פעם שניה בחודשיים האחרונים!!אריאל דל"ת

http://www.inn.co.il/News/Flash.aspx/440909

ישתבח שמו לעד.

וכמובן-אריאל דל"ת

http://www.inn.co.il/News/Flash.aspx/440925

חבר'ה- מי שעשה את זה שיודה! זה אומר שהוא עושה בגרויות בכלא ומשחררים אותו ביומולדת של אבו מאזן!

שווה, לא?

גם כן טרור. שר ביטחון שמתאים להיות שר הבידור אולי.

לא נראה לכם שזה גורם יותר נזק מתועלת?אדם כל שהוא

מעשים כאלה, בצירוף הגל התקשורתי שבא אחריהם, מצמצמים את התמיכה של העם, מה שמשפיע גם על הפוליטיקאים, ונותנים לגיטימציה עבור הפוליטיקאים למעשים שליליים. [שהרי אינו דומה מי שהורס בית בישוב שקט, למי שפוגע ב'קני הטרור'].

לעומת זאת, לא ברור שיש למעשה זה תועלת כל שהיא, ושהוא מרתיע מישהו מלהרוס יישוב.

[כל זה בלי להתייחס לאיסור הפשוט לגרום נזק, ולאחדות האומה, אלא רק לתועלת והנזק להתיישבות] 

התגרה בהם.... אכל אותהגעגוע..
נראה לי שזה לא עונה לשאלה שלי..אדם כל שהוא

אם נתמצת את התשובה שלך ל2 מילים, היא - "מגיע לו". (תקן אותי אם אני טועה). זה מתייחס לשאלה המוסרית האם מוסרי לגרום למח"ט נזק, לא לשאלת התועלת והנזק מהמעשה להתישבות. 

[אני לא אומר שאני מסכים אם מה שכתבת, גם לגבי השאלה היא, אבל לא רוצה לפתוח את הדיון הזה כרגע].

אז דבר ראשון, מגיע לו.אריאל דל"ת

דבר שני- אני אשאל אותך את אותה שאלה מהכיוון השני- 

האם אני אמור לשקול את צעדי רק על פי איך שאנשים אחרים שאינם בקיאים בפרטים או שאינם מסתכלים מנקודת ההסתכלות שלי ינתחו את המעשה הזה בצורה אחרת?

ואם כן, איפה עובר הגבול?

הרי האמריקאים רואים את עצם ההתישבות ביו"ש כגזילה של האדמה של הפלסטינים, אולי בשביל שתהיה לנו עמדת השפעה גדולה יותר בעולם אנחנו צריכים לוותר על יו"ש?

וגם, עצם זה שיהודים מתבדלים מהגויים ע"י ברית מילה וע"י זה שאינם מתחתנים איתם, זה יוצר איבה ביננו לבין הגויים- אולי זה יותר נזק מתועלת?

גם כשמשה רבינו הלך לפרעה פרעה כעס עליו וביטל את מתן התבן לעמ"י, אז אולי גם פה יש יותר נזק מתועלת?

אם היית שם, אולי היית מהאנשים שצועקים על משה שבגללו אתה צריך לעבוד יותר ולהשיג את הקש בעצמך..

אני מחפש אמת, לא התרפסות ולא מחפש איזה מעשים לא לעשות בגלל שדוד כהן מתל אביב שהולך להפגנות של מרצ יסתכל עלי בצורה הזוייה.

אפילו אם משה כהן מירושלים שמצביע לבית היהודי יסתכל עלי מוזר בגלל זה.

התורה שלי היא לא בשביל להראות טוב, היום מי שרוצה להראות טוב צריך להיות שמאלני ולדבר על זכויות אדם. [יש גם מתנחלים כאלה, מועצת יש"ע וכדו'].

אתה רואה את הוצאת האוויר מהצמיג של המח"ט כערך,אדם כל שהוא

שראוי להקריב למענו?

ההתבדלות מהגויים יוצרת נזק, שהוא קטן ביחס לתועלת של השמירה עם ישראל וייחודיותו, בקשתו של משה יצרה נזק בטווח המיידי, אבל היא חלק מהתהליך שהוציא את עם ישראל לחירות עולם.

אני חושב שהפגיעה ברכבו של המח"ט ומעשים דומים יוצרים נזק, בטווח המיידי ובטווח הארוך. וגם אם יש לה תועלת, (שלא הסברת מהי), התועלת לא שווה את הנזק.

אני רואה כל מעשה אמיתי ונכון-אריאל דל"ת

כערך ששווה להקריב עבורו מעט מה"כבוד" המדומה שלנו שנפגע כשקוראים לנו טרוריסטים.

אתה רואה את ההתבדלות מהגויים בתור נזק מול תועלת, ומה לגבי ההתישבות ביו"ש?

או קריאה לסלק מפה את האויבים?

או קריאה לשמירה על צניעות?

הרי דברים כאלה יכולים להרחיק ממך את אחיך החילונים- אז אולי לא כדאי לשמור על צניעות כ"כ גבוהה כדי שהחילונים ימצאו מקום אצלנו?

כי אם ככה- אין באמת הבדל בין בנט לביבי, בנט מוותר על כמה ערכים כדי להתחבר עם הציבור החילוני וככה להתברג יותר טוב בפוליטיקה, וביבי מוותר על ערכים יותר חשובים כדי להיות רה"מ, והשמאלנים מוותרים על ערכים ממש נעלים כדי להיות בעלי זכות דיבור באו"ם.

אין לי שום אינטרס להצטייר טוב, אין לי שום אינטרס ללקק לכל מיני פוליטיקאים, בוודאי ובוודאי כשזה בא על חשבון המעשים שאני צריך לעשות ולא אעשה אותם בגלל מניעים כאלה..

ואתה לא מוותר על ערכים?אדם כל שהוא

האם המנעות פגיעה ברכוש של יהודי/ מדינת ישראל זה לא ערך?

האם הכרת טובה לחיילים ששומרים מפני מחבלים, ולפעמים אפילו הורגים מחבלים, זה לא ערך?

האם שלום בעם ישראל זה לא ערך?

כאשר בתור חלק מהמאבק שלי למען שלמות הארץ אני אצטרךאריאל דל"ת

להאבק ביהודי, אני אעשה זאת.

שלמות העם היא טובה וחיובית- אבל אי אפשר לשים אותה במקום ראשון לפני שלמות הארץ- במיוחד אם העם לא הולך לפי התורה.

הרי אם מחר העם יעבוד ע"ז- אתה לא תוותר על הערך של "לא יהיה לך אלוהים אחרים על פני" למען שלמות ושלום בעם, נכון?

ושוב- אנחנו חוזרים לשאלה האם זה יעודו של הצבא? לשמור עלי מפני מחבלים?

[כי את זה גם הבריטים עשו..]

(ואל תגיד לי "מה אתה משווה? הבריטים היו בעד הערבים.." כי גם המדינה הזאת נתנה נשק ושטחים ענקיים מא"י לערבים, אולי לא פחות מהבריטים.. וכסף הם בטוח הביאו הרבה יותר ממה שהבריטים הביאו..)

אז גם לך סדרי עדיפויות בין ערכים...אדם כל שהוא

על פי הבנתי, במקרה זה, עומד ערך של 'מאבק סמלי' ללא תועלת מעשית, מצד אחד. ומהצד השני, חשש משמעותי של נזק עקיף לשמירה של שלמות הארץ, על ידי אווירה ציבורית שלילית. (שמשפיעה על הפולטיקאים, שדעת הקהל חשובה להם). וכן פגיעה בשלום בעם, וגם גרימת נזק לרכוש של יהודי. לכן הכרעה הערכית בעיני ברורה.

ה"מאבק הסמלי" הוא זה שיסחוף.אריאל דל"ת

לפעמים זה נראה שכל עוד אין רווח בשטח אין לי שום עיניין לבוא ולהצהיר מעל כל במה את אמונתי השנויה במחלוקת, אבל למעשה זאת רוח המאבק, המנוע של הפעילות.

הרי היו זמנים שבהם גזרו על שמירת שבת, גזרו על ברית מילה- יהודים היו יכולים לעשות ברית מילה בסתר, אבל ללא אותם גיבורים שחרפו את נפשם למען הקריאה של עשיית ברית מילה על פי כללי ההלכה ברוב עם- אולי לא היינו זוכים היום לשמור על מצווה זאת?

האמונה, הרוח, הקריאה והשאיפה לאמת- הם אלה שיקבעו את החוזק שלך לעמוד בפני כוחות גדולים ממך.

האמונה שא"י היא רק שלנו היא מה שתשאיר אותנו פה, לא משא ומתן ולא מניעים בטחוניים.

את מי הוא יסחוף?אדם כל שהוא
את אותם הנאמנים לתורה, למצוות.אריאל דל"ת

אלה שרוצים לקדם את הגאולה.

נראה לי שמעשים כאלה מרחיקים גם אותם...אדם כל שהוא

אני גם לא רואה כאן קריאת כיוון גדולה, או משהו כזה. 

במישור ההצהרתי- המעשה לא מבטא ערכים גדולים אלא רק עויינות כלפי הצבא, ובמילא לא מושך אנשים להצטרף.

במישור הפרקטי המיידי, כבר הסברתי את דעתי שזה רק דרבון לפעולות שליליות

אז למה אתה לא רוצח את ראש הממשלה?ותן טל

בוא נגיע ישר לעניין - אתה מין הסתם רואה בראש הממשלה רודף, של ארץ ישראל ושל התורה.

מין הסתם כמו רוב נערי הגבעות אתה עושה לומד'ס לעצמך וקובע הלכות שרירותיות לעצמך.

איך זה שלא הגעת עדיין למסקנה שחובתך ההלכתית והמוסרית היא לעשות כל שביכולתך לרצוח את ראש הממשלה המוסר והרודף.

עלובי נפש, אין מילה אחרת להגדיר את זה.

השנאה מעבירה את האדם מין העולם, שנאה עצמית, תכלה גם אתכם בסוף. השתגעתם, ירדתם מהפסים ואיבדתם כל מצפן מוסרי. זה לא יותר מאשר מעשה ילדותי, חסר שכל, אדיוטי ואוילי. רחמנות על הילדון שעשה את זה.

להבהרה מוחלטת - התגובה הזאת בציניות גמורה!ותן טל

אני מתנצל בפני כל מי שלא הבין את זה - היה עליי לעיין יותר בחוקי הפורום ולגלות שחובה עליי בהודעה כזאת להציב את סמל הציניות <צ>

אז אבהיר - זה היה הודעה צינית, ובהחלט אני די משוכנע באחוזים מאוד גבוהים שחברי האתר והפורום הזה ב]פרט הם שומרי חוק התורה ולעולם לא יפגעו בצורה כזאת בראש ממשלה או ביהודי אחר, חלילה להם מלהרוג מישהו, והם צדיקים וטהורים ומעשיהם נובעים מתוך אמונה עזה. ההודעה נכתבה בציניות רק כדי להציף אזהרה למקרה שחלילה חלילה יכול להגיע אם אנשים מעורערים מעט יימשכו אחרי דעות לגיטימיות, ויהפכו אותם למעשים לא לגיטימיים - אבל חלילה חלילה לא באתי לרמוז שמישהו מהאתר והמפורום, ולדעתי בהחלט גם אף אחד מנוער הגבעות - לא מתכוונים חלילה ולא חלילה יתכוונן לעשות מעשה נפשע שכזה.

מקווה שהבהרתי ושאם מישהו נפגע מדבריי, כעת הבין אותם והעמיד אותם בסגנון ובאופן שאם היו נאמרים פנים מול פנים, היו נאמרים ככה (בציניות, ולא ברצינות...)

אני חושב שבאמת כדאי להבהיר את זהמרדכי

בס"ד

ולהבא להתשמש במילים קצת יותר נחמדות מאשר "עלובים" "חסרי ישע" ועוד כמה מילים שאתה משתמש בהם כלפי אנשים. אם קצת יותר כבוד אחד לשני יהיה פה הרבה יותר נעים לדון ולהתווכח.

שוב הבהרה - חלילה לא כיוונתי את זה כלפי אף אדםותן טל

ספציפי - אלא בכללי אמרתי שלדעתי, אדם שיורה לעצמו ולעם שלו ברגל, על פי עניות דעתי - הוא כזה וכזה. לא אמרתי שמישהו ספציפי כאן הוא כזה, כי באמת איני מכיר את החבר'ה כאן באתר, ולא יודע האם הם ינקבו צמיגים של מח"טים וכו', למרות כל הדיבורים...

אם מישהו לקח את הדברים שלי אישית, מוזמםן לפנות אליי באישי ונדבר.

מצד שני, מרדכי, אם מנהיה הגונים - נוער הגבעות כאן בפורום, לא ממש נתן מקום אמיתי לוויכוח ולדיון בעבר וגם היום, הם קוטלים בצורה מתנשאת ויהירה כל "ממלכתי" שמעז לפלוש לממלכה שלהם" - ככה שקצת לא שיוויוני לקפוץ פתאום שקצת תוקפים את האידיאולוגיה והמעשים של נערי הגבעות... ואין בעיה למצוא עשרות ביטויים והתנשאויות יהירות על ממלכתים שהעזו לבטא דעות לא קיצוניות בפורום זה...וכבר דיברתי איתך על הנושא הזה בעבר - וזה בדיוק הסיבה שבגללה הממלכתים מדירים לרוב את רגליהם מהפורום הזה, כי הוא פשוט לא מתאים להם כי הם יודעים שברגע שייכנסו יהיה תחת מתקפה בלתי נגמרת, מתנשאת ויהירה. ואתה י-ו-ד-ע את זה, בינינו...

אני עצמי לא אחת ספגתי פה יחס מזלזל וכו', למרות שהצבתי טענות ענייניות...

אני דברתי בכלליות, לא רק אליךמרדכי

בס"ד

פשוט אצלך זה היה נפוץ לאחרונה והעלתה את זה אז זה שורשר אליך.

בוא אני אגלה לך משהו?אריאל דל"ת

הפורום הזה לא נועד לכל מי ששונא את נוער הגבעות/תג מחיר/ הרב יצחק גינזבורג/ ציוני נלהב לבוא ולהתנגח במי שדעתו הפוכה.

זה שכיום מי שנכנס לפה בעיקר זה חבר'ה שבאים להתנגח ולזרוק כמה קללות עסיסיות זה הבעיה.

פעם זה היה פורום לדיונים קצת יותר רלוונטים מאשר "מה זה טוב תג מחיר?" (דיון מספר 18938392) ו"למה אתם נגד המדינה הקדושה?" (דיון מספר 1638493087328732)

אז כן, אם היינו רוצים שיבואו לתקוף אותנו נראה לי השם של הפורום היה "בואו תתקפו אותנו כי אנחנו פנאטים מסכנים ובכיינים ואין לנו מה לעשות חוץ מלהתווכח עם כל מיני אנשים שלא מכירים את האידאולוגיה".

בוא אני אגלה לך משהו - הפורום לא שייך לך ולא לאבאותן טל

שלך.

הפורום הזה נועד למי שאוהב את ארץ ישראל. הוא לא נועד בלעדית לנוער הגבעות - אלא למי שאוהב את ארץ ישראל. נקודה.

מי אתה שתטען בעלות על אהבת ארץ ישראל ותחליט שאתה אוהב אותה יותר ממני? רק בגלל שבמקביל לאהבת ארץ ישראל אני גם מאמין במדינה? מי שמך להחליט שהפורום הוא נכס בלעדי של נוער הגבעות?

הפורום נועד לדיונים על ארץ ישראל, לאוהבי ארץ ישראל - ומבטיח לך שאני אוהב  את ארץ ישראל לא פחות ממך. אז כן, מותר לי להעלות גם דיון שמדבר על כפיות הטובה שיש למי ששוממר לנו על הארץ, כפיות הטובה שיש מצד אלו שגרים באדמות שצה"ל החזיר למדינתונו, שיורקים לצה"ל בפרצוף.

זהנ חלק בלתי נפרד מדיון על ארץ ישראל - וזה שאתה הופך את זה לעניין אישי, שבאו לשטח ש-ל-ך, באו להתנגח א-י-ת-ך, במה ששיייך ל-ך - צר לי, המקום הזה הוא לא שלך. לי מותר להיכנס לכאן בדיוק כמו לך, והפורום הזה שייך לממלכתים בדיוק כמו שהוא שייך לפאנטים.

אם היו קוראים לפורום: פ]ורום הפאנטים בלבד וכל מי שממלכתי ולא טוב לו שיעוף לנו מהעיניים - מילא, זה אתר פרטי וזכותו להחליט ככה. אבל חוקי הפורום לא קבעו את זה, וקבעו שזה פורום לדיונים על ארץ ישראל, שנועד למי שאוהב את ארץ ישראל. נקודה.

מרתיח שאנשים חשים פה בעלות על הארץ כאילו היא שייכת לסבתא שלהם...

בעיני זה דווקא נראה הפוךיהודה סעדה

דווקא ה"פנאטים" מגיבים לעניין וה"ממלכתים" כותבים תגובות פוגעות ולא ענייניות, מהניסיון שלי להתווכח עם ממלכתים בפורום זה ברצינות אלה היו התגובות.

מצטער, אתה מדבר מהצד השולט בפורום.ותן טל

אני, כממלכתי גאה, אומר לך במפורש שפעמים רבות קוטלים את הממלכתים שמעזים ברוב חוצפתם להיכנס לפורום הפאנטים הטהור. גורמים לם להרגיש כאילו איך הם העיזו בכלל להיכנס לכאן, וכמו כן - איך הם לא מתביישים בכלל לאהוד את המדינה באיזו שהיא צורה. ומתבטאים אליהם בצורה שאוזנים יצלינה...

אני מעיד על עצמי שקיבלתי התייחסויות מאוד פוגעניות לשאלות ולאמירות ענייניות שאמרית והגבתי, כאשר בתשובות אליי לא הייתה שמץ ענייניות, רק זחיחות, יהירות של מי שמרגיש שהוא הרוב בפורום, שהפורום שייך לאמא שלו , שממלכתי צריך להגיד תודה על עצם זה שהתירו לו להיכנס לפורום בלי לעבור וועדת קבלה, וכן - גם מילים קשות, כאשר באותו זמן אני עוד הייתי מאוד עדין יחסית (לא רק מניק זה) - ולא התבטאתי בחריפות ובעוקצנות כמו בתקופה האחרונה, שבין השאר זה נובע בגלל היחס שניתן פה לממלכתים...

העובדה היא שאתם חשים שהפורום שייך לכם - ואם תהיה אמיתי, אתה תודה בזה. וזה הבעיה שלכם, וזה שורש הבעיה בפורום הזה והסיבה שאני ועוד ממלכתים רבים משתדלים להדיר רגלינו ממנו - לא מהסיבה שהוא שייך לכם, כי הוא לא, אלא מהסיבה שהיחס פה מכפיר ומזלזל לכל ממלכתי שנכנס

דבר ראשוןיהודה סעדה

גם אני רואה עצמי שכתלמידו של הרב קוק ובנו, אז אני ממלכתי במידה מסוימת.

דבר שני-אני קיבלתי יחס מאוד קר ולא ענייני מהממלכתים פה בפורום כשניסיתי לפתח שיחה, אז אני יכול להבין את התגובה.

אני מציע הצעת חוק שאני ממליץ לך להצטרף אליה: כל דיון שיתנהל בצורה פוגענית ולא עניינית- השרשור ינעל כמו בפגיעה ברבנים, שהרי גם זה חלק מחוקי הפורום, ודווקא עליו לא מקפידים.

אז ככה-אריאל דל"ת

בראש ובראשונה- הכל פה <צ>

אתה עלוב נפש, מסכן וילדותי שכל מה שמעניין אותו זה איך ללקק לביבי ואיך להרוס את א"י ולתת אותה לערבים כולל המחבלים שישוחררו וכל הפצצות שניתן להם.

אתה בטח כמו רוב חביריך הממלכתים בכלל לא מקשיב להלכה והולך לאכול בשר חזיר להנאתך ולא מאמין באלוהים.

בנוסף לכך אתה פשוט מסכן, אני מרחם עלייך ועל האידאולוגיה הפטתית שלך שתגרום לכולנו לרדת ביגון שאולה.

בוודאי אתה מעריץ נלהב של בנט ורוצה בכל מאודך לגייס את כל החרדים.

בעצם? למה לגייס? חבל שהנאצים לא הרגו אותם.

כל הממלכתיים המשוקצים והעלובים, שההורמונים שלהם מתפוצצים במהירות מסחררת ולא שמים לב לכמות הנזק שהם גורמים לעולם התורה עוד יגרמו לכולנו למות.

מרחם עליכם. ממש מרחם עליכם.

עכשיו הדיון הזה הוא על רמה. יופי.

נענה ברצינות על הציניות :ותן טל

לא, אני ממש לא מלקק לביבי, להיפך - המפלגה שבחרתי בה מקשה עליו כל הזמן ומהווה את האיזון היחידי שלו כלפי ימין (ליברמן לא נחשב כבר כי הוא בתוך הליכוד ביתנו, וכי כנראה הוא כבר חולם על ראשות הליכוד ביתנו...) 

בטח ובטח שאני לא חולם להרוס את א"י - המפלגה שלי השנה בנתה והוציאה מכרזים לבנייה הרבה יותר ממה שכל נערי הגבעות יבנו בעשר שנים גם יחד.

המפלחגה שלי התנגדה לשחרור מבחלים ומתנגדת תמיד, , ולא נותנם שום פצצות למחבלים, אלא אם כן אתה מתכוון לכדורים שאולי ראש המפלגה שלנו בין היתר ירה במחבלים בעת מבצעים שביצע בצבא הבזוי שאתה כמובן לא חלק ממנו, צבא הגירוש שאסור בשום פנים ואופן להיות חלק ממנו, אסור להגן על עם ישראל ואסור להיות חלק מהעם דרכו - כי זה צבא הגירוש. (חלק מההודעה ציני, נא לקרוא עם שכל ולהבין מה ציני...אין לי כוח כל שנייה לשים <צ>)

רוב ככל חבריי הממלכתיים מקשיבים קשב רב להלכה, לא אוכלים שום בשר חזיר ומאמינ ים באלוקים - ובניגוד לנוער הגבעות שכל יומיים מחליף רב, זורק לאשפה רבנים ודעות שפעם התאימו לו וכיום כבר לו, והרבה מהנוער הזה בכלל לא טורח לשאול שום רב לפני מעשה שהוא עושה - הרי ברור שהוא הרב של עצמו, הוא יודע הכל.

בנתיים האידיאולוגיה של המפלגה שלי היא שבנתה את כל יהודה ושומרון, היא שהכניסה את הציבור הדתי עמוק עמוק וחזק לתוך מרבית המוסדות הרשמיים במדינה ומשפיעה מבפנים, היא שמכניסה קצינים לצבא ומחזקת אותו מבפנים, היא שנכנסת גם לתקשורת, גם לבית המשפט אפילו, לאט לאט. להכל. בזכות האידיאולוגיה של המפלגה שלי יש עוד פתחון פה לימין בישראל.

אני מרוצה מבנט בדברים מסויימים ובאחרים קצת פחות - אבל אני זה שבחרתי בו ובמפלגה שלו לכן הזכות לבקר אותו ולטעון שהוא מבצע/לא מבצע את מה שהוא התחייב עליו בראשית הדרך - היא שלי. אתה תלך לאריה אלדד ובן ארי ותטען נגדם על מה שהם מבצעים /לא מבצעים - אם הצבעת להם. ואם לא הצבעת בכלל למדינה הציוניינית הכופרת, אין לי מה להגיד לך... בחרת למדר את עצמך, זה בעיה שלך.

בנט, במפורש, לא רוצה לגייס את כל החרדים, ממש לא, ונלחם על שינוי חוק הגיוס כך שיהיה רך וקל הרבה יותר, ובמקביל נלחם על הכרה בלימוד תורה כערך לאומי - דבר שבמשך כל שנות המדינה לא היה קיים בתוך החוק וכיום קיים בנט אמר ואומר במפורש שכל חרדי שלומד, לא יצטרך להתגייס, ורק מי שלא לומד באמת - ויש כאלו הרבה, לא נשלה עצמנו - הוא יצטרך להתגייס, כן. בנט יודע ואומר וחוזר ואומר שחרדי שיושב ולומד תורה לא יישלח לכלא. זה גם לא ריאלי לשלוח עשרות אלפים לכלא.

בנט הוא אשכנזי וכאשכנזי בטוח שיש לו קרובים כלשהם שנספו בשואה - ככה שזה ממש עליבות נפש היה להכניס את המשפט המסכן הזה ואני לא אתייחס אליו בכלל - יש משפטים שגם בציניות או בארסיות, לא אומרים. אחד מהם זה השוואה או שימוש בשואה בצורה כזאת.

עולם התורה הממלכתי כיום פורח - בזכות ישיבות ההסדר והישיבות הגבוהות יש כיום מחנכים דגולים ברחבי הי/שיבות ובתי הספר הדתיים בארץ, דבר שלפני עשרות שנים בודדות בלבד לא היה, ונאלצנו לקושש מהציבור החרדי מחנכים ומחנכות.

הציבור הממלכתי הוא זה שנושא נטל רב מאוד על כתפיו - וחלק מהנטל, מסתבר - צריך להיות לשאת באהבה גם את אלו שבוחרים לבעוט בציבור מתוכו יצאו, לבעוט במדינה שלהם, לבעוט בהכל. לשאת גם את הקומץ הזה, באהבה, אבל בביקורת.

מדהים איך שישר כאשר מעט מבקרים אתכם - אתם נכנסים לכזאת עמדת מגננה ונרדפות - ממש כאילו אתם יהודים בגלות שחשים נרדפים כל החיים. יש לך טענה - תגיד אותה, אל תשתמש בטיעון הנרדף הקלאסי. זה כבר לא יעבוד בשלב כלשהו...

הסברתי לך כבר שאני לא מחפש תמיכה ובוודאי שמותר.די"מ
עבר עריכה על ידי די"מ בתאריך ו' בניסן תשע"ד 21:45
הג'יפ הוא לא רכושו הפרטי של המח"ט אלא של המדינה הגזלנית אז וודאי שמותר.
תזכיר לייהודה סעדה

מה ההיתר ההלכתי למעשה כזה?

שהמח"ט יבין, שהוא לא יכול להרוס בתיםאריאל דל"ת

ולעבור על זה לסדר היום.

אם זה מה שהוא עושה- צריך להיאבק בו, וזה גם סוג של מאבק- שיבין את ההשלכות של מעשיו.

מה לדעתך יותר משפיע על המח"ט, ועל אלה...אדם כל שהוא

שיותר דומיננטים ממנו בקבלת ההחלטות- הנזק של הצמיג שפונצ'ר (שכמובן הם לא יצטרכו להוציא עליו שקל מכיסם הפרטי) או העיסוק התקשורתי בעניין, שיוצר דעת קהל חיובית לפעולות נגד המתנחלים?

אין לי שום עיניין להשפיע על המח"ט.אריאל דל"ת

להבדיל- כמו שאין לי עיניין להשפיע על מחבל שבא לרצוח אותי בכך שאני שורף לו את המסגד.

כל עוד אני במאבק איתו אז אני אאבק, ואם זה מאבק סימלי זה גם טוב. 

[בתקופה של רצח רבין כשבן גביר הציג את הסמל של המכונית של רבין זה לא היה המטרה לשכנע אותו בצדק דרכנו, זה יה כדי להזהיר.]

שתבין - בגלל אנשים כמוך, רצח רבין נוצר.ותן טל

אם לא נתייחס לרגע לכל הקונספירציות ונצא מתוך נקודת הנחה שעמיר באמת רצה לכל הפחות לרצוח את רבין - הוא יצא מתוך מקום שאתם מתקרבים אליו עכשיו במהירות, הילדים הקטנים וחסרי החיים שאין להם שום מצפן מוסרי ו/או הלכתי, שעושים הכל על פי ההורמונלים שלהם.

אני רוצה שתביא לי רב אחד, אחד בלבד, שמצדיק את רצח רבין ואומר שלכתחילה היה צריך לרצוח אותו. רב אחד.

ולא לתקשורת, אל דאגה - תן לי שיחה פרטית עם אותו רב, שיגיד לי בארבע עיניים בלי שום מכשיר הקלטה, שצריך היה לרצוח את רבין לכתחילה.

עליבות. מסכנות. רחמנות עליכם.

מה טוב שאתם קומץ הזוי שבעזרת ה' יתפסו את כולו וישימו אתכם בין סורג ובריח במהרה כדי שאת כל הזעם שלכם תוכלו לפרוק על ניקיון השירותים בכלא, עד שאולי טיפהתתבגרו ותבינו שהשכל החליק כם בין הידיים בזמן שניסיתם לכאורה למחות את כבודה של ארץ ישראל ועשיתם בדיוק הפוך. ביזיתם את ארץ ישראל, ביזיתם את כבודה, ביזיתם את כבוד התורה, ביזיתם את כבוד עם ישראל - בשם שום ערך. בשם ההורמונים, בשם הכעס, בשם הזעם.

בשם הנלעגות, הנגכחות. בשם העליבות.

תהיו בריאים כולכם, אני מצטער - באמת שזה מעשה עלוב, לגמרי.

חחחחחחחח את זה מאחלים כבר כמה שניםי.ל.

לנוער הגבעות.........

משום מה ה' לא כל כך מקבל את התפילות שלכם.

הלואי שהיית כותב ככה נגד החילונים וחובשי הכיפה שפוגעים בתורה ובארץ.

אין לי בעיה עם להביע דעות.ותן טל

תביעו דעות - כולם מביעים דעות. קשת הדעות יכולה להיות רחבה מאוד ועדיין סבילה.

הבעיה מגיעה ברגע שמגיעים להפוך את הדעות, את הרעיונות, למעשים בפועל שפועלים כדי לקעקע את הסדר החברתי העדין ממילא שיש כאן.

אתה מתנהג ממש כמו פיל בחנות חרסינה, מלא הורמונים כי הפילה מחכה לו בחוץ, לא חושב על כלום, העיקר לשבור כדי לצאת מכאן. לא חושב על כך שהכד העומד לידך הוא אחיך, וכן - הוא יותר חשוב מארץ ישראל! לגמרי! ואני אומר את זה חד וחלק - אדם שפוגע באדם אחר יהודי בשם השמירה על ארץ ישראל, כבייכול - הוא פושע, הוא נאלח, הוא לא פועל בכלל בשם התורה ורק משחיר אותה, וכמובן - הוא פועל על דעת עצמו.

אז ימח שמו של גדעון.אריאל דל"ת

שפגע בעבודה זרה של אביו למען שלמות התורה.

ודוד המלך היה ממש פושע, על כך שפגע בכנף בגדו של שאול.

ופנחס היה ממש נאלח בזה שפגע בזימרי בן סלוא על כך שניסה לפתוח משא ומתן עם המדיינים.

צא מהסרט, עם ישראל זה דבר גדול וקדוש- אבל אם עם ישראל לא הולך לפי התורה זה לא נותן לו שום עדיפות מכל מצווה אחרת!

אתה בטח תתחיל לעבוד עבודה זרה בשביל להתחבר לאחיך החילונים שטסים להודו לחפש את עצמם.

אתה מגיע למסקנות מאוד מרחיקות לכת...ותן טל

מה לא ברור במה שאמרתי שדעות אני יכול לשמוע אבל נגד מעשים שלדעתי פוגעים בעם ישראל - אני אצא?

כן - תתפלא, גם נגד העבודה זרה אני יוצא. מדהים אותך, מה?

אני יוצא גם נגד התופעה הזאת שכל אחד היום טס להודו לחחפש את עצמו, לראות נופים - לפני ששעשה פעם אחת בחיים שלו את שביל ישראל, לפני שהכיר את השכנים שממולו.

אבל כאשר אני הולך ברחוב ורואה יהודי מחלל שבת - דבר ראשון אני יודע שהוא יהודי בכל מקרה. ודבר שני אני יודע שזה שאני אנקב לו את הצמיג בגלגל, זה לא יעזור.

תענה לי רק על זה - למה ליהודי שלטענתך פוגע בארץ ישראל (תאמין לי שהוא עשה לארץץ ישראל הרבה יותר ממה שאתה עשית במשך כל חייך האורכים...טיפה הכרת הטוב אין לך, ברור, כי זה הכל או כלום, ואם זה לא הכל, אז ברור שהוא לא עשה כלום וכל מה שהוא עשה זה פיכסה ולא מגיע לו טיפת הכר הטוב). - אתה מנקב את הגלגל, ואילו ליהודי שאוכל חזיר/מחלל שבת/נואף עם אשת איש - אתה לא מנקב את הגלגל? מה זה האפליה הזאת? העם דורש צדק חברתי! נקב את הגלגל לכל מי שעובר על דברי התורה! <צ>

אגיד מפורשות - אתה צריך לנשק את הנעליים של כל קצין בצה"ל ולדעת, בכל ידיעתך -שבזכותו, שבזכות צה"ל - אתה יכול לכתוב באינטרנט את מה שאתה כותב, איפה שאתה נמצא. כן. בזכותו.

אם אתה מנקב גלגל לקצין כי לטענתך "צה"ל אשם ובלה בלה בלה - קודם כל עלייך להשתחוות אפיים ארצה ולנשק את הנעליים של צה"ל ולהכיר לו טובה בצורה הכי עמוקה שיש, על כך שהוא ממציל לך את החיים כל יום ויום.)

אל תדאג, אני לא משלה את עצמי שתעשה את זה...

אפשר להתקשקש עד מחר.יוני

הלכתית, (לפי רבניך) מותר להרוס בית בארץ ישראל? 

הלכתית, על פי רבניך - מותר לנסוע בשבת ברכב?ותן טל

תשובה: לא. (וסליחה שאני עונה במקום רבניך, אני קורא מחשבות )

האם זה אומר שהבא בתור שיסע בשבת ברכב, אני אפנצ'ר לו את הגלגלים?

תשובה: לא.

עכשיו תורך...

אתה קשקשןיוני

אתה לא יכול לענות תשובה לענין וזהו? 

סליחה שהטרדתי אותך בשאלתי. אני לא לוקח חלק בדיון הזה יותר. 

לא הבנת את תשובתי? התשובה היא:ותן טל

שגם אם זה אסור, (וזה תלוי מקרה כמובן) - אזי זה לא מתיר פעולה כמו זאת שנעשתה.

ולשאלתך - כמובן שזה תלוי - אם בן אדם, בכל מקום בארץ, בנה משהו לא חוקי, ועל פי חוקי המדינה צריך להרוס את הבית הזה, בלי קשר למקום שבו הוא נבנה - אזי כן, מותר להרוס את הבית. אין איסור על הריסת בית בארץ ישראל, כמה שתקפוץ ותנסה להגיד שיש.

האיסור הוא, לתת את הארץ לנוכרים או לעקור מצווה מידי ישראל. ולכן, אם מוכח באופן חסר אפשרות להוכיח אחרת, שהמדינה מנסה במקום כלשהו בכוח למנוע מעם ישראל את מצוות יישוב הארץ, לא בגלל טיעון חוקי שלגיטימי גם במקומות אחרים, אלא דווקא במקום זה  - אזי כן, זה איסור, ולהחריב חבל ארץ שלם, נניח, נכנס בהחלט בגדר הזה.

אני יודע שהרב אליעזר מלמד לא נחשב בעיניכם כלום, לא הוא ולא אביו שהוא ואשתו בעלי האתר הזה - אבל מה שאמרתי נשען על הפסיקה ההלכתית שהביא. תתמודד עם זה.

אבל מעניין - ברגע שא-נ-י נול עליך בשאלה שקצת קשה לך לענות, אתה בוחר לרוח, קורא לי קשקשן ואומר טוב, אז אני לא לוקח יותר חלק בדיון. מישהו מריח פה פחד מלהתמודד עם השאלה? ומי פה הקשקשן - אני, או אתה, שמתערב בדיון של אחרים ואחרי זה עוד מעיז לקרוא למשיב קשקשן תוך כדי התחמקות לא מוסתרת מתשובה.

כל טוב שיהיה לך.

אין מה להשוות. המחט נלחם בי וגורם ליי.ל.

בצורה זו אחרת לבטל מצוות ארץ ישראל ופוגע בארץ.

אדם שמחלל שבת פוגע בעצמו ובעולם הבא שלו ולא פוגע בי ובמצוות שלי.

חוץ מזה שאם תפנצר לאדם שמחלל שבת את הגלגל זה לא ימנע חילול שבת אבל אם יפגעו ברכוש צהל זה בהחלט יכול לגרום לכך שצהל לא יציק יותר(זה לא יעצורלגמרי את הפינויים אבל יצמצם או ימנע באופן יותר נקודתי)

בילבולי שכל. וסלח לי על החריפות.ותן טל

המח"Y לא נלחם בך, המח"Y מגן עליך, מציל אותך מערבים ואתה חייב לו אישית את חייך - מעולם לא שמעתי ששלחת לו פרחים על כל הלילות שהוא מקדיש למענך. תבחר, תבחר לראות את 0.000001 האחוז שצריך תיקון, תבחר...אבל אל תהפוך את זה לעיקר הדברים כי זה שקר מסריח ובילבולי שכל. אתה לא עשית בחיים שלך מליארדיאת ממה שהוא עשה למען העם והארץ.

ואותו דבר כמו שאתה כותב אני הייתי יכול לכתוב אחרת: אדם שמחלל שבת נלחם בצביון הדתי של המדינה שלי, וגורם לי בצורה כשזאת או אחרת לבטל מצוות עונג שבת, וגורם להוויה הציבורית לבטל את מצוות מנוחת השבת, ופוגע בעם ישראל - לכן מצווה לפנצ'ר לו את הגלגל... <צ>

ואם יפגעו ברכוש צה"ל זה יגרום צה"ל לא "יציק"? אמרה מגוכחת שכזאת...קשה אפילו להחליט מה לעשנות עליה...

אבל עזוב, אם ככה אני ממליץ לך ללכת על הכי גדול שאפשר - תפרוץ למערכות המיחשוב של הצבא, ותגרום לוירוסים המוניים שיתרוצצו שם ויגרמו לקריסת כל המערכת - אם כבר משהו שיגרום נזק, אז עד הסוף...אחרי זה צה"ל בטוח לא יתעסק איתכם, לא?

(או מצד שני, הביטחון בישראל ייפגע באופן קריטי, אחים ימותו בעקבות זה ואתה באופן אישי תוכל לזכוף לזכותך הרג של יהדי, שרשום על שמך. כבוד גדול.)

אבל ברור - אתם פחדנים, בוחרים ללכת רק בקטן, להיזהר לא יותר מיד למתוח את החבל כי אתם יודעים שברגע שתגזימו מעט יותר מידי וצה"ל והשב"כ באמת יירצו, כולכם תהיו מאחורי סורג ובריח ואפילו בלי משפט - אם הם רוצים הם ימצאו את הדרך, וימררו לכם את החיים כמו שלעולם לא תוכלו לעשות להם. לא תוכלו להקים משפחה כאשר כל שלושה ימים יעצרו אתכם בתואנה כזאת או אחרת, לא תוכלו למצוא עבודה. יהרסו לכם את החיים, אם רק תגזימו יותר מידי, ולכן אתם נזהרים.

חכה...אולי כשתתבגר תתפכח, ואולי פשוט פתאום לא תוכל להרשות לעצמך שיטוטים ליליים כאלו כמו היום. אפילו בועז אלברט הגיבור לא עושה מעשים כאלו נאלחים, תראה מה זה. איהז גיבור בלאי הוא, אה?

בוא נצא מנקודת הנחה שבית לא חוקי צריך להרוסמרדכי

בס"ד

אז למה הבניה הערבית ממשיכה כמעט ללא הפרעה ואילו בית בבעלות או ביישוב יהודי נהרס מהר מאוד?

דבר ראשון צריך להרוס את הבניה הלא חוקית של האויבים שלך, אח"כ להרוס את הבתים של העם שלך (ואחרי שתהרוס את הבניה הלא חוקית של הערבים ותגרש אותם, אז לא יהיה למה להרוס בניה יהודית כי לא יהיה מי שהתלונן על זה).

אלא שהמטרה פה היא לפגוע בכוונה בימין שנחשב יותר קיצוני. הרי איפה ההרס? במאחזים, ביצהר ועל אישים שעושים צרות לממשלה ונחשבים גם הם קיצונים (קרייזלר לדוגמה). זה לא בא מהסיבה שזה בית לא חוקי, כי יש עוד מאות אלפי בתים לא חוקיים ברחבי יו"ש, אלא זה בא מתוך שנאה לימין ולהתיישבות וניסיון להלחם למי יש יותר כוח ומי שולט ברחבי יו"ש, האם הצבא והמשטרה או הקיצונים מהגבעות ויצהר.

וכן, כל עוד לא באים והורסים בתים לא חוקיים של ערבים, אין להם שום זכות לבוא ולפרק בתים של יהודים, גם אהו נבנה באופן הכי לא חוקי שיש. איפה השוויון? מה אנחנו גזענים? כלפי יהודים, כנראה שכן.

ודברים שפרסם הבוקר בנצ'י גופשטיין בעקבות ההרס הלילה ביצהר:

נקמה היא רגש טבעי. לכן ניתן להבין את ההרס של הבתים ביצהר כנקמה על הפינצור הנורא של הג'יפ. אבל בוגי וביבי שכחו שיום יום צהל מותקף באבנים בקתבים ויריות על ידי ערבים. אם על כל אבן היו הורסים כנקמה בית. על כל בקתב היו מגרשים ועל כל יריה היו הורגים.... אז ביצהר לא היו מפנצרים...
אכן כל המרחם על אכזרים סופו להתאכזר על רחמנים.

קודם כל, זה עדיין לא נותן לגיטימיותותן טל

למעשים כמו פינצ'ור גלגלים. סיבה זה כן, אבל לא דבר שמותר לעשות. צריך להבדיל בין הסבר ל-מ-ה עשו את זה, לבין הדיון בשאלה ה-א-ם מותר לעשות את זה. וכמו שכתבו כאן - בתוך יצהר עצמה, מעוז המעוזים של המתיישבים החריפים ביותר, גם שם הרוב מתנגדים לדברים כאלו - כי אין להם צידוק הלכתי. עדיין לא הצליחו להביא לי כאן מקור הלכתי אחד לכך שמ-ו-ת-ר לפנצ'ר גלגלים ככה של  צבא הגנה לישראל שעם כל המגרעות שלו, עדיין, מרדכי, אני בטוח שאתה יודע - שבזכותו אתה כאן. ומי שמכחיש את זה באמת אין עניין להתווכח איתו, כי אני לא אתחיל להסביר לעיוור איך נראה צבע אדום - זה לעולם לא יעבוד...

(כן - צה"ל בזכותו אנחנו כאן, ואנא אל תתחילו להגיד - זה ה'. ברור שזה ה', הכל זה ה', גם זה שהבית שלי עומד על תילו ולא קורס זה ה' - אבל ה', דרך הקבלן שבנה לי את הבית,דרך האדריכל. ככה גם כאן, ה' שומר עליך - דרך צה"ל. וכפיות טובה נוראית - לא מוצדקת בשום מקרה).

עכשיו לגוף מה שכתבת - ברור שגם לערבים צריך להרוס יותר, אבל את הזעם אותם נערים קטנים לא מפנים למקום הנכון, לא עושים נכון. צה"ל הוא שליח, צה"ל הוא לא המחוקק, צה"ל הוא לא השופט. אם כב,ר הייתי אומר בציניות שאם כבר מפנצ'רים גלגל, זה לשופט שלא מאשר להרוס בית כזה ואחר, וכו'... (שלא יובן לא נכון - גם לו לא צריך לפנצ'ר גלגל).

מה שאותם נערים היה אפקטיבי באמת שיעשו, זה כמו רגבים - להפציץ, להפציץ את מערכת המשפט בתביעות נגד בנייה בלתי חוקית של ערבים, לא לתת מנוח לשנייה. ברגע שעל כל בית בלתי חוקי ערבי תוגש תביעה להריסה - הרי שבסופו של דבר המדינה ובית המשפט והמנהל האזרחי כן יצטרכו להראות יותר מאשר רק הריסת בארות - וכן יהרסו בתים בלתי חוקיים ערביים. אני לא חי באשליות שאם זה ייעשה מחר כל הבתים הבלתי חוקיים הערביים יהרסו - אבל זה כן יתקדם.

אבל לא, מה שאותם נערים עושים מגיע נטו מרגש של שנאה ונקמה, ולא מרצון באמת להיטב להתיישבות.

בנוסף, ניתן להגיד שלהרבה אנשי ימין נוח שלא הורסים בתים ערביים, בהפוך על הפוך - כי ככה הם יכולים להמשיך לטעון שצריך להרוס קודם את הבתים הערביים ורק אחרי זה את היהודיים (שאלת ביניים - למה? מי קבע מה צריך לבוא קודם? האם זה בהכרח תלוי בזה?).

אני שואל אותך מרדכי, בכנות - אם נניח ומחר היו תיאורטית הורסים את כל הבתים הלא חוקיים הערביים ביהודה ושומרון - היית מקבל בהבנה אם יום לאחר מכן כ-ל הבתים היהודיים ביהודה ושומרון שאין להם מעמד חוקי, ונבנו ללא אישורים מהמדינה - היו הורסים אותם?

אתה יודע טוב מאוד שלא - לכן כל הטיעונים שאתה מביא הם צביעות, הם שימוש רק לצורך הזמן והמקום הספציפיים, בלי שאתה באמת מאמין בהם. אתה משתמש בהם רק כשנוח לך, אבל אם באמת היו הורסים את כל הבתים הערביים ואז באים להרוס את היהודיים, לא היית מקבל את זה בהבנה, לא היית מסכים עם הטענה שבתים בלתי חוקיים צריך להרוס - תאום היה מתגלה עורך האמיתי שאתה לא באמת שואף ל"צדק בהריסת בתים בלתי חוקיים".

אני לא אומר שהדעה הזאת היא טובה או רעה - רק אומר שאם אתה כבר אמיתי תהייה אמיתי עד הסוף ואל תתחבא מאחורי תירוצים נכונים לשעתם, ורק באופן חד צדדי. אמור עד הסוף את מה שאתה מאמין בו.

(אגב- הריסת הבתים הבלתי חוקיים של היהודים לא קשורה בכלל לתלונות של ערבים וכו' - אל תשגה באשליות שאם הבנייה הבלתי חוקית של הערבים תיהרס, פתאום לא תהיה סיבה להרוס בית בלתי חוקי של יהודי. בדיוק כמו שצריך להרוס בית כזה בגוש דן, שמטולה שבצפון, בבאר שבע שבדרום - ככה יהודה ושומרון לא מעל החוק... החוק נשאר עם או בלי ערבים. חוץ מזה שתמוהה ההנחה שלך שאם הבניה הבלתי חוקית תיהרס ממילא זה אומר שיגרשו את הערבים. מאיפה זה בא לך? אין קשר בין הריסת בנייה בלתי חוקית לבין גירוש אדם ממדינה/מקום כלשהו? באותו בית - הוא לא יוכל לגור, כן - אבל זה לא אומר שהוא לא יוכל לגור בבית אחר בכפר שנניח כן יוסדר חוקית...)

וכן, די ברור לי ששלושתרבעי פורום רואה אותי עכשיו כשמאלני מארץ השמאלנים, אבל זה ממש לא כך - אלא הסתכלות נקייה על המציאות משני הצדדים גם יחד ומאף אחד מהם, והבנה שאי אפשר להיות צבוע ולהשתמש כל פעם בטיעון שבא לי, וברגע שזה מגיע אליי להשליך אותו.  אין לי בעיה שיהיו גברים עד הסוף ויטענו את הטענות הכי קיצוניות שיש - אבל שיהיו עקביים, עד הסוף.

תגובהמרדכיאחרונה

בס"ד

נתחיל בכך שלא הגבתי לעצם פעולת המניעה ולעצם הפגיעה ברכוש צה"ל אלא רק לטענה שלך שבית לא חוקי צריך להרוס, ולכן לא התייחס לדברים שכתבת בתחילת דבריך, כי אומנם יש לי מה להגיד על זה ודרך חשיבה שונה משלך בנושא, אבל זה לא הנושא שפתחתי עכשיו ועליו אני רוצה לדון. לי כאמור הפריעה הנקודה שאמרת ש"בית לא חוקי צריך לפנות".

אין לי מושג לאיזה אנשים נוח שהבניה הלא חוקית של הערבים ממשיכה ואיזה אינטרס יש להם שזה ימשך. אני לא רוצה לראות פה שום בית ערבי, ואם יתחילו לטפל בכל הבניה הלא חוקית של הערבים אז זה בהחלט יתחיל לשפר את המצב.

לגבי שאלת הביניים שלך - 

הם האויב שלנו! בבעיות שהם מייצרים צריך, במדינה נורמאלית, לטפל קודם, מאשר לאזרחים שמשלמים מיסים ומשרתים למען העם (כן, אחד מהמפונים הלילה הוא חייל בשירות סדיר, ואזכיר גם שרצו לפרק בגבעת היובל שבעלי את ביתם של רועי קליין הי"ד ועוד כמה קצינים בטענה שזה לא חוקי). אני מצפה שקודם יטפלו בערבים ואחר כך בעם שלהם.

והכי חשוב לזכור -

זאת הארץ שלנו! לא שלהם! אם צריך לזרוק משהו זה קודם את מי שזה לא הבית שלו ולא המקום שלו ורק אחר כך להתעסק במי שזה כן הבית שלו! כן! יש סדר עדיפויות! זאת הארץ שלי! לא שלא! אני עדיף ממנו! זאת המולדת של העם שלי וזאת הארץ שקיבלנו ירושה מהקב"ה!

כל עוד זוכרים את זה וזוכרים מי בעל הבית (=עם ישראל) אז יותר קל להבין במי צריך לטפל קודם ולמה.

וכן, זאת אפליה שבית של יהודים נהרס בתגובה לפגיעה ברכוש צה"ל, אבל ערבים שמיידים בקת"בים, אבנים ופוגעים בלי סוף בחיילי צה"ל, ממשיכים לגור בבתים הבלתי חוקיים שלהם. למה יהודי לא מקבל את אותו היחס שמקבל ערבי? למה את הבית של תושב יצהר מפרקים ושל ערבי בחווארה הסמוכה לא אחרי שגם שם נפגעו לא פעם ולא פעמיים חיילי צה"ל? למה היהודים הם אזרחים סוג ב'?

אחרי שהורדת את כל הבניה הלא חוקית של הערבים צריך לבדוק מה המצב בעניין הבניה.

המצב כיום ביו"ש שבשביל לבנות בית חוקי צריך קשרים ולעשות אלף ואחת דברים על מנת להשיג את האישור הנכסף בשביל להתחיל לעבוד על הבניה, לכן הבניה כיום היא מועטת וכל הבניה זה בעיקר אישורים ישנים. כשיפצנו והחרבנו (לא בניה מחדש שזה יותר קשה) את הבית שלי לפני מספר שנים, אבא שלי נאלץ לערב ח"כים בכדי שיהיה לנו אישור לבנות. למזלנו אבא שלי מקורב מאוד לכמה ח"כים והם עזרו לו והפעילו לחץ על שר הביטחון דאז (אהוד ברק) לתת לנו אישור (אגב, את הבניה התחלנו ללא האישור שהגיע רק לקראת סוף הבניה). במצב כזה שלא מאפשרים לבנות בקלות ומונעים את הבניה, אז גם במצב כזה אצא נגד הריסת בתים לא חוקיים. אם רוצים שיבנו חוקי אז שיאפשרו את זה! אם לא מאפשרים לבנות חוקי ומנסים לעצור בכוח את הבניה אז אנחנו לא נכנע למשחק שלהם ולא נשתוק ונעצור את הבניה, ואם יבואו להרוס לנו אנחנו נאבק.

וכשבעז"ה נגיע למצב מתוקן שבו אפשר לבנות חוקי בלי בעיות בכלל ואין אפליות וימשיכו לבנות לא חוקי אז אני לא אצדיק את הבניה הלא חוקית ולא אצא נגד ההריסה.

לגבי הטענה שבסוגריים-

מה שקורה בד"כ (ע"ע עמונה) זה שערבים באים ומכריזים פתאום משום מקום שזה השטח של אבא של הסבתא של הכלב שלהם ואז יוצאים מיד בהצהרה שזהבניה לא חוקית שנבתנה על "שטח פלסטיני" וכמובן מהר מאוד גם בית המשפט ל"צדק" מתערב לטובת הערבים והבתים הופכים בין רגע לבלתי חוקיים שזקוקים להריסה. אז כשלא יהיו פה ערבים לא יהיה מי שיתבע שזה לא חוקי. הרי זה לא סוד מה המציאות בשטח בכל הקשור לנושא הזה של הרס מבנים לא חוקיים.

וסרטון של גונגה שקצת ממחיש את המציאות העצובה ששוררת ביו"ש:

אריאל דל"ת, דיברתי אתך על היתר הלכתייהודה סעדה

לא הגיוני, יש הרבה דברים בהלכה בניגוד להיגיון שלנו, למשל "גרמא בנזקין פטור"-למה? רק בגלל שגרם לי למות בצורה עקיפה יהיה פטור?

אז בבקשה-תביא לי את ההיתר ההלכתי, הייתי שבת ביצהר וידידי מהיישוב הסביר לי שיש שם קבוצה קטנה מאוד שתומכת בפגיעה בחיילים והשאר מתנגדים לזה בגלל שאין מקור הלכתי לדבר.

עביד איניש דינה לנפשיהדי"מ
זה חלק ממאבק שמנסה למנוע את ההרס שהשלטון הזר אחראי לו.וכמובן שיש בזה גם צד של פיקוח נפש.
אתם יודעים מה מעניין?אריאל דל"ת

למה אף אחד לא הזכיר את המילים "יואב ירום" בחודשיים האחרונים, עם כל הפעולות נגד חומש וההריסה ביצהר וכו' שהוא עשה, רק כשמפנצ'רים לו את הגלגלים פתאום הוא "אחד מטובי חיילנו".

אולי תגידו שהוא רק בורג במערכת? רק מילא פקודות? צריך לזכור מי נלחם פה למען עם ישראל ומי בסה"כ שומר על שקט..

|נקרע מצחוק| אוי טאטע..אריאל דל"ת

כמה שהציונים האלה לא מחוברים למציאות..

אין, אפשר למות!!!!

http://www.inn.co.il/News/Flash.aspx/440954

אכן,די"מ
היו מספר מקרים שלא קק שדרכו נשק אלא ממש ירו.והיה יותר מפעם אחת שדרכו נשק.
על חיילים של צה"ל?אריאל דל"ת

טוב ברור.

לא הבנתי - אתה טוען שנוער גבעות מסוגל לירות בחייליותן טל

בחיילים, או לא? כמובן בהנחה ש/יהיה להם נשק - מה אתה טוען, זה לא ברור?

האם אתה מכחיש את המציאות שבה חלילה המצב יסלים ולנער גבעות מסויים כבר לא יספיק "רק" לנקב גלגל, והוא יחליט לגמור את העניין אחת ולתמיד ופשוט להניח מטען ברכב של המח"Y. למה לא? הרי הוא מוייסר, ורודף, ומצווה להרוג אותו...

(וכלקח מההודעה הקודמת: <צ> לגמרי!!! )

אתה ראית מקרה כלשהו בו פגעו פגיעה בחיילי צה"ל?אריאל דל"ת

וואי, אני זוכר! זה היה השבוע!! באיזור יצהר! זרקו בקת"ב על ג'יפ מג"ב..

איפה זה היה? נו.... אה, בחווארה.

אופס, זה ערבים, זה לא נוער הגבעות..

איזה באה, טוב נו לערבים מותר.

לא אמרתי שזה קורה עכשיו.ותן טל

אלא שאלתי אם לדעתך זה לא י-כ-ו-ל לקרות בעתיד? כהסלמה של המצב הקיים?

אחרי הכל - אם לפנצ'ר גלגל היום, אז למה שמחר מישהו לא ייקח צעד קדימה ויזרוק אבן על חייל?

אבל אתה יודע מה? אתה צודק - ברגע שמישהו יעשה את זה, הגיוני שאפילו נערי הגבעות עצמם יפחדו ויתנערו ממנו - יגידו, הוא לא משלנו, אולי זה מושתל, או סתם משוגע. 

אז ברגע שבכל מקרה גם אתם ממהרים להתנער מעושי מעשים קיצוניים שכאלו - קשה שלא לתמוה ולצחוק - אז מי הוא "Vמוסמך" לקבוע מיהו נעקר גבעות שעשה מעשה "לגיטימי" של פינצ'ור גלגל, ומיהו מתחזה נוכל שאינו נער גבעות שעשה מעשה של זריקת אבנים על חיילי צה"ל - מי המוסמך לקבוע מיהו מה, ואיזה הגדרה תהיה לאדם כזה או כזה?

ולא, לתהייתך - ברור שגם לערבים אסור לעשות את זה. כל אחד, אבל כל אחד, שזורק אבן על חייל צה"ל - צריך להישפט במלוא חומרת הדין ולהיזרק לכלא לתקופה טובה. כן, גם אם יהיה זה נער גבעות.

וכן, גם מי שאפילו ר-ק פנצ'ר גלגל לאוטו של הצבא, צריך להישפט על כך ולהיענש. אתה לא תסכים איתי, בסדר - אבל בשביל זה לא אני ולא אתה שופטים.

בושה וחרפה. אתם "מתרצים" את זה בפגיעה אישית באדם.ותן טל

שנוגד את אמונתכם. לא היא. זה פגיעה בצה"ל עצמו, פגיעה במדינה.

מי שעשה את זה הוא אדיוט מסכן, נער עלוב וחסר חיים שאין לו טיפה של שכל בראשו אלא רק הורמונים משתוללים שהוא לא יודע לאן לפזר אותם, אז הוא משקיע אותם במעשים שאין להם שום עניין, מעשים שרק מבזים אותו ואת כלל ציבור המתנחלים, ואת נוער הגבעות גם כן.

מעשה עלוב, חסר תוחלת, שלא קשור בכלל לציונים לא ציונים. מי שעדיין בהזיות שצה"ל לא מגן עליו בכלום - הייתי שמח לראות אותו שורד יום אחד, אחד בלבד, כיהודי בודד בלב התופת של אסד. או אפילו "רק" ברמאללה", אם הוא לא ייגמר שחוט כשהרוצחים שלו מנופפפים מהחלון עם ידיים מגואלות בדם.

בושה וחרפה שאתם מבזים את צה"ל - את צ-ה-ל, ולא את האלוף הזה והזה - אתם פוגעים בצה"ל - שאתם חייבים לו הכל. בלי צה"ל לא הייתם רבע שנייה בשטחי יהודה ושומרון - ומי שאומר אחרת הוא שקרן עלוב נפש, ילד פתטי חסר מעצורים שהאידיאלים השחיתו לו לגמרי את מערכת החשיבה עד כדי רמנות עליו.

מצטער, השנאה העבירה אתכם על דעתכם ששכחתם לגמרי מיהו האויב ומיהו זה ששומר - צה"ל. מבחינתכם מה שהוא לא מאה אחוז - הוא האויב המושבע וצריך לשרוף אותו.

לא הייתי מתפלא אם מחר ינקבו צמיגים של רב כזה או אחר שיוצא נגד תופעת הגבעות, ומחרתיים לנקב צמיגים של תושבי יצהר מסויימים שבעצמם יוצאים נגד התופעה, ועוד שלושה ימים כבר יגיעו לשלוח יד בנפשו של חייל צה"ל, מכיוון שהוא "היעז" לשמור על פלסתינים שמוסקים עצי זית במקום מסוים ליד יישוב יהודי.

בושה וחרפה, אין הגדרה אחרת - אתם מבחילים בשמחה לאיד שלכם, אתם פתטים, אתם ילדים קטנים ועלובים - מצטעק שאין דרך אחרת להגדיר את זה. תתבגרו, אחים שלי, תתבגרו. אתם עד כדי כך קטנים שהגעתם למצב שבו כל השנאה העצמית שלכם מופנית כלפי פנים? אתם עד כדי כך להוטים לשרוף את המדינה?

תרצחו כבר את ראש הממשלה וזהו, לא? הרי הוא זה שאחראי להכל, הוא זה שאשם בכל המצב - תרצחו אותו ותגמרו עניין - הרי לשיטתכם יש לו דין רודף על ארץ ישראל ותורת ישראל - אז למה אין אמיץ אחד שמוכן לקום ולרצוח אותו?

עלובים וחסרי חיים אתם, מצטער.

וכל מי שמגבה את עושה מעשה הנבלה הקטנוניים והילדותיים האלו - גם הוא נכלל בתוך אותם אלו שצריכים להתבגר קצת...

התגובה הזאת מיועדת לא לאף אחד ספציפי - אלא לכל אותם אלו שרואים בתקיפות על צה"ל מעשי גבורה הירואים. בושה וחרפה - יום אחד לא הגנתם על המדינה שלכם עם נשק, ואתם מעיזים לצאת ככה מול צה"ל.

אכן - אני מתפלל שאם באמת אין זה משת"פ של השב"כ, שיתפסו את אותו חסר חיים שעשה את זה, ויתנו לו עונש הולם למעשה שעשה, לא יודע איזה, בסומך כבר על הצבא ועל בית המשפט.

עכשיו בוא נעשה את זה מסודר-אריאל דל"ת

נחליף כל פעם את המילה צה"ל ב-"בריטים".

את המילה "נערי הגבעות" ב "מחתרת הלח"י."

את המילה "המדינה" במילה "המנדט הבריטי"

והנה, דברייך מצוטטים אחד לאחד מדברי היישוב הישן שהתנגדו למחתרות.

אז למה אתה שונה מהם? גם אתה מעדיף לשבת בבית שלך רגל על רגל ולהישאר ככה, כי אתה מפחד.

אז במקום להאשים אנשים שאכפת להם מהמצב ועושים משהו [גם אם אתה חולק עליו]- ברור שלשבת בבית ולהאמין שמדינת ישראל היא יסוד מלכות ה' בעולם זה מה שיעזור.

ובכל מקרה- אני מעדיף להיות נער קטן עם מלא הורמונים שחותר לאמת מאשר זקן שהתייאש ממנה.

הבעייה שלך היא שאתה משווה בין המדינה למנדט הבריטי.ותן טל

זה כל הבעיה, וברגע שתבין שאתה כל כך טועה, אולי אולי היחס שלך וזווית הראייה שלך תתעדן מעט.

לא - אני לא יושב בבית ומפחד - אנחנו הולכים לצבא, נלחמים במלחמות ישראל, מתיישבים בארץ ישראל ולא יוצאים להרוס לחברינו חיילי צה"ל, אפילו לא אם הם מח"ט גזרה. 

וכן - יש הבדל גדול מאוד בין מדינה ריבונית יהודית לבין מנדט בריטי שבו היישוב היהודי נאלץ ללחום לעצמו. אתה לא מבין את זה, וחבל.

אבל להעיז להאשים אותנו, 99.9 אחוז מהציבור, לזקנים שמפחדים ויושבים בבית בלי לעשות כלום - זה הזוי. בוא נגיד את זה ככה - לא בגלל נוער גבעות משתמט, ניצחנו במלחמות ישראל, וד"ל... אז מי להכנס למורכבות ולהגן על עם ישראל באמת?

אתה ננס שרוכב על גב ענקים - כל מה שאתה יכול לבנות בשומרון, זה רק בגלל שסבא שלך, ואבא שלך, נלחמו במלחמות ישראל, במדינה הציויינית (בהנחה שהם נלחמו) - ואתה כופר בטובה, אתה יורק להם בפרצוף ואומר להם - כל מה שעשיתם לא שווה כלום, אתםן פחדנים ואני זה שמציל את הארץ.

במילה אחת, ותסלח לי שאני מעט בוטה, אבל לא יותר מידי, יש לי להגיד על זה: פחחחחחחחחחחחח

אני באמת משווה במובן מסויים בין המדינה למנדט.אריאל דל"ת

אולי אתה תסביר לי מה ההבדל בינהם? שבראש המדינה יושבים כאלה המכנים את עצמם "יהודים"?

וגם על הבריטים אנשי ניל"י נלחמו כדי שיגעו לפה, אז מי הם חושבים לעצמם הלח"י האלה שהם מעיזים להילחם בבריטים?

אנחנו התחננו שהם יבואו לפה!! העדפנו אותם מהתורכים! אז למה להילחם  בהם? למה?

[הגאולה גם לא תבוא בזכות איזה חייל זב חוטם שיושב ומחטט באף בצבא.]

אתה רואה? גם אני יודע להתבטא בצורה פוגענית ומעליבה. להשפיל את האדם שעומד מולך זה לא מה שיגרום לך להיות יותר צודק.

ננס שרוכב על גב ענקים זה לא השפלה - זה ביטויותן טל

ידוע ומוכר ומקובל...אם הבנת ממנו שמטרתי להשפיל אותך - אז סליחה...

ואם באמת אינך יכול להבין את ההבדל בין מדינה יהודית, מדינה שבריבונות יהודית, לבין מצב שבו עם ישראל בגלות בארצו, תחת ריבונות גויית - זה באמת עצוב, לך לעשות השתלמות בכתבי הרב קוק, אולי אז תבין...אני לא אתחיל כעת להעביר לך את כל השיעורים ששמעתי על ההבדל המהותי בין נשמה יהודית לבין נפש גויית. כן, זאת גזענות - שלטון שבראשו אדם עם לב יהודי, שונה מהותית משלטון של גויים. ולכן, לדוגמה - שלטונו של אחאב, הרשע - היה עדיף על שלטון הגויים לאחר מכן במדינת ישראל. שזמן אחאב ניצחו ישראל במלחמות למרות שהיו במצב רוחני גרוע - כיוון שהריבונות הייתה יהודית והייתה אחדות בעם.

הגאולה בהחלט תבוא בזכות חייל ששוכב במארבים כדי לשמור עליך בגבול רצועת עזה, הגאולה תבוא בזכות חייל שיושב כל היום להקשיב לחפירות משעממות בערבית בחיל המודיעין בניסיון למצוא קו מקשר ואולי ניסיונות פיגוע וכו' (חבר שלי. עיוור, ב8 200, לדוגמה)הגאולה בהחלט תבוא אפילו בזכות החייל שמטפל במטוס של הטייס שהולך כעת לטוס מעל ללבנון במטרה לאסוף מידע על ניסיון לפגוע ביהודים.

ותתפלא - הגאולה תבוא אפילו בזכות חיילת שלא הקשיבה לרבנים, ותיצפתה במשך ימים על גבולות חמים ורותחים, במטרה למנוע עוד פיגוע.

לביא את הדוגמה הנדושה של החייל שמחטט באף בבקו"ם - זה כבר לא עובד, חביבי, מצטער...אתה לא חייב להיות חייל משועמם - אתה יכול להיות קרבי, ואפילו בג'וב אתה יכול להיות בת]פקידים מאוד קריטיים ומאוד חשובים לעם. אל תנסה לתרץ התחמקות מהצבא בכך ש"יש חייל שיושב ומחטט באף והוא לא מקרב את הגאולה".

מה זה נותן לכם? זה באמת מועיל?דרוומית גאאה!

זה סתם לעצבן אותם...זה לא מועיל בשום צורה ויכול להיות שזה אפילו מזיק!!

רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
כזכור במו"מ הקואליציוני, סמוטריץ' רצה ביטחון, בליכוד התעקשו. בסוף סוכם שהוא יקבל שר במשרד הביטחון עם אחריות על החלקים האזרחיים.

אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".

אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א

בשם ה' נעשה ונצליח

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.

להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.

שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com

חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה

🏡 החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל

בונים. מיישבים. גואלים.

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
סבתא לחיילת שאמורה לשמור בהגנשMalkaa

האם המקום מגודר. יש תנאי מגורים ומזון טוב לחיילים?

פשוט. מודאגת

באיזה מקום?משהאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל

אשמח לעזרה

מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י

יש שם ישיבה 24/7..

עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת... 

הגיוני שתהיה ביום השנה ליהודה דימנטמן הי"ד.אריאל יוסףאחרונה

יש קבוצה בווצאפ..החיים מאושרים

אולי יעניין אותך