סתם שאלת תם:רק לי חשוד שעלו מכל מגזר בן ובת...?מאיר.
לא רואה מה חשוד בזה. זה אפשרי והגיוניcookie_monster
העובדה שזה בקושי קרה עד כה לא אומרת שזה לא הגיוניתמר777

לדעתי דווקא הגיע הזמן שסוף סוף זה יקרה..

ואם אתה אומר את זה רק כי היו שתי בנות סה"כ: העניין זה לא הכמות, זו האיכות

תמר שמת לה שהיה רק 2 מחוזות בדתיים שעלו 2מאיר.

לגבי השאלות אי אפשר להגיד מה היה קל יותרכי כול אחד חזק בתחום שונה

אבל חשבו רגע...

למה רק אצלנו עלו 2??

ומה זה אומר אם מקום 2 אצלנו הייתה 2 בארצי???(כלום אבל תנו לי לחשוב שאם היא 2 מחוז 2ארצי אני 8 מחוז 8 מחוזי)

זה באמת העלה לי סימן שאלה...

למה לא לפרגן לה וזהו?!נעמי כהן
קודם כל שכחתי כל הכבוד לכל מי שעלה...באמת מעריךמאיר.

אבל עדיין אי אפשר להתעלם מהנחה פרועה כלשהיא שזה סודר ככה...

זה ממש לא יפה!נעמי כהן
אני במקומה הייתי ממש מתבאסת אם עד שהצלחתי להגיע היו אומרים שזה בכוונה!
אצלינו במחוז הייתה סיבה ממש מוצדקת לזה שהעלו שניים בטח גם אצליכם היה ככה.
תודה על ההגנה נעמי תמר777

פרח

אבל זה בסדר אל תדאגי , לא פעם ראשונה שנתקלתי בתגובות כאלה אז למדתי כבר לא לקחת ללב

אני לא יכולה לשנות מה שאחרים חושבים אבל אני כן יכולה לשנות מה שאני חושבת, ואם אני בטוחה בעצמי ובמאמץ שעשיתי - זה גם לא משנה מה הם חושבים קורץ

שוב תודה ואוהבת המווון! פרחאוהב 

זה הסיפור:תמר777

אני ועוד מישהו ממחוז דרום עלינו לארצי כי לא הצליחו להכריע את התיקו בינינו גם אחרי כמה שוברי שוויון...

עם כל הכבוד זה היה צפוי ששנינו ניקח גם את המקום הראשון והשני בארצי כי עוד בשלב המחוזי צברנו את מספר הנקודות הגבוה ביותר מכל אלה שזכו במקום הראשון בשאר המחוזות... האם זה פייר? לא בטוח. אבל זה גם לא פייר למנוע משניים שהיו הכי טובים ברמה הארצית לעלות, רק בשביל "שוויוניות"- אחרת איפה השוויון? היכולת שלך נמדדת רק לפי המחוז שבו אתה גר?!... שני המקרים בתכלס לא הכי פיירים לטעמי, אבל שום דבר לא אידיאלי בחיים.

אין לי מושג מה קרה במסלול הדתי למען האמת, אבל לפי מה שהבנתי הייתה התערבות חיצונית והמצב היה מאוד מורכב והתקיימה שם חשיבה רצינית מאוד, אז מי אני שאביע את דעתי בעניין?

בכל אופן, אני יכולה להבטיח לך באופן אישי שחרשתי ימים כלילות עבור החידון הזה וכל מי שמכיר אותי יודע שנתתי כל אחוז אפשרי מעצמי כדי להגיע לזה (לפעמים קצת יותר מדי)... אז כן, לדעתי המקום שלי מוצדק ועוד איך. 

בנוגע לבת השנייה שעלתה, לפי הרמה שראיתי אצלה אני מבטיחה לך שגם היא ראויה בהחלט למקום שהיא הגיעה אליו.

שוב.. האם זה פייר? לא בטוחה, אבל זה משהו שלא היה בשליטת אף אחד מהמתמודדים ובטח ובטח שלא נעשה בכוונה...

אני אמנם קצת משוחדת כאן אבל זוהי דעתי האישית, אתה יכול גם לא לקבל אותה חצי חיוך 

נמאס לי לדוש בזה, אבליהודה פ.

אם התקנון אומר שעולה אחד\אחת ממחוז, אז למה העלו 3 סגנים(במצטבר)?

זה בדיוק ההבדל שנעשה משנה שעברה, ביטול הארצי מקדים שגורם לכך שרק הטובים יעלו(3 מכל מחוז לארצי מקדים)

ועכשיו עשו כדי שיהיה ייצוג לכל מחוז.

בסדר, זה קרה ונקווה להבא שלא יהיו דברים כאלה.

נכתב עם כל ההערכה למתמודדים ולאלו שעלו לעולמי.

יישר כח לכולם וחג שמח

אני בטוחה שלא יעשו את זה שובתמר777

כבר במחנה ההכנה האחראיים אמרו ששנה הבאה הם אפילו לא יעניקו פרס למקום שני כנראה כדי לא להגיע שוב למצב כזה, והם ידרשו רק אחד בכל מצב...

לדעתי זה לא שינוי מבורך במיוחד, אבל זה מעבר לשליטתי. נקווה לפחות שזה יהפוך את החידון למאורגן יותר...

חג שמח וכשר לכולם  

אני לא מבינה מה הטענות שלכם..~מישי~
עבר עריכה על ידי ~מישי~ בתאריך ט"ז בניסן תשע"ד 18:47
עבר עריכה על ידי ~מישי~ בתאריך ט"ז בניסן תשע"ד 18:31

זה שעלו בת ובן מכל זרם זה עניין מקרי שיכול להיות- איך לפני שנתיים עלו שניים מאותה ישיבה? עובדה. האם נעשה פה משהו לא בסדר? ברור שלא. השיפוט בחידון הארצי היה מאוד טוב, לפי דעתי, ואי אפשר להגיד שנעשתה אפליה.

לגבי מה שקרה בממלכתי- זה שהיה תיקו זה לא אשמתם של המתמודדים, האחראים על החידון היו צריכים להחליט מה לעשות והם החליטו- זה בכלל לא קשור למתמודדים עצמם.
לגבי מה שקרה בחידון הממ"ד- אם היה משהו שלא היה מספיק ברור אז היה צריך להחליט מה לעשות במצב הזה- שוב פעם זה ענין של צוות החידון מה הוא מחליט לעשות. לטעמי היה הגיוני לעשות שמי שיהיה לו את הניקוד הגבוה בחידון בכתב- יעלה, או עדיף לעשות מיד אח"כ חידון קשה שיכריע (כדי לא ליצור מצב שלמדו מלא ובסוף לא עלו לפומבי).

בכל מקרה זה מה שהאחראים על החידון בחרו לעשות- למה להאשים את המתמודדים שלמדו קשה והגיעו למה שהם הגיעו בדרך ישרה וטובה?

תמר,  נראה לי שאין מקום לחלוק על זה שהגעת למקום הזה בצדק.

חג כשר ושמח!!!

תמר לא דיברתי עליך...במרכז היה פער נקודות והעלו 2מאיר.

וכול הכבוד באמת לתפילה שהגיע לה כי היא באמת הייתה השניה בטיבה(כנראה)

אבל...

אם כל הכבוד לשיפוט ויש כבוד 

ואם כל הכבוד לקומבינות ויש קומבינות

יש מגיע...אולי תפילה שניה בארץ ובצדק אבל נדפקה במחוז קשה אולי קשה מדי

ולכן אני לא יודע כמה יושר יש בזה ולדעתי מי שמתעסק עם התנ"ך שמטיף ליושר זקוק להרבה יושר

מישי לפני שנתיים התקנון היה שונה ככה שיכלו לעלות 2 ממחוז

ואגב התעלמתם מהטענה המרכזית(לא באמת אבל עדיין טענה)

אם ראשון בארץ היה ממרכז ושניה בארץ היתה ממרכז אז השמיני בארץ הוא גם ממרכז דהיינו אני!?!?!?

אגב למי שלא הצליח לבד התשובה היא לא

מצטער אם חפרתי...

תמר לא ידעתי מה קרה במחוז דרום דיברתי על מרכז

חשבתי על נימוק חדש

אולי  העלו אותם כדי להשלים מניין הרי לנשים מותר...

מצחיק מאוד |ציני|~מישי~
עבר עריכה על ידי ~מישי~ בתאריך ט"ז בניסן תשע"ד 18:48
עבר עריכה על ידי ~מישי~ בתאריך ט"ז בניסן תשע"ד 18:30
עבר עריכה על ידי ~מישי~ בתאריך ט"ז בניסן תשע"ד 09:03
עבר עריכה על ידי ~מישי~ בתאריך ט"ז בניסן תשע"ד 09:02

רק כדי להגן על כבוד מחוזי (לשעבר) האבוד:
בירושלים היה אחד עם 98 ושניים (מקום שני ושלישי- הכריעו ע"י שאלת הכרעה) עם 96. כך שמחוז ירושלים לא נופל, לדעתי, ממחוז המרכז

אבל אין ספק שמקום שמיני במחוז מרכז זה ממש ממש טוב!!! בעז"ה שנה הבאה אתה בעולמי^^^

בכל מקרה, אני לא יודעת באמת מה קרה במחוז מרכז ומה היה צודק ומה לא, אני רק לא מבינה מה הטעם לנסות להטיל כתם על אנשים כשזה ממילא כבר לא ישנה כלום, במיוחד שרוב הסיכויים שזה סתם הוצאת שם רע!!!

אני בטוחה לא משנה מה הביא להעלאת שניים ממחוז מרכז, אני בטוחה במאה אחוז שלאף אחד מהמתמודדים לא הייתה כוונה לרמות!! 

בקשר למה שכתבת אלי- נכון, עניתי את זה בקשר לשאלת תם שלך.. שזה יכול לקרות במקרה- שעלו בן ובת מכל זרם. לא התייחסתי בכלל לכמה עלו מכל מחוז..

לדעתי, צריך לחזור למה שעשו פעם- לעלות 3 מכל מחוז ולעשות ביניהם חידון ארצי מקדים מהם יעלו 6 לחידון הארצי. 
הטענה של שלמה ונטורה, כשהם החליטו לעלות אחד ממחוז, הייתה שהם רוצים אלפים ולא אלופים (הוא טען שבמחוזות החלשים נגשים פחות מתמודדים כי הם יודעים שאין להם סיכוי להגיע לארצי בטלוויזיה). טענה זו כשלעצמה יש בה הגיון רב . השאלה אם האם היא עומדת במבחן המציאות מבחינה סטטיסטית. במידה ולא- לדעתי עדיף בהרבה לחזור לדרך הישנה, כמו שאמרתי. אם אכן זה מביא לכך שייגשו יותר לחידון- כנראה זה שווה את החסרונות שבאים עם זה.

תראי את צודקת....מרכז קשה כמו ירושלים אבל...מאיר.

מירושלים לארצי עלה אחד ואילו ממרכז שניים

אין לי עניין להביע פה התנגדות למישו ההפך זה אמור להיות אינטרס שלי שיעלו כי שנה הבאה הם לא יהיו נגדי במחוזי....

אבל גם לא צודק שממחוז חיפה יעלה מישו שמקום 5 במרכז סיים עם יותר ממנו...

אגב מכיוון שהייתי שם גם במהלך המחוזי היו כמה טעיות שיפוט...

להגיד שרבשקה מכנה את מצרים קנה(שזה משמעות לא רעה בתנך)ולקבל את כל הנקודות זה טעות שיפוט...

מכוונת-אולי?

אי אפשר לדעת אני מקווה שיש שם נקיון כפיים

אגב אחרי מה שראיתי השנה אני התחלתי לעבוד לקראת שנה הבאה.....התחלתי ליצור קשרים עם כול המארגניםקורץ

אין בדברי הכותב הנ"ל כוונה למישו או משו אישי כנגד אף אחד להפף הוא מאחל המון הצלחה לכול המתמודדים....

ואגב תהילה לעניות דעתי שנה הבאה לא אגש...סתם כי חבל לי על הזמן.....

רק רוצה לציין נקודה שאולי שכחתםcookie_monster
שבין סוף המחוזי לתחילת הארצי יש בכל זאת לא מעט זמן ללמוד עוד ולהפוך לטובים יותר, כן?

אם מישהו (נניח מחוז צפון סיים עם 87) מסיים עם פחות מהמרכזים השונים, זה אומר שאין לו סיכוי בארצי בהכרח?
יש לו חודש וקצת כדי לשפר את עצמו, וסליחה, זה הגיוני להפוך לטוב יותר ממתמודדים אחרים, תלוי ברמת ההשקעה..
(בלי קשר לזה שהוא לא עלה).

אז אולי תפילה הייתה שנייה במרכז במחוזי, אבל היה לה חודש טקצת כדי להתרומם ולהפוך לטובה יותר! אתה לא קיבלת את החודש הזה (והגיוני)
אז לך תדע מה היה המצב שלך בחידון הארצי.
שוב, דברים משתנים בין המחוזי לארצי.
זהו.
סבבה?
יופי
כי ככה המשחק. או החידון, איך שלא תקרא לזהcookie_monster
הסינון עובר דרך המחוזות קודם, מה לעשות. מחוז קל? יופי. מחוז קשה? נדפקת. בכל מקרה אם אתה רוצה להגיע גבוה צריך להיות הכי טוב מכל המחוזות בארצי.. אז מה זה משנה
או אם הכי הרבה קשרים...|ציני|מאיר.

אבל צודקת וזה קצת סותר את מה שאמרת קודם כי יש חודש

ובחודש אפשר לעקוף הרבה

רוצה לומר

את יכולה לעלות בקלות מהמחוז שלך ולא לישון חודש וחצי ורק ללמוד ולעלות למרות שלפני חודש וחצי לא היית מצליחה...

נכון, ולמרות הכלcookie_monster
אי אפשר לדעת נגד מי תתמודד במחוזי.
יכול להיות לי מחוז ממש מעפן אבל בתוכו אחד תותח, ומספיק רק אחד כדי שאפול.
אז למה לסמוך על המזל?
חוץ מזה שזה טיפשי לא להשקיע למחוזי ולהשקיע רק לארצי. צריך ללמוד ברצינות לשניהם, אחרת נפתח פער שקשה לגשר עליו.
שוב לא אומרת שזה לא אפשרי, אבל מאוד קשה. אז חבל סתם לקחת את הסיכון
טוב אני נועל את השרשור הזהישראל12-$אחרונה

1 . זה כבר לא יכול להועיל לכלום מה שהיה היה . 

2 . יש פה הרבה העלבות והרבה לשון הרע והלבת פנים אני לא רוצה לפרט . 

מי שרוצה פירוט שיפנה בפרטי.

חידוניסט לשעבראני חי בשביל 42

לא העפלתי לשלב פומבי, כמו רוב המתמודדים. כמעט כולכם לא תהיו חתני תנ"ך עולמיים. וגם מי שכן יצטרך לקרוע את עצמו בשביל זה. בכל זאת, לא מתחרט על הדרך שלי בחידון. למה? לפני כשלוש שנים התחילה מהפכה בקרב מתמודדי החידון, ו... הם התחילו להכיר אחד את השני! ומה יש לומר, מתמודדי חידון התנ"ך הם נוער איכותי ביותר שאני גאה להיות חלק ממנו. אני ממליץ להשתתף בחידון ולו בשביל להתחבר לאנשים המדהימים האלה.

בקבוצה הזאת רוב האקשן קורה. כאן תוכלו להתעדכן לגבי החומר לחידון, תוכלו להכיר חידוניסטים אחרים, ואפילו להגיע לאירועים פיזיים עם חברים מהחידון!

אני ממליץ במיוחד (מי שמזהה מי אני, תתעלמו משם המשתמש. הוא מלפני כמעט עשור)

לימוד לחידון תנך📜📖

פעיל?כלתתנ''ךבעתיד

למישהו יש טבלה של ביטויים תנכיים דומים ושיטות לזכור אותם?

תודה נהרה(שם בדוי)

שאלה בקשר לחידון - מי שמגיע לשלבים הגבוהיםתְכלת

האם השתתפות במחנה לפני החידון העולמי היא חובה?

הבן שלי מתלבט אם להתחיל ללמוד בגלל שלא מתאים לנו מחנה מעורב...
יש תקדים למישהו שלא השתתף במחנה?

בעיקרון חובהבוקר אור

בפועל יש תקדים שנתנו לצאת באמצע המחנה אחרי הפעלת לחצים כבדים של ההורים

אבל לא הייתי בונה על זה

תודה רבה!תְכלתאחרונה
שרשור שאלותקווהניק

מי אמר למי:תנו לה את הילוד החי והמת אל תמיתהו 

האמא האמיתית של התינוק ממשפט שלמה, מלכים.ה' אור לי.

מי אמרה: "אל תראי כי גם זה לך בן?"

המילדת (של רחל)בת סוד
מה היה התנאי בשביל להיות "לראש לכל ישבי גלעד"?
נדמה לימאריץאחרונה

לעבור ולהכות את בני עמון, אבל אני לא בטוח...

מי מצטט בדבריו נבואת נביא לכם ישראל עם שמו, "...היה ניבא בימי... לכן..." ?

(נדמה לי שזו אחת הפעמים הבודדות בתנ"ך, אם לא היחידה, שיש ציטוט ישיר עם שם הנביא...)

טוב, שרשור שאלות שבעז"ה יצליחחובה?

למי שלא מכיר את הפורמט:

אחד שואל שאלה, ואז הבא בתור עונה את התשובה (לא בכותרת! למניעת ספויילרים) וכותב שאלה משלו, הבא אחריו גם עונה, ושולח שאלה חדשה.

וכן הלאה וכן הלאה.

אתחיל:

מי כונה "לוטש כל חורש נחושת וברזל"?

נוסטלגיהאחו

תובלקין

מי ביקש סליחה על חטא עתידי?

(שאלה ששאלו אותי בזמנו)

אאלטחובה?
נעמן ביקש מאלישע? "אך בדבר הזה יסלח (נא)".

מי כונה איש האדמה?

....תות"ח!

נוח

מי מצא את היֵמים במדבר והיכן מצאם?

תשובהיהושפט13
ענה מצא את הימים במדבר ברעותו את חמורים לצבעון אביו.

ומי הזכיר בדבריו "זרע חומר"?

ישעיהותתן אחרית לעמך!

באיזה ספר לא נזכרת המילה ׳אמונה׳: ישעיהו, יחזקאל, דברים, שמות?

כולל הטיות?מאריץאחרונה
זהה הקשר של חגיקווהניק
לא בהקשר של חגי הנביא
#חזרנו - שרשור שאלות שנת התשפ"דיהושפט13
כל שאלה מתקבלת, אפילו החרושות ביותר!

בבחינת: "אפתח בכינור חידתי"

מי היה "אבי כל תופש כינור ועוגב"?

למה לפתוח אחד? יש אחד שפתחו לפני כמה ימיםחובה?
אין לי מושג, שיהיה מסודר...יהושפט13אחרונה
תענה על השאלה...
שרשור שאלותבת סוד

מי שעונה על השאלה שואל שאלה חדשה ~

מתחילה במשהו יחסית קל

מי היכה בבזק עשרת אלפים איש?

אולי יעניין אותך