רציתי לשאולמופים

למה אין לכם מנהיג שירכז אותכם?

הרי אם יהיה לכם מנהיג, הוא יוכל לעשות משא ומתן עם המדינה הציונית, ותוכלו לעשות לכם בשלב ראשון אוטונומיה, ובשלב שני מדינה

עכשיו נתניהו מדבר על "אפס סובלנות", אבל פעם דיברו כך גם על המחבלים הערבים, והים כל הזמן עושים להם ויתורים ונותנים להם ונותנים להם ומשחררים אותם בשביל שיסכימו לדבר עם המדינה

אז אולי גם אתם תתארגנו, ותסכימו לדבר עם הממשלה רק אם היא תשחרר את כל האסירים שלכם...

זהו, שיש הרבה מנהיגים....לשם שבו ואחלמה
במאבק כגון זה עדיף אנרכיה.די"מ
אין מנהיג שיוכל לרכז כי אין את מי לרכז.לדוגמא אני ובנדא לא באותו ראש.
בכל מקרה אנחנו לא חרדים.אנחנו לא רוצים אוטנמיה או מדינה בחלק מארץ ישראל אנחנו רוצים להקים מלכות בכל מרחבי ארץ קודשנו.
וחוץ מזה אנחנו הרבה יותר מאיימים על המדינה כי בשונה מערבים אנחנו עם ה' יתברך.
(נכתב ברבים כי זה אני והפיצול שלי או כי אני רגיל לדבר באידיש,מה שאתם רוצים)
וגם אם יהיה מנהיג יהיה הרבה יותר קלי.ל.

לעצור את התופעה הזאת ולמגר אותה אבל אם זה בודדים זה הרבה יותר קשה וכמעט בלתי אפשרי.

^^^אריאל דל"ת

נכון מאוד..

אתם לא חייבים שהמנהיגמופים

יכיר אותכם

אני מדבר יותר על מישהו שאפשר לדבר איתו, והוא כאילו הנציג שלכם במשא ומתן

לא יהיה מישהו שיהיה מקובל על כולם.די"מ
ואנחנו (לפחות אני) לא מעוניינים במשא ומתן עם השלטון הזר.אנחנו מקבילים ללח"י לא להגנה.....
גם חמאס לאמופים

אבל יש כן "הבנות"

ואולי אפשר למצוא מישהו שיאמר את מה שמשותך לכולכם?

או שאתם עד כדי כך שונים?

השאלה היא מי זה בכלל "אנחנו"די"מ
אבך מי שנשחשב בעיינח רוב הציבור "נוער הגבעות" מאוד שונים אחד מן השני.

והחמאס הם צבועים ושקרנים אנחנו לא.
להזכירך הלח"י נכנס לתוך צה"ל עם קום המדינהותן טל

"נתון קטן" שאתם שוכחים בעקביות להזכיר בניסיונכם הנואל להשוות אתכם ללח"י.

בואו נגיד שיאיר היה מתהפך בקברו אם היה שומע שאתה מתיימר להיות ממשיך דרכו - בכך שאתה מנקב צמיגים של מח"טים, ומנסה ללחום בצה"ל, לגרום לו לאובדן ברכוש ובהמשך, מתבקש, גם בנפש ובפציעות (גם אם לא אתה ספציפיץ - חבר מרעיך). לא זה מה שיאיר כיוון אליו.

עובדה שהלח"י פעל בתוך צה"ל כאשר הוקם. לעומת נוער הגבעות שימצא כל דרך אפשרית כדי להתחמק מלהתגייס ל"ארגון הכופר הזה שנלחם בעם ישראל" עלאק.

פחחחחחחחחח.......י.ל.

לא חסרים סיפורים על חברי אצל ולחי שלא התגייסו לצהל.

גם מי שהתגייס התגייס לרוב ליחידות מיוחדות של אצל ולחי.

ברגע שיבוא משיח ותהיה גאולה לא נראה לי שתהיה בעיה לנערי גבעות להתגייס לצבא מתוקן.

ותגיד מה שתגיד עם כל המדינה על הרגליים בגלל פינצור של צמיג זה כן מפריע למדינה אגב פינצור צמיג של רכב צהלי תופס יותר כותרת מטיל שירו מעזה.

אפשר למחוץ אותו??  מדינת ישראל משקיעה מלא משאבים כדי לתפוס את מבצעי התג מחיר ולא הולך לה. אז זה קצת קשה למחוץ אותו...

זה בדיוק הבעיה שלכםותן טל

הכל או לא כלום.

בגדול - זה בדיוק התפיסה הגלותית של החרדים - בזה אתם בכלל לא שונים מהם, מצטער.

אתם רוצים או הכל ביד או לא כלום - ונהרוס, נשבור ונחריב, כי אם אין 100 אחוז אז שלא יהיה גם אחוז אחד.

כשיגיע המשיח, כשתבוא הגאולה - זה לא יהיה בזכות משתמטים כמוך שמתיימרים לייצג את תורת ישראל האמיתית - אלא בזכות אלו שדמם נשפך על אדמת המולדת במאבק נגד האויבים האמיתיים, הערביפם - במסגרת שמאפשרת זאת.

ותעשה לי טובה, הפכת את היוצרות - זה שכל המדינה על הרגליים בגלל פינצ'ור גלגל, זה רק בגלל שזה תופעת שוליים ותמיד שוליים זה דבר פיקנטי - אבל ברמה הפרקטית זה לא יותר מזימזום קל ליד האוזן. מעצבן ומרתיח, כן - אבל בוא נעשה ניסיון באמת - ביום אחד חלילה מבוצע גם פיגוע שבו נרצחים שלושה ישראלים, וגם מבוצע ניקוב גלגל של מח"ט שומרון - כמה זמן מסך לדעתך התקשורת תקדיש לזה וכמה לזה? לי ברור שהפיגוע יהיה הרבה יותר רלוונטי - כי פרקטית הוא גרם לנזק רב הרבה יותר.

אבל אין טעם לדבר עם אנשים שכמוכם, זורעי ריב ומדון בתוך עם ישראל, שועלים מחבלים בכרמים שמנסים בכוח להרוס את האחדות השברירית שעוד יש כאן בארץ. ותאמין לי שאני כותב את זה בצער רב. צר לי עליכם.

לפחות אני מתנחם שאתם אפילו לא עשירית האחוז ממתיישבי יהודה ושומרון עצמם, וכמו שאמרתם בעצמכם - אין שום דבר שמאגד אתכם, אפילו אידיאולוגיה לא מאגדת אתכם כי היא שונה מאדם לחברו, ובטח לא רבנים שלהם בקושי אתם מקשיבים או בוררים אותם באופן מאוד קפדני ומשליכים ברגע שהרב מעז להגיד משהו שלא ערב לאוזניכם.

אתם תופעת שוליים, וככזאת, בעזרת ה', היא תעלם עם הזמן לדפי ההיסטוריה. ולא הדגפים המפוארים שבה.

בנוגע לצה"ל ולח"י - שוב אתה מדבר שטויות - זה שהיו יחידים שלא נכנסו לצה"ל, בסדר - אבל בסופו של דבר האירגון כארגון, כאידיאולוגיה, הבין שבמדינה עם שלטון ריבוני יהודי, אין מקום למספר מפלגות - יש צבא אחד וצריך לאחד כוחות באופן מוחלט כדי להלחם באויבינו.

לדעתי, ואני זהיר - עם אידיאולוגיה כשלך שרק כאשר יגיע המשיח תכנס לצבא מושלם - גפם אז אתה לא תכנס לצבא, כי כבר לא תהיה קיים, כרעיון, כאידיאולוגיה.

כמה מחמאות..אריאל דל"ת

אחר כך אנחנו נראה אותו מרצה בלהט על אהבת ישראל כמו אותו רב שמעדיף התאחדות עם החילונים מאשר עם החרדים.

צריך התאחדות עם כולם. אתם, לעומת זאת, מעדיפיםותן טל

להתנתק מכולם.

לא הבנתי - אתה טוען טענה שיורה לעצמך ברגל? מה הקטע?

אכן - אני רוצה אהבת ישראל בין כולם.

לעומת זאת, נוער הגבעות, נראה, נלחם מול כל העולם - נלחם מול הציונים, גם עם החרדים לא מסכים בגלל ארץ ישראל, עם הציבור הדתי לאומי בכלל הוא בכאסח.

איפה אהבת ישראל כאן? האם אהבת ארץ ישראל יכולה להחליף את אהבת ישראל?

כן - אני רוצה להיות אחיך, ולמעשה - אני אלחיך, תרצה או לא תרצה. וגם יאיר לפיד הוא אחיך, תרצה או לא תרצה. כולנו בני אותו אבא גדול שנקרא אברהם, וגם יצחק ויעקב, אם רוצים למקד אך ורק לבני ישראל. 

אבל זה לא סותר את זה שכן, יש ביקורת - אני מבקר אותך מתוך אהבה, כי אני רואה בכאב עד כמה המעשים שאתם עושים הם הם שקורעים ומפלגים את העם.

ואל דאגה - אני יוצא בחריפות גם נגד מעשים שיאיר לפיד עושה ומקעקעים את היהדות. כאן, ברחוב , במפגשי חברים ובהרבה מקומות. אני אוהב את כולם - אבל כאשר מישהו פוגע בעם ישראל, בתורת ישראל, וכן, גם בארץ ישראל - אני מוחה.

וכן, אם לא הבנת עדיין - אני בהחלט סבור שמעשה כמו ניקוב גלגל למח"ט לא מועיל לארץ ישראל או לעם ישראל, אלא רק מזיק להם. זה ירייה ברגל, זה יריקה גסה ומגעילה לבור שכולנו שותים ממנו.

כל טוב, בא הבה - אחיך.

אתה נשוי?אריאל דל"ת

כי אם תשתמש בכאלה מילים לבקר את הבן שלך, באהבה מדומה ומזוייפת כזאת- הוא כנראה יהיה מאוד מסכן.

לבוא ולקרוא לבן אדם "חולני", "פושע", "משוגע", וכו' וכו'.. זה לא נקרא לבקר באהבה, זאת שנאה שנוטפת מהמילים.

הרי ליאיר לפיד לא היית קורא פושע וחולני ולעולם לא היית אומר על הנוער ה(א)עובד והלומד שהוא נוער מסכן ושיוריד את כולנו לשאול תחתיות, ובגללם עם ישראל כל כך מפורד וכו'..

שים לב למילים שלך, בן אדם. ואני בכוונה לא אומר אחי, כי קשה לי להרגיש אח שלך בכזה מצב.

נכון, זה כואב ועצוב שאין אהבת ישראל, אבל יותר כואב שאלה הבאים בשם דגל אהבת ישראל למי שהרבה יותר רחוק מהם חוטאים למטרה ופוגעים במי שהרבה יותר קרוב אליהם.

סלח לי, אבל דבר ראשון את הביקורת תפנה לעצמכם...ותן טל

לא זכור לי ששמעתי יותר מידי מחמאות בכל הפעמים שביקרתי בפורום הזה ו/או שדנתי במשהו עם נער גבעות כזה או אחר... אתה מדבר מאוד יפה בתיאוריה - בפועל עיקר מי ששפך את הרפש על כולם, זה לא אנחנו,, וד"ל... מי שניקב פה צמיגים של יהודי זה לא אני...

דבר שני - אני לא נשוי לא, ואל תדאג בנוגע לבן שיהיה לי, ובבקשה עזוב את המשפחה שלי בשקט.

תתפלא - אני אוהב אותך, ואת החילונים. ואם אהיה אפילו מעט נועז, אגלה לך בלחש שאותך אני אפילו אוהב מעט יותר מאת החילונים - פשוט בגלל שאיתך כבר יש לי הרבה במשותף.

וכן, תתפלא - אני אומר דברים חריפים גם על תרבות המערב החולנית, על הקברניטים שלה, על האוחזים בה, לא בפורום הזה, אבל מי אתה שתחליט מה אני אומר ומה לא.

תאמין לי שיש לי הרבה יותר ביקורת והרבה יותר חריפה על חילונים רבים - מאשר עלייכם נערי הגבעות. אני יודע שלא תאמין ושתטען עכשיו לצביעות בדבריי, וצר לי על כך, אבל זאת ההאמת לאמיתה.

אתה לא תגיד ללי מה אני אומר או לא אומר על יאיר לפיד - אני יודע מה דעתי עליו ומה אני אומר עליו בפורומים שלי נוח להגיד. ותאמין לי שנגדו אני יוצא פי כמה וכמה, נגד המעשים שלו.

את המעשים הלא טובים שנעשים אני לא אוהב, אבל כיהודים - אני אוהב אותך, את נער הגבעות שפינצ'ר את הגלגל, את ציפי לבני, את יאיר לפיד, את סעדיה מהשוק ואת אורי מרמת אביב ג' המפונפנת שכל היום יושב בבית קפה וקורא הארץ.

כולנו יהודים - ואני אוהב אותך גם אותו גם אותה. זה לא אומר שאני מסכים עם כל המעשים, וזה לא אומר שאני לא חושב שמעשים כאלו ואחרים הם הרסניים לעם ישראל. בהחלט.

אנא, פעם הבאה אל תנסה להכניס לי לפה מה אני אומר או חושב. הגב לעניין ולמה שנאמר, ולא למה שאתה טוען שאני לא אומר. 

לא הכנסתי לך מילה לפה.אריאל דל"ת

לתומי חשבתי שכשאתה שואל את השאלות שלך אתה מצפה לשמוע תשובות, מסתבר שהתבדיתי.

ולגבי שאלתך- באמת אנחנו צריכים להתחזק באהבת ישראל, כולנו. אבל אני לפחות לא מתכסה באיצלטה של "אוהב העם" בכך שאני אוהב כל כך את המח"ט הצדיק [שאגב פעל לא מעט נגד יהודים, גם כאלה שלא נמנים על "נוער הגבעות"] אבל מצד שני שונא ומחרף ומגדף את כל מי שקצת יותר קיצוני ממני.

קל לאהוב את הפשרנים, קל לאהוב את האחד ששונה ממני מאוד מאוד. הרבה יותר קשה לאהוב את מי שאומר אמריה שאני מסכים איתה עקרונית אבל קשה לי באמת להסביר למה היא כל כך מעצבנת אותי.

עדיין לא ענית לי תשובה עיניינית, אפילו אם יורשה לי- כשאני לוקח את התגובות שלך ומוריד מהם את כל ה"פחחחחחח" וה" בדיחה טוב" "נוער שוליים" "וכו'- אני לא מוצא שום דבר..

לא הבנתי - אז אתה אוהב את העם או לא?ותן טל

ואני לא מכתיר את עצמי להיות שום "אוהב העם" וכו, כמו שאתה אומר - אני יהודי פשוט שמנסה לאהוב כמה שיותר את עם ישראל, כן - אבל אני לא "אוהב העם". אני מאמין שבדיוק אתה כמוני גם מנסה לאהוב את עם ישראל...אין טעם להתנגח בזה...

אני לא שונא את "מי שקצת יותר קיצוני ממני" (אגב, במידה מסויימת כל אחד אפ/שר לכנות "קיצוני" - גם בפשרן, הוא קיצוני בפשרנותו", וכו'...וגם חילונים הם קיצונים בחוסר דת, וכו'.

ואמרתי שאתה מכניס לי מילים לפה לא על זה שהבאת לי תשובות, אלא על זה שכתבת "ליאיר לפיד לא היית קורא..." - מי אמר לך את זה? למה אתה מכניס לי מילים או מחליט שמילים מסוימות לא ייכנסו לי לפה? על זה התרעמתי...

אבל אגיד לך דווקא משהו אחר ממה שאתה אומר - דווקא את זה שכל כך דומה לך - כמו שאתה דומה לי בכל כך הרבה יותר דברים מאשר מה שיאיר לפיד דומה לי - את מי שדומה לך, אתה כל כך אוהב, עד כדי שכאשר יש קשיים ויש חיכוכים, הם מתעצמים - כמו שידוע שעם אחים רבים קשה יותר מאשר מה שרבים עם בני דודים. האם לכן נגיד שאחים אוהבים פחות מאשר את בני הדודים? להיפך! ובמובן הזה, אם כבר נכנסנו -= אז במובן מסויים למרות שכולם אחים - אתה יותר אח שלי, ולפיד אם ככה מוגדר כאילו כבן דוד. את שניכם אני אוהב אבל לך מרגיש יותר קרוב ודווקא בגלל זה יותר אכפת לי וכואב לי ממך...

ודבר נוסף - ממש לא קשה לי להגדיר מה קשה לי עם המציאות של המעשים של נערי הגבעות - ואמרתי את זה בנימוקים ענייניים לאורך השרשורים האחרונים, אם באופן אישי לא הצלןחת עדיין להבין אתה מוזמן לפנות אליי באישי ואני אסביר לך. אבל בהחלט לא שנאה. אתה ששוב משתמש במוטיב השנאה והקללות, שזה כואב ועצוב. אנא, לא לערב כאן שנאה באהבה...אני לא שונא אותך, נשבע לך.

שאנשים מתחילים לקלל ולחלק "מחמאות"י.ל.

במקום לענות טענות לענין זה רק מראה על התסכול והכעס כנגד אותם אנשים.

אולי זה רק אצלי ואולי זה בעיה אבל אני פשוט נהנה לראות ממלכתיים מתוסכלים וכועסים על כל מיני מעשים טובים שלדעתם הורסים את ההתיישבות.

אם הייתי לידך בטח הייתי נהנה יותר אבל בנתיים אני יסתפק במה שכתבת.צוחקחושף שיניים

הגבתי בהרבה תגובות ענייניות...ותן טל

אתה לעומת זאת הסבר אחד, ואפילו הלכתי, לא הבאת לדבריך.

רק דבר אחד אבקש ממך - הבא לי פסק כתוב של רבנים שמתיר במפורש כיום לפנצ'ר גלגלים של מח"טים. הבא לי.

ובנוסף - חשוב האם יש לך רב שתמיד תלך אחריו, גם אם יגיד לך משהו מסויים שאתה לא מסכים איתו - או שאתה עושה בחר לך רב לצורך מיידי, השתמש וזרוק.

זה מה שראיתי שעשו לכמה וכמה רבנים בציונות הדתית - השתמשו בדברים שלהם כשנוח, וברגע שאמרו דבר אחד שלא מתאים בדיוק למה בהנער רצה לשמוע - הרב הזה נשרף מבחינתו, הפך לממלכתי מסכן וחסר חיים, ויאללה עוברים לחפש את הרב הבא.

זה לא כבו'ד תורה, מצטער.

אבל תצחק, תהנה ותשמח. אם זה מה שעושה לך טוב על החיים, נו שוין...מה לעשות...נרחם עלייך...

אגב - שים לב שבתגובה המאוד עניינית שלך לא התייחסת למילה אחת ממה שכתבתי בענייניות - בחרת לברוח מכל מה שכתבתי, כנראה מכיוון שאין לך תשובה אחת רצינית ואין לך יכולת באמת להתמודד עם טענות כמו שלי - אז אתה בורח באמת למקום הקל של התעלמות והתייחסויות לדברים זניחים יחסית בהודעה.

כל טוב שיהיה לך.

יש רבנים,חוץ מזה שלצערי מעטים היום הרבניםי.ל.

שהשיקולים שלהם הם נטו אמת אלא יש עוד שיקולים כמו תקציב לישיבה וכ'ו

אגב חיפשתי ולא מצאתי רב שיכול לסתור את המהרל והרמבם שאומרים שאין דבר כזה ערבי חף מפשע.

שמעתי רק תירוצים כמו גזל הגוי והתגרות באומות אבל לא שיקול הלכתי......

גזל גוי והתגרות באומות לא נחשבים אצלך שיקול הלכתי?ותן טל

מעניין...הפכת לי עכשיו לרב שיודע מה נחשב שיקול הלכתי ומה לא אצל רבנים.

דבר שני - אשמח לראות מקור מדויק, עם כל ההקשר שלו, למה שאמרת על המהר"ל ועל הרמב"ם, אני לא הכרתי את זה קודם

דבר נוסף - כמובן, ברגע שאתה אומר " מעטים היום הרבנים שהשיקולים שלהם הם נטו אמת" - טרפת את הקלפים, כי תמיד תוכל להגיד את זה על כך רב שעמדתו לא תואמת את עמדתך. מה שנקרא - הלכה בסבבה - תבחר עמדה הלכתית ואני כבר אמצא לך רב שאומר אותה, ואפסול בשבילך את כל שאר הרבנים בטענה שהם לא דוברי אמת בטענות כאלו ואחרות.

ובמילים אחרות עוד יותר - נו, תעשה לי טובה...

אבל בבקשה - אמרת שיש רבנים, אשמח לשמוע מיהם, ולראות פסקים כאלו שלהם, מפורשים...

הייתי ממליץ לך לקרוא את החוברת של הרב בנימין כהנאדי"מ

"מה יאמרו הגויים" הוא מסביר שם יפה מאוד מתי צריך להתגרות באומות,ושזה גם העניין של קרבן פסח.

(שכידוע שה היה האליל של המצרים)

רמבם.הלכות מלכים סוף פרק תשיעיי.ל.

מהרל על פרשת וישלח על הסיפור של שמעון ולוי בשכם.

תסתכל ותמצא תירוץ למה הרמבם לא רלונטי לימינו כי כבר עבר הרבה זמן והרמבם הוא פוסק רק שנוח לנו

ולא שהוא אומר דברים שאין לנו איך להתמודד איתם,ותחזור לספר לנו מה התירוץ

וגם עד שלח"י פעל מתוך צה"ל לקח הרבה זמן.(ותן טל)מישהי=)

ועד שצה"ל רצה אותם..

יאיר בטח מתהפך בקברו כשהוא רואה מה הולך במדינה.

הוא רצה מדינה יהודית.

מדינה יהודית= לפי חוקי התורה.

מה שהולך היום, זה לא לפי חוקי התורה.

(ויאיר לא נרתע מלהרוג מלשינים, סתם לידע כללי.)

קפצה התגובה..

בא נגיד שבקשר להרג בשל יהודיםדי"מ

נוער הגבעות יותר מחמירים מהלח"י....

אולי אתה יודע את הסטוריה של הלח"ידי"מ

אבל כנראה לא התעמקת בהגות של הלח"י,נראה לי כבר הצעתי לך בעבר לקרוא את כתבי שב"ד התלמיד (בהא הידיעה) של ישראל אלדד שהיה מכונה "הרוח" של הלח"י.

מכל מקום אנחנו לא מתיימרים להמשיך אותם,ברוך ה' אנחנו יודעים יותר תורה מהם (וזה לא מתוך זלזול,אבל יאיר לא ידע הרבה אבל מה שהוא ידע הוא שמר במסירות נפש כפשוטו)

אבלך בוודאי שבהרבה דברים אנחנו דומים להם,בטח בקטע של הרדיפה ואי חיפוש תמיכ ה ציבורית אלא פשוט לעשות מה שצריך.

יאיר לא היה מתהפך בקברו,יאיר היה מבין שזה חלק ממאבק כולל להגשמת העיקר ה18 (שהוא לא הסכים לוותר עליו למרות שחלק מחברי הכתנועה עזבו את הלח"י בגלל זה)

ועל כל פנים הלח"י הצטרפו לצה"ל חוץ מבירושלים,כבר אז הם הבינו שהערונות שלהם שונים מאשר בן גוריון שלא היה לו שום עניין בירושלים.

ובכל מקרה לא מפי יאיר שטרן או ישראל אלדד אנחנו חיים,אני יכול להגיד לך שאני אישית מאד מעריך הרבה דברים שהם עשו בהחלט רואה בהם דמויות מופת,אבל עדיין לצערי באוטבגרפיה של יאיר יש קטעים שאני יצנזר לילד שלי כשאני יתן לו לקרוא.....

לא כל דבר שיאיר אמר או עשה הוא קדוש.ומן הסתם אם היה חי היום לא היה המנהיג שלי (אולי כן אבל אולי לא)

זאת הייתה הכוונה בכותרתדי"מ
אם יהיה משהו מאורגןalezish

מצד אחד יהיה הרבה יותר תנופה לעסק, יוכלו לעשות משהו מעבר לכתובת על מסגד פעם ב...

הבעיה היא המחלקה היהודית...

שים לב למשל ששנים ניסו להתנגד לפינויים.

לאחרונה המצב הדרדר פעם כל פינוי בכל מקום היו מגיעים המונים... היום כבר לא מגיעים בכלל...

לאנשים לא אכפת

אבל גם כשלא אכפת לאנשים, כשהיה חמ"ל ההתנגדותך הייתה חזקה פי כמה..

אבל שוב המארגנים שלו היום בכלא..

לאט לאטמופים

גם הערבים הולכים בשיטת הסלמי

תפסת מרובה לא תפסת

בדיחה טובהותן טל

וחוץ מזה אנחנו הרבה יותר מאיימים על המדינה כי בשונה מערבים אנחנו עם ה' יתברך.

בנתיים אני רואה שהערבים הם אלו שהרגו אלפי יהודים בפיגועים ובמלחמות.

בנתיים אני רואה שהערבים בעזה, בגדה ובלבנון הם אלו שמשליטים טרור על מדינת ישראל.

נוער הגבעות, על 500 הנערים הנלהבים והמסורים שלו, בסך הכל הוא הזבוב שמדגדג קצת ביד, אבל שאם רוצים תוך שנייה מוחצים אותו, בלי בעייה - ובטח ובטח שהוא לא מתשווה לנמרים ולאריות שיושבים בטול כרם וברמאללה, בעזה ובלבנון.

מאיימים על מדינת ישראל? וואלה - טוב שלא עשית מעצמכם שהידים. גאוות היחידה שלך כל כך גדולה עד שסינוורה את עיניך ושכחת שיש גם מציאות שם בחוץ - שבה אתם לא נחשבים כלום. תופעת שוליים מסכנה שאומנם יש לעצור אותה, אבל ברוך ה' נכון להיום, נגיד, עדיין לא ממש רצחה יהודים. אפילו לא ערבים (וכאן אני לא מכניס את יגאל עמיר לתוך תופעת נערי הגבעות).

עם ה' יתברך - סבבה. תן לי לחדש לך משהו - במדינה הציוניינית, יש הרבה יותר עם ה' יתברך ממה שיש אצלך שם בגבעה, שגם אותה, אגב, יכולת להקים רק בזכות המדינה הציוניינית הכופרת שבזכותה יש לך בכלל גבעה לשבת עליה, גם אם לא באישור.

תרשה לי לא לאחל לך הצלחה ברצון לחולל מהפכה ועם קומץ הנערים מלאי ההורמונים בלי אפילו רב אחד שמקובל על כולם ושבאמת יעשו מה שיגיד בלי לברוח כל עם לדעת קצה אחרת שהם רוצים לשמוע - כיוון שאני אדם שלא מאחל הצלחות לילדים קטנים וחסרי חיים,, בדיוק כמו שלא הייתי מאחל בהצלחה לאנדרדוס אם היו מכריזים שבכוונתם להשתלט על צפון סודן בעזרת מטרייה, מקל, ופאפאיה.

ההבדל הוא שאנדרדוס לא יכריזו הכרזות בומבסטיות כאלו, תלושות מהמציאות, כי הם לא ילדים קטנים חסרי חיים.

ברוף ה', מדינת יהודה, מלכות ישראל - תקום, אבל לא מכם. אתם אלו שמעכבים אותה רק מלהופיע, אבל בעזרת ה' היא תופיע, אתם לא עיכוב משמעותי, זה הנתון המרגיע יחסית...

גם גדעון ניצח את מדיין עם 300 איש.אריאל דל"ת

גם אהוד בן גרא הרג את עגלון עם חרב אחת.

גם מתתיהו נלחם מול כל צבא יוון ויכל לו.

כן כן, גם אבות אבותייך- הציונייים כמו שאתה מכנה אותה- אלה שבלעדיהם לא הייתי פה והייתי מנסה לאכול פאפיה עם מטריה או משהו כזה. [קצת קשה לי להבין את העקיצות שלך, הם לא לרמתי..] הם גם ניצחו את כל האריות והנמרים שישבו אז בירדן ובמצריים ובלבנון ובסוריה ובעירק, למרות שהם היו כאלה זבובים שמוחצים אותם בשניה.

השאלה אם אתה מאמין.

הם לא נלחמו זה בזה. זה העניין.ותן טל

אתה באמת מצפה שה' יגיד - אה, סבבה, הם רוצים להשמיד את המדינה הכופרת, להרוס הכל ולהתחיל מהתחלה, יאללה, ניתן להם...הם מאמינים בי, מה, מגיע להם...נהרוס את כל מה שבנו במדינה בכל השנים, נהרוס את ההגנות, את צה"ל שניצח במלחמות ה' - רק כי קומץ נערים קטנים רוצים מדינה בדיוק כמו שהם רוצים.

תן לי לחדש לך - ככה הגיע חורבן בית המקדש השני. הבריונים שרפו את מחסני האוכל ובכך מוטטו את ירושלים. המקורות אומרים שבירושלים היה עקרונית בתחילה אוכל שמספיק לעשרות שנים של חיים גם בשבי - דבר שכמובן הצבא במבצע מצור לא היה עומד בו, והיו כבר הולכים הבייתה בשלב כלשהו - אבל הבריונים החליטו הכל או כלום, ושרפו את המחסנים מתוך רצון דווקא להיכנס לעימות חזיתי.

בסופו של דבר ירושלים נשרפה, רוב בניה הוגלו, בית המקדש חרב, ורק בזכות איש ממלכתי אחד, שכנגד כל הרצון של הבריונים, הלך לעשות, גיוועאלד, הסכם קטן עם הרומאים,, עם אספסיינוס. תן לי יבנה וחכמיה. דבר שבהקבלה להיום היה נחשב בעיניכם בגידה נוראית במולדת, כריתת הסכם גיוועאלד עם המדינה הציוניינית הכופרת.

תן לי לחדש לך משהו - זה מה שהציל את עולם התורה. בזכות רבן יוחנן בן זכאי יש לך היום משנה, יש לך היום גמרא, יש לך היום ספרי הלכה.

לא הכל מוקבל שווה בשווה, אבל הרעיון הוא אותו רעיון. אתם בגישת הכל או לא כלום - וזאת גישה מוטעית לגמרי. בדיוק כמו גישת החרדים.

אבל איך אומרים - אנחנו הציונים דתיים אנחנו הגשר שדורכים עליו כולם, כשהוא מחבר בין עולמות - כנראה שחלק מהדורכים הם אנשי הגשר עצמו שמנסים לרמוס אותו. אבל הוא איתן וחזק וימשיך לחבר בין הארץ לשמיים, בין חרדים ותדיים לחילונים. אנחנו המקף של הציוני-דתי - נמשיך בדרכנו ללא מורא.

יום יבוא ואולי תסכים להודות בפניי שצדקתי. אולי.

כל טוב

תן לי להגיד לך משהו-אריאל דל"ת

מי שכתב את ההיסטוריה היה רבן יוחנן בן זכאי, אדם גדול אבל הוא לא היה ריאלי. הייתה לו נטיה לצד מסוים.

את הצד השני, "הבריונים" כמו שמכנים אותם- לא כל כך שמענו..

באותה מידה יש את רבי עקיבא שתמך בבר כוכבא והיה משמשו מתוך אמונה שהוא מלך המשיח בכך שהנהיג את המרד.[עיין רמב"ם הלכות מלכים פי"א] ויש את ריש לקיש שהיה מקבוצה שנלחמה ברומאים בפעולות טרור קטנות שכונתה אז "ליסטים". היו הרבה גדולי ישראל שהאמינו במלחמה, פשוט מה שנשאר לנו כיום זה הצד השני. בדיוק כמו שההגנה היא זאת שכתבה את ההיסטוריה שלנו היום ולכן כל כך הרבה פעולות איבה נגד הלח"י והאצ"ל לא מוזכרות כמעט.

לא תמיד הצד הפשרני, הגלותי, המתכופף והמעורר רחמים הוא הצד הנכון. אני ממליץ לך לעיין עוד קצת בהסטוריה ולראות על כמה דעות שלא היו כמו רבי יוחנן דאז.

יום יבוא ואלי תבוא להודות בפני שצדקתי. בעז"ה.

כל טוב

רגע, לא ברור לך שהיה הבדל בין בר כוכבא לבריונים?ותן טל

הבריונים לא הקשיבו לדעות הלכתיות, פעלו על סמך עצמם - לעומת בר כוכבא שנסמך על רבנים, וגם, כאשר הורו לו להפסיק עם מבחן האומץ של כריתת האגודל, קיבל על עצמו דעת חכמים והפסיק עם זה. לבר כוכבא הייתה יראת חכמים, לבריונים קצת פחות.

אני מסכים איתך שככל הנראה הצד של רבן יוחנן הוא שכתב את ההיסטוריה - אבל נסה רגע לחשוב בעצמך - אם רבן יוחנן לא היה מציל את יבנה, והבריונים לכאורה היו מנצחים בהפסד שלהם - היה נראה לך נשאר משהו?

האם בעצם אתה טוען שרבן יוחנן לא היה צריך להציל את המשך שושלת התורה? לא הצלחתי להבין...אשמח שתסביר לי...

ולחלוטין לא אמרתי הצד הגלותי - ממש לא, אחרת הייתי חרדי. אלא, אמרתי, כן, צריך להבין שהעולם מורכב ואין 100 אחוז, וכן - צריך דילים, וצריך שיתוף פעולה וצריך לעיתים, אפילו מעט להתפשר.

להזכירך מדינת ישראל קמה בעקבות החלטת או"ם שבמקביל החליטה על הקמת מדינה ערבית לצד המדינה היהודית. היהודים היו יכולים להחליט שהם מסרבים לקבל את ההצעה, כי זה לא מאה אחוז - גם לא העבר המזרחי וגם חלק מהארץ המערבית אמור להיות לערבים - אבל היהודים, ברוך ה', הבינו שזאת שעת כושר, ושבשביל להשיג משהו ולהתקדם משם, לעיתים צריך להגיד כן גם אם זה לא 100 אחוז - וברוך ה כולנו יודעים מה קרה בסוף, דווקא הערבים הם אלו שסירבו להצעה, הירדנים כבשו את השטחים, ואנחנו החזרנו אותם כעבור 19 שנים. דברים שלחלוטין לא היו מובנים מאליהם אם היינו מסרבים לקבל על עצמנו את החלטת האומות המאוחדות מ29 בנובמבר.

ובוא נעשה עסק, טוב? בביאת המשיח כאשר יהיה כבר ניתן פחות או יותר לדעת מי יותר צדק, אני או אתה -  ניצור ק/שר זה עם זה ומי שנוצח על ידי חבירו, יזמין את המנצח לארוחה טובה במסעדה (ביחד כמובן), על חשבון המנוצח...

סבבה? אני הולך על זה...

שני דבריםיהודה סעדה

1)רבי עקיבא אמר שהיה צריך לדרוש את ירושלים ואם היה דורש היה מקבל, וחכמי ישראל לא ממש הסכימו עם רבי יוחנן אחרי הכל.לפי הירושלמי מי ששרף היה האחראי על המחסנים ורבי יוחנן דווקא שמח על כך(כמובן שבסיפורים אלה עדיף להסתמך על הירושלמי מאחר והחכמים שהיו בארץ מכירים את הסיפורים קצת יותר טוב ממי ששמע אותו בבבל).

2)מקווה שלא צריך להזכיר לך את דברי הרב חרל"פ הידועים, שמי שחותם על חלוקת הארץ עדיף שידו תיקצץ, והרב צבי יהודה מאוד הצטער על זה אך בסוף רק השלים עם זה, ולעולם לא שכח שאין לנו עדיין חלקים נכבדים מהארץ, וגם לא הסכים להיות חלק מתנועת "ארץ ישראל השלמה" כי הוא מקסימליסט יותר מהם.

אגב, ההתערבות שלכם לא שווה כלום כי בימות המשיח יהיה כל כך שפע שלכל אחד יהיה מה שיצטרךחיוך.

שכחת את רבי יעקב קוריאל שהיה פיראט ותלמיד של האר"ידי"מ

יעקב קוריאל I

יעקב קוריאל הידוע בכינויו דייגו פרז ד'אקושטא, היה אחיו של האח פרנצ'יסקו דה-ויטוריה וגיסו של מנואל דה-פונסיקה, רופא פורטוגלי ידוע. בנו של מנואל – לופו דה-פונסיקה היה רופאה האישי של קתרין מלכת פורטוגל. ד'אקושטא היה שודד-ים בים הקריבי. הוא היה כה מוצלח שנאמר עליו שהיו לו 3 אוניות-שוד. לאחר שמיצה את עצמו, חזר ליהדות ולשמו המקורי: יעקב קוריאל. עלה ארצה והצטרף לתלמידיו של האר"י הקדוש בצפת ללימודי קבלה. רבי חיים ויטאל מוסר שהוא נקבר למרגלותיו של האר"י.

לרב ליאור יש מאמר שמדבר על ההבדלי.ל.

בין ימינו לבין זמן החורבן ולמה היום ההתנגדות לא רעה כמו אז

הרב ליאור מתנגד לפגיעה בחיילי צה"ל/רכוש צה"ל.ותן טל

ולמען האמת - כאשר שאלנו אותו פנים מול פנים גם בנוגע לעניין מה שנקרא "תג מחיר" לערבים - הוא לא ענה תשובה חד משמעית שזה מותר, מעט התפתל, ובגדול אמר שזה לא בסדר, אבל שהוא יכול להבין את אלו שעושים את זה (להבין - לא לקבל. להבין).

ככה שאם אתה כבר מביא לי את הרב ליאור, תביא אותו עד הסוף. אתה שמעת אי פעם את הרב ליאור משיב למישהו ששואל אותו האם מותר לפנצ'ר אוטו של מח"ט, בתשובה: "כן" ?

בטח...תטען שהוא לא אומר את זה כי הוא מפחד וכו' וכו'. נו, באמת. אז אין אמת בעולם. כולם שקרנים ופחדנים.

אני יודע על רב שהתיר לכרות עציםשל ערבים בחול המועדדי"מ

(כי זה דבר האבד ומיד אחרי חול המועד מתחיל המסיק)

וכמה שבועות אחרי זה שמעתי אותו אומר שתג מחיר זה השב"כ והערבים והוא לא מאמין שיהודים יכולים לעשות דבר כזה וכ"ו וכ"ו...

זה לא פחדנות/צביעות/שקר?

(ולא זה לא הרב ליאור)

גם המכבים ויוצאי מצרים היו המעטים.(שוב קפץ, ותן טלמישהי=)
המכבים לא נלחמו באחים שלהם.ותן טל

יוצאי מצרים לא נלחמו באחים שלהם.

הבדל קטן. קטנטן.

משום מה כאשר שוטר/חיילים עוצרים נער גבעות - זה אסור וכעס וצעקות, אבל כאשר מפנצ'רים גלגל למח"ט זה קידוש ה' גדול וירבו כמותם בישראל. מה שנקרא - חד צדדיות לשמה.

מה שאסור הלכתית לזה, אסור הלכתית גם לזה. ויותר מזה - כן, לצה"ל מותר הלכתית דברים שלכם אסור. תחיו עם זה. יש הבדל בין יחיד לציבור. ואתם יחיד. צה"ל זה ציבור.

מתיתיהו לא הרג את המתיוון בסיפור עם המזבח והחזיר?מישהי=)

יוצאי מצרים. בוא נתן דוגמא שבחטא העגל בני לוי הרגו יופי את עמ"י.

והחד צדדיות שלך..

קידוש ה' גם להיעצר. אף אחד לא אמר שלא.

ואסור לעצור יהודי מכמה סיבות.

דבר ראשון, השלטון פה במדינה נהנה לדפוק יהודים.

דבר שני, אם היו אוכפים חוק נורמלי לא היו עוצרים רק יהודים.

דבר שלישי, בלעצור יהודים אין מטרה, ובשאר הדברים שנוער הגבעות עושה אז כן.

דבר רביעי, כעס וצעקות.. הלוואי ולא היה זה.

לצה"ל מותר הכל.. כן. בטח.

לגעת בנשים, הרי זו מצווה. לפנות יהודים מארץ ישראל.

המצווה של הדור.

בחיים שלי לא ראיתי מצוות יותר חשובות מאלו.

וגם המכבים היו יחידים וגם יוצאי מצרים, וגם הלח"י.

וגם אז כל עמ"י יצאו נגדם.

את מתתיהו? את אב בית דין?ותן טל

וכן - גם מה שהוא עשה היה חריג - אבל בניגוד אליך ובניגוד לכל נער זב חוטם כזה או אחר - הוא היה מספיק גדול בתורה כדי לדעת מה הוא עושה, ובתור כהן גדול צדיק - אני סומך עליו.

אתם אפילו לא מסוגלים להביא רב אחד שפוסק לכם במפורש שמותר לפנצ'ר גלגל של מכונית  -אז על מה את מדברת? על לעשות דין לעצמך?? לאן הגענו?

ושוב, גם בחטא העגל, עוד יותר - את משה רבנו? את נביא אלוקים הגדול ביותר שקם לישראל, שדיבר אל ה' פנים מול פנים?

לגבי למה אסור לעצור יהודי  - הסיבות שלך הן מגוחכות אבל אענה בכל זאת: "השלטון פה במדינה נהנה לדפוק יהודים" - טענה מגוחכת, מקוממת, שבאמת אין טעם להתייחס אליה. אבאותה מידה אני יכול לשלוף אמירה "נערי הגבעות נהנים לדפוק את הציונות הדתית" ותתמודדי עם זה.

לגבי הדבר השני - מוזר. משום מה היה נראה לי שמהערבים יש כמה אלפים טובים היום בכלא של מדינת ישראל, משמע שעצרו אותם קודם - לא?

כמה יהודים נעצרים מידי שבוע? כמה נשארים בכלא?

כמה ערבים נעצרים מידי שבוע? כמה נשארים בכלא לתקופה ממושכת?

אבל אל תתני לעובדות לבלבל אותך..

לגבי הדבר השלישי - בהחלט יש מטרה בלעצור יהודי. יהודי שפורץ לחנות יש עניין לעצור אותו? כן. יהודי שאונס אישה יש עניין לעצור אותו? כן. בדיוק אותו דבר יהודי שמפנצ'ר בכוונה תחילה רכב צבאי. למען האמת גם אחד שעושה דבר כזה לרכב אזרחי בלי קשר צריך להיעצר/לשלם קנס. למה שנוער הגבעות עושה - בתחום השחתת ציוד צבאי - אין שום טעם ושום היתר הלכתי, אף אחד עדיין לא הראה לי עד עכשיו פסיקה הלכתית אחת מהדור האחרון, שזה מותר. גם בתחום תג המחיר על ערבים - זה לא מועיל בשום דבר, רק משחיר את פניה של ישראל בלי שום תועלת, וכמובן - כאשר יודעיעם מי עושה את זה, במחילה - אלו המופרעים שבחבורה, אנשים שעושים את זה הרבה בגלל האקשן, והאידיאולוגיה אצלם מתבלבלת עם מרץ נעורים שובבני. מה שנערים אחרים מוציאים בלקיחת סמים/סיגריות/הליכה למועדונים - הם מוציאים בעשיית תג מחיר.

שאלה אחת - למה אין אדם אחד בן 40 נשוי ואב לילדים, שעושה תג מחיר? שמנקב צמיגים של מח"Yים? למה יש רק "נוער גבעות"? מה - אין שום מבוגר שארץ ישראל חשובה לו?

אלא, שברור - נוער הגבעות זה תופעה ייחודית לגיל הזה שבו הבנאדם אפילו עדיין לא סגור על עצמו וכל ההורמונים משתוללים, והוא חייב למצוא פריקה לכל הכוחות האלו, אז הוא מוצא לעצמו מעין היתר אידיאולוגי. בלי שום רב ובלי שום בטיח.

ולצה"ל לא מותר הכל, בהחלט לא אמרתי את זה - אבל בהחלט מותר לו יותר ממה שמותר לכם ביחידים, גם הלכתית.

ושוב חוזרים למכבים, ליצואי מצרים לח"י וכו'...די...באמת שאין לי כוח להסביר שוב כמו איזה טמבל. הבנת הבנת, לא הבנת אז לא הבנת.

מענין..... אולי אתה רוצה ללמד משהו את הרמב"ם?המצב חסה

"מותר להרוג המוסר בכל מקום, ואפילו בזמן הזה שאין דנין דיני נפשות.  ומותר להורגו קודם שימסור, אלא כשאמר הריני מוסר פלוני בגופו או בממונו, ואפילו ממון קל--הרי התיר עצמו למיתה, ומתרין בו ואומרין לו אל תמסור.  אם העיז פניו ואמר לא כי, אלא אמסרנו--מצוה להורגו; וכל הקודם להורגו, זכה." [רמב"ם הלכות חובל ומזיק פרק ח' הלכה י']

וכן
"אבל מוסרי ישראל, והמינים, והאפיקורוסין--מצוה לאבדן ביד, ולהורידן עד באר שחת:  מפני שהן מצירין לישראל, ומסירין את העם מאחרי ה', כישוע הנוצרי ותלמידיו, וצדוק ובייתוס ותלמידיהם--"שם רשעים, ירקב" [רמב"ם הלכות עבודה זרה פרק י' הלכה ב']

מהו מין? מהו אפיקורס? בבקשה:

חמישה הן הנקראין מינים:  האומר שאין שם אלוה, ואין לעולם מנהיג; והאומר שיש שם מנהיג, אבל הם שניים או יתר; והאומר שיש שם ריבון אחד, אלא שהוא גוף ובעל תמונה; וכן האומר שאינו לבדו ראשון וצור לכול; וכן העובד אלוה זולתו, כדי להיות מליץ בינו ובין ריבון העולמים.  כל אחד מחמישה אלו מין.

שלושה הן הנקראין אפיקורוסים:  האומר שאין שם נבואה כלל, ואין שם מדע שמגיע מהבורא ללב בני האדם; והמכחיש נבואתו של משה רבנו; והאומר שאין הבורא יודע מעשה בני האדם.  כל אחד משלושה אלו אפיקורוס.

[משנה תורה לרמב"ם פרק ג' הלכות ז', ח'].

במקום לחפור בפורום שאף אחד לא מעונין לדבר איתך בו ברצינות, תלמד קצת תורה או שתיפגש עם אחד שיודע

קצת ומתמצא.

מה שבטוח: מי שיוצא פה אהבל זה אתה. אתה מוציא לעז על מאות יהודים שמוסרים את נפשם על קידוש ה' יום יום, מיישבים את הארץ, נלחמים עליה, מוחים על חילול ה' הנורא, וכשיש אדם/גוף שפוגע הם מיד מזדעקים ומוחים, אז מילה אחת יש לי בשבילך: תתבייש!! 

קודם כל על הסוף של דבריך:פחחחחחחחחחחחחחחחותן טל

להזכירך אותם יהודים יורקים בפנים על אלו שבאמת מגנים יום יום עליהם, הם מוציאים לעז על מדינה שלמה, על צבא שלם, נלחמים בצבא שמגן עליהם. מי צריך להתבייש פה - אני,, שזועק כנגד נער גבעות שמעז לעשות דין ךעצמו ולפגוע בצה"ל ששומר עליו, או הוא? התשובה ברורה - כל נער נלוז ופתטי שכזה צריך להתבייש עד עמקי נשמתו.

ושיהיה ברור - אלו שלא פוגעים בחיילי צה,ל, ששומרי חוק ופועלים למען חיזוק האחיזה בארץ ישראל באמצעים כשרים ולא יורים למדינה ולעצמם ברגל - איתם אין לי שום בעיה, אני מעריך אותם מאוד.

יצאתי רק נגד אלו שיורים לנו ולעצמם ברגל. מלחמת אחים קוראים לזה...

לגבי התורה - מצטער, הדברים שאתה אומר לא מחזיקים מים. אחרת איך אתה מסביר את זה שעד היום לא הרגת מוייסר אחד? שלא הרגת מין או אפיקורס אחד? הרי לפי דבריך אתה יודע לגמרי לבד מיהו מין, מיהו אפיקורס ומיהו רודף - ומצווה עליך להורגו - אז קדימה, תהרוג אותו! למה לא הרגת??? אתה כופר בתורה שאתה בעצמך מביא!!!תתבייש לך!!!בוש והיכלם!!!!

בפורום אף אחד לא מעוניין לדבר ברצינות כי אף אחד לא אמיץ מספיק כדי לענות באמת, או כי לאף אחד אין באמת תשובות לשאלות. גם אם רב גדול היה שואל אותם היו מתחמקים ומוציאים באותו רגע גזר דין רויידף עצמאי על אותו רב - על מי אתה מקשקש?

מדובר בחבורה שכמו שאלעד אמר, כמה עשרות בלבד, פורעי חוק פושטקים, שהמעשים שהם עושים לא מקרבים במילימטר את יישוב ארץ ישראל אלא רק פוגעים בהתיישבות פגיעה קשה (ואני מדגיש - אני מדבר רק על הפוגעים. לא כל נער גבעות אוטומטית זה אומר שייפגע בחיילי צה"ל) - ואפילו היישוב עצמו - יצהר - מתנער מהם ולא מכיר בהם כחלק לגיטימי ממנו - אז על מי אתה יוצא כאן בדיוק? הם היחידים הצדיקים וכל השאר כופרים ומוסרים? וואלה יופי...

"אלה שמגנים עליהם כל יום"די"מ

אני זוכר שבנו את הבסיס ליד יצהר שהרסו אותו השבוע,זה בברור לא היה בשביל להגן על יהודים.

תענה עינינית לרמבם!!!י.ל.

אתה סתם מתחמק בלי לענות!!!

לפי הרמבם מותר??יופי!!!

אז אל תבלבל תמוח ותסיט נושא למי עשה ומי לא עשה!!!

אהמ אהמיהודה סעדה

את התירוץ של "אתה לא בגודל של..." שמעתי כל כך הרבה פעמים, והוא כל כך לא נכון.

למשל חטא העגל:כל פורענות שבאה עלינו ה' נפרע מאתנו קצת מחטא העגל, ולמה זה? תסביר לי אתה?

ההסבר שלי: עם ישראל שהיה שם לא מחה והיה צריך לעצור בכח את החוטאים(שהיו בסה"כ 3000), שמתו בסוף אך עדיין על עם ישראל רובץ החטא.

ולעניין מתיתיהו: אם יש יהודי שמחלל את ה' בגלוי ובעזות פנים כזאת ובכפירה כזאת ודאי שצריך להורגו, ואם יש הלכה פסוקה מדוע שתשתנה מגדול לקטן?

אז למה אני לא רואה רציחות כאלו כל יום?ותן טל

הרי ברור לכל נערי הגבעות כמובן מיהו רודף, מיהו מחלל את ה' בגלוי ובעזות פנים ובכפירה - ובכל זאת אני לא רואה אותם כל יום קמים והורגים אחד מאותם כופרים. מדוע?

מה, הם מפחדים מכלא? מה - כלא מבבטל מצוות? לא ידעתי, מעניין...

הרי כל בני הציונות הדתית יודעים להגיד שצריךאריאל דל"ת

לרצוח את מי שרצחו את משפחת פוגל.

אבל למה אני לא רואה אפילו אחד שעשה את זה?

הרי הציונות הדתית היא הרבה יותר ממנו, אנחנו רק זבוב שתועה ומלא בהורמונים של פיל שאוכל חרסינות ואני לא זוכר כבר את כל העקיצות השנונות שלך, אבל אתם המון! למה אתם לא רוצחים אותם?

אז בוא אני אגלה לך סוד. לא הכל אפשרי.

לא אמרתי ששאר הציונות הדתית יותר טובה.ותן טל

דיברתי כעת אך ורק על הסטיגמות שאתם זורקים כאן מעל כל במה,, ודיברתי נקודתית על מה שאמרו שצריך..וצריך...

אז בבקשה, אם צריך למה לא עושים?

סוד? לא הכל אפשרי? תסביר לי, תמים שכמותי, למה זה לא אפשרי?

אה, שכחתי, יש כאן שב"כ...אז ברצינות, אם בא לך, תפנה באישי, אני אביא לך את המספר שלי או שנסכם שנניפגש במקום סתרים ששום שב"Fניק לא יגיע לשם, ותסביר לי למה לא אפשרי לרצוח את כל הכוייפרים.

אפשרי ואפשרי, בטח שאפשרי - אם הצליחו לרצוח ראש ממשלה בישראל, הכל אפשרי אם רק רוצים. 

תפסיק כבר לרצוחיהודה סעדה

את ראש הממשלה מעל דפי הפורום-זה ידוע שהשב"כ רצח אותו וליגאל עמיר היו כדורי סרק אז תפסיק כי אף אחד לא מתכוון להגיע לזה. טוב? טוב.

לא התעמקת בהיסטוריה.ותן טל

ליגאל עמיר לא היו כדורי סרק ברובה. אומנם בהפגנה כשירה צעקו "זה סרק" - אבל התברר למפרע שלמרות שעקרונית השב"כ החליף לו את הכדורים לפנ, בבוקר אותו יום הלך עם אחיו למטווח ושם שם באקדח שוב כדורים אמיתיים. 

על זה שיגאל עמיר ירה בראש הממשלה ורצה לרצוח אותו, אין חולק. אכן, יש טענות שונות בנוגע למה באמת הרג את ראש הממשלה, והרבה עובדות שונות ורבות - אבל את העיקרון שיגאל עמיר היה רוצח את ראש הממשלה באותו יום אם היה מצליח - אף אחד לא מכחיש, גם אם בסופו של דבר זה לא הוא שרצח את ראש הממשלה.

"אף אחד לא מתכוון להגיע לזה" - מניין לך? ואיך אתה יודע שזה יישאר ככה גם עוד 10 שנים, עם ההקצנה בתגובות נוער הגבעות? איך אתה יודע שלא ייצא עשב שוטה מהערוגה הזאת ויעשה את מה שאף נער אחר לא העז? אני שואל רק את -מניין לך שזה לא יקרה?

אני בסך הכל רוצה להציף אצלכם במודעות את האפשרות לזה.

ומניין לךיהודה סעדה

שלא יקרה שחיילי צה"ל יתחילו לירות עלינו בפינויים? לך תדע עם ההקצנה של צה"ל שכבר ירה עלינו בגומי.

מניין לי שלא יקרה? א. אני לא חושב שלמישהו יש אומץ לזה. ב. הנערים לא משוגעים, ויש גבול לכמה שמותר לפעול, הם לא ירצחו אם זה אסור לפי ההלכה.

השאלה מה יעיל,די"מ

כמו שהסברתי לך כבר לפני את אותו דבר אפשר להשיג גם בפינצ'ור וגם ברצח,אז למה לשבת 25 אם אפשר רק שנתיים?

אתה רציני? ברצח אתה יכול להחליף ממשלה.ותן טל

ברמח אתה יכול לגרום לפריצת מלחמת אחים נוספת, לקרע רציני בין דתיים לחילונים בין ימין לשמאל ועוד ועוד.

רצח הרבה יותר איכותי מבחינת התוצאות שלו מאשר סתם פינצ'ור גלגל.

(חוץ מזה שעל רצח ראש ממשלה אתה תשב מאסר עולם שלם בלי שום חנינה או קיצור העונש).

ושוב, כי חייבים: <צ>

שוב זה חוסר אמונה שלך שמטעה אותך.די"מ

מי שקובע פה זה ה' יתברך.רצח רבין לא עזר כמו שהתג מחיר עזר.

נגיב לך כאן על הכל(בערך)הר המורניקית=)

אז עם כל כהכבוד לאחדות ואהבת ישראל זה לא הההגאולה.זה אחד מהשלבים ואחד מהדברים שצריך.

עדיין לא הבנתי למה אבל הפכו את זה לערך העליון אבל יש גם מקדש, מלך, ארץ ישרואל וגם עמ"י מאוחד וירא שמיים.  בגלל זה יכול להיות שעדיף לפגוע באחדות וכו בשביל להרוויח שלבים אחרים כגון ארץ ישראל השלמה או מקדש.

יש לך בעיה עם גבעונים רוצה לתת רעיון להבאתהגאולה??(בלי באהבה ננצח זה לא עבד)

בוא נגיד על הרס בתים על הבכי של השכינה על הגברת כוחות הרשע בעולם וכו.

הרבה יותר כואב לי מפינצור גלגל.

וגם יותר כואב לי על המהיגים רבנים וסתם אנשים שמגנים מעשים כאלה.

ואדישים או אפילו שמחים שדברים נוראים באמת מתרחשים.

זו לא תשובהיהודה סעדה

דיברתי אתך בלימוד ואתה מדבר אתי במעיישה?

מעניין שאתה בוחר לענות רק על תגובות מסויימות שלי אליך.

עכשיו אתה מבין למה מדברים אליכם פה כמו שמדברים אליכם, ה"ממלכתים", הוד ממלכתיותכם?

זו לא תשובה.ותן טל

אני דיברתי מראש למעיישה - כי כמה שאתם מדברים, עדיין לא ראיתי שאתם באמת מבצעים הלכה למעשה את כל היומרניות שיוצאות לכם מהפה...מצטער, זה המציאות...

אמרו כאן שמצווה להרוג כופרים, שאלתי למעיישה למה אתם לא הורגים אותם. תשובה יש לך? כנראה שלא.

ולגבי ה"הוד ממלכיותכם" - כשאתה לא רוצה לשמוע, אתה לא תשמע, כשברור לך שאתה נעלה מעלינו, לא יעניין אותך שאלות ענייניות שלי - אתה תגיב עליהם בחוסר ענייניות, תאשים בממלכתיות, ובסופו של דבר, לא באמת תגיד משהו.

לגבי תגובות שאני לא מגיב- תתפלא, קודם כל גם לי יש חיים, מעבר לערוץ הזה (להנאתי יום יום אני מזמר מזמור שיר הלל לממלכתיות, שם זרי פרחים מול ביתו של ראש הממשלה, ומשתחווה בפני כל שר בכיר בממשלה שיוצא מפתח הכנסת. מוזמן להצטרף אליי, נא לתאם הגעה מראש ). גם לעיתים אני לא רואה כל תגובה ותגובה, ולעיתים, כן, מה לעשות - אני מחליט שתגובה מסויימת כבר לא שווה שאגיב עליה, ו/או שאני לא מגיב עליה משיקולים ענייניים נוספים.

אין לי בעיה שלא תגיבו להודעות שלי, ממילא בערך שלושתרבעי מהם, אם תגיבו עליהם בצורה ישרה עד הסוף, יש מצב שהשב"כ יהיה עליכם, ולכן אני גם לא יצפה מכם לענות עד הסוף בפורום, במקרה שאתם בעלי שכל.

אני הגבתי על משהו מאוד מסוייםיהודה סעדה

לא דיברתי על שום דבר למעיישה, דיברתי על העניין שאומרים "אתה לא בדרגה כדי..." כי זו לא טענה ולא לומדים ככה.

לא אמרתי להרוג שום מתיוון ואני לא מתכוון לומר את דעתי בנושא משום שעדיין איני בטוח בעניין זה.

ולסיום-נראה לך ש"פנאט" כמוני יתאם הגעה?צוחק

אוקיי אוקיי.מישהי=)

אח"כ תגיד שאתה אוהב את עמ"י... אתה מדבר ממש מצחיק.

דבר ככה לאשתך היא תעיף אותך.

רצית דוגמאות של אנשים שהרגו יהודים, אלו באלו.

הבאתי לך.

נכון, אני לא מתיתיהו ולא משה רבינו, אבל עובדתית שהיה, ולא רק זה..

כשצריך להרוג יהודי לפי ההלכה, עושים את זה.

ואני רק צריכה לדעת איפה אתה גר?

באיזה פתח תקווה, איזור המרכז שלא מריחים ערבים?

נראה לי שלעומתך, עד כמה שאתה הרבה יותר גדול ממני וכו'..

ראיתי בעניין הזה קצת יותר, ולזה יש לי דוגמאות למכביר.

אפליות יפות, דפיקות עוד יותר..

ולגבי הערבים שיושבים בכלא, רק הראת לרבים את קלונה של מדינת ישראל.

רוצח היום יושב בכלא ומדוחרר כעבור שנה שנתיים או טיפה יותר

בעסקת שחרור מחבלים.

ועל איזה כלא מדובר??

ללמוד תואר? אוכל? באנה, גם אני רוצה כלא כזה. 

אולי אני אוכל שם לעשות בגרויות בנחת..

ולגבי אלו שנעצרים ויוצאים.

מעניין שאת כל פורעי החוק פה בשכונה שפוגעים בי קבוע,

אף אחד לא נכנס לכלא. לא לתקופה ממושכת ואפילו לא לקצרה.

מצטערת, אבל אלו העובדות, ואת אלו אני רואה הרבה.

ולגבי איזה סוג של יהודים צריך לעצור, על זה דיברתי.

אל תהפוך את עצמך למטומטם, בסדר?

ולגבי השחרת פניה של מדינת ישראל.

אני חושבת שהעניין פה הוא אור לגויים או משו כזה?

אז רק אם המדינה תלך לפי התורה, יהיה אור לגויים.

שוב, המדינה לא הולכת לפי חוקי התורה.

ולגבי הגיל. גם בלח"י ואפילו בצבא לא משרתים אנשים מבוגרים, לרוב.

בגלל שכל המרץ נמצא אצל צעירים, מה לעשות?

חוצמיזה שיש המון משפחות שגרות בגבעות. כן, עם ילדים.

ואין צורך שתסביר. הבנתי.

יש את אלו שצריכים שיקריבו בשבילם הכל, כולל חיים.

ואז אם מישהו מת להגיד אוי ואבוי, ומה יהיה? בלי להתכוון לעשות כלום.

רצית לדעת איפה אני גר?ותן טל

אני גר באיזור בארץ שקצת קשה לתפוס בו טרמפים בצמתים, כי אתה צריך להסתכל טוב מאוד שהנהג הוא לא ערבי.

אני גר באיזור בארץ שהוא, בכללי, איזור סיכון בנוגע לרוב דמוגרפי יהודי.

איפה בדיוק, זה לא עניינך.

בדבר אחד צדקת בהחלט - יש את אלו שצריכים שיקריבו בשבילם הכל, כולל חיים.

תגידי את זה לנערי הגבעות, תראי להם את רשימת המתים מחללי מערכות ישראל.

יותר מזה כבר אין לי עניין לכתוב, את מגיבה לא לעניין, לא באמת מביאה דעה הלכתית מוצקה שתומכת במה שאת אומרת - וכמובן, אני די בטוח שאת מעולם לא הרגת מתיוון בארץ ישראל, או "רויידף". מעניין למה לא עשית את זה אם כל כך ברור לך מי אלו, ומה חובה לעשות להם".

כל טוב, באמת שאין עניין להמשיך את הדיון הזה.

(אה, ואני לא נשוי עדיין, וכאשר אתחתן, אני מאמין שאשתי פחות או יותר תהיה באותו ראש שלי. אני לחלוטין לא אתחתן עם נערת גבעות שלהנאתה מפצפצת מכוניות של צה"ל. אל תדאגי בנוגע ליי הזוגיות שלי, תודה אה, ודבר נוסף - אני מאמין שאני עדיין אוהב את עם ישראל, לפחות כמו אותו נער גבעות שמפנצ'ר גלגלים של צה"ל, לא פחות ממנו).

כמו שנאמר-די"מ

"איפה האהבת ישראל שלך,יא אפס!"

באמת אין טעם להתווכח.מישהי=)

אם היית בא במטרה לשמוע, ולא במטרה מתנשאת, היה אפשר לדבר איתך.

אם הייתם באים במטרה להשיב, היה אפשר לדבר.ותן טל

בנתיים ההתנשאות כאן על הממלכתיים העלובים ששונאים את ארץ ישרלא- היא שלכם.

זאת לא את שעשית את זה, אבל בעבר אני ועוד "ממלכתיים" שכמוני ספגנו המון המון השפלות כאן בפורום - בגלל היותינו ממלכתיים ובעלי דעות שונות מהגבעונים.

מסתבר שרק כאשר ממלכתי אומר טענה מסויימת אז הוא מתנשא ויהיר ולא בא במטרה לשמוע, ואילו כאשר גבעוניסט עושה את זה, הוא כמובן צודק, ופשוט אי אפשר לדבר בצורה אחרת אל ממלכתי וכו' וכו'.

ובקיצור - אתם מרגישים כל כך בנוח במקום הזה, כאילו הוא שלכם, ככה שברור לכם וטבעי לכם שלכם מותר לקטול כאן כל דעה שהיא לא לרוחכם, ואילו הפוך - אסור.

נו, באמת.

אני לא מגיב כאן בד"כ אבלנפתלי הדג
עבר עריכה על ידי נפתלי הדג בתאריך ט' בניסן תשע"ד 23:57

תודה על התגובה הזאת.

עצוב לי קצת, הדיון..

שים לב שכל תגובה שלך תוקפניתיהודה סעדה

אולי אם לא היית תוקף היה נחמד להגיב לך, אבל תעבור על התגובות שלך ותראה שאתה תוקף פה פעם אחרי פעם בלי רצון לשמוע בכלל.

כן? תסתכל באילו מילים אתה משתמש.מישהי=)

אף אחד לא קרא לילדים שלך זבי חוטם וכדו',

ואף אחד לא אמר לך להתבייש.

אז..

בוא תעשה השוואה בבקשה.

וחוצמיזה שאפחד פה לא הכתיר את עצמו בתור אוהב ישראל.

אני לא אתחיל עכשיו במתקפת "את מי יותר תוקפים".ותן טל

בסדר, אתם צודקים. סליחה. סיימנו?

(גם אני לא הכתרתי את עצמי בתור אוהב ישראל)

(אגב, תחשבי על זה - בתור אוהבי ארץ ישראל נראה לי שכולם פחות או יותר בפורום הזה מגדירים את עצמם כאלו. למה הם מגדירים את עצמם אוהבי ארת ישראל ואילו אוהב ישראל, לפחות לפי מה שאת אומרת, לא? חומר למחשבה...)

לא נראה לי שאתה מתכוון למה שאתה אומר.מישהי=)

רק פשוט תשים לב שאח"כ לא תגיד שאתה אוהב את נערי הגבעות אם זה איך שאתה מכנה אותם.

לא כתבת את השאלה שלך ברור, לא יכולה לענות

לא נראה לי שאת מתכוונת למה שאת אומרתותן טל
עבר עריכה על ידי ותן טל בתאריך י"א בניסן תשע"ד 16:39

נו, מה, באמת התחלנו עכשיו משחקים של "אתה התכוונת.." "לא, את התכוונת"...?

די, בחייאת. בואו נתעלה טיפה יותר.

אני יודע למה אני מתכוון, את יודעת למה את מתכוונת, את יכולה לחשוב למה אני מתכוון ואני יכול לחשוב למה את מתכוונת, אבל בואי לא נרד לרמה הזאת בפורום, זה ב-א-מ-ת לא יהיה בוגר מצד שנינו.

ולגבי השאלה - זאת לא הייתה שאלה, זה היה חומר למחשבה בשבילך, את לא חייבת לענות על זה לאף אחד, גם לא לי. סתם לחשוב על מה שאמרתי, וגם זה רק אם תרצי...

לא, אתה פשוט מנסה כל הזמן להצדיק את עצמך אז די.מישהי=)

אוקיי. בסדר.ותן טלאחרונה
אנחנו משיבים אבל ברגע שהטענות רציניות אתה נעלם..די"מ
כשאני אומר שאנחנו יותר מאיימים אני לא מתכוון לכוחדי"מ

פיזי.

"לא בחיל ולא בכוח,כי אם ברוחי אמר ה'"

למה אתה חושב שמשווים פניצ'ור של מחח"ט הצתת רכבים ומסגדים לרצח של תינוקות?אתה באמת חושב שמי שאומר את זה הוא מפגר?ניצן אלון לא מבין את ההבדל בין רצח פוגל להצתת רכבים?

אבל כשמסתכלים על זה לעומק,אין הבדל,כי אנחנו שום דבר הכל זה ה' אנחנו רק עושים השתדלות והרבה הרבה אמונה וביטחון בה' וז שווה הרבה יותר ממליון טילים על תל אביב.

על כל פנים אני לא מקבל את כל הדיבורים שלך על "המציאות" יש רק ה' ומה שהוא אומר זה המציאות היחידה!

אתה חושב שזה לחא מה שה' אומר? סבבה זה כבר ויכוח אחר.

בגלל שלכל נער גבעות שני יש אידאולוגיה שונה...איש_בנימין
כמספר נערי הגבעות כך מספר המנהיגים, וד"ל.אלעד
אם יהיה מנהיג הוא יהיה בכלאטוביה2
בכלא? הרב כהנא נרצח ולא בכדי גם בנו וכן הרב נתיהמצב חסה

עוזרי הי"ד.

^^כן, יש אנשים שדאגו לזה..מישהי=)
רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
כזכור במו"מ הקואליציוני, סמוטריץ' רצה ביטחון, בליכוד התעקשו. בסוף סוכם שהוא יקבל שר במשרד הביטחון עם אחריות על החלקים האזרחיים.

אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".

אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א

בשם ה' נעשה ונצליח

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.

להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.

שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com

חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה

🏡 החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל

בונים. מיישבים. גואלים.

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
סבתא לחיילת שאמורה לשמור בהגנשMalkaa

האם המקום מגודר. יש תנאי מגורים ומזון טוב לחיילים?

פשוט. מודאגת

באיזה מקום?משהאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל

אשמח לעזרה

מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י

יש שם ישיבה 24/7..

עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת... 

הגיוני שתהיה ביום השנה ליהודה דימנטמן הי"ד.אריאל יוסףאחרונה

יש קבוצה בווצאפ..החיים מאושרים

אולי יעניין אותך