לפני כמה זמן כתבו שהרב אליהו אומרעדיאל
ברור שזאת לא חובהסבא גפטו
אני יודעת שרבני מכון פוע"ה מאוד ממליצים לעשות.רחלקה
שימחת זקנתיסבא גפטו
איך הבנת שכרטיס אדי מקנה לרופאים לקחת את איבריו שלאור77
אדם, עוד לפני שהוא מת...?!
מה פתאום??
(ואגב, ישר כח שהורדת את התמונות מהחתימה!)
עוד מילה אחת ואני מחזיר את החתימה...סבא גפטו
איזו עמותה?אור77
http://www.agudatadi.org.il/סבא גפטו
אני מפחדת מצלקת נפשית...אור77
סבא, שים את הקישור לא בכותרת..עטרת!!!
בראש חוצותרחלקה
הבאתי את זה לא בניסיון לשנות את דעתך, אלא כדי להראות לאנשים פה את המציאות (שכוללת את 2 הדעות).
זה לא שתי דעותעדיאל
מן הסתם הרב אליהו ממליץרחלקה
מכון פוע"ה בכלל, הרב בורשטיין (ראש המכון, מקימו ומייסדו) בכלל עובדים בשיתוף עם הרב אליהו.
אבל אני הבנתי שסבא מתנגד.??
אז בואו נסכם:עטרת!!!
זה לא חיוב הלכתי כלל אך יש הרבה רבנים שממליצים בחום- למנוע מראש בעיות אפשריות שעלולות להקשות מאד על חיינו
ומצד שני קיימים רבנים שאומרים שאין בכך עניין- כל אדם וההתמודדות שנגזרה עליו משמיים.. (ואם אמנע מכך בדרך זו זה יבוא לי ממקום אחר..)
נראה לי שזה עניין של איך שתופסים את ההשתדלות שמוטלת עלינו...
צריך להבין משהוסבא גפטו
ולא מדובר בממזר... למי שחשש.סבא גפטו
וואוו.. הפעם אני מסכימה איתך בפה מלא... לא יאומן!אור77
אני חושב שהנקודה אחרתעדיאל
מסכימה עם עדיאל!עטרת!!!
מומלץ לעשותחשבשבת
כופרתסבא גפטו
סבא, מה יש?עטרת!!!
סיכמנו שיש דעות שונות על זה ביהדות..
ואם כבר אז נראה לי שאתה כאן בדעת מיעוט (מבחינת הרבנים..)..
בבקשה להיזהר ולא לצאת בהכרזות.. (אחרת מי תסכים לצאת איתך?? מי???)
תגובה מעניינת. לא שייכת לתגובה אליה הגבת.סבא גפטו
ומה זה טושה??אור77
תגגלי ותדעי (אור77/עטרת!!!)סבא גפטו
יש לך תובנות מעניינות לא לזה היתה הכוונהחשבשבת
תראי, הוא התכוון שזה מה שה' החליט.אור77
והוא צודק בהחלט!!
וכל מה שאנחנו (בנ"א) טוענים כלפי שמיא, שזה לא היה צודק וכו'.. ואיך זה שזוג שנסע בהוראת הרבי מילובאוויטש, על מנת לעזור ליהודים ולחזק אותם בגלות, ולקרב אותם לאבינו שבשמים (גם במקום קר ואפל מיהדות!!)
זו כפירה.. והוא עדיין צודק בהחלט!!!
אסור לנו לבוא לבדרישות וטענות כלפי ה'! מי אנחנו? מה אנחנו יודעים מה טוב לנו?
אנחנו רק יכולים לבוא בתחנונים ולבקש מה שאנחנו חושבים שיהיה טוב לנו. אבל מי יודע יותר טוב, מה טוב לנו, אם לא ה' בורא שמיים וארץ?
אוךך.. לפעמים את יכול לדבר כ"כ הרבה שטויות!!רחלקה
|נדהם|
תקשיב(ו): אם 'דור ישרים' מגלה חוסר התאמה גנטית, אז הוא ממליץ לעשות כל מיני טיפולים. לא בהכרח להפרד!
להתחיל לפרט על סוגי הטיפולים? לא. אך אתם מוזמנים להתקשר למכון פוע"ה, לבקש את אחד הרבנים ולשאול אותו בדיוק... 1800-07-11-11.
אם היו שמים את השכל שלך בתוך קליפת פיסטוק -סבא גפטו
הפעם אני לא מסכימה עם צורת הכתיבה, ותסלח ליאור77
אתה עובר את הגבול במהירות בזק...
זה שאתה משתמש בתיאורים גסים, זה לא מראה על תקיפות דבריך,
רק על צורת האגרסיביות שלך. תרגע...
"דברי חכמים בנחת נשמעים" (אני לא מוציאה את עצמי מלמידת המוסר הזאת)
אז תתוכח עם רבנים.רחלקה
אני לא מתיימרת להיות הדוברת של מכון פוע"ה, ואני בעצמי לא לגמרי בקיאה בענין, לכן אני לא אגיב מעבר לזה שאתה מוזמן לדבר איתם ישירות במספר שהבאתי לעיל.
וכל זה בלי להתייחס לדיבור המגעיל שלך כלפיי. לא בשביל משו, אני לא שמה כ"כ על דיבורים שכאלה בפורום. מה אכפת לי? אני יודעת מי עומד מאחורי הניק הזה?? ואם הוא סתם מטורף??
אבל בשבילך, כדאי שתדבר בצורה נורמלית לאנשים.
-ענת-
סבא, יש לך טיפת מושגתמיד מתפללת
יש לך מושג מה המשמעות של הטיפולים שמגיעים על מנת למנוע לידה של ילדים כאלו???
אף אחד לא אמר לך שאם אתה אוהב מישהי ואתם לא מתאימים מבחינה גנטית אתם חייבים להיפרד, כן אמרו לך משהו אחר: תחשוב על זה. תחשוב על ילד חולה. תחשוב על הוצאות רפואיות לילד חולה. תחשוב על הורים ומשפחה שלמה שסובלת. תחשוב על בעיות בשידוכים שיהיו לשאר הילדים במשפחה. פשוט תחשוב.
וכשתגמור לחשוב תפנה אלי ואני אספר לך קצת מה משמעותם של הטיפולים הללו. קצת.
נראה לי שבתפילות את יותר טובה מבכתיבת הודעות.סבא גפטו
את הבוטות שלך תשמור למקום אחר, בבקשה!תמיד מתפללת
אההההההה.. טושה= קונדטוריה!!!אור77
מבינה מה אתה אומר, אבלעטרת!!!
ישרוטחשבשבת
לא התכוונתי להאשים את הזוג הי"ד ח"ו רק התכוונתי להגיד את התוצאות שעלולות להיות מחוסר התאמה גנטית. הזוג הזההיהקדוש ויקר לי מאוד.
אסור לנו להתעלם מהמציאות זה קרה להם זה נכון אבל צריך ללמוד מנסיון של אחרים
ואגבמה הקשר כופרת??
סבא... אני מבינה למה אתה מתכוון.. אבל בחייאת...אור77
חחח יש בדבריה משהו..אור-עציון
לא בהכרח נכוןנח"תיסטית
דור ישרים מבקש למנוע מחלות שלעובר /תינוק אין סיכוי להמשיך לחיות איתם יותר ממספר שנים מועטת.
למה אנחנו צריכים להביא על עצמנו עוד ניסיונות? גם ככה חי הנישואין הם ניסיון אחד גדול? ומעבר לזה שגם ככה יש המון מחלות שגם בלי הבדיקות האלו לא עלינו העוברים מקבלים אז אם אפשר לחסוך למה לא?
לדעתי זה ממש לא התערבות בבריאה.
לא הבנתי למה הויכוח...סנונית
חשבתם פעם ללכת בקור ולסמוך על ה' שלא תצטננו?
זה אותו דבר, צריך לעשות ה-ש-ת-ד-ל-ו-ת שהכל ילך על הצד הטוב ביתר אחר כךוהקב"ה יעשה את שלו,
ושוב, זה לא מונע ממנו לעשות מאמץ.
(דעתי הצנועה)
נההה לא לשנות מדברייעמית-טליה
אמרתי שהרב משה פיינשטיין אמר שזאת חובה הלכתית,אפילו ציטטתי לך ואמרתי אמר שזאת חובת ההשתדלות על האדם ואתה לבד אמרת אם כך זה חובה הלכתית.
אמרתי שרב אברום תמך בדור ישרים לכל העדות והוציא מאמר גדול על כך שאפשר למצוא אותו במכון פועה.
והרב שמואל אמר *לי* שזה חובה הלכתית במקרה הספציפי שתיארתי לו
דיברנו על זה אז למה לשנות מדבריי?=\
דעתי הנחרצת והצודקת בענין.אשתו-של-בעלי
ברור שצריך לעשות את הבדיקה. וברור שזה לא כפירה, מה קשור כאן כפירה?
למה לא למנוע צער נוראי מנפשות?
הסיבה שבגללה אדם צריך להנשא היא בשביל הילדים- דור ההמשך, ולא כמו שסבא כתב- קודם כל תתחתנו ואל תחשבו על העתיד, שטויות. זה דומה לשרשור על האם להתחתן עם עקרה או לא, עצם זה שגילו את אפשרות הבדיקה הזאת, מראה שהקב"ה מראה לנו את הדרך למנוע אפשרות של הבאת ילדים לעולם, בעלי מומים קשים שהרבה פעמים נגמרים במוות מייסר- גם להורים ולכל המשפחה, והדרך הזאת היא לא הפסקת חיים- כמו הפלה או ניתוק ממכשירים- שזה בודאי אסור, אלא פשוט למנוע חיבור של שני אנשים שכנראה לא נועדו להיות ביחד.
למה לקחת אנטיביוטיקה? אם אלקים גזר עליך להיות חולה- תהיה חולה וכשהוא יחליט לרפא אותך- הוא יעשה את זה לבד.
למה לבדוק אם יש סרטן או לא? זה כפירה! אם אלקים רוצה שתמות מסרטן- תמות ממנו ואם הוא רוצה שתבריא- לא תצטרך טיפולים כימותרפיים בשביל זה.
למה לחגור חגורת בטיחות באוטו? למה אשה בהריון לוקחת ויטמינים, חומצה פולית, ברזל? האם היא מנסה "לתקן" את יציר כפיו של הקב"ה??
לא הבנתי מה הקשר לאשה מעדות המזרח שחובשת פאה, יסלח לי כבודו של הסבא. אבל באמת ניסיתי.
עיניין ההשתדלותעמית-טליה
למעשה באמת השתדלות זוהי לעולם לא חובה הלכתית.
אין שום ציווי מפורש לצאת לעבוד אלא מן פידבק "יגיע כפיף כי תאכל אשריך וטוב לך"
התורה מעודדת אבל לא אומרת שזה ציווי הלכתי.
אם אדם יגיד לרב אליהו שאישתו כבר 10 שנים לא מביאה ילדים
האם חובה עליו להתחיל טיפולי פוריות
הרב אליהו ברור שהוא יגיד שלא,בסה"כ זאת זכותו,אישתך יכולה להרות אתה רוצה תתאמץ מעבר,אתה לא רוצה תמשיך לבכות כל החיים שלך.
אבל אדם עם שכל,יעשה את ההשתדלות הזאת גם בלי שאלת רב.
האם יש חובה הלכתית לצאת לדייטים?
לא,אבל אדם שרוצה להתחתן יעשה את ההשתדלות המעיקה הזאת כדי להתחתן.
אי אפשר לצוות על השתדלות האדם,כי כל אדם וההשתדלות שהוא יכול לעשות
אבל לפעמים הקב"ה גם מצפה שנפעיל את השכל הישר שהוא חנן אותנו בו.
"כגודל הביטחון כך מיעוט ההשתדלות"תמיד מתפללת
כך זה בפרנסה וכך זה בילדים.
אדם חייב להתחתן כדי לקיים את המצווה הראשונה בתורה שהיא פריה ורביה. ואם לא הולך לו בלשבת שלוב ידים ולחכות- חובתו ההילכתית לשאול ולברר ולצאת לדייטים. נכון שתגידו לי שהחיוב הוא על הגבר ולא על האישה, אבל ראשית- אדם לא יכול להביא ילדים לבד, שנית אישה מחויבת מטעם "לשבת יצרה ולא לתוהו יצרה" (ואני מתנצלת על אי הדיוק בציטוט)
כשעולים לשמים אחת משלוש השאלות שאדם נשאל היא: "עסקת בפריה ורביה?" משום שבענין הזה יש חובת עיסוק. ואין גבול להגדרה "עסקת" בלי שום קשר לתוצאה. כך שאדם שנשוי 10 שנים ללא ילדים ויעשה שאלת רב- הרב יגיד לו שהוא חייב, לא רק שזו זכותו. (ובדקתי את זה.)
אדם חייב לזון ולפרנס את אשתו. ואם מלשבת בבית רגל על רגל ולחכות שיצמח לו כסף על העץ שמשתקף בחלונו הוא לא מצליח לקיים את חובתו ההילכתית- עליו לקום ולחטוב עצים כדי להשיג את כספו. וזו חובה הילכתית.
יש אנוס שפטור, אבל נראה לי שלהיכנס למצב של אנוס מלכתחילה- זה להפעיל את השכל העקום, לא הישר.
מבחינתועמית-טליה
העיסוק וההשתדלות שלו זה גולות תפילות והקפדה על קדושה.
יש מדד לצורך השתדלותי?הרי לפני 100 שנים הטכנולוגיה הזאת לא היתה וממילא לא היה חיוב הלכתי שכזה.
ואם אדם לא מעוניין בהתהליך המורכב הזה ומעדיף לסמוך על הביטחון ולא להרבות בהשתדלות עצמית?
אי אפשר להכניס את זה לחיוב הלכתי,כי זה עוד סוג של השתדלות
אם אני לא אומרת כל היום סגולות לזיווג אומר שאני עוברת על קיום הלכתי?
כי ההשתדלות שלי פחותה?
הוא משתדל,בדרכיו שלו.
אי אפשר לומר על סוג כולשהו של השתדלות "חיוב הלכתי".
ואי אפשר לומר על פחיתות השתדלות,איסור.
שאדם שמקבל קבלה אישית\החמרה לא יכול להפוך את זה כחיוב לחברה.
כך גם רב לא יכול לפסוק השתדלות מסוימת כחובה הלכתית.
והמשפט של הכותרת שלך,נראה לי לא נכון ולא תואם לדרך חיים בריאה.
גם בבני ברק מצטטים רבות את המשפט הזה,והיא בנתיים העיר הכי עניה בארץ.
דווקא החיוב ההלכתי שיש בדבר הזה,זה איסור מפורש להרבות עניים בעמ"י.
ככל שאדם יותר מאמין ויותר קרוב לקב"ה
הוא יודע בלב שלם,שבשניה הקב"ה יכול להביא לו את מבוקשו
מזה להביא לאדם את הזיווג שלו?הוא משדך כבר אלפי שנים אז מזה עוד אחד בשבילו?ככל שמבינים את האינסופיות של הבורא מבינים שהדבר תלוי בי!
כי הוא מסוגל לזה,לו אין בעיה,אלא שמשהו אצלי בהשתדלות,במידות,בתפילה,חסר,פגום.ואני צריכה להשתדל.
אוקי, אני מסכימה איתךתמיד מתפללת
שכל אדם יש לו את ההשתדלות שלו, ואם ניקח את הכותרת שעצבנה אותך, את יכולה לומר שהביטחון הוא ההשתדלות שלך. המשפט הנ"ל הוא לא משפט שאני המצאתי, יש לו מקור בספרי חסידות.
מה שכן "הקפיץ" אותי, מטבע מה שאני עוסקת בו, זה הנושא של טיפולי פוריות. פעם לא ידעו הרבה דברים, נכון, אבל היו טיפולים. כל מיני סוגים של טיפולים. אם זה מאכלים מסוימים שנתנו לאנשים לאכול, כל מיני. אבל היה.
ב"ה הרפואה התקדמה מאד והיום אפשר למצוא פתרון רפואי כמעט לכל בעיה, (רפואי ולאו דווקא מותר הלכתית). ובאותה מידה שחולה סרטן מחויב מטעם קיום "ונשמרתם" לעשות כל טיפול שיכול להציל את חייו, כך זוג שלא מצליח להביא ילדים לעולם בדרך טבעית חייב לעשות כל מה שהוא יכול- במסגרת ההלכה- כדי לקיים את המצווה הזו. לא יכול, לא זכותו. חובתו. ושוב- החיוב הזה נבדק על ידי מאד מאד לעומק. והיה אם זוג ניסה הכל במשך 10 שנים הראשונות לנישואיהם ולא הצליח ה' דרכם- מותר להם להפסיק, והם רשאים להתגרש כדי שיוכלו לנסות כל אחד עם בן זוג שונה.
הבנתיעמית-טליהאחרונה
אני שמעתי על רב שמצאו לו גידול
והוא החליט שהדבר שירפא אותו זה לימוד תורה ושמחה
פשוט ישב ימים ולילות ללמוד תורה והיה שמח בצורה לא רגילה!
כן הרב הזה החליט שהוא לא רוצה להשתמש בטכנולוגיה של היום,ברפואה הגשמית.
הוא החליט לפנות ישירות לרופא הטוב מכולם.
הוא עבר איסור הלכתי?אני לא חושבת.
נכון שמבחינה רציונאלית נורמטיבית האידיאל זה ללכת לרופא לעבור טיפולים וה' יעזור,אבל אם אדם בוחר שלא,ולזרוק את עצמו למעגל האמונה.
אפשרי לגמרי.
מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון
אבל בעיקרון היא צודקת, לא?
הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה..
יש סיפור על הרב אליהואחד איש
פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות
הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)
אז הנה משהו הפוךנחלת
אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל
את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,
הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת.
ולא הוסיף יותר.
למה זה הפוך?אחד איש
….פ.א.אחרונה
חח למה לא?Lavender
אני בעד,
לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:
לענ"דנחלת
1. היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.
2. זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.
3 הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!
אתם רוצים לפרגן?advfb
תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.
דוגמא -
תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך 
אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
הוא @חתול זמני.
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר
פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום
אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר
עם שטויות
למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר
פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃
מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb
זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"
ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"
למה בעצם?ריבוזום
אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)
למה עדיף להמנע?advfb
את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.
אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה.
והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".
כחתול זמני,חתול זמני
רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.
אסבירריבוזום
המשךריבוזום
יש עוד מחקרים דומים.
הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?
ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.
זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים.
אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
הוא כמובן לא קשור לכאן
יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלתאחרונה
קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234
שלום
האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?
קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים
היי לכולם,
בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)
כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין
הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת
ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.
אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?
מה שאר החיילים הנשואים עושים?
אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.
הראשונים.
לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.
מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.
לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת
רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....
חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.
נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?
הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר
בקרוב אצל כולם בע"ה!
מזל טובאריק מהדרום
מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
מזל טוב!חושבת בקופסא
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני
איזה מרגש
שתבנו בית קדוש ושמח ביחד
מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממש
ארץ השוקולד
מזל טוב,
שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות
תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן
איזה יופי!
שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!
איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת
המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!
וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמותאחרונה
איזו בשורה משמחת ומרגשת
בשעה טובה ומבורכת ממש
שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳