אני לא מבין למה אסור לתת הטבות ליוצאי צבא?ותן טל

אני מדבר על התוכנית החדשה לתת את הדירה הראשונה שזוג קונה, בלי מע"ם בכלל (חיסכון גדול, לזוג צעיר...) - וההתניה היא שאחד מבני הזוג לפחות שירת בצבא/שירות לאומי שנתיים.

למה בכל פעם שרוצים לתת הטבה כלשהיא מעבר לחובה של המדינה, למי שהיה בצבא/שירות לאומי - ישר כל החרדים והערבים קופצים ומאשימים בגזענות ובאי שיווין.

סליחה??? אתם, חרדים, להזכירכם - אף אחד לא מונע מכם ללכת לצבא. אתם בהחלט יכולים ללכת ולצאת לצבא ולהינות מההטבות האלו. אתם אפילו יכולים ללכת "רק" לשירות לאומי.

וגם אתם ערבים - יכולים ללכת לשירות לאומי שנתיים או שלוש, בדיוק כמו שכל אזרח ישראלי אחר במדינה צריך לשרת את המדינה שלו מגיל 18. אז ללכת לצבא באמת נשמע כמו משימה קשה מידי בשבילכם - אבל השירות הלאומי במגזר שלכם פתוח, וישמח לקבל אתכם.

אם ההטבה הייתה מיועדת רק למישהו שאין אפשרות "להצטרף" למועדון שלו - הייתי יכול להבין יותר את ההתרעמות. אבל כעת זה כבר ממש מוגזם - מדובר גם במגזרים שלא משתתפים בחובה האזרחית הזאת וממשיכים היישר מהתיכון לחיים האישייםן שלהם - וגם, בנוסף, הם מנסים להצר את צעדיהם של אלו שרוצים לתת הטבה למי שכ-ן נתן למען המדינה שלו.

המדינה לא מחוייבת לתת הטבה של 0 אחוז מע"מ על דירותת. זאת ה-ט-ב-ה. אז מה הבעיה שהם יתנו את ההטבה בעמידה בקריטריונים מסויימים שפתתוחים לכל אחד?

אסור אף פעם להעדיף יוצאי צבא?

אני אפילו מתפלא כבר על החרדים והערבים שלא יצאו חוצץ עדיין נגד הפיקדון ומענק השיחרור שיוצאי צבא מקבלים - זה לא הוגן! זה לא שיוויוני! אנחנו לא עושים צבא, למה לא מגיע לנו גם המענק שחרור מהלא צבא שעשינו, ופיקדון מהלא צבא שעשינו?

הצביעות והאבסורד חוגגים, רבותי...

אני חרדי שכל הגברים במשפחתו עשו צבאחרדי מקורי
ואני עושה שרות אזרחי בטחוני, ואני נגד, וזה לא דומה למענק (שזה כמו פרס קטן על התרומה) או למילגות שהם מקבלים כי זה כסף קטן לעומת הורדת המע"מ

(ובאותו נושא, למה כשבחור חרדי מקבל מלגה ממשרד החינוך זה תלוי באם עשה צבא? (חיל לשעבר מקבל גם מלגת קיום של 1500₪) מה הקשר בין מלגה לחרדים וצבא?)
אז תסביר למה אתה נגד, ולמה זה "לא שיוויוני"?ותן טל

והמדינה בהחלט יכולה להחליט שהיא מתגמלת יותר אנשים שנתנו יותר למענה, בצבא או בשירות האזרחי.

לא מבין מה הבעיה בזה.

ומה - אתה אומר, פרס קטן על התרומה מותר, אבל פרס גדול אסור כי אז זה לא הוגן כלפי אלו שלא תרמו, לא הזיעו, לא התאמצו בצבא - זה לא הוגן שהם לא יקבלו אותתו דבר בדיוק כמו מי שכן הזיע בצבא וכו' וכו'...

למה? למה למה למה? מה העניין? מה לא שיוויוני בזה? רוצים גם החרדים את ההטבה הזאת? גם הערבים? מישהו מונע את זה מהם???

נו אז בוא נמשיך את מה שאתה אומרחרדי מקורי
כוווווול הזכויות במדינה, כולם(!) ילכו רק לבוגרי צבא, פה מובן למה זה לא שיוויוני?
ואם עדיין לא, אז כל אילו שהצבא פטר אותם לגמרי מהשרות (בעיות רפואיות, עודף בכ"א וכו') לא יקבלו שום זכויות בכלל, גם זה שיוויוני?

אז איפה עובר הגבול?
על זה הוויכוח
קודם כל, לפחות לפי מה שאני מבין -ותן טל

זכויות כמו אלו יוענקו גם למי שקיבל פטור מגיוס על רקע רפואי וכו' - כיוון שהצבא עצמו פתר אותם.

דבר שלישי - אתה עכשיו בכוונה מגזים כדי כאילו להראות למה מה שאני אומר לא טוב - אבל זה לא נכון. זה לא כל הזכויות, וזה לא שלוקחים זכות שהייתה בעבר ופתאום מסיבים אותה רק לבוגרי צבא.

אבל כן, אם אתה שואל אותי - בהחלט מותר למדינה להחליט שמי שנותן - מקבל יותר.

חשוב לזכור - זה לא שהיא מונעת משהו הכרחי משאר האזרחים. כולם מקבלים את מה שהמדינה חייבת לכאורה לתת. הטבות, זה הטבות - זה מתנה, זה צ'ופר. וצ'ופר מקבל מי שזה מגיע לו יותר.

במקרה הזה - מי שמשלם את החובות שלו ביתר שאת, מגיע לו לקבל יותר צ'ופרים.

אז כן - לדעתי בהחלט למי שמשרת בצבא או בשירות הלאומי, מגיע הרבה יותר הטבות ממי שבוחר במודע לא ללכת לשם - בהנחה שכל אחד שרוצה יכול ללכת לצבא ו/או לשירות הלאומי האזרחי. מי שבוחר לא ללכת, לא להשתתף עם עמו בחובות האזרחיות - לא צריך להתפלא על כך שיש הטבות מסוימות שלא יינתנו לו.

תענה לי אתה - למה זה לא הוגן? איפה פה האפלייה לרעת החרדים ו/או הערבים? איזה אפליה קיימת במצב כזה שההטבה ניתנת רק למי שעשה צבא?

ושוב אני מזכיר - זה בהנחה שמי שמקבל פטור מלא מהצבא (נניח, נכים וכו'...או חולים בנפשם...) - גם הוא יוכל לקבל את ההטבות האלו.

עדיין לא הסברת למה זה לא סביר, ומה בזה לא שיוויוני?

נלך עם ההנחה שלךשמואלג

חרדי שהצבא פטר אותו משירות (לדוגמא מבן 26 שנה ומעלה) יוכל לקבל את ההטבה גם כן?

זה כבר אני לא יודע...ותן טל

אבל, לדוגמא- אני בהחלט חושב ומאמין ומקווה שגם מי שקיבל הכרה כ"מתמיד" - כלומר אחד מאותם 1800 המתמידים כל שנה - יקבלו את האפשרות להטבה הזאת.

בסופו של דבר - מי שהמדינה מכירה בו כתורם בצורה כלשהי שהיא מחליטה - הוא זה שמקבל את הזכויות האלו...

גם מי שלא ב1800 לכאורה נחשב כתורםשמואלג

וזו הסיבה שנתנו לו פטור, או דיחוי.

(רק תזכורת, הסיפור של ה1800 זה מצב בדיעבד, אם לא יעמדו ביעדי גיוס, ככה שהמספר הזה ממש לא רלוונטי לדיון)

לא, אתה קצת טועה...ותן טל

ה1800 זה מוחלט וקבוע בחוק עכשיו - אלו יהיו 1800 שלא רק יקבלו פטור מלא מגיוס בכל מצב (גם אם לא יעמדו ביעדים, כמו שאתה אומר) - הם בנוסף יקבלו תיקצוב יותר גדול משהיה ניתן לכל תלמיד בעבר.

ויש הבדל גדול מאוד בין פטור לבין דיחוי! מי שנותנים לו דיחוי - בסדר, שיראה שאחרי הדיחוי הוא מתגייס, והוא יקבל בשמחה גם הוא את ההטבה...

אבל מי שישתמט, שיעדיף ללכת לכלא ולא להתגייס לא לצבא ולא לשירות האזרחי - מה הבעיה שתהיינה הטבות מסויימות שלא - לא יגיעו? הן מגיעות רק למי שזה מגיע לו...

איפה כתוב בחוק תיקצוב?שמואלג

(בכללי איפה מעוגן בחוק התיקצוב לתלמידי ישיבות?)

ובגלל הטענה שלך אמרתי בהודעתי הראשונה אלה שמקבלים פטור. (בזמן הקבע אחרי גיל 26)

וואי. אני אחפש. אני זוכר בבירור שזה נאמר.ותן טל

למצוא את זה בתוך החוק עצמו (פונצ' בננה ) - זה ייקח לי אולי מעט זמן, אבל אני אנסה.

אקל עליך (סודר קצת)שמואלג
עבר עריכה על ידי שמואלג בתאריך ט"ז באדר ב תשע"ד 20:06

דחיית שירות לתלמידי ישיבה מתמידים עד הגיעם לגיל 26

26כב.

1. על אף הוראות סעיף 26כא, לבקשת מיועד לשירות ביטחון שהוא תלמיד ישיבה שאינה ישיבה גבוהה ציונית, שפוקד רשאי לקרוא לו להתייצב לפי סעיף 26ז, רשאי שר הביטחון לדחות, בצו, את מועד התייצבותו לשירות סדיר, אם מצא כי מתקיימים לגביו התנאים לדחיית שירות וראה לנכון לעשות כן בהתחשב בצורכי הביטחון ובהיקף הכוחות הסדירים.
  2. צו דחיית שירות לפי סעיף זה יינתן לתקופה שלא תעלה על שנה.
  3. שר הביטחון רשאי לחזור ולתת למיועד לשירות ביטחון כאמור בסעיף קטן (א) צו דחיית שירות לפי סעיף זה, עד הגיעו לגיל 26.
  4. מספר המיועדים לשירות ביטחון שיינתן להם צו דחיית שירות לראשונה לפי סעיף זה לא יעלה, בכל שנת גיוס, על 1,800. 
  5. (1)    קביעת תלמידי הישיבה שיינתן להם צו דחיית שירות לפי סעיף זה (בסעיף זה – תלמידי ישיבה מתמידים) תיעשה בשים לב לרשימת תלמידי הישיבות שיציע ועד הישיבות בארץ ישראל, לשר הביטחון, עד 1 באוגוסט שקדם לתחילת שנת הגיוס; ועד הישיבות בארץ ישראל יצרף לרשימה כאמור את אמות המידה שלפיהן נקבעה הרשימה.
    (2)    לא הציע ועד הישיבות בארץ ישראל רשימה כאמור בפסקה (1), או סבר שר הביטחון כי אין לקבל רשימה שהוצעה כאמור, ייקבעו תלמידי הישיבה המתמידים באותה שנת גיוס באופן שיקבע שר הביטחון בתקנות לפי סעיף 26כז(א)(3).
  6. נדחה שירותו של מיועד לשירות ביטחון שהוא תלמיד ישיבה מתמיד, מזמן לזמן, עד הגיעו לגיל 26, רשאי שר הביטחון לפטור אותו, בצו, מחובת שירות סדיר.
  7. פקע תוקפו של צו דחיית שירות שניתן לפי סעיף זה בטרם הגיע המיועד לשירות ביטחון לגיל 26, ולא הוארך, יחולו על המיועד לשירות ביטחון הוראות סעיף 26ז, ואם בוטל צו דחיית השירות בשל אי-עמידה בתנאים לדחיית שירות – יחולו הוראות סעיף 13.

סדרתי קצת...

(סעיף 26 כא מדבר על אי עמידה ביעדי הגיוס, אגב)

לרגע אחד לא אמרתי שהמדינה לא יכולה להחליטחרדי מקורי
למי מגיע ולמי לא
אבל יש הבדל בין לתת מענקים של כמה אלפים (עד עשרות אלפים) לבין לתת הנחה על קניית דירה, בצד האזרחי לחלוטין, בלי שום קשר לצבא
הצבא זה המדינה, המדינה זה הצבא.ותן טל

זכותה של המדינה-הצבא, להחליט על מענק, גם אם הוא בגודל הרבה יותר גבוה ממענק כזה של כמה אלפים.

עדיין לא נתת לי סיבה למה זה לא שיוויוני, מי בדיוק נפגע פה מה"לא שיוויוניות"...

כל הענין שמס לאחד כן ולשני לא בלי סיבהחרדי מקורי
שקשורה לנושא (ואין קשר בין הצבא למחסור בדיור) הוא לא שיוויוני.
בטח שיש סיבהותן טל

הסיבה היא - אדם ש/תורם מהחיים שלו למען המדינה, ודוחה בכך את הלימודים ואת תחילת חייו - מגיע לו גם זכויות כלכליות.

למה מה נראה לך "סיבה שקשורה לנושא"? שיתנו לו הנחה בקניית מדים של צבא??? לאלהיות מצחיק, בבקשה...

כן - אדם שמשתמט, יכול בשלוש השנים האלו ללמוד מקצוע, לעבוד ולהרוויח כסף - מה שחייל עקרונית לא יכול (לא נדון עכשיו בהבדל בין קרביים ללא קרביים. בבקשה.).

אם אדם שהיה בצבא מקבלחרדי מקורי
מלגות לימודים, אני מבין, לקחו לו חלק מהחיים ועכשיו מחזירים לו

וכולם מסכימים (עד כמה שידוע לי) שהפנסיות של הצבא (סכום וגיל) הם לא לעניין, כי לא משנה כמה נתת עדיין יש גבול.

אז למה כשהמדינה נותנת פטור ממע"מ זה בסדר?
זה שהוא (גם אם זה אבא שלי) תורם למדינה לא אומר שמגיע לו הכול!
לגבי "כולם מסכימים", לא ידוע לי.ותן טלאחרונה

עדיין אני לא דובר של כל עם ישראל, ככה שאני לא יכול לדעת אם "כולם מסכימים שהפנסיות הם לא לעניין".

יכול להיות שצריך בהן שיפוץ מסוים, אני לא יודע - אני לא בקיא בתחום - אבל מה שכםן, בהחלט מגיע להם תגמול הולם ביותר בתמורה לשנים היפות שהקריבו הם והנשים והילדים שלהם למען המדינה. איש קבע בצבא, ובייחוד בקרבי - זה לא אדם שעובד, זה אדם שמשקיע את החיים שלו בעם ישראל, וכל המשפחה שלו משלמת על כך מחיר - אז כן, אני בהחלט חושב שמגיע להם פנסיה ותנאים יותר טובים מעובדי מדינה אחרים, או מגובה הפנסיה המקובלת היום בשוק.

אבל מה זה קשור בכלל למה שדיברנו?

והיא נותנת לו פטור ממע"מ במקום מסויים שהיא החליטה. הפכת את זה ל"הכל" כאילו המדינה ממנת לו את כל החיים. כאילו הוא מקבל הכל ולוקחים ממי שלא תורם למדינה, את הכל...

זה שקר! זה מגיע מקנאה, מחוסר יכולת להודות שכ-ן - מי שתורם, מגיע לו לקבל הטבות על זה, גם אם למישהו אחר שלא תורם זה מאוד מציק.

וסליחה, בדיוק כמו שאתה אומר את זה - אם יביאו מלגות לימודים בחינם לכל הלימודים למי שהיה בצבא - פתאום כל החרדים והערבים יזדעקו. "זה לא שיוויוני בלה בלה בלה". נו באמת. תמיד יקפצו,, על הכל.

צרות העין, חוסר היכולת להיות כנה, לדעת שאתה עשית את הבחירה שלך, אבל אחרים עשו בחירה אחרת ומקבלים על כך תגמול - בהחלט. (אני לא מדבר עליך ספציפית, אלא פונה דרכך אל "העולם" )

מי שמתגייס, נותן את חלקו למדינה.מוטיבציה

אני לא רואה את ההבדל בין השניים.

דמגוגיה.מוטיבציה

מלש"ב שצה"ל פטר אותו משירות ביטחון ממניעים רפואיים לא רלוונטי לדיון.

למה לא רלוונטי?חרדי מקורי
כיוון שהם לא מסוגלים לשרת ולא לא רוצים לשרת.מוטיבציה

(חוץ מזה, הרבה מהם בוחרים להתנדב לצבא. אני מכירה כמה וכמה.

חוץ מזה2, לענ"ד ההטבות הנ"ל תקפות גם לגביהם, או לפחות חלקן).

^^הגבתי ל"חרדי מקורי".מוטיבציה
אם הוא לא מסוגל, לא מגיע לו?חרדי מקורי
זה משפט מגעיל!
אמרתי בדיוק את ההיפך.מוטיבציה
סליחה, טעות שליחרדי מקורי
לא הבנת מה היא כתבה. היא כתבה שלדעתה הוא יקבל.ותן טל
מענק שחרור זה משכורת. אין לזה שום קשר לפה.יוני
מענק שיחרור זה לא משכורת - זה מ-ע-נ-קותן טל

אבל עזוב את זה, תענה לעניין לשאלות ששאלתי...

מענק שחרור זה משכורת. לא אני אמרתי,יוני

הרמטכל לשעבר אמר בדיון על הגדלת המענק בכנסת הקודמת. 

ואני לא רוצה לענות לך כי אנחנו רואים את זה מכיוונים שונים ולא נגיע להסכמה בכ"מ. (מפליא אותי שאתה רוצה להכנס איתי שוב לוויכוחים בנושא..)

לגמרי משכורתשורש וגרביים
פשוט רוב החיילים יבזבזו תמיד את כל המשכורת. לכן מחלקים אותה בערך לשניים ושומרים חלק אחז לסוף השירות.

איזה צביעות ואיזה אבסורד?מושיקו

הרצף של החוקים המעודדים מגזר מסוים והולכים בפירוש נגד מגזר אחר מסריח מכל צד ופינה..

בא נראה אותו מחזיר את הקצבאות ילדים המוגדלות ליוצאי צבא (מה שרבין ביטל בשביל שהמפלגות ערביות יכנסו אילו לקואליצת אוסלו)

למה מעודדים מגזר מסויים? "יוצאי צבא" הפכו למגזר?ותן טל

לזכרוני כל אחד בישראל יכול עקרונית ללכת לצבא - אפילו ערבים למעשה, אבל גם אם לא - לשירות אזרחי לאומי בוודאי הם יכולים ללכת, בשמחה.

למה זה נגד מגזר מסויים? זה לא "נגד" - זה "בעד".

זה בעד יוצאי צבא, כן, בהחלט.

האם מישהו הגביל מישהו מללכת לצבא?

אתה לא הולך לצבא - זה בחירה שלך (לא אתה באופן ספציפי, אני מתכוון לכל מי שלא מתגייס לצבא - וזה לא משנה אם זה חרדי, ערבי או משתמט מקרב הפציפיסטים בצפון תל אביב) - אל תפיל את האחריות על זה עלינו.

מי שנותן ידו לחנוק לשרוף ולקצוץ את החרדיםמושיקו

שלא יתלונן אחרי זה על שום דבר.

לפיד מוביל שורה של מהלכים 'צודקים' שמשום מה כל מהלך פוגע במגזר החדרלניקי או החרדי יותר ויותר.

הוא מנותק ומתנשא ושם פס על כולם.

ובינתים הבית היהודי נגררים אחריו למרות שהם מנסים להראות כאילו הם לא.

בינתים כל מפלגה בקואליציה ציפצפה על ההסכם הקולאציונים במהלכים נגד דת ומדינה, גם אם יש דברים נכונים צריכים לראות לאיפוא מנשבת הרוח לפני שמעודדים אותם.

ואם אתה לא מעודכן - ערב פסח ולפיד דואג באופן אישי לפגוע בהרבה עמותות חרדיות (שעוזרות לכולם אגב)..

אחרי שאר המהלכים שלו שהוא דאג שהם יפסידו כמה שיותר כסף, המשפחות האברכים הישיבות ובקיצור רוב המעגלים שכל אחד שלומד תורה ומקיים מצוות נפגע מזה - ללא קשר לצבג וסוג הכיפה והחלוצה והסנדלים/הנעליים..

לא ענית. מישהו מונע מחרדי גם לקבל את ההטבה?ותן טל

לפיד אסר לתת לחרדים את ההטבה בכל מקרה?

מה זה "חוק שפוגע בחרדים". ההיפך. זה חוק שמיטיב עם המשרתים בצה"ל.

זה שחרדים לא משרתים בצה"ל - זה בעיה אך ורק שלהם - לא של מי ששירת בצבא ומקבל הטבה על כך.

עדיין לא ענית מה כאן לא שיוויוני -  האם חרדי לא יקבל את ההטבה כי הוא חרדי?

האם זה לא שיוויוני כלפי המשתמט מרמת אביב ג' שלא רוצה להתגייס מסיבות מצפוניות? זה אפליה נגדו?

אתה מעוות סדרי עולם... הבעיה כאן היא לא בחוק שנועד לצ'פר את המתגייסים, אלא בחרדים שרוצים את כל היד - גם לא להתגייס וגם שלא יתנו לאף אחד צ'ופר על זה שהוא מתגייס.

אז כן - אם אתה רוצה, אולי אולי זה יהיה צ'ופר שיעזור למעט יותר חרדים לחשוב פעמיים לפני שהם יוותרו על שירות אזרחי/שירות צבאי. אולי.

ונראה לי שזה מה שבעיקר החרדים מפחדים ממנו - שהחוק יגרום ליותר חרדים לחשוק בזה בסתר ליבם.

זה לא הנקודהמושיקו

קודם כל הרבה חרדים מתגייסים - ומי שלא קונה דירה גם ככה.

אבל עכשיו מחפשים את הנקודות הרגישות של החרידם ופוגעים בהם אחת אחת.

זה יכול להראות כצ'ופר נחמד אבל הכוונה הפנימית זה לעורר הרס ומחלוקת 

בעיקר בגלל שגם אורי אריאל וגם ח"כ מוזס קידמו את זה בעבר...

ועכשיו הוא רוצה לקדם את החוק הזה עם כמה תיקונים קטנים

טוב, ברור שבכל דבר אתם ישר תראו רצון לפגוע בכם.ותן טל

היום גם עבר התיקון לחוק להגנת הצרכן שמיועד לעזור לאזרחים לא להיות כבולים בצורה בלתי הגונה לחוזה של צימר/חדר כושר. זה גם חוק שבא לפגוע בחרדים! היוזמים יודעים שחרדים לא יכולים להרשות לעצמם יותר מידי צימרים וגם חדר כושר לא ממש ומעדיפים ללכת בחוץ - ולכן יזמו את התיקון הזה! כדי לדפוק את החרדים, שהם לא יהנו מההטבות שהחוק יעניק, מההגנה על הצרכן שהוא יעניק לאזרח מול חדר הכושר/בעל הצימר!

שערורייה!!!

<צ>

בכל דבר אתה יכול לראות ניסיון בלתי פוסק לפגוע בחרדים, לפגוע בחרדים, לפגוע בחרדים.

בסופו של דבר, עניינית - תסביר לי במה החוק הזה פוגע בחרדים? 

שאלה לי אליך - חרדי לא יכול להינות מההטבה הזאת?

(אגב, אתה אומר "הרבה חרדים מתגייסים" - דבר לא מדויק. אומנם יחסית לעבר זה הרבה - אבל זה עדיין זעום. בערך 3000 חרדים היום בצבא, ביחס לעשרות רבות של אלפים שלא בצבא. כלומר - אחוזים בודדים של ממש, מתגייסים. זה ל א"הרבה חרדים מתגייסים").

לא דיברתי רק על החרדיםמושיקו

דיברתי גם על החרד"לניקים שישובים ולמודים כמה שנים טובות ועושים צבא מאוחר.
שזה אומר עד שלא יגמרו צבא + כמה ילדים הם לא יוכלו לקנות דירה, אחרי שלא קיבלו משכורת מהכולל הקיצבת ילדים קוצצה ועוד פגיעות יחודיות שהוא נפגע רק בגלל שהוא לומד תורה במסירות..

הם יוכלו לקנות דירה. בלי הטבה.ותן טל

כמו שהיה עד היום.

לא מבין מה הבעיה בכך. באמת.

אתה בוחר לדחות את הצבא שלך - אתה יודע בד בבד שגם אם אתה רוצה לקנות דירה, אז אם תרצה הטבה, תצטרך לדחות גם את קניית הדירה עד לאחר הצבא - ואם זה דחוף לך לפני זה, תקנה, ותדע שאין הטבה.

ובינינו - נראה לי מעטים הזוגות שיכולים לקנות דירה תוך כזה מעט שנים מהנישואים. 

אבל עדיין לא ענית על השאלה הפשוטה ששאלתי...

אתה מפספס נקודה אחתמושיקו

שאומרים שה'חרדים' נפגעים, מתכוונים גם לחרדים שלומדים במרכז הרב בכולל מרץ ובעוד כאלו מקומות.

מהסוג של מי שלומד ומקצצים לו מכל פינה וצד...

אם רוצים באמת להיטיב שינסו להחיזר את המצב שהיה  - קיצבת ילדים מוגדלת ליוצאי צבא..
משום מה הדבר שהכי נצרך לא יקדמו את זה בגלל שזה לא נתפס טוב פוליטי.

אבל לפגוע בתורה ובלומידה שוב ושוב זה מותר ונצרך.

ואגב בכנסת לא רוצים את החוק הזה בשביל להיטיב  עם היוצאי צבא, אלא רק בשביל לקדם אג'נדה זו או אחרת של מפלגה זו או אחרת..

לפעמים לא צריך לרקוד לפי החליל, למרות שזה הדבר שנראה הכי נחמד

אתה מפספס הכל.עדיין לא ענית לי על השאלה הפשוטה שליותן טל

כזה כואב לך לענות על השאלה? או שאתה לא מעוניין להתייחס אליה כי היא לא מתיישבת עם התיאוריה שלך?

אגב - לא להיות צבוע - הרי ברור שגם אם היו נותנים הטבה כמו שאתה אומר - נגיד, קיצבאות ידלים מוגדלות מאוד למי שבצבא/היה בצבא או שירות אזרחי/לאומי - גם אז בדיוק כמו עכשיו החרדים והערבים היו קופצים וזועקים את זעקת הקוזאק הנגזל.

גם אז היו אומרים שזה פגיעה בלומדי התורה.

בשביל החרדים, שלא יהיה שום הטבה מיוחדת לצבא, שמיש שעושה צבא אך ורק יהיה חייב לעשות את הצבא ולשרת שלוש שנים, בלי שום הטבה מיוחדת שיקבל על כך. למה? למה מה קרה. מה - כי החרדים והערבים צועקים זה הסיבה שמי שהיה בצבא לא יקבל שום הטבה מיוחדת? שיתגייסו בעצמם! שלא יבכו!

אבל אני מבקש - אל תגיב שוב על הדברים שלי, אלא פשוט תענה לשאלה ששאלתי קודם: 

שאלה לי אליך - חרדי לא יכול להינות מההטבה הזאת?

חרדי יכול להנותמושיקו

אם החוק הזה יהיה רק למי ששירת בצבא שלוש שנים.

זה יהיה חוק שיויוני

כמובן הוא לא יכלול בוגרי הסדר שהם לא משרתים 3 שנים או כל מי שלא השלים שירות צבאי מלא..

בכל מקרה גם החוק נכון, לא כל חוק נכון הוא חכם וצודק...

צריך לדעת שגם דברים נכונים צריך לעשות בגבול הטעם הטוב

רוב ההטבות פרופרוציוניות לאורך השירותשורש וגרביים
ומי שודאג לריבוי הטבעי של עם ישראל זה לא שירות?מושיקו

אם רוצים לעשות שורה ארוכה של תנאים לקבל הטבה  - שיקחו פרפורציות כוללות

ואם טוענים שזה מגיע למי שנשא בנטל שיתנו למי שבאמת נשא..

זה לא שירות, מצטערשורש וגרביים
לא מדויק.ותן טל

כי המדינה מחליטה מהו השירות שהיא דורשת מכל אחד. אז היא החליטה שהשירות של ההסדר יכלול 4 שנים שמתוכם שנה וארבע (עכשיו שנה וחמש) צבא, ושאר הזמן בישיבה, והם הראשונים שמוקפצים במקרה של צורך. זה בדיוק מהות ההסדר - בניגוד לדחיית שירות. דחיית שירות, לפחות פעם - לא היה הכרה בלימוד תורה כחלק מהשירות. בניגוד להסדר.

וככה זה גם בנוגע לחרדי שכעת המדינה החליטה שהוא יכול לעשות שירות שנתיים או שירות אזרחי שנתיים - המדינה החליטה שהטוב בשבילה במצב הנוכחי יהיה לעשות את זה ולהכניס מהר את החרדים למעגל העבודה - וזה ההחלטה של המדינה.

ולכן גם למדינה מותר להחליט מיהם אלו שיהנו מההטבה ומי לא.

המדינה לא חייבת לך את זה. אז אם מישהו נותן לחבר שלי מתנה, אני לא מתנפל על נותן המתנה שהוא גזעני כי לי הוא לא נתן. הוא בחר למי לתת את ההטבה, את המתנה - וזה זכותו.

וזה בדיוק הנקודהמושיקו

שהוא מעביר שורה של חוקים עם קריטריונים שמפלים להפליא מגזר מסוים בצורה גורפת(ושוב זא לא רק חרדים אלא כל מי ששקוע בעולמה של תורה).

אם אתה תומך בחוק אחד אתה תומך בשורה של החוקים.

וזה הבעיה בחוק הזה

הרי ח"כ מוזס וח"כ אורי אריאל כבר רצו להעביר אותו עם קריטריונים נכונים (שאולי חרדים חלקית לא היו נהנים מזה אבל זה לא היה מפלה באופן גורף).

ורואים עכשיו עם חוק הגיור ששרשרת החוקים ברפורמות בדת ומדינה גרמה לדחיפה לחוק הזה..

זה לא מפלה שום מגזר.ותן טל

זה אכן מפלה אנשים שלא ממלאים את חובתם האזרחית להתגייס לצבא.

אם לדעתך החרדים עומדים בהגדרה של "אנשים שלא ממלאים את חובתם האזרחית להתגייס" - אז כן, הוא מפלה כל אחד מהם בנפרד. זה שהם חברה שלמה שעושה את זה - לא נותן להם הנחות או הסתכלות מקילה יותר.

מצטער, אבל זאת האמת.

וכמו שאמרתי - אם רוצים תמיד אפשר לראות את זה מהצד הרע.

באמת מצטער שאני בוחר לראות את החוק מהצד הטוב שלו. זה חוק שמעודד אתת אלו שהתגייסו ומראה להם שהמדינה מכירה בערך הגדול של מה שהם עשו, ומתגמלת אותם על כך. 

זה לא צריך להיות בושה. בושה זה שאנשים שלא נמצאים במגדלי השמירה, יודעים יפה מאוד להיות במגדלי השמירה של הכסף ולדאוג לכך שמי שכ-ן היה במגדל השמירה הצבאי, לא יקבל הטבות יותר מהם.

נוסח - גם לי גם לך לא יהיה. 

שמנסים לקדם דעה פסולה באמצעות חוקים נכונים-זה פסולמושיקו

בגדול זה חוק נכון.

אבל ברגע שהחוק הזה נועד להכניס עוד קצת לאנשים בלב ש"לימוד תורה זה לא שירות - וצבא זה כן" הדבר הזה פסול מכל וכל

ידידיה מאיר הביא את הנקודה הזו בטורו השבועי האחרון:

"הנקודה היא לא החוק שעבר בכנסת, או סעיף כזה או אחר. בשבוע האחרון שמתי לב למשהו חמור וחדש. בשיעורים שאני מוסר לקהלים מגוונים אני כבר לא יכול לדבר בחופשיות ובטבעיות על הערך של לימוד תורה. בלי שום קשר לאקטואליה, אני מדבר על פורים ועל גזרת המן שלא יעסקו בתורה כדברי רש"י במסכת מגילה, ומדבר על מרדכי שלמד תורה עם ילדי ישראל – ואנשים בקהל כבר זעים באי נוחות על כסאותיהם ואומרים 'כן, אבל צריך גם...' או: 'רגע, ללמוד תורה זה לא מספיק'. כלומר, הקמפיינים של לפיד חלחלו כארס של נחש לתוך ציבור שומרי התורה והמצוות. אני מלמד מקורות פשוטים ורואה שקשה לאנשים לעכל אותם. לפני שנה זה לא היה! כל השיח פתאום השתנה. האם גננות שמספרות לילדים על רבי עקיבא צריכות להתחיל להתאים את הסיפורים למצע של 'יש עתיד'?"."

מעכשיווטוביה2
ממי שלא עובד שבעה ימים בשבוע
לא יקבל שום הטבה די לבטלנות ולחוסר המעש
ציני
וברצינות. נכון שאתה חלוק עלינו בשאלת הגיוס. אני אישית חושב שבלי קשר ל'האם נותנים תנאים דתים טובים בצבא' לדעתי לא כדי לדתיים להתגייס כי לדעתי קל יותר להשפיע מבחוץ

אבל כל עוד ברור שציבור מסוים לא מתגיס. לתת הטבות כאלו זה הפליה. יכול להיות שמותר לשלטון להפלות אבל רק בלי התחכמויות כאילו זה לא

דבר נוסף לבחור ישיבה פשוט אין זמן ללמוד מקצוע כך שהטענה שהוא משתחרר לשוק העבודה היא לא נכונה
קל יותר להרוג ערבים ולהגן על המדינה מבחוץ?ותן טל

תחכים אותי - איך? ואני מבין עכשיו שאתה מדבר גם על כל המגזר הדתי לאומי - שגם לא "לא כדאי להתגייס כי קל יותר להשפיע מבחוץ"???

ולא - בדיוק הדיבור שלך "אבל כל עוד ברור שציבור מסוים...אבל רק בלי התחכמויות..." - זה עצמו התחכמות צבועה ומעוררת גועל. האפליה היא מהצד שבוחר לא להתגייס, מסיבותיו שלו. אז לא לשקר. זה שזה מגזר שלם - זה בעיה של המגזר, לא של המדינה שמעניקה הטבות למי שכ-ן מתגייס. האם עכשיו המדינה צריכה להכריז שכל דבר שהיא מעניקה כהטבה לחיילים זה אפליה נגד החרדים? ממש לא! בעיה של החרדים שהם לא מתגייסים - הם אלו שמפלים את עצמם מהמדינה. הם רוצים גם להינות מההטבות - בבקשה, הבקו"ם פתוח בפניהם.

כל מילה. איזו נחת.מוטיבציה
אם נותנים הטבה גם למי שיש לו פטור החרדים צודקיםפיבו

כי זה לא הטבה תמורת שרות שהרי הוא לא שירת אלא סנקציה נגד מי שלא משרת

שמחופשת להטבה.

אם מי שיש לו פטור לא מקבל - אתה צודק.

לא נכון. אתה דווקא טועה.ותן טל

ההטבה ניתנת למי שמשרת בצבא, למי שמשלם את חובו למדינה. מי שהמדינה מיוזמתה פוטרת אותו בגלל שהיא סבורה שהוא לא יכול רפואית להיות בצבא - אין סיבה שלא לתת לו את ההטבה הזאת.

לעומת זאת אדם שמתחמק מהחובה הזאת, או פטור לכאורה קולקטיבי למגזר שלם, ואף אחד מאותו מגזר כמעט לא מתגייס ו/או הולך לשירות אזרחי - אין חובה למדינה "להשוות" את הזכות למי שמשרת או מקבל פטור מהמדינה.

לא משווהפיבו

אבל אם נותנים למי שיש לו פטור זו לא הטבה על עשיית צבא - הוא לא עשה

זו הטבה כללית שנשללת ממי שלא ממלא את חובתו למדינה,

אבל הדרך להעניש על אי מילוי חובות בדמוקרטיה (לפחות לפי בג"ץ) אינה ע"י

שלילת הטבות שלא נוגעות לעבירה עצמה.

שוב, לא מדויק. אתה מעוות את זווית הראייה.ותן טל

זה בסך הכל הטבה שניתנת למי שעל פי המדינה ממלא את חובתו לחברה. מי שמקבל פטור, מבחינת המדינה, גם מילה בצורה הזאת את חובתו - הוא הגיע להתגייס, והמדינה פטרה אותו. 

אתה בוחר להסתכל על זה מהזווית ראייה השלילית - וזה העיוות. כמובן שלכל דבר יש צד שני שניתן לראות ממנו - אבל העניין הוא שהצד של "הטבה שניתנת למי שממלא את חובו לחברה" - יותר חזק כאן.

אני מקווה שבג"ץ לא יפסול את זה ושזה יעבור.

למה התמונה רומזת בחוקת?קעלעברימבאר

ואני לתומי חשבתישלג דאשתקד
שתיצור הפגנה של קוניקים במצעד, עם שלט "לא תעבור b"
חחחחחח. אבל זה היה על "במסילה נעלה"קעלעברימבאר
יפה, לא חשבתי על הפרט הזהשלג דאשתקדאחרונה
למה תמונה זו רומזת בפרשת קורח?קעלעברימבאר

ויקחו איש מחתתו ויתנו עליהם אש... 250 מחתותפ.א.
מחתה לפי דעתי זו מחבת... 🥘 לא חבית...🛢️פ.א.
ריקועי פחים ציפוי למזבח!קעלעברימבאראחרונה
איזה רמז זה הציור רומז לפרשה?קעלעברימבאר

ועוד אחד?קעלעברימבאר

ומהפרשה שעברה?קעלעברימבאר

י - יהושע בן נון, לידו כלב בן יפונהפ.א.

וה-4 לא ברור

בפרשה הם היו בחברון.  

לא בקרית ארבע. 

הענק "ארבע"קעלעברימבאר

קרית ארבע זה השם השני של חברוןף לפי התורה והנך

אתה מערבב פרשות אחרות … שאלת על פרשה מסוימתפ.א.
בבראשית - ותמת שרה בקרית ארבע הוא חברון בארץ כנען ויבא אברהם לספד לשרה ולבכתה.
אם הם ראו אתקעלעברימבאר

3 ילידי הענק, הם לא ראו את אבא שלהם?

חוץ מזה שאין פאנצ עם אחימן ששי ותלמיקעלעברימבאר

חוץ מלצייר את תלמי יווני עם תלמים

ואת ששי 6קעלעברימבאר
הבאת לי רעיוןקעלעברימבאר
און בן פלת - אבל מה עושה כאן הכפייה האדומה?פ.א.
ביקשתי שיצייר מתג עם כפיה, מהקעלעברימבאר

יכולתי כבר לבקש? ג'לביה?

אתה צודק שהלכו עם כובעים ולא כאפיותקעלעברימבאר

כמו שרואים מציורי יהודים בלכיש מבית ראשון, מנינוה.

כאפיה זה כנראה רק למדבר ערב שם השמש חזקה יותר ולא רוצים להשרף בעורף

אממממקעלעברימבאר

@משה  אולי תרצה להשתמש בזה

ולמה רומז בהציור:קעלעברימבאראחרונה

למה תמונה זו רומזת?קעלעברימבאר
יותר טוב:קעלעברימבאר

ועוד יותר טובקעלעברימבאראחרונה
הסרוג המגזריקעלעברימבאר
@חגי הוברמן, נצפה בקבוצת וואטסאפ של עיתונאי הסרוגים המגזריים.

בין השאר נצפו איתו @הרב מנחם ברוד שסיפר על מעשיות הדוב החבדניק יענקלה בערבות סיביר, @הרב שניאור אשכנזי שלא ברור אם הוא אשכנזי או ספרדי, @עוז סימינובסקי שר הסרוגים בממשלת בנט, @איתמר סגל עורך שות סמס השבועי, @יאיא פינק עורך העלון "היהדות השבועית שלי", @משה הלפגוט, עורך השבועון "שבתון חזנות בפסח בבוסניה והרצגובינה 4 כוכבים" ו@זבולון אורלב , עורך העלון של צומת "שבת בשבתו"

So what?זמירות
בוואט אחתקעלעברימבאר
עדיין לא הבנתי מה הפואנטה בפוסט…זמירות
הילד/ה שבתוככםזיויק

האם הילד/ה שבתוככם עדיין קיימ/ת?

אתם בדיאלוג?

הרמוניה?

מתח?

תהליך?

מה תדעו לספר עליו/עליה?

בהנחה שהתבגרתם כבר 😆

הילדה שבתוכי באה לעיתים רחוקותLavender

לכל מיני שטויות מצחיקות

דוגמא?זיויק
יאווו כתבתי שיר על זה...אברהם יאיר שטרן

רוצה לקרוא?

ברורזיויק
ילדה קטנהאברהם יאיר שטרן

זו הסקיצה השניה או השלישית (אשמח להערות והארות... לשיפור)

ילדה קטנה שבתוכי 

אל תעלבי אל תיפגעי

אני צריך אותך כמו מים 

בואי נשב בחוץ מול זריחת השמיים

אני צריך אותך אותך כמו שאת צריכה אותי

ואם בלילה תבכי תייבבי

אבוא ואתן לך חיבוק אמיתי

חיי חסרי כל אור בלעדייך

וחייך מסוכנים מאד בלעדיי

אני צריך את ליבך שתהיי מנועי

את צריכה את ראשי שאכוון את דרכך

נכתב בעת חיכוך נפש ונשמה. רוח וגשם. שכל ולב.

יפהזיויקאחרונה
קרח בן יצהרקעלעברימבאר
משה: "סלע, תן מים!". סלע:קעלעברימבאר

"מצטער, כבינה מלאכותית, הכוחות שלי מוגבלים למילים, קוד ותמונות על המסך – אני לא יכול לייצר שום דבר פיזי בעולם האמיתי, ובטח שלא להזרים מים אמיתיים. האם תרצה שאצייר בשבילך מים, או שתרצה לעשות דבר נוסף?"

אולי יעניין אותך