הבת שלי בכיתה ב' והיא לומדת יפה וממה שאני בודקת הידע שלה הוא בסדר גמור יחסית, יש לה קצת קושי חברתי שנובע משוני מנטלי משאר הילדות( שבגללו שקלתי להעביר בית ספר לבי"ס שיש בו ילדות יותר כמוה מבחינה מנטלית, בסוף לא העברתי כי הצוות בביה"ס הבטיח לי להשקיע בהתקדמות הילדה מבחינה חברתית ולימודית), עכשיו המורה שלה מציעה לשלוח אותה לוועדת שילוב כדי שהיא תקבל עזרה פרטנית שנה הבאה, למי יש ניסיון עם דברים כאלה?מה זה אומר? סה"כ הילדה ממש בסדר, האם שייך לשלוח לוועדת שילוב או שלשקול להעביר בית-ספר? היה לי בעיה דומה עם אחד הילדים בגן- רצו לשלוח אותו לוועדה כי היה סגור מאוד והתקשה חברתית והכל ואז העברתי אותו גן למקום שיש בו ילדים יותר כמוהו וגם ממשפחות יותר איכותיות מבחינת חינוך וערכים והבעיה נפתרה כלא היתה, השאלה אם גם כאן זה יכול להיות הפתרון?
זה יכול לתת לה מקפצה להלאה.פרפר לבן
להעביר אותה יכול לעזור לטווח הקרוב אבל אולי בטווח הרחוק לא.
שילוב יכול לתת לה כלים להלאה. ויכול להיות שבעוד שנתיים היא לא תעלה ךוועדה כי יראו שהיא התקדמה וכבר לא צריכה.
אם עזר לילד שהעברת אותו אז תעבירי גם אותהמתעלה אליו
היום על כל שטות ישר רוצים ועדה אל תתרגשי
השאלה שלי היאאנונימי (פותח)
האם לוועדות האלה האלה יש השפעה על ההתרשמות הכללית על הילדה בכל מסגרת שהיא תכנס וכו'? היא לומדת טוב, ממה שקראתי ברשת שולחים ילדים על חריגות וקשיים לוועדות ואין לה שום חריגות, אין לה קושי לימודי, יש לה קושי חברתי קצת כי היא ילדה עדינה ביחס לבנות שתלטניות בכיתה שלה וגם שונה מהן מבחינת "חוג חברתי" (חיפשתי מונח להגדיר את זה..), אני לא רוצה שיגדירו אותה בגלל זה תחת כל מיני הגדרות של חריגות וכו'.
עוד משהו ששמתי לב: בכמה פעמים שהעברתי לטיפול הצקות לילדה וכו' המורה היתה מתקשרת אלי ואומרת שיש לילדה בעיות בתחומים מסויימים, כשאני לא "מתלוננת" על כלום לא מעלים בפני שום קשיים שלה ואומרים לי שהכל מצויין, וכשאני מעלה בעיה בעניין הצקות של ילדות בעיתיות לילדה וכדומה נזכרים "להדביק" לה בעיות, זה התחושה שאני מקבלת בכל אופן. הצוות עושה הרבה מאמץ אבל יש את התחושה ש:הצוות חסר ניסיון (השנה אכן כל הצוות הוא חסר ניסיון), וכן שהחברה שם לא מתאימה לה. מצד שני יש לי גם חששות להעביר אותה כי אני לא יודעת אם יש מקום הרבה יותר טוב ואיפה שהיא נמצאת בכל זאת יש לה חברות והיחס של המורות כלפיה טוב. מקווה שהובנתי עם ההתלבטויות שלי ואשמח לעצות ויותר מידע בעניינים האלה.
להעביר אותה בית ספר.הלוי
מחזקת את דיברי הלוימתעלה אליו
נשמע בית ספר חרטא
ואולי דווקא צוות חסר ניסיון זה יתרון?חלושי
לפעמים צוות חסר ניסיון רואה דברים שבעלי ניסיון מתעלמים מהם.
ועדת שילוב לא הופך את הילדה לבעלת ליקוי שלא נעים לדבר עליו. ייתכן שבזכות הוועדה היא תקבל שעה שבועית של עבודה בקבוצה קטנה על התחום החברתי והיא תקבל כלים להתמודדות.
הסיפור הזה מזכיר לי את ביתי הגדולה שגם סבלה מהצקות וכו', אצלה דווקא המורה (עם הרבה שונות וותק בהוראה) לא ראתה בעיה ולא נתנו לה מענה. השנה העברנו אותה לבית ספר אחר מסיבות שונות וההצקות בהחלט נעלמו בגלל סוג האוכלוסייה, אבל הקושי של ביתי לא נעלם ואני עדיין מבחינה בקושי שלה עם התמודדויות שונות.
כמובן שתעשו את השיקולים שלכם, אבל תחשבו גם מנק' מבט אחרות
לדעתי כדאי ללכת לוועדה אחרי שיעבירו אותה ביה"ס ככה44444אחרונה
לוועדה יהיו יותר נתונים ומבט רחב יותר.
נשמע מתיאורך שהצוות לא ביצע את עבודתומתעלה אליו
התעלם מכם ההורים ולא נתן לילדה את העזרה הדרושה אלא תייג אותה מלכתחילה כבעייתית
^^^^^^44444
אני לא נשואה אבל עבדתי כמורה ביסודיאנונימי (פותח)
אני לא יודעת לומר לך אם זה "נרשם" כמשהו כלפי הילדה אבל אני יכולה לומר לך ששילוב יכול להיות דבר ממש יעיל!
יש סיכוי טוב שהבת שלך תקבל מורת שילוב שעובדת עם תלמידים בעלי בעיות שונות (לא רק לימודיות) ויהיה לה יחס אישי וקבוצה קטנה - דבר שטוב גם לתלמידים חזקים, יותר תשומת לב ויחס וגם אפשרות להתמקד בה גם מבחינה חברתית אם זו הבעיה. בבי"ס בו עבדתי היתה מורת שילוב מ-ק-ס-י-מ-ה ומקווה שזה מה שיהיה גם עם הבת שלך בע"ה.
ואם את חושבת על סטיגמה ביחס לכיתה - בבי"ס שלי בד"כ אהבו מאוד לצאת לשעה פרטנית של תשומת לב אישי, במיוחד אם אוהבים את המקצוע \ המורה.
אני רק יודעת לומר לך שכל שנה בד"כ יש בדיקה מחדש ויתכן שיש תלמידה שתקבל שילוב בשנה אחת ובשנה אחריה לא יהיה צורך (או שלא יהיו מספיק תקציבים..
)
ממליצה לך גם לשאול בפורום "מורים לחיים"
ומאחלת לך שתצליחי לקבל את ההחלטה הטובה ביותר בנוגע לבת שלך!
אני בעד שילובאנונימי (פותח)
ועדת שילוב, לרוב מתקיימת בבי"ס או במחלקת חינוך אליה אתם משוייכים ותפקידה לבדוק האם היא זכאית לשעות שילוב לפי הבעיות/ קשיים שעלו בבי"ס.
שילוב= מורה שמוציאה אותה לשיעור פרטני, מקסימום עד 5 תלמידים, ולורב מקבלים שעה שבועית כזאת, במקרים מיוחדים נותנים גם שעתיים.
היא נשארת בכיתתה, בכל השעות מלבד אותה שעה, כשנעשה תיאום בין מורת השילוב למחנכת באיזו שעה הכי מתאים שהיא תלך לשיעור הפרטני וגם באילו תחומים לקדם אותה.
אם החליטו לעלות אותה לשילוב, אז מן הסתם יש לה קשיים נוספים מלבד הקושי החברתי שציינת.
באופן כללי זכאי לשעת שילוב תלמיד שיש לו לקות מאובחנת, לקות למידה- שיש פער בינה לבין שאר חברותיה בתחום הלימודי לרוב הוועדה תדרוש אבחון בשביל זה, אם הוועדה היא בית ספרית, אז יש בתי ספר שמסתפקים במה שהמחנכת והמורים המקצועיים מדווחים ולא יבקשו לעשות לה אבחון או לקיות קשות יותר כמו- ראיה שמיעה וכו'.
בד"כ השעה הזאת מקפיצה את הילד ולרוב הפער נסגר.
הבן שלי קיבל שנתיים בגן שעת שילוב (גננת שבאה פעם בשבוע לעבוד איתו) וזה כ"כ קידם אותו עד שכשהוא הגיע לבי"ס, בסוף החודש הראשון בבי"ס אמרו לי שהוא לא זכאי לשילוב כי הוא באותו קצב ורמת למידה של שאר התלמידים בכיתה.
הקשיים הנוספים שיש לו, שמתבטאים בעיקר בקשיים חברתיים, הוא לא זכאי בגללם לשעת שילוב.
תבררי מה הסיבה שבגללה החליטו לשלוח אותה לוועדת שילוב, כי כמו שכתבתי, אם יש רק קושי חברתי אין זכאות לפי חוק השילוב לשעות שילוב.
לא הייתי ממהרת להעביר בי"ס, בכלל לא בטוח שהקשיים יפתרו או יעלמו.
אם יש לכם שיקולים נוספים כמו- סגנון החינוך בבי"ס השני, המשפחות שמגיעות לשם תורניות יותר/ מתאימות לאופי הביתי שלכם, זה עניין אחר ואם אתם חושבים שמכל הבחינות בי"ס השני מתאים אז תעבירו, אבל אם הסיבה העיקרית היא שרוצים לשלוח אותה לוועדת שילוב, בי"ס לא יפתור את הבעיה. הבעיה תצוף גם שם.
ואין להשוות ילד אחד לשני, גם אם הסיבה נראית אותה סיבה.
וגם יש הבדל בין גיל הגן לגיל בי"ס, היא בגיל שכבר התקבעו אצלה כמה דפוסים ואולי צברה קצת תסכולים בעניין החברתי ולהעביר אותה לבי"ס אחר זה עלול להקשות עליה יותר חברתית.
יש סיבה שמלכתחילה שלחתם אותה לבי"ס הנוכחי ולא השני שנראה שמתאים לכם יותר?
נכון, כל מילה.הורות משמעותית
שילוב בעיני הוא צ'ופר+mp8
וצריכים לקבל אותו כמתנה.
הוא לא אומר שום דבר בעייתי על הילד, לא מצביע על שום לקות-
הוא בא לעזור במצבי קושי:
לפעמים רגשי, לפעמים לימודי.
גם אצלנו בביה"ס השילוב מצטייר כמושא חלומות, שעה אישית של תשומת לב עם מורה קשובה ופרטית,
לא כמשהו מרתיע ומאיים.
אני לא הייתי נרתעת, להפך.
הרבה נחת!
אני הייתי נפגשת בנחת אם יועצת בי"הסאנונימי (פותח)
ליועצת יש גם ניסיון עם ועדות שילוב ותלמידים שמקבלים שעת שילוב, ובנוסף יש לה את כל הנתונים על ביתך ואת כל השיקולים המקצועיים להפניה לוועדה.
בשיחה כזאת את יכולה לקבל את כל המידע הרלוונטי שקשור לביתך ואת כל ההשלכות של הפניה לוועדה.
בנוסף הייתי נפגשת עם מורת השילוב שעובדת בבית הספר ומקבלת ממנה מידע על שעות השילוב, על הכלים שלה ועל תרומתה לתלימידים.
ברגע שיהיה לך את כל הידע הזה יהיה לך יותר קל להחליט בנוגע לביתך.
אני באופן אישי בעד מתן שעות שילוב וקבלת שעות פרטניות אבל כל מקרה לגופו..
שילוביהושבעט5
לדעתי יש כאן טעות חינוכית של הצוות.
ילדה ללא קשיים לימודיים או התנהגותיים,לנציע לה שילוב ,רק בגלל שרוב הבנות בכיתה באות מבתים עם מנטליות שונה מזו המוכרת לה בבית.
נשמה לי קצת לא רציני להציע שעות שילוב לילדה ,אם הקושי הוא להכיר ולתפקד בכית השבה המנטליות שונה מאוד מהבית שלכם.
חבר שהבת שלכם תתויג כשונה בגלל זה.
אם יש לה קושי חברתי ללא קשר למנטליות שלצ מי שאיתה,אז צריך לתת לה כלים לשיפור מיומנויות חברתיות.
אם הבעיה של הילדה היא שרוב הכיתה באות מבתים בעלי מנטליות מסוימת,האם לא יותר פשוט להעביר את הילדה לבית ספר
שבו יש יותר בנות בכיתה עם מנטליות דומה יותר לבית שלכם.
נראה לי מוגזם שבגלל בעיה של מנטליות ,יתחילו להגדיר את הבת שלכם בכל מיני הגדרות.
גם לאנשים מבוגרים מאוד קשה לשנות מנטליות ,אני מדברת על זוגות שבם אחד אשכנזי ואחד ספרדי.
נראה שהילדה שלכם עדינה ופשוט הבנות בכיתה בולעות אותה ,כי הן מאוד דומיננטיות.
זה יכול להעשות במשגרת שעות פרטניות של יועצת בית הספר.
צודקתתתתתתתמתעלה אליו
אני לא נגד שילוב אבל....
שילוב לא קיים כדי לחפות על התיפקוד הרשלני של צוות בית הספר שהתעלם מקשייה של הילדה וזילזל בפניות ההורים
אני הייתי מנסה להעביר ביה"ס. אם לא הולך מנסה וועדת44444
שילוב.
בעיקר אם יש לך עבר דומה אצל האח.
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי
אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד
עד היום לבש ארוך בקיץ,
מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.
אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…
עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה
מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)
לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך
בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…
משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.
ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.
ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות
אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.
לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...
,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?
אפשר לשתף את הגננתמענין
שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.
אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.
באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו.
רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה
בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי.
שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)
לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.
בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו
שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.
אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)
בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!
אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה
זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול
ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל
כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית
בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.
מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?
הוא יודענהג ותיק
שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?
אולי פשוט לדבר איתו על זה
אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה
בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.
אחר כך אפשר לאזן מחדש.
משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה
היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/
הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה
אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו
שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית
או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי
בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת
ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.
בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...
לא נכוןאריק מהדרום
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית
אבלאם אפשר בכל זאת מספר...
זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בוודאיאריק מהדרום
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון
את ד''ר ליעד רוטשטיין
ד''ר מאיה אליעזר
במרכז, פרטיות