לנוער הגבעות שכאן: למה אתם לא ציונים?שואל!!

למה אתם לא בעד המדינה? 

כי היא נגד התורה.די"מ
סליחה על הניצלו"שאישיות

בס"ד

אז מה ההבדל בניכם לבין החרדים?

מה זאת אומרת?schk

המצווה היחידה שיש בתורה היא להאמין/לא להאמין במדינה?

מה עם המלכת מלך, מלחמת עמלק ובניין בית הבחירה?

יש מלכות,מחכים למלך המשיח ונבנה ביהמ"קבחורצ'יק

למה זה לא כאן ועכשיו? אה..משום שהגאולה אותה אנו חיים היא קמעא קמעא כך אומרת הגמ',ולכן הכל בתהליכים שהחלו לפני למעלה ממאה שנה..אם חשבת שתקום יום אחד בבוקר ובום ביהמ"ק משיח כולם צדיקים,צר לי להודיעך שלא כך היא הדרך.

הרצי''ה אומר בפירושאיש_בנימין
שהמלוכה נקראת מלוכה ורק צריך עוד קצת לחדד את העיניין ואחרי זה מגיע מחיית עמלק שאיננו יודעים מיהו ואחרכך אפשר לפעול במעשה למען ביהמ''ק....אז ככה שאנחנו ''תקועים'' עד שיתגלה עמלק בבירור
נחמד העיניין..אריאל דל"ת

לפי הרצי"ה יכול להיות שנחכה כמה אלפי שנים עד שנוכל לבנות את ביהמ"ק?

טוב לדעת.

אגב, זאת מחלוקת מה קודם למה, מחיית עמלק או המלכת מלך או בניין ביהמ"ק.

אם דרך המדינה זה ייקח אלפי שניםבחורצ'יק

לכם בדרככם זה ייקח מליארדי שנים.כי אינכם מצליחים להרים בית איך בית מקדש?

תמשיכו לחלום ..על כך שאתם מדינה שיכולה להלחם באוייבים לבנות בית מקדש ומה לא..אה גם ותמשיכו לזלזל בגדולי הדור.

אולי.אריאל דל"ת

ואולי לא.

ואיננו מצליחים להרים בית בזכות השלון הזר שהורס אותו.

תתמוך, תתמוך במדינה שהורסת ישובים, לך תלקק להם, אולי הם יוסיפו כסף לכל מיני ספרים שמתירים הלכות כרת..

סיום ירושת הארץ קודמת למחיית עמלקעמיחי
מחלוקת.אריאל דל"ת
מקור?עמיחי
טענה הלכתתי לכאורה, צריכה להיות מגובה במקור.
זה לא שאתה גיבת את טענתך עם מקור.די"מ
לא חשבתי שתרצה, זה פסוק מפורשעמיחי
דברים כה, יט "וְהָיָה בְּהָנִיחַ יְהוָה אֱלֹהֶיךָ לְךָ מִכָּל אֹיְבֶיךָ מִסָּבִיב בָּאָרֶץ אֲשֶׁר יְהוָה אֱלֹהֶיךָ נֹתֵן לְךָ נַחֲלָה לְרִשְׁתָּהּ תִּמְחֶה אֶת זֵכֶר עֲמָלֵק מִתַּחַת הַשָּׁמָיִם לֹא תִּשְׁכָּח."

לא נראה לי שאפשר לפרש את זה אחרת. .
סבבה.די"מ

אבל אתה כן צריך מקור שנפסק כך (לא שאני מביע דעה בעניין,אין לי מושג)

בכ"מ המלכת מלך קודמת למחיית עמלק..אריאל דל"ת
והקשר לטענות הקודמות הוא?עמיחי
אין קשר, התבלבלתי עם השרשור על המדינה.אריאל דל"ת

צריך המלכת מלך לפני כיבוש הארץ.

וצריך כיבוש לפני היישוב.די"מ

ובנדא,כן אני מכיר את השיטה של הרב עוזי על השתי דרכים לכבוש את ארץ ישראל  בחזקה ובחוזקה.

דווקא אשמח אם תביא לפה משהו כתוב בעניין.

מלחמה היא ע"י עמ"י, מלחמת מצוה לא סתם כולם יוצאיםעמיחי
???מה הקשר?די"מ

ויש מצב אתהה מביא משהו מסודר על העניין הזה של הרב עוזי?אני זוכר נכון,זה הרב עוזי אמר משהו כזה,לא?

אמרת שכיבוש לפני ישוב ועניתי שכיבוש במלחמהעמיחי
אי אפשר לעשות כיחיד.
אנסה למצוא. .
מי אמר?די"מ

ואם כן,אולי גם אי אפשר לעשות יישוב ביחיד?ואולי אי אפשר לעשות יישוב כל עוד אין כיבוש?

אני שואל באמת,אשמח שתפנה אותי למשהו כתוב בצורה מסודרת על העניין.

אנסה למצוא(אם לא אמצא הערב אבקש ממנו ברביעי..)עמיחי
לי דווקא זכור ההפך, ובכיבוש ראשון היה הפוך. .עמיחי
אנסה למצוא מקור מפורש
יש מלכות?אריאל דל"ת

וואלה.

עיין הלכות מלכים ומלחמותיהם ותבין מה זה מלכות.

ואל תגיד לי "לא פוסקים הלכה לפי הרמב"ם" כי זה השטות הכי גדולה שיש..

עיין רמב"ם הלכות חנוכה ותבין מה זו מלכותאלעד

ועל איזו "מלכות" אנו אומרים הלל בחנוכה

זה מה שמצאתי-אריאל דל"ת

בבית שני, כשמלכי יון גזרו גזרות על ישראל, ובטלו דתם, ולא הניחו אותם לעסוק בתורה ובמצוות; ופשטו ידם בממונם ובבנותיהם, ונכנסו להיכל, ופרצו בו פרצות, וטמאו הטהרות; וצר להם לישראל מאד מפניהם, ולחצום לחץ גדול. עד שריחם עליהם אלהי אבותינו, והושיעם מידם והצילם, וגברו בני חשמונאי הכהנים הגדולים, והרגום, והושיעו ישראל מידם; והעמידו מלך מן הכהנים, וחזרה מלכות לישראל יתר על מאתים שנים, עד החורבן השני.

ככל הידוע לי אין עדיין מלך.

אולי תוכל להביא לי מקור נוסף?

הנה:אלעד

"וחזרה מלכות לישראל יתר על מאתים שנים, עד החורבן השני."

מלכי החשמונאים המתייוונים, נציבי רומי והורדוס- נחשבים כמלכי ישראל לדעתך? אלה שעל שלטונם אנחנו אומרים הלל?

אלא מאי? מלכות=שלטון. לאו דווקא שלטון מלוכני כהגדרתו בחוקות העמים, אלא שליטה ישראלית שעליה אנו מודים לה' גם אז וגם עתה.

אולי לא היו יהודים כשרים-אריאל דל"ת

כמו אחאב בזמנו- אבל צורת השלטון הייתה אותו דבר.

ואז יש על מה לדבר על תיקון, אבל אם הממסד עצמו והצורת שלטון שלו מעוותת אין מה לדבר על תיקון, לפחות לא תיקון במסגרת אותו שלטון.

וכן, מלכות בית חשמנואי- עד כמה שהייתה בעייתית עדיין הייתה עם מלך וסנהדרין וכה"ג, לא עם כנסת ובג"ץ ורב ראשי..

אתה טוען שלפחות היו אז מלך וכה"ג וסנהדרין??אלעד

הרבנים הראשיים חוסלו אחד אחרי השני, ולפחות פעמיים (לא כולל בזמן הורדוס) חכמי הסנהדרין נהרגו והיא בטלה לתקופות ממושכות, שלא לדבר שמשך רוב זמנה כשעוד פעלה- היתה מורכבת ברובה מצדוקים.

הכהנים הגדולים נתמנו בעזרת קשרים עם השלטון היוני ואח"כ הרומאי ובצע כסף.

והמלוכה כאמור נשלטה מרחוק ע"י שליטי יוון ואח"כ רומא, ולבסוף הוחלפה לגמרי בנציבים רומאים, עד החורבן.

וכל זה נכלל ב200 שנה שהרמב"ם מכנה "מלכות ישראל".

אז יש לנו מקור להשוואה ולמעט גאווה, כי ב"ה אנו רחוקים מהמציאות הזו כרחוק מזרח למערב.

אבל צורת השלטון הייתה כמו תמיד.אריאל דל"ת

על כל חסרונותיה וקלקוליה.

ממליץ לך לעיין פה http://www.odyosefchai.org.il/TextHome/TextInfo/373

על הבעיה במדינה.

ולא, אין מה להשוות מדינה דמוקרטית וחילונית למלכות ישראל כושלת. זה לא אותה סקאלה..

ויש סתירה במה שאמרת הרגע..-אריאל דל"ת

אתה אומר "מלכי החשמונאים המתיוונים.. אלא מאי? מלכות=שלטון. לאו דווקא שלטון מלוכני.."

וזה ממש ממש לא תומך בטענתך.אריאל דל"ת

אתה אומר שהמדינה הזאת נחשבת מלכות בגלל ש..?

אני הרי לא נגד המדינה כי הי עושה שטויות, שטויות אפשר לתקן. אני נגד המדינה כי זה לא מלכות יהודית.

או שיש לכם איזה מלך נסתר? ביבי נתניהו? אולי הרב לאו הוא כהן גדול?

זה פסיק קטן בסיבות למה לומר הלל.schk

באמת נראה לך שאנחנו אומרים הלל על שלטון הנציבים הרומאים?

זו רק הוכחה שהניצחון על היוונים לא היה זמני.

לועסים שוב ושוב את אותם הטענות.יזהר

אני מצטט מתוך הקובץ שהבאתי בשרשור השני:

מכל מקום, גם לולא הדיון ההלכתי הזה, ברור שאין שום חיוב הלכתי לייסד חג לדורות בגלל אפשרות של קיום מצווה, ואפילו היא מצווה כללית שחיכינו לה שנים רבות. לא מצאנו שנקבע חג לדורות על כיבוש הארץ על ידי יהושע או משיחת שאול ודוד למלך. גם חנוכה אינו חג בגלל העצמאות המדינית, וכמו שהוכחנו במקום אחר באופן ברור, שמה שכתב הרמב"ם "שחזרה מלכות לישראל יתר על מאתיים שנה עד החורבן" הרי זה מסביר את קביעות הנס של ניצחון המכבים וכן את הסיבה שאומרים הלל, בניגוד לפורים בו "אכתי עבדי אחשוורוש אנן", אבל בשום אופן לא ניתן לומר שחזרת המלכות היא סיבת החג. הסיבה מבוארת בהרחבה בדברי חז"ל ובתחילת דברי הרמב"ם שם: על הניצחון הרוחני שניצחנו את יוון וניצלנו מגזירותיהם. הרמב"ם גם לא התכוון לכלול את ינאי המלך וכדו' בכלל "חזרה מלכות לישראל", כפי שרוצים לטעון בדבריו. הרי גם שלטון פומפיוס והרומאים בארץ ישראל נכלל בתוך "מאתיים שנה עד החורבן", ובוודאי שאינו יכול להיקרא "מלכות ישראל". הרמב"ם בסך הכל רצה לציין שניצחון המכבים היה בר קיימא, ונקט "עד החורבן" משום שאחר החורבן נסתם הגולל לגמרי על אפשרות כזו. ברור לחלוטין שלוּ היה שלטון ינאי המלך מתחיל מיד אחרי ניצחון חנוכה, לא ניתן היה לקבוע חג לדורות, למרות שינאי היה יהודי, וכמו שמדויק היטיב בלשון הרמב"ם שם, שטרח לציין: "והעמידו מלך מן הכהנים".

ציטוט נוסף בעניין זה:יזהר

הפעם מהחוברת עולים על דרך המלך (נראה לי שלזה כוונתו "כמו שהוכחנו במקום אחר")

ב. חנוכה כיום עצמאות?

יש המוכיחים מהרמב"ם, שיש לחגוג ולשמוח על שלטון יהודי, גם אם הוא חוטא ופושע. שהרי הרמב"ם כתב בהלכות חנוכה (פ"ג ה"א): "בבית שני כשמלכו יוון, גזרו גזרות על ישראל ובטלו דתם ולא הניחו אותם לעסוק בתורה ובמצוות, ופשטו ידם בממונם ובבנותיהם ונכנסו להיכל ופרצו בו פרצות וטמאו הטהרות, וצר להם לישראל מאוד מפניהם ולחצום לחץ גדול, עד שריחם עליהם אלוקי אבותינו והושיעם מידם והצילם וגברו בני חשמונאי הכהנים הגדולים והרגום והושיעו ישראל מידם, והעמידו מלך מן הכהנים, וחזרה מלכות לישראל יתר על מאתיים שנה עד החורבן השני". ולמה הזכיר הרמב"ם את הנקודה שחזרה מלכות לישראל? אלא מכאן - טוענים כמה תלמידי חכמים גדולים - שחזרת המלכות היתה העילה לקביעת חנוכה כחג, וזאת למרות שמלכות זו לא היתה צדקת כל-כך, בלשון המעטה, כידוע מן ההיסטוריה.

אבל נראה שאין זו כוונת הרמב"ם כלל. ראשית, הרי הרמב"ם מלמד אותנו שמלך שאינו הולך בדרך התורה והמצווה - מצוה לזלזל בו, ואינו נחשב כמלך. שנית, אם החג נקבע בגלל העצמאות בלבד - אין משמעות לכל האריכות הגדולה בראש ההלכה ברמב"ם. שלישית, ה"עצמאות" אינה מוזכרת כלל בתפילת "על הנסים", ומכאן שלא היא הנקודה. רביעית, לפי זה, מדוע לא חוגגים "עצמאות" על מלכות ישראל שהיתה בזמן בית ראשון? וחמישית, אם חג החנוכה נקבע בגלל חזרת המלכות - צריך היה להפסיק לחגוג את חנוכה לאחר חורבן בית המקדש, כמו שברור שאם מדינת ישראל היתה נחרבת, חלילה - כבר לא היו חוגגים את יום העצמאות.

לכן נראה פשוט, שאחר שהרמב"ם מפרט את כל גזירות היוונים והצלת ישראל שאחר-כך - עדיין יש לבדוק האם היתה זו אפיזודה חולפת, או ניצחון אמיתי שניתן לחגוג עליו. ואומר הרמב"ם שמכיוון שההישג נשאר למעלה ממאתיים שנה, הוא נחשב ניצחון אמיתי על היוונים. אך ההודאה איננה על עצם המלכות, שכן המלכות עצמה הייתה באמת בעייתית.

ההבדל הוא שהחרדים נגד המדינה כי היא רוצהאריאל דל"ת

להביא את הגאולה ולדחוק את הקץ.

ואני [סליחה בנדא, לא הכללתי את נוער הגבעות, כולנו יודעים שנוער הגבעות האמיתי זה נחלה.] נגד המדינה כי היא כבר לא מקדמת את הגאולה, להיפך..

בטח..בחורצ'יק

אני לא יודע על איזו גאולה אתה מדבר,אולי גאולה שיבוא מלך המשיח לא יודע איזה הרבי הרב גינזבורג או אולי איזה גיבעון,וייבנה ביהמ"ק הכל ב'בום'.אבל זה לא כך,אם אתה רוצה לראות איך היא הגאולה,אתה צריך לבדוק בתורה

ואז תיראה שמה שנעשה ע"י המדינה זה ממש ע"פ התורה,הנביאים וכ'ו..חלק מתהליך הגאולה.

אני לא יודע איזה גאולה אתה רוצה-אריאל דל"ת

אולי גאולה שתארוך כמה אלפי שנים, אולי גאולה שהרבי אבינר יביא, אולי איזה ממלכתי שמלקק למדינה יצליח לבנות בית מקדש, או שבכלל לא צריך בית מקדש?

עיינתי בתורה, בנביאים, בראשונים ובאחרונים- לא ראיתי שום מקום שבו כתוב שהמדינה תהיה חילונית, ציונית, שכל מטרתה הוא לקעקע את היהודי שומר התורה והמצוות וליצור פה עם יהודי שהוא ככל הגויים.

ראיתי על מלכות שהיא עם מלך יהודי, שמקיים מצוות, עם סנהדרין, עם בית מקדש ומלך המשיח. [כן, ובלי גויים בארץ ויהודים ששומרים על מצוות שהעבירה עליהם היא כרת.]

בתורה כתוב שקודם עם ישראל יחזור לארץ אחרי זה בתשובבחורצ'יק

-ה .לכן צריך סבלנות.זהו בשתי מילים פשוט מאוד גם טיפש יבין זאת.

ואני לא נוהג להוציא מידי חודש משיח וגם השם שכתבת כדי להרגיז (ולא הצלחת אגב) לא טענתי שהוא המשיח.

בחורצ'יק-כויסף ליויסף

בס"ד

מאיפה הבאת את זה שאנחנו חושבים שבית המקדש ייבנה ב'בום'?!

אם כבר זה הממלכתיים שחושבים ככה...ובעניין הגאולה קמעה קמעה

נראה לי לעניות דעתי שאנחנו אלה שהכי מאמינים בזה כי אתם (הציבור הדתי הלא הוא - "הממלכתיים" )

חושבים שהנה הגענו לגאולה כי מדינת ישראל היא אתחלתא דגאולה וכו' וכו' אז צר לי לבשר

לך חביבי שמדינת ישראל היא אתחלתא דגאולה כי היא הביאה לכך שיקומו יהודים פחות גלותיים

אבל שם זה נגמר! כי משם והלאה היא מחללת את שם ה' בצורה שהיא בלתי נתפשת...וזה שהיא חלק

מהגאולה לא מכשיר את השרץ! אלא אומר שצריך להמשיך בגאולה עם ממסד יהודי!!!! ומדינת ישראל היא גוף שבמהות

שלה היא אינה יהודית.....שתזכה לפקוח את עיניך(עד לפני חצי שנה החזקתי בדעות כמוך...אז יש סיכוי שתתפקח)

הוא מניח מראש שהוא יודע מה כל אחד פה חושבאלירז

והוא מאמין על פי הסתכלותו - שאנחנו לא מסוגלים לראות דברים בתהליכים

אלא חייבים כאן ועכשיו.

הוא אף פעם לא טרח להקשיב, אלא לחבר חלקי אמירות ולבנות את מה שהוא מאמין שאנחנו חושבים

בצורה הכי שטחית שאפשר, כי ככה קל יותר להתמודד עם דעה של מישהו אחר.

זה בסדר- גם להורים שלי לקח הרבה זמן להתנתק מהתפיסה הזו ולשמוע באמת מה אני חושבת

ולא מה הם חושבים שאני חושבת..

קראתי פה מספיק את דעותיכם הקלוקלות וזה הספיק ליבחורצ'יק

השיא נשבר הערב,וזו תגובתי.

מדינת ישראל היא מלכותבחורצ'יק

לגבי הרבה מובנים..וכמובן היא יכולה להתשכלל.

אבל בלי סבלנות, ולחשוב שאם לא תקריץ איזה משיח מגיבעה כלשהיא שישחט ערבים ויבנה את בית המקדש תוך דקה כי אם הוא יחכה שנייה אז הוא מרגל משת"פ ממלכתי ועוד זו לא גאולה, אז תדע שזה לא הולך ככה אולי המצאת ברית חדשה חדשה 2014 בה כתוב שזה יהיה כך -לא בתורה שלנו.

מי שחושב שבית המקדש יבנה בבום זה אתה,די"מ

זה ממש לא יקרה בבום,יקח זמן להרוס את כיפת הסלע (כמה ימים) ועוד הרבה זמן לבנות בניין כל כך גדול.

מסכים איתך.אבל אתה מדמייןבחורצ'יק

שתוכלו כפי שאתם לבנות אותו.ואני חושב שייקח קצת זמן עד שעמ"י יהיה מוכן ואז תהיה עתירה לבג"צ בעניין בית המחבלים על הר הבית השופט יאשר ואז חוק בית המקדש .זה הרבה יותר הגיוני מאשר שקבוצה בת כמה עשרות תפוצץ את כיפת הסלע.ותקים את בית המקדש.

סבבה,אולי.די"מ

הרבמ"ם כבר אמר שלא נדע איך זה יהיה עד שזה יהיה.

אבל איך הגעת לזה שאנחנו חושבים שזה יגיע בבום?

זה שאנחנו חושבים שהתהליכים צריכים להיות בצורה שונה מאיך שאתה רואה את התהליכים לא אומר שאנחנו חושבים שזה יקרה בבום.

איך תהליכים בדיוק?בחורצ'יק

אני רואה לפניי דרך תהליך..רואה את הדברים הגדולים שעברנו,את הקיבוץ גליות הקמת המדינה יישוב הארץ לכן יותר הגיוני גם את בית המקדש. אבל אם אתה כופר בכל זה,אתה אומר שהתהליך הוא אחר אני לא יכול לצייר לעצמי ציור של התהליך שלך ובניית בית המקדש אלא רק ע"י 'בום' ..תוכל 'לצייר' לי את התהליך שלך?

כן,וכבר עשיתי את זה בעבר.די"מ

ככל שנציף על פני השטח את הבעיות שמדינה ולמה היא לא יהודית,המדינה תלחם בנו תכניס אותנו לנו לכלא (אולי אפילו תהרוג) ובסוף כשניהיה בשפל זה יפרוץ,איך בדיוק?יש כמה ציורים,בכל מקרה ה' הוא זה שיחליט איך זה באמת יהיה ,אחד מהחברה רשם משהו,אני צריך למצוא את ואני יעלה את זה לפה בעז"ה.

בכל מקרה יש ציור,אתה יכול לחשוב שאנחנו חיים  בסרט,אבל כן יש ציור איך זה קורה.

אולי.אריאל דל"ת

זה גם היה ממש לא הגיוני שכמה מחתרות יצליחו להפיל אימפריה כמו בריטניה בזמנו.

זה גם לא היה הגיוני שצבא כ"כ קטן ניצח את כל צבאות ערב ב6 ימים.

זה גם היה לא הגיוני שהחשמונאים ינצחו את מלכות יוון.

אבל מה שעוד יותר לא הגיוני מזה שכמה סהרוריים יפוצצו את כיפת הסלע ויבנו בית מקדש זה שמדינה שכל המטרה שלה היא לקעקע את היהודי שומר התורה והמצוות ולהפוך אותו להיות כמו כל גוי אחר תעביר חוק שאומר שהכוח של המדינה הוא מיניאטורי והפסיקה היא לפי סנהדרין ומלך. נכון?

מה האינטרס של בג"ץ ודורית בייניש ועוד כל מיני שרצים שיושבים על כסאות עם גלימות שחורות להעביר חוק של בניית בית המקדש?

אגב, היה על זה פעם דיון משפטי, אתה יודע מה הערבים טענו? "בואו נעשה הסכם, הר הבית יהיה שלנו- עד שייפול בית מקדש שלכם משמיים, אנחנו מבטיחים לפנות אותו ברגע שזה יקרה".

וזה רציני לגמרי.

המחתרות היו עם ישראל.בחורצ'יק

גם החשמונאים וצה"ל אבל אתה בדיוק מתכחש לכל זה למדינת ישראל ולא בטוח שאם היה איזה אחד שמאוכזב מהמחתרות כולן\מהחשמונאים\מצה"ל הדבר יעלה בידו ויצליח לגאול את ישראל..ואדרבה תלמד מהדוגמאות שהבאת שאע"פ שהמצב לא היה אידיאלי זה לא מנע מהם להמשיך להתקדם ולצעוד והם גם הודו על הקיים וכן עד היום עם החשמונאים.

המחתרות לא היו עם ישראל,די"מ

בטח לא לא הלח"י והאצ"ל אבל אפילו ההגנה,רוב היישוב היה לו טוב עם הבריטים ולא אהב את הקיצונים שעשו בלאגן.

(ובטח רוב עם ישראל בכל העולם כולו)

פשוט בתקופת המחתרות כולם היו תומכים נלהבים של הלחיאריאל דל"ת

<צ>

ולא, רוב העם בתקופת החשמונאים היו מתיוונים, הם היו מעטי מעטים.

וגם רוב העם בתקופת המחתרות בכלל היו בגרמניה ופולין.

וגם רוב העם כיום עדיין חיי בחו"ל, כל שכן בתקופת מלחמת ששת הימים.

לא הצלחתי להבין את הניסוח של דברייך, אז קצת קשה לי להבין במה אני מואשם.

ולגבי הטענה ששמעת מאלעד ש"החשמונאים לא היו מצב אידיאלי", הם לפחות היו ברי תיקון פנימי, לא כמו הקליפות ששולטות היום בעמ"י.

ברור שמדינת ישראל היא מלכות.אריאל דל"ת

הרשעה.

מהרה תעקר ותשבר ותכלם ותכניעם.

לא ידעתי שנהית פוסק הלכה מר די"מ?גםגם
אז עכשיו אתה יודע.די"מ
עבר עריכה על ידי די"מ בתאריך ב' באייר תשע"ד 17:57
ובנימה יותר רצינית-
מה הקשר?
אני כן(במידה)! ויש עוד רבים.עמיחי
ולמה אתה חושב שהם לא ציונים?בן של מלך
ב"ה
הם כנראה הרבה יותר ציונים ממך!
ובעד מדינה?
מי לא בעד מדינה? כולנו בעד מדינה! כמובן מדינה שפועלת לפי חוקי ה' יתברך!
^^^^^ גם נכון רבים לא מגדירים סתם מפחד להדמותעמיחי
לאנשים ממפלגת העבודה שמגדירים עצמם ציונים! !
ואם יש נוצרי שחושב שהוא יהודיבן של מלך
ב"ה
זה ימנע ממני לקרוא לעצמי יהודי??
אם יש כצה אנשים הזויים שעושים דברים שאסור לעשות בשם הציונות זה אומר שאני לא ציוני?
זה אומר שהאיש שעושה את מה שהוא עושה הוא לא ציוני!
אני לא ציוניהמצב חסה

מה שדי"מ אמר.

הפסד שלךבן של מלך
זה בסדר, אתה גם כנראה לא היית יהודי בזמן השואהעמיחי
ובאופן כללי אתה מה שנראה לך, בלי להתייחס להגדרות כפי שהם אצל שאר האנשים(מתבסס על מה שכתבת בשרשור "שואה ללא גבורה").
השאלה היא איך אתה מגדיר ציוניאש להבה
כי אם בעד מדינה-נראה לי כולם רוצים מדינה יהודית. אבל ציוני כמו שזה היום,שתומכ מדינה שלא לפי חוקי התורה אלא חוקי גויים, זה משהו אחר..
זה כבר נושא לשרשור נוסף והתכבדתי לפתוחעמיחי
זה :תומך במדינה,שהיא עכשיו חלקית לפי חוקות גוייםבחורצ'יק

בינתיים.

אז היית תומך גם בשלטון בריטי פה בארץ?אריאל דל"ת
לא מה לא ברור?!בחורצ'יק

שלטון ישראל,מה שיש לתקן,יתוקן,מה זה נוגע לתהליך הגאולה? ולהיפך הנביא אומר שאחרי הקיבוץ גלויות ה' יזה עלינו מים טהורים ויתן לב בשר קראנו את זה אך לפני כמה שבועות בהפטרת פרשת פרה..

קראנו גם על מצורע ועל מות בני אהרון.אריאל דל"ת

כשאנחנו באים להתסכל איך אנחנו צריכים לפעול למען הגאולה אנחנו לא מתעסקים בדברי אגדה, מתעסקים בהלכה הפרקטית.

בדיוק כמו שבשביל להביא את הגאולה אני אפעל למען זה שכל עמ"י ישמרו שתי שבתות ואז תגיע הגאולה מאליה..

ומה שלטון ישראל במה שיש פה עכשיו? שמי שעושה את כל הצרות עשה ברית מילה? הרי זה בדיוק אותו שלטון, דמוקרטי, חילוני, חוקי המשפט הם אותם חוקי המשפט, מערכות הממסד נשארו כשהיו, היחידים שהתחלפו זה העומדים בראשם, וזה לא שינה כהוא זה את ההתנהלות בשטח. אולי חוץ מהעליה לארץ שאפשר לציין לזכותם של הקליפות.

זאת הבעיהבחורצ'יק

שמסתכלים על התנ"ך כאגדות. לא חיים אותו.זו אגדה,אבל צריך להתנהג אחרת. מכאן הכל נובע.זו הבעיה.

תנ"ך זה לא סיפורי אגדות ,זו תורת חיים,דרך חיים.

מי שמסתכל על התנ"ך כפי שאתה מסתכל,לא נישאר ממנו הרבה ומזרעו (ע"ע רפורמים,ניאו רפורמים וכ'ו)

בדיוק הפוך,די"מ
הרפורמים והניאו רפורמים כמו הציונים החילונים (בן גוריון ודומיו).דווקא מחזיקים מאד מהתנ"ך אבל לא על ההלכה למעשה.
ונראה לי לזה הוא התכוון
אז תעיין רמב"ם הלכות מלכים פרק י"ב.אריאל דל"ת

או שגם הוא רפורמי? אולי יש על זה שיעור מוקלט של מעוז ומגדול?

ולמי שמתעצל-

אמרו חכמים אין בין העולם הזה לימות המשיח אלא שיעבוד מלכיות בלבד יראה מפשוטן של דברי הנביאים שבתחילת ימות המשיח תהיה מלחמת גוג ומגוג ושקודם מלחמת גוג ומגוג יעמוד נביא לישר ישראל ולהכין לבם שנאמר הנה אנכי שולח לכם את אליה וגו' ואינו בא לא לטמא הטהור ולא לטהר הטמא ולא לפסול אנשים שהם בחזקת כשרות ולא להכשיר מי שהוחזקו פסולין אלא לשום שלום בעולם שנאמר והשיב לב אבות על בנים ויש מן החכמים שאומרים שקודם ביאת המשיח יבא אליהו וכל אלו הדברים וכיוצא בהן לא ידע אדם איך יהיו עד שיהיו שדברים סתומין הן אצל הנביאים גם החכמים אין להם קבלה בדברים אלו אלא לפי הכרע הפסוקים ולפיכך יש להם מחלוקת בדברים אלו ועל כל פנים אין סדור הויית דברים אלו ולא דקדוקיהן עיקר בדת ולעולם לא יתעסק אדם בדברי ההגדות ולא יאריך במדרשות האמורים בענינים אלו וכיוצא בהן ולא ישימם עיקר שאין מביאין לא לידי יראה ולא לידי אהבה וכן לא יחשב הקצין אמרו חכמים תפח רוחם של מחשבי הקצים אלא יחכה ויאמין בכלל הדבר כמו שבארנו.

אז א' בכח מה אתה מתיימר לומר שזו לא גאולה?בחורצ'יק

שזה לא אמור להיראות כך?

ב' הרמב"ם אומר כפי שציטטת א"כ לא הדגשת,שהכל לפי הכרע הפסוקים.

ג' מה הרמב"ם אומר שלא זה אגדות ואילו אלו לא אגדות ומדרשים בנושא,אלא תורה שניתנה ללמוד,וכן הנביאים ,נבואה שנכתבה נצרכה לדורות.מי שמזלזל בתנ"ך ורואה בו סיפורי אגדות וגיבורים וכ'ו  הוא חלש באמונה ולכן לא נתפלא אם הוא או מצאציו 'יצא לתרבות רעה' כרפורמים ניאו אורתודוכסים\רפורמים וכ'ו כמו הבעיות שבחו"ל.

א' אולי זה "ימות המשיח"אריאל דל"ת

ובין ימות המשיח לגאולה יש דרך, זה לא אותו דבר.

[כי כתוב "אין בין עולם הזה לימות המשיח אלא שיעבוד מלכויות בלבד" ונכון לעכשיו אנחנו עדיין בשיעבוד מלכויות, השאלה היא באיזה רמה.. טוב, צריך לדון בזה.]

ב' הכרע הפסוקים הכוונה היא פסיקת ההלכה. הרי גם כתוב "וגר זאב עם כבש" וידועה דעתו של הרמב"ם על זה.

ג' תודה על האיחולים, אני מקווה שבכל זאת צאצאי לא יצאו לתרבות רעה, כמו שאתה חוזר ואומר. אבל בכל מקרה- אני לא מזלזל בתנ"ך ולא רואה בו ספר סיפורים לפני השינה, אולי מי שמזלזל בתנ"ך וחושב שהגאולה תגיע מאליה, שהמשיח יגיע רכוב על חמור ונישא על כנפי רוח, שיגור זאב עם כבש, ויש לי בתוך החזה לב מאבן והרופאים סתם מבלבלים את השכל- הוא זה שמזלזל בתנ"ך, לא אני.

כשאנחנו רוצים לבנות את ביהמ"ק אנחנו צריכים להתסכל במסכת מידות ולראות איך בונים, לא לקרוא סיפורי חסידים על עזרה שמימית שמגיעה בדרך נס. אנחנו אמורים לבנות את המנורה, לא לזרוק אותה לאש ולצפות שיקרה נס, אנחנו צריכים לבנות מזבח- לא לחכות שהר הזיתים יבקע לשתיים ומשם יצא חמור לבן שילמד אותנו איך בונים מזבח.

א' קץ גלות פירושו התחלת גאולהבחורצ'יק

אני לא יודע מה אתה לא רואה או את דברי הגמרא או את פירות הארץ.גש למכולת אם כן או לבית המדרש.

ג' גם אני מקווה ואני מדבר על הרפורמים ואם אתה מצטרף אליהם מדוע שתהיה שונה מהם?

ד' הכי שטותי זה לטעון שאני חושב שהגאולה תבוא מאליה וכל זה,איפה טענתי את זה? זו בדיוק נקודת המחלוקת עם החרדים.. אדרבה,אתה הוא זה שלא רואה את כל התהליך הקמעא קמעא והוא קיבוץ גלויות יישוב האץר וכיבוש וכ'ו לא צריך לחזור על כל זה..ה' לא מציע לזלזל במה שכתוב בתורה גם אם בגאולה השלישית זה לא יהיה כן..בכל אופן לא לזלזל בדרך בה המנורה נבנית אז,לא לזלזל בנבואה עם הר הזיתים,לא לזלזל ברש"י ובבעלי התוספות שגם הם היו ראשונים כמו הרמב"ם ושיטתם לגבי בניין בית המקדש,גם אם להלכה זה כמו הרמב"ם.או שזה "רבאק.מה הקשר רשי ותוס זה לא נערי גבעות!!!!"

א' אם אתה צריך את פירות המכלת כדי לראות שא"י נגאלתאריאל דל"ת

כנראה יש לך בעיה גדולה בראית המציאות. כן, ההתישבות בא"י זה חלק מהגאולה, אתחלתא, אמצעיתא, סייפא- איך שתכנה את זה.

אבל מדינת ישראל היא לא אתחלתא דגאולה. נקודה.

ג' ממתי אני חובר לרפורמים? בזה שאני לא חושב שיש לי אבן בתוך החזה?

ד' בוא אני אסביר לך מה הרמב"ם התכוון שהוא אמר לא להתעסק במדרשי אגדה.

נגיד יש איזה מדרש אגדה אחד שכתוב על זה שכמו שהשמש עולה קמעא קמעא כך היא גאולתם של ישראל.

אז מה יעשה מי שמתעסק במדרשי אגדה? יהפוך את זה לכל התורה שלו- ממילא ברגע שמישהו יציע איזה רעיון מציאותי וריאלי לבניית בית המקדש הוא יבוא ויצעק עליו- "הלוו? קמעא קמעא!! למה אתה ממהר?"

או נגיד שהוא עוסק במדרש אגדה על זה שבדור של המשיח הדור יהיה חצוף, מה הוא עושה? הוא יחנך את ילדיו להיות כמה שיותר חצופים- כדי שהמשיח יפול מהשמיים כמה שיותר מהר. במקום למנות מלך שיבנה את ביהמ"ק וככה יהיה מלך המשיח בוודאי.

אני לא מזלזל, אבל כשאני בתור סופר סתם רוצה להכין תפילין- אני לא מחפש מדרשי אגדה, אלא שו"ע והלכות. מדרשי אגדה וסיפורי חסידים על תפילין לא נפסקו להלכה.

זה קצת סותר אם אתה מגדיר את עצמך כתלמיד הרב כהנאמרדכי
בס"ד

או שאתה לוקח רק את הנקודות של א"י ופגיעה באויב?
זה לא תלמיד אמיתי.
למי הגבת?עמיחי
למי ששירשרתי - המצב חסהמרדכי
זאת לא טענה.אריאל דל"ת
עבר עריכה על ידי אריאל דל"ת בתאריך ד' באייר תשע"ד 14:49

הרב בנימין התנתק מהמדינה, בתור הממשיך של הרב כהנא.

גם אם הוא מגדיר את עצמו כתלמיד של הרב כהנא ז לא מחייב אותו להיות כפוף למדינה.

ולא, אני לא מזדהה עם מה שהמצב חסה חושב, רק הערתי.

אנחנו ציונים יותר מאלה שעובדים למדינהאבא שמואל

אצלינו, ב'ותחזינה עיננו בשובך לציון', אנו נושאים עינינו להר הבית ולמקדש. ולא להר הרצל או לכנסת.

למה אנחנו לא בעד מדינה של כל אזרחיה? כי אנו מייחלים למדינה יהודית על כל שטחי א"י. ו'המדינה' באופן עקרוני ועקבי מתנערת מכל צל של משהו שנובע ממנו ריח יהודי/תורני.

מה אתם עושים ביום העצמאות?שואל!!
קודם שתהיה עצמאותאבא שמואל

אח"כ נחשוב מה לעשות.

אולי נעלה להר הבית.

תשאל את סבא רבא שלך איך הוא מגדיר את המצבותן טל

עכשיו...תבקש שיתגלה אליך בחלום, אולי זה יקרה... (אלא אם כן במקרה הוא עדיין חי ואז פשוט תשאל אותו) תספר לו על מדינת היהודים וכו' וכו', ותשאל אותו איך הוא מגדיר אותה, האם זה עצמאות או לא.

מדהים איך כל כך הרבה אנשים המגדירים את עצמם מאמינים כופרים כל יום מחדש בטובתו של הקדוש ברוך הוא. מעין שילוב מודרני של חטא העגל, חטא המרגלים וחטא המעפילים גם יחד.

זה הצרות של הסתר הפנים. שאנשים לא מוכנים להודות גם כאשר לעיתים הפנים נגלות אליהם בצורה כזאת ואחרת. מסרבים להודות שזה קרה, מעדיפים להמשיך לחיות בהסתר פנים, זה הכי נוח. כי מי בכלל רוצה שהקדוש ברוך הוא יביא לו גאולה בדרך שהקדוש ברוך הוא רוצה - אם זה לא גאולה לפי לוח הזמנים שלי, אם זה לא גאולה בדיוק לפי איך שאני תיכננתי ורציתי שהיא תהיה - אז זה כלום, זה יסוד הרוע. אני רק מקווה שה' לא יתחרט לנגד אנשים כמוכם ויגיד, נו טוב, אני רואה שהם לא רוצים את הגאולה שלי, ניתן להם להסתדר לבד.

ואולי זה בעצם מה שאתם רוצים, להסתדר לבד, שה' לא יתערב לכם חס וחלילה בגאולה שלכם, שיתן לכם לנהל את העניינים ולקבוע איך היא תהיה. חס וחלילה שה' יקבע שהגאולה תתחיל שלב ראשון על ידי כופרים גמורים - מי ישמע כדבר הזה??? ה', בחייאת רבאק, תעזוב אותנו בשקט ופשוט תן לנו להביא את הגאולה לבד, אתה בינתיים עושה רק נזקים...

(ולמתקשים: <צ>)

ותן טל +בחורצ'יק, אתם לא מדברים בכבוד!אלירז

כולם מבחינתכם סתומים.. וככה מתחילים שיח שלא מגיע לשום מקום.

אתה לא חייב להסכים עם דעה מסויימת.

תכבדו את האדם שעומד מאחורי הניק ומשמיע אותה!!!

(בטח כשאתם לא יודעים מי הוא)

מעניין אותי מה כל כך מאיים עליכם בעמדה הזו שאתם חייבים תמיד לענות בציניות ולעקוץ..

כביכול נשארים בטיעונים ענייניים, אבל בסופו של דבר מפזרים המלצות אישיות על פסיכולוגים ורבנים - או בני משפחה שכדאי להתייעץ איתם..

אי אפשר לדבר אחרת?!

בחייכם!!!

אני אשתדל לא לרדת יותר מידי לרמה הזאת, אבל:ותן טל

את מוזמנת להסתכל בביטויים שכתבו לי ולעוד כמה, ולהגיד בדיוק אותו הדבר גם לצד השני...

אז כמובן שעכשיו יתחיל משחק האשמות "לא, אבל זה בעצם אתם התחלתם וכו' וכו' וכו' בלה בלה בלה". טוב, אני באמת לא ארד לרמה של מי "התחיל" ומי לא, רק קצת חורה לי שכאשר את כבר רואה לנכון להעיר על סגנון, וכו' - את עושה את זה רק כלפי הצד השני ולא מפנה את הביקורת הזאת גם כלפיך. אם את כבר מפנה את זה - תהיי הוגנת ותכתבי את זה לכל אחד.

מצטער, כשמישהו כותב "הציונים ימח שמם" - לא אכפת לי למי או למה הוא התכוון - מבחינתי הוא איחל לי ימח שמי. על זה לא ראית צורך להעיר לאותו אדם, כי ברור שהוא "לא התכוון" וכו' וכו'.

ובכן, את כל לימודהזכות שאת עושה לצד השני, את מוזמנת לעשות גם עלי, או להיפך - אם את לא מלמדת זכות עלי, אל תלמדי זכות גם על הצד השני. ולא רק בנוגע אלי אלא גם בנוגע לתקיפות ציניות ומלגלגות על כל מיני רבנים כאלו ואחרים...

לגוף העניין, ממש לא שמבחינתי כולם סתומים, ואני יכול להוכיח לך את זה שכלית די מהר, אם תרצי: אני, עם סתומים, לא מדבר בטענות שכליות ועובדיות, אלא פונה יותר אל הרגש שלהם, שהוא מעבר לשכל, כי זה השפה שהם יכולים להבין. אני מכיר כמה אנשים שהם באמת מפגרים במלוא מובן המילה - בלי להעליב, פשוט באמת יש להם פיגור שכלי או אטימות או איך שתרצי לקרוא לזה - ואיתם אני לא מתחיל לדבר בצורה של היגיון צרוף, טענות מוכחות וכו'.

בהודעות שלי באתר, להבדיל, אני מאוד מקפיד להעלות טענות שיש בהן בשר, שמבוססות על אמיתות, על עובדות, על מציאות, על שכל ישר. ככה לא מדברים עם סתומים. אני מעלה טענות כאלה ולא פונה ישר לצד ה"ריגשי" - בדיוק כיוון שאני לא חושב שהצד השני סתום.

את יכולה לקבל את זה או לא, אבל את ההערה הראשונית שלי, לכל הפחות, כדאי שתקחי לתשומת ליבך.

כל טוב

דמגוגיה בשקל. הרי ברור לך שה"ציונים ימח שמם"אלירז

הם לא אתה וחבריך שמאמינים שמדינת ישראל היא אתחלתא דגאולה

אלא שלוחי המדינה - היס"מ, המשטרה והצבא שעושים דברים חמורים.

לא שאני הייתי אומרת דבר כזה, אבל אתה קצת מחפש ממה להיעלב - לא נעשתה פנייה אישית אליך באמירה על "הציונים".

כך או כך - 

אתם יכולים שניכם להמשיך ולהאשים את הצד השני, והם ימשיכו ויאשימו אתכם.

מה שקורה בפועל - אתם מזועזעים מאמירות שונות - שאתם מחברים בין כמה חבר'ה שכותבים פה מהעבר השני של המתרס

ונוצרת אצלכם איזו מן חשיבה מעוותת, כי באמת אין קשר בין אמירה של בחור אחד לאמירה של בחור אחר.

כל אחד מנערי הגבעות מחזיק באג'נדה שאולי דומה בבסיס, אבל שונה בפרטים ובנימוקים שלה..

ולכן לא שייך ללמוד ככה את המצב.

בכל אופן - אני רואה שההזמנות שלנו ליצהר נשארות פתוחות ולא מתממשות - 

אבל אני בהחלט אראה בעין יפה - אם תקפצו אלינו

(ותודיעו איזה שעתיים לפני שנכין קצת עוגות ובשר..)

יש לנו קראוון ממש כיף ואחלה משחקי קופסא! בין לבין אפשר לדבר גם על דברים ברומו של עולם..

חג שמח לחוגגים!

קודם כל, זה לא רק הקטע של הציונים...ותן טל

אם היית מתאמצת לחפש היית מוצאת כמה ביטויים לא ערבים לאוזן שכתבו עליי..

דבר שני, גם אני כשאני מדבר על נערי הגבעות אני לא מדבר באופן פרטי על די"מ או אריאל או מי שלא יהיה - אני מדבר על נערי הגבעות שעושים דברים חמורים ובלה בלה בלה... ככה שאין להם מה להיעלב.. (בערך  אותו רמת טיעון שאת הבאת... )

אני בסך הכל רואה שאת קופצת ומזדעקת על כבוד הצד השני אבל כשפוגעים בצד שלי בכל מיני אמירות, את לא ממהרת לכתוב הודעה כזאת תקיפה...את כמובן לא חייבת, אבל אני רק הסבתי את תשומת ליבך לכך, אם ברצונך להיות אובייקטיבית. כי אם אין ברצונך להיות אובייקטיבית ברצון "להשכין שלום" - הרי שאין לי באמת שום טעם להקשיב לך בחצי אוזן אפילו במחילה...

ומאוד נוח את נערי הגבעות לחלק למליון פרטים שונים שכל אחד חושב אחרת ולכן לא שייך "להאשים אותם באמירות שונות" - אבל את כל הצד השני להפוך לגוש אחד שכמובן שאפשר לזרוק אבנים על זה, לשרוף את המוצב הזה, ולקרוא לאח שלי נאצי (סיפור אמיתי. אומנם אני לא יודע אם מי שקרא לו ככה היה נער גבעות, יש סיכוי כלשהו שזה היה שמאלן קיצוני מתייפיף, אבל גם דוגמאות כמו אלו לא חסר...) - וכל זה בלי להתחשב במה הבנאדם בעצמו. נוער הגבעות מייצג עמדה מסויימת שנגדה אני נלחם ואותה אני רואה כהורסת את עם ישראל ואת ההתיישובת - אני לא נלחם נגד די"מ או נגד אריאל - אני נלחם נגד התפיסה הזאת.

לגבי הגעה ליצהר - כפי שאני זוכר הזמנתם בעיקר את מופים ואשתו. ובכל מקרה, גם אם אגיע ליצהר, אני מניח שקודם אלך להגיד שלום לבנדוד של אבא שלי

לא נראה לי שאתה יכול לומר שנוער הגבעות מייצג תפיסהאלירז

כי יש כאלו שמאמינים במדינה וחוגגים את יום העצמאות בהוד והדר יותר ממך

ויש כאלו שלא מסוגלים להסתכל על הדגל..

אז איך בדיוק זה ציבור שמייצג תפיסה כלשהיא?

אתה יכול לדבר על תופעות כמו תג מחיר, אבל אתה לא יכול להכליל ציבור כזה תחת הגדרה שממילא מפוקפקת "נוער הגבעות".. ולייחס לו תפיסה שאתה נלחם בה, כשאין לו תפיסה אחת מגובשת.

בכל אופן - לגבי ההזמנה ליצהר, הזמנתי אנשים עוד הרבה לפני מופים ואנחנו לא ממש חוזים בהם.

בכל מקרה יצאת אשכנזי!

ככה נענים להזמנה??

אז לך לבנדוד של אבא שלך! ואם אתה עדיין רעב תזכור שיש לך עוד חברים באיזור

אז למה נערי הגבעות הבודדים שפה מכלילים את המדינהותן טל

תחת הגדרה אחת ותפיסה אחת? איך הם יכולים להילחם בדבר שהוא גדול פי לפחות כמה עשרות/מאות אלפים מהם - אם הם בעצמם אין להם תפיסה אחת ולכן לפיך אי אפשר "להכליל אותם ולייחס להם תפיסה שאתה נלחם בה" - אז איך אפשר לעשות בדיוק אותו הדבר למדינה שלמה?

וכן, במקרה אני אשכנזי אבל גם חצי מרוקאי...אבל כן, זה הצד האשכנזי שלי  

אבל סבבה, אם אהיה שם, אדע שיש לי קינוח אם בא לי (קינוח = וויכוח סוער עם שמוליק, כן? )

איפה המלצתי על פסיכולוג? או דבר דומה? תראי לי פעםבחורצ'יק

אחת!! |מתחנן| ואנא "קשוט עצמך תחילה" תראי איך 'הם' כותבים,בלי קשר,בזלזול,בדמגוגיה ועוד צורות שלא מכבדות את כותביהן..אנא אל תעצמי עיניים ותראי את שני הצדדים.

ואיך הוא היה מגדיר את המצב במחנה מעצר בריטי בעתליתיזהר

או בקפריסין?

גן עדן עלי אדמות, לעומת מה שעברו בשואה.

הקב"ה אכן התחיל לגאול אותנו ע"י כופרים. יש להודות לו על תהליך הגאולה, אבל אין שום סברא לחבק את הכופרים, להאדיר ולהלל אותם, ולחגוג איתם על מה שהם חוגגים.

טוב, אז הרב ליאור והרב מלמד מתחבקים עם כופרים.ותן טל

אני מעדיף לחבק יחד עם הרב מלמד והרב ליאור כופרים, מאשר לירוק בפרצוף של  מי שאתה חייב לו את עצם החיים שלך כאן במדינה, יחד עם רבני תורת החיים.

מספיק בשבילך? זהו, אני חושב שאפשר לעצור כאן את הדיון

קמים בבוקר מניחים תפילין מתפללים,די"מ
אוכלים,לומדים וכד'.
כמו כל יום אחר.
דעת ה"ויואל משה" בנושא-אריאל דל"ת
עבר עריכה על ידי כתר הרימון בתאריך ה' באייר תשע"ד 00:05

עריכה: סובלנות!!!

לא באמת, כן?

מה הקשר לרב אליהו?? מדברים על נוער הגבעות, מזל שלא דחפת את הרב מעוז ומגדול אבינר עם איזה שיעור על המהות של המדינה כבית כיסא ה' בעולם.

בצדקבחורצ'יק
עבר עריכה על ידי כתר הרימון בתאריך ה' באייר תשע"ד 00:06

עריכה: סובלנות!!!

אני מביא כאן מדברי תורתו של הרב מרדכי אליהו זצ"ל שאהב את הארץ מי מליון ממך,והוא ה-קשור לפורום הזה,ולכן זה ה-קשור להביא את דעתו כאן.

ראבק!!אריאל דל"ת

תכתוב את דעת הרב אליהו איפה שאתה רוצה, אני יודע שאתה חושב שהפורום הזה הוא במה להגיגך ולהתנגחותך בכל מי שיש לו פאות וכיפה, סבבה, ממזמן זאת המטרה של הפורום הזה.

אבל הוא שאל על נוער הגבעות, נכון?

הוא לא ביקש תשובה רבנית, הוא לא ביקש שיעור של מעוז ומגדול אבינר שליט"א כי אם הוא היה רוצה מקור מדבריו של הרב שלמה אבינר הוא היה פונה אלייך, בסדר?

הוא שאל את נערי הגבעות פה, ואתה- בתור אחד ששונא בכל נימי נשמתו את מי שמכונים "נוער הגבעות", אולי בגלל שהשניים שונאים את רבך המובהק, לא אמור לענות על שרשור כזה. נקודה. סימן קריאה!

בדיוק כמו שאם ישאלו בפורום אקטואליה וחדשות את כל החברה שמצביעים לבנט למה בנט עושה כך וכך- אני לא אגיב, לפחות לא בתור אחד שמצביע לבנט, ועוד יותר- אני לא אגיע ואפרסם את דעת הרב עובדיה בנושא כי זה פשוט לא שייך.

אני יודע שעד עכשיו זה תמיד היה קלף מנצח, היית שולף איזה רב ומוכיח בזה שאתה צודק כי לפי חוקי הפורום אסור לענות לך, ולא- אני לא מזלזל ברב אליהו,בניגוד לרבנים אחרים בהם אני כן מזלזל. [לא פה, כמובן.]

זה שהרב אליהו היה גדול הדור זה נכון, אבל גם הרב אלישיב וגם הרב שטיינמן הם גדולי הדור, ובכל זאת לא ראיתי לנכון להביא את פסק ההלכה שלהם בנוגע ליום העצמאות, נכון?

אתה יודע למה??

כי.

זה.

לא.

קשור!!!!!!!!!!!!!!!

והגיע הזמן שתפנים את זה.

אולי תבקש ממשה לפתוח פורום "הרב אבינר", זה יותר מתאים לך.

א' תדבר עם קשר.בחורצ'יק

מי הזכיר את הרב אבינר שבכל שורה אתה מזכיר אותו?? תראה לי איפה באחד השרשורים על יום העצמאות ואפי' לפני הזכרתי אותו.או שאולי אתה מתבלבל בינו לבין הרב אליהו.אז זה לא הרב אליהו אבינר,זה או הרב שלמה אבינר או הרב מרדכי אליהו.ואני הזכרתי את הרב מרדכי אליהו.תפנים.

ב' הזכרתי את דעת הרב אליהו משום שמישהו הזכיר אותה,וכתבו כל מיני השערות,לכן כתבתי בכותרת "דעת הרב אליהו" והבאתי קישור,זה הכל. יכול להיות שלא דיברו עליה בשרשור זה דווקא אך גם לא טרחתי לחפש בדיוק באיזה שרשור משום שנפתחו בנושא שלושה ויותר שרשורים שכל אחד גדוש בתגובות.משום כך לא טרחתי לחפש את אותו שרשור דווקא אלא באחד השרשורים שדנים בו בנושא.

ג' כתבת משהו מעניין,שאני "שולף רב" ואז אי אפשר לענות לי כי זה נוגד את חוקי הפורום,אתה אומר פה שא"א להראות לך דעה רבנית כלשהי בלא שתענה לא-לעניין אלא תמיד אתה תזלזל ברב במקום להגיב לעניין וזה נכון,החוקים אוסרים (אם כי כפי שאמרתי לך זה לא כ"כ אוכף במקרה שלך אלא הכל תלוי במזלזל וברב שזילזלו בו [בכוונה אינני משתמש במילה מזולזל כי זה שמישהו באיזה פורום זלזל בו כמובן אינו פוגע בו,הוא אפי' לא יודע] ובמקרה הזה אף מנהל לא יזדעק משא"כ באחד שקילל עשרה רבנים בדקה כשזלזלתי באותו האיש ברמז נחסמתי עד עכשיו שזה אולי שנה כבר.אז אתה יכול להיות רגוע.)

אולי בזמן האחרון אתה באמת פחות מזכיר אותו.אריאל דל"ת

אבל הדרך שלך לוויכוח היא אף פעם לא עיניינית, תמיד אתה מצטט איזה רב שאף אחד מאיתנו לא מסתמך עליו בנושאים אלה בתור הוכחה לדברייך כי אתה יודע שבגלל שזה רב אי אפשר להתנגד למה שאתה אומר.

ב' אז לא ראיתי שמישהו שאל, אם היית מציין בתגובתך- "למי שביקש את דעת הרב אליהו" זה היה מובן, בתור מסתכל מהצד זה נראה שדווקא בשרשור שסופסוף שואל את דעת "נוער הגבעות" [שאינם ציונים, אז זה לא נחלה.] ולא את דעת "ותן טל" או דעת "כל מי ששונא את נוער הגבעות". אתה טורח להביא את דעת הרב אליהו, שאחרי הכל לא עליו מסתמכים נוער הגבעות.

וג'-

ממש, אבל ממש ממש ממש לא נכון. חוקי הפורום כבר מזמן לא אוסרים "לזלזל ברב" אלא גם להגיד שזה שהוא מקבל תקציבים מהמדינה זה פוגע בניטרלייות שלו. [מתוך הנחה שתספיק לראות את מה שאני כותב עכשיו לפני שימחקו את התגובה שלי..]

או לדוגמא להגיד על רב שהוא טעה, כמו הרב עובדיה בהסכם אוסלו, זה גם נכנס למשמעות של "זלזול ברבנים".

ולא נדבר על רבנים שפוסקים הלכה בנושאים שאסור להם לפסוק, גם על זה לדוגמא כבר אסור לדבר, גם אם אני אדבר עליהם בצורה מאוד עדינה זה יחשב זלזול ברבנים. וכן, גם אם הרב אליהו כבר אמר דברים דומים לפני.

לעורכת,את מדברת על סובלנות?? בחורצ'יק

פה יש סובלנות לאחרים??

ואם כבר לערוך מדוע לא ערכת את הביזוי תלמיד חכם שהשמטת תואר רב-ב'-את הסילוף של דברי קודשו של הרב קוק זצ"ל ג' את הגידוף כלפי שמיא "בית כסא ה'" ..

היא ערכה גם את ההודעה של אריאל.די"מ
טוב ששמת לב לזה..אריאל דל"ת

ומותר להתבדח מידי פעם..

זה היה ציני, אני לא חושב שהמדינה היא ברמה של בית כיסא ה' אפילו..

יישר כח! למתעצלים.אבא שמואל

מה חשב הרב מרדכי אליהו על יום העצמאות?

לכבוד יום העצמאות ה-66 ולקראת יום הזיכרון החמישי לפטירת הרב מרדכי אליהו זצ"ל, ליקט הרב שי הירש, מבית המדרש ´תורת שלמה´, מאמר מקיף, העתיד לראות אור בקרוב, המוקדש להשקפתו הציונית לאומית של הרב אליהו

הרב שי הירש
ד אייר תשע"ד, 04/05/2014 11:27

לכבוד יום העצמאות ה-66 ולקראת יום הזיכרון החמישי לפטירת הרב מרדכי אליהו זצ"ל, ליקט הרב שי הירש, מבית המדרש 'תורת שלמה', מאמר מקיף, העתיד לראות אור בקרוב, המוקדש להשקפתו הציונית לאומית של הרב אליהו. במאמר נידונים בהרחבה יחסו של הרב ליום העצמאות וליום ירושלים, לשירות הצבאי וללומדי התורה ולנושאים נוספים במחשבת הציונות הדתית.

למאמר המלא לחצו כאן

הקמת מדינת ישראל – 'שלב חשוב בתהליך הגאולה'[1]:

שאלה: היום אנחנו חוגגים ומציינים ארבעים שנה למדינת ישראל. האם למדינה זו התפללת?

הרב אליהו: הדבר החיובי והיסודי בהקמתה של מדינת ישראל הוא קודם כל הסרת שלטון זר בארצנו. לכך התפללנו. אבל כלל עם ישראל התפלל גם לגאולה שלימה ואמיתית דהיינו לתקופה שבה "לא ישא גוי אל גוי חרב ולא ילמדו עוד מלחמה". לכך, לצערנו, טרם הגענו. התפללנו ואנו שואפים, שלא תהיה מחלוקת בעם ישראל, גם לכך למרבה הצער טרם הגענו. אבל, כל זה לא מעיב על השמחה אמיתית שזכה לה דורנו כשאין עלינו שלטון זר, נמשיך להתפלל ולקוות לבואו של המשיח במהרה.

שאלה: בתפילה לשלום המדינה אנו אומרים: 'אבינו שבשמים, צור ישראל וגואלו ברך את מדינת ישראל ראשית צמיחת גאולתנו'. האומנם מדינת ישראל צועדת בשביל הגאולה?

הרב אליהו: כל התקדמות היא שלב בתהליך הגאולה. הקמת מדינת ישראל היא שלב נוסף מתהליך זה. כבר חז"ל לימדו אותנו בסוף מסכת סוטה על השלבים בגאולה. אם אפשר היה לעבור ולדלג על כל השלבים היה טוב מאוד. אבל, אין זה כך ולא נותר לנו אלא להתפלל ולצפות לגאולה השלימה. שלב אחד חשוב עברנו והוא הקמת מדינת ישראל.

שאלה: האם המחלוקת המתמשכת בעניין ההלל בברכה ביום העצמאות אינה מבטאת למעשה מחלוקת בקרב היהדות לגבי מעמדה של מדינת ישראל?

הרב אליהו: יש להבחין בין ציבור שמתנגד למדינת ישראל, לשלטון ישראל, ולצה"ל לבין ציבור שיש לו כבוד והערכה למדינה ולצה"ל. לגבי הראשונים הוויכוח כלל לא קיים. לגבי האחרים אין לוויכוח זה משמעות דתית ואי אמירת הלל אין פירושה רפיון באמונה לגבי מעמדה הדתי של מדינת ישראל. מקובל עלינו הכלל ההלכתי שבברכות יש לנהוג החמרה. מסיבה זו אנו מוצאים הבדלי נוסחים בין אשכנזים לספרדים לגבי אמירת הלל בברכה בסוכות ובפסח וכן בראש חודש. לפיכך מי שאומר הלל עם ברכה או בלי ברכה אין לזה שום משמעות. העיקר לשמוח ולהודות לקב"ה על הניסים שעשה לאבותינו ולנו.

מדינת ישראל -  'אור גדול'[2]:

שאלה: כיצד רואה הרב את המדינה הנצבת על סף שנת הבינה שלה?

הרב אליהו:  אינני רוצה לראות צללים. אני רואה במדינה אור גדול. לא הייתה מעולם תקופה רבת אור כמו תקופתנו אנו במדינתנו. במדינה כיום מרכז תורני חשוב. ב"ה ישנן ישיבות רבות לסוגיהן, ישיבות רגילות, ישיבות הסדר, נוער נפלא, רבנים גדולי תורה. גם ההשפעה החינוכית של מדינת ישראל טובה, אם כי יש תופעות הטעונות טיפול ותיקון. תקוותי היא שאווירה של ארץ ישראל תשפיע לטובה.

רמז ליום העצמאות מן התורה:

באחת מדרשותיו סביב ענייני יום העצמאות, מצא הרב רמז ליום העצמאות מן הפסוק: "רצית ה' ארצך, שבת שבות יעקב" (תהילים פה', ב'), המלה "שבות" - קרי "שבית", וכתיב "שבות". "שבות" מלשון שיבה, תשובה. ובגימטרייה שווה 708 - רמז לשנת תש"ח (708). בשנת תש"ח השיב הקב"ה את "שבות יעקב" עם קוממיות ישראל במדינתנו.

יום העצמאות ויום ירושלים - 'סימני גאולה וודאיים':

שאלה: האם צריך לומר הלל ביום העצמאות?[3]  הרב אליהו: 'הרבנות הראשית תקנה לומר הלל ביום העצמאות, מהסיבות הבאות: יצאנו מעבדות לחירות, משלטון זרים לשלטון עצמאי שלנו, שערי הארץ פתוחים לכל יהודי וריבוי מוסדות התורה בארץ, עד שאפשר לומר שלא היה כדורנו בו יש כל כך הרבה ישיבות ומוסדות תורה וכו' – אלו הם סימני גאולה וודאיים. יה"ר שנזכה לביאת משיח צדקנו, ולגאולה שלימה, בב"א.'

יום העצמאות ויום ירושלים - 'חיוב על פי ההלכה להודות ולהלל, לשבח ולרומם את שם ה'[4]:

לגבי חגיגת יום העצמאות ויום ירושלים – אין כל ספק שבימים אלו נעשו לאבותינו ולנו ניסים ונפלאות, ואפשר לומר אפילו פלאי פלאות, שהרי רבים עמדו לכלותינו, ובאמצעים דלים הקב"ה סייע שניצלנו מהם, וידינו גברה על אויבינו. ברור הוא שניסים אלו שנעשו לנו, לא בזכותנו נעשו, אלא בזכות אבותינו ואבות אבותינו שצורפו כולם יחדיו. לפיכך ע"פ ההלכה כל מי שנעשה לו נס חייב להודות ולהלל, לשבח ולרומם את שם ה'. דוד המלך התקין פרקים מיוחדים בתהילים שייאמרו ע"י מי שנעשה לו נס. הספרדים נהגו לומר את ההלל בלא ברכה, ויש לאומרו לאחר קדיש תתקבל שלאחר "ובא לציון"[5]

[1] ראיון בעיתון 'הצופה' – מוסף חג – ד' אייר תשמ"ח. מאת: שלום צוריאל

[2] ראיון בעתון 'הצופה' ליום העצמאות התשמ"ז, מאת: יונה כהן.

[3] שו"ת הרב הראשי סימן קנג'  עמ' 371 – תשמח-תשמט:

[4] שו"ת הרב הראשי ח"ב עמ' 457.

[5] הנימוק לכך: כי אין זה חלק מהתפילה המקורית, ואין להוסיף על התפילות שתקנו אנשי כנסתהגדולה.

היא לא מדינה שמתנהגת כמו מדינה יהודיתמישהי=)
המצב פה הרבה יותר טוב מהגלות ולכן צריך להודות לה'לפרוש כנפיים

על החסדים הגדולים שעשה עמנו שזכינו לגדול בארץ הקודש

מה שהיה חלומם של יהודים לפני מאות דורות.

זכינו שיש לנו מדינה יהודית ונכון שצריך עוד תיקון כדי שנזכה למלכות בית דוד

אך אנחנו בדרך הנכונה.

בשורות טובות ושנזכה לגאול השלמה במהרה.

המצב בגלות שלטון הבריטים היה יותר טוב מהמצביזהר

בגלות שלטון התורכים.

והמצב בגלות שלטון מפא"י היה יותר טוב מהמצב בגלות שלטון הבריטים. צריך להודות לה' על הכל, אבל זה לא קשור ליום העצמאות.

עצם האמירה "בגלות שלטון מפאי" מראה על בעיהעמיחי
חמורה מאוד, של חוסר ההבדלה בין שלטון יהודי גרוע ככל שיהיה לשלטון גויי טוב ככל שיהיה. .
זו אבחנה מקצועית?יזהר

ממש לא.עמיחי
מזל.יזהראחרונה

כי לדעתי דווקא הבעיה החמורה היא זו ההפוכה: חוסר הבדלה בין שלטון יהודי לשלטון שהוא קשר רשעים.

רק אציין, כי בחלק מימי המנדט הבריטי המושל בארץ היה הרברט סמואל, יהודי מבטן ומלידה.

כי צורת השלטון היא אותו דבר.אריאל דל"ת

לו יצוייר שהיית מגלה עכשיו שאמא של הלורד מוין הייתה יהודיה- זה היה משנה את היחס שלך לגבי המנדט הבריטי?

או שהסולטן ששלט פה בזמן התורכים היה יהודי מומר- זה משנה את היחס לממסד ולשלטון?

אני לא נגד מדינה, אני נגד המדינה. וזה שיחליפו את ביבי בבנט או בבן ארי לא ישנה את המתכונת של המדינה.

בימי מלכות החשמונאים המדינה התנהגה כמו מדינהותן טל

יהודית? אולי בשנים בהתחלה - אחרי זה היא הסתאבה והמלכים נהיו מושחתים לא קטנים (מלבד העובדה כמובן שהם לא היו אמורים למלוך, עובדה פעוטה...) ואפילו את הכהונה הגדולה היו מוכרים בכסף. 

ובכל זאת את חוגגת את חנוכה. למה?

מאז שאלעד שאל את זה אתם קופצים על השאלה הזאת-אריאל דל"ת

כמוצאי שלל רב.

בתקופת החשמונאים, הבסיס, התבנית, הממסד, המדיניות וכו' הייתה בסדר גמור, מלך, סנהדרין, כהן גדול- לא בג"ץ ולא כנסת. לכן זה היה בר תיקון, זאת הייתה מלכות ישראל- אולי מלכות עם אנשים פושעים ורשעים, תאבי בצע ותאבי ממון- אבל זה היה מלכות.

כאשר כל התבנית והבסיס שלך מעוות- זה לא משנה אם הרב אבינר יהיה ראש ממשלה- עדיין כל התבנית מעוותת. אין מה לנסות לשנות, כי המדינה- בתור מדינה דמוקרטית אף פעם לא יכולה להעיף מפה את כל הגויים.

ובג"ץ בתור בית משפט מערבי לא יכול לפסוק על פי חוקי התורה. בעיקר לא דיני נפשות.

והכנסת בתור מקום שבו כל אחד יכול להיבחר, גם אם זאת אישה או [להבדיל] ערבי- זה לא מקום שאפשר לקבל דרכו החלטות יהודיות.

אבל במלכות חשמונאי- אם היו מעמידים מלך צדיק, אז היו נפתרות הבעיות [לפחות רובם] כי השורש בסדר, השורש לא מקולקל, רק האנשים, שזה דבר משתנה, הם המקולקלים.

ממילא ברגע שהם חוזרים בתשובה או מחליפים אותם המצב חוזר לקדמותו.

לא נכון. המלך לא היה מלך,הכהן גדול לא היה כהן גדולותן טל

ברגע שה' המליך את בית דוד והעניק רק לו את המלוכה לנצח נצחים - כל אחד אחר מישראל שממליך עצמו למלך, למעשה כופר בהוראת ה', וכופר במלוכה - בין אם היא קיימת ובין אם לו.רק אדם מזרע בית דוד יכול להיות מלך. מלכי חשמונאי עשו טעות גדולה שהמליכו עצמם.

כהנים גדולים באותה תקופה שהשוחתה די מהר, נקנו בכסף. משרות במקדש ניתנו תמורת תשלומים לפקידי השלטון וכו'... הכל היה מסואב שם.

סנהדרין - טוב ויפה, אבל גם היא עצמה לא הייתה מסוגלת לעמוד מול השחיתות שהייתה שם, ובסוף גם נרצחה בימי ינאי.

רק בגלל שקראו לזה אז "מלכות" - זה מה שמדליק אותך? זה מה שמגניב אותך והופך הכל לבסדר ואת השורש לטוב? ואם עכשיו את מוסד הכנסת נהפוך ל"ארמון המלך", והמלך יהיה ראש הממשלה והשרים שלו יהיו מהכנסת וכו'... - אז פתאום זה יהיה כמו מלכות ישראל דאז?

העובדה היא שאז עלו למלוכה שלא ביושר, והסתאבו במהירות הבזק.

ובכל זאת אנחנו חוגגים בחנוכה.

לילה טוב

אני מפנה את שניכםיזהר

לכאן.

רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
כזכור במו"מ הקואליציוני, סמוטריץ' רצה ביטחון, בליכוד התעקשו. בסוף סוכם שהוא יקבל שר במשרד הביטחון עם אחריות על החלקים האזרחיים.

אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".

אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א

בשם ה' נעשה ונצליח

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.

להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.

שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com

חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה

🏡 החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל

בונים. מיישבים. גואלים.

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
סבתא לחיילת שאמורה לשמור בהגנשMalkaa

האם המקום מגודר. יש תנאי מגורים ומזון טוב לחיילים?

פשוט. מודאגת

באיזה מקום?משהאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל

אשמח לעזרה

מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י

יש שם ישיבה 24/7..

עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת... 

הגיוני שתהיה ביום השנה ליהודה דימנטמן הי"ד.אריאל יוסףאחרונה

יש קבוצה בווצאפ..החיים מאושרים

אולי יעניין אותך