דוגמא מהיום:
הוא קיבל בגן פרוסה עם שוקולד ואכל אותה בדרך הביתה, באוטו. כשהוא לא סיים אותה אבל כבר לא רצה לאכול עוד, הוא ניסה להעביר לי אותה, ואני אמרתי לו שישמור אותה אצלו ונזרוק אותה כשיהיה לנו פח. באותו זמן כבר הגענו והייתי באמצע להוציא מהכיסא את אחותו הקטנה, בינתיים הוא זרק את הלחם על המושב האחורי (ליד הכיסא שלו), וניגב את הידיים על הכיסא.... העובדה שהוא זרק את הלחם הרבה פחות הטרידה אותי מהכיסא שעמלתי עליו קשות לפני פסח, ואמרתי לו שלא מנגבים ידיים על הכיסא כי זה מלכלך אותו, וניקינו אותו טוב לפני פסח, אנחנו רוצים שיישאר נקי... הוא לא התייחס אלי והמשיך במה שעשה...
לא היה כבר אכפת לי מה נכון לעשות כי היה לי חםםםםםםםם ורק רציתי כבר להיכנס לבית... אז פשוט אמרתי לו שאם הוא לא מפסיק ברגע זה - הוא לא יילך היום עם אבא לקניות.
הוא ענה: "לא רוצה ללכת לקניות"
אבל לפני שהספקתי להגיב הוא חזר בו, והפסיק..
אחרי זה דרשתי ממנו להרים גם את הלחם, והוא זרק אותו בפח.
אני מרגישה שלא הגבתי נכון כשאיימתי מיד בעונש, אבל באמת היה לי פשוט חם והרגשתי שאני לא מסוגלת לעמוד שם עוד רגע...
אבל מה באמת עושים במצבים כמו אלה?? שילד מתעלם ולא מקשיב... ומאיפה זה בא לו בכלל??!
נ"ב - אני רוצה להוסיף.. בד"כ כשאני רואה שהוא לא מקשיב, אני פשוט לוקחת לו מהיד את אותו חפץ, או מרימה אותו מאותו מקום ומציבה לו עובדה. אבל במצב הזה לא יכולתי כי הייתי באמצע לשחרר את הקטנה... אז אני שואלת על מצבים מהסוג הזה.. שאני באמצע משהו והוא לא שומע לי... או אותה שאלה מהצד ההפוך - כשאני מבקשת ממנו לעשות משהו והוא לא עושה. למשל להרים משהו שנפל, לשים משהו במקום וכו'. איך צריך להגיב כשהוא לא מוכן? הוא תמיד לא מוכן.... =/

. זה היה יצחק אבינו.