אז אני מודה באשמה! יש לי גיס שלא אהוב עליי!!!אנונימי (פותח)

מישהו אמר שאני צריכה לאהוב אותו?

הבעיה היא, שאצלי לגביו את קיום מצוות: "ואהבת לרעך כמוך- זה כלל גדול בתורה"!! לא קיים!

אני לא אוהבת אותו- והייתי שמחה שלא יהיה עצם קיומו!!  מזעזע?? 

הדבר היחידי שיעזור לי זה: לא להגיע למשפחת בעלי ולא להשתתף בשמחתם ולא לשמור על קשר טלפוני!! הו! עכשיו זה עשה לי טוב! 

לבעלי זה עושה רע. הוא יודע שאני לא אוהבת את אחיו... הוא גם לא מדבר איתי עליו...

אבל חמותי מתומה מספרת לי עליו הבן הקטן שלה דברים טובים שקורים לו... ואני משתגעת... שבא לי לבכות!!

סה"כ אני ובעלי באנו מרקע כלכלי נמוך.  חיינו בכבוד אבל בצמצומים! התחברתי לפשטות המשפחה.. והיה לי טוב עם זה! 

אחיו שקטן ממנו בשבע שנים בחור שאוהב חיי עולם הזה.. והיה מכבד דת. המשפחה של בעלי שמרה מסורת .. 

תמיד קינא באחיו הגדול (בעלי) שהוא נשוי. 

אחרי שנתיים הצעיר התחתן! אבל עם מי? לא כמו שתיאר לנו, בחורה מסורתית, שומרת דת וצנועה... אלא הפוך!!! 

חילונית, שהדת לא בראש מעיינה.. לא צנועה כלל! בחורה שיושבת על מיליוני שקלים. עשירה!!! מפונקת....

חודש לפני שהכיר אותה הוא קנה בית 4 חדרים חדשה! לכבודו ולכבוד הוריו. רצה לעלות ברמת חיים מפנקת.

זה הבן הצעיר בעל עסק.. שמפרנס את הוריו. ההורים עובדי ניקיון. 

כשהכיר את אישתו... כל חודש בחודשו התהדר הבנאדם בחפץ יוקרתי... חייב להראות שהוא ברמת חיים כמוהה...

התחתנו השניים. תהליך הדירה הסתיים ועברו הזוג והוריו יחד לבית החדש! 

אך לאט לאט התרחשו אכזבות מצד הכלה החדשה.. דורשת את היוקרה והבעל הטרי נותן לה כל חפץ לה..

הגיס מנהל את הכל ולאמא ולאבא אין זכות דיבור. "בעל המאה-בעל הדעה" 

התחיל לכאוב לי שרמת חייהם של הזוג וההורים עולה...

ואנחנו מאחורה העניים... כפי שגם הם היו עד לא מזמן.. הגיס לא לקח כמעט שום רהוט מהבית הישן הכל קנה חדש!!

רכב שהיה במצב טוב מכר.. בטענה שרוצה להתקדם..

הדת אצל חמותי כבר לא דת..

האווירה החמימה שחמותי השראת בבית הישן כבר לא קיים בבית החדש.. התמונות של המשפחה כשהיו ילדים כבר לא תלויים על הקירות בבית החדש... התמונות של החתונה של שאר האחים לא תלויים על הקירות בבית החדש. אבל שלו, שהיה חתן ואשתו כלה ברור היה שהיה תלוי... איך לא?!?!? 

טוב, אחרי כל זה, בבית החדש הצהרתי לחמותי שאליהם אני יותר לא מגיעה מסיבה פשוטה שאין תחבורה קלה להגעה אליהם.. ואני ילדים קטנים.. שהם יבואו אלינו.

אבל לא מיהרה להסכים איתי.. ויצאנו מביתם. אחרי שפעם ראשונה הייתי אצלם ומקווה לא לחזור לשם.

איך להתנהג אחרי כל זה? אגב, כשאנחנו זקוקים לעזרה כספית הגיס נותן רק בהלוואה . או שטוענים שאין להם כסף. כן ראיתי!!! 

קנינו דירה, ואין לנו רהוט.. זה לא כואב לחמותי? העיקר אומרת לי: "לאט, לאט"... 

אוייי... איך מתמודדים עם הכאב הזה?? מוכנים לעזור לי? 

סליחהl666

אבל כדאי לך לבדוק אולי את פשוט מקנאה

בן אדם יכול לתלות על הקיר מה שהוא רוצה ולבזבז כסף על מה שהוא רוצה או אפילו לזרוק את כספו לים

הוא לא חייב לעזור לכם עם ריהוט חדש. זה לא צורך קיומי

דוד שלי מצד אימא הרבה יותר מבוסס מאיתנו ואף פעם לא שמעתי שהוא חייב לנו משהו

להורים שלו הוא חייב, אבל לאחים ואחיינים לא

מצטערת

צהרים טוביםאלעד

אני מבין שההתפרצות הכואבת הזאת נכתבה כפריקת תסכולים,

שנובעת כמובן מתוך קנאה מרה וצורמת.

אני מאחל לך ולבעלך שתהיו מאושרים במה שיש לכם,

ושגיסך יהיה מאושר במה שיש לו,

ושחמיך וחמותך יהיו מאושרים בכל הצאצאים שלהם.

הקנאה צורחת ממךפרח-בר
וזה ניכר מדברייך ...בסך הכל הם לא חייבים לך כלום ואני חושבת שאת גם לא צריכה לצפות ...את ובעלך אחראים על הרווחה שלכם - אל תתפתי ליפול לתהום הקנאה ההרסנית תנסי לשפר את חייך בעשר אצבעותייך תנסי לבנות ולחנך את ילדיך ממקום של עשייה ושאיפות...וכמובן אהבת חינם...בהצלחה
קנאה היא לא רגש הכי מגעיל שיששירק

לא יותר מגעיל מהתנשאות על מישהו שמקנא, למשל..

וגם לא יותר מגעיל ממישהו שמתנשא על מישהו שמתנשא, נכון..

ומדוע בדיוק שרשרת אלי?פרח-בר
נדמה לי שאם הוא היה מרוויח את הכסף בזעת אפואנונימי (פותח)

היה לך יותר קל.

אני טועה?

(בלי להצדיק או להעיר)

היא כותבת שהוא בעל עסקzamirb14

היא כותבת שהוא בעל עסק 

לפי מה שהבנתי, הכסף שלו הוא לא בזכותה,

אלא כי יש לו עסק.

כדאי להתרכזד.

בכך שאתם לא "מאחורה העניים".

זה יסוד כל הבעיה.

אחורה או קדימה אינו נמדד לפי מצב כלכלי.

אם את מרגישה שאתם עם ערכים יותר טובים, אז אתם מקדימה.

אל תתני לקנאה בדבר שולי להרוס את זה.

תתרכזי בטוב הפנימי שלכם - תשמחי בו. זה העיקר. מה משנה איזה רכב יש..

מה גם שהוא לא לקח "מכם" דבר.

ואחרי שתרגילי עצמך להסתכל על הטוב שלכם ולשמוח בו - ללא כל השוואות - אז תבדקי שוב האם באמת משהו באווירתם מפריע לך או לא.  אם מפריע - לא חייבים להגיע.  אם כבר לא יפריע - יופי. אז תשמחי איתם בטוה שיש להם, ותשתדלו להקרין מהטוב שלכם.

מסכימה איתך לגבי האווירה החמימה שיש בבית פשוטשירק

לעומת בית משופץ וקר..

אם יש לך את האהבה הזו לחיים הטובים והיפים שיש בסגנון הפשוט אולי תפתחי את הנקודה הזאת וממנה תצליחי לעלות:

האם גם את רוצה סגנון חיים כמו שלו בביתך? 

כנראה לא היית רוצה ממש להתחלף איתו אם החיים בפאר נראים לך מנותקים מהיפה והטוב..

ברור שהיית רוצה להקל על החיים ופחות להצטמצם - ה' הטוב יפתח לך מאוצרו בלי שתאבדי את היקר לך באמת.

חמודהאנונימי (פותח)

נשמע שמאחורי דברייך עומדת קנאה גדולה. ב''ה הוא התחתן ויש להם כסף ויותר מזה! הם לא דאגו רק לעצמם אלא לקחו איתם לביתם החדש את הוריו של בעלך שזה דבר מקסים ובכלל לא ברור מאליו!!
עכשיו מה את רוצה? שהוא יפרנס גם אתכם? כנראה שהוא לא יכול ואת מצידך בכלל אל תצפי לכך.
בקשר לזה שאין לך איך להגיע לבית - אני חושבת שאת צריכה לכבד את חמותך (בייחוד אם את כזאת אישה פשוטה ונחמדה..) ולבקר אותה בכל מצב ובטח שלא להטיח בפניה או ''להצהיר'' בפניה שאת לא תגיעי יותר!!
לסיכום אני חושבת שתעבדי חזק חזק על הבגרות הנפשית שלך, על הקנאה וצרות העין שלך ועל האהבת ישראל שלך (''הייתי שמחה שלא יהיה עצם קיומו! מזעזע???'' כן. זה פשוט מזעזע. ההתנהגות שלך מזעזעת).

הודעה קצת פוגעת, ולא יפה להתחבא מאחורי ה"אנונימי".אור היום
מכירה הרבה משפחות אמידות חמות ושמחותzamirb14

אני מכירה הרבה משפחות עם מצב כלכלי טוב,

שיש בהן חום ואהבה. זה לא קשור.

יכול להיות גם, שהיא מכניסה לעצמה לראש שהם נהיו קרים.

הגיס אינו אדם שלילי. אם האווירה לא נעימה, אל תבואיחכמת ישישים

לא ברורה לי הסיבה לכעס של הכותבת על הורי בעלה. הסיבה שהתמונות הן רק של אותו אח שמצבו הכלכלי יותר טוב משל הכותבת היא שזה ביתו של האח הזה והוא יכול לעשות בו כרצונו.זה שהחמות לא קונה רהיטים עבור כלתה, זה מפני שלחמות אין כסף. הרי בנה מפרנס אותה. החמות מבינה את סערת הנפש של כלתה ולכן היא מנסה לעודד אותה ואומרת לה"לאט, לאט..."  כלומר, תתאזרי בסבלנות יקירתי. במשך הזמן גם את תגיעי לרהיטים וכו'.

זה שהאח לא נותן לכותבת ולבעלה מתנות אלא מלווה להם כספים, זה מפני שאין לו. כלומר הוא לא כזה עשיר. בסך הכל הוא בעל דירה שיש בה ארבעה חדרים. נכון, יש לו עסק אבל אנחנו -- וכנראה גם הכותבת -- לא יודעים מה בדיוק מצבו של העסק ומה התוכניות של בעל העסק בקשר לעתיד. יתכן שיש לו חובות, יתכן שהתוכניות לעתיד דורשות השקעות. כל זה יכול לגרום לחוסר כסף. חוץ מזה, יתכן שלגיס הזה יש אידאולוגיה שמונעת ממנו להפוך את אחיו לתלוי בו. האים הכותבת היתה רוצה להיות תלויה בגיס שלה? לא נראה לי. היא גאה מכדי להיות מקבצת נדבות.

ובאשר למיליונים שיש לרעיתו של הגיס, יתכן מאוד שהוא לא רואה את הכסף הזה ככספו. יתכן שהם אפילו עשו הסכם קדם- נישואין שלא מאפשר לגיס גישה אל הכסף הזה.

בסיכום, כדאי להזכיר שגם אם יש לגיס כסף מיותר אין עליו שום חובה לתמוך באחיו. מספיק יפה שהוא מלווה לו כסף. כנראה, בלי ריבית. ידוע לי על אח שמלווה לאחיותיו כסף עם ריבית כי, הוא טוען, הוא יפסיד כסף אם הוא לא ידרוש ריבית כי אילו הכסף היה מונח בבנק, הוא היה מקבל עליו ריבית !

מעניין שהכותבת, למרות שהיא בהחלט לא רצתה להפליג בשבחו של אחי בעלה, מספרת שהוא הזמין את הוריו העניים לגור בביתו החדש והמשופץ. בזה רואים שהבחור הוא לא רק שלילי. הוא מכבד את הוריו , מפרנס אותם ועוזר להם.

אני חושבת שאת צריכה שינוי מחשבתי,כך רצה הקב"האמא בישראל

כך נקבע מימי בראשית, זה לא אמור לגרוע ממך דבר

תדמייני שכל העושר שבעולם הוא כמו הים, כמה אנשים שיהיו ויטלו עימם מים -לא יחסרו מים בים.

כמה שגיסך יהיה עשיר מה שאמור להיות שלכם , יהיה שלכם, כפי שנאמר:" אין מלכות נוגעת בחברתה"

לא התרשמתי שגיסך עושה לך רע: לא מסכסך, לא מתערב, עוזר להוריו...ויותר מכך כשאתם צריכים עזרה, הוא שם

הוא לא חייב להלוות לכם כסף ובכל זאת הוא מלווה.

תתפללי לקב"ה שיעזור לך להתגבר על ניסיון הקנאה, ניסיון מאוד קשה 

בהצלחה

מצטרפת לתגובות של דן, חכמת ישישים ואמא בישראל,אור היום

וממליצה על הספר "לאהוב את מה שיש" של ביירון קייטי.

אולי (או לא אולי) הקושי הוא לא המציאות, אלא המחשבות שלך על המציאות ואיך שאת תופסת אותה.

הרבה הצלחה ושמחה במה שקיבלת מאת ה'.

עם משפחה לא הולכים במידת הדיןshindov

אם יש מצווה של ואהבת לרעך כמוך. זה לא חכמה לאהוב את מי שדומה לך.  ולדון כל אדם לכף זכות לגבי משפחה על אחת כמה וכמה. חלק מהדברים שאת מעלה הן שפיטות ופרשנויות. יש להמנע מכך ככל האפשר. ולסיום אין לך דבר שאין לו מקום ואין לך אדם שאין לו שעה. שבת שלום.

גיסך קיים מצוות כיבוד הורים אדירהצורית7

בכך שהביא את הוריו לבית חדש.

זה לא מובן מאליו בכלל.

אני לא מכירה הרבה אנשים שבונים בנית חדש ולוקחים את ההורים לגור איתם.

אין לי ספק שאתם צריכים להיות אסירי תודה כלפיו שכן בזה שהוא דאג להורים- הוא גם הוריד מכם מעמסה.

נסי לראות את זה ככה ולדון אותו לכף זכות.

לגבי ההורים- אם טוב להם או לא טוב להם, אל תתערבי, זה לא מעניינך. המשיכי לבקרם מדין כיבוד הורים.

לא הבנתיארץטרופיתיפה

אם זה הבית שלו , למה הוא צריך תמונות של עוד אנשים?

ואם זה שווה לחמותך - זאת בחירה שלה. הייתי מצפה שאם לה יותר טוב - אז אתם תשמחו בשבילה.

מעבר לכך את צריכה להבין שעכשיו שהם עברו אליהם הקשר בע"ה יתחזק, אז אם את לא רוצה להפסיד לגמרי את חמותך, אני מציענה לך כן לבוא לבקר.

מצד שני, אני מכירה לא מעט שהיו שמחות על ההזדמנות להעלם לחמות לגמרי  חושב

מבינה את הכאב שלךאמונה19

שגיסך בעצם "גנב" לך את חמיך וחמותך

אבל רק דבר אחד חשוב לי להגיד- אני בטוח שתחושת השנאה שלך כלפי גיסך מאוד לא נעימה לבעלך, זה בכל זאת אחיך. ובמיוחד העובדה שאת לא רוצה לבקר שם מפריעה לו, זה ההורים שלו

ממליצה להשתדל כן להגיע לשם, למרות הקושי, בשביל בעלך, בשמחה, בלי פרצוף חמוץ של אין ברירה..

נושמים עמוק ובונים בבית שלך את כל מה שאת רוצהמבט קדימה

שי'הי'ה בבית שלהם. תכנסי לביתך אווירה. בנחת. צדיקה. תקחו ריהוט ביד 2. יש שם מלא דברים במצב מעולה!! אל תתבלבלי. לך יש את מה שאת רוצה, לא להם. תסבירי את זה לעצמך. זה יוריד ממך הרבה מאוד מתחים.

קראתי את תגובתכם אנונימית הפותחתאנונימי (פותח)אחרונה
אתם צודקים בדבריכם.
ובכל זאת ואחרי הכל.... קשה לי להסתכל עליו לאהוב ולחבב...

עם החמות נשמור על קשר. אנחנו נתראה בשעות הצהריים.
הגיס חוזר בערב... כך שלא יצא לי לראותו.

מה לעשות.. התפללתי עליו כ"כ שיתחתן.. ע"מ שיגור עם אישתו ונתראה פחות.
אבל.... מאז החתונה זה לא קורה.
לצערי.
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך