שבוע טוב! תכנסו...רגב
עייני בשרשור הנ"ל:קטיף שנית
לענ"ד הרב דב ליאור היה גם בשואה וגם בחוות פדרמן, כך שיש לו יותר שיקול דעת מהרב שמואל אליהו שלא היה לא בזה ולא בזה.
יש לי משהו בקשר לזה,מאחורי הקו
בע"ה
ומה אתם חושבים, שהרב יאמר שמותר לקרוא למגרשים נאצים? אם הנאצים האלו לא עשו שום דבר להרב למה שהרב יקרא להם נאצים? אם לרב ליאור שליט"א מותר לומר נאצים על מגרשים אחרי שהם גירשו אותו, לא בהכרח אומר שגם לרב שמואל אליהו שליט"א מותר לומר כי אולי לו הם לא עשו כלום, ודוגמה של רב שיקלל מי שלא פגע בו?
לא נכון בכלל.קטיף שנית
..קומי אורי
אז מה?אוסנת
הוא גם אמר שאסור להרביץ לערבים.
אבל אנחנו יותר חכמים, והוא סתם שמאלני... אז נניח לו ולעדת הטיפשים שלו - שלא מבינים דבר.
<צ>
אוסנת בואנה תרגעי!זה רב!!!וכן אסור לקלל הם יהודים!יקירה
כן ראיתי את זה גם!זה מטורף!!זה קשה לעשות את זה אבל תכלס!אסור ללקלל אותם!ככה!הם עדיין יהודים!שנזכה באמת1
כתבתי בברור - <צ>אוסנת
ואני אדגיש:
זאת היתה ציניות. פשוט "ירדתי" על אנשים שאומרים את זה באמת/חושבים את זה באמת.
0.otk100
0.0...otk100
מצטער נילחץ לי, ל'רבינו הקדוש' :otk100
(א) שולחן ערוך אבן העזר סדר הגט סעיף ט
יז]
הכל כשרים לכתוב גט, חוץ מחש"ו יח] ועבד ועובדי כוכבים יט] וישראל מומר או מחלל שבת בפרהסיא.משמע מחלל שבת = ישראל מומר (לא מאמין שמי שמרביץ כמו היסמניקים שומר שבת בבית, אבל הכל יכול להיות...)
(ב)שולחן ערוך חושן משפט סימן רסו סעיף בחייב להחזיר אבידת ישראל אפי' היה בעל האבידה רשע ואוכל נבילה לתיאבון. ב] אבל אוכל נבילה להכעיס הרי הוא אפיקורוס מישראל, ג] והאפיקורסים ד] והכותים וישראל ה] המחלל שבת ג) בפרהסיא אסור להחזיר להם אבידה כעובד כוכבים.
משמע מחלל שבת = כעובד כוכבים
2.אנחנו ערב חג החנוכה המסמל את מסירות הנפש של החשמונאים שנלחמו במסירות נפש נגד ה'יונים' וה'מתיונים' שגם להם היתה אמא יהודיה
אני ח"ו לא בא לאמר שדין היס"מניקים כדין המיתינים רק כדוגמא כדי שלא תעמיד את יהדותם של היס"מניקים כברורה מאליו
תלמד קצת לפני שאתה פוסק הלכה...אוסנת
לקחת נושא מאוד ארוך ומאוד מורכב, והכנסת אותו לקוביה קטנה שלא מכילה כלום.
יש מושג הלכתי הקרוי "תינוק שנשבה".
כדאי שתלמד קצת לפני שאתה אומר דברים חמורים ולא נכונים.
אין היום יהודי שיכול לאבד את סגולת ישראל. היום כולם יהודים, כולל מחללי שבת.
אחלה אבל באמת אחלהotk100
סליחה שפגעתי בכבודו של מרן,אוסנת
אבל כמה זמן למדת את הנושא? לא למדת. ראית איזה הלכה קצרה נחמדת שמתאימה לך, וציטטת אותה בראש חוצות.
זאת לא חוכמה.
אני גם יכולה לצטט לך את הרמב"ם שאוסר קיצוניות. הנה, בבקשה: "והרבה פעמים יטעו בני אדם באלו הפעולות ויחשבו אחד מהקצוות טוב ומעלה..." (שמונה פרקים לרמב"ם, פרק רביעי). נכון שאני לא הוגנת? הרי הרמב"ם אומר זאת על מידות, לא על השקפה. אז בבקשה, תהיה הוגן ואל תטעה אחרים.
ל-otk100 ירגב
רגב, יש ערב רב!!!!!!!!!!אוריין
אוריין-רגב
יש הבדל בין להתיר דבר כזה,אחד מאלף
בס"ד
לבין לעשות אותו, באותו רגע...
אני שמעתי מהרב ליאור שליט"איניב אייל
שהמעשים שהם עושים זה מזכיר לו את מה שהנאצים עשו לו.
הרב ליאור לא אמר שמותר לקרוא להם נאצים!!!!
ולא להגיד דברים שלא שמעתם או שהבנתם כמו שאתם רוצים להבין!!!!
וידיאו עם דברי הרב ליאור:מתנחלוס
לענ"ד זה לא כ"כ מתאים לקרוא להם נאצים-חילא דמשכנא
כנראה שאת לא יודעת מה זה 'נאצים'.אוסנת
ממרחק של 65 שנה הכל נראה יותר טוב...
תשאירו את ההכרעות לרבנים גדולים שכבר אמרו לכם שזה אסור.
אוסנתאוריין
בס"ד
יש רק את הרבנים שלי שאמרו שאסור אז אסור!!!!! הם אמרו שאסור לקרוא נאצים אז אסור!!!! אלה גדולי הדור!!!!!!!!!!!!!!!!
סתם.. חח ותפסיקי כל הזמן לנסות להראות כאילו אכפת לנו רק מהרבנים שלנו..
לפי דעתי שיהודי מכה יהודי, מקלל יהודי, מגרש יהודי וכו'.. הוא נאצי!!!!!!! ובאמת בזמן פינוי אחרי שמכסחים אותך אז אתה מבין שהוא נאצי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 או יותר גרוע..
אני לא אמרתי את זה.אוסנת
כזכור לי, הבעתי הערכה גדולה על הקשבה לרב דב ליאור.
מה שכתבת, אולי היה נכון להאמר על אנשים אחרים פה... הרב שלא בדעתי, איננו רב. הרב שבדעתי - הוא גדול הדור. על זה הביקורת. (ויש גם ביקורת על החלפת רבנים כמו גרביים. אבל זה נושא אחר)
השאלה היא האם אנחנו צריכים לנהוג על פי דעתנו ולוותר על ההלכה, או שמא ללכת עפ"י רבנים. ופה את נבחנת.
-------אוריין
בס"ד
יופי אז תעריכי הקשבה לרב ליאור גם שהוא אומר שאבינר לא רב!
וזה לא קשור רב שהולך נגד התורה הוא לא רב וזה לא קשור לדעתנו כי רבנים גדולים אמרו את זה!
ומה הקשר לוותר על ההלכה?? מי שמגרש יהודים ועוד ככה הוא נאצי!!!!!!!!!.
ושאלה: היהודי שמתיתיהו הרג שהוא רצה להקריב חזיר בגדר תינוק שנשבה??
את ממציאה בשמי דברים.אוסנת
אני מעריכה הקשבה לרבנים. הערכה לרב, זה לא אומר ללכת בדרכיו. ממש לא. והערכה להולכים בדרכו - אינה אומרת שצריך להיות כמותם.
"רבנים גדולים" - פה את שוב מוכיחה את מה שאני אומרת. ש"רבנים גדולים" הם מי שמסכימים עם דעתי. אורין, יש גם הרבה יותר רבנים גדולים שאמרו לך לא להתערב בעניין הזה או שהרב אבינר הוא רב. אבל הם - משום מה - לא נחשבים (או שאולי גם הם לא רבנים, או שהם "שנויים במחלוקת"...)
יש הלכה שאוסרת לקלל. איזה הלכה - זה איסור דאורייתא. רבנים אמרו שלא לקלל חיילים. השאלה היא - האם אני עושה מה שבא לי, או שאני מקשיב לרב שלי ולא מעוות את דבריו.
ובכלל, בשביל מה נועדו האיסורים? בשביל הנפש שלך. הקללות הורסות לך את הנפש. יש הרבה דברים שהלכתית הם מותרים, אבל עדיך שלא. בהנחה שהשגת לך איזה רב (שעכשיו, אחרי שהשגת אותו - הוא "גדול הדור") שהתיר לך לקלל - עדיין לא ראוי. זה הורס לך את הנפש.
אני לא יודעת מה בדיוק היהודי שמתתיהו הרג. את מוזמנת לשאול רב. על כל פנים, אין להשוות בין דור של ביהמ"ק לדור של גאולה. אני באמת לא יכולה להסביר לך, כי אני בקושי יודעת (זה רק בתהליכים)... את יכולה ללמוד הרב קוק ולהחכים.
אני לא ממציאה זאת עובדהאוריין
בס"ד
שאנחנו אומרים שאבינר לא רב את אומרת שמי שלא חושב כמונו לא רב.. ואם את מעריכה את הרב דב ליאור תעריכי גם מה שלא נראה לך ושאת לא רוצה להאמין.
הרב דב ליאור הוא רב גדול בלי קשר אם אני מסכימה איתו.. וגם הרב יעקב יוסף.. זה לא קשור לדעות..
"אורין, יש גם הרבה יותר רבנים גדולים שאמרו לך לא להתערב בענין..." -
א. אוריין זה עם 2 יודים
ב. את קוראת רבנים גדולים רק למי שאת מסכימה איתם..!!
ויש הלכה שחובה לקלל רשע! שכל מי שמזכיר שם של רשע חייב לקלל אותו! "ושם רשעים ירקב"!
כן, גם לשמור שבת זה הורס את הנפש עדיף שלא.. אז בואי לא נשמור שבת.. מה הקשר??
לפי דעתי לא לקלל רשע ולאהוב רשעים הורס את הנפש!
יש הבדל בין הערכה ללכת בדרכיו.אוסנת
פירטתי לעיל.
יש להעריך את האדם ויש להסכים עם דעותיו.
תודה לך. פה חידשת לי חידוש שיעזור לי להבין אתכם יותר - אין אצלכם, ככל הנראה, חילוק כזה (יש רק שחור או לבן). או שאת מסכימה עם הרב - ואז מעריכה אותו, או שאת לא מסכימה - ואז את לועגת לו. שוב הוכחת לי את הנק' של הרב אבינר...
הרב דב ליאור, הרב יעקב יוסף (אפשר להבין מדוע ולמה פתאום כולם חסידיו? הרי הוא לא ציוני-דתי בכלל) וגם הרב טאו והרב ליכטנשטיין הם רבנים גדולים בלי קשר לדעות. משום מה, את שתי השמות האחרונים אף פעם לא שמעתי בהקשר הזה.
אני לא עוסקת בהשוואות בין רבנים מי יותר גדול. אני בסה"כ אומרת שכמו שאת כתבת "רבנים גדולים", גם אני יכולה לכתוב. אבל שוב - אם אני כותבת את זה, אז פתאום זה "רק הרבנים שלך הם גדולים" בנימה מזלזלת.
מאיפה הבאת שלשמור שבת זה הורס את הנפש? להפך. זה תורם לנפש. לכן, ברשותך, אני לא אתייחס למה שכתבת.
(מנגד, יש למחות ביד המזלזלים בת"ח. אז מחיתי)
שוב, את אומרת לפי דעתך. אולי אני לא יודעת ויושבת מולי רבנית נכבדת. אבל למיטב ידיעתי, לא. והתורה יודעת קצת יותר ממך, וכנ"ל הרבנים.
("נוער הגבעות", וד"ל)
נו זה בדיוק מה שאמרתי..אוריין
בס"ד
שאם את מעריכה אותו ומבינה שיש אנשים שלא חושבים כמוך אז אל תזלזלי שכל מי שאומר שאבינר לא רב אז רק הרבנים שלו הם רבנים..
"תודה לך. פה חידשת לי חידוש שיעזור לי להבין אתכם יותר - אין אצלכם, ככל הנראה, חילוק כזה (יש רק שחור או לבן). או שאת מסכימה עם הרב - ואז מעריכה אותו, או שאת לא מסכימה - ואז את לועגת לו. שוב הוכחת לי את הנק' של הרב אבינר..."
זה לא מה שאמרתי ולא הבנתי מה את רוצה להגיד בזה..
"אני לא עוסקת בהשוואות בין רבנים מי יותר גדול. אני בסה"כ אומרת שכמו שאת כתבת "רבנים גדולים", גם אני יכולה לכתוב. אבל שוב - אם אני כותבת את זה, אז פתאום זה "רק הרבנים שלך הם גדולים" בנימה מזלזלת."
נכון, כי את כל הזמן אומרת שבשבילנו רק הרבנים שלנו גדולי הדור, אז גם בשבילך רק הרבנים שלך הם גדולי הדור..
סתם הבאתי את זה שפתאום את מחליטה שגם שחייב לפי ההלכה הורס את נפש אז לא נשמור אותו..
ושוב:
יש הלכה שחובה לקלל רשע! שכל מי שמזכיר שם של רשע חייב לקלל אותו! "ושם רשעים ירקב"!
את מפרשת אותי לא נכון.אוסנת
עזבי לרגע את הנק' של הרב אבינר (אני לא מתחמקת) - זה פשוט לא יגמר. הרי בהתחלה אמרתם שהרב אליהו ברמה יותר גבוהה מהרב אבינר, והוא החליט שהרב לא יכול לפסוק (מאז הוא אישר לו). אבל כשהרב אליהו אומר לך עכשיו לא להתעסק בעניינים האלה (במילים אחרות - אל תדחפי את האף איפה שאת לא מבינה) - אז צריך לעבור לרב הבא, לרב דב ליאור.
אני מעולם לא אמרתי על אף רב שהוא גדול הדור. את מוזמנת לבדוק בכ-ל ההודעות שלי. אני לא בוחנת רבנים ואין ברשותי מד שבודק את זה. אבל כמובן שיש דרגות (קחי לדוג': הרב טאו מבין יותר בכתבי הרב קוק מאשר הרב דב ליאור. כך אמר הרב צבי יהודה).
אני לא ממציאה. אם את לא למדת את זה, זה לא אומר שזה לא נכון. התורה, כמו שאומרים בפעולות - זה ספר הוראות למכונת כביסה. כדי לעשות את הכביסה הכי טוב - צריך להשתמש בהוראות. ההוראות בתורה, הן כדי לשמור על הנפש שלך. יש הלכות הפוכות, כמו קידוש ה' ע"י מוות. אבל כמובן שעדיף שלא לעשות אותם!
אומנם יש "מלחמת מצווה", אבל כהן שרוצח - לא יכול לשאת כפיו. ז"א, נכון שמותר וצריך להרוג, אבל עדיף לא. מי שלא יהרוג - זה חמור מאוד, מי שיהרוג - יפגום בנפשו.
קצת לימודי אמונה ומחשבת ישראל (מעבר לבגרות) לא יזיקו.
---------אוריין
בס"ד
הרב אליהו מינה ועדה את הרב יעקב יוסף את הרב דב ליאור ועוד רב אחד..
במה הרב אליהו אמר לא להתעסק??
גברת, את אומרת שההלכה משחיתה את הנפש??"וכל המזכיר את הרשע צריך לקללו ולומר שם רשעים ירקב"
את שוב לוקחת שוליים, והופכת למרכזי.אוסנת
א. הועדה ההיא היתה מ-ז-מ-ן. מאז שאלו את הרב אליהו האב, ואת הרב אליהו הבן - והם הורו לעזוב את זה בצד. לא להתעסק בזה (בעניין של הרב אבינר), כי אנחנו לא מבינים. את מוזמנת לשלוח שאלה לרב שמואל אליהו.
ב. מי אמר שהם רשעים? וכמו שהסברתי, יש הלכות שעדיף שלא לעשות אותן.
בבקשה לא לצטט הלכה בלי להבין את העקרון שלה ואת הרלוונטיות שלה להיום. כן. להלכה יש רלוונטיות.
עייני "בנתיבי הגאולה" של הרב ערן טמיר. בסה"כ הוא אסף שם מקורות מגדולי עולם בדורות עברו.
------------אוריין
בס"ד
מההתחלה אמרנו שהרב אליהו הרב דב ליאור והרב יעקב יוסף אמרו אז הרב אליהו עזב נשאר את הרב דב ליאור והרב יעקב יוסף(ועוד..) שהם רבנים גדולים! אוי סליחה אסור לי להגיד שהם גדולים.. זה לא שקפצנו מרב לרב.. חוץ מיזה מספיק להסתכל במה שהוא עשה ועושה ולהבין לבד שהוא לא רב!
כל המרים יד על חבירו נקרא רשע!!!!!!!!1 - רלוונטי? או שעדיף לא לקיים את זה היום??
שמעת פעם תמשנה "ואל תדין את חברך עד שתגיע למקומו"otk100
היתי אומר שאם היית נמצאת בבית השלום ורואה איך השוטרים הנצאים!!! מתנהגים היית מדברת אחרת .
והייתי אומרת לך שכבר אמרתי את זה קודם.אוסנת
א. הייתי.
ב. אנשים נוספים שהיו חשבו גם כמוני.
אתה אמרת לי שיש לי תירוצים מגוחכים. מעולם לא שמעתי כזה תירוץ מגוחך.
אז מה? בגלל שחטפתי מכות אז אין גאולה? אין צבא יהודי? אין כלום? יש אידיאל גדול יותר מלשמור עכשיו על הבית הזה.
אוסנת מה עשית שם??אוריין
בס"ד
חילקת סוכריות לחיילים?? פלאירים??
שוקולד...רחלקה

יופי. בוגר ביותר.אוסנת
למה לא לחלק פלייארים שיראו לעם ישראל שהתקשורת משקרת? למה לא? למה לא לגרום להם להבין שאנחנו הצודקים, ושבפעם הבאה - הם יהיו בעדנו? (כמובן שזה תהליך הרבה יותר רחב ועמוק, וזה לא קורה תוך פלייאר אחד)
את דורשת ממני לא לזלזל בך ולא לגנות, אז בבקשה - אל תגני גם.
(אני קמתי יום למחרת לחיילת באוטובוס. אבל זאת תובנה בנושא אחר ובמקום אחר...)
>>>רחלקה
אין בעיה עקרונית לחלק פליירים. אבל לא בשעת פינוי!!!
חלוקת פליירים ופעילות הסברתית זה טיפול בעם "החולה" שלנו לטווח ארוך, אבל לפעמים המחלה מתפרצת שחייבים להשתיק אותה מיידית- ב"תג מחיר, או להיות במקום עצמו)
מה הקשר לקום לחיילת?? מה היא זקנה ממני?? ואני בת שירות. שתינו באותו מצב!!
ואני קמתי לאישה בהריון?? אוריין
בס"ד
מה את רוצה להגיד בזה???
התכוונת להגיב לאוסנת, נכון?רחלקה
מן הסתם..מישהי5
כן.....אוריין
זה היה בסוגריים, בשוליים, ובלי קשר.אוסנת
את פשוט מומחית בלקחת את הצד הקטן והלא ממש קשור, ולהפוך אותו לדבר הכי עקרוני, הכי חשוב והכי מועיל.
בהצלחה.
סוגריים או לא,רחלקה
לא. כי זה לא קשור.אוסנת
אין לי בעיה להסביר למי שרוצה באישי, כי פה לא יבינו אותי נכון.
(ואם אפשר לא היום, כי אני סחוטה)
לא הבנת.רחלקה
היית?? איפה היית?? מתי???
כ----ל מי שנמצא בשטח מבין ויודע את האמת!! (יש כאלה שבוחרים לפעול ויש כאלה שבוחרים שלא).
יש גם הרבה אנשים שחושבים שלקחת סמים זה טוב. אז מה? ממתי מתייחסים לכמות.?
יש אתחלתא דגאולה בלי קשר למכות. יש צבא יהודי בלי קשר לאלימות (אגב, הצבא יותר נחמד. מדברים פה בעיקר על המשטרה). יש הכל.
אנחנו קובלים על זה שכל המערכת שיכולה להיות כ"כ נפלאה- בקריסה.
על איזה אידאל את מדברת?? את אולי מתכוונת לאידאל של א"י השלמה??
אידיאל - אין הכוונה ל"אידיאל"...אוסנת
אלא למטרה נעלה יותר.
ויש לנו מטרה נעלה יותר מאשר להוכיח שאנחנו חזקים (מה גם שאנחנו לא מוכיחים את זה).
עזבי, איך שאני לא אסביר את זה - זה לא יובן נכון.
אני מעדיפה לשתוק.
ל'אסנת' בקשר לקילקול הנפש:otk100
בקשר לפרשת עיר נידחת נאמר:
וְלֹא יִדְבַּק בְּיָדְךָ מְאוּמָה מִן הַחֵרֶם לְמַעַן יָשׁוּב יְקֹוָק מֵחֲרוֹן אַפּוֹ וְנָתַן לְךָ רַחֲמִים וְרִחַמְךָ וְהִרְבֶּךָ כַּאֲשֶׁר נִשְׁבַּע לַאֲבֹתֶיךָ:
(דברים פרק יג פס' י"ח)
ולמה נאמר ונתן לך רחמים ? ללמד שקלקלת את נפשך בהירגת עיר שלמה של יהודים, ואז ד' יתן לך רחמים מחדש כשתחזור מהמלחמה.(לא זוכר כרגע בשם איזה מפרש זה נאמר)
אז זה שזה מקלקל את הנפש זה לא אומר לא לעשות את זה !!!
נכון, אבל עדיף שלא.אוסנת
מה התועלת בדיוק בלקלל שוטר/חייל? הוצאת עצבים?
(ועוד בניגוד לדעת רבנים, שזה אומר שכרגע לא צריך לנהוג בהלכה הזאת)
אוריין - מי אמר שיש לחייל דין "רשע"?
למי שמגרש ומכה יהוטדים יש דין רשע!אוריין
אפשר מקור? מקור רבני של היום?אוסנת
>>>רחלקה
אחרי עמונה התפרס שו"ת עם הרב דב ליאור שליט"א ושם הרב אמר בפירוש שהיס"מ המכים והמגרשים הם "ערב רב".
אני אנסה להעלות את זה בלינדר.
הרב טאו יותר גדול!אוריין
בס"ד
סתם..
סליחה, מישהו פה אמר דבר כזה?אוסנת
בסה"כ אמרתי, שהרב טאו מבין יותר בתורת הרב קוק. העיד על כך הרב צבי יהודה.
אין לי עניין להכנס פה לויכוח הנצחי של מרכז-הר המור. אבל בתור אחת שמצדדת באחד מהצדדים (נחשו איזה), אני יודעת שאין מושג של "ערב רב" כיום.
בנוסף, יתכן מאוד שהרב ליאור אמר והרחיב וסייג, אבל משום מה הדבר הושמט. וכבר קרו מקרים...
>>מישהי5
בס"ד
"ויצא ביום השני והנה שני אנשים עברים ניצים ויאמר לרשע למה תכה רעך" (שמות, ב', י"ג)
רש"י על המקום: "אף על פי שלא היכהו, נקרא רשע, בהרמת יד".
אסנת- אני ממש לא מבינה אותך!בת-אליי
באמת, למה כולם פה הם אלה שלא למדו לפני שהם אומרים דברים ואת כן?! מי אמר לך שהם לא למדו?.
מצטערת, פשוט ראיתי את זה במלא תגובות שלך..
ואז...?סבא גפטו
"ארדוף אויביי ואשיגם, ולא אשוב עד כלותם" [ על אבינרים וחסידיו שעקבו אחרי יהודים שהדביקו מודעות ללא רישיון... עקבו ביחד עם שוטרים ועזרו לשוטרים לתפוס אותם!]
אגב, תספרו עד חמש...סבא גפטואחרונה
תספרו עד חמש שוב, והוא מתנצל.
(כך היה מספר פעמים)
הדמיה של אוטובוסים ממותגים - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 2 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 3 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 4 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 5 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 6 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 7 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 8 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 9 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 10 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 11 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 12 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 13 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 14 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 15 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 16 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 17 - חל"פ הגבעות AIנ אאחרונה

כל דכפין ייתי ויחזהימח שם עראפת
קיצור, בא לי לעשות טיול כמה ימים ביו"ש. יש בעיה, בטחונית בלילות. אי אפשר לישון במצפה מבודד וכדו'. קיצור, חשבתי לטייל מחווה לחווה, דהיינו לפתוח אוהל בחוות ולישון שם, ולהפוך את הטיול מסתם טיול, לטיול בלי שבילים, מחווה לחווה. קיצור, מישהו מתעניין בקונספט?
בואו נארגן קבוצה ונתקדם.
ראיתי שיש עכשיו תוכנית להחזיר את השליטה לכביש 449נ א
ליד עפרה. ויש את חוות חסד לאברהם ואת חוות האורנים שנמצאות באזור היישוב עפרה.
אשמח לשמוע מידע על התוכנית ועל החוות, אם מישהו יודע..
תודה
קטע. נסעתי משם לפני 10 שנים הביתה לבית אלמשה
אף פעם לא חשבתי שיהודים לא נוסעים משם.
שמעתם על חוות חסד לאברהם ועל חוות האורנים ליד עפרהנ א
אשמח למידע
איזה מידע?רקאני
כל מידענ אאחרונה
רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א
בס"ד
שלום לכולם!
כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.
תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?
עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!
תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".
אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.
אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד
של יהודים בואו ורשו ארץ
ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..
אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר
נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת
יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר
והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.
אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף. (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)
עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+
הוא רוצה שננציח אותו
וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס
חווה על שם צרלי
קדימה. מי לוקח את הכפפה.
לטרמפ יש ישוב,
למה שלצרלי לא יהיה?