על שואה בלי גבורההמצב חסה

אז אצלי שאני שומע צפירה אני לא קם.

אצלי זה לא יום הזיכרון לשואה ולגבורה, 

אלא לבושה ולהשפלה הלאומית.

כן.

השואה לא היתה גבורה או גאווה של אף יהודי, 

היא הייתה שיא ההשפלה של עם ישראל.

כן.

6,000,000 יהודים.

לא מסרו את נפשם, אלא סתם. נשחטו.

צאן לטבח.

לא מזדהה עם מה שהם עשו.

לא רוצה להיות היהודי המושפל שנכנס לתאי גזים ואז יצפרו 

ויגידו שלא רוצים לעשות את מה שעשו לי ולכן עכשיו מרחמים 

על כל הערבים שנמצאים בארץ, ולמרות שאם הם היו יכולים הם היו

עושים לנו לא שואה, 2 שואות, עדין היהודים הדבילים, 

כן, ההם שההורים שלהם יצאו מהשואה לבוא לארץ ולחזור לחיים של מפקירנות, 

שאת רובם היום אפשר לראות בתור חילונים ונוצרים.

גועל נפש.

לא רוצה לעמוד בשואה.

לא רוצה להזדהות עם יהודים שבחרו במקום לעלות לארץ, להתבולל בין האומות,

ואז כשהם נשחטו הילדים שלהם כיום עושים להם טקס הצדעה.

לא. 

לא עמדתי היום בצפירה.

מה לעשות, אני לא יהודי טוב, 

יהודי טוב הוא יהודי מת.

כן. רק מי שמת אומרים שהוא היה איש טוב.

אני יהודי רע. יהודי שנלחם, אבל נשאר בחיים.

בשבילי לא יעשו צפירה אחרי שאמות, ואת ילדיי לא אחנך להרים ידיים גם אם זה נאצים.

את ילדיי אחנך להיות ההוא שנלחם תמיד, גם אם שונאים אותו.

אני מאמין, שיאיר שטרן כיום בגן עדן, ורבין בגהנום.

אז שיהיה יום שואה והשפלה שמח. סליחה, עצוב.

חצוף!951753

כשיהודי נמצא בגלות אלפיים שנה אתה לא יכול לדרוש ממנו כלום.

כשנמצאים בגלות אין מה שמאחד את כולם לגוף אחד.

אם כל אחד חי בנפרד איך אפשר להלחם?

זה המציאות בגלות, ב"ה אנחנו בארץ ישראל, אם עכשיו זה יקרה זה יהיה בושה אפילו שהמדינה הזאת היא מדינה של כופרים.

אתה מדבר בלי לדעת מה המצב, בלי שדיברת עם ניצול שואה בחיים.

ואני לא ממלכתי אם אתה חושב.

שמעת על תוכנית ה100000 של יאיר?yair3
היתה גבורה יהודית של מסירות נפשמושיקו

לא של אותם אלו שלחמו בגטו וורשא למשל..

אתה מעלה נקודה אמיתית, עליה יש לדוןאלעד

אבל לא כך, ולא היום.

היום זהו יום התייחדות עם יהודים שנרצחו,

בגלל שהיו יהודים.

וזהו.

חלקם אולי לא היו גיבורים, חלקם נטמעו בגלות ובגלותיות עד שלא היה בהם העוז לצאת אל היערות ולהלחם, חלקם שקעו עד כדי כך אפילו לא ידעו שיותר קידוש ה' יווצר אם יאבקו בנאצים כאבותיהם בתנ"ך, ולא רק ימותו על קידוש ה' מתוך מסירות נפש על קדושת שמו יתברך,

אבל גם לו היתה לנו הזכות לדון אותם ולבקר אותם, ואינני חושב כך, עדיין הצורה בה אתה בוחר להעמיד את דעתך לא מקובלת עלי.

וואו, איזה ציוני אתה!מופים

גם יאיר שטרן בגהינם, תהיה בטוח

למה שיהיה בגהינום?schk
שבת, כשרות,מופים

טהרה, תפילין, ק"ש, ברכות, וכו' וכו'

על עבירות משלמים. את לא יודעת?

אתה ממש מוציא שם רע...schk

יאיר שמר שבת וכשרות וכל המצוות שהוא ידע.

מה שהוא לא ידע, הוא היה שוגג/אנוס. 

לא מכיר אותו אישיתמופים

זה מה שכתוב בויקי,

אם הוא חזר בתשובה בסוף ימיו אז לא

אבל אני אתפלא אם זה נכון, כי מסיבוב מהיר שעשיתי אין לזה רמז

תראה מה הרב אריה לוין כתב עליהם לפני שאתה משמיץ-משה ר-

ככה..

ויקיפדיה זה לא תורה מסיני ולא מן הנמנע שמי שערך את זה, לא ממש תמך בדרכו של יאיר וסביר להניח שיש המון סילופים גם בדברים אחרים..

טוב, עכשיו מצאתי שאת צודקתמופים
יאיר שטרן שמר כשרות במסירות נפש ואני מניח שגם תפילדי"מ

הוא לא ידע הרבה,אבל מה שהוא יחדע הוא שמר.

בסוף חייו כשהוא עבר ממקום מסתור למקום מסתור יצא לו להיות אצל הודים שאינם שומרים כרות ולכן הוא פשוט לא אכל,אל תוציא שם רע!

הוא שמר מצוות בסוף חייו, וידע תנ"ך, והיה נאמןחסדי הים
לערכיה, הרבה יותר משומרי מצוות מסוימים.
מסכים חלקית. אבל אי אפשר לדון אותם.חסדי הים
הגלות זה כמו ביצה טובענית, שקשה עד מאוד לצאת משם. בפרט במצב, שרבנים ציינו סבות רוחניות, ומנהיגים ציינו סבות טקטיות, למה לא לצאת.

הם היו אנוסים באיזה שהוא מקום.

היה צריך גבורה ונחישות אדירה, כדי להחליט שיוצאים מבוץ הגלות.

מסכים, שאין מקום לקרוא להם קדושים, אלא אם כן היה בידם להנצל ע"י המרת דת, והם בחרו לא להמיר את דתם, או שמתו תוך כדי מסירות נפש על מצווה מסוימת, כמו שיש כמה סיפורים.

צריך להבין, שמציאות שמשפילים או הורגים יהודי, הוא חילול ה' עצום, כמבואר בנביא יחזקאל. נכון, שהרבה פעמים זה לא אשמת הנרצח, אבל המציאות היא חילול ה'. רק כאשר האדם מוסר את נפשו למען מצווה מסוימת הקידוש ה' גובר על החילול ה', כמבואר בספר תשובות והנהגות.

אין מקום לקרוא להם קדושים?!יוני

הם נהרגו רק בגלל שהם היו יהודים. זה לא מספיק? 

לא. אלא אם כן עשו מעשה של קידוש ה'.חסדי הים
אם יש לך מקור מבוסס עפ"י חז"ל או אחד הראשונים, אשמח לדעת.
יהודי שנהרג על היותו יהודי זה נקרא נהרג על קידוש הדי"מ

לא?

זכור לי שמישהו כתב על זה חבורהמופים

בתוך ספר שהוציאו מוסד הרב קוק על שאלות שהגיעו בשואה, והוא מביא ראיות מלשונות של ראשונים

(ראיתי לפני יותר מ15 שנה, לא זוכר עכשיו!)

ור' אלחנן וסרמן אפילו בירך על זה לקדש את ה'

וכבר אמרתי בצמ"ע שראיתי שר"מ שטרנבוך כותב שהמעשה קידוש ה' הוא שיהודי נהרג על יהדותו והוא מקבל דין שמים באהבה ולא מתרעם על גזרותיו, וגם זה נחשב קידוש ה'

הם נולדו והם יהודים, רק בגלל זה הרגו אותם.יוני

אם הם לא היו נולדים או לא היו יהודים, לא היו הורגים אותם. 

(ויש אלפי עדויות של ניצולים על איך זעקות של שמע ישראל נשמעו שם ועל חילונים גמורים שחזרו בתשובה רגע לפני המוות. הם קדושים!) 

אף אחד לא אמר שצריך לעמוד "לגיבורים"בחורצ'יק

אלא לזכר הקדושים קדושי השואה.

ואני לא הייתי כל כך ממהר לתקוף ולהוציא לעז על שישה מליון יהודים קדושים שנרצחו בשואה..

בעצם,ממש מזעזע מה שכתבת!

ואגב,איך הכנסת את יאיר שטרן ורבין הי"ד לפה? מה הקשר?!

מבין אותך שאתה מבולבליוני

אבל לקחת את זה למקום הזוי במיוחד. 

מה הקשר בין יהודים שהוציאו אותם באמצע הלילה מהבית וגררו אותם ליער ושם ירו להם בראש אנשים נשים וילדים רק בגלל שהם יהודים לכל הבולשיט הזה שכתבת? 

אתה מערבב כל כך הרבה נושאים בהודעה שלך ככה שאני לא יענה לך אחד אחד ויסביר לך למה אתה טועה, מה שכן: 

יום הזכרון לשואה ולגבורה זה יום שמדינת ישראל קבעה במקום יום הזכרון לנספי השואה שנקבע ביום הקדיש הכללי (היום שמזכירים בו את כל היהודים מכל הדורות שנהרגו רק בגלל שהם יהודים- מתו על קידוש השם), עשרה בטבת. לציונים לא התאים יום הזכרון לנספים והם רצו יום זכרון לגיבורים (בדיוק כמוך) לציונים היה חסר (ועדיין) גיבורים לאומיים ולכן גם הם שיכתבו את ההיסטוריה של מרד גטו ורשה וכו׳.. 

אתה לא יכול להכליל בצורה כזאת ולבד לשון הרע על מיליוני יהודים! חילונים דתיים או חרדים, הם כולם נהרגו רק בגלל שהם יהודים. השואה זאת השפלה שהעם שלנו עבר אבל הגאווה היא שכמה עשרות שנים אחרי שהגרמנים התחילו להשמיד את העם שלנו עם ישראל חי ותורת ישראל בראש חוצות (אני לא מדבר על המצב המטומטם של מדינת ישראל, אבל תסתובב בקהילות יהודיות גדולות בחו״ל ותראה את זה..) 

אני גם לא עומד בצפירה, אני גם לא עושה משהו מיוחד ביום הזה (חוץ מהתכתבויות וויכוחים ברשת) ועצה קטנה בשבילך- תבין שעם ישראל זה לא מחייב מדינת ישראל, מדינת ישראל לא מייצגת את עם ישראל ואין לה מניות על העם שלנו, מדינה באה מדינה הולכת והתורה לעד קיימת! 

גועל נפש!די"מ

לא דנים לכך חובה יהודים שנרצחו על קידוש ה'!

אני לא מציין את היום בגלל שאת היום קבעו הציונים נגד הדת.וגם כי נתנו יותר מדי מקום לשואה והפכו אותה למצווה בפני עצמה (כמעט כמו צה"ל)

אבל הגזמת בהחלט.

וגם לי לא יעשו צפירה בעז"ה כי זה סתם המצאה של הציונים,תגידו תהילים יותר יעיל.

לא קראתי ממש הכלאש להבה
אבל אחי, נסחפת לגמרי!
יום השואה צויין בתאריך של מרד גטו ורשה, (שזה שיא הגבורה), ולכן קוראים לו "יום השואה והגבורה"!
בשואה יכולים לראות יותר מתמיד את הגבורה! יהודים מסרו את הנפש על קיום המצוות, נרצחו רק בגלל זהותם ועדיין יש כ"כ הרבה סיפורים על גאווה יהודית!
אף בנאדם, ולא משנה מי, לא יכול לשפוט את ההתנהגות של היהודים בשואה.
זה קל מהצד, כשהסוף כבר ידוע ללכלך ולהטיף מוסר, אבל עד שלא היית שם, לא תדע. אז קצת ענווה.

‏(התגובה מיועדת לפותח השירשור..)
הגבורה היהודית היא לא בושהראש יהודי

אנשים שלמדו תורה וקיימו מצוות בתנאים לא אנושיים, לא מסרו את נפשם?

כל העולם קיים לפי מדד "מי יותר חזק"?

למה מי אתה חוצפן??

אתה היית שם בשואה כדי שתוכל לפתוח את הפה שלך על היהודים המסכנים הללו, שהתייסרו ייסורים שלא מהעולם הזה?

היה כל כך צפוי שתעשה משהו כזה. וזה עצוב, וחבל.ותן טל

לא קצרה הדרך מלכפור בטובתה של מדינת ישראל, מהבנה שלמעשה היא זאת שמונעת עד היום עוד שואה של עם ישראל - בין אם מהנוצרים הפרו נאצים באירופה שהולכים ומתגברים, ובין אם מהעולם האיסלאמי - המדינה היא זאת שמונעת את הכחדת העם היהודי בכלים העומדים לרשותה - לא קצרה הדרך מלכפור בזה, מלהגיע ולכפור בכל המוסכמות, להאשים את יהודי אירופה בכך שמתו. להאשים 6 מליון יהודים שהיו חוטאים ושהגיע להם למות.

מה שעשית עכשיו - אתה צריך אישית ללכת לכל ניצול שואה במדינת ישראל ולהתחנן שימחל לך. מה שעשית עכשיו היה הוצאת השם רע הכי גדולה ששמעתי אי פעם בחיי, ועצוב לי שהידרדרת עד לרמה כזאת.

אתה, יהודי מפונק שכמוך, בן לאומה יהודית שרגיל בכל מנעמי היים, שנולד, גדל כל חייו בארץ הקודש, מורגל שהכל קל כל כך, שאיך אפשר בכלל לא לגור בארץ ישראל - מי אתה בכלל שתוכל לשפוט איזה שהוא יהודי שחי לפני 80 שנה? אתה בכלל מסוגל להיכנס למחשבה על המציאות של אז?

כן, עכיו אני רוצה לראות אותך מתחיל להאשים את כל האנוסים, את כל גולי ספרד, את כל היהודים שמתו במלחמות בחו"ל, את כל היהודים שמתו בפרעות, את כל היהודים שמתו במסעות הצלב, את כל יהודי ויהודי שלא מת בארץ ישראל, שהוא אשם בכך שהוא מת.

שואה, הייתה. כן, היהודים היו ללא שום כוח לאומי. הם לא "בחרו" לגור בחו"ל, ואם הזיכרון שלך כל כך קצר, אני יכול להפנות אותך למקורות היסטוריים רבים שמזכירים איך רומא כבשה את ארץ ישראל, איך היא שרפה את בית אלוקינו, ואיך הגלתה את עם ישראל, המעטים שעוד נשארו לאחר הגליית 10 השבטים - מאדמתו. אם אתה רוצה אני יכול להזכיר לך שהיינו אלפיים שנים בגלות. אני יכול להזכיר לך שכן, ה' החליט שבית שני צריך להיחרב ושעם ישראל צריך לנדוד בגלות.

בגלות אי אפשר להילחם כמו שאתה מאמין היום. אי אפשר להלחם כמו שאתה חושב על המילה להילחם. אין אומה, יש קבוצות יחידים קטנות, בתוך ארצות זרות, מבוזים, מושפלים ונלחמים בעיקר כדי להציל את חייהם. כל אחד ואחד לעצמו.

אתה, מפונק שכמוך, חי במדינה ריבונית שבה אתה יכול אפילו להילחם כנגד עצמך יחד עם שאר חבריך, והמדינה הזאת אפילו לא תוציא אותך להורג. לך תחייה ברוסיה של שנות הפוגרומים, ותנסה אפילו להשיג חתיכת נשק, ותמצא את עצמך ירוי למחרת בידי איזה פורע חמום מוח.

לך תחייה במקומות בהם אתה לבד, בהם אתה לא יכול לחלום אפילו על לעשות מה שבא לך - אפילו להיכנס לכל מקום, לא בטוח שמותר לך.

לחזור לארץ ישראל? לך, מכאן, פשוט מאוד להגיד את זה - אבל מה שאתה עושה זה טימטום חסר גבולות. כן, פשוט היה קל כל כך לחזור לארץ ישראל. לגמרי. תמיד, בכל הדורות, לחזור לארץ ישראל זה היה לא בעייה בכלל, נכון? זה רק היהודונים המסריחים האלו ששמחו כל כך להרגיש מושפלים בכל מקום - כאשר גם ב"שיא" האמנציפציה, עדיין הרגישו זרים ומבודדים בתוך מדינתם. גם המשכילים ביותר זכו להשפלות לעיתים אפילו יומיומית. וברור, ברור שהם כל כך לא רצו את ארץ ישראל. 

תגיד לי "הם מאסו בארץ ישראל, היה להם טוב בחו"ל, והיו יכולים לחזור לכאן כל רגע ורגע" - שקר גמור ועיוות מוחלט של ההיסטוריה. לחזור לארץ ישראל היה דבר מאוד קשה גם טכנית, וגם דתית - להזכירך, שלושת השבועות הייתה תפיסה דתית חזקה מאוד בכל שדרות העם הדתי - ועד לפני 300 שנים,ואפילו פחות מזה, לא היה דבר כזה חילוני, כל העם היה דתי -  אתה כיהודי גאה בארץ ישראל של היום, לאחר הכרזת האומות המאוחדות, לא מבין באמת מה הכוח של שלושת השבועות, מזלזל בהם - אבל זה נובע מהפינוק שלך, פינוק של מי שזכה לגדול במדינה ריבונית לעצמה.

אז תבזה, תשפיל, תלעג לרש, תגדיר כל יהודי שלא נוהג בדיוק כמוך כמושפל, כאדם שמגיע לו מה שהגיע לו כי לא נלחם כמו שאתה מאמין שהיה צריך להילחם - בלי שאתה יודע בכלל אם זה אפשרי, בלי שאתה יודע בכלל היסטוריה.

במלחמת העולם השנייה מתו 73 מליון אנשים מכלל מדינות העולם. היא הייתה המלחמה האכזרית ביותר שהעולם ידע עד כה - ואתה, בקלות כל כך, מפיל את כל האשמה על היהודים, מאשים אותם שהם אשמים בכך שהגרמנים רצחו אותם.

אין מקום נמוך יותר שאתה יכול לרדת אליו? אין? אולי פשוט תאשים את הקדוש ברוך הוא שהוא שונא את עם ישראל, וזהו. 

קל לך כל כך לדבר,קל כל כך, ואתה מנצל את זה כדי לעבור כמות כזאת של עבירות - משהו כמו 6 מליון, פלוס כמות ניצולי השואה על כל המשפחות שנולדו להם אחרי זה - של הוצאת שם רע, של הלבנת פני חברו ברבים ועוד ועוד.

אני במקומך הייתי חוזר בתשובה מהר מאוד ומנסה איכשהוא לכפר על מה שאמרתי - ראשית כל במחיקת הפוסט המזעזע הזה. 

^^^^^^^^^^^^די"מ

חוץ מהקטע על מדינת ישראל.

לפחות במשהו, גם אם אחד, אנחנו מסכימיםותן טל

(סתם בצחוק, אני יודע שאתה גם מסכים איתי פחות או יותר בבערך 612 מצוות אחרות בתורה...)

קצת פחות מ612די"מ
אל תתפוס אותי במילה...ותן טל
דווקא על מצוות מילה אני חושב שהוא מסכים איתך..אריאל דל"ת

בואנה אתה הזוי!יוני

השורה הראשונה שלך היא כזאת הזויה שעצרתי שם. 

אתה מכיר מישהו אחר שמונע כיום את רצח היהודיםבעולם?ותן טל

מסכן...אני מרחם עליך...אדם שכל כך עיוור, באמת צריך לרחם עליו.

שיהיה לך רק בריאות, הלוואי וה' ירפא את עיוורונך!

אתה בעצם אומריוני

שבזכות מדינת ישראל יש רק כמה עשרות אלפים של יהודים הרוגים מאז השואה ולא מאות אלפים (או מיליונים)? 

זה לא פשוט לך?ותן טל
ההגנה העיקרית שאני מכיר שמדינת ישראל...אדם כל שהוא

מספקת ליהודי חו"ל, זה שאם המצב מתערער, יש מדינה שבוודאי תקבל אותם. 

ואני לא מזלזל בזה.

לא נראה לי שרוסיה או צרפת או ארה"ב או מדינות אחרות, מפחדים שמדינת ישראל תפגע בהם, ולכן לא פוגעים [או פחות פוגעים] ביהודים.

לא רק, אבל האם אתה עצמך לא מסכים עם האמירה הזו?אלעד

אי אפשר לבדוק את זה עובדתית!יוני

בעצם זה הפוך, בגלל שמדינת ישראל מערבבת בכל מקום שחיים בו יהודים בעולם כאילו היא בעלת המניות של העם היהודי אז רוב הפעולות האנטישמיות בעולם כיום נעשות בכוונה לפגוע במדינת ישראל. 

(עשיו שונא ליעקב, זה ברור לי. אבל אי אפשר להגיד גם הפוך) 

^^^^^^^^ (לותן טל)מה תוספות ותיקונים לטעמי..עמיחי
התפיסה שאתה(המצב חסה) מייצג דומה להחריד לתפיסת הצברים שפרקו כל עול פה בארץ. .. וסותרת הרבה דברים בתורה.
לטעמי כמו שאלעד הזכיר יש מה להעביר ביקורת בזהירות רבה!! על כך שכציבור לא עלו לארץ ולכן נענשו, שלושת השבועות פקעו לאחר אלף שנה ומאז מצווה לעלות וכשאנו לא עולים הקב"ה מתיר את דמנו "כצבאות וכאילות השדה.." אבל צריך מאוד מאוד להזהר בביקורת זו.
אגב, עוד הערונת קטנטנה:ותן טל

"לא מזדהה עם מה שהם עשו" - מה שהם עשו? זה הם עשו את זה?

אחי - אתה צם בתשעה באב? אני מבין לפי הכתיבה שלך למעלה שלא.

הלו הלו.די"מ

זה דווקא בדיוק הבעייה עם "קידוש השואה"

בתשעה באב לא צמים על זה שיהודים נרצחו (גם אבל זה ל העיקר) אלא על חורבן המקדש והגלות

אבל למה? למה לצום על משהו שהיהודונים המושפלים עשו?ותן טל

הם גרמו לזה - הם לא נלחמו באמת, הם "בחרו" ללכת לגלות...

חורבן המקדש זה חלק מהכולל. 

אני לא מקדש שום דבר - אבל יום אבל לאומי על טרגדיה נוראה זה דבר מובן מאליו. אתה יכול להתווכח מתי לשים אותו, כאן או בי' בטבת, סבבה - אבל להאשים את היהודים בעצם השואה עצמה, להוציא שם רע כזה גדול - זה לא נתפס...

לא דיברתי על יום האבל.די"מ

הציונים הפכו את השואה לעניין בפני עצמו,וזה לא במקרה,השואה היא אחת הצדקות הגדולות של מדינת ישראל (אם אני זוכר נכון זה מופיע גם במגילת העצמאות)הכשלא מוכנים לקחת את התורה בתור ההצדקה היחידה נצרכים לתרוץ של השואה.

זה שנרצחו יהודים זה עצוב,אבל זה קרה מלא פעמיןם במשך הדורות ולא קבעו יום אבל מיוחד.ולא הפכו את זה לעניין בפני עצמו,אפשר לומר "אל מלא רחמים" לזכר חללי השואה אבל לא נאמר "לא תשכח" אל השואה אין מצווה כזאת,צריך להתמקד במה הלאה.

אממ...כשאני חושב על זה...ותן טל

דווקא בפעמים שבהם ארעה טרגדיה לאומית - או אפילו רק "כמעט" טרגדיה לאומית שכזאת - כ-ן קבעו ימי זיכרון.

הווי אומר - הצומות. הווי אומר - פורים, בו כמעט הושמדו יהודים רבים מאוד.

השואה הייתה אם כל הפוגרומים, היא הייתה בקנה מידה אחר לחלוטין ממה שהיה עד אז. עד אז היו פוגרומים פה ושם- נכון, כאב וזעם גדול, והרוגים - אבל מעולם עד אז, מזמן גלות בית שני, לא ניסו להשמיד את עם ישראל בצורה שיטתית ואף הצליחו בכך בהצלחה מרובה.

להזכירך, תיאורטית, אם ה' לא היה עוצר את זה באמצעות הצבא האדום על 20 מליון חלליו, ובאמצעות צבא הבריטים והאמריקאים -הרי שהעם היהודי היום היה מונה לא הרבה מידי יהודים...

כן, השואה ראויה ליום אבל בפני עצמו, כטרגדיה הלאומית הכי גדולה שקרתה לעם ישראל מאז חורבן בית שני. 

לגבי לא לשכוח מה שהיה - ברור שאסור לשכוח. אסור לשכוח לא רק בשביל עצמנו פנימה, אלא גם בשביל החוצה לעולם. להזכירך יש היום את איראן.

נשכח א השואה - ואיראן תשמיד אותנו, כי הרי לא באמת נאמין שמישהו רוצה להשמיד את כל היהודים שבעולם, ואנחנו? שנשמיד סתם ככה כורים גרעיניים של מדינה אחרת? מה אנחנו דפוקים? הם לא באמת מתכוונים למה שהם אומרים (=היטלר לא באמת מתכוון למה שכתב בספר שלו, והוא גם לא יוכל לבצע אותו - דבר שנאמר על ידי רבים משכילים יהודים ולא יהודים שקראו את ספרו של היטלר שנים לפני שעלה לשלטון הגרמני...) - נו, באמת, אנחנו לא צריכים לדאוג...מה, מישהו באמת יתכוון לעשות שואה על עם ישראל? זה הזוי...

אז כן. אסור לשכוח את השואה, בשביל עצמנו כלפי העולם, ובשביל העולם כלפינו.

לגבי "הצדקה למדינת ישראל" - טכנית, כן, זה הצדקה, כמה שלא תתכחש לזה - זה הסיבה שקמה המדינה, מבחינת האומות, וזה דבר שחשוב מאוד שקרה, כדי שעם ישראל לא ימשיך להיות מושמד כולו - וזה ל-מ-ר-ו-ת החילון המאסיבי שעם ישראל עבר בארץ, אפילו יותר ממה שהיה בחו"ל, בארץ גם כאלו שהגיעו יהודים דתיים הרבה פעמים כפרו - ובכל זאת זה היה נצרך המדינה הזאת, בגלל השואה.

כמובן שהסיבה המהותית והעמוקה היא התורה - אבל אתה מסתכל רק על פן אחד של המציאות, וזה הבעיה השורשית בתפיסה שלך...אתה מסרב להסתכל במציאות בתפיסה רחבה יותר, בתפיסה שלמה יותר.

תגובה ארוכה רשמת,נענה לך בהזדמנותדי"מ
כשאני יהיה על מחשב ולא מהפלאפון.
באמת?די"מ

הצומות?

צום גדליה-דווקא כי גדליה נרצח והיה לזה חלק מהותי בתהליך הגלות,אבל לא על עצם הרצח.

יום כיפור-מהתורה על מנת לכפר העוונות.

עשרה בטבת-החל המצור=החורבן לא הרג של יהודים.

תענית אסתר-זכר לתענית אסתר,הרי לא קרה שום טרגדיה בסוף ברוך ה'.

י"ז-נשתברו הלוחות,נבקעה העיר נכון שיש גם את הרוגי בית"ר אבל זה נספח זה לא רק בגלל זה

ט' באב-חורבן הבית.

אז אני חושב שנכון עשתה הרבנות הראשית בקבעה את "יום הקדיש הכללי" כי כמו בי"ז במוז זה רק נספח אבל העיקר זה הגלות ואיך יוצאים ממנה.

לגבי איראין ולמה כל כך חשוב לא לשכוח-על זה אני מדבר במקום להתעסק בלבטוח בה' בלקיים חיים על פי התורה להביא את הגאולה לבנות את בית המקדש,מתעסקים בהפחדות.

אתה זה שמסרב להסתכל בפן רחב יותר-

מקמי המדינה היו חילונים שלא עניין אותם התורה "הנביא" הגדול שלהם הרצל שר"י רצה מדינה ליהודים כדי לפתור את "בעיית היהודים" כמו היטלר רק אם פתרון שונה....

לא בגלל שהוא רצה לקיים את מצוות מינוי מלך וכיבוש הארץ.....

לנפנף בשואה בתור התרוץ לקימונו זה טעות,לא צריך תרוצים,כך ה' אמר וזהו.

^^^ הפכו את השואה להצדקת המדינה בארצנועמיחי
השואה היא ממש לא הצדקת הקמת המדינה, היא עונש על כך שלא עלינו לארץ לפני כן.
תקרא בספר יוסיפון ובעוד ספרי היסטוריה, איךחסדי הים
היהודים נלחמו כמו אריות בסוף בית שני, וניסו לחזור ואף הצליחו באופן זמני במרד בר-כוכבא.

אי אפשר כלל להשוות את זה ליהודים בשואה, אבל אני לא דן אותם, כי הם היו טבועים בביצת הגלות, והיו אנוסים במובן מסוים.
אתה תתן את הדין מול כל ה6 מליונים על המילים האלה.אלעד
לא, מה פתאום...הם לא נלחמו מספיק...עובדה שהם לאותן טל

ניצחו את הרומאים...אם רק היו רוצים היו מנצחים אותם...הם אשמים בגלות שהביאו על עצמם...

<צ>

זה גם מתוצאות הגלות-השואהבחורצ'יק

נכון,ולכן לא צריך לייחד את זה.די"מ
כמו שצמים על הגלות גם השואהבחורצ'יק

ב' אולי נשכח מזה וזהו? "זוכרים וסולחים" זה קיצוני לא? למה לזכור בכלל? 

אל תגזים.הגיוני מאוד,מתבקש,ששבעים שנה אחרי השואה שאנו לא מסוגלים להכיל את מימדי האכזריות והרוע של הנאצים ..-יהיה יום מיוחד לזכר השואה,ואם צריך לעמוד,נעמוד.פיתאום דחוף לך כ"כ לקרוא תהילים?? למה שלא תקרא עכשיו?? (לא מדבר אליך אישית,כן?) פיתאום כל החכמולוגים ברשות ההשקופע "לקרוא תהילים מועיל יותר" בחייאת! זה רק כדי לעצבן!! (כל הליצנים האלה שעובדים בהסברה חרדית בייחוד הם.) תעמוד,אתה רוצה תקרא תהילים בלי להתריס..אבל יום השואה הוא הכרחי,זה לא חג..זה יום אבל..

אף אחד לא אמר לשכוח.די"מ
סתם לעמוד לא עוזר לאך אחד מהנרצחים.
אין שום עניין להצעסק בזה יותר מדי זה כבר אף להיות דת בפני עצמה...
צרך להתמקד בלהמדיך ולהתקדם.
ועוד הערונת קטנטנה: לא מדובר כאן ש"השואה" עצמה,ותן טל

היא היא הגבורה - אל תהייה ****** (מילה שצינזרתי את עצמי בה). מדובר על המקרים שבהם התגלתה גבורה יהודית כנגד כל הסיכויים, למרות שלא הייתה יכולה להיות רבה. מדובר על גבורתם של לוחמים שבטיפה נשק שהצליחו להשיג, התקוממו על רגליהם זמן רב בגטו וורשה לפני שנוצחו. מדובר על גבורתם של אנשים שנלחמו בעור שינייהם כדי להציל לכל הפחות את ילדיהם הקטנים, שנלחמו ביערות, שנלחמו לשרוד כדי להמשיך את העם היהודי, כדי להמשיך את השושלת המשפחתית.

אני באמת מקווה שלא היית מספיק ****** כדי לחשוב שמדובר כאן שה/שואה עצמה היא גבורה, שאנחנו גאים בכך שהייתה שואה כי זה מראה שהיהודים גיבורים ומסוגלים לצעוד כברת דרך אל התא גזים!!פשש...כל הכבוד להם, איך הם הצליחו לעשות את זה??? איזה גיבורים!!! 

מקווה שאתה קצת יותר *** מזה...

מעניין. המצב חסה לא הגיב על שום דבר. מעניין.ותן טל
איכס...צעיר רענן

פשוט הודעה מגעילה, אין לי מילים לתאר את הגועל כשקראתי את מה שכתבת...

אולי גם תאשים את נרצחי אוסלו שלא התנגדו לרוצחים שלהם? אולי גם את החייל ההוא שנרצח שבוע שעבר שלא היה מספיק גיבור אולי את כל חולי הסרטן שלא בחרו חיים בריאים מלכתחילה וזה מה שגרם להם לחלות?
גם אם הם טעו! להאשים אותם זה מגעיל, פשוטו כמשמעו.

הלל הזקן קבע "אל תדין את חברך עד שתגיע למקומו".

דבר בכבוד א'.מישהי=)

דבר שני, יש מקום לטענות שלו, גם אם אתה אינך מסכים לזה.

אין מקום לטענות שלו ולטענות כאלה לא צריך לדבר בכבודי"מ
מי שמסלסל כך ביהודים הוא זה שצריך לכבד
אתה צריך להתייחד לזכרם כי הם יהודים.מישהי=)

אחים שלך.

ולכל שאר- דברו בכבוד.

חבוב, נסחפת.מוריה.ר =)אחרונה
מי אתה שתשפוט?
היית שם?
סביר להניח שלא.
אז נכון שיש איזו בעייתיות בכך שנשארו בגולה ולא עלו לארץ.
אבל מכאן ועד לדבר כאילו אתה לא פחות מסגנו של אלוקים?
זכית להיוולד בארץ, לספוג מקדושתה ולהבין על מה אתה לא מוכן לוותר.
אין לך מושג מה היתה האוירה שם ואם במקומם היית מגיע ועולה.
הסיבה שהיתה שואה- סוד ה'.
אין לאף אחד זכות להתחיל לחשב חשבונות שמיים ולהטיח אותם כאן בצורה כזו.
גם לא לנער מתלהם.

רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
כזכור במו"מ הקואליציוני, סמוטריץ' רצה ביטחון, בליכוד התעקשו. בסוף סוכם שהוא יקבל שר במשרד הביטחון עם אחריות על החלקים האזרחיים.

אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".

אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א

בשם ה' נעשה ונצליח

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.

להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.

שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com

חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה

🏡 החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל

בונים. מיישבים. גואלים.

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
סבתא לחיילת שאמורה לשמור בהגנשMalkaa

האם המקום מגודר. יש תנאי מגורים ומזון טוב לחיילים?

פשוט. מודאגת

באיזה מקום?משהאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל

אשמח לעזרה

מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י

יש שם ישיבה 24/7..

עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת... 

הגיוני שתהיה ביום השנה ליהודה דימנטמן הי"ד.אריאל יוסףאחרונה

יש קבוצה בווצאפ..החיים מאושרים

אולי יעניין אותך