חנוכה - הניצחון של נוער הגבעות - כנסו:מסנחל

המתייפיפים טוענים שהיום 'אין מתיוונים' - אבל אז באים המתיוונים והורסים להם את התזה, ואומרים בקול גדול: אנו ממשיכי המתיוונים, ואנשי הגבעות הם ממשיכי המכבים!

חבל שאת האמת עלינו ללמוד דוקא מהם - אבל העיקר שנלמד אותה!!!

חנוכה: הניצחון של נוער הגבעות

כתב "הארץ" רואה דווקא במתייוונים את אבותיהם הרוחניים של הציבור החילוני, במכבים – "חבורה של נערי גבעות", ובחנוכה את ה"'נכבה' של החילונים".
ידידיה הכהן

אילן לא מרגיש שותף לחדוות הניצחון של המכבים וסבור כי "בחנוכה אנחנו הלוזרים". "בסופו של דבר זה הסיפור של החג: חבורה של חומיניסטים יצאה מהכפר מודיעין, וניהלה מלחמת חורמה בכל מי שכפר באמונתה הקנאית, וביחוד באבותינו הרוחניים, המתייוונים".

"אם זה היה קורה היום הם היו נלחמים במועדוני הכושר ובדיסקוטקים, במצעדי הגאווה ובמצעדי האהבה, בחינוך הדמוקרטי ובחינוך האנתרופוסופי, מלחמת אלוקים הייתה להם במדיטציה, בנירוונה ובויפאסאנה. הם היו מבערים את האלילים מנינט ועד שפרה, הם היו מנתצים ומשברים פלסמות ודיוידי, הם היו מטהרים מהשקפות זרות את יס ואת הוט, את זמורה ביתן ואת כתר, את האוניברסיטה העברית ואת המרכז הבינתחומי".

"נכון, הם גם היו לאומנים וסילקו מכאן כובש. אז הם לא ממש היו חרדים, כי הם לא השתמטו מהצבא ולא נתנו לאחרים להלחם בשבילם. אפשר לטעון שזה בערך כמו שנערי הגבעות יתפסו את השלטון".

אילן לא מסתפק בכך ומגדיר את חג האורים כ"נכבה של החילונים". לדבריו, הוא איננו הראשון שתוהה אם החילונים אינם אלא יורשי המתייוונים: "שרת החינוך לשעבר, שולמית אלוני, אומרת שברור שמתתיהו היה פונדמנטליסט שלא בחל במלחמת אחים. בספר של אביעד קליינברג- "לא להאמין, מבט אחר על דתיות וחילוניות", פרסם ד"ר רם פרומן, משפטן, מאמר על "החילונים והחגים היהודיים". פרומן תוהה על ההתעלמות של החילונים החוגגים את חנוכה מכך שהם "מזכירים את המתייוונים יותר מאשר את מתתיהו ובניו". על פי נרטיב זה, חנוכה יכול לדבריו להצטייר כ"נכבה" של החילונים.

אילן מודע לכך שדברים אלו סותרים חלק משמעותי מהנרטיב הציוני, הרואה במכבים משחררי העם מעול השעבוד היווני, והוא מצטט את פרופ' אליעזר דון יחיא מאוניברסיטת בר-אילן, הכותב כי עד ימי התנועה הציונית היה חנוכה חג משפחתי קטן וצנוע שבו הבליטו את נס פך השמן: "הציונות חיפשה מסורות של גבורה יהודית, ויהודה המכבי - כמו בר כוכבא - אומץ בהתלהבות. הציונות פיתחה סביב דמותם של המכבים תרבות גוף ברוח ההלניזם. הוקמו קבוצות ספורט שנשאו את השם מכבי, נערכו מרוצי לפידים, ואף האולימפיאדה היהודית, המכביה, קרויה על שמם. קל היה לחילונים הציונים לאמץ את חנוכה בהתלהבות, בין השאר משום שזהו חג כמעט נטול מצוות ואיסורים, חג של כיף", מוסיף אילן.  

חרף הביקורת הקשה שהוא מותח על מהות החג הסותרת את התרבות החילונית, מביא אילן את הסברו של ד"ר רם פרומן, שהציע לקבוצת חילונים לוותר על החג "כדי שלא לחגוג את תבוסתם". "כולם דחו את הצעתו על הסף והסבירו לו, שמבחינתם אין כל קשר בין החג שלהם לסיפור ההיסטורי. החילונים החדשים, כך הוא מסביר, רוקנו את החגים מערכיהם - הן הדתיים והן הציוניים - ונותרו עם הטקסים בלבד. אין כאן ריקנות, לדעתו, אלא דחייה מודעת של הערכים הישנים, שהיא מעשה לא פחות משמעותי מהלאמת החגים שביצעה הציונות".

תוכן משמעותי אחר מוצא אילן בחג החנוכה המתאים לנרטיב החילוני החדש אותו מטפח, וכך הוא ממשיך ומצטט את ד"ר פרומן: "לדבריו, שרידותם של החגים כרוכה גם "בפוטנציאל הקולינארי הטמון בהם", כלומר, במאכלי החג". "אין ספק", הוא כותב, "שהאכילה היא הפעילות התרבותית המרכזית בחברה החילונית בישראל".  

"אם יש מישהו שהצליח לצקת תוכן חדש בחנוכה זהו בית הגפן בחיפה ופסטיבל החג של החגים שלו, המתקיים זו השנה התשיעית. מדי שבת בתקופת דצמבר מגיעים המונים בוואדי ניסנאס לחגוג את חנוכה וחג המולד גם יחד. לחיפאים בהחלט יש סיבה לחגוג את היחסים הטובים בין יהודים וערבים בעירם. בחגיגה שלהם יש הרבה מאוד ירידים, אמנות ותרבות, ומעט מאוד ניצחון על הגויים", מסיים אילן.

כן, נדהמתי לקרוא את זהיורבית

זה כאילו משעשע, אבל תחשבו מה משתמע מזה- לא רק שהם מתיוונים, הם מודים בזה והם גאים בזה!

ד"א, הטענה ש"עד ימי התנועה הציונית היה חנוכה חג משפחתי קטן וצנוע שבו הבליטו את נס פך השמן" ממש לא נכונה. על מה מסופר ב"על הניסים"? על פך השמן? נכון, גם על טיהור המקדש, אבל הרוב מדבר על המלחמה!

מה השמחה?אוסנת

זה עצוב מאוד.

הם לא תומכים פה ב"נוער בגבעות" ולא במכבים. הם מודיעים שהם חוגגים את החג רק בגלל הפולקלור, החופש והאוכל. הם מתרחקים עוד יותר מן המסורת והרעיון הגדול שבחנוכה...

הם רק יוצאים פה נגד "נוער הגבעות".

כל כולי התפעמות, חיל ורעדה אחזה בעצמותי!חנניה בן עקשיא
איך הגעת למסקנה המדהימה והמופלאה הזו, שמדובר באנשים שלא תומכים בנוער הגבעות?
את פשוט מבוזבזת בפורום. אני מציע שתגישי מועמדות לפרס נובל לפיסיקה או משו בסנגון.

חנינה מותקאלעד

די לרדת על אנשים פה סתם, רק מפני שהם לא חושבים כמוך.

היא הדגישה נקודה חשובה לכל מיני חבר'ה אופטימיים שבהחלט עשויים לחשוב כך.

גם אני מצטרפת לנ"ל.רחלקה
על החתום,
ענת, מנהלת הפורום.
סליחה? אמ, ענת?תירא-אל
אנחנו מאמינים לך שאת מנהלת, את לא צריכה לטרוח להזכיר לנו את זה כל-כך הרבה פעמים.
ועל זה נאמר - יהללך זר. ולא? מפיך!חנניה בן עקשיא
[שומרת על זכות השתיקה]רחלקה
וכפי שהחוקר אומר: זה עלול לשמש ראיה כנגדך [...!]סבא גפטו
אם ככה תשמרי על זכות השתיקה בחקירת משטרהחנניה בן עקשיא
גם ששי גז לא יציל אותך מהרשעה בכל הסעיפים.
יותר נכון - זה לא אמור להתבטא בנעילת כל אשכול שלישסבא גפטו
י.

ואחרי ההתקפה - את בסדר.
מי זה חנינה? נדמה לי שטעית באשכולחנניה בן עקשיא
מי שהיה צריך להבין הבין.אלעד
?קומי אורי

אבל הוא זה שהיה אמור להבין.. כתבת את התגובה אליו

שניכם יצורים. עד כאן התערבותי.

אני מניח שזו היתה תגובה 'לצריכה עצמית'חנניה בן עקשיא
[של אלעדי. לא שלך.]
אז שרשר נכון..קומי אורי
לא הבנת קומי אורי. לא נוראאלעדאחרונה
העיקר שחנינה* הבין
עוד אחד נרצחצאצא

לא הגיע הזמן שיקרה משהו?

עד מתי ניהיה בהלוויות של חברים שלנו?

כל הזמן אומרים לנו לעבוד עם צה''ל לא לעשות בלגן...

זה מה שקורה שעובדים עם צה''ל. הנה דוגמא.

תשטחו את הכפר תעשו משהו.

חבורה של האבלים.

הנה זה מה שקורה שהולכים עם המערכת. מתים.

עם כל הצער, אין שום קשר למקרה הזהנקדימון

האופציה השניה היתה ללכת לסיור הזה בלי תיאום, או בלי ליווי צבאי בכלל. ואז מה היה קורה? לא נרצח אחד ו3 פצועים אלא חבורה שלמה טבוחה.

.......צאצא

אני בא לומר שמאוד קשה לתת אמון בצה''ל אחרי שרואים דבר כזה

צהל זה מילה מאוד גדולהנקדימון

כשאני מסתכל על מה שאלפי החיילים עושים במשימות השונות, גם אצלנו ביו"ש, קל עד בינוני לתת אמון. זה לא אומר אמון בכל מצב, וצריך גם שכל - אבל להסתכל רק על האירוע הזה זה לא שגוי.

הם באמת הלכו בלי תיאום ובלי ליוויפשוט אני..

מוקדם יותר ראיתי שכן היה תיאוםנקדימון

עכשיו אני רואה שבאמת שינו את הדיווח.

ועדיין, מיותר לציין שהביקורת על היעדר הירי של החיילים עד לאחר האסון היא מוצדקת בלי "אבל".

עושים הרבה. עושים בשקטמשה

אפשר לעשות יותר אבל הפוסט הזה הוא במידה רבה כפיות טובה.

צריך לגרש מכאן את כל הערבים. הם יושבי הארץ שמצווהנ א

לגרש אותם מהארץ הקדושה שלנו.

ארץ ישראל השלמה שייכת אך ורק לעם ישראל.

לפחות יש תקווה.. כי כתוב שלעתיד לבא נכבוש את ארץנ אאחרונה

ישראל השלמה

יאללה לחזק להתחזק צאט ארץ ישראל השלימה!יהודי אוהב הארץ

מחברים את אוהבי הארץ במקום אחד! 🤝
אם הלב שלכם פועם למען יישוב הארץ, מקומכם איתנו. הקמנו צאט מייל קהילתי שמרכז את כל מה שבוער ומעניין: עדכוני התיישבות, סיבובי שערים, אירועים ופעילויות.
היתרון הגדול? כולם שותפים! כל אחד ואחת יכולים לעדכן ולשתף בזמן אמת.
📜 רוצים לזכות להיות חלק? שלחו בקשת הצטרפות קצרה למייל: 6159375@gmail.com ונצרף אתכם בהקדם!

יפה! ישר כחפתית שלגאחרונה
הדמיה של אוטובוסים ממותגים - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 2 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 3 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 4 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 5 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 6 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 7 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 8 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 9 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 10 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 11 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 12 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 13 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 14 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 15 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 16 - חל"פ הגבעות AIנ א

 

 

אוטובוס 17 - חל"פ הגבעות AIנ אאחרונה
כל דכפין ייתי ויחזהימח שם עראפת

קיצור, בא לי לעשות טיול כמה ימים ביו"ש. יש בעיה, בטחונית בלילות. אי אפשר לישון במצפה מבודד וכדו'. קיצור, חשבתי לטייל מחווה לחווה, דהיינו לפתוח אוהל בחוות ולישון שם, ולהפוך את הטיול מסתם טיול, לטיול בלי שבילים, מחווה לחווה. קיצור, מישהו מתעניין בקונספט?

בואו נארגן קבוצה ונתקדם.

ראיתי שיש עכשיו תוכנית להחזיר את השליטה לכביש 449נ א

ליד עפרה. ויש את חוות חסד לאברהם ואת חוות האורנים שנמצאות באזור היישוב עפרה.

 

אשמח לשמוע מידע על התוכנית ועל החוות, אם מישהו יודע..

 

תודה

קטע. נסעתי משם לפני 10 שנים הביתה לבית אלמשה

אף פעם לא חשבתי שיהודים לא נוסעים משם.

שמעתם על חוות חסד לאברהם ועל חוות האורנים ליד עפרהנ א

אשמח למידע

איזה מידע?רקאני
כל מידענ אאחרונה
רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

 

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

 

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
כזכור במו"מ הקואליציוני, סמוטריץ' רצה ביטחון, בליכוד התעקשו. בסוף סוכם שהוא יקבל שר במשרד הביטחון עם אחריות על החלקים האזרחיים.


אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".


אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.

אולי יעניין אותך