פורום לקראת נישואין וזוגיות
מכתב פתיחה
לנשואות.כמה/אם אני צריכה לשמור על העיניים של בעלי?rut
לא נשואהאיש השקים
רק התערבות שהוא חפץ בה
למה את שואלת? את רואה בעיה עם זה? או שאלה עקרונית?מה אני ומה חיי
את יכולה לפרט?זה יכול לעזור להבין וככה לענות לך...
גם וגם..rut
לפעמים הוא בוהה בנשים (הוא אפילו לא שם לב..) הוא אוהב אותי מאוד!
אין לי שום ספק!
אבל קשה לי שהוא מסתכל על אחרות
(אני חושבת שזה יוצר השוואות.. מיותרות...)
השאלה אם להעיר? (כי זה קשה לו ויוצר אצלו רק מתח..)
או שזה לא התפקיד שלי בדרך עבודת ה' שלו..?
(הוא מודע לבעיה) רק שכל פעם אחרי שאני נושכת את הלשון הרבה זמן
אני שוב מעירה..
וזה שוב נפתח..
(אני שומעת הרבה נשים שזה מפריע להן גם אצל הבעל.. לכן הדגשתי את הפורום לנשואות.. (
לפעמים עד שאתה לא נשוי אתה פשוט לא מבין..)
אני קצת קנאית לבעלי (ב"ה) אבל עד כמה אני צריכה להיות שם..?
כדאי להעביר את השאלה לפורום נשואים טריים..אושר תמידי
שם יוכלו לעזור לך יותר.. בהצלחה!
^^^^יעל מהדרום
הרבה פעמים אנשים חושבים משהו לא נכוןחסדי הים
על שדה הראייה של חבריהם.
הרבה פעמים יצא לי להיות מאוד מרוכז במחשבה רוחנית או שכלית מסוימת, וכאשר 'התעוררתי' מהמחשבה, שמתי לב שעיניי היו מכוונות כלפי אשה כל זמן המחשבה, אבל לא שמתי לב אפילו.
גם כאשר אדם מפנה את מבטו כלפי אשה, אולי זה רק לוודא מי זאת, או כי היא עוררה אצלו התענינות אחרת, ומחשבותיו לא מיניות כלל, אלא עניניות.
הרבה פעמים יצא לי להיות מאוד מרוכז במחשבה רוחנית או שכלית מסוימת, וכאשר 'התעוררתי' מהמחשבה, שמתי לב שעיניי היו מכוונות כלפי אשה כל זמן המחשבה, אבל לא שמתי לב אפילו.
גם כאשר אדם מפנה את מבטו כלפי אשה, אולי זה רק לוודא מי זאת, או כי היא עוררה אצלו התענינות אחרת, ומחשבותיו לא מיניות כלל, אלא עניניות.
אין בעיה?rut
אני מבינה לגמרי..
אך לפעמים זה כך ולפעמים זה כך..(נראה לי..)
השאלה היא האם אין בעיה בהתעניינות?
עצם ההתעניינות... רק אני רוצה להיות שם..
התכוונתי התענינות יותר ענינית! ולא שהואחסדי הים
מתעניין בקשר אישי אתה, או משהו ביפיה.
נראה לי הכי טוב..רוני60
א.שתדברי איתו גלויות וישירות על מה שאת רואה ומרגישה,
ותשאלי אותו אם, כמה, והיכן הוא רוצה שתעזרי לו בנידון.
ב. תנסי לחשוב על פתרונות חיוביים, שימשכו אותו אלייך,
כמו שתלבשי בגדים שהוא אוהב, איפור שהוא אוהב וכד'
או שסתם כשאת רואה שהוא מתחיל לבהות,
אז תתחילי לדבר איתו (אל תגידי לו "הי אני כאן" או "במה אתה בוהה",
אלא סתם נושא שיחה שיגרום לו להפסיק לבהות וימשוך אותו אלייך)
אם תהיי ביקורתית כלפיו, ותתני לו הרגשה שאת מחפשת אותו וחונקת אותו,
אז זה רק יכול להרחיק אותו רגשית ממך, ואת תצאי נפסדת, וחבל!
כדאי מאד להיזהר מביקורתיות באופן קבוע!
כמובן שמידי פעם לא יזיק ביקורת, אבל שיהיה רק מידי פעם.
ואת צריכה לזכור גם שהתגובות לאותם מקרים של גברים ונשים הרבה פעמים שונות,
אז לכן מומלץ, לא להתייעץ רק עם נשים, אלא גם אם מישהי/מישהו שמכיר טוב את הצד השני.
בהצלחה!
תודה!rut
מה זה בוהה???צורית7
עומד ומסתכל דקות ארוכות?
זה באמת משהו מביך, לא רק לגבי נשים, אלא באופן כללי אדם לא אמור לבהות במישהו מעל כמה שניות..- נימוס אלמנטרי.
אולי את מגזימה? אולי רק מרפרף במבטו ואת ישר חושבת שמדובר בבהיה?
אם הוא בוהה- בטח להעיר. כי זה הרגל מגונה (שוב, לא רק כלפי נשים, אלא בכלל)
ואם הוא רק מרפרף במבטו (לא כמשהו מביך) - שיהיה לו לבריאות, בעולם הזה יש גם נשים, ובטח שאת לא יכולה להיות איתו בכל רגע ולוודא שהוא לא מסתכל עליהן. תאמיני בו, ותאמיני בזוגיות שלכם. אל תחפשי צרות איפה שאין.
זאת לא שאלה דתית. זה בכלל לא קשור ביראת שמים שלוחכמת ישישים
זאת לא שאלה דתית. זה בכלל לא קשור ביראת שמים שלו. לדוד המלך היו כל כך הרבה נשים ואין שום ספק שהיתה בו יראת שמים. מה שהיה אסור לו זה רק לקחת אשת איש. כלומר אישה ששייכת כבר למישהו אחר. מבחינה דתית, אולי זה לא שיוויוני , אבל רק לנשים אסור לבגוד בבעל. כך שלא שייך כאן ענין יראת שמים. הבעיה היא הטבע האנושי. זה טבעי לקנא. את רוצה שבעלך יאהב רק אותך. אבל, מה לעשות, שהוא גבר והוא נמשך גם לנשים אחרות? כדאי שתפנו ליעוץ זוגי במקום להעמיד פנים שהבעיה היא יראת השמים החלשה של בעלך.יתכן שאת קוראת לזה בעיה של יראת שמים כי את מרגישה לא נוח עם זה שאת מרגישה קינאה. לכן, ברצוני להודיע לך שזה לגמרי בסדר להרגיש קינאה.
כל עוד הוא לא נשוי לאישה הם אסוריםחופשיה לנפשי
וגם לגברים מותר להתגבר על היצרים שלהם.
חוצמיזה שהיא כתבה שהוא בוהה בלי לשים לב, זה הרבה פעמים נובע מהרגל רע של לבהות תוך כדי מחשבה.
חוצמיזה שהיא כתבה שהוא בוהה בלי לשים לב, זה הרבה פעמים נובע מהרגל רע של לבהות תוך כדי מחשבה.
תגובהשואף לאור
לאף אחד אסור לבגוד ולא ברור לי על סמך מה כתבת משפט כזה,על גבר יש מצווה לשמור את עיניו (אומנם אני לא יודע במה מדובר בשרשור,אני רק כותב על היסודות שהזכרת ולא לגבי משהו שקשור לכותבת השרשור)
לא מתאים להשאל פה, לדעתי~א.ל
בכ"א- אני מאמינה שהמערכת הזוגית שלכם היא בריאה ותקינה וע"כ את שמחה במידה ובעלך מסב את ליבך אל דברים מסוימים,
וגם הוא שמח אם את עושה כך.
כך שלדעתי תספרי לו את אשר על ליבך, ואני מאמינה שהוא ישמח בסיועך- עזר כנגדו 
ככלל, אף אדם לא צריך להיות משגיח כשרות של אדם אחרותן טל
אם אותו אדם לא ביקש ממנו את זה/הביע את הסכמתו לכך אפילו בדרך פסיבית - נגיד, משגיח בישיבה, באופן עקרוני ברגע שהבחור בוחר במודע להגיע ללמוד בישיבה הזאת, הוא יודע שיש לה משגיח ושהתפקיד שלו זה לקדם רוחנית את התלמידים ולהעיר להם כשצריך - לכן לאותו מגיח כן יהיה מותר להעיר לבחור על כך וכך, כי הייתה הסכמה פסיבית של הבחור, בעצם הגיעו לישיבה.
אישה, לעומת זאת - לא צריכה להיות משגיחת הכשרו של בעלה. אומנם היא כבר אישתו ולא "Rק" ארוסה או חברה - אבל ברגע שמישהו הופך להיות משגיח הכשרות של אדם אחר, זה יוצר מתחים, זה יוצר אי נעימות, זה יוצר הרגשה של מחנכת מול תלמיד - וזהלחלוטין לא דבר שצריך להיות.
מה כן אם ככה? אני בשום פנים לא אומר לך שאסור לך להעיר לו בכלל, אלא שלדעתי, אופן ההערה צריך להיות מדויק וברור, שלא מדובר בניסיון להיות משגיחת הכשרות שלו. כשאת פונה אליו ומדברת איתו על זה, את לחלוטין תרגישי ותכריחי את עצמך להרגיש ולשדר את זה, שאת לא עושה את זה כדי לחנך אותו ולהגיד לו מה טוב לא ומה לא - אלא פשוט תדברי איתו על עצמך! תדברי איתו על כך שלך אישית, כאשתו, קשה לך שהוא מסתכל על בנות אחרות! בלי קשר להאם זה טוב לו או לא, בלי קשר להלכה אפילו, במובן מסויים - פשוט להסביר לו שלך קשה עם זה ושאת רוצה שהוא יאהב רק אותך ויסתכל רק עליך ושתשמחי אם יעזור לך להבין איך אתם מגיעים למצב כזה. זה טיעון שיכול לשמש כל זוג בעולם, גם לא יהודים - וזה טיעון שמוריד את תווית משגיחת הכשרות ממך.
כל טוב וב"הצלחה! (להדגשה - אני בן שעונה, ולא נשוי).
כולם נפגעיםrut
רק שקשה לו שהוא פוגע בי בגלל זה...
( והוא בכלל לא מתכוון..)
ואז יותר קשה להעיר.. כי אני פוגעת ונפגעת..
אני תמיד מנסה לא להיות משגיחת כשרות.. אבל זה קשה ומסובך..
אם זה מפריע לך- הוא צריך להתאמץ יותר ולשמור בשבילךיעל מהדרום
לק"י
ואת יכולה לעזור לו אם הוא צריך.
בהצלחה
ואת יכולה לעזור לו אם הוא צריך.
בהצלחה

קל להגיד..rut
השאלה איך זה יקרה בלי להעיר?
(זה לא תלוי בי אלא בעבודת ה' שלו האישית ולכן אני מתוסכלת מלהעיר..)
זה לא קשור להעיר, מחילה..~א.ל
וזו הסיבה שכתבתי שלענ"ד לא שייך לשאול כאן.
כי זו מערכת זוגית- וכשמסבים את תשומת הלב או מבקשים משהו- כל שיהיה, כל עוד הוא מפריע לך ומעכב
אין זה נקרא ביקורת!
זה חלק מהבנייה הזוגית. האחד מסב את תשומת לב השני, ומותר לו לבקש להשתדל בעניין מסוים אם זה מפריע לו.
אז תדברי איתו על זה..יעל מהדרום
תשאלי אותו איך תוכלי לעזור לו.פאז
הֶרְמֶטִי חח סתם תלוי כמה יצר יש לו.אורel
יש כלל של XYZ לא...?תמים בחוקיך
כשעשית X הרגשתי Y.
הייתי ממש שמחה אם תעשה Z.
זה נשמע אחרת ולא טעון, אבל עדיין זה רגיש להיכנס ליר"ש של בעלך,
למרות שהנושא הוא בכלל ההרגשה שלך. קיצור, לא יודע...
וחוזר על דברי קודמיי להעביר את השאלה לנשואים טריים
^^^ ואאווודניאל55
אבל נשמה....
סליחה שאני אומרת אבל משהו פה לא מרגיש לי טוב בכלל בכלל בכלל
נשמע קצת מורכב...שומע כעונה
יצא לי להכיר כמה וכמה זוגות כאלו...
לדעתי, בעניין ה"יראת שמיים" שלו רק שניים יכולים באמת לדעת: ה' ואת.
שימי לב לתחושות הבטן שלך.. קינאה לא נובעת סתם.
אם יש פגיעה באמון הזוגי, קינאה היא תגובה טיבעית ל"פזילה" של הגבר אל מחוץ לתחום.
השאלה, עד כמה הסביבה שהוא חי בה נקייה... (וכן, זה מתחיל מאינטרנט מסונן, שכונה, סביבת עבודה, ובמקביל שיעור תורה קבוע..)
וכשזה לא נקי מספיק, הפזילות לא מאחרות לבוא... וגם זה באופן טיבעי.. לצערנו.
לדעתי- בדיוק כמו שהוא צריך לשמור על הצניעות שלךבלי מקוריות
ולהעיר לך על מה את בוחרת ללבוש. או במילים אחרות- בכלל לא.
^^^ תודה, השכלת לכתובדניאל55
למה אתם מסתכלים על זה כעל הערה במובן השלילי של~א.ל
העניין?
אם הזוגות הנשואים היו רואים בכל הסבת תשומת לב
או בכל בקשה של הצד השני, שנוגעת לאופיו של בן הזוג או רצונותיו או מעשיו
כהערה או ביקורת
אבוי לנו..
לא כך פועלת זוגיות. זה בכלל לא קשור להערה במובן הלא טוב של המילה
כחלק מבניין הקשר הזוגי, הכרחי וחשוב שהיא תאמר את אשר על ליבה
והוא מצידו- כל עוד מערכת היחסים תקינה, אמור לקבל את בקשתה בעין טובה ובלב פתוח לשמוע
לא כל הערה ובקשה היא ביקורתבלי מקוריות
ולפעמים היא כן והיא גם לגיטימית.
אבל בענייני יראת שמיים- זה לא מוסיף ורק מטיף. אנחנו בני זוג. אני לא אמא שלו והוא לא אבא שלי. הקשר של הזוגיות בא ממקום מעריך ומכבד- לא מחנך.
אני לא רואה בבקשה שכזו כמשהו מחנך~א.ל
ויש הרבה פעמים שבזוגיות אפשר לחשוף מחשבות קשות
או לא הכי מלבבות שיש,
ובכל זאת- אין זה נקרא חינוך או כל מילה אחרת שאינה נעימה לאוזן
צר לי, שוב איני חושבת שזה מתאים להשאל כאן, וכעת גם מאד מובן לי למה.
עד כאן תגובתי, בע"ה.
תשובה מכיוון אחראלעזר300
אני אישית מתנגד נחרצות לשיטת ה"אל תתערב ואל תעיר" באופן כללי בחיים. וכוונתי לא 'לחפש' על מה להעיר, "משגיח כשרות" כמו שאמרו פה, אבל אם כן רואים משהו שצריך תיקון, לטובתי, לטובתו ולטובת העולם צריך לגשת ולהעיר עליו. אמנם צריך לעשות את זה ברגישות.
ואמנם הרבה פעמים לא נעים לשמוע הערות ממישהו אחר, אבל בגלל זה לבטל את כל עניין ההערה והתיקון מעיקרו?!
ואני לא רואה סיבה למה כאן זה יהיה אחרת - ואולי אפילו אמור להיות יותר חזק. ושוב ברגישות גדולה ובאהבה.
"וחובה על כל איש, לקנות לאשתו; אמרו חכמים, אין אדם מקנא לאשתו, אלא אם כן נכנסה בו רוח טהרה. ולא יקנא לה ביותר מדיי" (רמב"ם פט"ו מהל' אישות הי"ז) ואין סיבה שלא נלמד למקרה ההפוך.
הרמב"ם מאריך בזה יותר במקום אחר:חסדי הים
יח מצות חכמים על בני ישראל לקנות לנשיהן [במקרה שיש לו סיבה אמתית] שנאמר "וקינא את אשתו" (במדבר ה,יד; במדבר ה,ל), וכל המקנא לאשתו, נכנסה בו רוח טהרה. ולא יקנא לה לא מתוך שחוק, ולא מתוך שיחה, ולא מתוך קלות ראש, ולא מתוך מריבה, ולא להטיל עליה אימה...
יט אין ראוי לקפוץ ולקנות בפני עדים תחילה, אלא בינו לבינה בנחת ובדרך טהרה והזהרה, כדי להדריכה בדרך ישרה, ולהסיר המכשול. וכל שאינו מקפיד על אשתו ובניו ובני ביתו, ומזהירן, ופוקד דרכיהן תמיד, עד שיידע שהן שלמין מכל חטא ועוון--הרי זה חוטא, שנאמר "וידעת, כי שלום אוהלך; ופקדת נווך, ולא תחטא" (איוב ה,כד). " [הלכות סוטה פרק ד]
אין מקור למקרה ההפוך, ונראה לי שלא דומה מסברא.
איך לישם את הרמב"ם בימינו הלכה למעשה, אני לא נכנס לזה, כי אני לא נשוי. רק אעיר שבהרבה מקרים צריך משנה זהירות, כי בימינו נשים דעתניות יותר, והרבה פעמים בצדק.
יט אין ראוי לקפוץ ולקנות בפני עדים תחילה, אלא בינו לבינה בנחת ובדרך טהרה והזהרה, כדי להדריכה בדרך ישרה, ולהסיר המכשול. וכל שאינו מקפיד על אשתו ובניו ובני ביתו, ומזהירן, ופוקד דרכיהן תמיד, עד שיידע שהן שלמין מכל חטא ועוון--הרי זה חוטא, שנאמר "וידעת, כי שלום אוהלך; ופקדת נווך, ולא תחטא" (איוב ה,כד). " [הלכות סוטה פרק ד]
אין מקור למקרה ההפוך, ונראה לי שלא דומה מסברא.
איך לישם את הרמב"ם בימינו הלכה למעשה, אני לא נכנס לזה, כי אני לא נשוי. רק אעיר שבהרבה מקרים צריך משנה זהירות, כי בימינו נשים דעתניות יותר, והרבה פעמים בצדק.
אין מקום להביא את דברי הרמבם כפשוטםדוסה
הרמבם גם כתב שראוי לאיש ל א פ ש ר לאשתו לצאת מהבית לכל היותר פעם אחת בחודש. והדברים צריכים עיון מרובה והדרך ארוכה עד שיגעו למעשה...אז בבקשה!
הוא כותב גם פעמיים בחודשמופים
נכון שהדברים צריכים עיון מרובה. אז תעשי את העיון הזה!
יש עוד מדרש שלא הביאו כאן, שהוא הבסיס לרמב"ם שלך שעל הפסוק "וכבשוה" דרשו חז"ל מלמד שיהיה האיש כובש את אשתו שלא תהא יצאנית
מעשה שהיה שאשתי היתה חולה תקופה ממושכת ובערב יום כיפור שעתיים לפני הצום היא פתאום חשבה שאולי היא צריכה לא לצום
אז היא מתקשרת לרב ומתחילה לשאול, והרב מבקש ,"תביאי את בעלך"
אני מופתע, "מה אני קשור?", לוקח את הטלפון, והוא מתחיל לומר לי שזה לא בסדר, והייתי צריך לחשוב על זה לפני כן, ולמה לא התקשרתי קודם
ואני כזה - סליחה, למה אני לא בסדר כאן? זה מצוה שלה, הבריאות שלה, והיא אחראית עליהם. לא אכפת לי לעזור, אבל למה הוא מבקש אותי כדי להעיר לי למה לא חשבנו על זה קודם?
והוא אומר לי "מה זאת אומרת? יש לך אחריות על אשתך!"
זה לא שותפות, זה אחריות של הבעל על אשתו
אני מסכים עם חסדי שבזמן הזה ביקורת לא עוזרת, וצריך לדעת להתנהל נכון, אבל העיקרון שהאדם אחראי על אשתו (ועל ילדיו) להדריכם בדרך ישרה מבחינה תורנית הוא עיקרון גם בימינו
זה רק נהיה מורכב יותר
והיא לא אחראית עליו בכלל! יש לה מצות תוכחה כמו כל אחד, אבל היא לא אחראית עליו
הכל עניין של פרשנות ושל הגיון בריאדוסה
חבל למשוך את החבל עד לקצה גבול היכולת של אשה ודת חיות ביחד. במיוחד שהיהדות איננה תומכת בגרסתך. להפך!
זה נושא ארוך ומורכב כך שאני לא מקבלת הצהרות חגיגיות וריקות מתוכן...הנושא ארוך ןמורכב כך שאכמ"ל.
זה נושא ארוך ומורכב כך שאני לא מקבלת הצהרות חגיגיות וריקות מתוכן...הנושא ארוך ןמורכב כך שאכמ"ל.
הבעל אחראי על האישה, האישה לא אחראית כלל על הבעל?שורש וגרביים
כן. הוא גם מתחייב על זה בכתובה.הרש
כתבתי בפירוש שאינני אומר למעשה. ברור שצריךחסדי הים
להתאים את רוח הדברים לכל דור. אבל רוח הדברים נשאר יציב וקיים, וצריך לעיין איך להתאים, לכן הבאתי.
בסופו של דברשומע כעונה
בגדול, זה תלוי ברוח הזוגיות שבניתם, ובעיקר היכן אתם נמצאים היום.
אם את חושבת שהוא יקח על עצמו להתחזק בעניין, פשוט תרמזי לו בהרמת גבה, או מרפקית קטנה וחיוך קל (וכן, זה יכול להיות גם באמצע סצינה של נשיקה בסרט... רחמנא לישזבן).
אם הוא מספיק חכם, יספיקו לו הרמיזות הקטנות כדי להבין...
אם לא.. אולי תאמרי לו בעקיפין כמה זה לא צנוע, או כמה זה מפריע לך (שוב, גם כאן ברמיזות קלות ובהרבה חום ואהבה, כדי שלא יכנס למגננה ויתקוף...)
בהצלחה...
איך את חושבת בדיוק לעשות את זה?shindov
אם הוא לא ירצה לשמור על העיניים הוא ימצא איך לעשות את זה. ואם זה היחס, אז הוא ימצא דברים בכדי להיות השוטר עלייך. רצוי שתבדקי מה את נותנת מעצמך, אם נראה לך שאת יכולה לתרום לעניין...
אין כללים לגבי הכמה והאם-הקולה טובה
כי זה שונה מזוג לזוג.
יש בזה כללים לגבי ה"איך"
1. לא לעשות את זה מתוך מקום שיפוטי (איך אתה מעז? אתה רע!) או קנאי מדי (איך אתה עושה לי ככה? בוגד!)
2. לא לעשות את זה במקום ותוך כדי, בטח שלא מתוך סערת רגשות
3. לא להאשים- אלא לדבר מהמקום שלך (מפריע לי ש.. הייתי שמחה אם..)
4. מתי כן? כששניכם ביישוב הדעת. לא עייפים מדי\רעבים מדי\לחוצים בזמן.
5. הכי טוב- לפתוח לא ממקום ישיר, אלא בעקיפין- לדבר על המקום בכללי, של זה שנשים לא מבינות את הנושא הזה של שמירת עיניים, בכללי זה טוב לשמוע את הצד שלו- איך הוא רואה את זה, איך הוא מרגיש, במה הוא מאמין. מתוך זה אולי לדבר גם על המקום של הבהיה, תלוי לאן השיחה מתפתחת. ותוך כדי גם אפשר לשאול (אם הוא אומר שזה מפריע לו וקשה לו) אם הוא רוצה שתעזרי לו בזה, תרמזי לו כשהוא בוהה או משהו כזה. לתת לו להחליט אם הוא רוצה עזרה או לא.
(אלו גם כללים שטובים לפתוח דברים בדייטים, לכן אני עונה פה..)
לדעתי- ביקורת שלא במקום, חשדנות וקנאות יתר יותר יכולים להרוס זוגיות מחוסר שמירת העיינים.
ברגע שבעל מרגיש נרדף- יהיה לו יותר קשה בזוגיות ומתוך זה יהיה לו יותר קשה לשמור עיניים ומחשבות.
כשבעל מרגיש שיש אמון הערכה ואהבה מצד אשתו- הרבה יותר קל לו.
מעבר לזה שאני מאמינה שאמון זה דבר שמקיים את עצמו הרבה פעמים (במקרה שיש בסיס לאמון הזה) אם אני יודעת שבעלי נותן בי אמון שאני לא אעשה X וסומך עלי- אני לא ארצה לשבור את האמון הזה. כי זה חשוב לי הכי בעולם.
ביקורת לא נותנים אף פעם.
אפשר לדבר על מה שמפריע לי או לעזור למישהו אם הוא מבקש.
(תודה על ההודעה הזאת!)אלעזר300
יפה מאדאיש השקים
ה-פ-י-ת-ר-ו-ן שהכי טוב לכל הבנותסתם בצחוק!
תקני לו משקפי שמש (עם זגוגיות של מראה),
ואז את לא תוכלי לראות לאן הוא מסתכל,
וככה לא תקנאי!
פ-ת-ר-נ-ו את הבעיה!
עשר. לקשור לו מטפחת לעיינים כשאתם יוצאים מהביתפייגליניזית
ולכסות את המחשב בסלוטייפ חשמל
זה לא רק בעיה שלוארץטרופיתיפה
זה גם בעיה שזה מביך אותך.
אני לא מעירה לבעלי על הלכות, על בינו לבין מקום ועל בינו לבין אדם אחר.
אני כן מבקשת ממנו דברים שקשורים אליי.
אני נוהגת לעשות את זה בצורה של "תהראה, אתה אוהב אותי יותר מכל דבר בעולם, ואני אמא של הילדה שלך, וחשוב כל כך שיהיה לי טוב, אתה יודע שאשה שמחה זה אומר שכל הבית שמח, ויש לך גם שכר אם תשמח אותי כי אני יהודיה וגם אשתך. לכן אם אתה יכול להגיע הביתה עשרים דקות קודם אני מאד אודה לך, לא כי אכפת לי מעצמי, מי אני בכלל (חיוך שובה לב), אלא כי אכפת לי ממך ומהבית שלך (נשיקה באויר), כי אתה כזה מקסים ומגיע לך שכר טוב על כל מה שאתה עושה בשבילי, חבל שלא תהיה מושלם.
בשלב הזה הוא הוא אומר בד"כ טוב, לא הבנתי . מה את רוצה? ואני אומרת "שתגיע 20 דקות קודם" ואז הוא אומר "אני אנסה".
ככה מעירים על משהו שקשור בך. בלי יותר מדי ביקורת ועם המון המון התחנפויות. די מגוחך אבל לא ניסיתי משהו אחר מרב שזה עובד נפלא.
אני מקווה שאת לא באמת עושה את זה..רוני60

זה הרבה יותר גרוע מביקורת ישירה!
מה שיקרה זה, שהוא יבין שיש לך ביקורת עליו,
אבל מרוב מילים וחפירות, הוא לא יבין מה את רוצה ממנו בכלל,
חוץ מעצם העובדה שיש לך ביקורת, וזה סתם רק מתסכל.
ומכיוון שגם קולטים מייד שההתחנפויות לא אמיתיות,
הוא לא ישמע אותם, ואת סתם מורידה את ערכך בעיניו.
פשוט תגידי לו "משה, אתה יודע שאני נורא נורא מתגעגעת אליך,
וממש כיף לי להיות במחיצתך, אז אולי תקדים היום להגיע?"
לא נראלי שאת צריכהאברי
בתור גבר אני חושב שהחכמה היא שהוא יהיה זה שישמור לבד… כי את אשתו.. פשוט מאוד… 

בס"דמאיר ג'
לעניות דעתי אם גבר פוזל החוצה זה בדרך כלל כי אין לו בבית את מה שהוא צריך או חושב שהוא צריך,
אז לפי זה האישה צריכה לעשות לעצמה חשבון נפש ולא לבעלה.
צודק במליון אחוזהללי
גבר שפוזל החוצה סימן שאין לו וחסר לו משהו. את חייבת לתת לו את הפינוק הזה כדי שלא יתור אחרי העיניים והלב. ואם את נותנת לו, תני לו יותר.
נראה לי שזה די נכון לגבי האשה, ולא לגמרי לגבי הגבר.חסדי הים
ממה שקראתי ספרים ודברתי עם חברים, הרבה פעמים הם יכולים ממש לאהוב את האשה שלהם, אבל יש להם רצון לעוד. זה יצר שצריך להגביל אותו, אבל זה משהו שקשור לטבע הגבר.
[טוב אני לא נשוי. אז לא מביע דעה מוצקת. רק כתבתי לפי מה שקראתי ודברתי עם אנשים]
[טוב אני לא נשוי. אז לא מביע דעה מוצקת. רק כתבתי לפי מה שקראתי ודברתי עם אנשים]
בס"דמאיר ג'
אז תתחתן קודם ותבין בהמשך...
איזה כיף!רוני60
איזה כיף זה להפיל את כל האחריות לנפילות שלי על האישה, אה??? ![]()
נכון שגם לה כדאי ומומלץ לעשות בדק בית היכן היא יכולה להשתפר.
אבל מכאן ועד להפיל עליה את האחריות, המרחק רב מאד!!
זה מזכיר את הגישה הפסיכולוגית של פרויד,
תן לאדם לספק את יצריו, והוא יהיה נורמאלי.
היום בפסיכולוגיה אמנם לומדים את השיטה שלו,
אבל בפועל טוענים שהיא לא נכונה,
ומתבססים על זה שהאדם ביסודו הוא חברתי, ולאו דווקא יצרי.
זה שאתה נשוי, זה לא תמיד הופך אותך להיות מבין גדול!
חסדי, אמנם אני לא יכול לומר מה נכון לגבי אישה (כי אני גבר), אבל לגבי השאר אני איתך!
מר "מאיר ג" לחפש תירוצים לכניעה ליצר כל אחד יכולender13
" חסדי ה' " על ירך לבבך, אתה צודק.
אם כי, אחרי שמגבילים, אדם יכול לכוון גם את היצר הזה, בצורה מתוקנת ועמוקה יותר, אל אשתו ולהגביר את האהבה ביניהם הרבה יותר.
ישר כח.
צודק, זה ממש נכוןלשם שבו ואחלמה
חסדי הים- מה שכתבת נשמע מאוד הגיוני..יעל מהדרום
לק"י
הקב"ה נתן לגברים יצר מאוד חזק- נכון!
אבל הוא גם נתן להם את המצווה ואת היכולת לגבור עליו..(במידה זו או אחרת).
אם יש לאשה אפשרות לעזור לו עם ההתמודדות- בשמחה!
בסך הכל אנחנו פה אחד בשביל השני..
אבל להפיל את האחריות על האשה?! זה ממש לא.
הקב"ה נתן לגברים יצר מאוד חזק- נכון!
אבל הוא גם נתן להם את המצווה ואת היכולת לגבור עליו..(במידה זו או אחרת).
אם יש לאשה אפשרות לעזור לו עם ההתמודדות- בשמחה!
בסך הכל אנחנו פה אחד בשביל השני..
אבל להפיל את האחריות על האשה?! זה ממש לא.
ממש לא בהכרח..יעל מהדרום
לק"י
אולי לפעמים..
אבל יש גם גברים סוטים לצערינו, שלא משנה מה שהאשה שלהם תעשה- הם יסתכלו על אחרות.
לא פייר להאשים את האשה ביצרים של הבעל.
אולי לפעמים..
אבל יש גם גברים סוטים לצערינו, שלא משנה מה שהאשה שלהם תעשה- הם יסתכלו על אחרות.
לא פייר להאשים את האשה ביצרים של הבעל.
.....ניק חדש.
ב"ה
עצוב לפעמים לקרוא תגובות.
^^^^^ לגמרי!שיר ידידת
את לא "צריכה"..אשה אהובה
את יכולה לעזור לו ולהתמודד איתו ביחד אם יש לו כח להתמודד כרגע..
![]()
לא תפקיד שלך כללאעסלאחרונה
חכמת נשים בנתה ביתה.
תעשי כל שביכלתך שהוא לא יזדקק לרעות בשדות זרים.
ותזכרי, ש'לא עליך המלאכה לגמור'.
אתם רוצים לפרגן?advfb
תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.
דוגמא -
תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך 
אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
הוא @חתול זמני.
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר
פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום
אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר
עם שטויות
למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאראחרונה
פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃
מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb
זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"
ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"
למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?
אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)
למה עדיף להמנע?advfb
את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.
אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה.
והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".
כחתול זמני,חתול זמני
רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.
אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש.
המשךריבוזום
יש עוד מחקרים דומים.
הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?
ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.
זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים.
אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים
הוא כמובן לא קשור לכאן
יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון
אבל בעיקרון היא צודקת, לא?
הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה..
יש סיפור על הרב אליהואחד אישאחרונה
פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות
הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)
קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים
היי לכולם,
בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)
כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין
הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת
ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.
אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?
מה שאר החיילים הנשואים עושים?
אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.
הראשונים.
לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.
מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.
לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת
רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....
חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.
נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?
הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן
ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר
בקרוב אצל כולם בע"ה!
מזל טובאריק מהדרום
מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך
מזל טוב!חושבת בקופסא
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני
איזה מרגש
שתבנו בית קדוש ושמח ביחד
מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממש
ארץ השוקולד
מזל טוב,
שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות
תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן
איזה יופי!
שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!
איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת
המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!
וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמותאחרונה
איזו בשורה משמחת ומרגשת
בשעה טובה ומבורכת ממש
שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳
תמונות/מראה חיצוניאנונימי 14
רוצה להציע משהי מהעבודה לחבר.
חושש שאחד הצדדים לא יתלהב מהמראה החיצוני של השני. (שזה כמובן לגיטמי, פשוט החשש האמיתי שאחד הצדדים יבין שזה בגלל זה..)
מניח שהפתרון פשוט אבל לא חד לי מה לעשות.
אשמח להסבר קצר.
תודה.
נראה ליהרמוניה
-לשאול מראש את שני הצדדים אם יש דברים במראה חיצוני שקשה להם איתם והם עילה לפסול מבחינתם, ולפעול לפי זה.
-אם יש אפשרות להציע קודם לצד שפחות יתלהב בלי שהצד השני יודע שהציעו אותו. אולי לבקש פרטים משני הצדדים, ורשות להציע וכולי... ואח"כ אם התשובה שלילית להגיד שבסוף הצד השני תפוס.
פשוט תציעadvfb
נטית ליבי אומרת שזה לא אחריות שלך, מי שלא ירצה אז לא ירצה, אתה עשית את שלך.
האמת עברתי משהו דומהשבור לרסיסיםאחרונה
איזה הצעה שהצעתי לחבר.
תתיעץ עם אנשים שמבינים