עבר עריכה על ידי yonatan550 בתאריך י"א בניסן תשע"ד 00:53
עבר עריכה על ידי yonatan550 בתאריך י"א בניסן תשע"ד 00:46
אני רוצה להעלות זווית אחרת למה שמועלה כאן, כבן להורים גרושים. אוסיף ואומר- אני לא מכיר אותך וממש לא איש מקצוע ולא מתיימר להיות אחד כזה, אני רק אחד שחווה את הדברים ושמע (לצערי) כמה סיפורים בחיים.. יכול להיות שהמצב אצלך שונה- אבל בכל זאת, אני רוצה להאיר משהו.
אני אשתדל להיות לא כל כך חריף, אבל זה פשוט בלתי הגיוני בעליל מה שקורה שהולך היום..
הבעיה קודם כל מתחילה בכך שאנשים לא יודעים כמה אחריות יש להם בידיים! ברגע שאדם התחתן ויש לו ילדים- יש לו אחריות מוחלטת ועצומה על הנפשות שלהם.
כל בחירה שהוא יעשה בחיים- תגרור אחריה השפעה רבה על ילדיו.
לעניות דעתי- את רוב מקרי הגירושין אפשר לחסוך. אם לבני הזוג היה באמת אבל באמת, אכפת מהילדים שלהם ומהמשפחה שלהם- אזי הם היו מוכנים לעשות הכל בשבילם! הבעיה היא היום שאנשים חושבים קודם כל על עצמם ורק אחר כך, בסוף, על הילדים.
אז ככה - אני לא אומר, ויש פעמים שבאמת,המצב כבר בלתי נסבל-והפתרון הכי מהיר ועדיף הוא שההורים יתגרשו. אבל, זה לא סותר את העובדה שעם עבודה קשה, אבל אמיתית וכנה- את הכל אפשר לפתור!! הבעיה היא שאנשים מוותרים לעצמם, ורוצים חיים קלים. לא רוצים להתאמץ, פוחדים מלהתמודד!!!
רע לך עם אשתך? - תבדוק מה הבעיה קודם כל- אצלך! מה לא בסדר אצלי. מה אני יכול לעשות כדי לשנות את המצב, כדי שהמצב ישתפר. "תכריח" את עצמך לחזור לאהוב אותה- עובדה שפעם אהבת אותה באמת. בתור יהודים, אחד מהדגלים שאותם אנו נושאים- שלאדם יש שליטה מוחלטת על כל הרגשות שלו. אדם בוחר איך להרגיש, מה לחשוב ואיך להתנהג. זה מפעים כמה שזה נכון. קשה לך- תתמודד!! כי גירושין זה בריחה. גירושין זאת הדרך הכי קלה לא להתמודד עם קשיים!
אסור להשאר במצב הקיים, חייבים לעבוד ולעשות שינוי מהותי, אחרת-שוב פעם אתה אשתך והילדים שלך יפגעו. אתה ממש לא צריך לסבול- זה לא האידיאל של חיי נישואין! מה גם שהילדים בטוח מרגישים בזה!! קום, תפוס את עצמך בידיים- עשה שינוי! תרצה בשינוי אמיתי!! כי אתה במצב רע.
שב, תחשוב בכנות מה מפריע לך, דבר עם אשתך ותגיעו להסכמה. אם צריך- מומלץ בחום ללכת למשהו שידריך אתכם- אבל נקודת המוצא חייבת להיות שאתם רוצים לתקן את מה שיש ובאמת לפתור את הבעיות, באמת להגיע למצב של אהבה, ולא להגיע למצב של גירושין. תפסיקו לשקר לעצמכם שכל הבעיות שלכם נמצאות בבן זוג, לא! האחר הוא רק מראה לבעיות שלך!!
כי מי שהכי נפגע מכך- זה קודם כל הילדים. אז, לפעמים צריך להפסיק להיות אגואיסטים, ולהתחיל לחשוב על האחריות העצומה והבלתי ניתנת לתפיסה שיש לכל הורה. כך גם לגבי הבן שלך- מה זאת אומרת לא יהיה לך כ"כ קשה לא לראות אותו?? אתה מבין כמה שאתה אגואיסט???? לא אכפת לך מהבן שלך. זה לא יתכן!! אתה חייב לעשות שינוי מהותי- בשבילך ובשבילו! הוא צריך אבא שאוהב אותו- וכך גם אשתך וכל הילדים.
וחוץ מזה- אני ממליץ לך בחום רב להיפטר מכמויות השנאה שיש לך בפנים, על אחת כמה וכמה שזו אשתך. בטח ובטח, כזה הבן שלך. נראה לך הגיוני?? ואתה באמת חושב שגירושין יפתרו לך את הבעיות?? זאת טעות יסודית. אתה מנסה לברוח!
לכל בן אדם בעולם יש מיוחדות, יש יופי פנימי וטוב צרוף- בתור יציר כפיו של הקב"ה. ועל כן - את כולם אפשר להעריך וללמוד לאהוב- "ואהבת לרעך כמוך"- אם התורה מצוות משמע שזה אפשרי לחלוטין! אם באמת תרצה לאהוב את אשתך, תמצא בה את הנקודות שאתה אוהב- וזה ממש לא משנה מה ידעת לפני החתונה ומה לא. תוותר, תמצא בה את הטוב שיש בה, ותלמד לאהוב אותה מחדש! זה באמת אפשרי אם רק תרצה בכך.
חבר, תתחיל לתפוס את עצמך בידיים ותעשה שינוי- אחרת, תראה מה הולך פה...
מאחל לכולנו שנפקח את עיננו מיצר הרע שמסנוור אותנו מהמציאות האלוקית, האמיתית והישרה.
ושוב סליחה על הביקורת הקשה- אבל זה כבר נהיה בלתי נסבל! אני כותב מהלב- מלב כואב מהמצב העגום שלצערי הולך ומתפשט היום.
אשמח מאוד לתגובה ממך..
חג פסח כשר עם שמחה אמיתית וגאולה באמת!