אני מדבר על התוכנית החדשה לתת את הדירה הראשונה שזוג קונה, בלי מע"ם בכלל (חיסכון גדול, לזוג צעיר...) - וההתניה היא שאחד מבני הזוג לפחות שירת בצבא/שירות לאומי שנתיים.
למה בכל פעם שרוצים לתת הטבה כלשהיא מעבר לחובה של המדינה, למי שהיה בצבא/שירות לאומי - ישר כל החרדים והערבים קופצים ומאשימים בגזענות ובאי שיווין.
סליחה??? אתם, חרדים, להזכירכם - אף אחד לא מונע מכם ללכת לצבא. אתם בהחלט יכולים ללכת ולצאת לצבא ולהינות מההטבות האלו. אתם אפילו יכולים ללכת "רק" לשירות לאומי.
וגם אתם ערבים - יכולים ללכת לשירות לאומי שנתיים או שלוש, בדיוק כמו שכל אזרח ישראלי אחר במדינה צריך לשרת את המדינה שלו מגיל 18. אז ללכת לצבא באמת נשמע כמו משימה קשה מידי בשבילכם - אבל השירות הלאומי במגזר שלכם פתוח, וישמח לקבל אתכם.
אם ההטבה הייתה מיועדת רק למישהו שאין אפשרות "להצטרף" למועדון שלו - הייתי יכול להבין יותר את ההתרעמות. אבל כעת זה כבר ממש מוגזם - מדובר גם במגזרים שלא משתתפים בחובה האזרחית הזאת וממשיכים היישר מהתיכון לחיים האישייםן שלהם - וגם, בנוסף, הם מנסים להצר את צעדיהם של אלו שרוצים לתת הטבה למי שכ-ן נתן למען המדינה שלו.
המדינה לא מחוייבת לתת הטבה של 0 אחוז מע"מ על דירותת. זאת ה-ט-ב-ה. אז מה הבעיה שהם יתנו את ההטבה בעמידה בקריטריונים מסויימים שפתתוחים לכל אחד?
אסור אף פעם להעדיף יוצאי צבא?
אני אפילו מתפלא כבר על החרדים והערבים שלא יצאו חוצץ עדיין נגד הפיקדון ומענק השיחרור שיוצאי צבא מקבלים - זה לא הוגן! זה לא שיוויוני! אנחנו לא עושים צבא, למה לא מגיע לנו גם המענק שחרור מהלא צבא שעשינו, ופיקדון מהלא צבא שעשינו?
הצביעות והאבסורד חוגגים, רבותי...

) - זה ייקח לי אולי מעט זמן, אבל אני אנסה.