לכל אחד יש את הניסיון שלו, ולכן הדעה שלו קשורה לניסיון שלו...
אצלי, לשלושת הילדים יש לשון קשורה (לא עם סיב כזה, אלא לשון "קצרה" קוראים לזה, חיבור בסיסי עמוק שלא נותן ללשון להשתחרר), אף אחד מהם לא הצליח לינוק כמו שצריך, אבל זה לא קשור רק למבנה שלהם, אלא גם לבעיה תורשתית בהנקה שיש במשפחה שלי (כך אמרה לי יועצת הנקה מומחית). בכל מקרה, הלשון הקשורה לא הוסיפה הרבה לעניין...
אצל הבכור לא הנקתי, וגם לא חתכתי, כי לא ידעתי על עניין הלשון הקשורה. אצל השנייה, חתכתי בגיל שלושה שבועות, בזמן הזה, אצל ד"ר פורר זה היה חתך אחד וזהו בלי טיפול נוסף, היא לא הצלחיה לינוק כמו שצריך אחר כך, אך בגיל חצי שנה, ראיתי שגם מבקבוק הולך ונהיה לה קשה לאכול ולכן עשינו חיתוך נוסף, ובאמת ראיתי הקלה באכילה מבקבוק. לה אישית זה לא פתר את בעיות הנזלות והנוזלים באוזניים ובגיל 5 עשינו לה ניתוח כפתורים (מה שד"ר פורר אומר שזה ממש פותר..). באותו הזמן שעשינו לה את הניתוח, שאלתי את ד"ר פורר על הבכור - האם כדאי לנתק לו - אז התשובה שלו היתה, שבגלל שלהנקה זה כבר לא יעזור, אם הוא לא סובל מבעיות בדיבור, מדלקות אוזניים או בעיות באכילה - אין צורך לנתק. אבל את זה צריך לראות באמת מומחה (ועדיף לא ד"ר פורר - כי המקרה של הבן שלי היה היחיד ששמעתי שהוא אומר לא לנתק, לרוב הוא אומר לנתק בכל מקרה...), ולהעריך עד כמה המקרה הוא גבולי או לא וכמה הוא יכול להשפיע.
אצל הקטנצ'יק - עשינו את הניתוח בגיל שלושה שבועות גם כן (רציתי קודם, אבל הוא לא היה, ואז היתה הברית, ואחר כך פסח), אבל אז היתה לד"ר פורר שיטה חדשה... מעבר לזה שהוא חותך - דבר שלוקח דקה בדיוק, צריך בבית כל יום בוקר וערב "לפעור" את הפצע כדי שלא יתאחה (כמו שקרה לאמצעית שלי, שהיינו צריכים לחתוך שוב). האמת - שהטיפול הזה מזעזע, בעלי לא היה מוכן לעשות את זה, ואני עשיתי את זה, אני גרה קרוב למרפאה שלו, אז היו ימים שביקשתי ממנו לעשות את זה, כי לא הייתי מסוגלת כבר... אני חושבת שזה כן הפריע להנקה, למרות שלי יש קשיים סובייקטיביים בהנקה, אבל אני הרגשתי שכל העניין של להכאיב לילד שלך בוקר וערב זה דבר שמזעזע אותי ואותו. כנראה שבאמת הפצע לא התאחה, כי לא היינו צריכים לחתוך שוב, אבל אולי שווה לא לעשות את זה, אלא רק את החתך.
שורה תחתונה - אם אין קושי לילד - אני אישית לא הייתי מנתקת. אם את רוצה להיות רגועה - תתיעצי עם מומחה, עדיף לא עם ד"ר פורר שאומר תמיד לחתוך. אם את כבר רוצה לחתוך - תבצעי את הטיפול אצלו - הוא באמת הכי מומחה (כבר ראיתי ילדים שחתכו להם אבל לא כמו שצריך ובאו אליו לטיפול חוזר), אבל את הטיפול הזה של פעירת הפצע - אני לא יודעת אם שווה לעשות, ואם כן אולי לבוא אליו שיעשה בעצמו פעמיים שלוש במקום לעשות לבד.
עד כאן המלצותי...