איזה יופי של פורום! בד"כ אין לי כ"כ זמן להכנס, אבל כבר מזמן רציתי לחלק עם עוד בנות ישראל את מה שמאד מאד עזר לי עם תשעת (ב"ה) התינוקות היונקים שלי (לא בבת אחת!) בעניין ההנקה.
נכון שלא קל לשנות את סגנון האכילה, ובכל זאת במקרה שלי (ואחר כך חברות שלי), השינויים הקלים האלה הפכו את שלב הינקות לקל, נעים, ורגוע, כאשר רוב התינוקות היו צרחניים מאד בדיאטה רגילה.
אמנם אני מדברת מניסיון אישי, אבל כשבדקתי בעניין, הדברים תאמו למה שכותבים לגבי אוכל בזמן ההנקה.
מדובר באוכל שהאם אוכלת, ומגיע לתינוק דרך החלב.
אגב, בדרך כלל, השלב הזה עובר עד גיל 4-6 חודשים (אבל אצלינו ואחרים שרגישים במיוחד , זה יכול להמשיך יותר זמן).
לוקח 3 ימים לראות הבדל בהתנהגות התינוק (כי האוכל הקודם צריך לצאת מהחלב, וגם מהמערכת של התינוק). בינתיים, ובכל מקרה של טעות, שתיית מים מדללת את החלב.
קודם דברים נוחים ומעשירים את החלב:
טחינה (רצוי אורגנית מלאה אם יש חנות מזון טבעי נגישה)
שקדיה, או שקדים.
דברים שבד"כ לא מפריעים לתינוק, אא"כ יש לו אלרגיה לגלוטן או לפריט זה (וזה די נדיר):
קמח, אורז, גריסי פנינה, בורגול, דוחן – מיני דגן, כאשר שיבולת שועל קצת אלרגני לעומת האחרים.
פירות וירקות שהיינו נותנים לתינוק: תפוחי אדמה, גזר, מלפפון, תפוח, בננה, אגס
טופו (למי שאין אלרגיה לסויה)
הדברים המציקים לרוב התינוקות (הרגישים), וכדאי להימנע מהם אם התינוק בוכה ללא סיבה לכאורה):
חצילים, מלונים, תותים, תרד, בצל (לצערי בכל צורה שהיא), קולרבי, כרובית, ברוקלי, פלפלים (בכל הצבעים, גם מתוק וגם חריף, וכן התבלין), פירות אלרגניים, כגון תות, אוכמניות, אפרסמונים, פירות קיץ (אפרסקים, אפרשזיפים, שזיפים),
חומוס, עדשים, כל סוגי הפול (החמים גם טעים עם גריסים, תפ"א, ובשר, ושום)
אם אין אלרגיה ידועה במשפחה, אז אפשר לאכול מעט עגבניות או פרי הדר, אבל רסק עגבניות, או מיץ פרות מציק.
דווקא צריך לאכול משהו כל יום עם ויטמין C, אא"כ האם לוקחת כדורי ויטמינים.
הדברים המציקים לתינוקות מסוימים האלרגניים: (אבל רגישות לדברי חלב נפוץ, במיוחד אם האם אכלה הרבה דברי חלב במשך ההריון)
אצל חלק לא קטן מהתינוקות הרגישים, יש אלרגיה לחלב ודברי חלב,
ולחלק קטן, אלרגיה לביצים, עוף והודו (זה עובר במשפחה, ממך או מבעלך, אבל לא לכל הילדים)
כימיקאלים, כמובן לא טובים לאף אחד.
השלב של הבכי, בס"ד יעבור בכל מקרה, אבל צריך לזכור שבכיינות, או צרחניות אצל תינוק לא אומר כלום לגבי האופי שלו, אלא לגבי הכאב שהוא חש.
בהצלחה לכל האמהות בהנקה ובחינוך, ושנזכה לבנות בתים נאמנים בישראל!
מתנצלת...
תודה על היחס, ועל הפורום המצויין!