מתוך האתר "רבנים.נט"
כן, היום אני מודה בפה מלא: אני חרדית לדבר השם! אין אצלי פשרות. אמת אחת חדה וברורה! רק רצון השם.. לעשות לו נחת רוח.. להשתדל יותר.
להדר...
הדתיים לאומיים הם אנשים יקרים ואני יודעת שאסור להכליל.
אבל מה שמשתקף בחוץ כל כך עצוב. אף אדם שומר תורה ומצוות שמקפיד קלה כבחמורה לא ירצה שיחשבו עליו שהוא ״חפיפניק״. ולצערנו, הציבור היקר הזה שאני חיה בתוכו משתקף בצורה פשרנית.. שוב, לא כולם . אבל איזה רב ירא שמיים אמיתי יכול להתיר לעשות שירות לאומי בזמן כשכל גדולי הדור שלנו אוסרים בפירוש??! ולא רק זה, איך מאפשרים חברה מעורבת? שהרי ה׳ יתברך שונא זימה!!! שונא פריצות ..!!!
וכי איך אפשר ללכת לרקוד בבמות מעורבות ביום העצמאות ? ואפילו בבמות ה״דתיות״ , איך מאפשרים לבחורים דתיים לאומיים להיכנס אל תוך הפריצות שבתוך העיר ולרקוד שם.. שהרי הפריצות ברחובות לצערנו ביום זה.. להיפך צריך להרבות בקדושה , זה נכון.. אבל קודם כל ״סור מרע״, השם יתברך רוצה שנבחר מרע, מניסיון, מיצר הרע כמו מאש.. לסור, לברוח!!!!!! ורק אחר כך נוכל להגיע למדרגה של ״ועשה טוב״ , כי עצם זה שברחנו מהרע, היא עשיית הטוב. רק לאחר מכן נוכל להידבק בבורא עולם ולהרבות בעשיית טוב ביום היקר הזה.
יש עוד כל כך הרבה דוגמאות ..
יש אנשים טובים מאוד ויקרים, בלי הכללות, אבל יש אחים יקרים מאוד שלצערי הרב טועים בדרך.
חיים במחשבה של חיי אמת.. אבל השקר שבתוך האמת מתגבר עליה.. והשקר מהול בתוך האמת.. כך שהאמת נבלעת .. יצר הרע משתלט! וזה כל כך עצוב!! ואני לא נגד המדינה. חס וחלילה. מדינת ישראל היא דבר יקר וחשוב. אבל צריך לתת לדת במדינתנו ערך חשוב יותר ולא להתפשר!! לא להתפשר על גיוס בני ישיבות השם ירחם!!! לעלות בקודש לא לרדת.. לקרב את עם ישראל אל התורה לא את התורה לעם ישראל .
ואפילו כשבאים עם כוונות טובות.. הרי כל אדם רוצה שכר גבוה מהמינימום.. אבל השם יתברך שהוא מקור הטוב, רוצה מאיתנו בסך הכל את המינימום.. הוא לא רוצה עכשיו הידורים וחומרות. זה רק אחר כך אם יש באפשרותנו. בואו נקיים את העיקר. עיקר הדין! אבל בלי פשרות . ועכשיו אני גאה להכריז שאני חרדית! שגם אם קשה, אני לא מוותרת!! לא מתפשרת!! וזה מוסיף כל כך הרבה למידות שלנו.. לאישיות!
שאסור לוותר!!! הרי ה׳ יתברך נתן לנו את הכוחות להתגבר על הקשיים שלנו..
אני מאוד אוהבת את הציבור הדתי לאומי אבל כל כך כואב לי עליו וקשה לי לחיות בתוכו. אני רוצה חיי תורה אמיתיים .. להרגיש את הקדושה. להבין ולדעת באמת, להרגיש את ה׳ יתברך איתי. להאמין בו ולדבר איתו תמיד.. לדעת את זה! ועצם ידיעת האמת החדה מובילה אל ההבנה בלב. ״וידעת היום והשיבות אל לבבך״
שנחזק את האמת בליבנו ולא נתפשר!!! נכבד כל אדם מעם ישראל , מהעם הקדוש שלנו, אבל לא נתפשר בקדושה! במצוות היקרות שה׳ יתברך ציוונו.
נהיה חרדים לדבר ה׳! וככה נדע שאנחנו מקרבים את הגאולה. כי מי שמקרב את עם ישראל לתורה ולא מרחיק חלילה מקרב את הגאולה ! מחיש אותה ברחמיםםםם!! שנהיה זכאים. אמן
שנזכה בעז״ה לעשות רצון אבינו שבשמיים.
תשובה מ(הרב רביד נגר):
אחותי היקרה , האמת , אני מסכים עם רוב הדברים שכתבת אבל חשוב שנזכור.
א. יש בציבור הדתי לאומי אברכים יראי שמים לא פחות מחרדים יראי שמים.
ב. לא כל מי שמתחזק ושם כיפה סרוגה מייצג את הציבור הדתי לאומי.
ג. רוב חובשי הכיפות הסרוגות שלמדו בישיבות לא משתתפים כלל בהרקדות מעורבות.
ד. בנוגע לשירות הלאומי , גם גדולי הרבנים בציבור הדתי לאומי אוסרים זאת מכל וכל.
ה. את כן צודקת שבנות רבות בציבור הדת"ל נכנעות ל-"לאומיות שקרית במסווה של חסד"
ו. אני לא חושב שכדאי שנשתמש בהגדרות , כולנו יהודים , כולנו כשרים , בלי הגדרות !
ז. חרדי = אדם שחרד לדבר ה' וחי על פי ההלכה , לא משנה איזה כיפה יש לו על הראש.
ח. בגלל שלצערנו אין ברירה ובסופו של דבר כן משתמשים בהגדרות אז בעלי תשובה עדיף
אהבתי את המשפט: "לקרב את עם ישראל לתורה ולא לקרב את התורה לעם ישראל" חח
לסיכום: יהי רצון שנתרחק מהבדלנות ומההגדרות ונאהב כל יהודי בגלל שהוא יהודי לא בגלל שהוא עם כיפה כזו או אחרת , ממחנה כזה או אחר , אם נתחיל להתפצל ונהפוך למחנות מחנות , אז יבוא עשיו אל המחנה האחד והכהו , אנחנו צריכים להיות מאוחדים למרות הקושי והאיבה שגורמים עויינים מנסים לגרום לנו לחוש האחד כלפי השני , אם נדע להתגבר על כל המחסומים החיצוניים ונשכיל לחיות יחד , ללמוד יחד , להתפלל יחד ולבנות קהילות משותפות כמו שברוך ה' קורה היום ברחבי הארץ , רק כך נצליח לצמצם פערים ולגשר. בהצלחה.
.