שלום לכולם, אני פה בד"כ על תקן קוראת סמויה והחלטתי להגיב כאן כי זכיתי להיות בהרבה הרבה שבתות כלה- ולהפגש עם הדילמה הזאת של מי מה ומתי להזמין
ב"ה שאלה יהיו צרותינו..
אני מתארת לעצמי שהסיטואציה לא נעימה כלל בשביל חברה שלך. היא כלה, לא חסר לה דאגות ואירגונים והדבר האחרון שהיא רוצה זה להתלבט את מי להזמין לשבת כלה ולפחד שהיא תפגע במישהי.. אופציה אחת שלכאורה הכי פשוטה היא להזמין את כולן ולסגור עניין, שגם אם טכנית זה אפשרי- יכול להיות שהיא מעדיפה שבת כלה לא המונית מידי, עם כל הכבוד זה קרוב קרוב לחתונה, ולא תמיד כלה רוצה להיות מוקפת ביותר מידי אנשים..
אני מאמינה שכלה צריכה להיות מאוד רגישה בתיכנונים ובהזמנות לחתונה, יש נטייה לפעמים שמתוך הלחץ, האירגונים וכו' מפספסים את החברות שכ"כ דואגות ועוזרות.. אני חס וחלילה לא מאשימה כלות אך עדיין חשוב מאוד לשים לב לא לפגוע..
מ-צ-ד ש-נ-י.. החברות המקסימות של הכלה- צריכות להבין.. לדעת שהכלה בלחץ של זמן, עם הרבה על הראש, ושיש לה מגבלות מסוימות- בכמה אנשים להזמין לחתונה, לשבת כלה, מנות משמחים וכו'.. גם בעניין הכספי (שא"א לזלזל בו) וכמובן בענין האישי, הרגשי (שעוד יותר א"א לזלזל בו
) כאן נכנסת הדוג'- שכלה שיש לה הרבה חברות ב"ה רוצה שבת כלה שקטה וקטנה...לא עניין של כסף אלא עניין של שקט נפשי..

לכן אני חושבת ש2 דברים יכולים לעזור...
קודם כל- לדבר על זה.. אם אתן דירה מגובשת וכו'.. שווה להעלות את הנושא, אפילו להכניס אותו "מהדלת האחורית", אפשר לדבר על העניין ברמת העקרון אם מורכב מידי לדבר על זה ברמה האישית. לגיטימי להגיד שיש לחברתך המאורסת הרבה חברות מכל מיני תקופות בחייה, ואין באפשרותה להזמין יותר מכך וכך בנות לשבת כלה.. אני חושבת שהרבה דברים יכולים להפתר אם פשוט לא נתבייש להגיד אותם (בכל עניין בחיים), מאוד עוזר בדברים כאלה ללכת עם האמת, "היא לא יכולה להזמין את כולן לשבת אך היא מאוד מאוד מחכה ורוצה לראות את כולן בחתונה.." אם זה יאמר בצורה נינוחה ואמיתית, בנות בע"ה יקבלו את זה, וזה בהחלט עדיף מאשר שזה יהיה כל הזמן "מתחת לפני השטח", מתח כזה שלא יודעים מה קורה ו'את מי היא תזמין ואת מי לא..'
זה לא קל, אני יודעת אבל אולי שווה לנסות.. בעז"ה אח"כ השאר מתחתנות ומגיעות למצב דומה ומבינות שא"א להזמין את כולם להכל..
עוד משו שיכול ל'רכך' את העניין, זה לארגן משהו לכל הבנות של הדירה עם הכלה, לפני החתונה.. 'ערב רווקות'/'ערב כלה' או איך שתקראו לזה, ערב כיפי לכל הדירה, עם מתנות/ משחק שווה/ ארוחת ערב מושקעת וכל דבר העולה על דעתכן- זה ייתן הרגשת שייכות לכולן, שבאמת הכלה רוצה לשתף אותן בשמחתה, אבל יוריד את הלחץ מלהיות בשבת כלה דווקא.. אם לא מתאים לעשות משו כזה, גם שבע ברכות דירתי יכול להיות אופציה מוצלחת..
ואו.. יצא לי ארוך במקצת..
המון מזל-טוב לחברתך! וכל הכבוד שאת כ"כ דואגת לה
אשריה שזכתה בחברה כמוך!
שבת שלום ובשורות טובות לכל עמ"י,
סמיילי