שאלה חשובהרמקול

הייי.

אני בכיתה ח' ושוקלת התמודדות בחידון התנ"ך.

שאלתי היא-איך אני יכולה לדעת מה החומר של השנים הבאות לחידון כדי להתחיל ללמוד כבר מעכשיו?

זה אותו חומר כל שנה?

תודה מראש.

רמקול גאון.. תזכרי אותנו כשתנצחי!!משהי!!
זה משתנה בערך כל שלוש שניםנעמי כהן
שנה הבאה אם אני לא טועה זה כמו החומר של השנה.
בהצלחה
תשובהיוסף-דוד

בס"ד

שנה הבאה אותו חומר, בתחילת הקיץ של שנה הבאה יודיעו על חומר חדש, שיהיה לך מ-י' עד י"ב.

אוף... והחומר מאוד שונה?רמקול

או שסה"כ אני יכולה להתחיל בספרים שהם כל הספר וכאלה?

כי אני לא מתכננת להתחיל עם זה בכיתה ט'...

ותודה רבה לכולם!

ולמישהי!!-ברור שאזכור אותכם!

יש ספרים קבועיםיהודה פ.

שופטים, שמואל, מלכים

יונה, רות

שמות א'-כ"ד, ל"א-ל"ד

במדבר י'-י"ז, כ'-כ"ה, כ"ז, ל"ב

יהושע א-י"א, כ"ב-כ"ד ומצטרף עוד 

זה בערך...

למה לא להתחיל בכיתה ט'?~מישי~

לדעתי מאוד מומלץ להתחיל בכיתה ט'. בכיתות הקטנות יותר יש הרבה יותר זמן ללמוד. חוץ מזה לוקח מצזמן להבין את הראש של החידון ולהשיג שליטה יפה בתנ"ך, לכן לדעתי מומלץ לגשת בכיתה ט' אפילו אם את לא חושבת שתצליחי כ"כ כדי להבין את הראש ולהתרגל לסגנון.

בכל מקרה- גם אם לא תגשי- החומר לא משתנה בהרבה. כמעט תמיד יש את כל\רוב בראשית (השנה זה מפרק יב'), את הספרים שיהודה כתב, ירמיהו ל-לג, עזרא ונחמיה תמיד יש אבל לא פרקים קבועים(זה לא כ"כ ארוך אז אפשר פשוט ללמוד את הכל), כנ"ל גם לישעיהו וירמיהו שמשתנים הפרקים חוץ מל-לג שנראה לי כל שנה יש בירמיהו.

כמובן יכול להיות שחלק מהספרים שאני ויהודה הזכרנו יכללו בשלבים גבוהים אבל רובם בד"כ נכללים בבית ספרי או במחוזי (בעיקר ספרי נביאים ראשונים, בראשית,שמות ובמדבר. ולממ"ד ירמיהו וישעיהו תמיד נכללים במחוזי.)

תודה צדיקים!רמקול
בד"כ ספרים קבועים שמפוזרים בשלבים משתניםיוסף-דוד
מסכים עם מישייהודה פ.

ככל שעולים בגיל, הרבה יותר קשה לשלב חידון ולימודים

וזה הרבה פעמים בא אחד על חשבון אחר.

וגם בכיתה ט' הרבה פעמים חבר'ה ניגשים כדי "להכיר" ולהבין איך החידון עובד.

בהצלחה לכל הניגשים שנה הבאה

הכיתות הקלאסיות לגשת זה י , יב ,כי ט זה צעיר מדיישראל12-$

וכיתה יא די קשה....

גם יב' זה קשה.. לפחות למי שעושה מגמה ריאלית ו5~מישי~

יחידות מתמטיקה, כי זה דורש המון זמן. ההבדל בין יא' ל-יב' שב-יב' יש יותר משמעות למה בחרת ללמוד- אם בחרת ללמוד הרבה מגמות ורמה של 5 יחידות במתמטיקה ולא סיימת מתמטיקה ואנגלית קודם לכן- עלול היות לך הרבה עומס, אבל אם נניח סיימת כבר מתמטיקה באנגלית ואין לך מגמה קשה או אולי אפילו אם סיימת מתמטיקה ואנגלית ויש לך רק מגמה אחת קשה אז זה הרבה יותר קל...

לדעתי כיתה ט' זה בסדר רק הסיכוי שתגיע לארצי ולעולמי הוא די קטן- למרות שהוא בכל זאת קיים ויש כאלה שעלו בכיתה ט'. כיתה י' לדעתי זה הגיל הכי טוב. הענין הוא שצוברים ניסיון וגם למידה לאורך זמן היא ממש משמעותית ולכן לדעתי כדאי להתחיל לגשת מכיתה ט'.

בהצלחה!!משהי!!
שיייווואווווו איך באאללללליייי אבל אין סיכוי.אנונימי (פותח)

למה אין סיכוי??. אם באלך למה לא?~מישי~

אפילו תלמדי קצת בכל מקרה שווה.. גם בלי להשקיע יותר מדי יש סיכוי טוב להגיע לפומבי

שאלה מהתעניינות (אנונימי אחרת)אנונימי (פותח)

איזה סדר גודל של השקעה החידון דורש? ממש באלי ללמוד, אבל אני שישיסטית... זה מאוחר מדי??מבולבל

ממש לא מאוחר מדי..~מישי~אחרונה

קשה להגיד סדר גודל של השקעה- תלוי לאיזה מקום את רוצה להגיע.. באיזה מחוז את? ואיזה זרם (דתי\ממלכתי)?

היייnechama l

יש ספר כזה שנקרא "התמודדות לחידוני התנך" את יכולה ללמוד מזה אבל זה לא סותר ללמוד את כל התנ"ך בע"פקורץ

לא צריך ללמוד את כל התנ"ך בע"פ..~מישי~

יש דברים שצריך ללמוד בע"פ.. צריך ללמוד בצורה מושכלת ואז הלימוד בע"פ (אני מתכוונת על לימוד בע"פ של קטעים לא על לזכור פרטים) ברובו מיותר. מה שצריך קולטים תוך כדי לימוד, יש קצת דברים שחייבים ללמוד בע"פ (משלי, קהלת, שיר השירים,איוב ותהילים- אף פעם לא יהיה את כולם..תמיד יהיה 2 או 3 וגם זה כשאחד מהם רק לעולמי ולמחוזי יש אחד או שאין בכלל. וגם אין כ"כ הרבה פרקים מכל אחד), ויש כמה דברים שמומלץ. לא צריך להיכנס לפאניקה. בדרך כלל יש גם דברים שאת לאט לאט זוכרת בע"פ בלי ללמוד בכוונה בע"פ (זה כמו,לדוג', שאת זוכרת את תפילת 18 בע"פ- אף פעם לא ניסית ללמוד בע"פ, נכון? זה פשוט נכנס כי את אומרת את זה כל יום..). המחשבה שצריך לדעת בע"פ זה מלחיצה וזו באמת הנחה שגויה. אפשר להיות אפילו חתן בעולמי ולא לדעת את הכל בע"פ.

חידוניסט לשעבראני חי בשביל 42

לא העפלתי לשלב פומבי, כמו רוב המתמודדים. כמעט כולכם לא תהיו חתני תנ"ך עולמיים. וגם מי שכן יצטרך לקרוע את עצמו בשביל זה. בכל זאת, לא מתחרט על הדרך שלי בחידון. למה? לפני כשלוש שנים התחילה מהפכה בקרב מתמודדי החידון, ו... הם התחילו להכיר אחד את השני! ומה יש לומר, מתמודדי חידון התנ"ך הם נוער איכותי ביותר שאני גאה להיות חלק ממנו. אני ממליץ להשתתף בחידון ולו בשביל להתחבר לאנשים המדהימים האלה.

בקבוצה הזאת רוב האקשן קורה. כאן תוכלו להתעדכן לגבי החומר לחידון, תוכלו להכיר חידוניסטים אחרים, ואפילו להגיע לאירועים פיזיים עם חברים מהחידון!

אני ממליץ במיוחד (מי שמזהה מי אני, תתעלמו משם המשתמש. הוא מלפני כמעט עשור)

לימוד לחידון תנך📜📖

פעיל?כלתתנ''ךבעתיד

למישהו יש טבלה של ביטויים תנכיים דומים ושיטות לזכור אותם?

תודה נהרה(שם בדוי)

שאלה בקשר לחידון - מי שמגיע לשלבים הגבוהיםתְכלת

האם השתתפות במחנה לפני החידון העולמי היא חובה?

הבן שלי מתלבט אם להתחיל ללמוד בגלל שלא מתאים לנו מחנה מעורב...
יש תקדים למישהו שלא השתתף במחנה?

בעיקרון חובהבוקר אור

בפועל יש תקדים שנתנו לצאת באמצע המחנה אחרי הפעלת לחצים כבדים של ההורים

אבל לא הייתי בונה על זה

תודה רבה!תְכלתאחרונה
שרשור שאלותקווהניק

מי אמר למי:תנו לה את הילוד החי והמת אל תמיתהו 

האמא האמיתית של התינוק ממשפט שלמה, מלכים.ה' אור לי.

מי אמרה: "אל תראי כי גם זה לך בן?"

המילדת (של רחל)בת סוד
מה היה התנאי בשביל להיות "לראש לכל ישבי גלעד"?
נדמה לימאריץאחרונה

לעבור ולהכות את בני עמון, אבל אני לא בטוח...

מי מצטט בדבריו נבואת נביא לכם ישראל עם שמו, "...היה ניבא בימי... לכן..." ?

(נדמה לי שזו אחת הפעמים הבודדות בתנ"ך, אם לא היחידה, שיש ציטוט ישיר עם שם הנביא...)

טוב, שרשור שאלות שבעז"ה יצליחחובה?

למי שלא מכיר את הפורמט:

אחד שואל שאלה, ואז הבא בתור עונה את התשובה (לא בכותרת! למניעת ספויילרים) וכותב שאלה משלו, הבא אחריו גם עונה, ושולח שאלה חדשה.

וכן הלאה וכן הלאה.

אתחיל:

מי כונה "לוטש כל חורש נחושת וברזל"?

נוסטלגיהאחו

תובלקין

מי ביקש סליחה על חטא עתידי?

(שאלה ששאלו אותי בזמנו)

אאלטחובה?
נעמן ביקש מאלישע? "אך בדבר הזה יסלח (נא)".

מי כונה איש האדמה?

....תות"ח!

נוח

מי מצא את היֵמים במדבר והיכן מצאם?

תשובהיהושפט13
ענה מצא את הימים במדבר ברעותו את חמורים לצבעון אביו.

ומי הזכיר בדבריו "זרע חומר"?

ישעיהותתן אחרית לעמך!

באיזה ספר לא נזכרת המילה ׳אמונה׳: ישעיהו, יחזקאל, דברים, שמות?

כולל הטיות?מאריץאחרונה
זהה הקשר של חגיקווהניק
לא בהקשר של חגי הנביא
#חזרנו - שרשור שאלות שנת התשפ"דיהושפט13
כל שאלה מתקבלת, אפילו החרושות ביותר!

בבחינת: "אפתח בכינור חידתי"

מי היה "אבי כל תופש כינור ועוגב"?

למה לפתוח אחד? יש אחד שפתחו לפני כמה ימיםחובה?
אין לי מושג, שיהיה מסודר...יהושפט13אחרונה
תענה על השאלה...
שרשור שאלותבת סוד

מי שעונה על השאלה שואל שאלה חדשה ~

מתחילה במשהו יחסית קל

מי היכה בבזק עשרת אלפים איש?

אולי יעניין אותך