מישהו אמר שאני צריכה לאהוב אותו?
הבעיה היא, שאצלי לגביו את קיום מצוות: "ואהבת לרעך כמוך- זה כלל גדול בתורה"!! לא קיים!
אני לא אוהבת אותו- והייתי שמחה שלא יהיה עצם קיומו!! מזעזע??
הדבר היחידי שיעזור לי זה: לא להגיע למשפחת בעלי ולא להשתתף בשמחתם ולא לשמור על קשר טלפוני!! הו! עכשיו זה עשה לי טוב!
לבעלי זה עושה רע. הוא יודע שאני לא אוהבת את אחיו... הוא גם לא מדבר איתי עליו...
אבל חמותי מתומה מספרת לי עליו הבן הקטן שלה דברים טובים שקורים לו... ואני משתגעת... שבא לי לבכות!!
סה"כ אני ובעלי באנו מרקע כלכלי נמוך. חיינו בכבוד אבל בצמצומים! התחברתי לפשטות המשפחה.. והיה לי טוב עם זה!
אחיו שקטן ממנו בשבע שנים בחור שאוהב חיי עולם הזה.. והיה מכבד דת. המשפחה של בעלי שמרה מסורת ..
תמיד קינא באחיו הגדול (בעלי) שהוא נשוי.
אחרי שנתיים הצעיר התחתן! אבל עם מי? לא כמו שתיאר לנו, בחורה מסורתית, שומרת דת וצנועה... אלא הפוך!!!
חילונית, שהדת לא בראש מעיינה.. לא צנועה כלל! בחורה שיושבת על מיליוני שקלים. עשירה!!! מפונקת....
חודש לפני שהכיר אותה הוא קנה בית 4 חדרים חדשה! לכבודו ולכבוד הוריו. רצה לעלות ברמת חיים מפנקת.
זה הבן הצעיר בעל עסק.. שמפרנס את הוריו. ההורים עובדי ניקיון.
כשהכיר את אישתו... כל חודש בחודשו התהדר הבנאדם בחפץ יוקרתי... חייב להראות שהוא ברמת חיים כמוהה...
התחתנו השניים. תהליך הדירה הסתיים ועברו הזוג והוריו יחד לבית החדש!
אך לאט לאט התרחשו אכזבות מצד הכלה החדשה.. דורשת את היוקרה והבעל הטרי נותן לה כל חפץ לה..
הגיס מנהל את הכל ולאמא ולאבא אין זכות דיבור. "בעל המאה-בעל הדעה"
התחיל לכאוב לי שרמת חייהם של הזוג וההורים עולה...
ואנחנו מאחורה העניים... כפי שגם הם היו עד לא מזמן.. הגיס לא לקח כמעט שום רהוט מהבית הישן הכל קנה חדש!!
רכב שהיה במצב טוב מכר.. בטענה שרוצה להתקדם..
הדת אצל חמותי כבר לא דת..
האווירה החמימה שחמותי השראת בבית הישן כבר לא קיים בבית החדש.. התמונות של המשפחה כשהיו ילדים כבר לא תלויים על הקירות בבית החדש... התמונות של החתונה של שאר האחים לא תלויים על הקירות בבית החדש. אבל שלו, שהיה חתן ואשתו כלה ברור היה שהיה תלוי... איך לא?!?!?
טוב, אחרי כל זה, בבית החדש הצהרתי לחמותי שאליהם אני יותר לא מגיעה מסיבה פשוטה שאין תחבורה קלה להגעה אליהם.. ואני ילדים קטנים.. שהם יבואו אלינו.
אבל לא מיהרה להסכים איתי.. ויצאנו מביתם. אחרי שפעם ראשונה הייתי אצלם ומקווה לא לחזור לשם.
איך להתנהג אחרי כל זה? אגב, כשאנחנו זקוקים לעזרה כספית הגיס נותן רק בהלוואה . או שטוענים שאין להם כסף. כן ראיתי!!!
קנינו דירה, ואין לנו רהוט.. זה לא כואב לחמותי? העיקר אומרת לי: "לאט, לאט"...
אוייי... איך מתמודדים עם הכאב הזה?? מוכנים לעזור לי?