בני בכתה ג' ילד טוב בביהס אין תלונות עליו ממש ילד טוב.גם איתי אין לו שום ויכוח וריב ממש ילד למופת. אולם כשהוא מבקש תשומת לב מבעלי לדוגמא אם הוא מבקז לצאת בחוץ אז בעלי צועק במקום להסביר לו שעכשיו הוא לא יכול.ואם הילד רוצה גלידה אז גם בעלי לא מסביר לו וצועק שזה לא הזמן. הילד מאוד לוקח קשה את ההתנהגות של האבא הוא פעם אחת רצה לזרוק עליו משהו,ופעם אחת פתח לו את האמבטיה וצחק עליו ופעם אחת רצה לגזור לו את הכרטיס עובד.אבל הרוב הילד עצבני על האבא שלו. אני מתביישת מהשכנים כי בעלי תמיד מרים את קולו והשכנים חושבים שהילד עושה בעיות. ואני מאוד פוחדת ללכת לטיפול משפחתי שלא יחשבו שהילד לא בסדר!! כי מי שגורם למצב הרע שבבית זה בעלי!! מה לעשות?? אשמח מאוד לקבל עזרה!!! הוא התקשר למנהלת של בית הספר וסיפר שהוא צריך עזרה ושהילד עושה לו בעיות ושהילד לא יודע מה זה לא ושהילד לא נותן כבוד לאבא. והפנו אותנו לטיפול ואומרים שהמקרה מאוד חמור. מי פה הבעיה בעלי או הילד אני חייבת עזרה בבקשה!!!! רציתי לציין שבעלי כל הזמן לא נותן יחס ולא מדבר איתי ועם הילדים. זה מאוד כואב לנו מבפנים וקשה כי בכל זאת הוא גר איתנו .הוא ממש אוה להיות בודד.חוזר מהעבודה ואחר כך לבד עם עצמו ונח .
אבא לא נותן יחס לילדalizalev
בני בכתה ג' ילד טוב בביהס אין תלונות עליו ממש ילד טוב.גם איתי אין לו שום ויכוח וריב ממש ילד למופת. אולם כשהוא מבקש תשומת לב מבעלי לדוגמא אם הוא מבקז לצאת בחוץ אז בעלי צועק במקום להסביר לו שעכשיו הוא לא יכול.ואם הילד רוצה גלידה אז גם בעלי לא מסביר לו וצועק שזה לא הזמן. הילד מאוד לוקח קשה את ההתנהגות של האבא הוא פעם אחת רצה לזרוק עליו משהו,ופעם אחת פתח לו את האמבטיה וצחק עליו ופעם אחת רצה לגזור לו את הכרטיס עובד.אבל הרוב הילד עצבני על האבא שלו. אני מתביישת מהשכנים כי בעלי תמיד מרים את קולו והשכנים חושבים שהילד עושה בעיות. ואני מאוד פוחדת ללכת לטיפול משפחתי שלא יחשבו שהילד לא בסדר!! כי מי שגורם למצב הרע שבבית זה בעלי!! מה לעשות?? אשמח מאוד לקבל עזרה!!! הוא התקשר למנהלת של בית הספר וסיפר שהוא צריך עזרה ושהילד עושה לו בעיות ושהילד לא יודע מה זה לא ושהילד לא נותן כבוד לאבא. והפנו אותנו לטיפול ואומרים שהמקרה מאוד חמור. מי פה הבעיה בעלי או הילד אני חייבת עזרה בבקשה!!!! רציתי לציין שבעלי כל הזמן לא נותן יחס ולא מדבר איתי ועם הילדים. זה מאוד כואב לנו מבפנים וקשה כי בכל זאת הוא גר איתנו .הוא ממש אוה להיות בודד.חוזר מהעבודה ואחר כך לבד עם עצמו ונח .
ילד לא יכול להיות הבעיהפרח-בר
תודה על תגובתךalizalev
כשמפחדים ממשהו מתנהגים בתוקפנותtx,rxukyi
זה מאוד בסיסי. כשאתה מרגיש מאוים ממשהו אתה יכול לבחור אם להילחם בו או לברוח ממנו. אבא לא כ"כ יכול לברוח מהילד שלו, ולכן הברירה היחידה היא להלחם בו.
אין לי מושג איך הילד שלך מפחיד את אבא שלו. זה יכול להיות המון דברים, שאת בכלל לא חשבת עליהם. הילד "דורך" על יבלות של האבא, תופס אותו בנקודות חולשה, מערער על המעמד שלו...
מה את כאמא יכולה לעשות בסיפור?
דבר ראשון- ייעוץ יכול לעשות פלאים. אני אישית למדתי לייעץ אצל אהובה צוקרמן, וזה ממש נשמע לי מהמעט שסיפרת שזה בהחלט אפשרי לפתור את הבעיה הזו. ייעוץ עוזר לנו לחיות יותר טוב, ולא אומר שמשהו לא בסדר אצלינו. כמו שכתבו חז"ל- "אין חבוש מתיר עצמו מבית האסורים" כשאדם נמצא במצוקה הוא צריך מישהו מבחוץ שיעזור לו לצאת ממנה. לבד אי אפשר.
דבר שני- האמירה שלך (גם מה שאת לא אומרת בפה, רק חושבת) לגבי המצב הזה.
אם את עומדת לצד הילד ונגד האבא- האבא מרגיש עוד יותר מותקף וצריך להילחם גם איתך, ולהוכיח גם לך שהוא צודק/שהוא האבא במשפחה. זה מביא אותו שוב לאותה בחירה- האם לתקוף- גם אותך וגם את הילד, או לברוח- להיות עם עצמו, במחשב/לנוח- וככה להימנע מהצורך להתעמת איתכם.
איך יוצאים מזה? קשה לי לענות במסגרת כזו ולא בייעוץ פנים אל פנים, אבל העיקרון הבסיסי (שטוב שכל הנשים באשר הן ילמדו ויזכרו...) הוא שהילדים צריכים אמא- וגם אבא. ילדים שאין להם אבא הם יתומים וזה נורא. לפעמים האמא בטעות "לוקחת" לאבא את המקום שלו, מרוב שהיא מבינה ויודעת איך לחנך והאבא לא כ"כ, היא חושבת שעדיף שרק היא תחנך אותם ושהאבא לא יפריע. היא מבקרת ופוסלת את התגובות של האבא, ובכך מערערת את המעמד שלו בבית ומול הילדים, מה שמוליד מאבקים במקרה הטוב או היעלמות ו"עציציות" של ראש המשפחה.
הדרך היחידה היא לתת גיבוי מלא לאבא, במה שהוא עושה, באיך שהוא עושה. לסמוך על שיקול הדעת שלו ולגבות אותו מול הילד. לטובת הילד, לטובתך, ולטובת המשפחה כולה. ברגע שאבא מרגיש שהוא אבא, בלי צורך להוכיח את זה כל הזמן, הוא באמת יתנהג כמו אבא. יגיב האחריות, באיכפתיות, באהבה. זה הילד שלו, אם שכחנו.
אשמח לעזור באופן אישי.
תני להם זמן איכות ,לאט לאט הוא ידע איך להתחבר לילדאורel
תודהalizalev
טיפול יכול לעזורהורות משמעותית
אל תחששי ממנו.
גם אם הילד יאובחן כזקוק לריטאלין, עדיין ההחלטה תהיה בידייך אם לתת או לא,
בכל מקרה , לפי הצגת הדברים, אם אין תלונות מבית- הספר, ואתך הוא מסתדר, לא נראה
שיש לו בעיה.
לדעתי, תפני ליועצת בית הספר, ספרי לה את מה שסיפרת כאן, את יכולה גם לבקש לשוחח עם הפסיכולוג של בית-הספר,
תאפשרי להם להיכנס לתמונה ולנסות לטפל או להפנות לטיפול, יתכן ששיחה או מס' שיחות עמכם יספיקו ויתכן שצריך טיפול אישי או משפחתי, יש להם את הכלים לבחון את התמונה במלואה ולקבל החלטה משותפת כיצד להמשיך.
למה יתנו ריטאלין אם אין קשיי למידה?l666
וקצת מוזר שאמרו שמקרה מאוד חמור אם בכל מקום אחר הוא מתנהג בסדר גמור?
אני לא מבינה בעניין אבל את בתור אימא היית צריכה להתערב ולא לתת לילד להתנהג בצורה כזאת
נשמע לי שאת בלי לשים לב אולי משכנעת את הילד שאבא לא בסדר ומותר להתנהג איך שרוצים
לא מסכימה שילדים תמיד בסדר גם להם יש זכות בחירה בין טוב לרע
לצערי בעיני אימא ילדים הם תמיד צודקים, מקסימים ומושלמים למרות שמציאות לפעמים הפוכה
כמה פעמים שמעתי מכל מיני אמהות שילד שלהן לעולם אבל לעולם לא יעשה...
אפשר להבין את בעלך. מה הוא חוזר הביתה כדי שילעגו עליו? מה הוא בתפקיד כספומט?
יש כאן משפט מפתח חשובבלהבלה123
"רציתי לציין שבעלי כל הזמן לא נותן יחס ולא מדבר איתי ועם הילדים. זה מאוד כואב לנו מבפנים וקשה כי בכל זאת הוא גר איתנו .הוא ממש אוה להיות בודד.חוזר מהעבודה ואחר כך לבד עם עצמו ונח "
את אומרת שבעלך לא מדבר איתך ועם הילדים. ניסית לדבר איתו על זה? למה הוא מרגיש שהוא צריך לברוח? למה הוא צריך זמן לבד וממעט לדבר?
אני חושבת שהיחס של בעלך לבנך הוא תוצאה של התנהגותו הכללית. תנסו לדעתי לפתור את זה ביניכם. תנסי לדבר איתו. להגיע אל הלב שלו. (כמובן למצוא את הזמן המתאים. לא בדיוק כשהוא גמר לצעוק ולא בדיוק כשהוא הולך לנוח לבד. תמצאי זמן כשהוא נינוח ורגוע .)ותנסי לשאול אותו מה מפריע לו. האם יש משהו בכם שמפריע? תסבירי לו מה את מרגישה ותנסו לפתור יחד את הבעיה.
אני חושבת שברגע שהיחס של האבא לבנו ישתנה, והילד ירגיש הרבה חום ואהבה משני ההורים, התנהגותו של הילד תשתפר גם היא.
בהצלחה!
דחוף לטיפול - בושה תשאירי בביתיפה
את מתארת מצב מאד כואבאור זרוע
"רציתי לציין שבעלי כל הזמן לא נותן יחס ולא מדבר איתי ועם הילדים. זה מאוד כואב לנו מבפנים וקשה כי בכל זאת הוא גר איתנו .הוא ממש אוהב להיות בודד.חוזר מהעבודה ואחר כך לבד עם עצמו ונח ."
"ואני מאוד פוחדת ללכת לטיפול משפחתי שלא יחשבו שהילד לא בסדר!!"
במשפטים הללו, את מתארת מציאות חיים שלמה של בדידות. הן בזוגיות והן בהורות.
בעלך אגרסיבי כלפי בנכם, ולא מדבר איתך.
זה תיאור שמצלצל לי כמו דיכאון גברי.
יש כמה סימנים לדיכאון גברי: התמכרויות לעבודה \מין \ אלכוהול ועוד אפשרויות רבות,
נתק רגשי עם הסביבה הקרובה, פרצי אלימות.
ישנו ספר נפלא בנושא ושמו "אני לא רוצה לדבר על זה". שם הכותב הוא טרנס ריל.
מה שאת מתארת מאד מזכיר את התיאורים שהמחבר מביא בספרו. וזו תופעה לא נדירה בקרב גברים.
ממליצה לך מאד לקרוא. זה יכול להקל עליך ולו במעט כי זה יתן שם למה שקורה בבית שלכם.
אני מניחה שממה שכתבתי כבר הבנת שבנך הוא ממש לא הבעיה.
חוץ מזה את מתארת שאת חיה בפחד. פחד מה יגידו השכנים, פחד מה יגידו על הילד.
את לבד ומאד קשה לך.
הדבר הטוב ביותר שאת יכולה לעשות במצבך הוא לחזק את עצמך.
טיפול משפחתי הוא שלב מאד מתקדם למצב שאת מתארת. לכי את לטיפול.
תתבונני ברגשותיך כלפי הזוגיות שלך, כלפי ההורות שלך, כלפי החיים שלך.
קבלי תמיכה עמוקה . זה יתן לך הרבה כח מעצם זה שזה יכניס ללבד שלך אדם תומך.
לגבי סוג הטיפול: אני ממליצה על ריבירסינג קלאסי. זה טיפול רגשי עמוק ועדין.
אני לא יודעת איפה את גרה. אם תפני אלי למייל אוכל להפנות אותך למטפלים טובים.
אני עצמי טופלתי בריברסינג לפני כעשור וזה עשה הרבה טוב.
את יכולה לקבל עזרה.
מחזקת את ידיך ואת לבך.
תודה על התשובהalizalev
אני לא יודעת מה חושבים על הילד!!
רציתי לציין שהילד תלמיד חרוץ,ובחברת ילדים הוא ילד ממש כמו בוגר וילד טוב.גם איתי וגם עם בעלי וגם עם אחותו ובכל מקום. רק עם בעלי יש מלחמה!!!
לדעתי כדאי ללכת לטיפול שתרגישי אחרי תקופה שעזר036tur
אם אתם תקופה ארוכה אצל המטפל ואת מרגישה שזה ממש לא עוזר אז תחליפו למטפל אחר. תקבלו המלצות לפני שהולכים למישהו אחר. חשוב בעיני לטפל בעניין. אפילו ללכת לבד ותגובות נכונות שלך למצבים כבר משנה את כל התמונה.
אני גם שמעתי על אהובה צוקרמן שהיא טובה.
בהצלחה.
לא אנחנו הלכנו פעמיים.alizalev
צילם אותו???? למה לא נעול?אם-אם
גם לי לא היה ברור..ד.
אז נקטתי "שב ואל תעשה"..
דווקא חבל, יש לך מה להעניק לה,הורות משמעותית
לי נשמע יותר מבולבלת מאשר טרול,
אולי כן כדאי להגיב, סה"כ אין כאן משהו
בעייתי ולפעמים אנשים לא כ"כ יודעים לבטא את עצמם
ולכן נוצר בלבול והתשובות מסתבכות.
אני גם לא הבנתי בתחילה אם היא מטופלת או לא, היתה סתירה בדבריה:
"אני פוחדת ללכת לטיפול" לעומת "למה המטפלת שאלה.."
אבל אני מרגיש שהיא באמת זקוקה לעצה ולדעתי חבל לחשוד,
שוב, אין בדבריה משהו בעייתי, לא צנוע וכד',
מקסימום, אחרים ייהנו מהעצות שלך.
אכן,ד.
גם נטייתי הטבעית היתה בתחילה לענות, מתוך חמלה על המצב, ולומר שברור שהבעיה אינה בילד.
אבל:
א. לא יכול להיות שמטפלת תגיד ש"אם אבא מתעצבן וצועק אז זה לא סתם".. אין חיה כזו - למיטב ידיעתי...
ב. אני פתחתי את הכרטיס האישי וראיתי את השם "נחמוביץ" שכלל לא נראה לי מתאים ל"כותבת" כזו, וביחוד כתובת הדוא"ל המצחיקה. לא התעצלתי, כתבתי לדוא"ל הזה אם זה רציני, וקיבלתי תשובה למה אני חושב שלא.
אח"כ כתבתי עוד משהו - ולא נעניתי..
היו לי סיבות לחשוש שזו אכן "המצאה". אם היה אמיתי - יכלה גם לומר בתשובה בדוא"ל.
לאור זה, העדפתי לא להתעסק עם זה.
נכון שתיאורטית זה יכול "לעזור לאחרים", אבל הנזק שיש מכך שכל טיפש או סתם "משועמם" (בלי להתייחס לכאן ספציפית), יוכל "להמציא" בעיות או הודעות מפוברקות, ואחרים יענו - והפורומים יוצפו בדברים כאלה - אינו פחות נתון למשקל. לצערי, כרגע כנראה יש נסיונות כאלו.
אז תודה רבה על המחמאה - אבל זה היה השיקול שלי בנידון הזה..
מועדים לשמחה.
קיבלתי מסירת המודעה... חג שמחהורות משמעותיתאחרונה
ממש עבודה יסודית, לא ידעתי שעד כדי כך...
אני חשבתי ככה בגלל התאריך בו הוא כתב...משיח עכשיו!
אולי הם חילונים כי לילד קטן יש מכשיר עם מצלמהl666
אולי גם עם אינטרנט לא מסונן
מאיפה יש לו רעיונות כאלו?
אני מכירה גם דתייםyaldaima
אני מכירה גם ילדים דתיים עם פלאפון עם מצלמה
ומכשיר עם אינטרנט לא מסונן...
אבל את לא מכירה דתיים שכותבים ביום הראשון של פסח?אם-אם
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי
אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד
עד היום לבש ארוך בקיץ,
מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.
אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…
עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה
מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)
לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך
בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…
משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.
ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.
ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות
אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.
לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...
,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?
אפשר לשתף את הגננתמענין
שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.
אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.
באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו.
רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה
בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי.
שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)
לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.
בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו
שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.
אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)
בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!
אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה
זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול
ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל
כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית
בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.
מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?
הוא יודענהג ותיק
שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?
אולי פשוט לדבר איתו על זה
אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה
בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.
אחר כך אפשר לאזן מחדש.
משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה
היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/
הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה
אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו
שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית
או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי
בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת
ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.
בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...
לא נכוןאריק מהדרום
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית
אבלאם אפשר בכל זאת מספר...
זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בוודאיאריק מהדרום
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון
את ד''ר ליעד רוטשטיין
ד''ר מאיה אליעזר
במרכז, פרטיות