כשאני התחלתי לצאת, הייתי בראש די קווניקי-דוס (למרות שטענו עוד אז שאני דוסית מזוייפת)
טחנו לי בשכל שתנ"ך בגובה העינים זה כפירה ושרבנים מסויימים הם לא רבנים.
אבל מה לעשות ואני סקרנית, והלכתי ובדקתי וגיליתי שהאמת יותר מורכבת..
אז כשהתחלתי לצאת- רוב הסיכויים שלא הייתי ששה להפגש עם גושניק. והיום אני נשואה לירוחמי (שזה לא מאד שונה) וגאה בזה.
אני לא רואה בזה "פחות דוס" או "פחות עבודה ה'" או פחות יר"ש או פחות הקפדה על ההלכה.
זה פשוט דרך שונה לעבוד את ה'.
וצורם לי שאנשים לא מסוגלים לקבל את זה.
ומי שטוען כך פוגע ברבנים גדולים ועצומים.
ב"ה שמה שהיה לי חשוב מהבחינה הזו-
שיהיה לו חשוב לקיים את ההלכה לפי רבותיו, ושיהיה מוכן להקריב דברים בשביל לקיים אותה, גם כשקשה.
ושתהיה לו דרך אחת ברורה.
יצאתי עם כל סוגי הבחורים הדת"לים בערך, קו, גוש, לייט (בטעות) חסידי, ליטואק, תורתחיים, מכינה ועוד כמה..
וחוץ מאחד שאמר לי בפירוש שהוא לא שומר נגיעה ב100% ושהוא מוותר מלכתחילה על הלכות מסוימות שזה מבחינתי לא מתאים לי- מעולם לא חתכתי על "רמה דתית"
לא מי שאכל ל"ע קטניות בפסח (ספרדי)
או שם מרק על הפלטה (תימני)
או מקל בכל דבר כמעט יותר ממני (תימני)
או אוכל חלב עכום (אמריקאי)
או אוכל דג בחלב (אשכנזי)
למרות שחוץ מהדג- אני לא עשיתי את הדברים הללו. מבחינתי זה היה איסור.
אבל כל עוד זה בתוך ההלכה, וכל עוד הוא לא מזגזג או מותר רק כי קשה לו- אז מה אכפת לי לפי איזה הלכה הוא הולך?
גם ככה אשה מקבלת על עצמה את ההלכות של בעלה...
צריך להבין, יש דיעות בהלכה. וכל עוד זה בתוך ההלכה- אז זה בתוך ההלכה ואין בזה דרגות.
לא כל מי ש"מחמיר" בדברים מסויימים סימן שהוא יותר "דוס" ויותר טוב.
מה גם שלרוב החמרה בנושא מסויים תבוא על חשבון להקל בנושא אחר.
יש הלכה ויש מחוץ להלכה. ויש עוד תת מגזר- הלכה שאני פוסקת לפיה.
כל עוד מי שמולי מקיים את ההלכה ולא יוצא מהגדר שלה- אז מי אני שאחליט אם הוא יותר או פחות או מעלי או מתחתי?
ההבדל בין הקו לגוש הוא לא אמיתי, הוא רק בראש שלנו. ואני אומרת את זה כי הייתי בשני המקומות. שנייהם עודי ה' ושניהם לומדי תורה ושניהם יראי שמיים. זה כמו ההבדל בין אשכנזים לספרדים.
וכנ"ל כל שאר ההבדלים המדומים שיצרנו פה.
מי שיוותר על בחורה עם מידות מדהימות רק בגלל שהיא לומדת תנ"ך בגובה העיניים- אז שילך לסדר שוב את העדיפויות שלו בחיים.