יש סיכום בינינו על חלוקת תקציב, שיש לה סכום (מאד גדול) שהיא מחליטה מה לעשות בו, כדי למנוע חיכוכים בנושאי כספים. ויש סכום שאני מחליט עליו
היא ביקשה ממני לקנות לה שמלה לחג, מהסכום שאני מחליט עליו, כי היא לא רואה איך היא תעמוד בזה. (בדרך כלל היא קנתה מתנה לחג מהסכום שהיא מחליטה עליו)
הרגשות שלה – מבחינתה אני לא עוזר בבית מספיק, לא משקיע בה מספיק, אני בעצם אמור לפצות אותה על זה, אז לפחות תחזיר לי במינימום שאתה חייב לי
הרגשות שלי – מבחינתי נחמד לי לתת לך, אני דוקא חשבתי לעשות את זה, אבל אני לא רוצה שתיקחי ממני, אני רוצה להעניק לך, ולא שזה ינתן מתוך תחושה של "אם לא תיתן לי אני אכעס"
יש סתירה בינינו? האמת שלא כל כך...
אבל מה שקרה זה שאמרתי לה שנראה, ואני לא רוצה להתחייב. והיא כעסה שאני לא מתחייב על דבר מינימאלי כזה. וזה נשאר כך
היום בבוקר היא אמרה שהיא רוצה ללכת איתי לקנות שמלה במקום מסוים, אמרתי לה שאם כבר אני רוצה ללכת למקום אחר, כי זה יהיה בשבילי טיול, ואם היא רוצה ללכת לשם אני מוכן להסיע אותה (אין לה רישיון) אז היא אמרה שלא טוב לה כי זה רחוק מדי, ולא נספיק לחזור עד שהילדים יגיעו מהקייטנות והיא לא רוצה
אז היא ניסתה להשיג בייביסיטר, ושידרה עצבים.
וכששאלתי אותה למה היא כועסת, היא אמרה שאני מכריח אותה ללכת אפילו שהיא לא רוצה. אז אמרתי שאני לא מכריח, אני רק אומר שאני רוצה ללכת איתה לטיול, ואם היא לא רוצה – אז לא, אני לא אסיע אותה, וזהו, רק שחבל.
אז היא החליטה שהיא לא הולכת עכשיו, ונראה אחר כך, אבל אתה תשלם לי? אז חזרתי ואמרתי שאני לא מתחייב.
ואז היא כעסה נורא שוב על זה שאני לא מוכן להתחייב על משהו מינמאלי שכזה. והלכה במוניות למקום שהיא רצתה, והיא אומרת שהיא תקנה את זה מהכסף שהיא מחליטה עליו
יש לי הסטוריה אתה של נסיונות סחיטה, שהיא מנסה להשיג את מה שהיא רוצה בכוח, ולא מאפשרת לי מרחב, יצא לי המיץ! למה שאני אפרגן לה שמלה? על מה? כי היא מעצבנת? זה יעזור משהו בכלל? זה יעשה שלום בינינו, או שסתם היא תרגיש שהיא צריכה לעשות שרירים ואז היא מקבלת מה שהיא רוצה?
כל ההתנהלות שלנו בבית היא שהיא מתעצבנת, ואני מנסה לחפש שלום. אבל זה כמו השלום עם הפלסטינים, אי אפשר לעשות שלום עם מישהו שלא רוצה, ורק מחפש דרכים איך להכריח אותך.
היא לא כזאת רשעית, היא לא באה ממקום של להשתלט עלי, אלא ממקום של מצוקה, ששהורים שלה חינכו אותה שאם היא לא תדאג לעצמה, אף אחד לא ידאג לה, והיא חייבת לעשות מניפולציות כדי להשיג מה שהיא רוצה, כי אם היא לא תעשה את זה לא יהיה לה שום דבר
אבל זה לא עוזר לי להבין את זה. בסופו של דבר היא מכריחה אותי. נמאס לי מזה!
מצטער שאני מערב אתכם במריבות טפשיות

נעלבת מאד מאד וכועסת ועוזבת את השיחה - או רק שותקת או הולכת ממש.