ביצהר:
- האוהל הוקם על אדמות הישוב, ושימש בשנה האחרונה כעמדת שמירה על בריכת המים של הכפר "עצירה-א-קבליה".
- בנית הבריכה היא התרחבות רצינית של הכפר לכיוון הישוב, דבר שסכנתו הבטחונית ברורה.
- לחץ של השגריר האמריקאי הביא לזה שצה"ל, כצבא רפובליקת בננות, החליט לקבל את הפקודה האמריקאית ולהציב חיילים שישמרו על הבריכה הערבית המסוכנת.
- מזכירות הישוב פנתה והבהירה לצבא – לאחר החתמה של תושבים רבים בענין – שהאוהל לא רצוי ולא מקובל על הישוב.
- הצבא התעלם לחלוטין מדרישת התושבים, והחליט לנהל מאבק על כך שהאוהל ישאר וימשיך לשמור על הבניה הערבית.
*** כמה עובדות על הפגיעה באוהל הצבאי ***
- כאשר הרס הצבא – בפעם השניה בתוך שבוע – חמישה בתים בישוב, והשתמש באלימות קשה כלפי התושבים המוחים – הגיעו תושבים לאוהל.
- התושבים הבהירו לחיילי המילואים שאין להם שום דבר אישי נגדם, ואף דאגו לשמור היטב על הרכוש האישי של החיילים כדי שלא יפגע.
- בצה"ל החליטו לנצל את הארוע בכדי לכסות ולנסות להצדיק את ההתנהגות האלימה והמכוערת של כוחות הבטחון כלפי תושבי יצהר.
- דובר צה"ל חוזר שוב ושוב על השקר שהאוהל הוצב בכדי לשמור על בטחון התושבים.
- זעקת הצבא היא זעקת הקוזק הנגזל, שהחליט להילחם בישוב באמצעות האוהל, לנצל את תמימותם של החיילים כדי שיהיו חלק מהמהלך הזה, להתנהג באלימות קשה כלפי התושבים, ולזעוק חמס כאשר התושבים אינם מסוגלים להכיל את דו-הפרצופיות הזו.
לסיכום:
א. סיפורו של האוהל משקף את המצב ביצהר, כאשר הצבא שומר על בניה ערבית, הורס בניה יהודית, ומציג את עצמו כפגוע מיחס לא מחמיא.
ב. גם הארוע עצמו הוא ארוע בו דאגו מאד שלא לפגוע לא בגופם ולא בממונם של החיילים, והצגתו כאלימות כלפי החיילים הנה מניפולציה ושקר של השלטון שמנסה להצדיק את מעשיו האלימים.
הנה כמה עובדות שלא סיפרו לכם על ה"מוצב" שפורק-משה ר-
להשלים, דף חדש בפייסבוק - קישור בחתימה.אבא שמואל
עוד זווית מעניינת על מה שהיה שםמרדכי
בס"ד
איך, איך זה הפך ל"מסע ההרס של היצהרניקים"? / ניר מנוסי
כל הכותרות וכל תוכניות החדשות מדברות רק על הרס מאהל המילואימניקים שעשו כמה בחורים מיצהר ביום שני בלילה. לפעמים, לא תמיד, מוזכר באופן אגבי שצה"ל גם הרס כמה בתים.
אז הנה מה שבאמת קרה: ביום חמישי שעבר, ימים ספורים לפני שמשפחת לזר עמדה להכנס לבית הקבע אותו בנתה בעלות של חצי מיליון שקל, עלו באמצע הלילה כוחות הבטחון ליצהר, באישור חתום של מח"ט שומרון, חיילים חורים על רקע שחור, והחריבו אותו עד היסוד. נכון, הבניה לא היתה מאושרת. אבל רק עוור לא רואה שברחבי יהודה ושומרון, צפונית, דרומית ומזרחית לירושלים, הערבים, בשטחינו כבשטחיהם, בונים בצורה פרוצה לחלוטין וללא שום דבר שקרוב לאישור. רק שבבתים שלהם אף אחד לא מעז לגעת, שכן הרוח הפוליטית המנשבת ממערב מגבה אותם, אך לעומת זאת נושפת ישר בפרצוף של המתנחלים.
ביום ראשון, יום חול אחד אחרי ההרס האלים והפתאומי של בית משפחת לזר, כשההריסות והכעס עוד במקומם, עלה המח"ט בכבודו ובעצמו ליצהר. למה? כנראה כדי להראות שהוא יכול להראות פרצופו במקום שהוא הנחית אגרופו, ונראה מי יעיז לעשות לו משהו. אבל מישהו העיז. מישהו שאובדנה של משפחת לזר נגע לו החליט 'לנקום' ותקע מחט בבלון המח"ט: פינצ'ר את גלגלי רכבו, לתת לו לטעום טיפה מהכאב שגרם לאחרים. טוב, אז ברור שואנדליזם בכלל ופגיעה ברכוש כוחות הבטחון בפרט זה רע ובלה-בלה-בלה, אבל בחייאת: זה היה יומיים אחרי שאותו מח"ט החריב בית שלם ששוה חצי מיליון שקל והותיר את בעליו חסרי כל! מול הונדאליזם הממוסד, המשומן והמשורין של כוחות הבטחון עמד ונדאליזם דמיקולו של נער אחד עם אולר.
האם בלע המח"ט את גאוותו והחליף גלגל? מה פתאום. לא אחד כמוהו ינוח על משכבו בשלום כשהוא רואה שלא כל העם כורע ומשתחווה לו. במקום זאת הוא ארגן כמה חברים, וביום שני באמצע הלילה עלו בולדוזרים ליצהר, מלווים בשני אוטובוסים מלאים בעשרות מאבטחים חמושים, ולעיני כל הישוב הרסו, בכוח הצו והזרוע, לא פחות מחמישה בתים – אחד בית קבע בבניה והאחרים פשוטים יותר (אך שגרים בהם אנשים, אחד מהם חייל סדיר בצה"ל בזמן זה). האם היו אלו הבתים של מפנצ'ר הגלגל? לא, שהרי איש אינו יודע מי הוא היה. היתה זו ענישה קולקטיבית ליישוב כולו, למען יראו וייראו.
זה היה מסע ההרס האמיתי שהתרחש בשני בלילה. מסע הרס שהיה בעצם מסע נקמה של מערכת שלמה על גאוותו המפונצ'רת של המח"ט ירום הודו. המאהל שפורק בהמשך אותו לילה מוטרף (ושבניגוד לאמור בתקשורת, בהחלט לא נועד להגן על היישוב אלא לשמור על בניה ערבית בכפר הסמוך, וזה בדוק) היה מעשה נואש של אנשים שראו באין אונים את הרס הבתים מול עיניהם ולא יכלו לסבול את העוול. ומסע הרס/נקמה ממוסד זה לא פירק אוהל אלא החריב בתים, ועלה לארבע משפחות במקום מגוריהם. וכל זאת בעוד מראשי כל הגבעות הסובבות יושבים הערבים במאות בתיהם הבלתי-חוקיים וצוחקים לאידם של המתנחלים.
מאז שהתחילו פעולות הונדאליזם הקרויות "תג מחיר" התנגדתי אליהן (אני מדבר על פגיעה ברכוש ערבי כתגובה לפעולות המדינה, ועל אחת כמה וכמה פגיעה ברכוש צה"ל). אך אני מוכרח להגיד שהשבוע הרגשתי אמפתיה רבה ליצהרניקים, וכעס ותסכול עצומים מול העוול שנעשה להם בתקשורת, שכנראה כוון מלמעלה. האופן בו הצליחו לעקם את כל התמונה ולהוציא אותם ה'רעים' באירועי השבוע הוא בעיני מחפיר.
קודקודי צה"ל בשטחים: רוצים לנקום? אולי כדאי שתתחילו בפעולות נגד עשרות הבקת"בים והאבנים שאתם והמתנחלים חוטפים כל חודש, אלו שהרשויות שמעליכם דואגות שאף אחד בתקשורת לא ישמע עליהם. אם תתרכזו בזה ולא בהרס בתי מתנחלים, אף אחד לא יפנצ'ר לכם שום גלגל, ואולי כולנו קצת ניזכר מי נגד מי בסיפור שלנו.
מעניין שלשירשור הזה אנשים בוחרים לא להגיב..אייכה!
זה מסתדר עם החתימה שלך

טוב מה אתה רוצה הם טרוריסטים!!י.ל.
יש ערבים חפים מפשע שבסך הכל רוצים להתרחב על כל השטחים הכבושים.
ויש כמה ילדים זבי חוטם שהורסים את המדינה על ידי הפגיעה בערבים התמימים
אז צה"ל הקדוש שחייב למלא את תפקידו ולהגן על האזרחים במדינת ישראל שם שם מוצב כדי למנוע מהטרוריסטים
להרוס את המדינה.
וברור שהוא הרס ללזר ולשאר את הבתים!! הרי אלו בתים לא חוקיים שנבנו ללא אישור מהמדינה הק' (שמישהו ימציא כבר סמיילי של משתחווה)
אז אין שום בעיה במה שצהל עשה.למה שהבלה בלה בלה ישתנה??
(גם אני יודע להיות ציני לפעמים....)
זה ברור שלא מגיבים..אריאל דל"ת
הרי הם לא זועקים על הפגיעה ב"חיילים ששומרים עליהם" (אולי הם כן אמרו את זה אבל הם שינו את דעתם ברגע שהם גילו שהם שיקרו) אלא על עצם הפגיעה במדינה הקדושה והטהורה וכו'.
מפגרים.
או בשביל ותן טל- פילים מאלי הורמונים שאוכלים חנות חרסינות, או משו כזה..
טוב, אייכה, לתשומת ליבך - קראתי.תגובתי:ותן טל
אכן, בהנחה שכל הפרטים כאן נכונים, ונכון לעכשיו אני אניח את זה - זה אכן משנה במעט את זווית ההסתכלות, אבל עדיין לא משנה את עמדתי העקרונית שאין לפגוע בצה"ל. בשום מקרה. וגם מזכירות היישוב, עם כל מה שכתבת כאן שהם הודיעו לצה"ל שהאוהל לא מקובל עליהם - בסופו של דבר אותה מזכירות עכשיו הודיעה שהיא מתנגדת מכל וכל לפגיעה בצה"ל - באנשים או ברכוש, ומעמידה קלפי לבחירת היחס מכאן ואילך לכוחות הבטחון, ואף הודיעה שבמידה ותראה שעמדת התושביםלא תואמת את עמדתה שאין לפגוע בצה"ל וברכושו, הרי שהיא לא רואה טעם להמשיך להיות מזכירות וחברי המזכירות יפרשו ממנה. חשוב רק להזכיר גם זאת, אם כבר מביאים את התמונה השלמה...
ובכל מקרה, השבת קראתי באחד העיתונים ראיון עם רב מהיישוב, איני זוכר כעת את שמו אבל הוא ראש איזה ישיבה שם יכול להיות? (לא הישיבה הגבוה ה- אולי הקטנה?) שסיפר שם משהו שלא שמעתי בשום כלי תקשורת אחר גם לא שמאלני, וזה מוזר לי - הוא מספר שהוא הגיע למוצב אחרי שהרסו אותו, והחיילים שאלו אותו במבוכה אם גם הוא בא להרוס את המוצב והוא ענה שלא, בבושה גדולה, ואז לפתע הגיעו למקום בני נוער רעולי פנים עם חומרי דליקה ואמרו לחיילים להסתלק מהמקום כי הם רוצים לשרוף את האוהל. החיילים לא ידעו כבר מה לעשות, אבל הרב החליט שעל זה הוא כבר לא יכול להבליג, ויחד עם החיילים הוא חסם את הנערים והבהיר להם שהם פשוט לא יעשו את זה. ובאמת בסוף הנערים רעולי הפנים נכנעו והסתלקו מהמקום. חשוב לציין עם זאת שהרב הבהיר בראיון שבכל מקרה גם אם ידע על אחד מהמשתתפים שהיה שם, לא ייסגיר אותו למשטרה, אלא לדבריו זה עניין פנימי של יצהר שם יטפלו בו.
בקיצור, נראה לי כל הצדדים כאן נפלו במלכודות של עצמם ושל האחרים, כולם כאן כמעט ללא יוצא מין הכלל, יצאו מהגבולות של עצמם, והגיעו למקום שלא היו צריכים להגיע - כולל המגנים וכולל המשבחים. זה כדור שלג שבמקום להיות טמבלים ולהמשיך אותו, כולנו צריכים להיות חכמים ופשוט להרגיע את הרוחות, כן, כל צד להיות יותר חכם מאשר צודק, או צודק לכאורה - ופשוט לפעול על מנת שהמקום יהיה רגוע. צריך לזכור ולשבח שבכל מקרה אנשי יצהר, ברובם, מאוד מעריכים את צה"ל על פעילותו באופן כללי, וכמו שהעלו כאן אף הקימו בשבילו פינת שתייה חמה וכו' - זה א התנהגות של אנשם שרוצים בכסאח עם הצבא, אני יודע. לכן גם הצבא, גם ראשי המערכת הפוליטית וגם אנשי יצהר, וגם נוער הגבעות - כולם צריכים מעט להוריד את האגו ובעזרת ה' ככה נגיע אל המנוחה ואל הנחלה, ובהמשך, ככה אני לפחות מאמין, אפילו המשיח ירצה להגיע לכאן...
במסגרת זה אני ממש מתנצל בפני כל מי שלקח את הדברים שכתבתי בפורום באופן אישי עליו, צר לי. אני מצטער שנשמעתי חריף מידי לעיתים, זה נעשה מתוך להט הדברים שהצטברו אצלי, לא רק מהפעם, כעס אצור על כל מיני מעשים. צר לי שהגענו למקומות האלו ואני מתחרט, בדיעבד, שנגררתי לעיתים לוויכוחים ממושכים שלא תרמו דבר, הייתי צריך פשוט להבליג על כבודי ולעצור את הוויכוח גם אם זה "יוציא אותי טמבל ופחדן". בעזרת ה' אני אשתדל לעשות את זה כמה שיותר מכאן ולהבא ולא לנסות שוב להמשיך ויכוחים שכבר אין טעם, ואם אראה צורך, אפנה לאנשים באישי (אין זה אומר שיותר לא אכתוב בפורום - אלא שבתקופה המתוחה והרגישה הזאת, אשתדל כמה שחות להגיב בעניין הזה הספציפי, ובכלל להגיב בחרפיות
)
כל טוב לכולם וחג שמח, אוהב את כולכם, כולל כולם!!! אנשים אחים אנחנו!!!
פסח כשר ושמח ומבדח
תנצלו אותו כמה שרק אפשר!
אתה מתכוון נראה לי ליהודה ליבמןמרדכי
בס"ד
וקראת את זה ב'מקור ראשון'.
ולא, ע"פ מה שידוע לי הוא לא רב שם אלא תושב היישוב רגיל מהשורה ונמצא בדרגה יחסית גבוהה בצבא
ואם אני זוכר נכוןף כיום, הוא חבר מרכז ליכוד או משהו כזה.
אני אבדוק כי אני לגמרי לא זוכר,יכול להיות שעיוותתיותן טל
את התפקיד שלו, אבל מה שהוא סיפר, את זה אני זוכר לגמרי.
ותן טל היקרטוביה2
באמת המזכירות לא ממש מיצגת את כלל תושבי הישוב וכמו שציינת אף הם מבינים שהכרעות כאלו צריכות אישור של הישוב
באשר לטענתך שעדיף להיות חכם מאשר צודק. מול גוף רלים וכוחני כצה''ל ברור שאסור ליצור נורמה שבה להרס בתי יהודים אין תגובה זה לא צודק ולא חכם
כמו שאמרת, היישוב יכריע.ותן טלאחרונה
אם אני פנאט, ובכן - סבבה. אני לא הפנאט היחיד
זכותי להיות פנאט בדבר אחד כמו שזכותך להיות פנאט בדבר אחר, ובלבד שכולנו מכוונים לשם שמיים ולא פועלים רק מהבטן אלא גם עם מקור רבני שאנו נשענים עליו
אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד
של יהודים בואו ורשו ארץ
ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..
אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר
נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת
יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר
והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.
אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף. (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)
עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+
הוא רוצה שננציח אותו
וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס
חווה על שם צרלי
קדימה. מי לוקח את הכפפה.
לטרמפ יש ישוב,
למה שלצרלי לא יהיה?
(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר

קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א
בשם ה' נעשה ונצליח
מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם
החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.
להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.
שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com
חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה
החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל
בונים. מיישבים. גואלים.
מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל
אשמח לעזרה
מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י
יש שם ישיבה 24/7..
עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת...
הגיוני שתהיה ביום השנה ליהודה דימנטמן הי"ד.אריאל יוסףאחרונה
יש קבוצה בווצאפ..החיים מאושרים
שנים שאני חולם להקים מיזם כזה..יו0י
איזו ברכה ב"ה. מרגש לראות את זה.
"לא עוצרים בסוף השמיטה – מעמיקים את החיבור לארץ ישראל" | ערוץ 7