גם מוטי יוגב.. (ראיון איתו אני יכולה עוד להבין.. כי הוא חבר כנסת וכל שאר בלבולי השכל..)
למה לא לראיין את תושבי יצהר?
אז מה? ראיון עם הרב רונצקי? מה הוא קשור?אלירז
כן. למרות שחבל לי שזה תמיד ייגמר בטון מתבכיין..אלירז
גם מצד יצהר אני מתכוונת..
דווקא נשמע שהמראיין התבכיין שם יותר...מרדכי
את יכולה לפנות למחלקת החדשות, ולהציע להתראיין...אדם כל שהוא
אולי זה גם מה שהרב רונצקי עשה.
באופן כללי, אם עושים לתקשורת עבודה קלה...אדם כל שהוא
יש סיכוי טוב יותר שהם יפרסמו את מה שרוצים. הסיכוי שכתב יפרסם משהו שהוא קיבל במייל, וצריך בשבילו כמה דקות עבודה לשינויים קטנים, גדול בהרבה משהוא יטרח ליסוע לשטח ולכתוב כתבה.
אהמממממממושיקו
התקשורת יודעת למי לרוץ שצריך..
http://www.inn.co.il/Forum/Forum.aspx/t628322#7024248
אפשר לדון את ערוץ 7 לכף זכותמרדכי
בס"ד
הם התקשרו אליו וראינו אותו בכדי לבדוק אם עכשיו הוא עומד לקיים את הבטחתו מאירועי חטמ"ר אפריים "אם זו הרוח השולטת - אעזוב את גב ההר" אני חושב שזה מידע שיעניין הרבה אנשים 
(<צ> למקרה שזה לא היה מספיק ברור)
אם זאת הרוח השולטת לא יירחק היום שנער גבעותותן טל
יזרוק אבן על ראש של חייל, במטרה לפגוע, ויגרום לו פגיעת ראש קשה עד מוות. זכור מה שאמרתי.
זה מה שאתה רוצה?
נראה לך שזה מתחיל ישר בזה? לא - זה מתחיל בקטן, כמו עכשיו - ומגיע למימדים שאף אחד שפוי כמוך לא היה רוצה - אבל בכל זאת לפינצ'ור גלגלים עכשיו אתם מריעים, כשאתם לא מבינים שזה מה שיגרום לאותו נער גבעות בעתיד לפצוע/להרוג חלילה חייל.
וכן - זה עלול לקרות. מי שאומר שלא - עושה שקר בנפשו. (ובבקשה אל תביאו לי עכשיו טענות נגד על ערבים שפוגעים בחיילים - זה לא ממין העניין, זה לא קשור).
זה לא כל כך פירמופים
אם הוא בעד, הוא לא יוכל לענות לך
כי השב"כ יתפוס אותו מיד
אז אתה מדבר והוא לא יכול לענות לך.
קשה לנהל דיון בצורה כזאת
הוא יודע את זה ולכן הוא כותב כךאלעד
שיבוסם לו.
אנשים מספיק נבונים כאן כדי לא להגרר לעוד ויכוח מטופש וחסר תוחלת
אם זה יקרה זה לא אשמתנומושיקו
זה אשמת מי שהאשים את נערי הגבעות בהצתת המסגד בטובא ובשאר הפרובקציות.
דברי הבל ורעות רוח. הסרת אחריות לא ראויה.ותן טל
מי שיום אחד תומך בפינצ'ור גלגלים, לא יכול להיות שה תמים למחרת כאשר בשם אותו עיקרון קדוש יפגעו גם ביהודי בגופו. זה צביעות, דו פרצופיות והתחמקות מאחריות. וברור - זה פחדנות לשמה, הרי להביע תמיכה בפינצ'ור גלגל זה עוד דבבר שעוד ניתן איכשהו לבלוע, אבל ברור לכל בר דעת שתמיכה במחבל יהודי שפוגע בחייל צהל (או בכל אזרח יהודי אחר) - זה דבר שכבר אפילו לקיצוניים לא אמור לעלות על הדעת - לכן מתנערים ממנו. זה צביעות. שני המעשים הנ"ל שזורים זה בזה ומי שקורא ותומך בלעשות את זה (פינצ'ור גלגל) לא יכול לטעון טענת "לא התכוונתי לזה" כאשר יפגעו גם בחייל צה"ל עצמו.
ומרדכי - לא מספיק להגיד שאתה נגד פגיעה כזאת - צריך להגיד שאתה יוצא נגד זה בחריפות (ולעניין חייל שמרביץ - אין זה ממין העניין, אין לא היתר להרביץ לאזרחים, וזה עניין חוקי ומשפטי אחר לחלוטין. אני מדבר על לזרוק אבן על מפקד החטמ"ר, למשל...)
בקיצור להאשים את כל מי שבהתנתקות זרק אבנים עלמושיקו
חיילים מאותה סיבה.
אי אפשר ואסור לצאת בחריפות נגד דבר לא נכון שיש רדיפה תקשורתית,
כן, אסור לפגוע ביהודיםותן טל
(אגב, בהתנתקות לא הייתה אלימות כמו בעמונה. יש הבדל בין לעצור מכה שחייל מכוון אליך, ולהשקיע חוזק בעצירת המכה כדי גם להכאיב, לבין לזרוק אבן על חייל. הבדל ענק).
וכן, מותר למחות גם אם יש סיקור לא הוגן. תקשורת לא הוגנת לא נותנת היתר לפגוע ביהודים.
תגובה ל-ותן טלחסוי123
אכן אתה צודק!
באמת אלו שזורקים אבנים יכולים להגיע ליום שבו הם יפגעו קשות או ירצחו חיילים!
ואכן לפי תורתנו הקדושה מגיע ליהודים אלה להיפגע ואם הם מתעקשים לפגוע אז גם מגיע להם להירצח ולא משנה איזה צבע בגדים הם לובשים!!! (כמובן שזאת דעת התורה כפי שאני מבין אותה ואיני מסכים איתה כלל וכלל אך מסביר אותה לך)
אני אתן לך דוגמא: אדם בא אליך ברחוב ואומר לך: תן לי את הכסף שלך- אתה תיתן לו?!
ואם ירצה להכות אותך? אתה תחזיר לו,נכון? (אולי בעצם אתה לא,לפי מה שכתבת אתה מעדיף להגיש את הלחי השנייה)
ואם אתה תחזיר לו וזה יגיע למצב שאו שהוא הורג אותך או שאתה הורג אותו,אתה תהרוג אותו?!
(כמובן שהכל בתיאוריה בלבד!), זה בדיוק המצב עם חיילי צבא השמדת ישראל
ושוב להדגשה למי שפירש את דברי בצורה כזאת או אחרת: אין בדברי כל כוונה להסיט לעשות מעשים שמנוגדים לחוק!
הוויכוח הוא רק בתיאוריה, וכמובן שבמציאות חייבים לפעול לפי חוקי המדינה גם אם לא מסכימים איתם
סלח לי, אתה הזוי.ותן טל
זה קצת מגוחך להגיב לזה, אבל בכל זאת, כדי לא להשיב פניך ריקם אחרי שהתאמצת:
חייל צה"ל מנסה להרוג יהודי? במקרה שהוא ינסה להרוג אותך, אז תגן על עצמך, כן, בהחלט. אין לו שום היתר להרוג אותך, וגם לא לפצוע אותך.
כן יש לו היתר לחסום לך את הדרך, כן יש לו היתר להשתמש באלפ"ה, כן יש לו היתר אפילו להרוס את הבית שלך עם שופל אם הבית הוא לא חוקי והמדינה קבעה.
אם שופל הורס לך את הבית זה אומר שמותר לך לזרוק אבנים על הנהג ולהרוג אותו? התחרפנת על כל השכל?
דעת התורה שאתה הבנת - אין שום דעת תורה כזאת לגבי חיילי צה"ל, אז אנא להפסיק להגיד אמירות תמוהות חסרות פשר.
חוץ מזה שהביטוי המזעזע שאמרת - צבא השמדת ישראל - רק על זה מגיע לך בושה וחרפה, על כפיות הטובה העצומה שאתה מעניק לצבא, שמגן וימשיך להגן גם על כפוייי טובה מגעילים וחסרי בושה שכמותך. בושה וחרפה. צבא שחייליו נהרגים כדי שאתה תוכל, בין היתר, לגור ביהודה ושומרון. צבא שהסכום כסף שמושקע בהגנות על מדינת ישראל בו, הוא פנטסטי. צבא שבו חיילים מתאמנים מבוקר עדערב, בתנאים מפרכים, שוכבים בין הקוצים שליד עזה, שליד שכם וג'נין, בחום שבבקעה, בקור של החרמון בחורף - והכל כדי שאתה תוכל בבוקר לקום בשלווה, להדליק את המחשב ולכתוב שהצבא שלנו הוא צבא ההשמדה לישראל.
בושה וחרפה.
אתה הזוי.אריאל דל"ת
מאוד מגוחך להגיב לך, אבל אני אעשה את זה, כדי שלא תרגיש מסכן מדי.
לא ראיתי שהוא אמר להרוג נהג של שופל, אלא אם הוא ערבי ואז הסיםרו שונה- אבל אם חייל יכוון אלי נשק, אני אמור להתגונן בצורה כזאת או אחרת..
ואם חייל ירה עלי כדורי גומי, ואם חייל ירה עלי רימוני גז, ממילא התגובה שלי תהיה שונה- אבל אותה תגובה.
זה שהפושע מולי לובש מדים והוא קיבל את הפקודה להרוג אותי מלובש מדים אחר לא אומר שאני צריך למות.
עכשיו אמרת את המשפט הכי אווילי שאמרת בחיים.
למדינה יש זכות להרוס בתים בא"י כי הם "לא חוקיים"?????
אולי יש לה גם זכות להרוג יהודי כי הוא שמר שבת?
או כי הם טוענים שהוא שחט נוצרי למצות של פסח?
אתה ירדת עכשיו לשפל המדרגה. אתה- שחש את עצמו איזה גדול דור ומתעטף באיצטלה של שומר התורה והארץ- מאיפה בדיוק אתה מביא את הפשטות הזאת שלמדינה יש זכות להרוס בתים בא"י? אולי זה רמב"ם מפורש? או שמא איזה ריטב"א עסיסי?
אפילו הרב רונצקי לא אומר כאלה דברים. אפילו.
טוב, אגיב לפסקה המרכזית לדבריך - אם ככה, הרב מלמדותן טל
אומר את המשפטים הכי אוויליים שאמר בחיים, ירד לשפל המדרגה וכו' וכו'.
הדברים שאני אמרתי, כתובים מפורש שחור על גבי עיתון וגם באתר הזה ממש אם אעשה חיפוש, במדור רביבים של בשבע.
הרב מלמד הוא אווילי וירד לשפל המדרגה, בסדר. אבל מה שאני אומר מבוסס על דברים שלו, לא מגיע מדעת התורה הגדולה שלי אישית שאין לי.
אגב - במקרה שאתה מסכים איתי שאני אמרתי מפיו, ואם ככה משתמע מפורשות שפגעת עכשיו ברב מלמד - אני הייתי מעט נזהר, כבוד אכסניה כדאי במקום ובאתר ששייך לאביו של הרב אליעזר. כבוד מינימלי.
כל טוב.
אני יודע שכדאי לכבד פה את הרב זלמן.אריאל דל"ת
אל תדאג לזה.
וחוצמיזה, יש רבנים שמתנגדים למדינה- הרב יצחק גיזבורג לדוגמא.
אז אני השתמשתי באותם מילים שאתה השתמשת כשדיברת פה על הדעות של החבר'ה.
טול קורה מבין עינייך.
ואני אשמח שתביא לי קישור כי אני מלמד עליו זכות שהוא לא אומר את מה שאתה אמרת.
אחפש, בעזרת ה'.ותן טל
ועדיין לא ראיתי בחור אחד שהסכים להביא לי פסק של איזה שהוא רב - אפיו הרב גינזבורג, בנוגע לדברים שביקשתי. אז אי אפשר לטעון שזה דעת תורה - אם זה דעת תורה, בבקשה, תראה לי.
ואני בעזרת ה' אכן אבצע חיפוש ואמצא את זה, מקווה שבקרוב.
לפגוע בצהל לאנראלי שיעיזו אבל להתנגד למצעד האולפנהעמיחי
https://www.google.co.il/search?q=%D7%92%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%99+%D7%93%D7%A2%D7%AA+%D7%92%D7%91%D7%A2%D7%AA+%D7%94%D7%90%D7%95%D7%9C%D7%A4%D7%A0%D7%94+%D7%A0%D7%97%D7%9C%D7%94&client=ms-android-lge&espv=1&source=lnms&tbm=isch&sboxchip=%D7%AA%D7%9E%D7%95%D7%A0%D7%95%D7%AA&sa=X&ei=OkpEU7ENhv3LA9nngfgO&ved=0CAkQ_AUoAw&biw=360&bih=519#biv=i%7C0%3Bd%7CvnoThXGXiW5UBM%3A
שאלתי כמה דברים:ותן טל
1. פסק שמותר לפגוע ברכוש של צבא הגנה לישראל - בחלוקה לשני עניינים שונים, בעקבות מה שכתבו כאן - רכוש סתם ככה, שכרגע, או באופן כללי, הוא לא דבר שהורס בתים וכו', והחילוק השני - רכוש שנועד כדי, נניח, להרוס בתים בארץ ישראל - נגיד שופל שמגיע להרוס בית במקום כלשהו, האם מותר לפגוע ברכוש צה"ל זה., ובחילוק הראשון - האם מותר לפנצ'ר גלגל של מח"ט שמגיע לפגישה כלשהיא ביצהר.
2. פסק שמורה שמותר לפגוע בחיילים בגופם.
3. פסק שמורה שמותר להרוג חיילים.
4. פסק שמורה שצריך כיום להרוג "רודפים" , "מוסרים" (ולצורך העניין נניח שנגדיר כעת את יריב אופנהיימר כמוסר...), ושמגדיר במדויק מיהו רודף ומיהו מוסר לעניין להרוג אותו.
זה בגדול הפסקים שאני מעוניין לראות כתובים מפי מורה הלכה מימינו אנו, כמובן עם כל הפירוט ההלכתי למה, והסתמכות על המקורות וכו'...
גם אם היה מי שיתיר את הפגיעה בצהל ואני בספקעמיחי
מדהים איזה סיעתא דישמיא יש לי
מצאתי את זה בחיפושותן טל
הראשון, תוך דקות בודדות! 
לקוח מתוך גליון 500 של בשבע - חשוב מאוד לקרוא בעיון את כ-ל המאמר, ולהבינו היטב, כיוון שבמבט שטחי וחלקי, אפשר לטעות ולהבין שהרב אמר בדיוק ההיפך ממה שאמרתי, אבל לא כך היא, ואם לא תצליח להבין בעצמך, אסביר בעצמי על מה התבססתי כשאמרתי מה שאמרתי, על סמך דבריו.
בבקשה:
ועוד אחד גם מפורט, של שבועיים לפני כןותן טל
ויש שחולקים על הרב מלמד בגישה הזאתמרדכי
בס"ד
כדומת הרב ליאור שקרא לא לעשות את ההסכם הזה וקרא להאבק למרות שהוא נסגר, וכך היה גם לאחר מכן במגרון.
האם הרב ליאור חולק על הרב מלמדותן טל
בטיעון ההלכתי עצמו, שיש לחלק בין סיבות שונות להריסה?
אם אתה טוען שכן - למעשה אתה אומר שהרב ליאור יגיד שאסור להרוס בית של יהודי גם אם נבנה באמצע פארק הירקון, או באמצע שמורת החולה? רק שאבין אותך...
וגם אם נניח שכן, ובכן, שוין - מחלוקת הרבנים מלמד-ליאור. לי יש על מי לסמוך ולך יש על מי לסמוך. סבבה.
אוי, באמת.אריאל דל"ת
אנחנו דנו על זה- הרב אליעזר מודה שעדיף למצוא פשרה מאשר לפנות בית לא חוקי- כל עוד הפינוי מתבצע בגלל שהבית אינו חוקי- [קרקע פרטית של ערבים או שמורת החולה, אם תרצה.]
אבל כאשר הפינוי בא בשביל לדחות את המצוות יישוב א"י (כמו בעמונה וגוש קטיף) אין למדינה זכות לפנות כזה בית, כי לא את הבית היא מפנה, אלא את א"י. היא לא נלחמת בעבירה הפלילית שנעשתה בעצם בנית הבית- היא נלחמת ביהודים שמישבים את א"י.
והראיה הכי חזקה לזה- שא עינייך וראה כמה בניה בלתי חוקית יש מסביב, של ערבים.
אבל בהם המדינה לא נוגעת. למה?
אז תעיין טוב בדברי הרב אליעזר ותראה.
עיינתי כמה פעמים במה שאמר.ותן טל
ואתה לא סותר את מה שהוא אמר או מה שאני הבנתי מדבריו. עיין שוב. הרב אליעזר אמר שכאשר הפינוי מגיע מסיבה משפטית ולא כדי להעביר על דת/למנוע התיישבות באופן מוחלט באיזור כלשהו בארץ - אז זה בסדר מבחינה חוקית, וגם אם נאבקים במסגרת החוק כדי שהפינוי לא יקרה, אין למסור על זה את הנפש ובטח ובטח שקל וחומר לא לפגוע ביהודי על כך.
אבל אם המקרה הוא שכן מפנים מקום שלם - בדיוק כמו שאמרת, בגוש קטיף - אז ברור שהעניין הוא מניעה של מגורים במקום שלם בארץ ישראל, ואז, לשיטתו כן מצווה להילחם עד מסירות נפש (ויש לעיין ולשאול אותו האם התכוון בזה גם מסירות נפש של ליטול נפש של אחרים. זה לא מובן מאליו).
במקרה של הריסת בית אחד ביצהר, ניתן לראות בעין - בתים אחרים שבנויים שם כן בצורה חוקית, לא הורסים אותם ומפנים אותם - כלומר, אין המדינה רוצה בפינוי הזה לעקור את כל ההתיישבות מיצהר, ולא להשאיר יהודים בשטח בארץ ישראל - אלא בגלל ששטח זה וזה אינו מוסדר חוקית, הם מפנים אותו.
זה הכל.
לא עיינתי במקור, אני מגיב רק למה שעולה ממה שכתבתאבא שמואל
כאן.
מה זה מקום שלם? כל א"י, כל יש"ע, כל השומרון, כל גב ההר, כל הישוב יצהר, כל שכונת האולפנא, כל המגרש שעליו נמצא הבית, כל התוספת בניה? על איזה שלם -כל בדיוק מדובר?
אם הבעיה רק "אינו מוסדר חוקית" - הפתרון הרבה יותר פשוט מאשר לבצע הרס, אפשר פשוט להסדיר זאת חוקית. אלא אין באמת רצון להסדיר חוקית, להפך, חד משמעית הכוונה היא לא לאפשר שום בניה במקום שנהרס גם לא בהמשך..
למה התחרפן??י.ל.
זה מאד פשוט- גנב אחד עם בגדים ירוקים\כחולים\ורודים\שחורים
בא להרוס בית של יהודי הדבר הבסיסי ביותר שהיהודי יעשה זה להילחם על הבית שלו בכמעט כל האמצעים העומדים לרשותו.ואבן על שופל לא הורגת מקסימום מעכבת.
הבעיה היא שאתה רואה את הפינוי בתור דבר לגיטימי:"מותר לו להרוס את ארץ ישראל מותר לו לירות עליך כדורי גומי וגז"
אתה אומר שמותר לחייל לפצוע את המתנחל אבל הפוך? חס וחלילה!!!
ההערצה לצהל ולמדינה מעבירה אותך על דעתך!!
שיהיה.ותן טל
כל טוב.
באמת הגעתי כעת למסקנה שהוויכוח שלנו די מיותר, בשלב זה די ברור שאף אחד מהצדדים לא יסכים בכלום ולא יזוז בעמדתו מילימטר לכיוון השני. אז חיים טובים שיהיה לך ולשאר 
(עיוותת את דבריי, אבל שיהיה. אם זה עושה לך טוב על הלב, אז לפחות שימחתי יהודי
)
וואו איזה תשובה לענין.....!!!י.ל.
כל מי שאתה מתוכח איתו כמעט לא יזוז מהדיעה שלו מילימטר אז אם זה המטרה שלך כדאי שתפסיק לכתוב.
יש לו גם היתר לכוון נשק חם כדי להרוגאבא שמואל
עיין ערך אסולין..
ולך אין מה לעשות כי הוא עושה מה שהמדינה קבעה!
חד משמעית - אם אתה תבוא עם שופל להרוס לי את הבית אני לא אבדוק אפילו אם יש בידך צו המוכיח כי כך המדינה קבעה, ואני אמנע ממך לבצע זאת גם במחיר של פגיעה בנפשך. כעת שאתה יודע זאת, תחשוב פעמיים אם אתה רוצה להיות זה שימסור את הנפש על מנת (לנסות
) להרוס בית ליהודי.
רק תיקון - אתה ת-נ-ס-ה למנוע זאת.ותן טל
אם המדינה רוצה להרוס בית, היא תהרוס אותו, ואתה לא תצליח להרוג אף אחד ולמנוע את ההרס על ידי ההרג הזה. אתה לא תהרוג - מקסימום תשב בכלא שנים ארוכות על ניסיון לרצח.
כעת אני מבין למה המדינה מביאה פלוגת יס"מ לכל פינוי שכזה
אתה יכול להמשיך לחלום על סיטואציות כאלו, זה בסדר, אם זה עושה לך טוב. העובדה היא שעד היום שום אחד שהבית שלו פונה - קיצוני ככל שיהיה - לא הצליח, להרוג אפילו נהג שופל אחד, וכמובן שלא הצליח למנוע את הרס הבית, אם המדינה החליטה שהורסים אותו. ולא רק ב"יישובים הממלכתיים".
אתה דתי? זו התנהגות של פושע!ראש יהודי
גם הלח"י והאצל התנהגו כמו פושעים.אריאל דל"ת
פושע זה אדם שעובר על החוק- השאלה היא מי כתב את החוק הזה???
אם אני אכתוב מחר חוק שאסור לשמור שבת, מי שישמור שבת יהיה פושע?
זה שאיזה בן גוריון כתב איזה נייר לא הופך אותו לקדוש, ובטח לא הופך אותי לפושע.
פושע זה אדם שעובר על חוקי התורהראש יהודי
מה זה השטויות האלה?
כל אחד מאיים פה, שאם יראה יס"מניק הוא יהרוג אותו.
ואם תגנוב לי משהו? זה סיבה להרוג אותך?
אין פוסק אחד שמסכים לסברות המופרכות שלכם.
מוזר.. אני לא ראיתי איום כזה..אריאל דל"ת
אתה מוציא דברים מהקשרם ואז אתה מתמודד איתם בתדהמה, או הלצה.
הרי גם אני יכול לנפח את דברייך ולהגיד שאתה סובר שצה"ל צריך להרוג את כל מי שפינצ'ר גלגל- תאמין לי יהיה לי הרבה יותר קל להתמודד עם הטענות שלך ככה.
הגבתי לתגובה של אבא שמואל למעלהראש יהודי
ציטוט:
"חד משמעית - אם אתה תבוא עם שופל להרוס לי את הבית אני לא אבדוק אפילו אם יש בידך צו המוכיח כי כך המדינה קבעה, ואני אמנע ממך לבצע זאת גם במחיר של פגיעה בנפשך. כעת שאתה יודע זאת, תחשוב פעמיים אם אתה רוצה להיות זה שימסור את הנפש על מנת (לנסות
) להרוס בית ליהודי."
הוא כתב שאם הוא *יראה* יסמניק הוא יהרוג אותו??אריאל דל"ת
הוא אמר שאם תגנוב ממנו כסף הוא ירצח אותך??
יש את הדין של "עביד איניש דינא לנפשיה" ושרשור שלם של ההלכות שעוסקים בנושאים האלה, אתה מזומן לעיין.
ויש הבדל גדול בין יס"מניק ברחוב לבין יסמ"ניק שבא לפנות
לפי הסברה שלו אין הבדלראש יהודי
כל אחד שבא לקחת לו מרכושו אפשר להרוג אותו- עיין עוד בדברי די"מ, טוביה2 ועוד.
ואיך אתה מסביר השחתת אוהל צבאי שלא קשור לפינוי (גזילה כלשהי)? ופינצ'ורים מדי שבוע של ג'יפים צבאים שלא מפנים?
אתה מסלף.די"מ
אני לא אמרתי שיש היתר להרוג כל אחד שבא לגזול את רכושי.
ובקשר לאוהל הצבאי כבר עניתי לך.
עדיין לא הבחנת בין המקרים.ראש יהודי
עניתי לך ואתה מתעקש לא להקשיבדי"מ
לא ענית לי.ראש יהודי
עניתי לךדי"מ
ומי שמגנה זה עקיף מאד
אני לא מצליח להבין את ה"קשר הישיר" כפי שאתה מתאר.ראש יהודי
זה ממש לא גורם לפקו"נ.
אז בעייה שלך נסיתי להסבירדי"מ
ניסית ולא הצלחת. ואין לך סמכות לקבוע היתרים להיזק.ראש יהודי
אתה לא הצלחת להבין.די"מ
אף אחד לא הצליח להבין. מניעת הרתעה היא לא פקו"נ!ראש יהודי
לא ידעתי שאתה כולם.די"מ
אמור נא, ראש יהודייזהר
בילדותי, בזמן האינטיפאדה השניה, הייתה תקופה שהיו הרבה חדירות לישובים בלילות שבת. באותו זמן ישבה ביישובי פלוגה של סיירת דוכיפת. במשך כמה שבתות הם ביצעו לעבר הוואדי הסמוך ליישוב "ירי מונע" של מקלעי 0.5". ירי לעבר כלום, שכל מטרתו הוא להרתיע.
אני מניח שהם לא שאלו רבנים לפני כן, אבל אילו היו שואלים, מה דעתך? הם היו מקבלים היתר לירי שכזו?
אינני יודע.ראש יהודי
אבל הקישור הזריז והמטורף של פקוח נפש לכל דבר היא מסוכנת מאוד.
נסה להחליף את המושג "פיקוח נפש" ב"מלחמה"יזהר
כעת נסה לשחזר בראשך סיטואציות שונות של התנגשות איסורי הלכה מול מצב מלחמתי, ותראה שהתמונה מאוד מרחיבה.
ומה הקשר בין תיאוריך למקרה דנן?ראש יהודי
אתה מתקרב לשורש העניין..יזהראחרונה
הסברתי לך לא הבנת בעייה שלךדי"מ
בבא קמא דף כ"ז ע"ב:מרדכי
בס"ד
"בן בג בג אומר אל תיכנס לחצר חברך ליטול את שלך שלא ברשות שמא תראה עליו כגנב אלא שבור את שיניו ואמור לו שלי אני נוטל א"ל" (כ"ז= זה כהניסט
)
וד"ל.
כל התכלית פה היא להשיב את הגזילהראש יהודי
ואם אין לזה סיכוי ע"י שבירת שיניים- בוודאי שאסור סתם לשבור אלא יש לפנות לבית דין.
אם דתי צריך לקבל באהבה שהורבים לו את הביתאבא שמואל
אני לא דתי!!
אני סתם אדם, שרוצה שלא יהרסו לי את הבית.
על מי אתה מאיים? על קוב"ה?ראש יהודי
איפה שמעת צליל של איום?אבא שמואל
אתה כנראה מאיים על עצמך, זה קורה להרבה צעירים מבולבלים.
אמרת שאם כך התורה אומרת- אתה לא דתי..ראש יהודי
אז אתה לא באמת אוהב את ארץ ישראל.ותן טל
רק להעמיד דברים על דיוקם. לפי זה משתמע שאתה בסך הכל בן אדם עם תחושות בעלות על הרכוש שלו שלא יוותר על הרכוש שלו בשום מחיר, גם אם זה אומר הרג יהודים אחרים - וזה לא קשור בכלל לארץ ישראל, כי היית הורג על זה בנאדם גם באמריקה או בבריטניה.
לא מבין איך כל זה מתקשר למאבק על אר ישראל - החומרנות הקטנה שלך, הדאגה המופרזת שלך לרכוש חומרי גם אם זה אומר ליטול בשביל זה חיי אדם.
זה מזכיר לא יותר מפושע עלוב במאפיה של נתניה. גם הוא רוצח אחרים כדי לשמור על החנויות שתחת ה"פרוטקשן" שלו.
שיהיה לך ב"הצלחה עם שמירת הממון שלך...
אתה בחור מתוק!אבא שמואל
אתה יכול לשמוע מה שמתאים לך.
במחשבה שניה אתה צודק, טעות עשתה התורה בקובעה כי מותר לאדם לעמוד על ממונו.
שאלת רב לפני שאתה מתיר לעצמך לעשות כאלו מעשים?ראש יהודי
אם אדם גונב את האייפון *שאין לי* - מותר לי לרצוחותן טל
אותו, במהלך הניסיון שלי להשיב לעצמי את האייפון?
ומה מגדיר מה ממון של אדם? ומה ממון שנמצא ברשות חברו ומה לא? והאם מותר לאדם להשמיד ממון שנמצא ברשות חברו? אם יש לך חפץ שנמצא בחצר שלי ואתה לא מוכן לפנות אותו, מותר לי להעיף אותו לכל הרוחות? אם אתה מתנחל בחצר שלי, ברכוש שלי - מותר לי להעיף אותך בדרכים שאני רואה לנכון?
כשאתה פוגע בחברי פורום על ימין ועל שמאליהודה סעדה
אל תצפה ליחס הגון, קשוט עצמך.
כן. אסור לפגוע ביהודים. שים לב למה שאמרת.מישהי=)
שמתי לב בדיוק למה שאמרתי, ואני עומד מאחורי זה.ותן טל
גם חייל שפוצע יהודי סתם, זה אסור, וכמובן שלחייל אסור לירות סתם על יהודי (למען האמת גם על ערבי, אבל אני אפתיע אותך ואגיד לך שהרבה פחות יפריע לי אם חייל יירה על ערבי סתם, מאשר אם יירה סתם על יהודי
)
מה אתה מגדיר "סתם"?אריאל דל"ת
אני מניח שלפי טענתך אם המפקד אמר לו זה לא "סתם", נכון?
אז אני המפקד של כל החבר'ה שהיו בפינוי ואני אמרתי להם לזרוק אבנים על החיילים, אה? מה יש לך להגיד??
הם לא זרקו "סתם" אבנים, הם מילאו פקודות.
דבר ראשון, יש פקודות מטכ"ל.ותן טל
דבר שני, יש פקודה בלתי חוקית, יש פקודה בלתי חוקית שדגל שחור מתנופף מעליה. כל חייל בוגר מספיק כדי לדעת לדעתו מהי פקודה בלתי חוקית ומהי פקודה בלתי חוקית בעליל שדגל שחור מתנופף מעליה.
לגבי חייל שמכוון נשק על יהודי בכוונה להרוג - לא שמעתי יותר מידי מקרים על זה, ובטח לא על מקרים שירה ובאמת הרג. מוזמן להפנות את תשומת ליבי להודעות על מקים כאלו שנער גבעות נהרג כי חייל ירה בו.
לגבי אלפ"ה - חוק וסדר במדינת ישראל זה בלי קשר ליהודה ושומרון, ויש חוקים ברורים מה מותר ומה אסור, וכן - למדינה כמדנה יש זכות לשמור על הסדר שבה, גם על פי חוקי התורה, וקצרה היריעה מלהרחיב ולפרט כאן.
ושוב, רק כדי להדגיש שלא תהיה קטנוני שוב - זה לא שאמרתי שלחייל יש יד חופשית לעשות כל דבר שעולה ברוחו/ברוח מפקדו. ממש לא.
להרוס בית יהודי בארץ ישראל זה דגל שחור!!!מרדכי
בס"ד
הרב צבי יהודה זצוק"ל:
"אין שום צד היתר , לאיסור תורה זה של מסירת קרקעותינו לגויים , ח"ו, לצמיתות ובהחלט , ולפיכך החיוב על כל אדם מישראל , ועל כל גדול תורה בישראל, על כל איש צבא בישראל, למנוע ולעכב את זה בכל אומץ ועוז, ומן השמיים יסייעונו."
הרב גורן זצוק"ל (הרב הראשי לשעבר של צה"ל):
"ברור כי לפי ההלכה, חייל שמקבל פקודה הנוגדת את חוקי התורה, עליו לקיים את ההלכה של התורה ולא את הפקודה... על אחת כמה וכמה שאין לציית לפקודה צבאית הנוגדת את מצוות התורה, והרי ברור שמצוות ישוב א"י היא חמורה, מפני שהיא שקולה כנגד כל המצוות שבתורה... ברור אפוא שפקודה מהצבא, המפירה את המצווה החמורה הזאת אין לה תוקף. מה אם מצווה דוחה את פקודותיו של המלך, על אחת כמה וכמה שהיא דוחה פקודה של הצבא..."
הרב נריה, הרב ישראלי והרב שפירא זצוק"ל:
"בתשובה לשאלתך על דעת תורה בעניין השתתפותך במסגרת שרות מילואים לעזור בפינוי אדמות ומבנים ביש"ע ובגולן, הננו להביע את דעתנו: כיוון שנפסק על ידי רוב הרבנים בארץ שיש איסור לפנות שטחים בארץ ישראל ולמוסרם לגויים לפי מה שכתב הרמב"ן. וכן פסקו גם ברבנות הקודמת לה. הרי ככל איסור תורה אסור ליהודי לקחת חלק בכל מעשה של סיוע לפינוי, כפי שנפסק גם ברמב"ם שגם אם המלך צווה לעבור על דברי תורה אין שומעים לו."
הרב אברהם שפירא זצוק"ל:
"חיילים ושוטרים יראי שמים צריכים להבהיר כבר עכשיו למפקדיהם כי כשם שלא יחללו שבת ולא יאכלו טריפות, כך לא יעקרו יהודים מבתיהם. "זו עבירה, זה אסור, והם חייבים להודיע למפקדים שאסור. לחלל שבת הם יבצעו?! עבירות לא עושים, וצריכים להודיע".
אני מקווה שזה מציב את הדגל השחור המתאים!
---
ואם בכל זאת אתה רוצה להרוס איזה בית יהודי לא חוקי, אתה מוזמן:

ולא, אני לא קורה פה לרצח של חברי הבית היהודי.
קרא את המאמרים שקישרתי לאריאל דל"ת מעט למעלהותן טל
מהתגובה הזאת - הרב מלמד כותב שם בבהירות דברים עליהם אני מסתמך.
ותן טל-תיכנסחסוי123
בנוגע לראשי התיבות שיחסתי לצה"ל- כן,אכן לאט לאט צהל הופך מצבא הגנה (גם זה לא האידיאל,התקפה זה האידיאל) לצבא של החרבת ישובים ושל מלחמה ביהודים,
חוץ מזה לא הסברת לי מה מה היית עושה למי שיבוא לגנוב ממך ברחוב,
מה שהתכוונתי שאמרתי שיבוא להרוג זה שאם תתנגד לפשעים של צה"ל הוא ישיב מלחמה-כנ"ל היצהרניקים (או כל מישהו אחר) עד שזה יכול להגיע לשלב של ירי (לבנתיים ב"ה לא הגיע)
תחייה בסרט, זה בסדר (בנוגע לצה"ל)ותן טל
אל דאגה - גם בסרט הזה עדיין יהיה לך צבא שישמור גם על הבנאדם הכפוי טובה שבך. כן, כל מהותו של צה"ל הופכת להיות רק בהמלחמה ביהודים, בדיוק. ממש כך.
<צ>
מי שבא במחתרת - יש דין שניתן להורגו אלא אם ברור שבא שלא על מנת להרוג - (נניח בן שגונב מאביו, וכו'...). על כן, נראה בפשטות להגיד שברחוב לעין כל, שודד רגיל, לא בא במטרה להרוג ולכן אתה תתנגד אבל ברמה ההגיונית ולא תהרוג. ואם אכן שודד יגיע עם אקדח וינסה להרוג אותך, מותר לך להגן על חייך גם במחיר חייו, וגם מבחינה חוקית זה בסדר, לא רק מדיני התורה.
אבל חייל שבא לפנות בית להריסה, זה לא שודד, בדיוק כמו שהשוטר שבא לבצע אכיפה של הריסת בית לא חוקי בשמורת החולה, הוא לא שודד. יש חוקי המדינה וכאשר המדינה מיישמת אותם זה לא שוד. וזה גם לא במטרה להרוג. אני לא רואה חיילים צה"ל שמכוונים נשק כדי להרוג אזרחים ישראליים.
נכון הצבא עושה הרבהחסוי123
למען שמירה על יהודים, אבל הוא עושה גם הרבה נגד!
ואם היו באמת רוצים היה אפשר להפסיק את האינטיפאדה השקטה שיש עכשיו
בעיה היא שצה"ל והמדינה רוצים שקט אז הם מעדיפים לטפל ביהודים מאשר בערבים (בתג מחיר לדוג')
עושה המון:המצב חסה
עושה מארבים לצעירים שפוגעים ברכוש של אזרחים תמימים [או שלא כל כך].
יורה רימוני גז על מתפרעים.
עוזר לשוטרים לשמור על הסדר.
כשתושבים רוצים לבנות בריכת מים הוא שומר עליהם.
הורס בניה לא חוקית.
מאבטח חריש, מסיק, וגדיד של אנשים נחמדים.
מעודד מדיניות של "איפוק זה כח".
כל הכבוד לצד"ל. סליחה, צה"ל.
נסביר? בבקשה:
האלוף פיקוד מרכז לשעבר אבי מזרחי [שר"י] פרסם ברעיון שכחצי מכח אדם של הצבא בשטחים מופנה
לעצירת פגיעה בערבים. כולל בן השאר:
* מארבים של לילות שלמים ליהודים שכורתים עצים\שורפים רכבים.
* מאבטח ערבים שעושים מסיק מדי שנה בתקופת חשון-טבת.
* מאבטח ערבים שעושים חריש בתקופת ניסן.
* עיין ערך אש קודש בשנה שעברה, וכן אירועים רבים השנה בהם - חיילים ירו עשרות רימוני גז מדמיע ורימוני הלם על יהודים שפגעו בערבים.
* במהלך אירועים שערבים פוגעים ביהודים, והיהודים מגנים על עצמם הצבא מסייע למשטרה במרדפים אחר יהודים. [עיין ערך חברון, יצהר, רמת מגרון ומקומות נוספים]
* הורס מאחזים על תקן קבוע [זכור לי בחצי שנת שהותי בעוז ציון כ20 פינויים בהם הצבא לקח חלק מרכזי].
* ביצהר פונצ'ר רכב של מח"ט, יום למחרת הרסו 5 בתים של תושבים [שאחד מהם חייל כרגע]; אך מנגד בשבוע האחרון אירעו למעלה מ100 אירועי תקיפה של יהודים ע"י ערבים בהם נפצעו מספר יהודים, ולא זכו לתגובה.
טוב בסדר.אריאל דל"ת
שוב הוא יביא את הדוגמא של שמורת החולה? |מגלגל עיניים|
כל כך פתטי.
למה פתטי?ותן טל
מה ההבדל - בקטע של שייכות הלכתית לארץ ישראל בלבד - בין יהודה ושומרון לשמורת החולה? ספר לי...
עניתי לך כבר על כך שיש הבדל הלכתי בין השניים-מרדכי
אסור לפגוע ביהודים?די"מ
כבר אמרתי לך ממזמן שההיתר ההלכתי הוא "עביד איניש" אתה סובר שזה לא נכון במקרה שלנו?בכבוד תסביר.
יש אפילו כאלה (ואני מדבר על ת"ח ולא על ילדים בני 15) שסוברים שזה "גנב הבא במחתרת" ואז בכלל אפשר גם להרוג,אני לא מקבל את הסברה הזאת.
האם יש לך מקור ל'עביד איניש', מעבר למצב שבו...אדם כל שהוא
אתה מונע בפועל ממישהו לקחת [או להזיק] משהו שלך, או מפעיל כח ומחזיר לעצמך את מה שהוא לקח?
(כלומר כל פעולת הרתעה- נקמה, וכן נסיון התנגדות שלא ימנע את הנזק), וכל שכן לגרום נזק למי שלא פגע בך ישירות?
לא כל כך הבנתי מה רשמתדי"מ
אני חושב שהפרשנות שלך למושג עביד איניש מאוד...אדם כל שהוא
רחבה, ואני חושב שאתה צריך להביא לה מקור.
כתוב בשלחן ערוך (חו"מ סימן ד), שאם אתה רואה דבר שלך בידיו של מישהו אחר, אתה יכול לקחת ממנו. ואם הוא מתנגד, אתה יכול להכותו.
אתה כולל במושג הזה גם פעולות נזק שמטרתן להרתיע, או סתם לנקום. ובנוסף, הפעולות לא מופנות רק כלפי מי שהזיק לך ישירות. אני טוען שצריך לכך מקור.
מי שהזיק לי ישירות זה צהלדי"מ
פגיעה בנפש לכאורה באמת מותר רק בעת בפינוי ועל כל פנים וודאי אסור לפגוע במי שלא קשור.
אני לא זוכר שאמרתי שיש עניין לנקום בצהל. להרתיע כן,להרתיע זה חלק מהמניעה של הפינויים שוודאי יבןאו.
עכשיו ראיתי שבאמת כתבת שאין עניין 'להחזיר לו'...אדם כל שהוא
כשמדובר על יהודים.
אני עדיין סבור שפעולה שנועדה להרתיע, אינה דומה למקרה הפשוט של עביד איניש.
וכן יש לי פקפוקים נוספים בעניין.
למשל לגבי הטענה שמי שהזיק לך ישירות זה צה"ל. ממי אתה יכול לתבוע ע"פ דין תורה את הנזק, בהנחה שבאמת אתה זכאי לפיצוי, מהחייל? מצה"ל?
זכור לי במעומעם ש'לנפשיה' זה בדווקא, כלומר לעצמו, אבל לא למישהו אחר.
ממי גזלתי עם פינצ'רתי ג'יפ?די"מ
מצה"ל.
מי מנסה לגזול ממני?
צה"ל.
פשוט מאוד.
מאיזה דין זה?ותן טל
אדם שגנב לי 50 אלף דולר, זה נותן לי היתר הלכתי לפנצ'ר לו את המכונית/להשחית לו ציוד?
(חוץ מזה שצה"ל לא גוזל ממך כלום, אתה זה שהתיישבת בשטח לא חוקי, בשטח של המדינה. אתה גזלת את המדינה. השטח הוא לא שלך - אין לך שום שטח במדינה, אין היום נחלות, ואתה גם לא יודע איזה שבט אתה)
במקרה הקיצוני ביותר, כאשר אין דרך על ידי בית דין להחזיר את הגזילה, יש מקרים שמותר להשתמש בהם ב"עביד איניש" - אבל רק לצורך להשיב סכום השווה בגובהו לערך הגזילה, אלינו.
לקחתם את הביטוי הרבה יותר מידי רחוק. אשמח אם יש לך מקור הלכתי של רב בימינו למקרים הנ"ל, שמותר לי לפנצ'ר מכונית למי שגוזל ממני משהו...באמת שאשמח למקור הלכתי 
זה הבעיה אצלך,שאתה רואהי.ל.
את ההתיישבות שלא מאושרת ע"י הממשלה כגזל וכדבר לא חוקי,
אין מצוות יישוב הארץ יש איסור גנבה מהמדינה.
יש את השו"ע, למה צריך רב?
קראת פסקים של רבנים?ותן טל
מסתבר שממש לא כולם חושבים כמוך, למרות ש"יש שו"ע " - כולל רבנים מהמחנה השמרני ביותר, והימני חזק, כמו שניתן לקרוא לזה.
אבל כמובן, כל הרבנים שסוברים אחרת, לא יודעים את השו"ע.
(אני מדבר, בין השאר, על הרב אליעזר מלמד, שקובע שמדינה שהורסת בית ביישוב , שלא על מנת לעקור את כל ההתיישבות היהודית במקום או על מנת לעקור את הדת - אלא בגלל שבית ספציפי זה לא חוקי, מבחינה משפטית - אז זה כמו במקומות אחרים בארץ, צריך לנסות בדרכי שלום להפגיןולשנות את רוע הגזירה, אבל זה לא עבירה מצד השלטונות.
אבל הרב מלמד לא מכיר את השו"ע, כנראה).
את זה אתה אמרת.י.ל.
אבל שאני שאלתי רבנים למה הם אוסרים דברים שהשוע הנהרל והרמבם אומרים אחרת הם אמרו לי:רבותינו הכירו את זה ולכן גם אנחנו אומרים ככה,אבל אין לנו תשובה.
אמרת מאמרים? תראה לי מאמר של אדם כלשהוא שמבוסס על ההלכה שמבטל את הדין של עביד איניש או את הדין של הרמבם
אולי הוא מכיר את השו"עדי"מ
הוא כנראה לא מכיר את המציאות
גם מי שמכיר את המציאות לא פוסק כך.ראש יהודי
סוף סוף אתה מדבר הלכהדי"מ
ואם זה מעניין אותף ר' איציק שפירא מתיר
ואתה סובר שצה"ל חייב בתשלום הנזק, והחייל שגרם...אדם כל שהוא
בפועל פטור?
לא,הוא אומר שחייל פרטי שלא הרסי.ל.
פטור אבל חייל שהרס והגוף הנקרא צה"ל חייב
ואם אתה בא לגבות את הנזק, אתה יכול לגבות אותו...אדם כל שהוא
פעמיים, גם מצה"ל וגם מהחייל? אתה יכול לגבות אותו פעם אחת ממי שאתה רוצה? אתה יכול לגבות אותו מהחייל, והחייל יוכל לגבות אותו מצה"ל?
עד שתגיע לחצי מליון צריך לגבות מהרבהי.ל.
אנשים![]()
חוץ מזה שאם מישהו יתן לי אגרוף ושתי בעיטות ואני יוכל להחזיר לו אני לא נראלי יספור כמה מכות אני נותן לו....
לא שמתי לב שכתבת שאתה לא מקבל סברת גנבא"י זה קשה
הבא במחתרת... אי לכך דבריי מבוטלים ואני מסכים שזאת סברא לענ"ד מאוד לא נכונה לומר שחיילים מפנים הם גנב הבא במחתרת
לא נראלי שאפשר ללמוד את הרס האוהל מדיןי.ל.
עביד איניש.
הדין של עביד איניש זה תוך כדי לא אחרי
הרס האוהל זה כבר נוגע לפיקוח נפש.די"מ
וחוץ מזה וודאי שמותר לגנוב מהמדינה,כמה שתצליח לגנוב לא תצליח להחזיר את מה שהיא גנבה לנו....
גם אחרי ההרס צריך למנוע את ההרס הבא,זה הרי לא הרס אחד וזהו.
פיקוח נפש? מה הקשר?ראש יהודי
מדובר באוהל שלא קשור לפינוי, אלא נמצא במרחק שעה הליכה משם!
די לסברות כרס!
די לסברות כרס!די"מ
וזה תפקיד שלך להרוס?ראש יהודי
לפי סברות הכרס שלך כולם צריכים להזיק אחד לשניראש יהודי
כל אחד שיחשוד בחברו- יכה אותו, יהרוס לו את רכושו ויהרוג אותו ("לאפרושי מאיסורא").
זאת המדינה הייעודית של דרך חיים? היא לא תחזיק יום אחד (חוצמזה שרוב העם ורוב החברה התורנית לא תומכת בכם).
תן שם של פוסק אחד שפסק כך להלכה!ראש יהודי
די לסברות כרס!
חוצמזה שבעביד איניש יש חיוב אח"כ לשלם...ראש יהודי
ומה בעניין הגוף שבא לעשות את הנזק? זה ציבור, זו מדינה. הדין שונה לגמרי.
אז בוא אני אספר לך בדיוק מה היה שם באותו לילהמרדכי
בס"ד
היה שם ניפוח של התקשורת!
יום לאחר האירוע הזה התקיים כינוס של כל רבני השומרון בעקבותיו, בינהם נוכח גם רה"י שלי שסיפר שכשאמרו שהנה מפקד היחמ"ר מגיע למסור את עדותו ולהפגש אתם, הוא הציץ החוצה לראות נת"ן מגיע (הרי זרקו עליו בלוק על האף, זה לא פשוט) לכל הפחות אמבולנס, אבל לא, הוא הגיע ברכב הצבאי. הרב שלי ממשיך לספר שהוא ציפה לראות אותו יוצא עם כיסא גלגלים, הרי הוא נפצע קשה ע"פ הפרסום בתקשורת (הכללית, לאו דווקא ערוץ 7) או לכל הפחות עם קביים, אבל מפקד החמ"ר יצא על רגליו ואפילו לא נשען על חייליו. המפקד נכנס והרב שלי ציפה לראותו עם תחבושת על האף, אבל גם פלסטר קטן לא היה. הרב מספר שהוא הסתכל היטב וחיפש איזה חתך גדול כפי שפורסם בתקשורת, אבל גם שריטה קטנה לא הייתה שם. הרב שלי שאל אותו מופתע מה הסיפור של הזריקה אז המפקד אמר לו שלא היה כלום וזה סתם ניפוח של התקשורת. אז הרב שלי שאל אותו למה הוא לא עוצר את זה ואומר את האמת? המפקד לא השיב, היה לו נוח להוציא את המתנחלים ואת נוער הגבעות פורעים ואנרכיסטים בדיוק כמו הערבים שמפגינים בכל יום שישי בנעלין.
תאמין לי, בתור המנהל של הפורום הזה, שעל פי התקשורת מפה כל זה יצא, דיברתי עם כמה וכמה עיתונאים (כמו סיון רהב-מאיר ועורך יומן) שהוציאו שקרים תחת ידם. יצויינו לרע מערכת יומן שסתם השמיצה את כותבי הפורום פה, שלמרות ההוכחות שהבאתי להם על טעותם הם אמרו שאני זה שמשקר (שכחתי שגם להם יש את האפשרות לבדוק <צ>) ותצוין לשבח סיון רהב-מאיר שכם הקשיבה וביצעה משהו שביקשתי ממנה בנושא.
ולשם החריפות שביקשת -
לא התייחסתי דווקא לאירוע הספציפי, אלא בכלליותן טל
והבאתי כדוגמא לדבר שיכול לקרות, מקרה כזה...לא טענתי מה בדיוק קרה שם, ותאמין לי שאני יודע להתנהל בחשדנות מול כלי תקשורת - בין השאר זה הסיבה שהבאתי כמקור דווקא את ערוץ 7 ולא אחרים...
דבר נוסף - היו שם זריקות אבנים, וגם על רכבים, זה ברור - רק בנוגע לפגיעה הפיזית אכן היה ניפוח - אבל זה לא משנה, העיקרון משנה - אסור לפגוע ביהודים!
אני מניח שגם אתה מסכים איתי שהרכב של המח"ט שהיה ביצהר, לא התכוון לדרוס אף יהודי ובוודאי לא התיימר להיות שופל... - האם זה אומר שאתה מוחה על הפגיעה ברכבו של המח"ט, לכל הפחות?
האיסור של פגיעה ביהודים צריך לבוא משני הצדדיםמרדכי
בס"ד
וכן, להרוס בתים, רכוש, שדה, פרנסה וכו' של יהודים - זה פגיעה בהם!!!
ולפני שבאים בטענות לנוער הגבעות, לתושבי יצהר ולכל ה"קוצונים" צריך בדבר הראשון להפנות אצבע מאשימה אל עבר הממשלה ולעבר הפיקוד והצבא ששולח את החיילים לפגוע ביהודים ולהרוס להם את הבית. זה לא הייעוד של הצבא! הייעוד של הצבא זה לשמור על היהודים ולא לפגוע בהם בשום אופן!
ברגע שזה לא בא משני הצדדים אז אי אפשר להתחיל לחפש אשמים ו"מי התחיל" וזאת גם התשובה שלי לגבי הפסקה האחרונה שלך והשאלה אם אני מוחה על הפגיעה ברכבו של המח"ט. הפגיעה בו הגיעה כתגובה על הפינוי של בית משפחת לזר בגבעה הסרוגה ביצהר - ככל הזכור לי הם יהודים שפגעו בהם. וזה התגלגל לפגיעה בחזרה בהרס בתים ואז בהרס של אוהל צבאי וחוזר חלילה.
לכן מה שאני אומר שמלכתחילה אסור לשלוח חיילים להרוס, ומי ששולח אותם להרוס צריך לקחת מראש את ההשלכות של זה ומה יהיו התוצאות. אי אפשר להרוס למשהו את הבית ולצפות ממנו לשבת בשקט ולקבל את הדין כמו שהוא. יש כאלה שאולי ישבו בשקט כמו כל להקת המגנים שהובאה פה בתחילת השרשור, אבל לא כולם מוכנים לוותר על הבית שלהם בכזאת קלות ובלי מאבק. אבל עכשיו שזה כבר התחיל להיות עניין של מלחמת כוח בין הצדדים אז אי אפשר להצביע פה על מי אשם, למעט מי ששלח את הכוחות האלה להרוס.
חבל שכך זה נראה, אני בטוח במלוא האחוזים שאף אחד לא שמח מזה, גם לא תושבי יצהר שמשום מה ניסו להוציא את חלקם היום כטרוריסטים לכל דבר ועניין.
סתם תוהה לעצמי -ותן טל
ואם אדם יושב יום אחד בגוש דן, בבית הלא חוקי שבנה לעצמו ממגוון סיבות שיש לו, ובבוקר אחרי הרבה צווי הריסה שהגיעו אליו, נניח, והוא התעלם - מגיע שופל, מפנים אותו מהבית, והורסים לו את הבית - האם זה אומר שיש הצדקה למקרה בו אותו אדם ירים אבן, ויזרוק, סתם נגיד, בפרצוף של זה שפינה אותו מהבית?
זה לא משנה מי פינה אותו - חייל או שוטר או אפילו עובדיה משוק הכרמל - אם הבית לא חוקי, אדם צריך להיות מוכן לאפשרות שיפנו אותו יום אחד מהבית ויהרסו את הבית, כן. זה שאתה בוחר לבנות במקום כזה ולקחת את הסיכון - בסדר, אבל זכור שלקחת את הסיכון...
עכשיו שוב תגיד לגבי כמה לא נותנים לבנות ביו" וכו' וכו' - ובכן, קודם כל, רבים רבים מהבתים כן מוסדרים חוקית,, וגם בית שלא מוסדר חוקית אפשר לנסות להסדיר אותו - אבל בסופו של דבר, אדם שומר חוק לא יכול לנהוג איפה ואיפה בעצמו ובחוק, ולהגיד שזה שהוא יושב עכשיו בבית לא חוקי, בגלל שזה בשומרון זה נותן לו הגנה מוסרית ואם יהרסו לו את הבית הוא יכול לזרוק אבן על המפנים אותו. ממש לא.
בקיצור - כן, איפוק גם במצבים קשים, זה לא מילה גסה...
אבל זה לא שהבית היה לא חוקיאריאל דל"ת
בגלל שתאגיד המים לא איפשר את התנהלותו התקינה של זרם 668 שעובר בקו 112 וזה יכול לגרום לפיצוץ בצנרת.
הבית היה לא חוקי כי כיום לא נותנים אישור לבנות בתים בא"י על קרקע שהיא לא קרקע פרטית שלך ולא קרקעות מדינה.
אז זה לא אותו דבר, למשה משוק הכרמל שבנה ווילה בגוש דן והיא בלי יסודות וזה לא בטיחותי, או שזה בכלל השטח שדוד משוק מחנה יהודה שם עליה את כל כספו- כשהורסים לו את הבית זה מסיבות א-פוליטיות. סיבות פליליות.
אבל שהורסים בתים ביצהר, בתור נקמה ובתור פחד מזה שיהודים בונים בא"י זה כבר מלחמה בא"י, לא בבית של משפחת לזר.
אתה בטח לא כל כך מכיר את יו"ש- אבל יש שם המון המון המון בניה לא חוקית. של ערבים. ובזה לא נוגעים. כי זאת הארץ שלהם. אז אל תבלבל פה תשכל על "זה החוק והמדינה צריכה לעשות את זה ומי אתה שתתנגד".
לא רק ביו"ש גם פה בדרום הבדואים בונים-משה ר-
כפרים שלמים לא חוקיים ואף אחד לא נוקף אצבע
אני מכיר מאוד את יו"ש. אבא שלי היה אחד ממקימיותן טל
המאחזים הראשונים.
תאמין לי שאני יודע מהו המצב, לפחות בערך, ובטוח יותר מאשר שמאלנים שקוראים רק הארץ.
דבר שני - לא נכון שלא נותנים לבנות על אדמות מדינה כיום. אפילו בתים לא חוקיים הרבה פעמים מנסים ומצליחים להסדיר, גם ביו"ש .
ביו"ש מצב הקרקע והבעלות עליו הרבה יותר מסובך, זה כן - אבל שקר יהיה להגיד שלא בונים בכלל ביו"ש.
לגבי ערבים - ובכן, אני תומך בך נחרצות - לך עם עמותת רגבים ותגישו עתירות על גבי עתירות לבית המשפט בבקשה להרוס את הבתים הלא חוקיים של הערבים - אני מאוד מאוד אשמח על כל בית של ערבי שייהרס.
אבל אתה לא עושה את זה, רק רגבים עושה את זה. אתה במקום זה מאמין שיותר אפקטיבי לזרוק אבן על ג'יפ צה"לי (לא מתכוון ספציפית אליך, אלא בעיקרון אנשים שמדברים ככה...). בעוד בצלאלא סמוטריצ' נלחם ב-א-מ-ת בערבים ודואג כמה שיותר לעשות להם את החיים קשים מבחינה חוקית ומשפטית, ולעיתים - לא הרבה, אבל בעזרת ה' יגדל, מצליח גם והורסים - אתה וחבריך מסתפקים בלירות לעצמנו ברגל. גאוני.
אני אכן אשמח מאוד אם כל בית ערבי לא חוקי יקבל 20 בג"Mים מארגוני הימין השונים.
סתם לידע כללימרדכי
בס"ד
כל האלה שנהרסו להם הבתים היו ללא צווי הריסה, אלא זה הגיע אליהם בהפתעה. המצאה חדשה שנועדה להרוס בתים ביהודה ושומרון ע"י צווי תיחום ללא ידיעת בעלי הבית.
לגבי הפסיקה האחרונה-
אם אתה אדם טוב ומקשיב לחוק אז אתה בעצם משתתף במשחק שנועד לעצור את הבניה ביישובים. אני לא אהיה שותף לזה ואם חוסמים ממני את האפשרות הזאת אז אני אבנה נגד החוק, ואם יבואו להרוס לי אני אלחם על הבית שלי ואח"כ אבנה אותו מחדש. זה לא יתכן שערבי יוכל לבנות כמה שהוא רוצה איפה שהוא רוצה בלי הפרעה ואני בארץ שלי לא יוכל לבנות בגלל כמה פוליטקאים חוצפנים שמונעים ממני את זה. זאת הארץ שלי והפוליטקאים האלה הם לא הבעלים שלה.
אז למה אתה לא בונה על פארק הירקון?ותן טל
או נניח, בגן הלאומי בשמורת החולה - לך תבנה שם ביית, מי אלו הפוליטיקאים החוצפניים שיחליטו שאני לא יכול לבנות בית בלב שמורת החולה???זאת המדינה שלי!!!זכותי לבנות בית איפה שאני רוצה!!!
ומה שאני אומר, שוב אכתוב גם כאן, לא מגיע מהמוח הקודח שלי בלבד, אלא יצא מתוך מקלדתו של הרב מלמד, במאמרים שקישרתי כבר קודם לאריאל דל"ת.
מענייןמרדכי
בס"ד
האחרונים שבנו את ביתם ברוטשילד בקיץ לפני כמה שנים בודדות (דפני ליף, סתיו שפיר וכו') לא בדיוק פונו משם, אלא מעצמם אחרי שהם נשברו. נכון שמנכס פרטי שעליו הם ישתלטו הם כן פונו אבל את המאהל שלהם ואת מה שהם בנו שם השאירו.
לא מדויק. העירייה נתנה אורך רוח אבל בסוף הורתהותן טל
לפנות, וגם ביצעה בפועל את הפינוי אם היה נדרש. זה עובדות שבשטח.
עדיין לא ענית לי תשובה, רק נתת דוגמה לא רלוונטית לעניין ושלא נותנת תשובה... למה להתחמק, למה?
ועכשיו אענה באריכותמרדכי
בס"ד
לאחר שאתמול כבר השעה התארכה והייתי צריך לעשות עוד דברים, וגם ללכת לישון מתישהו אז לא היה לי זמן להתייחס באריכות אז אעשה את זה עכשיו.
לפני כ-4 שנים, בשנת תש"ע הורתה ממשלת ישראל דאז על הקפאת בניה כללית ביהודה ושומרון שלפיה כל בית שנבנה במהלך תקופת ההקפאה הוא אינו חוקי. (לשם הדיוק, זה תלוי באיזה מצב הבית היה, אם זה היה בשלב מתקדם של הבניה אז כן היה אפשר להמשיך, אם כי בכל זאת עשו הרבה מאוד בעיות למי שבנה, אבל עקרונית זה היה מותר אם זה היה בשלב מתקדם. אבל בניה חדשה או בשבליה הראשונים היה אסור).
ובכל זאת למרות שהבתים לא יהיו חוקיים היו רבנים שאמרו שצריך לבנות גם בזמן ההקפאה למרות שזה לא חוקי.
הגר"ד ליאור שליט"א כותב בשו"ת דבר חברון, חלק ג' עמוד רט (פרק 'המאבק על א"י' אם אני זוכר נכון) שמכיוון וההקפאה נועדה בכדי להרוס את ההתיישבות ביהודה ושומרון והיא נוגדת את התורה אז דינא דמלכותא דינא אינו חל כאן ויש מצווה לבנות גם בהקפאה למרות שזה לא חוקי. והרב לא הסתפק רק בלענות את זה בתשובה לשאלה פרטית אלא הרב יצא בזה בהודעה גלויה לכל הציבור אם בקשה לפרסם את זה כמה שיותר ברבים.
והרב ליאור הוא לא הרב היחיד שאמר ואומר כך.
ואת זה אני משליך גם על המצב כיום שקיימת הקפאת בניה שקטה ואי אפשר לבנות כמו שצריך.
נכון שמידי פעם יוצאים בהכרזה של בניה בגושי ההתיישבות ובשכונות בירושלים ש"מעבר לקו הירוק", אבל זה גם בד"כ הבטחה ממוחזרת שכבר השתמשו בה בעבר (ועדיין לא בוצעה) וזה גם לא המצב האידיאלי שבו כל אחד יכול פשוט לגשת למשרד המתאים בממשלה ולהוציא אישור בניה ואז הבית חוקי. המצב היום הרבה יותר מורכב ולכן ניתן להשליך את מצב ההקפאה למצב כיום. ובפסקה הבאה תראה שאני לא משליך את זה על דעת עצמי.
לגבי שאלתך האם זה אומר שעכשיו אפשר לבנות סתם כך בתל אביב, אז הגר"ד ליאור נשאל כך: אני עובד כטקרטוריסט בחברה שזכתה ברשיון להרוס מבנים לא חוקיים בת"א. האם מותר לי לבצע עבודה זו?
וענה על כך הרב: אינני חושב שיש בזה בעיה, שהרי מדובר באנשים שבנו מחוץ לתוכנית המתאר, ויש "דינא דמלכותא דינא". זה לא כמו שביהודה ושומרון ששם לא נותנים לבנות בגלל חולשה פוליטית מדינית, אבל שם מדובר בחוקי בניה שאושרו ע"י הציבור בתוכניות המתאר, והם עבריינים שמפירים את החוק והסדר ויהיה מותר להרוס את אותם מבנים (מקור).
מתשובה זאת אנחנו רואים ברור שע"פ הרב ליאור יש חילוק בין בניה לא חוקית ברחבי יו"ש לבין בניה לא חוקית בשאר הארץ מהסיבה שאין באמת בעיה לבנות באותם מקומות, אלא כל הבעיה זה חולשה פוליטית ולחץ מאומות העולם ומהשמאל ועוד גורמים שלא אוהבים במיוחד שמיישבים את הארץ ולכן הם מפעילים לחץ למנוע את הבניה ביו"ש (או שהם עושים את זה בעצמם אם הם יכולים) ולכן זה מצב שונה מאשר באגמון החולה, בפארק הירקון או בכל מקום אחר שהזכרת שחשקה נפשך לבנות פה את ביתך.
אגב, העניין של הבניה בארץ ישראל כ"כ חשוב שאפילו לחלל שבת ולעבור על מצווה דאורייתא מותר. לפני ההקפאה היישוב בוא אני גר קיבל אישור מהראשל"צ הרב מרדכי אליהו זצוק"ל לבנות דם בראש השנה ויום כיפור, היעקר ליישב את האזור הזה (כמובן בלי שיהודים יחללו את השבת בפועל). אני מבטיח לך שבתל אביב ובחיפה לא קיבלו את האישור הזה. בשו"ת בניין אב מתייחס המחבר, הראשל"צ בקשי דורון שליט"א, לנושא ושם (חלק ג' סימן מא, עמוד קפה) כותב הרב כך שהרבנים הורו הלכה למעשה להתיר עבודה בשבת ע"י קבלנים נכרים בתוך היישובים ולמרות שישנה הלכה מפורשת בשולחן ערוך (או"ח סימן רמ"ד) שמלאכת בניה במחובר הנעשית ע"י נוכרי אסורה והחמירו חז"ל בבית שנבנה ע"י גוי בשבת שיהיה אסור לגור בו, משום ישוב א"י הותרה העבודה בשבת וזאת על פי ההלכה המפורשת בגיטין (ח' ע"ב). מוסיף הרב בקשי דורון שלאור הלכה זאת יש ללמוד עד כמה חשובה מצוות ארץ ישראל שאין להחמיץ הזדמנות תפיסת קרקע מן הנוכרים.
(להרחבה בנושא של בניין הארץ וחילול שבת, אתה מוזמן לעיין כאן בהרחבה במאמר הילכתי בנושא שחיברתי לחוברת של הישיבה שלי בשנה שעברה).
גם מזה ניתן לראות שיש כיום הבדל הילכתי בין יהודה ושומרון לבין שאר הארץ, כי גם המצב שם שונה מבחינה מדינית וממשלתית לעומת שאר המקומות בארץ.
אוי,פתאום "ותן טל" לא מגיב משןם מה...די"מ
אני משתדל עכשיו יותר לדבר בשיחה אישיתותן טל
עם כמה חבר'ה, כי הגעתי למסקנה שכאן זה כבר לא כל כך יעיל, ואין טעם לפתח את זה עוד ועוד. אני מנסה לסגור שרשורים שכתבתי בהם, ליותר מידי אנשים זה מפריע, אז זהו. תאמין לי שאני יכול להמשיך עד שנה הבאה - זה מה שאתה רוצה בפורום?
אני אכתוב את הדברים שאני מאמין בהם בזמן שנוח לי, בפלטפורמה שנוחה לי, וכן, אני גם אבחר על מה לענות ועל מה לא, בדיוק כמו שאחרים כאן בחרו על מה לענות לי ועל מה לא.
לא ביג דיל.
שבת שלום 
האמת שאני בעד אנשים כמוך.די"מ

למען האמת, זה בדיוק ככה גם אצלי, הפוך
ותן טל
ועל זה נאמר - תיק"ו - תשבי יתרץ קושיות ובעיות.
שני הצדדים רק מתחזקים בידיעתם כמה הם צודקים, מהוויכוח עם הצד השני. מעולה. בעזרת ה' כאשר יבנה בית המקדש, ומלך המשיח בתור אדם ממש יגיע, נזכה, אולי, לדעת את התשובות.
רק נראה לי שאז ציניות וכעס כזה לא יהיו קיימים אלא הרבה יותר גילויי חיבה ואהבה בין כל עם ישראל, כולל בינך לבין המג"ביניקם שכמה שנים קודם לכן עוד הרסו לך את הבית.
ככה אני מאמין.
שבת שלום.
כי יש צו תיחוםדי"מ
ולפי מה שהבנתי זאת המצאה במיוחד בשביל מקרים כאלהמרדכי
מה זה "מקרים כאלו"?די"מ
זה בדיוק כוונתי - למקרים שיהיה אפשר לפנות גבעותמרדכי
אבל זה לא משהו חדש.די"מ
המצאה חדשה מהשנים האחרונות, לא?מרדכי
לא,ממש לא.די"מ
אני יסביר לך בשבת...
אני לא בישוב השבת, אבל אשמח להסבר בהזדמנות
מרדכי
צו תיחום הוא עניין ישן,די"מ
ויש מלא גבעות עם צו תיחום-גבעת אסף,חוות מעון,תקומה ועוד.
כשבית משפט השלום,המחוזי והעליון קבע שלתושבי קבע מותר להיות בשטח צבאי סגור וחובת ההוכחה האם הם תושבי קבע או לא היא על המדינה,הצו שטח צבא סגור איבד את ערכו במאבק של השלטון הזר נגד הגבעות,צו תיחום אוסר גם על תושבי המקום להיות שם.
למרות שלכאורה הוא אוסר להיכנס רק על מנת לבנות,יש לי כתב אישום בעניין ונראה מה יקרה עם הטענה הזאת.
לא חוקי?! ההרס הוא הלא חוקי!עמיחי
ב)האם נכון או לא לגרום נזק לצבא, כללית ביותר לדעתי לא במיוחד לאור המחזה המתוזמר היטב שמסית את כל הדיון מההרס הבלתי חוקי(כן לטעמי ההרס הוא הדבר הלא חוקי בעניין) לכמה צמיגים שהתפנצ'רו
ג)למה לא לגנות? 1)בגלל שגינוי רק גורם עוד יותר נזק ומועיל להסטתת הדיון מהעניין המרכזי 2)בגלל שמכל צד אחר לעולם לא יגנו מעשים חמורים שעשו(ע"ע התפרצויות שליט לטקסים וכד') 3)בגלל שמדובר בחבר'ה טובים אוהבי הארץ שלא חושבים על התועלת מול נזק של תגובתם.
אם זאת הרוח השולטת ששולחים חיילים לפנות יהודיםמרדכי
בס"ד
ולא נותנים להם לסרב פקודה ולעשות כפי מצפונם, אז באמת מכניסים את החיילים למצב שהם עלולים לחטוף.
למען הסר ספק, אני נגד פגיעה סתם בחיילים. אין לי שום דבר רע נגד חיילים ואם אני רואה חייל לא רק שאני לא מרים עליו יד או יורק עליו או לא יודע מה אלא אם נגיד זה בטרמפיאדה אז אני עומד במקומו לטרמפים או סתם מחייך אליו בתור למכולת.
אבל, אם חייל עכשיו יבוא וירביץ לי ללא שום סיבה, אני לא אתן לו להמשיך אלא אתנגד ואשיב באלימות. ולא מתוך שנאה אלא מתוך הגנה על הבית שלי ועל הרכוש שלי ועל הבית שלי.
למה ירחק היום? זה קרה כבר אתמול.י.ל.
לא זרקו על החיילים אבנים כדי לבדוק אם הראש שלהם מחושל...
וברור שעדיף שהוא יפצע מאשר שהנער גבעות יפצע מאלה או משאר האמצעים שיש לצבא
ותן טל- בינתיים כבר הגיע היום שבו ירו על מתיישביםאלירז
בכדורי גומי מטווח אפס. ע"ע חוות גלעד..
לאן השכל שלך לוקח אותך?!!
אגב - אומר בזהירות שלא בטוח שאסור להרוג שוטר או מגבניק שמגיע לפנות אותך
מדין "הבא במחתרת"..
אבל זה כבר דיון תורני מעמיק..
ולא, הרג חיילים הוא לא דבר קל בעיני ואינני מעודדת אותו.
דיון תורני מעמיק.ותן טל
זה הכל. דונו.
העניין הוא שנערי הגבעות לא דנים על כלום, הם עושים מה בראש שלהם ורק אחרי זה, אם ירצו, יחפשו סמכות תורנית שתאשר להם כל מה שעשו, ואם היא לא תאשר הם יאשימו אותה בצביעות, בפחדנות מהשלטונות וינתקו איתה כל קשר, ישנאו אותה בדם, (וכבר היו תקדימים, אהמ אהמ ערוץ שבע והפורום הישן שהיה כאן ונעלם בגלל כמה דברים שקרו בעבר, ומי כמוך יודע...)
השכל שלי ברוך ה' לוקח אותי בנתיים למקומות שאני מרגיש בטוח בהם.
כשיש שאלה תורנית אני שואל רב.
עדיין לא הביאו לי כאן, כמה שאני מתחנן, מקור הלכתי כתוב של רב אחד אפילו, מימינו אנו, שמתיר לפגוע ברכוש צה"ל/בחייל צה"ל.
בבקשה, אני פתוח לקרוא, אשמח לראות. תביאו.
הוצאת שם רע מכלילה על 'נערי הגבעות'חסדי הים
חיילי צה"ל באו והזיקו לאנשים צדיקים ללא שום סיבה, אתה מצפה שהם ישבו בשקט.
כבר הגיע היום שחיילי צה"ל נתנו מכות ליהודים והזיקו לרכושם בפשיעה זדונית, ולא פעם ולא פעמיים.
ח"ו אינני מדבר על כל הצבא, אבל כן חלקים מהצבא עושים מעשים זדוניים כנגד יהודים. אסור לשתוק.
בחיים לא תמצא מקור כתוב...yair3
ברגע שיהיה כזה "הרב" יעצר לזמן ארוך...
לפי מה שידוע לי גם רבנים שהסתמכת אליהם בתגובתך הקודמת התירו זאת לתלמידהם בזמן מסויים לפני כמה שנים (כ9..) אבל כמובן לא פירסמו זאת במאמר נראה לך שהם משוגעים?
מה זה הפחדנות הזאת מהמדינה הציויינית הכופרת?ותן טל
אם לא מפחדים לבנות בנייה לא חוקית, ולא מפחדים לפנצ'ר גלגלים, לכנות חיילי צה"ל נאצים, לבצע תג מחיר וכו' וכו' - מה זה פתאום הפחד והיראה הזאת לכתוב פסק הלכה אמיץ כזה שמפרט מה מותר ומה אסור מבחינה הלכתית טהורה?
מה - כל הרבנים פחדנים, היראה שמא ייכנסו לכלא גורמת להם לחטוא אל האמת ולא לפרסם את דברי ההלכה שלהם?
<צ>
הפהרסיא לא תמיד יעילה הם אומרים למי שצריך לשמועyair3
הם לא פחדנים.ענבל
בס"ד
הם מבינים שזה לא יעיל.
ומה העניין? לגרום להם לשים לך ואז לגרום למעצר של אנשים?
אתה מנסה בכוח שמישהו יישבר??
מה הקטע??
הוא מנסה להוציא את זה בצורה כזאתאריאל דל"ת
שבעצם נוער הגבעות לא מסתמך על שום רב או מקור תורני, בניגוד אליו.
למרות -ותן טל- באישי הבאתי לך מספר מקורות שנוער הגבעות מסתמך עליהם בנוגע לצורת המאבק בפינויים, נכון?
אבל כמובן, זה באישי- אז מי יודע.. אתה יכול להמשיך וללכלך פה כמה שבא לך, כי אף אחד לא באמת יודע מה אמרו לך ומה לא.
אגב- כששאלתי אותך על מקור רבני אתה הבאת רב שעצם הדברים שלו סותרים את הדברים שאמר לפני- וכשהתחלתי לדון איתך על מהות השינוי של דבריו אמרת שאתה לא מעוניין לומר לשון הרע על רבנים, נכון?
את הדיון הזה לדוגמא לא יכולתי לפרוס פה, כי חוקי הפורום אוסרים. חבל. דווקא סוגיא הלכתית מענינת שכדאי לברר ולראות..
אני המשכתי? שמת לב מתי דיברת איתיותן טל
ומתי כתבתי את התגובה הזאת?
נעלבתי קצת, אבל נמחל לך.
את הדיונים האישיים אני לא פותח על גבי הפורום, אבל זה לא אומר שאני לא קורא ולא רואה את המקורות שאתה מביא גם אם עדיין לא הספקתי לעבור עליהם בעיון בגלל הדוחק שלפני פסח
)
ובוודאי ובוודאי שאני לא אדון איתך על הפסקה האחרונה שהבאת, כאן או בכלל. אי לא מדבר על סתירות - אתה החלטת את זה, ואני לא פותח דיון על עצם לגיטימיות כזאת או אחרת, ואמרתי את זה מראש.
ואני מבקש לכל הפחות לא להמשיך את זה כאן. לכבד את זה שאנחנו מדברים באישי ולא כאן.
תודה.
צודק סליחה.אריאל דל"ת
זה פשוט קפץ, אז חשבתי שזה חדש..
ציניות, ענבל, ציניות...ותן טל
לא משנה.
אני מבינה ציניות.ענבל
בס"ד
אבל זה קו שאתה הולך לפיו ברוב התגובות שלך כאן...
סתם נדבקתי לתגובה הזאת.
יש לי מאמר של הרב ישראל אריאלאלירז
בחוברת שאני צריכה למצוא פה (בנקיונות של פסח..)
אקליד לך בהזדמנות.
ומכוער מצידך להפוך את כל מי שחושב בכיוון לכופר בתלמידי חכמים ולחסר סמכות תורנית.
תודה לך.
חלילה. חיפשתי מקורות!ברצינות! וברוך ה' התחילוותן טל
להביא לי. ותודה לאריאל
ובעזרת ה' אני אקרא בעיון, ומקווה שאמצא גם את הספרים שהוא ודי"מ המליצו לי עליהם (אם כי אני בספק עד כמה אמצא אותם במחוזותינו...) - ובאמת שאני רוצה ללמוד ברצינות את עיקרי השיטה, פשוט עד היום לא הצלחתי להבין מאף אחד איפה המקורות הכתובים, ולימוד בעל פה - ובכן, אני לא נמצא במקומות שהם נמצאים, אני לא לומד ביצהר וכו' - אני רוצה משהו כתוב שיהיה נוח...
אז אם תצליחי להקליד גם את זה יהיה ממש נחמד ויפה מצידך, באמת!
אני חלילה לא הופך אף אחד לכופר - ברור לי שחלק גדול מאוד מנוער הגבעות נסמך על מקורות כאלו ואחרים, אני רק חיפשתי אותם.
אתה מוזמן לפנות אליי באישידי"מ
הרבה לפני חוות גלעד.ירו בגומי על חברה כבר קודםצו חיוך
לבעלי יש צלקת די גדולה מגומי. וזה מלווה בכאבי ברכיים
וזה מהפינוי של בית השלום
הלוואי ויקיים את הבטחתו...חסוי123
עריכה: זלזול
למה בציניות?די"מ
אני חושב שצריך לעשות עצומה ולבקש מממנו לעמוד במילה שלו.
(אבל אולי כדאי שמישהו אחר יעשה את זה ולא אני,מספיק פעם אחת הוא איים עליי שהוא ישבור לי את הידיים והרגליים...)*
רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א
בס"ד
שלום לכולם!
כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.
תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?
עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!
תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".
אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.
אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד
של יהודים בואו ורשו ארץ
ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..
אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר
נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת
יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר
והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.
אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף. (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)
עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+
הוא רוצה שננציח אותו
וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס
חווה על שם צרלי
קדימה. מי לוקח את הכפפה.
לטרמפ יש ישוב,
למה שלצרלי לא יהיה?
(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר

קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א
בשם ה' נעשה ונצליח
מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם
החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.
להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.
שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com
חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה
החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל
בונים. מיישבים. גואלים.
מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל
אשמח לעזרה
מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י
יש שם ישיבה 24/7..
עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת...