לא קצרה הדרך מלכפור בטובתה של מדינת ישראל, מהבנה שלמעשה היא זאת שמונעת עד היום עוד שואה של עם ישראל - בין אם מהנוצרים הפרו נאצים באירופה שהולכים ומתגברים, ובין אם מהעולם האיסלאמי - המדינה היא זאת שמונעת את הכחדת העם היהודי בכלים העומדים לרשותה - לא קצרה הדרך מלכפור בזה, מלהגיע ולכפור בכל המוסכמות, להאשים את יהודי אירופה בכך שמתו. להאשים 6 מליון יהודים שהיו חוטאים ושהגיע להם למות.
מה שעשית עכשיו - אתה צריך אישית ללכת לכל ניצול שואה במדינת ישראל ולהתחנן שימחל לך. מה שעשית עכשיו היה הוצאת השם רע הכי גדולה ששמעתי אי פעם בחיי, ועצוב לי שהידרדרת עד לרמה כזאת.
אתה, יהודי מפונק שכמוך, בן לאומה יהודית שרגיל בכל מנעמי היים, שנולד, גדל כל חייו בארץ הקודש, מורגל שהכל קל כל כך, שאיך אפשר בכלל לא לגור בארץ ישראל - מי אתה בכלל שתוכל לשפוט איזה שהוא יהודי שחי לפני 80 שנה? אתה בכלל מסוגל להיכנס למחשבה על המציאות של אז?
כן, עכיו אני רוצה לראות אותך מתחיל להאשים את כל האנוסים, את כל גולי ספרד, את כל היהודים שמתו במלחמות בחו"ל, את כל היהודים שמתו בפרעות, את כל היהודים שמתו במסעות הצלב, את כל יהודי ויהודי שלא מת בארץ ישראל, שהוא אשם בכך שהוא מת.
שואה, הייתה. כן, היהודים היו ללא שום כוח לאומי. הם לא "בחרו" לגור בחו"ל, ואם הזיכרון שלך כל כך קצר, אני יכול להפנות אותך למקורות היסטוריים רבים שמזכירים איך רומא כבשה את ארץ ישראל, איך היא שרפה את בית אלוקינו, ואיך הגלתה את עם ישראל, המעטים שעוד נשארו לאחר הגליית 10 השבטים - מאדמתו. אם אתה רוצה אני יכול להזכיר לך שהיינו אלפיים שנים בגלות. אני יכול להזכיר לך שכן, ה' החליט שבית שני צריך להיחרב ושעם ישראל צריך לנדוד בגלות.
בגלות אי אפשר להילחם כמו שאתה מאמין היום. אי אפשר להלחם כמו שאתה חושב על המילה להילחם. אין אומה, יש קבוצות יחידים קטנות, בתוך ארצות זרות, מבוזים, מושפלים ונלחמים בעיקר כדי להציל את חייהם. כל אחד ואחד לעצמו.
אתה, מפונק שכמוך, חי במדינה ריבונית שבה אתה יכול אפילו להילחם כנגד עצמך יחד עם שאר חבריך, והמדינה הזאת אפילו לא תוציא אותך להורג. לך תחייה ברוסיה של שנות הפוגרומים, ותנסה אפילו להשיג חתיכת נשק, ותמצא את עצמך ירוי למחרת בידי איזה פורע חמום מוח.
לך תחייה במקומות בהם אתה לבד, בהם אתה לא יכול לחלום אפילו על לעשות מה שבא לך - אפילו להיכנס לכל מקום, לא בטוח שמותר לך.
לחזור לארץ ישראל? לך, מכאן, פשוט מאוד להגיד את זה - אבל מה שאתה עושה זה טימטום חסר גבולות. כן, פשוט היה קל כל כך לחזור לארץ ישראל. לגמרי. תמיד, בכל הדורות, לחזור לארץ ישראל זה היה לא בעייה בכלל, נכון? זה רק היהודונים המסריחים האלו ששמחו כל כך להרגיש מושפלים בכל מקום - כאשר גם ב"שיא" האמנציפציה, עדיין הרגישו זרים ומבודדים בתוך מדינתם. גם המשכילים ביותר זכו להשפלות לעיתים אפילו יומיומית. וברור, ברור שהם כל כך לא רצו את ארץ ישראל.
תגיד לי "הם מאסו בארץ ישראל, היה להם טוב בחו"ל, והיו יכולים לחזור לכאן כל רגע ורגע" - שקר גמור ועיוות מוחלט של ההיסטוריה. לחזור לארץ ישראל היה דבר מאוד קשה גם טכנית, וגם דתית - להזכירך, שלושת השבועות הייתה תפיסה דתית חזקה מאוד בכל שדרות העם הדתי - ועד לפני 300 שנים,ואפילו פחות מזה, לא היה דבר כזה חילוני, כל העם היה דתי - אתה כיהודי גאה בארץ ישראל של היום, לאחר הכרזת האומות המאוחדות, לא מבין באמת מה הכוח של שלושת השבועות, מזלזל בהם - אבל זה נובע מהפינוק שלך, פינוק של מי שזכה לגדול במדינה ריבונית לעצמה.
אז תבזה, תשפיל, תלעג לרש, תגדיר כל יהודי שלא נוהג בדיוק כמוך כמושפל, כאדם שמגיע לו מה שהגיע לו כי לא נלחם כמו שאתה מאמין שהיה צריך להילחם - בלי שאתה יודע בכלל אם זה אפשרי, בלי שאתה יודע בכלל היסטוריה.
במלחמת העולם השנייה מתו 73 מליון אנשים מכלל מדינות העולם. היא הייתה המלחמה האכזרית ביותר שהעולם ידע עד כה - ואתה, בקלות כל כך, מפיל את כל האשמה על היהודים, מאשים אותם שהם אשמים בכך שהגרמנים רצחו אותם.
אין מקום נמוך יותר שאתה יכול לרדת אליו? אין? אולי פשוט תאשים את הקדוש ברוך הוא שהוא שונא את עם ישראל, וזהו.
קל לך כל כך לדבר,קל כל כך, ואתה מנצל את זה כדי לעבור כמות כזאת של עבירות - משהו כמו 6 מליון, פלוס כמות ניצולי השואה על כל המשפחות שנולדו להם אחרי זה - של הוצאת שם רע, של הלבנת פני חברו ברבים ועוד ועוד.
אני במקומך הייתי חוזר בתשובה מהר מאוד ומנסה איכשהוא לכפר על מה שאמרתי - ראשית כל במחיקת הפוסט המזעזע הזה.