2
אבל לי נראה שבאמת זה אסור מצד דינה דמלכות. החוק אומר לך להפסיד את הכסף וכנראה שלמדינה יש דינה דמלכותא ולכן צריך להשמע להם
(אא''כ המדיה גזלה אותך ואז אולי מותר לך לפצות את עצמך כך אני לא לגמרי בטוח)
הגמרא בע"ז דף ו אומרת שיש 'לפני עיוור'חסדי הים
כאן פשטות הגמרא במטבע שנפחתה שצריך לאבד. היא אומרת, שינקב ויעשה מזה תכשיט. כן משמע בתוס' שהבאתי לעיל, שאסור למכור לשום אדם, משמע אפילו לנכרי.
[אם זה היה רק מצד 'דינא דמלכותא', אי אפשר היה לחייב אדם להוציא מרשותו, כי אדם יכול להגיד 'קים לי' כראשונים שאין 'דינא דמלכותא' בא"י, ואי אפשר להוציא ממנו את המטבע.
כן מסתבר, שהיכולת של 'דינא דמלכותא' להחליט בענינים ממוניים, לא שייכת להחזקת המטבע המזוייף, כי המטבע המזוייף הוא עכשיו חפץ, ואין להם כוח לחייב אותי להוציא מרשותי. אבל כאמור לעיל, יש בעיה של 'אם און בידך הרחיקהו', כמו מטבע שנפחתה.
להשתמש במטבע כדי לקנות, אני מסכים שזה קשור להחלטת המדינה, כי הם נותנים תוקף לשווי המטבע, וברגע שהם לא נתנו שווי ל10 שקל מזוייף, אז אין בזה.]
אני לא מכיר את ההלכהטוביה2
בנוגע לטענת 'קים לי' אני באמת חושב שזה היה מועיל לי רק כדי לקיים בידי את המטבע אבל אני. לא. חושב שזה מתיר לי להוציאו לשוק.
לא הבנתי. אבל הגמרא בע"ז אומרת שיש בגויחסדי הים
אני לא זוכר את הגמרא בעבודה זרהטוביה2
כאן זה אסור להם, מצד שהשימוש היחיד של המטבעחסדי הים
*לפענ"ד הסברא הזאת לא נכונה, כי הוא לא משלם כסף, כאשר הוא קונה במטבע מזוייף, נמצא שהוא גוזל.
*גם לא ברור לי שהטעיה היא לא בכלל גזילה, ומסתבר לי שלפחות לפי הרמב"ם הטעיה היא בכלל גזילה בגוי.
כאמור לעיל, פשטות הסוגיא של מטבע שנפחתה, שהאדם צריך לעשות חור במטבע, ולפסול את המטבע, משמע שאסור לו להשתמש בזה להביא לגוי.
זה לא להפסיד ממונו - כיוון שכסף מזוייף זה לא ממון!ותן טל
עם כל הצער שבדבר - מה שהביאו לך שטר מזוייף - זה לא כסף... אין שום ערך לפיסת הנייר שכתוב עליה 50 שקל, אם היא מזוייפת - אז את הממון שהיה לאדם הוא כבר הפסיד - מה שנשאר לו ביד זה חתיכת נייר ששווה רק בתור נייר למיחזור או אנעראף - ומה שאתה מציע זה למחזר עוד פעם את השקר, ולהפוך את השטר חסר הערך הזה לשטר ששווה 50 שקל, על ידי כך שאתה מעביר אותו הלאה.
אם זה לא גניבה אני לא יודע מה זה גניבה.
תבין - שטר הכסף או המטבע בפני עצמו - אין לו שום ערך שבעולם מעבר למה שהנייר/המתכת שווה! כל הערך של המטבעות והשטרות במדינה נובע מהכוח הכלכלי של המדינה ושל בנק ישראל. לכן אין אפשרות לכל אדם להדפיס כסף ולכן גם המדינה לא מדפיסה סתם כסף כדי לא ליצור אינפלציה מטורפת.
לכן כל מה שאתה אומר לא עומד במבחן המציאות - במציאותמה שאתה מציע זה שאני אקח דף נייר, אכתוב עליה: זה נייר ששווה מאה שקל - ואתן את זה למישהו אחר, כיוון שבדיוק אתמול הלך לי לאיבוד מאה שקל ולמה שאני אפסיד מזה?
זה שזה דומה לכסף אמיתי - לא אומר שלך מותר להכניס את זה למחזור הכסף של המדינה. זה גזל לכל דבר.
ואתה לא מחויב להשמיד אותו בעצמך - אתה יכול להביא את השטר/המטבע המזוייף גם למשטרה, הם כבר יטפלו בו.
כל דבר שניתן להפיק ממנו רווח הוא ממוןבית שמאי
מאיפה המצאת את ההמצאה הזאת?ותן טל
פשוט. שווה כסף הרי הוא ככסףבית שמאי
שווה כסף!!! זה לא שווה כסף!!!ותן טל
שטר נייר פשוט - הוא שווה כסף?
לא. הוא שטר נייר. הוא שווה כמה אגורות במקרה הטוב.
זה מה שיש גם כאן - שטר נייר. זה שמצויירים עליו כמה דברים שמדמים אותו לשטר כסף - לא אומר שזה הופך אותו לשווה כסף באמת. ממש לא.
אתה מתמיה אותי, באמת...אני תוהה האם אתה רציני או סתם מתלוצץ...
מה לא ברור?בית שמאי
אם משהו שווה משהו או לא נמדד על פי היכולת שלי להפיק ממנו רווח. הדבר היחיד שאינו שווה כלום בהלכה הם איסורי הנאה. כל דבר אחר - כולל איסורי אכילה - הם ממון לכל דבר, מכיוון שניתן להפיק בסחר בהם רווח ממוני.
ניתן לרמות נכרי ולקבל דבר ששווה 10 ש"ח? כן. אז זה שווה 10 ש"ח. מ.ש.ל.
אקשר גם לכאן מה שקישרתי למטה:ותן טל
אנא, להפסיק לבדות ראיות מליבכם. זה אסור, נקודה.
ויותר גרוע - שאם אתה מכשיל בסברות שלך גם אחרים שיבואו לנהוג כמוך, יצאת מכשיל את הרבים, ועוונך יהיה רב כי כל אחד שיכשל בעקבות זה, כתגובת שרשרת - יהיה "בזכותך".
בקיצור - יש להיזהר כאשר "פוסקים" פסיקות תמוהות כשלך.
ולגוף תשובתך - וודאי שלא. עיוותת את המושג ממון לגמריי. היכולת להשיג רווח ברמאות - לא נחשבת. וזה רמאות. השטר עצמו לא שווה כיוון שלא עומד מאחוריו כל כוח ממשי - בניגוד לשטרות אמיתיים אתה על ידי שימוש במניפולציה מעביר אותו למישהו אחר, אבל למען האמת - הוא לא שווה אגורה שחוקה וגם לאותו אחד הוא לא יהיה שווה כלום. לכן זה אסור באיסור מוחלט ואין קשר אם זה גוי או לא גוי.
א. טיעון יש לתמוך בסברות ומקורותבית שמאי
ולא באמירות נחרצות חסרות ביסוס.
ב. כבר רבים התייאשו מלחנך אותי. חבל על מאמציך...
חסרות ביסוס? לטענות בית דין אתה קורא חסרות ביסוס?ותן טל
בסדר. אשמח לדעת בבקשה מי רבך, ואני עצמי אטרח לשאול אותו מה הוא פוסק בעניין הזה ועל מה הוא נסמך בפסיקתו.
בנתיים אתה הוא זה שהוצאת שם רע על מכון בתי דין מאוד מאוד מוערך ומכובד, שאני מכיר אישית חלק מדייניו - אנשים צדיקים ויראיי שמיים שיודעים תורה לכל הפחות כמוך.
^^^ נו מופים? שיערת הצלחה בסדר גודל כזה??בית שמאי
תמהני עלייך שזוהי מטרתך.ותן טל
ואם לזה אתה קורא הצלחה - חבל לי על שקראת לעצמך בית שמאי הנהגה תורנית קשוחה, כאשר אתה נוהג כאחרוני ההוללים והפוחזים שכל עניינם הוא להרגיז אנשים ו"להצליח" לעצבן אותם.
לא הילל ולא שמאי, מעולם לא עשו דברים על מנת לעצבן בני אדם בלבד.
בית שמאי אתה לא. גם בית הילל אני מניח שלא. מה כן? אלוקים יודע...
רק חבל לי על התנהגות שכזאת.
ואחרי זה אתה עוד מעיז להעיר לאחרים על "הסגנון הבוה" שלהם. מדהים. כנראה שבוטות בעטיפה מצחיקה זה מותר. וואלה, חידשת לי.
וגם, עד עתה לא הסברת איך זה מתיישב עם חוקי המדינה?ותן טל
או שאתה מניח שאין עניין הלכתי להישמע לחוקי המדינה? זה כבר סיפור בפני עצמו שיצריך בירור נוסף - אבל אם עקרונית אתה מסכים שיש חובה להישמע לחוקי המדינה - הרי שאתה בפלונטר - אתה לא יכול להתיר במפורש דבר שהמדינה אסרה...
איך הכנסת לפה דינא דמלכותא דינא?!יוני
איך לא? בהנחה שבמדינת ישראל שולט דינא דמלכותאותן טל
- ואני לא הולך להיכנס עכשיו לשאלה אם יש פה דינא דמלכותא או לא -
אזי ברור שחובה להישמע לחוקים וזה נכלל בתוך חוק איסור זיוף והפצת כסף מזוייף (החוק מינסתם לא נקרא ככה, אבל לא היה לי כוח לחפש את השם האמיתי).
זה שאתה לא מחזיק במיוחד מהחוקים במדינה, אני אולי יכול להבין - אני מדבר למי שכן אכפת לו מחוקי המדינה...
כל שימוש במטבע מזויף נחשב הפצה?יוני
קראתי את החוק פעם ונראלי שאתה טועה.
לא, אתה טועה. והנה על קצה המזלג:ותן טל
וכעת נוסח החוק ממש:ותן טל
מתוך חוק העונשין:
ייצוא מטבע מזוייפת
482. המייצא ביודעין מטבע מזוייפת או מניח אותה ביודעין בכלי שיט או בכלי רכב כדי שתיוצא ואין בידו להוכיח הרשאה או הצדק כדין, דינו - מאסר שלוש שנים.

מייצא = לחו"ל, לפחות כך נראה לענ"דשמואלג
ע"פ תוכן הדברים
^^^יוני
ככה פוגעים בכלכלה של מדינה, גורמים למשקיעים מחול לקנות כסף שמתברר כמזוייף ונאבד האמון במטבע והערך של יורד.
תיקון טעות. החוק הרלוונטי:ותן טל
טעות שלי, לאחר עיון קל מצאתי את הסעיף הרלוונטי יותר:
מסחר במטבע מעולה מזוייפת
475. הקונה או מוכר או מקבל מטבע מעולה מזוייפת או משלם בה או מעביר אותה, לפי ערך נמוך מהערך שהיא מביעה או שנתכוונו כנראה שתביע, או מציע לעשות כן, ואין בידו להוכיח הרשאה או הצדק כדין, דינו - מאסר שבע שנים.
מה המקור שלך?יוני
זה סעיף מחוק העונשיןבית שמאי
סעיף מחוק העונשין.ותן טל
התכוונתי מאיפה אתה לוקח את זה?יוני
שוב, לא רלוונטישמואלג
מדובר בסחירה במטבע מתחת לשוויה, כלומר למכור מטבעות של 10 ש"ח ב9 ש"ח לדוגמא
אוקיי. גרמת לי לתקן הסתכלותי, תודה -והנה באמת הפעםותן טל
כנראה שהשעה המאורחת לא מיטיבה עם כישורי הראייה שלי - אבל כעת מצאתי סוף סוף את הסעיפים הרלוונטיים לעניין:
שטרות:
ובעיקר התת סעיף השני...
זיוף שטר כסף
462. העושה אחת מאלה, דינו - מאסר שבע שנים:
(1) בכוונה להונות, מזייף או משנה שטר כסף או מנפק שטר הנחזה כשטר כסף בידעו שהוא זוייף או שונה;
(2) מביא או מקבל מחוץ לישראל או רוכש או מקבל בישראל או מחזיק או שומר שטר הנחזה כשטר כסף בידעו שהשטר זוייף או שונה, ואין בידו להוכיח הרשאה או הצדק כדין.
זיוף מטבע פשוטה
477. העושה אחת מאלה, דינו - מאסר שבע שנים:
(1) עושה או מתחיל לעשות מטבע פשוטה מזוייפת;
(2) מתקין, מחזיק או מעביר ביודעין מכשיר מותאם ומכוון לעשות בו מטבע פשוטה מזוייפת ואין בידו להוכיח סמכות או הצדק כדין;
(3) קונה, מוכר, מקבל, משלם או מעביר מטבע פשוטה מזוייפת במחיר נמוך מהערך שהיא מביעה או שכנראה נתכוונו שתביע, או מציע לעשות אחד המעשים האלה.

במה שהבאת פה יש כמה דבריםשמואלג
איסור על החזקת שטר מזויף
איסור על זיוף שטר מזויף
(עוד כמה דברים)
ואיסור סחירה בזה
דגש על הסחירה!
כשיש לך ערימות של שטרות 50 ש"ח מזויפים, לא תמכור אותם למישהו ב50 ש"ח ליחידה, אלא בפחות, ככה שיהיה שווה לו את הסיכון.
ככה אני מבין את הסעיף השלישי שם, כך גם את הסעיף מההודעה הקודמת.
לפי הרציונל הזה אמור להיות סעיף שמדבר על קנייה עם המטבע, זה אמור להיות משהו פחות חמור מסחירה בה...
קדם כל -לפחות באיסור החזקה של שטר מזויף אתה מסכים?ותן טל
אסור להחזיק אצלך שטר מזויף. זה קודם כל - אתה מסכים?
לגבי השאר, עייפת אותי ואני לא באמת עורך דין - ואני מניח שגם אתה לא...
אני בעזרת ה' אשתדל לפנות בשאלה בנוגע לזה לעורך דין מומחה שייתן לי תשובה שאני מקווה שתניח גם אצלך את הדעת.
וייתכן כמובן שיש סעיף שעדיין לא ראיתי - אך ייתכן שגם הסעיפים האלו מדברים ג-ם על מה שאני אומר וג-ם על מה שאתה אומר...
נשמע לי מוזר שאיסור זיוף שטר, ואיסור החזקה,שמואלג
בעלי אותו עונש.
ואני מניח שיש חוק שאוסר קנייה בזה, רק שמה שכאן לא נראלי הסעיף הנכון.
אם היה לי סבלנות הייתי מפנה גם כן לעו"ד
זה שזה נשמע מוזר זאת לא בעיה שלי
ותן טל
זה החוק קבע, לא אני...
לגבי ההמשך - ובכן, אשתדל...
חומר קריאהשמואלג
"שטר כסף", לענין סימן זה - כל שטר או שטר חליפין שהוציא אותם בנק בישראל, לרבות בנק ישראל, או אדם או תאגיד המנהלים עסקי בנק בכל מקום שהוא בעולם, ושטר כסף ושטר חליפין חלק וכל שטר מטבע שהם הילך חוקי בישראל או בארץ שבה הוצאו.
462. זיוף שטר כסף (א349/) (תשכ"ו)
העושה אחת מאלה, דינו - מאסר שבע שנים:
(1) בכוונה להונות, מזייף או משנה שטר כסף או מנפק שטר הנחזה כשטר כסף בידעו שהוא זוייף או שונה;
(2) מביא או מקבל מחוץ לישראל או רוכש או מקבל בישראל או מחזיק או שומר שטר הנחזה כשטר כסף בידעו שהשטר זוייף או שונה, ואין בידו להוכיח הרשאה או הצדק כדין.
463. חיקוי שטר כסף (א350/) (תשכ"ו)
(א) העושה או גורם שייעשה מסמך הנחזה כשטר כסף או כחלק משטר כסף, או הדומה להם מבחינה כלשהי, או דומה להם במידה שיש בה כדי
להטעות, והמשתמש לכל צורך שהוא במסמך כאמור או מנפק אותו, דינם - מאסר שלושה חדשים, ובית-המשפט יצווה על חילוט המסמך והעתקיו וכל מכשיר או דבר אחר שהוא בהחזקת העבריין ושימש או יכול לשמש להדפסתו או לשכפולו של מסמך כאמור.
(ב) מי ששמו נקוב במסמך שעשייתו היא עבירה לפי סעיף זה והוא יודע את שמו ומענו של האדם שהדפיס או עשה את המסמך, ומסרב לגלותם לשוטר, דינו - מאסר שלושה חדשים.
(ג) מי ששמו נקוב במסמך שעליו הואשם אדם בעבירה לפי סעיף זה, או במסמך אחר ששימש או שנופק לענין המסמך הנדון, תהיה זו ראיה לכאורה שגרם לעשיית המסמך.
464. החזקת חומר לזיוף שטרי כסף (א351/)
העושה אחת מאלה ואין בידו להוכיח הרשאה או הצדק כדין, דינו - מאסר חמש שנים:
(1) עושה, מוכר או מציג למכירה נייר הדומה לנייר מיוחד המשמש לעשיית שטרי כסף והעשוי להתקבל כמוהו, או משתמש בו, או שומר או מחזיק נייר כאמור ביודעין;
(2) עושה מסגרת, תבנית או מכשיר המשמשים לעשיית נייר כאמור בפיסקה (1) או לצור על גבי הנייר או בתוכו מלים, ספרות, ציון או כל סימן אחר שנתייחדו לו ומופיעים בו, או משתמש בכלים כאמור או שומר או מחזיק אותם ביודעין;
(3) גורם, בערמה או בתחבולה, כי מלים, ציון או סימן כאמורים
בפיסקה (2) או המכוונים להיות דומים להם והעשויים להתקבל כמוהם, יופיעו בגופו על נייר כשהם נראים לעין;
(4) חורת או עושה בדרך אחרת, על לוח או על כל חומר, שטר הנחזה כשטר כסף או כחלק ממנו, או שם, מלה, מספר, ספרה, סימן, אות או קישוט הדומים לחתימה שעל שטר כסף או המכוונים כנראה להיות דומים לחתימה כאמור;
(5) משתמש בלוח, חומר, מכשיר או ציון כאמור בסעיף זה לעשיית שטרי כסף או להדפסתם, או שומר או מחזיק אותם ביודעין;
(6) מנפק ביודעין נייר שנעשה בו או שהודפס עליו דבר כאמור, או שומר או מחזיק נייר כאמור ביודעין.
465. הנפקת שטרי כסף שלא כדין (א352/)
המנפיק שטר כסף בלי סמכות כדין, דינו - מאסר חמש שנים.
466. קלקול שטר מטבע (א9353/ (תשכ"ה)
מי שביודעין מטשטש, קורע, חותך או מקלקל בדרך אחרת שטר מטבע שהוא הילך חוקי בישראל, דינו - מאסר שלושה חדשים.
467. חיקוי שטר מטבע (א353/א) (תשכ"ה)
העושה או מנפק דבר שאינו שטר מטבע והוא דומה בעיקרו לשטר מטבע שהוא הילך חוקי בישראל, דינו - קנס חמש מאות לירות.
468. חילוט שטרי כסף מזוייפים (א354/(2)) (1945,תשכ"ה) (תיקון: תשל"ח)
כל שטר כסף מזוייף או מחוקה, וכל דבר כאמור בסעיף 467 שנמצא ברשותו של מי שהורשע בעשייתו או בניפוקו, יצווה בית המשפט על חילוטו, ללא פיצוי למחזיק, ומשחולט יושמד או ייעשה בו בדרך אחרת, הכל כפי שיורה שר המשפטים.
469. חיפוש וחילוט של ציוד לזיוף (א354/(2)) (1945)
(א) ראה שופט בית-משפט שלום, על יסוד תצהיר, שיש יסוד סביר להניח כי בידו של אדם או בהחזקתו ישנו או היה, ללא רשות או הצדק כדין, אחד הדברים המנויים להלן, רשאי הוא ליתן צו חיפוש:
(1) שטר כסף מזוייף או מחוקה;
(2) מכשיר לעשיית נייר המשמש לשטרי כסף או חיקויו;
(3) חומר שיש עליו מלים, צורות, ציונים או אותיות המסוגלים או מכוונים ליצור רושם של שטר כסף.
(ב) נמצא המחופש, ייתפס ויחולט בצו בית-המשפט הדן את העבריין, ואם לא היה משפט - בצו שופט בית-משפט שלום, ומשחולט יושמד או ייעשה בו בדרך אחרת, הכל כפי שיורה שר המשפטים.
בסימן זה -
"מטבע" - מטבע של מתכת, מכל סוג וערך, הנמצאת במחזור כדין בישראל או במדינה אחרת;
"מתכת" - לרבות כל תערובת או נתך של מתכות;
"מטבע מזוייפת" - מטבע שאינה אמיתית אבל דומה למטבע אמיתית, או שיש בה כדי לדמות לה או להתקבל במקומה, לרבות מטבע אמיתית שנעשה בה שינוי עד שהיא דומה למטבע בת ערך גבוה יותר, או שיש בה כדי לדמות לה או להתקבל במקומה, ולרבות מטבע אמיתית קצוצת שפה, מזוייפת או פחותת מידה או משקל באופן אחר, שנעשה בה שינוי כדי להסתיר את הקיצוץ, השיוף או ההפחתה, והכל ללא הבדל אם המטבע היה במצב ראוי לניפוק או לא ואם תהליך השינוי גמור או לא;
"מטבע מעולה" - מטבע של זהב או של כסף;
"מטבע פשוטה" - מטבע שאינה מעולה;
"מזהיב" ו-"מכסיף", לענין מטבע - לרבות נותן מראה של זהב או כסף בכל דרך אחרת;
"מתקין" - עושה, מתקן, מתחיל לעשות או לתקן או מכין לעשיה או לתיקון;
"מכשיר" - לרבות מכונה.
471. זיוף מטבע מעולה (א356/) (תשכ"ו)
העושה או מתחיל לעשות מטבע מעולה מזוייפת, דינו - מאסר שבע שנים.
472. הכנת מתכת לזיוף מטבע מעולה (א357/ (א), (ב)) (תשכ"ו)
המזהיב או מכסיף פיסת מתכת המתאימה לפי גדלה או צורתה לטביעה, בכוונה שתיטבע למטבע מעולה מזוייפת, או נותן לפיסת מתכת גודל וצורה המתאימים להקלת טביעתה של מטבע כאמור בכוונה שתיטבע, דינו - מאסר שבע שנים.
473. הכנת מכשירים לזיוף מטבע מעולה (א357/(ג), (3), (4), (5)) (תשכ"ו) (תיקון: תשל"ח)
העושה אחת מאלה, ואין בידו להוכיח סמכות או הצדק כדין, דינו - מאסר שבע שנים: (תשכ"ו)
(1) מתקין, מחזיק או מעביר חותם או תבנית המותאמים ליצור דמות שלמה, או חלקית, לצד אחד של מטבע מעולה או לשניהם, בידעו שהם מותאמים כאמור;
(2) מתקין, מחזיק או מעביר מכשיר המותאם או מכוון לשימוש בסימון קצות מטבעות בסימנים או בספרות הנחזים כדומים לאלה שבקצות מטבע מעולה, בידעו שהוא מותאם או מכוון כאמור;
(3) מתקין, מחזיק או מעביר מדפס לטביעה או מכשיר שהותאם לחיתוך אסימונים עגולים של זהב או של כסף או של מתכת אחרת, בידעו כי המדפס או המכשיר שימשו או היו מכוונים לשמש בעשיית מטבע מעולה מזוייפת.
474. קיצוץ מטבע מעולה (א358/) (תשכ"ו)
העושה מעשה במטבע מעולה בדרך שיש בו להפחית את משקלה, בכוונה שלאחר המעשה תתקבל המטבע כמטבע מעולה, או מחזיק או מעביר שלא כדין גרודת או גזורת של זהב או של כסף, או זהב או כסף בצורת מטיל, אבק או תמיסה או בצורה אחרת, שהושגו במעשה כאמור במטבע מעולה, בידעו שהושגו כך, דינו - מאסר שבע שנים.
475. מסחר במטבע מעולה מזוייפת (א357/ (ג) (1)) (תשכ"ו)
הקונה או מוכר או מקבל מטבע מעולה מזוייפת או משלם בה או מעביר אותה, לפי ערך נמוך מהערך שהיא מביעה או שנתכוונו כנראה שתביע, או מציע לעשות כן, ואין בידו להוכיח הרשאה או הצדק כדין, דינו - מאסר שבע שנים.
476. הבאת מטבע מעולה מזוייפת (א357/(ג) (2))
המביא לישראל או מקבל מן החוץ מטבע מעולה מזוייפת בידעו שהיא מזוייפת, ואין בידו להוכיח הרשאה או הצדק כדין, דינו - מאסר שבע שנים.
העושה אחת מאלה, דינו - מאסר שבע שנים:
(1) עושה או מתחיל לעשות מטבע פשוטה מזוייפת;
(2) מתקין, מחזיק או מעביר ביודעין מכשיר מותאם ומכוון לעשות בו מטבע פשוטה מזוייפת ואין בידו להוכיח סמכות או הצדק כדין;
(3) קונה, מוכר, מקבל, משלם או מעביר מטבע פשוטה מזוייפת במחיר נמוך מהערך שהיא מביעה או שכנראה נתכוונו שתביע, או מציע לעשות אחד המעשים האלה.
478. הוצאת מכשירם וחמרים ממטבעה של המדינה (א357/) (ג)(6)) (תשכ"ו)
המוציא ביודעין ממטבעה של המדינה חותם, תבנית, מכשיר או מדפס המשמשים בטביעה, או חלק מהם הראוי לשימוש, או מטבע, מטיל או מתכת, ואין בידו להוכיח הרשאה או הצדק כדין, דינו - מאסר שבע שנים.
479. ניפוק מטבע מזוייפת (א359/, 360, 363) (תיקון: תשל"ח)
העושה אחת מאלה, דינו - מאסר שלוש שנים:
(1) מנפק ביודעין מטבע מזוייפת;
(2) מחזיק ביודעין לא פחות משלוש מטבעות מזוייפות כדי לנפק מהן.
480. השחתת מטבע (א364/) (תיקון: תשמ"ח)
המטשטש צורת מטבע על-ידי שהוא מטביע בה שם או מלה או במזיד מתיך מטבע, דינו - מאסר שנה אחת.
481. ניפוק תחליפי מטבע (א365/) (תשכ"ו)
המנפק אחת מאלה בחזקת מטבע מעולה, בכוונה להונות, דינו - מאסר שלוש שנים:
(1) מטבע שאינה מטבע כמשמעה בסימן זה;
(2) מתכת שערכה פחות מערך המטבע שבחזקתה היא מנופקת, בין שהיא מטבע ובין שאינה מטבע.
482. ייצוא מטבע מזוייפת (א366/) (תשכ"ו)
המייצא ביודעין מטבע מזוייפת או מניח אותה ביודעין בכלי שיט או בכלי רכב כדי שתיוצא ואין בידו להוכיח הרשאה או הצדק כדין, דינו - מאסר שלוש שנים.
483. חיפוש וחילוט של מטבע מזוייפת (א368/)
(א) ראה שופט בית-משפט שלום, על יסוד תצהיר, שיש יסוד סביר להניח כי בידו של אדם או בהחזקתו ישנו או היה, ללא רשות או הצדק כדין, אחד הדברים המנויים להלן, רשאי הוא ליתן צו חיפוש:
(1) מטבע מזוייפת;
(2) מכשיר המותאם ומכוון לזיוף מטבע;
(3) מטילי זהב או כסף, או גרודת, גזורת, אבקה, תמיסה או כל צורה אחרת של זהב או כסף, שהופקו או הושגו בהקטנת מטבע מעולה או בהפחתת משקלה.
(ב) נמצא המחופש, ייתפס ויחולט בצו בית-המשפט הדן את העבריין, ואם לא היה משפט - בצו שופט בית-משפט שלום.
484. סמכות לתפוס שטר מטבע ומטבע מזוייף (תיקון: תש"ם)
עובד המדינה, עובד בנק ישראל או עובד בנק המקבל שטר מטבע או מטבע שיש לו יסוד סביר להניח שהם מזוייפים, יתפסם וימסרם מיד למשטרה, והמשטרה, לאחר שתעשה בהם כל פעולה או חקירה שתראה למועיל, תעביר אותם לבנק ישראל; החליט נגיד בנק ישראל ששטר המטבע או המטבע מזוייפים, רשאי הוא לחתכם, לטשטשם או להשמידם. בין בתשלום פיצויים ובין בלי פיצויים.
מתוך אתר ממשלתי כלשהו
את כל זה כבר קראתי וגם קישרתי כבר ליוני באחתותן טל
ההודעות...מאתר אחר אומנם, אבל את כל נוסח החוק הזה ממש...
קניית דבר בכסף בידיעה שהוא מזוייף= קבלת דבר במרמהיוני
לגבי העברת מטבע מזוייפת:ותן טל
קרא בדקדוק את פסק הדין הנ"ל, בתחילתו מוזכר במפורש שאחד משני הדברים האסורים בסעיף 477, הוא העברת מטבע מזוייפת. בלי קשר להאם מקבלים עליה תמורה או לא - כיוון שמכירה זה יסוד נוסף המוזכר שם. עצם העברת המטבע המזוייפת - זה עבירה על החוק:
אתה מבלבל בין סחר לבין שימוש פרטייוני
ע״ע סמים.
לא מדובר שם בשימוש פרטי. עיין שם...ותן טל
העברת כסף מזויף מאדם לאדם. כתוב שם במפורש. אם זה שימוש פרטי אז מה זה לא שימוש פרטי?![]()
אני לא מומחה אבל הניסוח מציק לי בעיןיוני
מאיפה אתה לוקח את הפסקים?
כתבנו לך כבר. נוסח מחוק העונשי, מפורש.ותן טל
ותתרגל, זה הניסוח של חוקים במדינה.
אם אי פעם תלמד משפטים, תדע...
ולצורך העניין, המקור ממנו אני אישית עמתיק הוא זה:
תודה על הקישור. אני מכיר את האתר הזהיוני
אני לא מתכוון ללמוד משפטים אבל עיינתי במקרקעין, עירוני וטרור ויצא לי לגעת גם בעבודה, תעבורה, קניין רוחני ופלילי. אפילו היה לי מנוי באתר של פסקי דין:/
טוב, קיבלתי הודאה מפורשת מבית שמאי שהוא מתחמקותן טל
מלענות תשובה לשאלות הקשות שאני מציב בפניו כי אין לו מה לענות על הטענות שלי.
אזי כנראה שאין באמת טעם להמשיך בדיון עם אדם שלא מסוגל לענות לעניין לשאלות שמציבים בפניו, ומתעקש להתעלם מפסיקות מפורשות שניתנו במקום להתעמת איתן ולהוכיח למה מה שכתבו אין בו אמת.
למען האמת הוא הודה שאפילו לא טרח לקרוא את הפסק שצירפתי בקישור.
כל טוב.
נראה לי שמה שבאמת צריך לעשות עם הכסף המזוייף זה למונסיאחרונה
למסור אותו למשטרה. (אמרה זו שיש לה תחנת משטרה ליד הבית, וערמה של כסף מזוייף ועוד לא עשתה את זה....)
מגמת התורה במצוות בין אדם לחברו וכו'הכלכלן המשני
שלום!
אני כותב עבודה שעוסקת בשוויון כלכלי ותנאים סוציאליים ע"פ התורה.
עד עתה הרושם שעלה לי לאחר מעבר על רוב המצוות הקשורות בנושא בספר החינוך ובעוד מפרשים הוא שהתורה כלל לא באה ליצור שוויון כלכלי או לדאוג לרווחת הפרט.
מצוות כמו שבת, שמיטה וכו' עניינם הוא רוחני ואמוני וכמעט ולא קשור כלל למנוחה של פועל.
באופן דומה, כמעט כל המצוות בין אדם לחברו שקשורות בדאגה לחלש טעמן הן לתקן את מידותיו של האדם הנותן, ולא לדאוג לעני.
לאחר מחשבה מסוימת בנושא אני חושב שזה קשור לכך שהקב"ה מפרנס כל בריה, לכן מצד העני הוא יקבל את מה שה' רוצה שהוא יקבל, אך ע"י המצווה הקב"ה הופך אותנו לשותפים במעשה.
עובדים ערבים- מה אתם הייתם עושים🫵יפה ותמה
רקע:
סופר בירושלים של רשת מוכרת, אני קונה שם בקביעות, מההתחלה רוב העובדים היו ערבים, היו תקופות של יותר יהודים, יש תקופות של עובדים זרים, לאחרונה שוב יש רוב ערבי, ו-וואלה קודם כל זה מעצבן. זה לא שאני *שונאת* ערבים, ואני לא רוצה שכולם ימותו או משהו בסגנון, אבל אני לא רוצה לפרנס אותם ובטח לא להרגיש זרה בתוך העיר שלי, בשכונה שלי.
אני רואה התרחשות מתחילה: הקופאית הראשית (דתייה) ניגשת יחד עם עובדת ערבייה ללקוח חרדי שהיה בקופה העצמאית, שואלת אותו- 'זה אתה?', הוא נראה נבוך, חצי חיוך, מתנהל שיח של כמה דקות אני הייתי רחוקה ולא ממש שמעתי גם לא התעניינתי. כנראה הוא אמר משהו מזלזל או לא נעים לעובדת, לא היה נראה שהקופאית מתרגשת אז מאמינה שלא היה שם משהו נוראי, היא רק ביקשה ממנו להתנצל. אני מתחילה להעביר את המוצרים שלי לידם ושומעת את העובדת הערבייה אומרת בטון מגעיל וארסי 'אז תצא מהחנות..! תסיים את הקנייה ותצא מהחנות!.." כאילו בקטע של לעצבן כאילו זו החנות שלה.
פה כבר התחממתי, התערבתי ושאלתי את הקופאית הראשית 'תגידי זה נראה לך הגיוני שעובדת ערבייה מדברת ככה ללקוח יהודי?'
באמת עיצבן אותי, אשכרה היא איכשהו מתייחסת לעצמה כמו בעלת הבית במקום, זה מזעזע!
העובדת מיד מתחילה לצרוח עלי 'את תסתמי אל תתערבי! את לא קשורה!' בצרחות מבהילות. תוך חצי דקה מתאספים 4-5 עובדים ערבים מסביב -ואני אגיד ביושר- הם ממש לא עמדו בצורה שמשדרת איום, כאילו להיפך כדי להרגיע את העניינים, אבל בסוף זה מפחיד ואי אפשר לדעת.
אני ממש לא מפחדת מערבים אבל האמת שההתרחשות המהירה הזו הבהילה אותי, די השתתקתי וחזרתי לעניינים שלי.
הראשית הרגיעה מחדש את הרוחות, ביקשה מהלקוח שוב להתנצל, הוא אמר לה- תסתכלי במצלמות לא עשיתי לה כלום, היא אמרה- אני מבינה אבל היא הרגישה שפגעת בה אז בבקשה תבקש סליחה, הוא ביקש סליחה והכל נגמר.
אני יצאתי עצבנית מהאירוע!
מטריף אותי שעובדת ערביה בטוחה שהיא בעלת הבית פה, שהיא חושבת שהיא יכולה לדבר ככה ללקוחות יהודים, לצרוח בקולי קולות, שהגענו למצב אבסורדי שתוך כמה שניות יש התאספות של עובדים ערבים מסביב. ובכלל- אם הסיטואציה הייתה מתפתחת לויכוח רציני- אי אפשר לדעת איך זה היה מסתיים.
פעלת בצורה פרובוקטיבית ולא חכמהפשוט אני..
יש לך בעיה עם צורה שבה עובד מדבר ללקוח?
סבבה, אז תדברי על זה עם האחראי.
לציין את הדת/לאום של הצדדים פשוט לא רלוונטי.
אם חרדי יירק על ערבי בסופר, את מצפה שהערבי לא יבקש להוציאו? את תתמכי אוטומטית ביהודי?
זה פשוט לא רלוונטי.
ובגלל שאין לך מושג איך זה התחיל, כמו שאת בעצמך כתבת, באמת לא היית צריכה להתערב.
אם כבר בחרת להתערב, את היית צריכה לנסות ולהרגיע את האווירה, ולא לחמם את האווירה עם דיבור גזעני.
הכי מצחיק / עצוב:
את חיממת את האווירה.
העובדים הערבים, לדברייך, באו להרגיע והיו בסדר גמור. ועדיין את מתלוננת עליהם, ולא על עצמך, בגלל עצם זה שהם ערבים...
אז יהודי יכול להתנהג מגעיל בחנות אם המוכרת ערביה?מרגול
ואז היא לא יכולה להגיד לו כלום כי היא ערביה?
נשמה. אפשר לדון על העסקת ערבים בעסקים יהודיים.
דיון לגיטימי.
אבל את מודה שאת לא יודעת מה היה שם, ושהיה נראה שהחרדי עשה משהו לא בסדר לעובדת הערבייה. והיא ביקשה ממנו לצאת מהחנות. נכון, יכול להיות שלא היה שם כלום והוא היה באמת בסדר ולא עשה כלום.
אבל הטענה שלך היא- היא ערביה אז היא לא יכולה להגיד לו לצאת לא משנה מה קרה ?
הזיה.
עונה פה לשניכםיפה ותמה
אני ממש לא חושבת שיהודי יכול לעשות מה שהוא רוצה ואתמוך בו אוטומטית.
רק לשם השוואה- לפני כמה שנים נסעתי באוטובוס, זוג חרדי היה עם תינוק צורח המון זמן והיה נראה שלא ממש מטריד אותם, באיזשהו שלב הנהג הערבי פנה אליהם ואמר שהוא לא יכול להמשיך ככה שיטפלו בזה, חרדי מבוגר שישב ליד התחיל לקרוא לו בזלזול - "אל תגיד להם מה לעשות!" וכו, ואני מיד התערבתי ולא זוכרת מה בדיוק אמרתי אבל בקטע של- הנהג דיבר ממש בכבוד, אל תדבר אליו ככה, וכו.
כמו שציינתי- היה אפשר לראות שהקופאית הראשית ממש לא מתרגשת ממה שהעובדת אמרה, היא ותיקה והיא מאד הגונה וזה מלמד אותי שלא קרה משהו מסעיר. החרדי גם התעקש- תסתכלי במצלמות תראי שלא היה כלום והיא אמרה שאין לה מי שיסתכל במצלמות אז פשוט שיתנצל והוא אמר- אז ביקשתי, ואני מבקש שוב- סליחה.
לשמוע מהצד עדיין את הערבייה ממשיכה להגיד לו - "אז תצא מהחנות!" בכזה טון של בעלת בית, בכזו חוצפה ויהירות נשמע לכם תקין? בלי קשר אפילו לפוליטיקה- זה לא תקין שעובד מדבר ככה. ולא תקין שהקופאית לא מעמידה אותה במקום. אז התערבתי, והצרחות המוגזמות שלה זה תקין?
להגיד שאני 'חיממתי' את האוירה זה בדיחה. נכון שלא ניסיתי להרגיע, אבל אני עומדת מאחורי מה שאמרתי. לא תקין שעובדת תדבר ככה. ועוד יותר לא תקין שעובדת ערבייה תדבר ככה, כי היא לא בעלת בית פה, ועוד יותר לא תקין שאם נזרק אליה משפט מעליב נוסף היא תפתח בצרחות נוראיות.
הסיפור מובןנעמי28
אבל לא מובן איך זה קשור שהיא ערביה?
איך את יודעת מה הלך שם? ואם הוא הטריד אותה והיא הגנה עליה?
כי היא ערביה אז היא בטוח אשמה וטועה?
קרה לינחלת
בס"ד
דיברתי עם מוקדנית כדי לקבוע תור איזשהו, וביקשתי לא עם רופא ערבי,
היא קבעה לי תור עם רופא יהודי ואני (באנחת רווחה), שמחתי ב ק ו ל
שתודה ושלפי השם הוא יהודי.
לפתע, הבזיקה מחשבה בראשי, ושאלתי אותה לשמה.
בקיצור, שם ערבי מובהק והיה לי מ א ד לא נעים.
התנצלתי ווביקשתי סליחה. היא ענתה שהכל טוב
ושהיא בוגרת ושאין צורך להתנצל.
אולי זו היתה חנופה כי אמרתי לה שיש צורך דווקא
וגמגמתי משהו על בגלל המצב וכו'....
אבל היא היתה מאוד נעימה וסבלנית. זה לא אותו
נסיון שהיה לך.
רובם ורובן שונאי ישראל. אין ספק בכך, אבל לדבר
לא יפה, להעליב, לדרוך להם על הרצפה הרטובה
כשהם מנקים ללא התחשבות (חברה סיפרה לי) -
לזרוק אשפה על הרצפה כי ה ם ינקו הגויים
האלה....לא נראה לי שזה יפה וראוי (ואין ספק
שזה מיטיב עם המידות שלנו...).
התכוונתינחלת
שזה ל א מיטיב עם המידות שלנו.
אני נמנעת מלהיכנסרקאני
לחנויות כאלה שמעסיקים ערבים
וגם נמנעת מלהעסיק אותם או לקנות מהם
לדעתי את טועהזיויקאחרונה
ברור שצריך לגרש אותם מהארץ שלנו, לפחות את אלה שנגדנו.
אבל מריבות בקטנות בתוך סופר לא יקדמו את המטרה הזאת.
עדיף פשוט לשכנע יהודים להצביע לבן גביר וככה יהיה לנו יותר כוח להגיע למטרה.
מכירים שיעור תורה בערב בירושלים לבנים וגם לבנות?פופניק2
לא משנה באיזה יום… שיעור שאפשר ללכת עם בן הזוג
בסגנון צעיר
תודה🙏
שיעור מעורב? או עזרת נשים ועזרת גברים בנפרד?מבולבלת מאדדדד
יש שיעור בזום של נתנאל אלינסוןארץ השוקולדאחרונה
בהמשך לדיון על ערבים - אם היית נולד/ת ערבי/הזיויק
היית:
א. מתגייר/ת
ב. מקיימ/ת 7 מצוות בני נוח
ג. ערבי/ה חילוני/ת
ד. ערבי/ה מוסלמי/ת
ה. טרוריסט/ית
בחירת מתנה להוריםffffff
להורים שלי יש היום יום נישואים וכולנו שכחנו אשמח לרעיונות לקניית מתנה עד 90 ש"ח בתקציב - בני 56 ו 54 גר בלוד - אין לי רכב כרגע...
ארוחת בוקר זוגיתנפשי תערוג
שובר כלשהורקאני
אולי ביי מי
למרות ש90 זה לא הרבה לשובר
אפשר סתם להכין אוכל מפנק שיראו שזוכרים אותם...
סע לשוק רמלה ביום רביעישלג דאשתקד
הייתי שם בשבוע שעברנפשי תערוג
לא הייתי אומר שאפשר לקנות חצי שוק ב86 ש"ח
אולי 2 בורקס בבא + לימודה
היית בשוק של יום רביעי?שלג דאשתקד
בכל שאר השבוע רק הסגור המקורה פתוח, והוא קטן ויקר יותר.
תכלס, אולי תקנו להם בורקס 
האמת הייתי בחמישינפשי תערוג
לא היו יותר מדי אנשים ותנועה
ברורררשלג דאשתקד

ועכשיו ברצינותשלג דאשתקד
אם אתה רוצה להגיע אליהם, סע דרך בארות יצחק, יש שם קניון פתוח של עודפים. או שתעבור דרך צומת בילו. (תלוי מאיזה כיוון אתה מגיע) תמצא שם בטח איזה כלי או משהו ב90 שח שייראה יפה.
אם אתם יותר בעניין של יציאה אז יש כמה אטרקציות לגיל 50+ ברמלה (אם תרצה אפרט לך), וכן מסעדות (אולי יש גם בלוד, את לוד אני פחות מכיר)
אני כנראה לא אגיע לשם בזמן הקרובנפשי תערוג
הייתי במקרה שם
בית מזוזה יפהארץ השוקולדאחרונה
מגש לחלות יפה או עם תמונה של המשפחה,
כרית עם תמונה עם המשפחה,
שלט כניסה לבית מעוצב או עם תמונה של המשפחה
שאלות אחרונות על תחב"צצע
אם אני משלם פעם בעזרת מוביט ופעם בעזרת אפליקציה אחרת אני עלול להיות מופסד מכך?
ואני מתחיל לנסוע כל יום ממקום למקום,(למשל מת"א לירושלים) איך זה יוצא לי הכי זול? עדיין יש צורך לשלם מראש על הסדר חופשי חודשי?
לשאלה השניההודיה לה':)
כן, אתה תפסיד בגדול אם תשתמש באמצעי תשלום שוניםפ.א.
כל האפליקציות לתשלום בתחבורה ציבורית - Moovit, הופ-און, Egg, מחשבות את התשלום באותו אופן.
אבל אין קשר בינהם, ואף אפליקציה לא יודעת על חיובים שבוצעו באפליקציה מקבילה.
סדר היררכי:
- חישוב חיוב נסיעה בודדת ראשונה ביום.
- חישוב חיוב נסיעה נוספת באותו יום. עד לתקרת חודשי יומי.
- חישוב נסיעה נוספת באותו חודש, עד לתקרת חופשי חודשי של כלל הנסיעות באותה קבוצת מרחק נסיעה.
אם יש נסיעה שחורגת בטווח נסיעה משאר הנסיעות, היא (ושאר הנסיעות באותו יום) לא נכנס לחישוב החופשי חודשי.
לכן כל עוד נוסעים נסיעות מרובות באותה קטגוריה של מרחק, חשוב להשתמש באותו אמצעי חיוב.
אם יש נסיעה בודדת (והדגש על בודדת, לא צבר נסיעות שמגיעות לחופשי יומי) ביום מסויים שחורגת במרחק משאר הנסיעות בחודש - כאן דווקא יותר משתלם לחייב באמצעי תשלום נפרד.
זה המינוס והמגרעה בחוקי החיוב של משרד התחבורה. אם חורגים אפילו רק פעם אחת במרחק, כל היום הזה מוחרג מהחופשי חודשי ולא רק נסיעה בודדת.
משהאחרונה
לנוסעים בתחבצ, עדיף לעבור ממוביט לegg?צע
שני צדדיםפצל"פ
למוביט יש ממשק יותר נוח לתכנון נסיעות
אבל לegg באמת אין פרסומות
אז אם אין לך חוסם פרסומות אולי עדיף
עברתי מ Moovit ל egg לפני כחודש וחצי. אנחת רווחהזמירות
מהפרסומת המעצבנות (אני עם אייפון) והממשק המעצבן.
ב egg ממשק מאוד נקי ומאוד נוח.
גם התצוגה יותר מרוכזת ויעילה, בהצגת אלטרנטיבות- כי לא נדחפות פרסומות באמצע האלטרנטיבות.
שווה לנסות להשוות בין האפליקציות בביצוע חיפוש נסיעות מזדמנות לפי הצורך.
כןןרקאני
כןןןןמשה
פחות ..ביינישנון
אני עברתי לegg,הוא הרבה פחות מדוייק, ומציג מסלולים יותר מסורבלים
פעם אחת הוא גם כתב על אוטובוס שמגיע, בשעה מאוחרת שאיןכבר את האוטובוס הזה
קיצר חזרתי למוביט
אנחת רווחה
בשביל אוטובוסים וזמניםמשה
הוא לא מתכנן מסלולים אבל עוזר למי שכבר יודע לאן ואיך.
אני מרוצה ממוביט ממשנקדימון
כמו להביע שביעות רצון מהסוויטה הנשיאותית בבית מלוןזמירות
אי אפשר להשוות את השימוש ב Moovit כאשר אתה לא מופצץ בפרסומות - הרי זו כל ההצדקה לעבור ל egg, בעיית הפרסומות
לא זוכר כמה אני משלםנקדימון
אבל תפסתי את זה כשהם הציעו את זה ממש בגרושים. המחיר הוא כמעט חינם.
והאפליקציה טובה, מה לעשות.
נוחה, מאורגנת טוב, מדויקת.
הורדתי עכשיו כדי לבדוקטיפות של אור
זה נראה כמעט לגמרי כמו הופאון
(בהופאון יש אפשרות לתכנן מסלולי נסיעה, רק שאנשים לא יודעים..)
הופאון עובד לנו מעולה. בהתחלה אשתי הייתה גם משווה למוביט, כי היא השתמשה במוביט שנים, אבל עכשיו אנחנו לגמרי משתמשים רק בהופאון