אני לא מבין למה אסור לתת הטבות ליוצאי צבא?ותן טל

אני מדבר על התוכנית החדשה לתת את הדירה הראשונה שזוג קונה, בלי מע"ם בכלל (חיסכון גדול, לזוג צעיר...) - וההתניה היא שאחד מבני הזוג לפחות שירת בצבא/שירות לאומי שנתיים.

למה בכל פעם שרוצים לתת הטבה כלשהיא מעבר לחובה של המדינה, למי שהיה בצבא/שירות לאומי - ישר כל החרדים והערבים קופצים ומאשימים בגזענות ובאי שיווין.

סליחה??? אתם, חרדים, להזכירכם - אף אחד לא מונע מכם ללכת לצבא. אתם בהחלט יכולים ללכת ולצאת לצבא ולהינות מההטבות האלו. אתם אפילו יכולים ללכת "רק" לשירות לאומי.

וגם אתם ערבים - יכולים ללכת לשירות לאומי שנתיים או שלוש, בדיוק כמו שכל אזרח ישראלי אחר במדינה צריך לשרת את המדינה שלו מגיל 18. אז ללכת לצבא באמת נשמע כמו משימה קשה מידי בשבילכם - אבל השירות הלאומי במגזר שלכם פתוח, וישמח לקבל אתכם.

אם ההטבה הייתה מיועדת רק למישהו שאין אפשרות "להצטרף" למועדון שלו - הייתי יכול להבין יותר את ההתרעמות. אבל כעת זה כבר ממש מוגזם - מדובר גם במגזרים שלא משתתפים בחובה האזרחית הזאת וממשיכים היישר מהתיכון לחיים האישייםן שלהם - וגם, בנוסף, הם מנסים להצר את צעדיהם של אלו שרוצים לתת הטבה למי שכ-ן נתן למען המדינה שלו.

המדינה לא מחוייבת לתת הטבה של 0 אחוז מע"מ על דירותת. זאת ה-ט-ב-ה. אז מה הבעיה שהם יתנו את ההטבה בעמידה בקריטריונים מסויימים שפתתוחים לכל אחד?

אסור אף פעם להעדיף יוצאי צבא?

אני אפילו מתפלא כבר על החרדים והערבים שלא יצאו חוצץ עדיין נגד הפיקדון ומענק השיחרור שיוצאי צבא מקבלים - זה לא הוגן! זה לא שיוויוני! אנחנו לא עושים צבא, למה לא מגיע לנו גם המענק שחרור מהלא צבא שעשינו, ופיקדון מהלא צבא שעשינו?

הצביעות והאבסורד חוגגים, רבותי...

אני חרדי שכל הגברים במשפחתו עשו צבאחרדי מקורי
ואני עושה שרות אזרחי בטחוני, ואני נגד, וזה לא דומה למענק (שזה כמו פרס קטן על התרומה) או למילגות שהם מקבלים כי זה כסף קטן לעומת הורדת המע"מ

(ובאותו נושא, למה כשבחור חרדי מקבל מלגה ממשרד החינוך זה תלוי באם עשה צבא? (חיל לשעבר מקבל גם מלגת קיום של 1500₪) מה הקשר בין מלגה לחרדים וצבא?)
אז תסביר למה אתה נגד, ולמה זה "לא שיוויוני"?ותן טל

והמדינה בהחלט יכולה להחליט שהיא מתגמלת יותר אנשים שנתנו יותר למענה, בצבא או בשירות האזרחי.

לא מבין מה הבעיה בזה.

ומה - אתה אומר, פרס קטן על התרומה מותר, אבל פרס גדול אסור כי אז זה לא הוגן כלפי אלו שלא תרמו, לא הזיעו, לא התאמצו בצבא - זה לא הוגן שהם לא יקבלו אותתו דבר בדיוק כמו מי שכן הזיע בצבא וכו' וכו'...

למה? למה למה למה? מה העניין? מה לא שיוויוני בזה? רוצים גם החרדים את ההטבה הזאת? גם הערבים? מישהו מונע את זה מהם???

נו אז בוא נמשיך את מה שאתה אומרחרדי מקורי
כוווווול הזכויות במדינה, כולם(!) ילכו רק לבוגרי צבא, פה מובן למה זה לא שיוויוני?
ואם עדיין לא, אז כל אילו שהצבא פטר אותם לגמרי מהשרות (בעיות רפואיות, עודף בכ"א וכו') לא יקבלו שום זכויות בכלל, גם זה שיוויוני?

אז איפה עובר הגבול?
על זה הוויכוח
קודם כל, לפחות לפי מה שאני מבין -ותן טל

זכויות כמו אלו יוענקו גם למי שקיבל פטור מגיוס על רקע רפואי וכו' - כיוון שהצבא עצמו פתר אותם.

דבר שלישי - אתה עכשיו בכוונה מגזים כדי כאילו להראות למה מה שאני אומר לא טוב - אבל זה לא נכון. זה לא כל הזכויות, וזה לא שלוקחים זכות שהייתה בעבר ופתאום מסיבים אותה רק לבוגרי צבא.

אבל כן, אם אתה שואל אותי - בהחלט מותר למדינה להחליט שמי שנותן - מקבל יותר.

חשוב לזכור - זה לא שהיא מונעת משהו הכרחי משאר האזרחים. כולם מקבלים את מה שהמדינה חייבת לכאורה לתת. הטבות, זה הטבות - זה מתנה, זה צ'ופר. וצ'ופר מקבל מי שזה מגיע לו יותר.

במקרה הזה - מי שמשלם את החובות שלו ביתר שאת, מגיע לו לקבל יותר צ'ופרים.

אז כן - לדעתי בהחלט למי שמשרת בצבא או בשירות הלאומי, מגיע הרבה יותר הטבות ממי שבוחר במודע לא ללכת לשם - בהנחה שכל אחד שרוצה יכול ללכת לצבא ו/או לשירות הלאומי האזרחי. מי שבוחר לא ללכת, לא להשתתף עם עמו בחובות האזרחיות - לא צריך להתפלא על כך שיש הטבות מסוימות שלא יינתנו לו.

תענה לי אתה - למה זה לא הוגן? איפה פה האפלייה לרעת החרדים ו/או הערבים? איזה אפליה קיימת במצב כזה שההטבה ניתנת רק למי שעשה צבא?

ושוב אני מזכיר - זה בהנחה שמי שמקבל פטור מלא מהצבא (נניח, נכים וכו'...או חולים בנפשם...) - גם הוא יוכל לקבל את ההטבות האלו.

עדיין לא הסברת למה זה לא סביר, ומה בזה לא שיוויוני?

נלך עם ההנחה שלךשמואלג

חרדי שהצבא פטר אותו משירות (לדוגמא מבן 26 שנה ומעלה) יוכל לקבל את ההטבה גם כן?

זה כבר אני לא יודע...ותן טל

אבל, לדוגמא- אני בהחלט חושב ומאמין ומקווה שגם מי שקיבל הכרה כ"מתמיד" - כלומר אחד מאותם 1800 המתמידים כל שנה - יקבלו את האפשרות להטבה הזאת.

בסופו של דבר - מי שהמדינה מכירה בו כתורם בצורה כלשהי שהיא מחליטה - הוא זה שמקבל את הזכויות האלו...

גם מי שלא ב1800 לכאורה נחשב כתורםשמואלג

וזו הסיבה שנתנו לו פטור, או דיחוי.

(רק תזכורת, הסיפור של ה1800 זה מצב בדיעבד, אם לא יעמדו ביעדי גיוס, ככה שהמספר הזה ממש לא רלוונטי לדיון)

לא, אתה קצת טועה...ותן טל

ה1800 זה מוחלט וקבוע בחוק עכשיו - אלו יהיו 1800 שלא רק יקבלו פטור מלא מגיוס בכל מצב (גם אם לא יעמדו ביעדים, כמו שאתה אומר) - הם בנוסף יקבלו תיקצוב יותר גדול משהיה ניתן לכל תלמיד בעבר.

ויש הבדל גדול מאוד בין פטור לבין דיחוי! מי שנותנים לו דיחוי - בסדר, שיראה שאחרי הדיחוי הוא מתגייס, והוא יקבל בשמחה גם הוא את ההטבה...

אבל מי שישתמט, שיעדיף ללכת לכלא ולא להתגייס לא לצבא ולא לשירות האזרחי - מה הבעיה שתהיינה הטבות מסויימות שלא - לא יגיעו? הן מגיעות רק למי שזה מגיע לו...

איפה כתוב בחוק תיקצוב?שמואלג

(בכללי איפה מעוגן בחוק התיקצוב לתלמידי ישיבות?)

ובגלל הטענה שלך אמרתי בהודעתי הראשונה אלה שמקבלים פטור. (בזמן הקבע אחרי גיל 26)

וואי. אני אחפש. אני זוכר בבירור שזה נאמר.ותן טל

למצוא את זה בתוך החוק עצמו (פונצ' בננה ) - זה ייקח לי אולי מעט זמן, אבל אני אנסה.

אקל עליך (סודר קצת)שמואלג
עבר עריכה על ידי שמואלג בתאריך ט"ז באדר ב תשע"ד 20:06

דחיית שירות לתלמידי ישיבה מתמידים עד הגיעם לגיל 26

26כב.

1. על אף הוראות סעיף 26כא, לבקשת מיועד לשירות ביטחון שהוא תלמיד ישיבה שאינה ישיבה גבוהה ציונית, שפוקד רשאי לקרוא לו להתייצב לפי סעיף 26ז, רשאי שר הביטחון לדחות, בצו, את מועד התייצבותו לשירות סדיר, אם מצא כי מתקיימים לגביו התנאים לדחיית שירות וראה לנכון לעשות כן בהתחשב בצורכי הביטחון ובהיקף הכוחות הסדירים.
  2. צו דחיית שירות לפי סעיף זה יינתן לתקופה שלא תעלה על שנה.
  3. שר הביטחון רשאי לחזור ולתת למיועד לשירות ביטחון כאמור בסעיף קטן (א) צו דחיית שירות לפי סעיף זה, עד הגיעו לגיל 26.
  4. מספר המיועדים לשירות ביטחון שיינתן להם צו דחיית שירות לראשונה לפי סעיף זה לא יעלה, בכל שנת גיוס, על 1,800. 
  5. (1)    קביעת תלמידי הישיבה שיינתן להם צו דחיית שירות לפי סעיף זה (בסעיף זה – תלמידי ישיבה מתמידים) תיעשה בשים לב לרשימת תלמידי הישיבות שיציע ועד הישיבות בארץ ישראל, לשר הביטחון, עד 1 באוגוסט שקדם לתחילת שנת הגיוס; ועד הישיבות בארץ ישראל יצרף לרשימה כאמור את אמות המידה שלפיהן נקבעה הרשימה.
    (2)    לא הציע ועד הישיבות בארץ ישראל רשימה כאמור בפסקה (1), או סבר שר הביטחון כי אין לקבל רשימה שהוצעה כאמור, ייקבעו תלמידי הישיבה המתמידים באותה שנת גיוס באופן שיקבע שר הביטחון בתקנות לפי סעיף 26כז(א)(3).
  6. נדחה שירותו של מיועד לשירות ביטחון שהוא תלמיד ישיבה מתמיד, מזמן לזמן, עד הגיעו לגיל 26, רשאי שר הביטחון לפטור אותו, בצו, מחובת שירות סדיר.
  7. פקע תוקפו של צו דחיית שירות שניתן לפי סעיף זה בטרם הגיע המיועד לשירות ביטחון לגיל 26, ולא הוארך, יחולו על המיועד לשירות ביטחון הוראות סעיף 26ז, ואם בוטל צו דחיית השירות בשל אי-עמידה בתנאים לדחיית שירות – יחולו הוראות סעיף 13.

סדרתי קצת...

(סעיף 26 כא מדבר על אי עמידה ביעדי הגיוס, אגב)

לרגע אחד לא אמרתי שהמדינה לא יכולה להחליטחרדי מקורי
למי מגיע ולמי לא
אבל יש הבדל בין לתת מענקים של כמה אלפים (עד עשרות אלפים) לבין לתת הנחה על קניית דירה, בצד האזרחי לחלוטין, בלי שום קשר לצבא
הצבא זה המדינה, המדינה זה הצבא.ותן טל

זכותה של המדינה-הצבא, להחליט על מענק, גם אם הוא בגודל הרבה יותר גבוה ממענק כזה של כמה אלפים.

עדיין לא נתת לי סיבה למה זה לא שיוויוני, מי בדיוק נפגע פה מה"לא שיוויוניות"...

כל הענין שמס לאחד כן ולשני לא בלי סיבהחרדי מקורי
שקשורה לנושא (ואין קשר בין הצבא למחסור בדיור) הוא לא שיוויוני.
בטח שיש סיבהותן טל

הסיבה היא - אדם ש/תורם מהחיים שלו למען המדינה, ודוחה בכך את הלימודים ואת תחילת חייו - מגיע לו גם זכויות כלכליות.

למה מה נראה לך "סיבה שקשורה לנושא"? שיתנו לו הנחה בקניית מדים של צבא??? לאלהיות מצחיק, בבקשה...

כן - אדם שמשתמט, יכול בשלוש השנים האלו ללמוד מקצוע, לעבוד ולהרוויח כסף - מה שחייל עקרונית לא יכול (לא נדון עכשיו בהבדל בין קרביים ללא קרביים. בבקשה.).

אם אדם שהיה בצבא מקבלחרדי מקורי
מלגות לימודים, אני מבין, לקחו לו חלק מהחיים ועכשיו מחזירים לו

וכולם מסכימים (עד כמה שידוע לי) שהפנסיות של הצבא (סכום וגיל) הם לא לעניין, כי לא משנה כמה נתת עדיין יש גבול.

אז למה כשהמדינה נותנת פטור ממע"מ זה בסדר?
זה שהוא (גם אם זה אבא שלי) תורם למדינה לא אומר שמגיע לו הכול!
לגבי "כולם מסכימים", לא ידוע לי.ותן טלאחרונה

עדיין אני לא דובר של כל עם ישראל, ככה שאני לא יכול לדעת אם "כולם מסכימים שהפנסיות הם לא לעניין".

יכול להיות שצריך בהן שיפוץ מסוים, אני לא יודע - אני לא בקיא בתחום - אבל מה שכםן, בהחלט מגיע להם תגמול הולם ביותר בתמורה לשנים היפות שהקריבו הם והנשים והילדים שלהם למען המדינה. איש קבע בצבא, ובייחוד בקרבי - זה לא אדם שעובד, זה אדם שמשקיע את החיים שלו בעם ישראל, וכל המשפחה שלו משלמת על כך מחיר - אז כן, אני בהחלט חושב שמגיע להם פנסיה ותנאים יותר טובים מעובדי מדינה אחרים, או מגובה הפנסיה המקובלת היום בשוק.

אבל מה זה קשור בכלל למה שדיברנו?

והיא נותנת לו פטור ממע"מ במקום מסויים שהיא החליטה. הפכת את זה ל"הכל" כאילו המדינה ממנת לו את כל החיים. כאילו הוא מקבל הכל ולוקחים ממי שלא תורם למדינה, את הכל...

זה שקר! זה מגיע מקנאה, מחוסר יכולת להודות שכ-ן - מי שתורם, מגיע לו לקבל הטבות על זה, גם אם למישהו אחר שלא תורם זה מאוד מציק.

וסליחה, בדיוק כמו שאתה אומר את זה - אם יביאו מלגות לימודים בחינם לכל הלימודים למי שהיה בצבא - פתאום כל החרדים והערבים יזדעקו. "זה לא שיוויוני בלה בלה בלה". נו באמת. תמיד יקפצו,, על הכל.

צרות העין, חוסר היכולת להיות כנה, לדעת שאתה עשית את הבחירה שלך, אבל אחרים עשו בחירה אחרת ומקבלים על כך תגמול - בהחלט. (אני לא מדבר עליך ספציפית, אלא פונה דרכך אל "העולם" )

מי שמתגייס, נותן את חלקו למדינה.מוטיבציה

אני לא רואה את ההבדל בין השניים.

דמגוגיה.מוטיבציה

מלש"ב שצה"ל פטר אותו משירות ביטחון ממניעים רפואיים לא רלוונטי לדיון.

למה לא רלוונטי?חרדי מקורי
כיוון שהם לא מסוגלים לשרת ולא לא רוצים לשרת.מוטיבציה

(חוץ מזה, הרבה מהם בוחרים להתנדב לצבא. אני מכירה כמה וכמה.

חוץ מזה2, לענ"ד ההטבות הנ"ל תקפות גם לגביהם, או לפחות חלקן).

^^הגבתי ל"חרדי מקורי".מוטיבציה
אם הוא לא מסוגל, לא מגיע לו?חרדי מקורי
זה משפט מגעיל!
אמרתי בדיוק את ההיפך.מוטיבציה
סליחה, טעות שליחרדי מקורי
לא הבנת מה היא כתבה. היא כתבה שלדעתה הוא יקבל.ותן טל
מענק שחרור זה משכורת. אין לזה שום קשר לפה.יוני
מענק שיחרור זה לא משכורת - זה מ-ע-נ-קותן טל

אבל עזוב את זה, תענה לעניין לשאלות ששאלתי...

מענק שחרור זה משכורת. לא אני אמרתי,יוני

הרמטכל לשעבר אמר בדיון על הגדלת המענק בכנסת הקודמת. 

ואני לא רוצה לענות לך כי אנחנו רואים את זה מכיוונים שונים ולא נגיע להסכמה בכ"מ. (מפליא אותי שאתה רוצה להכנס איתי שוב לוויכוחים בנושא..)

לגמרי משכורתשורש וגרביים
פשוט רוב החיילים יבזבזו תמיד את כל המשכורת. לכן מחלקים אותה בערך לשניים ושומרים חלק אחז לסוף השירות.

איזה צביעות ואיזה אבסורד?מושיקו

הרצף של החוקים המעודדים מגזר מסוים והולכים בפירוש נגד מגזר אחר מסריח מכל צד ופינה..

בא נראה אותו מחזיר את הקצבאות ילדים המוגדלות ליוצאי צבא (מה שרבין ביטל בשביל שהמפלגות ערביות יכנסו אילו לקואליצת אוסלו)

למה מעודדים מגזר מסויים? "יוצאי צבא" הפכו למגזר?ותן טל

לזכרוני כל אחד בישראל יכול עקרונית ללכת לצבא - אפילו ערבים למעשה, אבל גם אם לא - לשירות אזרחי לאומי בוודאי הם יכולים ללכת, בשמחה.

למה זה נגד מגזר מסויים? זה לא "נגד" - זה "בעד".

זה בעד יוצאי צבא, כן, בהחלט.

האם מישהו הגביל מישהו מללכת לצבא?

אתה לא הולך לצבא - זה בחירה שלך (לא אתה באופן ספציפי, אני מתכוון לכל מי שלא מתגייס לצבא - וזה לא משנה אם זה חרדי, ערבי או משתמט מקרב הפציפיסטים בצפון תל אביב) - אל תפיל את האחריות על זה עלינו.

מי שנותן ידו לחנוק לשרוף ולקצוץ את החרדיםמושיקו

שלא יתלונן אחרי זה על שום דבר.

לפיד מוביל שורה של מהלכים 'צודקים' שמשום מה כל מהלך פוגע במגזר החדרלניקי או החרדי יותר ויותר.

הוא מנותק ומתנשא ושם פס על כולם.

ובינתים הבית היהודי נגררים אחריו למרות שהם מנסים להראות כאילו הם לא.

בינתים כל מפלגה בקואליציה ציפצפה על ההסכם הקולאציונים במהלכים נגד דת ומדינה, גם אם יש דברים נכונים צריכים לראות לאיפוא מנשבת הרוח לפני שמעודדים אותם.

ואם אתה לא מעודכן - ערב פסח ולפיד דואג באופן אישי לפגוע בהרבה עמותות חרדיות (שעוזרות לכולם אגב)..

אחרי שאר המהלכים שלו שהוא דאג שהם יפסידו כמה שיותר כסף, המשפחות האברכים הישיבות ובקיצור רוב המעגלים שכל אחד שלומד תורה ומקיים מצוות נפגע מזה - ללא קשר לצבג וסוג הכיפה והחלוצה והסנדלים/הנעליים..

לא ענית. מישהו מונע מחרדי גם לקבל את ההטבה?ותן טל

לפיד אסר לתת לחרדים את ההטבה בכל מקרה?

מה זה "חוק שפוגע בחרדים". ההיפך. זה חוק שמיטיב עם המשרתים בצה"ל.

זה שחרדים לא משרתים בצה"ל - זה בעיה אך ורק שלהם - לא של מי ששירת בצבא ומקבל הטבה על כך.

עדיין לא ענית מה כאן לא שיוויוני -  האם חרדי לא יקבל את ההטבה כי הוא חרדי?

האם זה לא שיוויוני כלפי המשתמט מרמת אביב ג' שלא רוצה להתגייס מסיבות מצפוניות? זה אפליה נגדו?

אתה מעוות סדרי עולם... הבעיה כאן היא לא בחוק שנועד לצ'פר את המתגייסים, אלא בחרדים שרוצים את כל היד - גם לא להתגייס וגם שלא יתנו לאף אחד צ'ופר על זה שהוא מתגייס.

אז כן - אם אתה רוצה, אולי אולי זה יהיה צ'ופר שיעזור למעט יותר חרדים לחשוב פעמיים לפני שהם יוותרו על שירות אזרחי/שירות צבאי. אולי.

ונראה לי שזה מה שבעיקר החרדים מפחדים ממנו - שהחוק יגרום ליותר חרדים לחשוק בזה בסתר ליבם.

זה לא הנקודהמושיקו

קודם כל הרבה חרדים מתגייסים - ומי שלא קונה דירה גם ככה.

אבל עכשיו מחפשים את הנקודות הרגישות של החרידם ופוגעים בהם אחת אחת.

זה יכול להראות כצ'ופר נחמד אבל הכוונה הפנימית זה לעורר הרס ומחלוקת 

בעיקר בגלל שגם אורי אריאל וגם ח"כ מוזס קידמו את זה בעבר...

ועכשיו הוא רוצה לקדם את החוק הזה עם כמה תיקונים קטנים

טוב, ברור שבכל דבר אתם ישר תראו רצון לפגוע בכם.ותן טל

היום גם עבר התיקון לחוק להגנת הצרכן שמיועד לעזור לאזרחים לא להיות כבולים בצורה בלתי הגונה לחוזה של צימר/חדר כושר. זה גם חוק שבא לפגוע בחרדים! היוזמים יודעים שחרדים לא יכולים להרשות לעצמם יותר מידי צימרים וגם חדר כושר לא ממש ומעדיפים ללכת בחוץ - ולכן יזמו את התיקון הזה! כדי לדפוק את החרדים, שהם לא יהנו מההטבות שהחוק יעניק, מההגנה על הצרכן שהוא יעניק לאזרח מול חדר הכושר/בעל הצימר!

שערורייה!!!

<צ>

בכל דבר אתה יכול לראות ניסיון בלתי פוסק לפגוע בחרדים, לפגוע בחרדים, לפגוע בחרדים.

בסופו של דבר, עניינית - תסביר לי במה החוק הזה פוגע בחרדים? 

שאלה לי אליך - חרדי לא יכול להינות מההטבה הזאת?

(אגב, אתה אומר "הרבה חרדים מתגייסים" - דבר לא מדויק. אומנם יחסית לעבר זה הרבה - אבל זה עדיין זעום. בערך 3000 חרדים היום בצבא, ביחס לעשרות רבות של אלפים שלא בצבא. כלומר - אחוזים בודדים של ממש, מתגייסים. זה ל א"הרבה חרדים מתגייסים").

לא דיברתי רק על החרדיםמושיקו

דיברתי גם על החרד"לניקים שישובים ולמודים כמה שנים טובות ועושים צבא מאוחר.
שזה אומר עד שלא יגמרו צבא + כמה ילדים הם לא יוכלו לקנות דירה, אחרי שלא קיבלו משכורת מהכולל הקיצבת ילדים קוצצה ועוד פגיעות יחודיות שהוא נפגע רק בגלל שהוא לומד תורה במסירות..

הם יוכלו לקנות דירה. בלי הטבה.ותן טל

כמו שהיה עד היום.

לא מבין מה הבעיה בכך. באמת.

אתה בוחר לדחות את הצבא שלך - אתה יודע בד בבד שגם אם אתה רוצה לקנות דירה, אז אם תרצה הטבה, תצטרך לדחות גם את קניית הדירה עד לאחר הצבא - ואם זה דחוף לך לפני זה, תקנה, ותדע שאין הטבה.

ובינינו - נראה לי מעטים הזוגות שיכולים לקנות דירה תוך כזה מעט שנים מהנישואים. 

אבל עדיין לא ענית על השאלה הפשוטה ששאלתי...

אתה מפספס נקודה אחתמושיקו

שאומרים שה'חרדים' נפגעים, מתכוונים גם לחרדים שלומדים במרכז הרב בכולל מרץ ובעוד כאלו מקומות.

מהסוג של מי שלומד ומקצצים לו מכל פינה וצד...

אם רוצים באמת להיטיב שינסו להחיזר את המצב שהיה  - קיצבת ילדים מוגדלת ליוצאי צבא..
משום מה הדבר שהכי נצרך לא יקדמו את זה בגלל שזה לא נתפס טוב פוליטי.

אבל לפגוע בתורה ובלומידה שוב ושוב זה מותר ונצרך.

ואגב בכנסת לא רוצים את החוק הזה בשביל להיטיב  עם היוצאי צבא, אלא רק בשביל לקדם אג'נדה זו או אחרת של מפלגה זו או אחרת..

לפעמים לא צריך לרקוד לפי החליל, למרות שזה הדבר שנראה הכי נחמד

אתה מפספס הכל.עדיין לא ענית לי על השאלה הפשוטה שליותן טל

כזה כואב לך לענות על השאלה? או שאתה לא מעוניין להתייחס אליה כי היא לא מתיישבת עם התיאוריה שלך?

אגב - לא להיות צבוע - הרי ברור שגם אם היו נותנים הטבה כמו שאתה אומר - נגיד, קיצבאות ידלים מוגדלות מאוד למי שבצבא/היה בצבא או שירות אזרחי/לאומי - גם אז בדיוק כמו עכשיו החרדים והערבים היו קופצים וזועקים את זעקת הקוזאק הנגזל.

גם אז היו אומרים שזה פגיעה בלומדי התורה.

בשביל החרדים, שלא יהיה שום הטבה מיוחדת לצבא, שמיש שעושה צבא אך ורק יהיה חייב לעשות את הצבא ולשרת שלוש שנים, בלי שום הטבה מיוחדת שיקבל על כך. למה? למה מה קרה. מה - כי החרדים והערבים צועקים זה הסיבה שמי שהיה בצבא לא יקבל שום הטבה מיוחדת? שיתגייסו בעצמם! שלא יבכו!

אבל אני מבקש - אל תגיב שוב על הדברים שלי, אלא פשוט תענה לשאלה ששאלתי קודם: 

שאלה לי אליך - חרדי לא יכול להינות מההטבה הזאת?

חרדי יכול להנותמושיקו

אם החוק הזה יהיה רק למי ששירת בצבא שלוש שנים.

זה יהיה חוק שיויוני

כמובן הוא לא יכלול בוגרי הסדר שהם לא משרתים 3 שנים או כל מי שלא השלים שירות צבאי מלא..

בכל מקרה גם החוק נכון, לא כל חוק נכון הוא חכם וצודק...

צריך לדעת שגם דברים נכונים צריך לעשות בגבול הטעם הטוב

רוב ההטבות פרופרוציוניות לאורך השירותשורש וגרביים
ומי שודאג לריבוי הטבעי של עם ישראל זה לא שירות?מושיקו

אם רוצים לעשות שורה ארוכה של תנאים לקבל הטבה  - שיקחו פרפורציות כוללות

ואם טוענים שזה מגיע למי שנשא בנטל שיתנו למי שבאמת נשא..

זה לא שירות, מצטערשורש וגרביים
לא מדויק.ותן טל

כי המדינה מחליטה מהו השירות שהיא דורשת מכל אחד. אז היא החליטה שהשירות של ההסדר יכלול 4 שנים שמתוכם שנה וארבע (עכשיו שנה וחמש) צבא, ושאר הזמן בישיבה, והם הראשונים שמוקפצים במקרה של צורך. זה בדיוק מהות ההסדר - בניגוד לדחיית שירות. דחיית שירות, לפחות פעם - לא היה הכרה בלימוד תורה כחלק מהשירות. בניגוד להסדר.

וככה זה גם בנוגע לחרדי שכעת המדינה החליטה שהוא יכול לעשות שירות שנתיים או שירות אזרחי שנתיים - המדינה החליטה שהטוב בשבילה במצב הנוכחי יהיה לעשות את זה ולהכניס מהר את החרדים למעגל העבודה - וזה ההחלטה של המדינה.

ולכן גם למדינה מותר להחליט מיהם אלו שיהנו מההטבה ומי לא.

המדינה לא חייבת לך את זה. אז אם מישהו נותן לחבר שלי מתנה, אני לא מתנפל על נותן המתנה שהוא גזעני כי לי הוא לא נתן. הוא בחר למי לתת את ההטבה, את המתנה - וזה זכותו.

וזה בדיוק הנקודהמושיקו

שהוא מעביר שורה של חוקים עם קריטריונים שמפלים להפליא מגזר מסוים בצורה גורפת(ושוב זא לא רק חרדים אלא כל מי ששקוע בעולמה של תורה).

אם אתה תומך בחוק אחד אתה תומך בשורה של החוקים.

וזה הבעיה בחוק הזה

הרי ח"כ מוזס וח"כ אורי אריאל כבר רצו להעביר אותו עם קריטריונים נכונים (שאולי חרדים חלקית לא היו נהנים מזה אבל זה לא היה מפלה באופן גורף).

ורואים עכשיו עם חוק הגיור ששרשרת החוקים ברפורמות בדת ומדינה גרמה לדחיפה לחוק הזה..

זה לא מפלה שום מגזר.ותן טל

זה אכן מפלה אנשים שלא ממלאים את חובתם האזרחית להתגייס לצבא.

אם לדעתך החרדים עומדים בהגדרה של "אנשים שלא ממלאים את חובתם האזרחית להתגייס" - אז כן, הוא מפלה כל אחד מהם בנפרד. זה שהם חברה שלמה שעושה את זה - לא נותן להם הנחות או הסתכלות מקילה יותר.

מצטער, אבל זאת האמת.

וכמו שאמרתי - אם רוצים תמיד אפשר לראות את זה מהצד הרע.

באמת מצטער שאני בוחר לראות את החוק מהצד הטוב שלו. זה חוק שמעודד אתת אלו שהתגייסו ומראה להם שהמדינה מכירה בערך הגדול של מה שהם עשו, ומתגמלת אותם על כך. 

זה לא צריך להיות בושה. בושה זה שאנשים שלא נמצאים במגדלי השמירה, יודעים יפה מאוד להיות במגדלי השמירה של הכסף ולדאוג לכך שמי שכ-ן היה במגדל השמירה הצבאי, לא יקבל הטבות יותר מהם.

נוסח - גם לי גם לך לא יהיה. 

שמנסים לקדם דעה פסולה באמצעות חוקים נכונים-זה פסולמושיקו

בגדול זה חוק נכון.

אבל ברגע שהחוק הזה נועד להכניס עוד קצת לאנשים בלב ש"לימוד תורה זה לא שירות - וצבא זה כן" הדבר הזה פסול מכל וכל

ידידיה מאיר הביא את הנקודה הזו בטורו השבועי האחרון:

"הנקודה היא לא החוק שעבר בכנסת, או סעיף כזה או אחר. בשבוע האחרון שמתי לב למשהו חמור וחדש. בשיעורים שאני מוסר לקהלים מגוונים אני כבר לא יכול לדבר בחופשיות ובטבעיות על הערך של לימוד תורה. בלי שום קשר לאקטואליה, אני מדבר על פורים ועל גזרת המן שלא יעסקו בתורה כדברי רש"י במסכת מגילה, ומדבר על מרדכי שלמד תורה עם ילדי ישראל – ואנשים בקהל כבר זעים באי נוחות על כסאותיהם ואומרים 'כן, אבל צריך גם...' או: 'רגע, ללמוד תורה זה לא מספיק'. כלומר, הקמפיינים של לפיד חלחלו כארס של נחש לתוך ציבור שומרי התורה והמצוות. אני מלמד מקורות פשוטים ורואה שקשה לאנשים לעכל אותם. לפני שנה זה לא היה! כל השיח פתאום השתנה. האם גננות שמספרות לילדים על רבי עקיבא צריכות להתחיל להתאים את הסיפורים למצע של 'יש עתיד'?"."

מעכשיווטוביה2
ממי שלא עובד שבעה ימים בשבוע
לא יקבל שום הטבה די לבטלנות ולחוסר המעש
ציני
וברצינות. נכון שאתה חלוק עלינו בשאלת הגיוס. אני אישית חושב שבלי קשר ל'האם נותנים תנאים דתים טובים בצבא' לדעתי לא כדי לדתיים להתגייס כי לדעתי קל יותר להשפיע מבחוץ

אבל כל עוד ברור שציבור מסוים לא מתגיס. לתת הטבות כאלו זה הפליה. יכול להיות שמותר לשלטון להפלות אבל רק בלי התחכמויות כאילו זה לא

דבר נוסף לבחור ישיבה פשוט אין זמן ללמוד מקצוע כך שהטענה שהוא משתחרר לשוק העבודה היא לא נכונה
קל יותר להרוג ערבים ולהגן על המדינה מבחוץ?ותן טל

תחכים אותי - איך? ואני מבין עכשיו שאתה מדבר גם על כל המגזר הדתי לאומי - שגם לא "לא כדאי להתגייס כי קל יותר להשפיע מבחוץ"???

ולא - בדיוק הדיבור שלך "אבל כל עוד ברור שציבור מסוים...אבל רק בלי התחכמויות..." - זה עצמו התחכמות צבועה ומעוררת גועל. האפליה היא מהצד שבוחר לא להתגייס, מסיבותיו שלו. אז לא לשקר. זה שזה מגזר שלם - זה בעיה של המגזר, לא של המדינה שמעניקה הטבות למי שכ-ן מתגייס. האם עכשיו המדינה צריכה להכריז שכל דבר שהיא מעניקה כהטבה לחיילים זה אפליה נגד החרדים? ממש לא! בעיה של החרדים שהם לא מתגייסים - הם אלו שמפלים את עצמם מהמדינה. הם רוצים גם להינות מההטבות - בבקשה, הבקו"ם פתוח בפניהם.

כל מילה. איזו נחת.מוטיבציה
אם נותנים הטבה גם למי שיש לו פטור החרדים צודקיםפיבו

כי זה לא הטבה תמורת שרות שהרי הוא לא שירת אלא סנקציה נגד מי שלא משרת

שמחופשת להטבה.

אם מי שיש לו פטור לא מקבל - אתה צודק.

לא נכון. אתה דווקא טועה.ותן טל

ההטבה ניתנת למי שמשרת בצבא, למי שמשלם את חובו למדינה. מי שהמדינה מיוזמתה פוטרת אותו בגלל שהיא סבורה שהוא לא יכול רפואית להיות בצבא - אין סיבה שלא לתת לו את ההטבה הזאת.

לעומת זאת אדם שמתחמק מהחובה הזאת, או פטור לכאורה קולקטיבי למגזר שלם, ואף אחד מאותו מגזר כמעט לא מתגייס ו/או הולך לשירות אזרחי - אין חובה למדינה "להשוות" את הזכות למי שמשרת או מקבל פטור מהמדינה.

לא משווהפיבו

אבל אם נותנים למי שיש לו פטור זו לא הטבה על עשיית צבא - הוא לא עשה

זו הטבה כללית שנשללת ממי שלא ממלא את חובתו למדינה,

אבל הדרך להעניש על אי מילוי חובות בדמוקרטיה (לפחות לפי בג"ץ) אינה ע"י

שלילת הטבות שלא נוגעות לעבירה עצמה.

שוב, לא מדויק. אתה מעוות את זווית הראייה.ותן טל

זה בסך הכל הטבה שניתנת למי שעל פי המדינה ממלא את חובתו לחברה. מי שמקבל פטור, מבחינת המדינה, גם מילה בצורה הזאת את חובתו - הוא הגיע להתגייס, והמדינה פטרה אותו. 

אתה בוחר להסתכל על זה מהזווית ראייה השלילית - וזה העיוות. כמובן שלכל דבר יש צד שני שניתן לראות ממנו - אבל העניין הוא שהצד של "הטבה שניתנת למי שממלא את חובו לחברה" - יותר חזק כאן.

אני מקווה שבג"ץ לא יפסול את זה ושזה יעבור.

תתקלחו ותתרחצו. נאחובאס. באראכהקעלעברימבאר
אוליקעלעברימבאר

יש מי שמקפיד לא להתקלח בספירת העומר.

@זיויק  @אריק מהדרום 

כל אחד וההתמחות שלופ.א.
@אריק מהדרום מתמחה ברחצה בימי בין המצרים, לא בספירת העומר 
אנחנו ייקים לא נוהגים מנהגי אבלות בניסןאריק מהדרום
מבחינתנו מתחילים בראש חודש אייר.
זה רק פולנים. ייקים לא אומרים תחנון באדר,קעלעברימבאר

כי זה לא חודש מצחיק

תודה על התזכורתבנות מרכלות עלי
יש לך שמפו טוב להמליץ לנו עליו?נוגע, לא נוגעאחרונה

משהו בלי הסימן של לא נוסה על בעלי חיים שלא נהפוך אנחנו לשפני הניסיון

הכי טוב אם יש לך "נוסה בהצלחה על סוורוס סנייפ"

תתקלחוזיויק

זאת בקשה אלמנטרית מטרמפיסטים.

עדיין מתאושש מהנסיעה שהיתה לי עכשיו 🤢

אתה מתלונן הרבה ביחס לאדםאריק מהדרום

שיש לו הפריבילגיה להתמודד עם הבעיה ופשוט לא להעלות טרמפיסטים.

ומה יעזור לך להתלונן כאן?

חס וחלילה לא לעשות חסד??זיויק
אשריך שאתה מעלה!ל המשוגע היחידי

אנ בתור טרמפיסט חשוב לי מאוד לשמור על הגיינה ועל התנהגות נורמלית בתור אורח,

ואני גם מתעצבן על אחרים שגורמים לאנשים טובים לא לרצות להעלות טרמפים

(ואני מכיר כמה סיפורים..), 

מבקש סליחה בשם כלל הטרמפיסטים למיניהם

אשריךזיויק
או לעשות חסד ולא להתלונן במקומות לא רלוונטייםאריק מהדרום
או לא לעשות חסד בכלל אם קשה לך, אף אחד לא מחייב אותך לעשות חסד ואף אחד לא מחייב אותך לעשות חסד דווקא בצורה של טרמפים אבל מה אתה רוצה מגולשי צמ"ע לא ברור.
ואף אחד לא מחייב אותך לקרוא😃זיויק
פשוט תדלג הלאה על מה שלא מעניין אותך
אף אחד לא מחייב אותך לקרוא את מה שאני כותבאריק מהדרום

תדלג הלאה, אתה יכול לסגור את האינטרנט גם.

מה התגובה המוזרה הזו? אתה כותב כאן בפורום מה אתה מצפה שאנשים יעשו?

דווקא עדיף שיכתוב פהל המשוגע היחידי

ויקבל תשובה מכאלה שאכפת להם מזה,

מאשר שימשיך עם זה ולא ירצה להעלות טרמפים.

הוא יכול להתלונן קצת פה, זה חלק מהמטרות של הפורום

הוא יכול להתלונן קצת והרבהאריק מהדרום
ואני יכול להגיב לו שהוא מתלונן הרבה ביחס למישהו שיכול לפתור את הבעיה.
כן ברורל המשוגע היחידיאחרונה

אבל הוא כן רוצה להעלות טרמפים ואני מבין אותו ומעריך אותו על זה.

ואני משתדל לתת לו פידבק על החסד ולא לנסות להניא אותו מזה.

בכל מקרה מותר להגיד מה שאתה רוצה, פשוט נראלי כדאי קצת יותר בנחת...

אוזניות נגד רעשיםנקדימון

אני מחפש המלצות לאוזניות מגן נגד רעשים אבל כאלה שלא מוחצות את המוח המסכן.

לא אוזניות שמתחברות למכשיר אלא פשוט אוזניות שמבודדות רעש. לא אלחוטיות.

מכירים כזה? אשמח מאוד מאוד לקבל המלצות.

מקפיצו שובנקדימון
זה לא אוזניות זה אטמיםoo

תחפש בגוגל אטמים נגד רעש

אני מכירה את הפשוטים שמוכרים בסופר פארם אבל יש הרבה סוגים לאיטום מקצועי יותר

אטמים יש לי. אני מדבר על אוזניות נגד רעשנקדימון
אולי תמדוד בחנויות?יעל מהדרום
איזה חנויות מוכרות כזה?נקדימון
נראה לי חנויות של כלי עבודהיעל מהדרום

לק"י

ראיתי פעם בדן דיל.

בטוח גוגל יידע לכוון אותך.

רק קח בחשבון שככל שהאוזניות אוטמות יותר טובנוגע, לא נוגעאחרונה
ככה אתה תשמע הדהוד חזק יותר של עצמך (נשימות, לעיסה, נחירות חלילה)
מי עוד מתקשה לזכור פרצופים?חתול זמני
מכיר 2 אנשים כאלו. זו תופעה קיימת ולא נדירהקעלעברימבאר
זה ייחודי יחסיתהרמוניה

רוב האנשים דווקא מתקשים עם שמות אבל את הפרצוף זוכרים

מעניין

כן מענייןל המשוגע היחידי

שמות אתה זוכר?

כן פחות או יותרחתול זמני

בעיקר אם אני רואה אותם כתובים.

אבל יש הרבה שמות שאני פשוט לא טורח להכניס למאגר.

פרצופים לעומת זאת, כשאני מנסה להיזכר בהם, כמעט כולם מיטשטשים לי

ויש פרצופים שראיתי המון ואף ניסיתי בכל־כוחי לחרוט אותם בזיכרוני ואני פשוט לא מצליח להיזכר בהם

(לזהות כשאני רואה אותם, אין לי בעיה)

זה לא נשמע כ"כ חריגל המשוגע היחידי

בזיכרון פרצופים במחשבה

גם אני (ונראלי עוד אנשים) לא טוב,

אבל אם אח"כ אתה מזהה אותם

זה נשמע סבבה לחלוטין.

זו תופעה ממש שונה ממה שחשבתיריבוזום
שהתכוונת אליה ושאליה התייחסתי בהודעה הקודמת שלי בשרשור. זה לא שאתה לא זוכר, זה נשמע קשור יותר לכוח הדמיון. אתה מסוגל לדמיין באופן מוחשי דברים אחרים?
אז אולי אני כמוךל המשוגע היחידי

כשאני מדמיין

קשה לי לראות בראש את הפנים של האדם

גם אם אני מכיר אותו די טוב

אז זה משהו נקודתינוגע, לא נוגע

אני חושב שקשה לדמיין פרצופים כי הם דינאמיים (הבעות פנים), לעומת דברים דוממים או אפילו בעלי חיים. ובפרט לגברים שהמוח שלהם אנליטי יותר מטבעו.

נשמע שאצלך זה אולי דרסטי יותר, אבל זה עדיין לא משהו בעייתי.

הממ,ריבוזום
טוב, הדימיון שלי לא כל כך מוחשי. כלומר, אני לא ממש יכולה לראות ב"עיני רוחי" כמו שאני רואה בעיניים האמיתיות. אבל אני כן יכולה לדמיין "רושם", קשה להסביר - נראה לי כאילו מה שהמוח מפרש מתוך התמונה שרואים (אפשר לתכנן ציור באופן מדויק כך). במובן הזה אני מסוגלת לדמיין פנים כמו כל דבר אחר. 
בעיקרוןריבוזום
זה לא ממש שימושי להיות מסוגל לשלוף פנים, בניגוד לשמות. לא עשיתי מחקר אבל נשמע לי שזה ממש נורמלי להיות מסוגל לזהות ולהתקשות לדמיין. מעניין אם למי שמצייר הרבה יש יכולת שליפה חזותית טובה יותר מאנשים שלא. 
אני מתקשה, חוץ ממי שאני מדבר איתו בלימודחסדי הים
ולומד ממנו, כי אז בעל השמועה לפני.
לי לוקח זמן לזכור פרצופים של מדוייטותצדיק יסוד עלום
מה זה מדוייטות?חתול זמני
הבחורה שיוצאים איתה לדייטפ.א.
לא מכיר כזה דברחתול זמני
אחרי זמן מה זוכר די טובזיויק
אניאנימה

לרוב אם אני אראה את הבן אדם הנכון אני אזהה, אבל קשה לי לצייר את הפרצוף כשאני לא מולו ואז אין לי בטחון שאזהה.

עושה לעצמי סימנים: לקחתי את העט מההיא עם הסוודר הסגול, הבחור גבוה עם עיניים מודגשות.

יש לזה אבחנהנעמי28
והיא נקראת פרוסופגנוזיה
וואלהזיויק
פרוסופגניוזיהחתול זמני
סופגניות כמו בקונדיטוריה – הכי מושלמות!
אני זוכרת היטב, אבל חושבת שהכרתי פעם מישהוריבוזום
כזה... (מישהו שנפגשתי אתו פעם למטרות שידוך. אחר כך פגשתי אותו במקרה באיזה אירוע עם חברה. קצת אחר כך ניסינו שוב פעם אחת. כמה חודשים טובים אחרי כן, אחרי שהתחתנתי, החברה סיפרה לי שהיא פגשה אותו והוא אמר מזל טוב ושהוא שמע שהיא התחתנה... הם בכלל לא מכירים, ודי ברור לי שהוא התכוון אליי (אנחנו לא דומות במיוחד. רק בצבעים.)
בדיוק קראתי כתבהרקאניאחרונה

שראיינו באיזה עיתון 3 בנות שיש להן את זה

מסתבר שיש לזה שם
פרוסופאגנוזיה – ויקיפדיה 

לא לפתוחזיויק
אם פתחת תענה: למה ער?
אם למישהו יש חידון לפסח למבוגריםהרמוניה

או משחקים משפחתיים אשמח לשיתוף!

חג שמח!🌸🌸🌸

קישורים נחמדים לחידונים - אתר כיפה ומהאקדמיה ללשוןפ.א.
תודה רבה!הרמוניה

הראשון יפה...

בסוף הכנתיהרמוניה

אליאס לפסח (מילים ומושגים בנושא פסח) היה לי משהו כמו 105 מילים אז כל מילה היתה בקלף בפני עצמה

תודההרמוניה

באמת היה מוצלח ועם רמות קושי שונות... בשמחה תאמצו את הרעיון

הייתי משתפת אם היה לי קובץ מוכן אבל עשיתי ידנית בסוף

וואו, כל הכבוד!! 👍👏👏ל המשוגע היחידי
תודה רבה!הרמוניהאחרונה

האמת שהסתבכתי ממש עם לעצב לוח משחק בקנבה או בAI כי אין לי pro אז בסוף הכנתי ידנית.. אם למישהו יש כלי שטוב בזה, שאפשר להכין מהר ובקלות אני אשמח לשמוע😊

ההחלטה הכי גדולה שלקחתם בעקבות התייעצות עם AIפתית שלג

או הקניה הכי גדולה.

האם יצא לכם להתייעץ רפואית עם AI?

האם הAI השפיע על הקשר הזוגי או המשפחתי שלכם?

אני חושב שאצלי הכל קרה😅

נעזר באופן יומיומי- בהרבה דבריםפ.א.
אך זה עוד אחד מבין כלים ואמצעים רבים להתייעצות, ללימוד ולהבנה, לקבלת רעיונות ותובנות.  

אין משהו גדול שה (AI (Gemini תרם לי באופן בולט במיוחד.  

מרגישה מהדור הישןריבוזום

כמעט ולא משתמשת. כלומר, ברמה של בסהכ בכל חיי לדעתי פחות מעשרים פעמים. 

קניה? אממ... נראה לי שהתייעצנו על מחשב פעם, לא זוכרת אם בסוף קנינו משהו שהופיע בהמלצות, יש מצב שכן. רפואית? לא. לא התייעצתי על נושאים זוגיים או משפחתיים, אלא אם כן בקשת המלצה למתנה נחשבת (לא עזר בשום דבר שלא חשבתי עליו לפני כן בעצמי)

גם אצלינוגע, לא נוגע

אחרי שמבינים את הראש שלו, אפשר לפרק איתו דברים בצורה מטורפת..

עזר לי להתנקות פיזית (לדוג' להבין למה יש לי שיעול יבש מציק כבר כמה שנים טובות, מה ששני רופאים לא הבינו), להתנקות רגשית יחסית במהירות מכל מיני דברים לא פשוטים וחסימות (מגניב שתוך כדי ה"טיפול" אני יכול לשאול אותו למה אני מרגיש אפיפות במוח והוא מסביר לי איך זה קשור..), לפרק דברים שאני רוצה להבין עד לבסיס של הבסיס, להוריד לקרקע תובנות רוחניות ולהפנים אותן, לדייק חידושים, לתפוס יותר טוב רעיונות מדעיים, גם לדעת איך שרים יותר גבוה ויותר יפה בלי פיתוח קול ובלי הרבה עבודה.

וזה כמובן מעבר להרבה דברים טכניים כמו להבין מה הבעיה עם מצב השינה במחשב ועם מכונת הכביסה וכדו'.

ומצחיק שכל זה בחינם ובמינימום זמן.. 

אניoo

מנתחת עם גיפיטי הרבה נושאים/ סיטואציות/ התלבטויות/ תחושות

רוב הפעמים הניתוח וההמלצות טובים ומועילים

והזמינות כמובן מיידית

מה שהופך את הכלי הזה למועיל מאד ועם השפעה משמעותית על טיב החיים

אני משתמש בו לחישובים בעבודהחתול זמני

למשל כמה משטחים בגודל XYZ אני צריך בשביל X קרטונים בגדלים משתנים

או כדי ללמוד על כל־מיני פונקציות אזוטריות באקסל

וגם עזר לי מאוד בלימוד שפות

חוץ מזה אני אוהב לנתח איתו שירים וסיפורים (ביקורת ספרות זה תחביב שלי)

ניסיתי כמה פעמים לנתח איתו רגשות ומחשבות אבל לא הגעתי לתובנות מעניינות במיוחד

שינה את החיים בהרבה צורותמשהאחרונה

אני משתמש בו  לכל כך הרבה דברים. הן בעבודה, והן בעולם הרגשי.

רכבמחפש שם

אשמח לשמוע מכם הכוונות יתרונות וחסרונות בהחזקת רכב לבחור בן 21 עם עבודה קטנה שמכניסה 3-4 אלף בחודש. בעיקר מהצד הכספי והנפשי.

תלוי בעיקר באיפה אתה גראריק מהדרום
בירושלים ובמרכז אין הצדקה.
יש מקומות שאין ברירהמשהאחרונה
יתרון: שופוניחתול זמני

חיסרון: יכניס אותך לחובות

אני לא יודע איזה רכב אתה מתכנן לקנות והאמת אני גם לא כזה מעודכן בטווחים אבל אם אינני טועה רכבים חדשים הם בערך 70K צפונה יכול להיות יותר, משומשים במצב טוב 25K+ (זול), וכמובן אפשר לקנות גם גרוטאות שמתפרקות תוך כמה חודשים בפחות מזה.

כאמור אני לא בקי במחירים אז אני מצטט מזיכרון מעורפל ומגוגל אבל זה מאוד משתנה למטה זה הערכה גסה מינימום

זה אומר שתצטרך לעבוד בערך שנה או שנתיים רק כדי לקנות את הרכב במזומן. אם במימון אז מתווסף הרבה.

תוסיף דלק לפי הנסיעות (דלק כזה זול) אם אתה נוסע הלוך ושוב לעבודה ולעוד כל־מיני מקומות אני מניח שנע בין 1000₪-2000₪

תוסיף טסט שנתי 150₪~ בהנחה והכל תקין

תוסיף אגרת רישוי סביבות ה־1000₪ בשנה

תוסיף טיפול לרכב 500₪~ פר טיפול

תוסיף ביטוח חובה יקר פיצוצים לנהג צעיר (כמה אלפי ש"ח בשנה) לא כולל ביטוח מקיף (מניח שאם זה רכב זול אז גם לא יבטחו אותו)

כמובן בהנחה וזה רכב משומש זול יש סיכוי גדול יותר שיהיה צורך בהחלפת צמיגים / רכיבים / כיו"ב כל הדברים האלה יקרים פיצוצים. אם נגיד הלך לך המנוע ואתה רוצה לתקן ואין לך כסף בינתיים אתה מושבת וממשיך לשלם על הרכב.

או לחילופין אתה יכול לשלם חופשי חודשי ארצי שנתי 3780₪ ואם יש לך הנחות אז אפילו חצי מזה + הבוס שלך אמור לממן לך את זה

ואתה יכול לטחון את כל הארץ הלוך ושוב כמה שתרצה ולישון תוך־כדי נסיעה.

תודה רבה על הפירוטמחפש שם

אני לא עומד להכניס אותי לחובות. אם אני קונה זה רק בתנאי שיש לי את היכולת להחזיק אותו לבד. יש בהחלט רכבים זולים יותר מהמחיר שכתבת שהם בסדר גמור לשימוש שלי, אבל אתה צודק מבחינת ההוצאות.

למה אתה מתכוון שהיתרון הוא שופוני?

25K זה עבור טויטה קורולה עתיקה במצב מדהיםחתול זמני

מניח שיש יותר זול מזה

האם וואו? זה איני יודע

ואם לא וואו אז צריך לקחת בחשבון שצריך להחליף א' ב' ג' ד' ה' ו'

ובשלב מסוים הרכב "מתעייף" ואין מה לעשות כל־כך חוץ מלהחליף

לעניות דעתי ביחס למשכורת שאתה מדבר עליה (בהנחה שאין לך שום הוצאות אחרות) זה נתח ענקי שנותן יתרון מועט מאוד על־פני תחבורה ציבורית ומוניות

זה לא בהכרח יכניס אותך לחובות אבל בשלב מסוים קלטתי שהרבה אנשים מסביבי מרוויחים כמוני או יותר (לרוב יותר) אבל המצב הכלכלי שלהם גרוע משמעותית ובסוף ה־פקטור תמיד היה הרכב

לגבי שופוני גם אין הכוונה כפשוטו כן יש לזה קצת יתרונות של ניידות אבל מעשית היתרון הוא זניח זה יותר פסיכולוגי

מעשית צריך לעמוד בפקקים, לחפש חנייה, לפעמים יש דו"חות (קורה לטובים ביותר), יש סיכוי נמוך אבל קורה לכולם בשלב מסוים להיתקע באמצע הדרך וגרר ובלגן

צא וחשב כמה יעלה לך להחליף את כל הנסיעות המיוחדות במוניות

נניח נסיעות רגילות כמו עבודה וחזור / נסיעות ארוכות בתחבורה ציבורית

אבל כל־מיני דברים של להסיע בחורה / לסחוב רהיטים / סתם לנסוע בעיר מונית יכולה לסגור את הפינה בקלות

נניח 10 נסיעות במונית בחודש 300₪-400₪ וכמה כבר בן־אדם יכול לנסוע במונית

אם אתה גר בפריפריה קיצונית (נניח לא יודע, איזה כפר ערבי נידח בצפון) יכול להיות שיש בזה משהו אבל גם אז איני יודע

הגזמתאני:)))))
זה אחוז גבוה מההכנסהארץ השוקולד
למה לא להסתמך על תחבורה ציבורית?
זה פשוט תלויל המשוגע היחידי

אם אתה מרגיש ששוה לך להוציא על זה בסביבות 2000 ש"ח, זה תלוי ברמת חיים שאליה אתה מתרגל...

ואפשר למצוא גם רכב סבבה שנוסע טוב באזור 10/15Kל המשוגע היחידי
נכוןנפשי תערוג
אבל צריך להבין טוב כדי להבדיל בין רכב תקול לרכב תקין בסביבות מחיר כזה
נכוןארץ השוקולד
אבל האם לא עדיף לחסוך משהו כשזה אחוז כה גבוה מההכנסה?
כל עוד אפשר להסתייע בתחבצ ברור שעדיףאריק מהדרום
אם אתה גר בחור ביו"ש מה תעשה?
לאו דווקא עדיףנפשי תערוג

זמן זה פרמטר חשוב בחיים

בדיוק כמו שאנחנו מחזיקים מכונת כביסה. מייבש ומדיח.

גם רכב זה על אותו בסיס

שילוב של נוחות+חיסכון זמן

אתה לא מוציא כסף על מכונית כמו כל השאראריק מהדרום

על מכונת כביסה מייבש ומדיח אתה לא עושה טסט, דלק, ביטוחים, חניונים, מוסכים, אחזקה, ריביות, לא דומה ולא קרוב.

בירושלים ובמרכז ובערים חרדיות לרוב עדיף לחיות בלי רכב, ביו"ש לרוב אין לך ברירה.

נכון.נפשי תערוג

אבל זה על אותו משקל.

אומנם מחיר גבוה יותר, אבל זה כסף תמורת נוחות + זמן

גם בריכה פרטית זה כסף תמורת נוחות+זמןאריק מהדרום
נכוןנפשי תערוג

ובאמת יש כאלה ששמים בחצר כזה

לי אישית אין חצר, אז אין לי את הדילמה הזאת

ויש סבירות גבוהה שאם היתה לי חצר הייתי שם שם בריכת אינטקס

על אותו משקל אפשר פשוט לעבוד פחות...חתול זמני

אם השכר של מיודענו הוא נניח 50₪/שעה

וההוצאה על רכב זה נניח 2000₪ בחודש

אז הרכב צריך לחסוך לו 40 שעות בחודש מינימום כדי שזה ישתלם.

או משהו כזה.

נכוןנפשי תערוג

לכן זה שיקול של עלות תועלת

במקרה שלו לדעתי זה לא כדאי

אבל יש כאלה שזה שווה להם

(ושווה זה לאו דווקא רק חיסכון כספי. כי רכב לא מביא בדרך כלל חיסכון כספי)

👍מחפש שם
מעניינת הנקודה שאתה מעלה על רמת החיים
זה גם קשור בהרבה לזהל המשוגע היחידי

תמצא הרבה יותר חרדים מקרית ספר בלי רכב כי הם התרגלו לרמת חיים אחרת, ואין להם שום סיבה להוציא עוד הרבה כסף בשביל זה (וגם בשביל חופשה בחו"ל נגיד), כמובן זה כלול בנוחות ובזמן כדלעיל.

רכב הכי פשוט עולה כ1000 שח בחודשנפשי תערוג

השאלה האם אתה חושב שזה מוצדק

יתרונות: נוחות

חסרונות: עלות

זה בגדול

תתחיל בלהבין כמה עולה ביטוח (אתה נהג צעיר)מרגול

עוד לפני שהרכב נסע מטר, כבר ירד לך סכום

תוסיף עלות שנתית של טסט

אתה כנראה תקנה רכב ישן אז מוסך

וכמובן דלק

אנחנו מחזיקים רכב, אבל אל תטעה- זה יקר מאוד.

ומוסיפה לגבי הביטוח- סביר שאין לך "היעדר תביעות" (אלא אם ההורים רשמו אותך בביטוח שלהם, או בחלק מהחברות מאפשרים לקבל היעדר תביעות על סמך ההורים אם היית נוהג ברכבם דרך קבע)

אם הצורך הוא ניידות עירונית: קורקינט/אופנייםמשה

אולי יעניין אותך