עבר עריכה על ידי אמא, ברוך ה' בתאריך ח' בניסן תשע"ד 22:28
לי היו מכתבים מאקסים שלי, מכתבים שבשבילי סמנו תקופה, תקופה של התבגרות, תקופה של פתיחות. גם מכתבים שכתבתי לקב"ה בקשר לאקסים שלי היו שם. גם שירים שכתבו לי. וגם שאני כתבתי. כל מיני. אני חושבת שלקח לי שנתיים אחרי הנישואין עד שהייתי מסוגלת לזרוק אותם (הם נשארו במגירה בבית של ההורים שלי..). עד שהרגשתי שהמקום שאני עכשיו כל כך שונה ממה שהייתי ולכן אין לי עוד צורך בהם. זה לקח לי זמן. אבל לא ראיתי בזה בגידה בבעלי, בכלל, רק המקום האישי שלי של חוויות שעברתי.
אבל בעלי, לא בדיוק ראה את זה כך, אני פעם אפילו נתתי לו לקרוא אותם (אני חושבת שרק את הדברים שאני כתבתי), כי רציתי שידע מי הייתי ומה היו המחשבות שלי באותן תקופות, הוא לא אהב את זה, הוא לא ממש רצה את השיתוף, אבל הרגשתי שאחרי שאני נותנת לו לקרוא קל לי יותר לזרוק. לא יודעת איך להגדיר את זה, זה היה מאוד רגשי, כי המכתבים היו בזמן שהיה לי קשה להתבטא מילולית, אז יותר התבטאתי בכתיבה והם ממש היו חלק ממני. בסוף זרקתי, אבל יכול להיות שאם בעלי היה יותר מכיל ומוכן לקבל את המכתבים כמו שאני ראיתי אותם, לא הייתי זורקת, והם היו נשארים לי בתור מזכרת לתקופה שהיתה.
ואני ממש מודה לקב"ה שלא התחתנתי עם אחד משני האקסים האלה - זה היה ברור לי (גם ממש כשהתחתנתי) שעם אחד זה היה ממש אסון ועם השני זה לא היה מוצלח במיוחד, אבל עדיין המכתבים היו משהו אחר.
אבל האמת היא - שאחרי שזרקתי אותם, למרות שהיה לי קשה, הרגשתי הקלה אמיתית, ואני לא זוכרת שהצטערתי על כך. הרגשתי נקיה יותר ושלמה יותר עם בעלי וזהו. האם הם חסרים לי? לא, יש לי מספיק מכתבים מבעלי שממש נחמד לקרוא וגם הם מזכירים תקופות יפות ודברים שעברנו ביחד (10 שנים כבר, לא להאמין!) יכול להיות שאם התגובה של בעלי היתה אחרת, ובוא היה צוחק מהמכתבים וקורא אותם ביחד איתי זו כן היתה יכולה להיות מזכרת נחמדת לעוד 60 שנה, אך לא זה היה המצב, אז זרקתי, ואני לא מצטערת...