שאלות...אור היום

טוב, הפעם סדרת שאלות על הקטנה שלי-

לאחרונה היא מריירת בכמויות (זה במגמת עליה, והיום החולצה, בחלק העליון שלה, הרגישה כאילו נטבלה במים). לא ראיתי שום שיניים יוצאות. יש עוד משהו שיכול לגרום לריור כזה ניכר? (הקטנה מתקרבת לגיל שנתיים).

עוד לאחרונה- היא מפתחת עצמאות ומסכימה לאכול רק מאחת-שתיים מתוך שש הצלחות שאני מציעה לה. מה לעשות? איך ללמד/להרגיל אותה לאכול גם מהאחרות? (שעד לא מזמן היא אכלה מהן בלי בעיה).

אותה בעיה קיימת גם בסינרים.

מאוד מפריע לה שאני מנגבת לה אחרי שהיא עשתה יציאה. אין לה פריחה או אדמומיות, ואני לא יודעת מה הסיבה (אני משתדלת לעשות בעדינות. בכל זאת לפעמים צריך קצת בכוח). יש למישהו רעיון?

והשאלה- כמעט-כמעט תמיד אחרי שאני משכיבה אותה לישון- חצי שעה או שעה אח"כ- היא מתחילה להשמיע קולות, קצת לבכות, ואז לבכות הרבה, ורוצה שאבוא. אני לא מבינה למה היא לא מצליחה להירדם יפה (היא ישנה באמצע היום במעון, אבל היא עדיין קטנה מכדי שזה יהווה יותר מדי שינה עבורה. לא?). רעיונות?

תודה רבה רבה.

בקשר לצלחותl666

אז לא נורא - לדעתי לחכות שיעבור לבד

בקשר לניגוב- הרבה בנות לא אוהבות. אז או לתת לה בינתיים משהו שלא נותנים בכלל שהיא תשחק בינתיים או לתת לה גם מגבון שהיא תשתתף

בקשר לשינה - אולי להשכיב יותר מאוחר. הם צריכים פחות בגיל הזה

ילד נוסף מביא הרבה ברכהשושי

וגם מאזן את תשומת הלב על הגדול ובכך מפחית קשיים שכאלו..

אבל הכל בעזרת ה'

בהצלחה!

התשובה שלך לא לעניין! תני להם לעשות את שיקוליהםטוזי
בלי להתערב. הם ב״ה ילדים גדולים...
תודה, טוזיאור היום

נשיקה

באמת היה נראה לי קצת מוזר. כאילו, הקטנה (שעליה שאלתי) היא הילדה הנוספת שלנו, ה"מאזנת" של תשומת הלב על הגדולה...

חשבתי שאולי לא הבנתי נכון אז לא התייחסתי.

אם לזה התכוונת, שושי, אז בעיניי זה לא סיבה להביא ילדים לעולם. לא שחסרות סיבות, אבל זה- העמדת הקשיים של הילד הקיים בפרופורציה- בהחלט לא אחת מהן.

אענה ממה שאני נתקלתי, ומנסיוני~א.ל

א. הריור זה יכול להיות הכנה לשיניים. לא בטוח שהן יצאו מהר, אבל ייתכן שהן מתקרבות

ב. האם היא גמולה או בתהליך גמילה? האם היא מבינה או מציעה מעצמה ללכת לשירותים? לפעמים המודעות גורמת להם להרתע. כי הם כבר גדולים ומביני עניין חיוך ולכן זה גם לא נעים להם..

מציעה-בת 30

הריור- בדרך כלל זה שיניים, גם אם לא רואים. יש לה כבר טוחנות?

הצלחות- לדעתי אפילו אל תקדישי לזה תשומת לב. תני לה את מה שהיא רוצה וזהו. בגיל שבו מנסים לפתח עצמאות עדיף לצמצמם עימותים וחיכוים עד כמה שניתן. וצלחות או סינרים זה באמת שולי.

לגבי ההרדמות- אני רק יכולה לכתוב מה שאני עושה. אני פשוט יושבת עם הבנות (בנות 5.5, 4 ו1.5)עד שהן נרדמות. זה אולי נשמע ארוך ומייגע אבל למעשה זה קצר ולענין. אם הן עייפות- הן נרדמות תוך כדי קריאת שמע וקצת שירים שאני שרה להן. ואם אחת פחות עייפה- אני יושבת לידה וקוראת לי ספר בנחת עד שהיא נרדמת. הנוכחות מאוד מרגיעה אותן ועוזרת להן להרדם.           אם את לא בענין- אולי אפשר לשים לה שירים רגועים או משהו דומה.

לגבי שתי השאלות האחרונותהכל הכל לטובה!

הייתי מנסה לחשוב בכיוון של תולעים...

מקווה שאני טועה.

לעודד אותה להיות עצמאית אבל בשליטהפאר היצירה

הבן שלי גם בגיל שנתיים התחיל לרצות לעשות הכול לבד לא להתרגש

לתת להם לאט לאט בהנחיה שלנו לגדול כלומר לא לוותר על סינר אבל להתחשב ולהציע עוד סינר יותר נוח כאופציה

אולי אחד היא כן תרצה אצלי יש סינר שהיא ממש לא אוהבת ואחד שהיא רוצה רק אותו ..אין הגיון אבל בסבלנות לנסות כן לעודד אותם להחליט לבד בגבולות שלנו

בקשר לריוררק לשמוח
הבן שלי מרייר מגיל שנה ועכשיו הוא בן שנתיים..
אני לא חושבת שזה שיניים.. לא הגיוני כ"כ הרבה זמן. (במיוחד שהוא הוציא שיניים מגיל 4 חודשים..)
אני חושבת יותר בכיוון של שרירי פה חלשים. יש כל מיני תרגילים שאפשר לעשות לחיזוק,שרירי הפה.
מציצת סוכריה על מקל, (כמה שזה לא בריא אבל עוזר לשרירי הפה) בקבוק.. וכן על זה הדרך.
בהצלחה
^^^ מה שרציתי לכתוב.ספגטי מוקרם

באמת המנהלת של המעון אצלנו הסבה את תשומת ליבי שהריור יכול להיות בגלל שרירי פה חלשים.

לנו היא הציעה שיעשה נשיפות הרבה.

הולך אצלנו בועות סבון ורואים שיפור משמעותי.

תודה רבה לכולן...אור היום

לגבי הריור- יש לה כבר את רוב השיניים וגם שיניים טוחנות.

אני חושבת (ומקווה) שזה לא בעיה של שרירי פה חלשים, כי היא לא ריירה ככה לפני שבוע. זה בערך מתחילת השבוע הזה, בלבד.

צלחות וסינרים- סבבה. תודה.

הכל הכל לטובה- אני מקווה שבאמת אין לה תולעים. לא בדקתי עדיין. אני לא מרגישה שזו הבעיה, אבל אולי כן. נראה. תודה רבה על הכיוון!

וסתם לשתף במשהו- הגיוני שהיא תגיד לי שהיא מפחדת? הלילה, כשהיא לא נרדמה ובאתי להרגיע אותה, היא פתאום אמרה לי "חתולה" והצביעה לעבר החלון. וידאתי שהבנתי נכון (בהגיה שלה, זה נשמע יותר כמו גוּיה), ואז היא אמרה "פוחדת". לא תיאמן...

נזכרתי שלבת שלי היה ריור רציניבת 30

ובסוף הסתבר שזה היה מחלת הפה והטלפיים. זו אמנם מחלה שמלווה בחום ולא נשמע שזה מה שיש לבת שלך, אבל הריר קשור לכל הפצעים שבפה. אז אולי יש לה פצעים בפה שגורמים לזה?

^^^^אבגד

היינו ממש עכשיו במצב הזה,

הרופאה אמרה לי שהוירוס של מחלת הפה והטלפיים מסתובב עכשיו...

שבוע של ריור מוגזם מאוד שהיינו בטוחים שנובע מצמיחת שיניים, על גבול עליית חום כל הזמן, 37.8-38.2,

בכלל לא חשבנו בכיוון של פצעים בפה, פתאום ביום אחד הופיעו גם הפצעים על הסנטר ועל הרגליים ורק אז הגענו לרופאה שאמרה שיחלוף לבד, שאין צורך להילחץ, רק להקפיד על שתיה מרובה ולבדוק שהחיתולים רטובים כרגיל. 

לפעמים הריור הוא זה שגורם לפצעים ולא להפךאנונימי (פותח)

כך היה אצלנו.

אם הריור נמשך הרבה זמן (כמה שבועות לפחות) ואם לא מקפידים לנגב אותם - וזה מאד קשה לרדוף אחריהם עם טישו כל חצי דקה ולהחליף חולצה כל שעתיים, בעיקר במעון - אז מתפתחים פצעים וזיהומים מסביב לפה, בתוך הפה וגם בצוואר ועל החזה.

היתה לנו מטפלת שהשאירה אותם כל היום עם סינר , זה יכול לפתור חלק מהבעיה אבל לי נראה שזה מציק להם ולא מאוורר מספיק.

תודה רבה לכולן...אור היום

והערה קטנה- בבני אדם, מדובר במחלת הפה והגפיים (הרי אין לנו טלפיים ).

אצל חיות יש מחלה שנקראת מחלת הפה והטלפיים, ולמיטב הבנתי מקריאה קצרה באינטרנט, זה לא אותה מחלה (כמו מחלת הפה והגפיים).

בלילה.!!..

וואי,

יש לי אחיין שגדול מהבת שלי בחודשיים. סביב גיל שנתיים אחותי ספרה לי שהוא קורא לה בלילה או בוכה ומראה 'פרפר', וכד'. תהינו אם הוא מפחד (בגדול בגיל הזה הדמיון - אם אני לא טועה - מתפתח, ולכן גם הפחדים). חודשיים אחרי השיחה הזו גם הבת שלי התחילה... (לה הפריע כלבים).

עכשיו אני שומעת שגם אצלך זה ככה. מעניין.

את הבת שלי מאוד הרגיע שאמרנו לה: אין פה כלב. היום היא אומרת את זה בעצמה. המתוקה. (היה נראה לי שלילה הוא לא הזמן להסביר שכלב לא עושה כלום, אז אמרנו שבבית אין. אצלה זה עזר).

לגבי הניגוב - אולי תנסי מגבונים עדינים ממש, כמו האגיס (גם בייבי סיטר לא רע, ויש עוד כמה, אבל האגיס ממש טובים. ואם זה רק לניגוב בשירותים ההוצאה הכספית לא גדולה כי מספיקה רביעיה לחודשיים לפחות). הבן שלי בן 4 כמעט והוא ממש שם לב עם מה אני מנגבת אותו, אז כנראה שזה משמעותי.

תודה ושאלה...אור היום

תודה על מה שכתבת. לגבי המגבונים- כרגע אלו מגבונים של חברת "לייף". אני מנגבת כל החלפת טיטול. הצרחות וחוסר השקט הם בעיקר כשאני מנגבת אחרי יציאה (במחילה).

אולי אנסה פעם את "האגיס"

לגבי הכלב- כן יש משהו מסוכן בכלב. הוא יכול לנשוך/לדחוף (דחיפה יכולה להפיל ילד קטן). הפחד הוא טוב, כאזהרה.

הצעה נוספת-בת 30אחרונה

אולי במקום לנגב במגבונים את יכולה לשטוף במים עם סבון איכשהו?

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך