בוקר טוב לעתיד שמח!!

סתם, את צודקת!
היום המושג דתי הפך לפלורליסטי מדי.
אבל זה לא נראה שמדובר רק על שיר אהבה.
לבחור אין פיאות, במובן של "לא תקיפו" דאורייתא.
עגיל באוזן.
הבחורה שם לבושה בצורה של איסורי דאורייתא לכל הדעות.
חיפשתי כיפה בקליפ ולא מצאתי, היה שלב שהיה נראה שלמתופף יש כיפה, אבל אז בהמשך רואים שזה סרט.
וגם מה מעודד בשיר?
שהבחור נשבר מהבחורה, אז כשהיא תרצה לחזור,
במקום לברר איך אפשר להתקדם, הוא פשוט זורק אותה ובורח???
"לא תקיפו" זה איסור בדיוק כמו שבת וכשרות.
תעבירי נושא וזהו
אבל ממה שהבנתי ממנו,היה שם בעייה כזאת.
חוץ מזה שמותר לסתפר על 1.5 אבל לא פחות (למרות שאם מסתפרים רק זה אולי גם בעייה אני לא ממש בקיא בהלכות)
אם את עושה את זה כי את חושבת שזה מותר ויש לך על מי לסמוך (ולא נכנס לדיון הזה עכשיו) אז זה עניין אחד.
אבל אם את מסכימה שזה אסור במה זה שונה מאכילת צ'יזברגר או עישון סגריה בשבת?
)או לפחות מישהו שבהגדרה שומר תורה ומצוות.
(זאת אומרת יכול להיות שמישהו ידבר לשון או יכשל פה ושם,אבל לא בהגדרה,
לדוגמא מי שיודע ששמירת נגיה זה חובה הלכתית לא פחות מלצום בט' באב ובכל זאת לא שומר ולא מנסה לשמור במה בדיוק הוא דתי?)
א. מרב אחיך בסדר כי לחלק מהדעות במכונת תספורת שאין לה דין של תער מותר לקצץ. ולא תקיפו מדבר על מנהג כהני עבודה זרה (נניח כמרים) שמנהגם היה להקיף את הראש- לקצץ לגמרי את החלק של השיער עד מעל גובה האוז. הגדרים שנתנו לזה בימינו חלוקים ויש רבים שנוהגים שעם מכונת תספורת מותר לקצץ את האזור הזה כל עוד לא מגלחים ממש, וגם מספר חצי זה בסדר...
ב. כפי שאתם מכרים אותי טיפה, אני לא נוטה לחרדיות, ממש לא
יש לי רעיון שהולך איתי כבר כמה זמן. שצניעות זה לא רק עניין של גדרים
נניח , ואני יוצא לא פלורליסט בסיפור הזה השיר הזה הוא שיר אהבהבים כזה.. ומשום מה נראה לי מוזר שבחור דתי ישיר על כאלה דברים לפני אנשים וירצה גם להפיץ את זה. גם אם הבחורה בסרטו הייתה בוגרת רעיה עם חצאית מעטפת עד הרצפה ולבחור היה זקן וציצית והוא היה שיעור ג' בהר המור, היה נראה לי לא צנוע מצידו להסריט כזה קליפ שהוא שר כזה שיר לאישה. כי הצניעות היא הרבה מאוד גם בהתנהגות. ברור שנדרשים גדרים הלכתיים.. אבל לי בצבא יצא להכיר נניח חברות של חברים חילונים שיכולתי לומר עליהן שהן מתנהגות בצורה ממש צנועה, גם אם הן לא בדיוק התלבשו כמו שצריך ולא היה נעים לי להיות לידן.
אז ככה יוצא שהשיר הזה באמת מטיל צל גדול על חבר שלך אברי. מבחינתי.אבל אני לא בא לפה כדי לשפוט אותו.
לא מכיר אותך אישית מרב, אבל אני מקווה שלמרות שאת הולכת עם חצאית קצרה ושרה ליד גברים, את בחורה צנועה וזה העיקר. תפסיקו להיות ככ תוקפניים חברים.
מבקש ממש שלא תרצחו אותי על מה שכתבתי כאן![]()
![]()
![]()
שמשתדל לקיים את כל המצוות שהוא מחוייב בהם, בין דאורייתא ובין דרבנן.
ואני לא מדבר על אחד שמנסה רוצה ונופל (או שהוא לא יודע).
אלא על אחד שמתעצל, או לא מקיים חלק או את כל המצוות מתוך רצון.
אז כן, אם מישהו לא מקיים חלק מהמצוות במודע, אני אכבד אותו. אבל דתי הוא כבר לא!
כי זה בדיוק מראה על חוסר באמונה. שאתה לא מאמין שכל מה שמשה רבנו אמר זה אמת וחייבים לקיים זאת.
וזה מה שנקרא בגמרא בסנהדרין "אוכל נבלות לתיאבון" הוא נפסל לעדות, ויוצא מההגדרה של "חבר" - שזה דתי של ימינו.
ואם את מסתובבת עם חצאית מעל הברך, אז תדעי שמדובר בעבירה דאורייתא לכל הדעות.
ואת יודעת שאחד שקצצו לו את הפיאות על 0, אסור לו לצאת לרחוב עד שהן יגדלו?? (הלכה)
וזה שחיפשתי את הכיפה, זה אמנם לא חותמת שאדם דתי או לא, אבל חיפשתי סממן קטן לראות שהוא אולי דתי.
ונוסיף עוד משהו שהרבה לא יודעים, שאנשים כאלה (מסורתיים), א"א לצרף אותם למניין,
לעומת חילוני גמור שאותו יש אפשרות בשעת הדחק לצרפו למניין.
כי מי שאינו חילוני גמור, יוצא מהגדר "תינוק שנשבה" ולכן אסור לצרפו למניין.
ולא אמרתי שאני לא מכבד אותו.
אני לא מכיר אותו, ואתה כן.
אם אתה יודע שהוא משתדל לקיים את כל המצוות שהוא מחוייב בהן, אז אדרבא, הוא יוחשב כדתי.
וזה לא משנה כמה אני אגיד לכולם שהוא חילוני.
אני רק אמרתי, שמהמעט שראיתי בקליפ, זה לא נראה שהוא משתדל.
להגדרה של דתי או לא, הוא כבר נכנס בעצמו.
בכ"א, להגדיר אדם שלא מקיים תורה ומצוות כראוי - כדתי, זה פשע!
כי זה נותן לגיטימציה, לא לקיים תורה ומצוות - כי הוא עדיין נחשב דתי.
אתה אומר שאסור לשפוט אנשים. ואתה מאוכזב מאיתנו.
מי אמר?
אולי מצוה לשפוט אנשים?
זה איזה מצוה בתורה?
יש כמה וכמה הלכות בשולחן ערוך מה הדין על אדם שלא שומר מצוות (האם מצטרף למנין, האם נאמן בעדות, האם מצוה לאהוב אותו, האם השחיטה שלו כשרה וכן הלאה)
איך השולחן ערוך התכוין שניישם את זה? בלי לשפוט?
הוא התכוין שנלך לשאול את הקב"ה, בוחן כליות ולב, או שננסה לראות סממנים חיצוניים?
יש לך אקסיומה שאסור לשפוט, ואז אתה מתפלא למה אנחנו עוברים עליה...
תוכיח אותה!
מרב.
ב"ה
אם יש למישהו "לב שבור" זה מראה על עצם זה שיש לו לב,
ואם יש לו לב אז זה אומר שיש מה לבנות מחדש פה..
מי שאין לו "לב" הוא אומלל..
שטעיתי
אסור להסתכל על שיר השירים בצורה שיטחית כזו..כל הכתובים קודש ושיר השירים קודש קודשים.
כשהמחבר יכתוב שירים עם משמעויות עליוניות כאלו, ויהיה בדרגה רוחנית מספיק גבוהה נדבר...
שיר השירים הוא קודש קודשים על האהבה בין כנסת ישראל לבורא
מה זה שייך בכלל לדיון?!?!![]()
טוב הפסקים שלו לא יודעת אם אמינים מי יודע מה...
אני לא מבין בהגדרות של שירי עגבים,
אם אתה רוצה, תשרשר ללשם שבו ואחלמה.
לדעת אם טעות בידי אם לא.
ואני מניח שגם לך חשוב לדעת את ההגדרה המדויקת לשירי עגבים.

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?
הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה..
פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות
הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)
אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל
את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,
הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת.
ולא הוסיף יותר.
אני בעד,
לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:
1. היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.
2. זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.
3 הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!
תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.
דוגמא -
תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך 
הוא @חתול זמני.
פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום
עם שטויות
פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃
זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"
ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"
אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)
את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.
אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה.
והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".
רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.
יש עוד מחקרים דומים.
הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?
ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.
זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים.
הוא כמובן לא קשור לכאן
שלום
האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?
היי לכולם,
בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)
כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין
הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת
ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.
אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?
מה שאר החיילים הנשואים עושים?
הראשונים.
לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.
מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.
רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....
חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.
נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?
ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר
בקרוב אצל כולם בע"ה!
איזה מרגש
שתבנו בית קדוש ושמח ביחד
ארץ השוקולדמזל טוב,
שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות
איזה יופי!
שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!
המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!
איזו בשורה משמחת ומרגשת
בשעה טובה ומבורכת ממש
שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳