מי שהוציא את הכתבה הם גרשון מסיקה והרב אלייקים..
ודי לחכימא..
מי שהוציא את הכתבה הם גרשון מסיקה והרב אלייקים..
ודי לחכימא..
כנראה שהוא באמת נגד.
"הרב גינזבורג השיב כי גם דעתו אינה נוחה עם פגיעה בחיילי צה"ל. הוא סיפר כי נשאל בעבר בנושא על ידי אחד מתלמידי "עוד יוסף חי" וענה לו כי הוא מתנגד לכל פגיעה בחיילים"
בתקשורת, ולא פרסם הכחשה הוא שקרן... ![]()
אני לא יודע מה בדיוק דעת הרב גינזבורג [ולא בטוח שהיא תואמת למה שאני הייתי רוצה שתהיה דעתו],
אבל יש אתרי אינטרנט של תלמידיו שנמצאים בהם דברים שהוא כתב/ שכתובי שיעורים שלו, וזו דרך טובה יותר להבין מה דעתו מאשר הכתבה בערוץ 7. שגם אם היא נכונה ומדוייקת, היא מבטאת כנראה רק את החלק מדבריו שאנשים אחרים ראו צורך לפרסם.
הוספה- באמת גם בכתבה בקול היהודי מופיע - "גם גילויי האלימות של השלטון והרס בתי יהודים, וגם המעשים הבלתי מבוקרים של המתיישבים הנעשים בתגובה – אינם רצויים" בדומה למה שמופיע בערוץ 7. כך שהדברים כשלעצמם כנראה נכונים.
שיוציא הכחשה !טוביה צודק.!
נראלי יותר שאתה מתכחש למציאות!
אין דעת תורה שמתירה פגיעה!
כנראה יודעים מה הרב אומר - בטוח טוב יותר מאשר היחצ"נים של גרשון וסגנו האהובים.
ובניגוד לצורת החשיבה שלך - הרב יצחק סופר את התקשורת הרבה פחות ממה שאתה סופר אותה, או כל אחד אחר.
ולכן הוא לא יוציא בהיסטריה הכחשה לדברים, אלא מתוך שיקול דעת.
הרב יצחק לא מיחצ"ן את דעתו ולא מכופף את עצמו למציאות הזולה והצהובה הזו -
מזל שיש רב שאכפת לו מהעומק ולא חושב רק על הכבוד שלו..
הוא לא חושב כמותכם,
אלא כמו כל ה"רבנים-עלק" מטעם המדינה, אלו שמשוחדים ושוכבים עם האתון וכו' (אם אני עוקב נכון)
והואיל ורק דעת כבודכם אמיתית ישירה ומכוונת לדעת ה' יתברך- ראוי להשמיצו ולבזותו ברבים, כנהוג וכמקובל.
סליחה על הציניות,
אני רק תוהה לעצמי מתי יפול האסימון שאולי לא הכל מונח בכיסכם.
בס"ד
על רקע אירועי השבועות האחרונים וההשתלטות הצבאית על הישיבה ביצהר, פנו בימים האחרונים רב הישוב אלון מורה, הרב אליקים לבנון, וראש המועצה האזורית שומרון, גרשון מסיקה, לנשיא ישיבת "עוד יוסף חי", הרב יצחק גנזבורג, ובקשו להיפגש עמו.
אמש (ג') נערכה הפגישה בביתו של הרב גינזבורג בכפר חב"ד, והשתתפו בה הרב יצחק שפירא, הרב ישראל אריאל (מיצהר), ועד רבני השומרון בראשות הרב אליקים לבנון, ראש המועצה האזורית שומרון גרשון מסיקה וסגנו יוסי דגן.
בפגישה הציג הרב גינזבורג את עמדתו, לפיה גם גילויי האלימות של השלטון והרס בתי יהודים, וגם המעשים הבלתי מבוקרים של המתיישבים הנעשים בתגובה – אינם רצויים, אך הדרך הנכונה למנוע זאת היא קריאה נחרצת וברורה של רבני ישראל לסירוב פקודה. הרב גינזבורג הציע לרבנים לחתום יחד על קריאה כזו.
רבני השומרון וראשי המועצה אמרו כי גם הם תומכים בסירוב פקודה, וכך הם מורים לתלמידיהם. עם זאת אמרו הרבנים כי הם אינם מעוניינים לחתום כעת על קריאה פומבית לסירוב פקודה, כפי שהציע הרב גינזבורג.
דבריו של הרב גינזבורג בפגישה, באים על רקע מכתב אותו שלח הרב בימים האחרונים אל למעלה ממאה רבנים, ובו הבהיר את עמדתו כיצד ניתן לפתור את המצב שנוצר.
"בימים אלה אנו נדרשים להגיב לאירועים הקשים ולסערות התקשורתיות שמעוררים סביבם. כמי שעומדים בהנהגת הציבור לא די בתגובה של 'חוות דעת' אלא יש לקחת אחריות על המתחולל", כתב הרב גנזבורג.
"לעניות דעתי, הדרך היחידה למנוע תגובות בלתי מבוקרות של צעירים אכפתיים לעם ישראל ולארץ ישראל, כגון חבלה ברכבים וזריקת אבנים וכו', היא כאשר כל רבני יו"ש (ועוד רבנים) ואישי ציבור ביו"ש (ועוד מקומות) יצאו בקול צלול שעל כל חיל ושוטר יהודי לסרב פקודה שנוגדת את דעת התורה, כגון פגיעה ברכוש יהודי בכל אתר ואתר בארץ ישראל. יש להכריז – שוב ושוב – שארץ ישראל כולה (כולל מה שמכונה 'שטחים כבושים') שייכת אך ורק לעם ישראל, וזכות כל יהודי לישב את הארץ בכל אתר ואתר, ותפקיד הצבא אך ורק להגן על היהודים".
הרב גינזבורג הדגיש כי "לצד האמירות הברורות הללו יש גם לגנות כל קול פוליטי שמשמיע אמירות הפוכות. גם את הגינויים החריפים והמוגזמים ביחס לפעולות הנ"ל יש לגנות. לדוגמה, צריך שהרבנים יגנו בתוקף את בוגי שקרא לפעולות המחאה הללו טרור".
"ברגע שקול זה ישמע ברור לא תהיה שום סבה להגיב לשום פעולה צבאית בדרך של 'תג מחיר'", טוען הרב גנזבורג.
"לאידך, כל עוד האמירות של הרבנים ומנהיגי הציבור מתייחסות להריסות בתים ולשחרור מחבלים כרעה התלויה בממשלה בלבד הן נתפסות בעיני הצעירים כתלושות מהמציאות – שהרי הממשלה אינה נשמעת ואינה מתכננת להשמע לרבנים, ועל הדרגים המבצעים לא מוטלת כל אחריות מוסרית – ותחושות התסכול וחוסר האונים מתנקזות לפעולות בלתי מבוקרות".
"האמירה הברורה שעל כל חיל ושוטר יש אחריות מוסרית אישית שלא לבצע דברים אסורים תהיה לקיחת אחריות אמתית על ידי רבני ומנהיגי הציבור, בהבעת עמדה שיש לה אחיזה במציאות תוך שימוש בכח תורני-מוסרי (ולא כח פיזי), וממילא תנתב את הצעירים לפעילות מדויקת ומבוררת (בעוד גינויים של מי שפועל מתוך תסכול על המצב החמור עושים עוול בכך שהם מעוותים את התמונה האמתית וכך רק מגבירים את התסכול ואת תוצאותיו)", חותם הרב גינזבורג את מכתבו.
(מקור: הקול היהודי)
![]()
\
מישו יכול להסביר למה שתי הדברים סירוב פקודה קשור לזה שצעירים לא יעשו ככל העולה על רוחם...?
אין שום קשר!
בס"ד
ואז לא היה אלימות כנד חיילים. משוואה פשוטה.
אני לא מכיר אף אחד שאומר שצריך סתם לתקוף חיילים מתוך שעמום.
אני לא מכיר אף אחד שרוצה ח"ו לראות בפציעתם או במותם של חיילים.
אלא שבעת פינוי המצב שונה.
אם זה בתור התגוננות, אז יש רבנים שמתירים.
אבל אם זאת נקמה (פגיעה פיזית בחייל, פגיעה ברכוש וכו') זאת כבר שאלה אחרת.
השאלה היא העניין של הנקמה ואיזו נקמה
ואת הנקמה הזאת אפשר לעצור בדרך פשוטה מאוד -
לא להכניס את צה"ל למשחק הזה של פינוי.
תפקידו של צה"ל זה להגן על עם ישראל, לא להחריב בתים.
אם רוצים להחריב בתים שיפנו למשטרה, שיפנו לחברות פרטיות, לא לחיילים!!!
וזה הקשר.
צה"ל צריך לצאת מהתמונה.
אף אחד לא רוצה לפגוע בחיילים,
אבל גם אף אחד לא רוצה שיפגעו בו ויהרסו את ביתו.
היא היא שתגרום לכ-ל השוטרים והחיילים היהודיים, לסרב פקודה? כולל כולם?
גם אם נניח לרגע שכ-ל רבני ארץ ישראל והעולם מתאחדים מאחורי קריאה לסרב פקודה - דבר הזוי, אבל נניח - האם זה ישפיע על אתאיסטים? האם זה ישפיע על כל חילוני ממוצע שמתגייס? כל קיבוצניק? כל אפילו מסורתי שמתגייס ומבחינתו, כן, הצבא יותר חשוב מדעת הרב, למרות שהוא מעריך רבנים.
הרי ברור גם לרב גינזבורג וגם לשאר הרבנים שאפילו קריאה כזאת לא תגרום שלא יהיו פינויים ולא יהיו כאלו שלא יסרבו פקודה - אולי זה יגרום ליותר אנשים לסרב פקודה, כן (למרות שגם אז, אעריך בזהירות, במצב תיאורטי שכל הרבנים חותמים בעד סירוב פקודה - עדיין יהיו אפילו דתיים שלא יקשיבו לזה) - אבל לא לכולם. עדיין יהיו רבים רבים שלא יסרבו פקודה.
ובהנחה שעדיין יהיו כאלו שלא יסרבו פקודה ויבצעו את הפקודות האלו - איך בדיוק הקריאה של הרבנים תגרום שאף צעיר מבולבל כזה ומתוסכל יותר לא יעשה מעשים כאלו של פגיעה בחיילי צה"ל ובציוד שלהם?
דווקא נשמע אולי להיפך, אעז להגיד - כאשר כל הרבנים יצאו בקריאה לסירוב פקודה, זה יעודד את הנערים שמבצעים את המעשים כאלו, שהבא בצבא שיבוא לבצע את הפקודה, ייחשב בעיניהם כעוכר ישראל לגמרי, כאחד שלא מקשיב לדברי כל הרבנים בישראל - וזה יעודד אותם כן להיכנס בו וכן לבצע בו פגיעה ובציוד שלו וכו' - כי הם יגידו לעצמם "הרי כל הרבנים בישראל קוראים לסירוב פקודה - אז מי שלא מסרב פקודה הוא כופר בכל רבני ישראל ומגיע לו שאפגע בו".
ככה אני חושב.
באמת שלא הבנתי איך קריאה של כל הרבנים - אפילו רק הימניים הדתיים לאומיים - לסרב פקודה, תעזור למנוע לחלוטיןן את הפגיעה בחיילי צה"ל שכ-ן יבצעו מעשים כאלו, ובציוד שלהם/בכלל.
אגב - צריך לסרב פקודה גם להיות במוצב של חיילים שנניח לרגע שומר על ערבים? גם על זה הרב גינזבורג אומר שצריך לסרב פקודה? מעניין אותי לדעת.
הנה פתאום הוא מגיע עם שאלות פרקטיות.
תאמין לי כשהרבנים שלך מגנים תג מחיר זה לא יגרום לאנ"ש [לא נחלה בנדא! כולנו יודעים שנחלה זה נוער הגבעות האמיתיים] להפסיק עם תג מחיר.
ופתאום הוא אומר שאין שום עיניין לגנות כי יש 10% אטאיסטיים שלא יקשיבו לרבנים.
הרי אתם תמיד מתפארים שבני הציונות הדתית הם ב97% של גיוס לצה"ל, לא?
אז אל תבלבל תשכל.
חוצמיזה- שיש גם עיניין לגנות מעשים של הצבא גם אם זה לא יגרום לו להפסיק, לו רק משום שמישהו במדינה הזאת, במיוחד אם הוא קורא לעצמו רב- צריך לומר את האמת.
הפשע זה הריסת בתים של יהודים, לא ניקוב צמיגים.
ותהייה שלי- יש כל כך הרבה נערי גבעות בצבא? הרי אמרת שאם כל רבני הציונות הדתית יקראו לסירוב פקודה יהיו כמה דתיים שלא יקשיבו להם.
איך יכול להיות שלא יקשיבו לרבנים? אתה תמיד טוען שהיחידים שלא מקשיבים לרבנים זה נוער הגבעות, לא?
או שדברי הרב ודברי התלמיד מדבר על זה שהרב זה המפקד והתלמיד זה ההוא עם הזקן..?
לא אומר שכולם בצבא דתיים, מצטער להרוס לך את הסטיגמה. ויותר מזה - בסגל למעלה אולי יש עכשיו יותר דתיים, אבל עדיין בגדודים, יש המוני המוני מסורתיים וחילוניים.
ולא דיברתי רק על אטאיסטים שלא יקשיבו לרבנים - אלא על כל המסורתיים והחילוניים שלא ממש ישימו על הרבנים אם הצבא יהיה להם יותר קדוש.
מצטער שאני הורס לך את החלומות...
לגבי מי מקשיב לרבנים ומי לא בהקשר של נוער גבעות, מצטער, המרירות שלך מדברת מקולך, והרצון שלך לראות בי עוכר כל ההתיישבות כולה. מעולם לא אמרתי שרק נוער גבעות לא מקשיבים לרבנים - ויותר מזה, לא אמרתי שהם לא מקשיבים לרבנים, אלא בסך הכל שאלתי לאיזה רבנים אתם מקשיבים. עד היום לא הבאתם לי רב אחד שאתם מקשיבים לו - אפילו לגבי הרב גינזבורג אתם הסתייגתם ממנו, אתה ודי"מ, ואמרתם שאתם לא תלמידים שלו.
אבל זה לא אומר שאמרתי שכל נערי הגבעות לא מקשיבים לרבנים, וזה לא אומר שאני חושב שר-ק נערי גבעות לא מקשיבים לרבנים.
מצטער שאני מנפץ את התיאוריות שלך שנבנו על בסיס של מרירות ועצבים, אני יודע שקשה לשמוע את האמת לפעמים וזה מרתיח.
העובדה היא שרוב העם כיום ל-א דתי.
אני בסך הכל שאלתי שאלה פ]שוטה - איך בדיוק מצב שבו כל הרבנים קוראים לסירוב פקודה, יגרום שלא יהיו יותר תופעות כאלו של תגי מחיר. האם הרב חושב באמת שאם כל הרבנים יקראו לסירובי פקודה אזי לא יהיה פינויים במדינה? אזי לא יהיה התנכלויות ליהודים? וכו' וכו'...? (לשיטתו אני מדבר...).
סתם אני שואל.. מתוך התעניינות גרידא.
כי אני לא מכיר רב שמגדיר את עצמו כציוני דתי ומשווה בית "לא חוקי" ביצהר לבית באגמון החולה.
בכל מקרה- את ההשתדלות הם צריכים לעשות, לא ענית לי על מה ששאלתי. [ואם יהיו 40% שיסרבו פקודה זה דבר משמעותי בהחלט.] הרי גם הרבנים שבאים וצועקים שצריך לשלוח לתאי גזים את כל מי שעושה תג מחיר או משו בסגנון לא באמת חושבים שבגלל הצפצוף שלהם חבר'ה יפסיקו להילחם על הארץ, נכון?
ואני מאוד מקווה שאם כל הרבנים יגידו לסרב לפקודות לא חוקיות זה יגרום לאיזה שינוי. ולו במקצת.
והערה אחרונה- נכון, אין לי רב קבוע, נכון לעכשיו אני מחפש אחד כזה, אני לומד מהרב ישראל אריאל, מהרב מאיר גולדמינץ [שהוא ציוני מוצהר, ולא- הוא לא חושב שבית ביצהר זה כמו אגמון החולה.] מהרב יצחק גינזבורג ומעוד רבים וטובים, אני מקווה שאמצא את הרב שהכי אתחבר אליו.
דווקא מכיפה לא ציפיתי להרבה. תקראו ותבינו.
http://www.kipa.co.il/now/56636.html
במיוחד הפיסקה האחרונה.
תג מחיר בחיילים זה לא אידיאל, זה הכרח, ברגע שהצבא יפסיק לפגוע ביהודים ממילא לא יהיה צורך בפעולות כאלה..
ציטוט-
במכתב אשר שיגר לאחר הפגישה כתב הרב כי יש לקרוא מעל כל במה אפשרית כי מותר לכל אדם יהודי לבנות בכל אזור בארץ ישראל וכן דרש כי הרבנים יגנו קולות המגנים פעולות תג מחיר. "צריך שהרבנים יגנו בתוקף את בוגי שקרא לפעולות המחאה הללו טרור", כתב הרב וטען כי "ברגע שקול זה ישמע ברור לא תהיה שום סיבה להגיב לשום פעולה צבאית בדרך של 'תג מחיר'"
http://www.hakolhayehudi.co.il/%D7%94%D7%A4%D7%AA%D7%A8%D7%95%D7%9F-%D7%94%D7%90%D7%9E%D7%99%D7%AA%D7%99-%D7%A1%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%91-%D7%A4%D7%A7%D7%95%D7%93%D7%94/
בשונה לגמרי מהתמונה שגרשון והרב אלייקים ניסו להעביר..
אגב יש גם הבהרה במקור ראשון במוסף צדק.
בס"ד
שלום לכולם!
כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.
תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?
עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!
אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".
של יהודים בואו ורשו ארץ
ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..
אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר
והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.
אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף. (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)
הוא רוצה שננציח אותו
וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס
חווה על שם צרלי
קדימה. מי לוקח את הכפפה.
לטרמפ יש ישוב,
למה שלצרלי לא יהיה?

קפיץאחרונהבשם ה' נעשה ונצליח
מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם
החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.
להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.
שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com
חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה
החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל
בונים. מיישבים. גואלים.
אשמח לעזרה
יש שם ישיבה 24/7..
עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת...