אני לא עשיתי בדיקת "דור ישרים"d.i.d
וגם לא מעוניינת לעשות.
המחשבה על כך גורמת לי לתהות איפה הגבול..?
אם הוריי היו יודעים מראש מה יצא מהבת שלהם, האם היו נפרדים ולא מתחתנים? היום היו הורגים אותי בעודי ברחם??
את הבעיה שלי אי אפשר לראות בבדיקה גנטית. אבל אם היה אפשר, האם היו פשוט מונעים מאנשים כמוני להיוולד?
האם אתם הייתם מונעים לידה של מישהי שתגדל להיות כמוני?

אני שואלת את עצמי את אותן השאלות כל הזמן.. מי אמר שהמחלות שמוצאים בבדיקה גנטית קשות יותר ומשפיעות יותר על חיי המשפחה?

רוב הזמן אני אפילו לא יודעת איך זה משפיע על המשפחה שלי כי אני לא שם לזכור ולהיות מודעת למצב...

מי שלא מבין במה מדובר, מוזמן לחפש באינטרנט את המחלה "הפרעת זהות דיסוציאטיבית" או בקיצור d.i.d
זאת אני.
ההפרעה הזאת מולדת או שהיא פורצת בעיקבותבת גילו
אירועים?
לפי מחקרים עדכניים שידועים ליd.i.d
ככל הנראה נולדים עם הנטיה למחלה והתעללות מתמשכת בגיל צעיר גורמת לה להתפרץ.

יש אנשים שלא נולדים עם הנטיה הגנטית ועוברים התעללות דומה בלי לחלות בזה.
הבנתי תודהבת גילו
ואם מטפלים בזה בעזרת איפנוזה לדוגמה זה יכול לעבור?
[]ונסי

מתלבטת עם להגיב את מה שיש לי לומר.

כותבת בכל זאת, אנסה לנסח בצורה עדינה.

עולה כאן השאלה בעיניי לגבי "האדם המושלם". אם היינו יכולים לשכלל ולשבט את הגנום האנושי להיות חסין לכל. האם היינו עושים זאת? האם היינו "זורקים לפח" את הפחות מושלמים?

בעצם, מה אנו עושים כשאנו מחפשים עבורינו את "הבחור/ה המושלמ/ת" להתחתן איתה/ו?  מה אנו חושבים שיקרה עם מי שהוא לא מושלם, ובכלל, כולנו לא מושלמים, אז מה אנו רוצים? 

אני לא חושבת שבדיקת גנטיות הן רעות. 

ועדיין, אני לא רוצה להגיע למצב של אנשי ספרטה הקדומה הארורים, שנטשו וזרקו את הילדים הנכים שלהם על ההרים כי הם לא יכולים להיות  "בעלי גוף מושלם".

והסיבה שבחרתי להגיב דווקא להודעה זו  היא שמכאן ומכאן (מהודעה זו ומההודעה שהגבתי לה) עולה הנושא המוסרי. מה שבאמת יחזק את האנושות זה לא גנום חזק. זה מוסר חזק. ויש מה להרחיב.

את צודקת בנוגע לביקורת על ספרטה אבלמוגלי.

כאן לא מדובר על שאיפה לגדל אנשים חזקים מאוד שתגרום להרג והפקרה של החלשים ,

אלא ניסיון למנוע מאדם להיוולד עם נזק או בעיה שתפריע לו מאוד במילוי תפקידו בעולם

(ולא שהשאיפה לאנשים חזקים ויפים היא לא טובה , אלא שהדרך בה נעשו הדברים בספרטה ובגרמניה הנאצית רעה) 

בדיוק לומדת עכשיו.rivka501

למבחן על הבסיס הגנטי של המחלות מת

ושואלת את עצמי את אותם השאלות בדיוק -

איפה הגבול? איפה הגבול בין אלוהים לגנטיקאי?

עד כמה הבחירות שלנו בכל התחום הזה הם נכונות?

ואיפה יהיה הגבול בעתיד?

בכל מקרה, לשאלתך--

המחלות הנבדקות בבדיקות גנטיות הן בד"כ מחלות קריטיות, חשוכות מרפא, ובד"כ לטאליות (גורמות למוות בגיל צעיר)

אני לא חושבת ש-d.i.d  - או כל הפרעות הזהות האחרות, נכללות בקטוגריה הזו

ואני לא חושבת שיבוא יום והם יהיו.

לגבי שאר השאלות - עדיין אין לי תשובה סדורה ומגובשת לגביהם.

בגיבוש.

אני מבינה את ההבדלd.i.d
בין מה שיש לי לבין מחלות גנטיות שבודקים בבדיקות כמו דור ישרים.

השאלה היא בעצם תיאורטית לחלוטין.
למה לא בעצם?טנגענס

ה' נתן לנו כלים להתמודד עם מחלות

ככה מתקרבים לחזון אחרית הימים בדרך הטבע

על להרוג אני לא רוצה לדברמופים

כי זה ממש חמור

אבל על "לא להיוולד" אני רוצה לומר שבסופו של דבר הקב"ה מנהל את העולם

יש בשמים אוצר שנקרא "גוף" ששם נמצאות כל הנשמות שעתידות להיוולד, והקב"ה מתאים לכל נשמה תכנית שמתאימה ליעוד שלה, ושולח אותה להורים שמתאימים לה

אם ההורים שלך היו יכולים למנוע לידה של ילד חולה במחלה כזאת, הקב"ה היה מסתדר לברוא אותך בצורה שאת צריכה לתפקיד שלך

אני לא רואה סיבה לדאוג לתוכניות של הקב"ה, נראה לי שהוא מסתדר לבד די טוב...

^^ והעיקר שלא להיטרד ממחשבה כזאת.אלעזר300
רק אני מרגיש סתירה במשפט הבא:אבא שמואל

אם אין "סיבה לדאוג לתוכניות של הקב"ה", למה להעלות על הדעת אפשרות של "למנוע לידה"?

כי התוצאה הסופית של התוכניות של הקב"המופים

היא נטו בידיו

הוא לא נתן לנו אפשרות להחליט אם תכנית הבריאה תצליח או לא. היא תצליח!

בידינו הבחירה אם זה יעשה על ידינו, או על גבינו, אבל מה שהקב"ה תיכנן יקרה.

כך שאם נשמה צריכה להגיע לעולם ולמלא תפקיד מסוים, הקב"ה ימצא איך לשבץ אותה לתפקיד שלה

מה שאין כן הנתונים הטכניים של החיים שלנו לא מוכרחים להיות חלק מהתכנית. אי אפשר לדעת מה הקב"ה מתכנן לנו, ואנחנו מצווים להשתדל כמיטב יכולתינו ועם זאת לדעת שאם זה עומד בסתירה לתכנית האלוקית ההשתדלות שלנו לא תצליח.

לכן אע"פ שיש תכנית, יש מציאות של מניעה, כמו כל השתדלות בעוה"ז.

אנחנו עושים את ההשתדלות שלנו כיון שאי אפשר לדעת איזה תכנית ה' בחר לנו, אבל הקב"ה עצמו ידאג לקיים את התוכניות שלו

יכול להיות שהם לא היו מתחתניםאני והוא

אבל מחלות כמו שלך לא מחפשים שם

המחלות שדור ישרים בודקת זה בעיקר מחלות שבהם הילד חי במשך כמה שבועות בערך

מחלות קשות שהילד רק סובל כל ה"חיים" שלו

לא מדובר חלילה על מחלות כמו שלך

ב"ה שלא הכל מאובחן בבטן

ונותנים קצת השגחה שה' שהכל מכוון אלינו

אנחנו אוהבים אותך ושמחים שנולדת

אם היה אפשר...מאמע צאדיקה

אם היה אפשר לעשות משהוא, כלשהוא, לא יודעת מה- 

כדי שאת תיוולדי להיות הבת המקסימה המתוקה החמודה היקרה הטובה ... כל הדברים שהם את

וכל הדברים שהמשפחה שלך אוהבת אותך, מעריכה אותך, גה בך

אבל בצורה שמוותרת ממך את ההתמודדות עם המחלה שיש לך - 

את חושבת שההורים שלך היו עושים את זה? 

אני חושבת שהמוקד של בדיקות גנטיות הוא- וצריך להיות- טובת הילד

כלומר טובת מי שהוא מי שהוא כילד של זוג- אבל חוסכים ממנו חלק מההתמודדויות שעלולות להיות בחיים.... 

זה לא אומר שעכשיו שאת פה לא היו רוצים אותך.... 

(כלומר- את פה, ואת שלהם, והם רוצים אותך ואוהבים אותך, ומעריכים אותך על הגבורה שאת מתמודדת עם הקשיים שיש לך) 

אני לא חושבת שיכול להיות לשאלה כזו סוףצהלת החיים

מהשאלה יוצא שהעולם מחולק לשניים(מקצינה בכוונה):אנשים מושלמים,מקסימים ובדיוק מה שההורים רצו ורוצים ל׳תכנת׳, 

והאלה שהם לא ככה...זה לא רק DiD, זה יכול להיות אלף ואחד דברים בעצם...

(קראת את שומרת אחותי?זה בעצם הדיון והפואנטה של הרבה מהספר,להעלות שאלה דומה לדיון(רק ששם זה על הנדסה גנטית))

ו...לא יודעת,אני לא חושבת שהשאיפה צריכה להיות שילדים יהיו רובוטים...ואם למישהו יש שאיפה כזו אז הוא מהסוג הרע...

בעצם,השאלה היא כמעט-מה עדיף,מוסר וטוהר מידות או נוחות?

כל זה על ילדים שיש להם תסמונת דאון וכאלה...

האמת,שעל ילדים שהחיים שלהם יהיו ממילא קצרים ויהיו קשה להם מאוד פיזית אני כבר לא יודעת....מה הוא היה מעדיף,לחיות ולסבול ממוות בגיל צעיר ככ או לא?שאלה גדולה ככ...

ואת לא כשלון,או חסרת יכולות,או אכזבה!!!את א ד ם ,ו נ ש מ ה ,ומגיע לך המון טוב!!!!אישית מעריצה את העשיה והחשיבה שלך והכל,הלוואי וכולם היו כמוך..

אם היתה לי האפשרותאריק מהדרום
הייתי חוסך כל מחלה שהיא ממי שעתידים להיות צאצאיי לרבות כאבי ראש.
מה לעשות שלא הכל אני יכול למנוע אך אני יכול להשתדל בהחלט.
אני ךא הייתי מתחתן בלי בדיקה גנטית זו או אחרת עם אף אחת בשום מצב, עדיפה לי אי נעימות של עקשנות על עיקרון זה ואפילו פרידה ממדוייטת על פני הרס החיים שלי, של אשתי ושל צאצאיי.
אתם מצחיקיםאבא שמואל

בסוף כולם מתים. למה ללדת אותם בכלל? ואתם מדברים על כאבי ראש..

קורעים מצחוקאריק מהדרום
בסוף כולם מתים אז גם להרוס לי, לאשתי ולצאצאיי עד סוף כל כל הדורות את החיים זה ממש נבון.
קטעים איתנו.
אני מסכימה עם ארי"קרק לתגובה

ועוד דבר - עם המחלות שבודקים בבדיקה גנטית אי אפשר לחיות, מתים מהם תוך גג 3 שנים.

ההבדל בין מחלות גנטיות למחלות אחרות קשות - פיזיות או נפשיות, זה שממחלה גנטית מתים מייד. אין שום סיכוי לחיות.  ממחלות פיזיות כמו סרטן יש זמן לחיות (אפילו שמתים צעירים בד"כ), וממחלות נפשיות לא מתים מוות טבעי אלא הגהינום נמשך כל החיים. אבל כן יש סיכוי- אולי לא לריפוי, אבל כן לאיזון ולמציאת הדרך להתמודדות תמידית ובניית חיים נורמליים עם כל הקושי הנורא.

כנראה שאם אי פעם ימצאו את הגן שגורם למחלות נפשיות או פיזיות ויהיה אפשר להנדס בני אדם בלעדיהם, אני בעד שיעשו את זה, כי למה לסבול? 

ועד אז, לא אחליט שאני לא יולדת ילדים כי בסוף נמות והעולם הזה מלא בסבל וצער. אלא אתחתן ואלד ילדים כי עם כל הסבל יש בו גם טוב. ויש גם אפשרות לנפש לצמוח מקשיים ולהתמודד. ואם  לא להצליח להתגבר, אז זה נורא שהחיים יעברו בעינוי מתמשך, אבל לפחות  הילד יזוכך בייסורים וכנראה בעולם הבא יקבל את השכר על כל הסבל.

אבל בפה מלא- אם אוכל למנוע כל צער כלשהו ולו הכאב הכי קטן, נפשי או פיזי, אעשה זאת

רק הערה- לא חייבים למות ממחלות...אפשר להבריאיעל מהדרום

לק"י

לפחות מחלקן..

בוא נגיד את זה ככה:ותן טל

1. נשמה שצריכה לרדת לעולם הזה - תרד, בדרך כלשהיא.

2. זוג שלא מתחתן, ועקב כך הנשמה הזאת לא תיוולד אצלו - הנשמה פשוט תיוולד במקום אחר, להורים אחרים, ושם, הנשמה, אולי, תיוולד בגוף שלם יותר.

3. הגיוני ביותר לבדוק בדיקות גנטיות כאשר יודעים שיש סכנה חמורה שרבע מהצאצאים שלך ימותו אם תתחתן עם איה כזאת או אחרת. ואם בגלל זה לא תתחתן עם אישה מסוימת - אזי היא תתחתן עם מישהו אחר ותלד איתו ילדים, ואתה תתחתן עם מישהי אחרת ותלד איתה ילדים. בריאים ושלמים כמה שניתן.

4. אין מדובר פה על הפלת עוברים וכו' וכו'.

5. רבים מהמחלות הגנטיות, כאמור - פוגעות בעיקר בילד עצמו. בשאלת המוסריות - א-פ-י-ל-ו בהפלות - לוקחים בחשבון גם את המוסר כלפי העובר עצמו, האם הוא היה רוצה לחיות במצב כמו שהוא יהיה אמור להיוולד. במקרה שמעתי מקרובת משפחה מקרה כזה של הפלה, בהוראת גדולי הרבנים והרופאים. מה לעשות, גם זה קיים.

6. לכאורה, שאלה כמו שיש בכותרת היא "לא פיירית", כיוון שהיא עוסקת באדם שכבר חי. אדם שחי - ברור שהוא צריך להיות אהוב ורצוי ונאהב לפחות על ידי מישהו אם לא על ידי הוריו (יש הורים שנוטשים ילדים עם בעיות...ואז הם נלקחים לאימו, שמישהו לפחות יאהב אותם ויהיה להם בית). אבל אם מונעים מראש חתונה על סמך ידיעה ברורה שחתונה בין שני האנשים האלו היא בעלת סיכון גבוה לככה וככה וככה - אני לא רואה בכך בעיה. 

אגלה לך סוד..רוני60

א. הסבירות שהילד שלך יחלה במחלה גנטית חמורה שאפשר לאבחן מראש בתקציב ובזמן סביר,

היא אחד לאלף+ (בערך), השאלה אם בשביל זה תעשה כזה טררם???

ב. אתה מצחיק עם הגישה שלך, העיקר לעשות בדיקה גנטית???

אם עשיתם בדיקה של "דור ישרים", אז זה לא רלוונטי לכם כמעט בכלל!!!

אלו בדיקות שמתאימות לאשכנזים, ואתם 3/4 ספרדיים.

אז זה מצחיק להתעקש על בדיקה שלא מתאימה לכם,

זה כמו מישהו שכואב לו הראש, דורש לעשות .M.R.I לכף הרגל, מה הקשר??

ועוד להתעקש לעשות מזה טררם??? מי זה שהפחיד אותך כ"כ?

איזה נס..פייגליניזית

סלח ליאריק מהדרום

מה זה עניינך מה עשינו?

ממש לא אכפת לי מה עשיתם!רוני60

אני רק אומר שמדובר על עקשנות של כאלה שלא מבינים.

וחבל, כי יש זוגות שמתפרקים על הדבר הזה שלא בצדק!

צריך פרופורציות בחיים!

לבריאות!

לבריאות גם לךאריק מהדרום
את יותר נורמאלית ממני, על מה את מדברת!! ??אורel
בדור ישרים בודקים דברים מאוד ספציפייםמינימאוס2

ממש לא כל דבר

והיכן הגבולות עוברים ? אני מאמינה שיש גדרות הלכתיות והם מתייעצים עם רבנים

נסיון לתשובה-טובי =][=
מצטערת.. בדיוק היום הייתי בשע"צ.
מישי מדהימה. מחלה גנטית מאוד קשה. (קאנון)

להגיד לך שחיוכים של ילדים אצלנו לא שווה שיגיעו לעולם? קשה לוותר.
ברור שאם ה' סיבב- ככה היה צריך להיות.
ואני לא מוותרת על אף ילד כזה.
האם הם סובלים?עם הגיל מאוד מאוד.
יסורי תופת.

אם ניתן למנוע את זה- למה לא?
לא מדברים על מושלמות, ואם כבר קרה אז משתדלים להעניק את מלוא איכות החיים הניתנת.
אבל לכתחילה.

לאיודעת. הביקורת שלי לצערי היותר קשה זה על הורים שזה כבר לא ילד ראשון חולה שלא עושים הפרייה חוץ גופית כדי להביא גם ילד בריא לעולם.
[בעיקר חסידויות שדוגלות בלא להתערב בבריאה..]
אני מאמינה שה' יתברך לא סתם הביא לנו את ההתפתחות ברפואה כדי להציל וליצור חיים.

התערבות? נכון.

*ושוב, אשמח ולא אוותר על אף ילד. לא אשאל חלילה מדוע הןא נוצר.*

..טופי תות

גמני אחרי כמה שעות טובות של בילוי עם מישהי חולה גנטית.

לא יכולה לדמיין את העולם בלעדיה, נשמה טובה.

אבל זה רק לאחר מעשה.

אם אפשר למנוע סבל- עוד לפני שהוא נוצר- נראה לי שחובת ההשתדלות למנוע אותו.

וגם את, מיוחדת כל כך, בלעדייך העולם היה חסר!!!

את עושה המון טוב בעולם.

בלי קשר לפותחת השירשורמתעלה אליו

אני מפצירה-עשוווווווווווווווווווווווווווווווווווווווו בדיקות גנטיות לפני נישואים,זה ממש פיקוח נפש!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אני חולה במחלה גנטית חמורה.בעיות גנטיות

(ניק מוכר בערוץ)

אמא שלי עברה שתי הפלות בחודש תשיעי עקב אותה בעיה גנטית. 

אני עצמי חי בזכות המדע והרפואה בלבד. בארץ פחות מפותחת, בתקופת זמן אחרת - הייתי מת בגיל צעיר.

ספציפית, את הבעיה הגנטית שלי ככל הנראה לא היה ניתן לגלות מראש, כיוון שהמחקר הגנטי שלה התחיל לצבור תאוצה רק בשנים האחרונות (ומשפחתי עצמה חלק מהמחקר של הרופאים), ועדיין לא יודעים למפות בוודאות את ההעברה הגנטית.

לא הייתי ממליץ לאף אחד להתחתן בלי בדיקות גנטיות - אם ניתן למנוע מראש מקרי מוות מצערים, גם אם במחיר של אי חתונה עם אדם כזה או אחר - זה כדאי. ואני יודע שזה אומר שילדים כמוני אולי לא יוולדו, לא בגופם הנוכחי - אבל הנשמה קיימת אני בטוח!!!

[גם אם מישהו חושב/ת שהם מזהים אותי אנא לא להעיק...וכמובן לא לחשוף בפני אף אחד]

רפואה שלימהגוונא
בעז"העקיבא

לא לחוץ על לעשות בדיקות גנטיות. לא אכפת לי גם לעשות. לא שזה תלוי בי

אבל גם אם יוולדו לי ילדים עם תסמונת או מחלה כזאת או אחרת לא יקרה כלום. אני סומך על הקב"ה שהוא יודע מה טוב בשבילי. חוץ מזה מי מגדיר הפרעה בכלל. פעם כשבן אדם הייה שומע קולות היו קוראים לו נביא. היום זורקים אותו למוסד סגור ומסממים אותו עד איבוד הדעת. אולי בגלל זה חסרה נבואה בימינו?

"לא יקרה כלום"?!?!רק לתגובה

אל תחשוב אפילו על לדבר ככה. אתה לא יודע איזה גהינום זה. הקב"ה יודע מה טוב בשבילך, מה שטוב בשבילך אלו הם חיים בלי יותר מידי צרות כדי שתישאר אדם טוב ותעשה חסדים עם אלו שיש להם תקווה, לא עם ילדים מתים

ואל תשווה בין נביא לבין סכיזופרן השומע קולות. אפילו אל תחשוב על זה. סכיזופרניה היא הסרטן של המחלות הנפשיות, היא המחלה הנוראה ביותר שיש, איך בכלל אתה מעז לדבר ככה כאילו זה כלום? תקרא קצת, תבקר במחלקות סגורות, ואז תדבר

ולא התכוונתי לפגוע, רק שתדע על מה אתה מדבר לפני שאתה כותב דבר כזה

ידידיעקיבא

קצת תמוה בעיניי שאתה אומר שהקב"ה יודע מה טוב בשבילי ומיד אחרי זה אומר בעצמך מה טוב בשבילי. בקשר לביטוי "ילדים מתים". המשפט הזה מתאר גישה מסויימת. אולי הילד לא מת? אולי פשוט לא יודעים איך לגשת אליו? מי קבע שלאותו ילד אין תקווה? לא לנו הזכות. 

ומי קבע שאותו אחד ששומע קולות הוא סכיזופרן ולא נביא. אולי אם במקום שפסיכיאטר "מומחה" שמתבסס על מדע צעיר ביותר יגיד לאותו בן אדם שהוא חולה נפש, היה אותו בן אדם פוגש באיזה עלי כזה או אחר שהייה מסביר לו מה לעשות עם הקולות שהוא שומע, אז אותו בן אדם הייה יכול להיות יותר שלם עם עצמו?

בקשר למחלקה סגורה. קשה לא לצאת משוגע מהמקום הזה.

אולי תתעניין במה שיש לברת נסיון להגיד : https://www.ted.com/talks/eleanor_longden_the_voices_in_my_head

מקווה שתרמתי במשהו

גם סכיזופרניה אפשר לאזן..יעל מהדרום
לק"י

לא שאני חושבת שזאת מחלה קלה, אבל לא כל הסכיזופרנים מאושפזים או לא מתפקדים.

ובכל מקרה, לא בטוח שאם עושים בדיקות גנטיות אפשר למנוע את המחלה הזאת.
אין שום קשר בין בדיקות גנטיות להפרעות נפשיות.הקולה טובה

בבדיקות גנטיות בודקים סוג אחד ויחיד של מחלות- מחלות פאסיביות שמחייבות שני גנים כדי להתבטא.

הפרעות נפשיות זה בכלל תחום אחר ושונה לחלוטין לחלוטין בגנטיקה.

מחלות פאסיבות זה מחלות שלא משנה אם יש את הגן הפגום רק לאחד ההורים, אין סיכוי שתחלה בהן.

אבל אם יש את הגן הפגום לשני ההורים- אז הסיכוי הוא 1:4 שיולד ילד חולה.

ואם ילד מקבל את שני הגנים האלו- אז הוא 100% יהיה חולה.

אלו מחלות שבודקים בבדיקות גנטיות- ומוודאים שאין אותם לשני ההורים, כשלא אכפת לי אם יש להורה אחד.

הפרעות נפשיות זה מורכב יותר, כי זה שילוב של גנטיקה וטריגר חיצוני.

יכול להיות שיש בנ"א שאין לאפחד במשפה הפרעה- ולו יש.

ויכול להיות אדם שלשני ההורים יש את אותה הפרעה- ולו אין.

אדם שמפתח הפרעה- לא מחייב שזה הגיע אליו בגנים

ואדם שקיבל גנים- לא מחייב שיפתח הפרעה.

בכל מקרה בדיקות גנטיות לא יעזרו לי- כי זה לא משנה אם יש לשני ההורים או רק לאחד, וגם זה לא מחייב כלום ולא מנבא כלום.

(ועקיבא- לגבי סכיזופרניה ונבואה-- תלמד קצת את הנושא ואח"כ תדבר. נראה שאין לך מושג מה זה סכיזופרניה אם אתה מדבר ככה.)

לא השוותי בין השנייםעקיבא

מה שהתכוונתי לומר זה שמי שקובע ומגדיר מה היא בעיה ומי לוקה בה לא תמיד צודק ובקלות יכול להפוך בן אדם בריא לחולה. ובקשר לדוגמא של עלי ושמואל. לא התכוונתי שכל מי ששומע קולות הוא נביא. אלא שאם יסבירו לו מה לעשות עם הקולות שהוא שומע או המראות שהוא רואה אז הוא יוכל להתמודד איתם יותר טוב. זה משהו שפסיכיאטר בחיים לא יעשה כי מבחינתו מדובר בבעיה שצריך להעלים.

וגם אותך אני מפנה לברת נסיון: https://www.ted.com/talks/eleanor_longden_the_voices_in_my_head

אתה מבין על מה אתה מדבר?הקולה טובה

זה לא "הפרעה" וזה לא "מחלה כזאת או אחרת"

מדבר פה במניעת מחלות איומות.

"ניתנה רשות לרופא לרפא" ולהפך- ניתנה רשות לטיפש לקלקל.

יש לך כוח בידיים, כוח של בחירה חופשית. ואם אתה לא מאמין שלמעשים שלך ולבחירות שלך אין באמת משמעות- אז אתה יותר קרוב לאסלם מאשר ליהדות. היהדות מאמינה בכוח של האדם.

יש כוח ברמה הרוחנית והגשמית לשנות.

אז אם אתה עושה השתדלות- אתה משנה מציאות.

וגם אם נגזר שאם תתחתן עם X יוולדו לכם 3 ילדים עם מחלה איומה ונוראית- אתה יכול לשנות את זה ע"י המעשים שלך.

אתה שואל מי מגדיר הפרעה, פה לא מדובר בעניין של הגדרות, מדובר פה על חיים ומוות. דיני נפשות. 

הקולהעקיבא

כשאמרתי שזה לא תלוי בי התכוונתי שמאחר ולא אני עובר את הבדיקות אז המילה האחרונה היא מן הסתם של האישה לכאן או לכאן. 

בכל אופן אם נזכר בפותחת השרשור שחיה עם d.i.d. למה היא צריכה לשמוע מאנשים פה בפורום שמה שיש לה זה מחלה איומה ונוראית. ואם לא התכוונת אליה אז למה בכלל מישהו צריך לשמוע את זה? זה נכון שצריך להכיר בבעיה כדי לפתור אותה. אבל לפעמים הבעיה היא בעצם הגדרת המצב כבעיה. המצב הוא מה שהוא. ואפשר אולי למנוע אותו מלחתחילה אבל אחרי הלידה מגיעה ההתמודדות כמו שכל בן אדם יש לו את ההתמודדויות שלו. לחץ וביקורת הם בד"כ גורם מעקב ולא מועיל.

בעצם אם נולד לי ילד או ילדה ואני לא מרוצה מהם בגלל איך שהם נולדו, בין אם זה בגלל "מחלה" או בגלל דבר אחר. מה זה אומר עלי בתור הורה ובתור בן אדם בכלל? התפקיד של ההורה זה להכווין את הילדים. רצוי שהורה יאהב את הילדים שלו יקבל אותם כמו שהם, וינסה להכיר אותם כמו שהם באמת. אחרת הוא רק יחיה באשליה שהוא מכיר את הילדים שלו והוא לא באמת יוכל להכווין אותם בחיים, והם יצטרכו לעשות את ההתמודדות שלהם לבד. ולבד זה עצוב ולבד זה חבל.

אוקי, אני עושה הפרדה.הקולה טובה

הנושא של השרשור הוא בדיקות גנטיות, כמו דור ישרים.

אלו בדיקות ספציפיות, שדרך דור ישרים שני בני הזוג עושים, או שרק אחד עושה דרך הקופ"ח (אם זה לפני החתונה- לא שמנה מי מהם, אם אחרי- עדיף שהאשה כי בכל מקרה היא צריכה לבדוק X שביר)

כשאני מדברת על מחלות איומות, אני לא מדברת בכלל על הפרעות נפשיות. זה תחום שונה לחלוטין, ולא קשור.

אני מדברת על המחלות הספציפיות שבודקים כיום- שלכולן יש מכנה משותף. בכולן הילד לא ישרוד יותר מכמה שנים שאותן הוא יחיה בסבל, באישפוזים, בבתי חולים, לפעמים בלי להתפתח בכלל. זה אומר גם פגיעה בכל המשפחה כולה. 

וזה גם יכול להיות יותר מילד אחד במשפחה וכבר היו מקרים כאלו ל"ע.

אז נכון שאם כבר נולד ילד כזה- אז מקבלים אותו כמו שהוא ומנסים כמה שאפשר.

אבל אם יש אפשרות למנוע דבר כזה? אז ודאי וודאי שמוטלת עלינו חובה למנוע את זה. 

אני מסכימה איתך לחלוטין שילד שנולד- ההורה צריך לקבל אותו כמו שהוא. לא משנה מה.

אבל זה לא אומר שמראש אני לא אעשה כמה שאני יכולה למען הילדים שלי- שקודם כל יולדו בריאים.

במקום לטפל בהם אחרי הלידה וללכת לרופאים, לא עדיף פשוט למנוע את זה?

אנחנו נאלץ להסכיםעקיבא

...

אני מסכימה שצריך לתת לקב"ה להחליט מה טוב בשבילנויעל מהדרום
לק"י

רק שאנחנו צריכים לעשות השתדלות ולמנוע מדור העתיד שלנו לסבול מקשיים..בטח מקשיים כמו מחלות קשות (שלפעמים גורמות למוות בגיל צעיר).

כמו כל דבר בחיים צריך להשתדל לעשות טוב ולהתפלל לקב"ה!
לא הכל נוכל למנוע, אבל להשתדל כן..
(כמו שמתפללים על אדם חולה שיבריא, ולא אומרים "הקב"ה יודע מה טוב בשבילו, אז לא נתפלל עליו וזהו".

ובמאמר מוסגר- מחלות נפש יש בכל מיני רמות ודרגות, והרבה אנשים עם בעיות כאלה מתפקדים כמעט כרגיל/ כרגיל.
כל השאלה היא עד כמה להשתדלאיש השקים
הרי יש המון בדיקות שאפשר לעשות כדי למנוע כל מיני דברים. לא רק בילודה גם בחיים עצמם.

לכן זה עניין של פסיקה לרבנים או כל אחד לפי הבטחון שלו
גמני לא בעד להשתגע..יעל מהדרוםאחרונה
לק"י

וגם אני לא חשבתי לעשות בדיקה של דור ישרים מלכתחילה.
התייאשתי מלעקובזיויק
אחרי השרשורפלצת של @Lavender

בלתי קריא בעליל מהפל'

וואלהLavender

יכול להיות, ויש גם תופעה הפוכה.

בסוף כל אחד עם החוסר מודעות/ מודעות עצמית שיש לו.

וגם תלוי רף של אנשים.

אם ניקח אותך כדוגמא, החמיאו לך שאתה נראה חזק, כנראה אתה חזק לעומת אחרים אך הגיוני שאתה משווה את עצמך למתאמנים אחרים/ לרף מסוים שאתה שואף להגיע אליו ולכן בתחושה שלך אתה עוד לא שם.

ויש סתם אנשים נחיתיים שאין להם את המסוגלות להפנים שיש בהם ערך.

וגם כאלו שמתקשים לקבל מחמאות, בנות בד"כ(:

טוב חיפשתי מלא זמן והתייאשתי חחחלא יודעתת
שלחו פה פעם מספר של הרב חיים קורץ..מישהו יכול בבקשה לשלוח שוב?
שלחתי בפרטי קיבלת?קעלעברימבאר
כן תודה רבה!!לא יודעתת
מומלץזיויקאחרונה
דייט ראשון בחיים, חייב קצת עזרה, בעיקר בנות...נו, ההוא מהזה

האמת אני בכלל לא בטוח אם הפורומים פה עדיין פעילים😂

אבל ככה, ביום שני הבעל"ט דייט ראשון בחיים ואני חייב טיפה עזרה

לא מצפה שתגידו לי בדיוק מה לעשות, בסוף העניין הוא להיות אני, אבל קצת...

אז ככה, הרבה אמרו לי ללבוש בגדים שהם 'אני' ושנוחים לי, בדר"כ אני הולך עם חולצות גלופה, אז בגלל שזה חול המועד חולצת לבנה של הישיבה זה סבבה?

מיקום - בפנים? בחוץ? מקום מבודד? עם עוד אנשים?

וטלפון יום אחרי? זה דבר שעדיין עושים?

אה, ולצערי אני נטול רכב, לחכות איתה אח''כ לאוטובוס?

תודה מראש לכולם!!

שלא לדבר על הפרס הגדול!כינור יהודי

התקדמות לקראת הקמת בית! (איתה או עם מישהי אחרת בעז"ה)

להעלות סטנדרטים או להתפשר?Lavender

בתור בחורה שיוצאת לדייטים, אני שמה לב שבאמת מפריע לי מראה חיצוני של רוב הבחורים. 

ואיכשהו אני פוסלת את רובם בגלל המראה החיצוני, מצד אחד יש את המשפחה שמייעצת לי לתת צ'אנס ולראות אולי בדייט עצמו לא יפריע לי המראה,

מהצד השני החברות מייעצות לי "תסתכלי במראה ותעלי סטנדרטים"

ואני עצמי לא יודעת מה להחליט, כי אין לי בעיה לחכות בשביל הבחור המושלם, אבל מהצד השני לא רוצה לפספס את הרכבת ולהגיע לגיל מבוגר...

(ולא, אני לא מחפשת את הדוגמן האולטימטיבי, אבל כן בחור שנראה סבבה)

מה אומרים?...

בגלל ששנינו סובייקטים שוניםadvfb

לך חסד זה ערך משמעותי מאוד ולא משנה לך כל כך איזה צורה הוא לובש, ולי כן משנה.

זה לא עניין של נכון או לא נכון, זה עניין של מה אתה תופס ממנו.

ערכים נותנים משהו בודאי לא בעניין הצר של האנוכיות, אלא בעניין שאתה תופס מהם.

יכול להיות שהערך של החסד פחות תופס אצלי מקום, אולי כי אני איש של מידת הדין...

וזה כל היופי שאנשים שונים

ולכן כל אחד תופס אותו משהו אחר בבן או בת הזוג.

עוד מכה ועוד מכהגרי

עוד סירוב ועוד התעלמות עוד היעלמות ועוד "גוסטינג".

"מִכַּף רֶגֶל וְעַד רֹאשׁ אֵין בּוֹ מְתֹם פֶּצַע וְחַבּוּרָה וּמַכָּה טְרִיָּה"

יפה מאוד זיויקשפלות רוח
נכון כנ"ל שתי גרושות התחילו איתי מוצשאדם פרו+

ונעלמו, חברה בדיוק התקשרה והציעה. בלה בלה.

אין מה לעשות יש אנשים שמקשים

מורידים את הרמה בשביל כולם.

אין נאמנות.

מסוגלות להתכתב ולדבר ולהתלהב בערב.

בבוקר והנה היא נעלמה.

אם זה ינחם אותךהמצפה לישועה

אני לא לפני הרבה זמן הייתי כל כך תמים שלא הכרתי את זה דיברתי עם מישהי(וזה היה דרך מישהו שהכיר ביננו)וקבענו שלחתי לה הודעה והיא לא ענתה..

אני בלי ווטסאפ וכו' אז ממש לא הבנתי חשבתי שהפל' לא עובד אולי היא לא קוראת הודעות סמס...

התקשרתי גם לא ענתה חשבתי הפל' שלי הלך...

ואז גיליתי שיש שם לדבר  הזה מאז כבר היו עוד כמה דברים דומים...

:')חתול זמני

הייתה לי פעם שהתפניתי לבית חולים בפתאומיות בלי טלפון ולבסוף הייתי יותר מחודש בלי טלפון איני יודע כמה שיחות שלא נענו

מה הבעיה של אנשיםאני:)))))אחרונה

לומר פשוט שלא מתאים?

בדייטים עצמם ובין הדייטיםadvfb

עולים תחושות בדייטים עצמם

עולים תחושות בין דייט לדייט

מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?

מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)? 

סתם מבאסהפי

שיש פער זה לא אמור להיות ככה..

אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר

מסכימהרק נשמה

בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני

נכון זה לא פחות קלהפי
כל אחת והקצב שלהadvfb

יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..

כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק

יש הרבה קשרים שנתקעיםהפי

כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..

והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .

זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה

ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..

אהבתי את הביטוי אנרגיה זכרית פצועהמחפש שם
נשמע כמו חתול רחוב פצועחתול זמני

לא יודע לא מתחבר לכל משחקי המגדר האלה

וואי לגמריadvfb

בתור גבר זה ממש מתסכל שהבחורה חסומה.

אבל יש הבדל אם היא חסומה לבין זה שלוקח לה זמן יותר לשתף.. לפעמים קצת סבלנות והדברים נפתחים.

וגם לגבי האנרגיה הזכרית - יש הבדל אם הגבר בכלל לא מביא את עצמו, לבין זה שלוקח לו קצת זמן לצבור אמון ובטחון.

מענייןמחפש שם
איך את מזהה את ההבדל? מתי את נותנת זמן וסבלנית לתהליך של צבירת בטחון ומתי את חותכת? 
חח אני בןadvfb

ונראה לי שהעקרון נכון לשני המינים,

שרואים מגמת התמקדות אז זה יכול לתת יותר בטחון ואמון שהקשר מתקדם בצרוה טובה

את יודעת להצביע על דברים שחוסמים/ עוזרים לך להפתח?מחפש שם
מה שהכי עוזר להיפתח זה פשוט טבעיותרק נשמה

לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר

אמןמחפש שם
זה קטע כי אתה מאמין שאם תהיה משהו מסויים אז מי שהולך תפתח בזמן שזה יקרה כשפשוט תהיה אתה...
מממ אני בעיקר מדבר על מחשבות והרגשות תוך כדיadvfb

והגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,

לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..

לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן

נראה לי שזה שכל ורגשרק נשמה

כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים

ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא

ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות

הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)

יפה, תודה!advfb
מציע חידוד - רגש ודמיוןadvfb

בפגישה עצמה אין דמיונות, הפגישה מאוד מקרקעת את הזוג והם מרגישים מה קורה ביניהם. 

בין לבין הדמיון מפתח, אפשר לחשוב איך מפה להמשיך הלאה, לטוב או למוטב... 

השכל גם נכנס בין לבין ובאמת יש צורך להבין מה השכל אומר ומה הדמיון אומר.

יפהרק נשמה

ואם תתבונן בתשובתי תשים לב שהזכרתי גם את הדמיון

כן כןadvfbאחרונה

להבנתי התייחסת לדמיון כוזב ומה שכתבתי (שלא סותר את מה שכתבת) מדבר על דמיון בכלל, גם ככלי לגיטימי.

מתנה לחג - קובץ שירים לנשיםגלויה

שלום לחברות הפורום היקרות!

כן, זה רק לנשים. 

הייתי פעם פה... 

עברתי לפני 10 שנים מסע של גירושין

וחג הפסח היה מורכב עבורי באותו זמן. 

ב"ה בסוף זכיתי ליציאת מצרים

וקריעת ים סוף 

והתחתנתי ב"ה 

(לולא המסלול הזה - לא הייתי יודעת שבעלי הוא מה שאני צריכה) 

ובסוף - הפכתי לאמא בחול המועד פסח!

כתבתי ספרון על המסע

מילים שה' שלח לי להתמודד

וקיבצתי לקובץ מתנה עבורכן.

מקווה שישמח ויחזק! 

20260331102053.pdf (תלחצי על זה) 

קפיץגלויה
מרגש.אם-אם
תודה!גלויהאחרונה
איך אתם הייתם מגיבים?אביעד מילוא

נרשמתי לשדכנית ואחרי  תקופה שהרגשתי ממנה תחושה לא טובה היא אמרה לי שכרגע היא לא מתכננת להשקיע בחיפוש בשבילי. איך אתם הייתם מגיבים לזה?

(אציין שעבר זמן ואני עדיין בהלם מהתגובה)

שומר את המספר שלה ב"לא לענות"אריק מהדרום
שואלת למההרמוניה
הסיבה היא סיבה טובהאביעד מילוא

אין כאן המקום לפרטה אבל הניסוח של ההודעה שהיא לא מתכננת להשקיע בזה...

שהיתה אומרת מראש. זה לא לעניין...יעל מהדרום

לק"י

אם היא לוקחת כסף, שתברר מראש הכל ותחליט אם היא יכולה או לא.

(גם בהתנדבות, לא הייתי נותנת תקווה סתם. בטח בתשלום).

זהמעליב..הרמוניה
תלוי מה הסיבהשם פשוט
עבר עריכה על ידי שם פשוט בתאריך ט' בניסן תשפ"ו 15:41

אתה מספר שיש סיבה טובה,

אנחנו לא יודעים מהי.

סיבה טובה זה אחד שלא עונה להודעות, מבריז, או לא מדבר לבנות או אליה בצורה מכבדת, או שיש לו דרישות לא סבירות.

למה שהיא תשקיע בבן אדם לא רציני? סביר שתשים בהולד לתקופה. 

אבל אם  הסיבה היא שהבן אדם במילואים, הניסוח שלה הזיה. 

הזויה🤦‍♀️יעל מהדרום

לק"י

נראה לי שהייתי נאלמת דום או שואלת "מה?!" מופתע.

היא שדכנית ששילמת לה או בהתנדבות?ארץ השוקולד

אם זה בתשלום, אם היה לי אומץ הייתי מבקש את הכסף אם אין סיבה טובה להתנהלות הזו.

אם זה בהתנדבות, זה אמירה לגיטימית שאין לה זמן כעת, הייתי מתבאס אבל מקבל אמירה כזו.

יש דמי רישום ושכר שדכנות כןאביעד מילוא
מה?????????????????אני:)))))

אני בהלם!!

אני אגיד לך משהו אביעדאריק מהדרום

אני הייתי רשום בפינקסים של 3 שדכניות, אמרתי להן שאני דורש שיספרו לבנות שהן רוצות לשדך לי מראש לפני הפגישה הראשונה שיש לי הפרעת מצבי רוח.

אף אחת לא חזרה אלי מעולם עם הצעת שידוך.

שדכנית אחת היתה אשתו של הרב שקידש אותי ואת אשתי, אז היא ראתה בלייב מתי הפכתי ללא רלוונטי.

שדכנית שניה שלחה לי הזמנה לסדנה לקראת חתונה חצי שנה אחרי החתונה אז הודעתי לה שזה לא רלוונטי.

והשדכנית השלישית, היחידה שדרשה תשלום מראש,

אני עדיין מחכה שתיצור איתי קשר כדי להודיע שזה לא רלוונטי 12 שנה אחרי החתונה.

אני יזמתי קשר עם אשתי, יתכן שזה גם מה שאתה צריך.

בהצלחה.

..הרמוניה

@יעל מהדרום יעל אני חייבת לשאול איך זה לא הרתיע אותך?

נראה לי שאגיב לך בפרטי...מחר בלי נדריעל מהדרום
תודה(:הרמוניה
אני עברתי את שלב הליצור קשר בעצמךאביעד מילוא

אחרי שהייתי באתרים וניסיתי ליזןם קשרים הבנתי שזה לא עובד וצריך ללכת לפי הכללים לפחות כדי להכיר בחורה מהסגנון שאני מחפש

כמה זה נפוץ מה שקרה לי?אביעד מילוא

אולי זה העניין לדעת לבחור שדכן שכן יודע לעבוד

בהנחה שהיא התכוונה למה שאתה חושבנוגע, לא נוגע
(אם המילה "להשקיע" זה עיקר העניין, אפשר לפרש את זה בדוחק גם בלי הקונוטציה הרגשית) - אחרי מעשה כדאי ללמוד מזה לזהות וייב של נשים בסגנון כזה (בכל הקשר) ולהתרחק או להיזהר מראש. כנראה לא סתם הרגשת מראש תחושה לא טובה ממנה.
היא לקחה כסף?advfb
כן דמי רישוםאביעד מילוא
נשמע שהיא לא בסדרadvfb

מבאס מאוד אבל אין לזה כל כך השלכה וסיבה להתעכב על זה.

אם אתה מספיק אסרטיבי אפשר לדרוש את הכסף בחזרה.

אם אתה מאמין שאפשר לדבר איתה אפשר לבקש ממנה לדון על כך.

מבינה שזה מעליבברוקולי

רק אנחנו לא יודעים את התמונה הכללית להבין מה גרם למה..

אם יש סיבה טובה- הייתי לומדת מזה מה להבא

אם אין סיבה טובה ולא הציעה לך ושילמת לאחרונה- תבקש את הכסף חזרה

הייתי מדבר איתה מאוד בתקיפותחתול זמני

סליחה באמת שבזבזתי לך את הזמן

אם שילמתי כסף מראש הייתי אומר לה שהיא כנראה שדכנית פח.

לא רק שדכנית פח אלא גם בן אדם גרועאני:)))))
אם הבנתי נכון, מפריע לך ההתנסחות שלהלגיטימי?

ולא עצם הסירוב (אמרת שזה מוצדק הסיבה שלה).

אתה יכול להתעלם ולעבור הלאה. יש עוד שדכניות.

אתה יכול גם לנסות, להתנסות, בדיבור על זה -

שלום, אני מבין שאין לך את היכולת לעזור לי בתקופה הזו. בתור מישהו שמעריך את מה שאת עושה, רציתי לשתף שנעלבתי מהצורה והניסוח שבה הצגת לי את הדברים. אני מרגיש שבצורה שבה נאמרו הדברים XYZ. וכו'.

תשאל אותה אשמח לדעת מה הסיבה?הפי

אם אין לה סיבה .. 

תבקש את הכסף בחזרה .. תבקש הכוונה תדרוש או תבין לאחד האחים/ הורים להתערב

אם יש סיבה .. אז אתה לא מספר לנו את כל האמת אז כל התגובות בטלות ומבוטלות כי אנחנו לא רואים את כל הסיפור 

את אחת הסיבות אני יודעאביעד מילוא

והיא לא ראויה להיחשף בציבור 

למרות הסיבה ההיאאריק מהדרום

זו עדיין לא סיבה להתבטא כך.

בטח לא אם שילמת מראש.

אז שמראש לא היתה לוקחת אותך כמשודךיעל מהדרום

לק"י

ואם היא לא ידעה מההתחלה, אז שתעדכן אותך בצורה מכובדת ותחזיר את הכסף.

(בהנחה שהיא לא גילתה שאתה פושע או משהו כזה).

דווקא לפושע הכי כדאי להחזיר ישר את הכסף..נוגע, לא נוגע
זכותה המלאהזיויק
תתקדם הלאה לדעתי הישועה תצמח ממקום אחר בעזרת ה'
באמת היא היתה יכולה לנסח טוב יותרגלויה

הניסוח אכן די פוגע...

ניסיון אישי: אני הייתי גרושה בלי ילדים ומתמודדת OCD (הפרעה טורדנית כפייתית, כיף חיים)

את הגירושין כמובן אסור להסתיר וגם אי אפשר (ב"ה המשכתי ללכת עם מטפחת גם אחרי הגט)

והאוסידי היה ידוע לשדכן.

הציע לי בחור שמתאים לזה ויודע להקשיב ולהכיל

ב"ה אוטוטו חוגגים 8 שנים ו2 ילדים.

לאחרונה נפתחה קבוצה של מתמודדי נפש דתיים, אני בין המנהלות, אז אפשר לפנות אליי.

ממש משמח לקרוא את הודעתך. שיהיו לכ תמיד חיים טוביםאורין

ומאושרים. ואשרי השדכן!

תודה! אמןגלויהאחרונה
ממש!!

אולי יעניין אותך